FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.04.2024 klo 00:29:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 68 [69] 70 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 330466 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1700 : 07.11.2018 klo 22:10:10

Marc Dos Santos nimitettiin Vancouverin uudeksi päävalmentajaksi, melko odotettu valinta. Dos Santos on ollut nouseva valmentaja jo pitkään ja nousu päävalmentajaksi MLS:ään otti sitten yllättävänkin kauan. Tämän kauden Dos Santos oli LAFC:ssä Bob Bradleyn apuvalmentajana, aiemmin ollut apuvalmentajana Kansasissa, päävalmentajana USL:n mestaruus aikanaan Montrealissa ja NASL:n mestaruus San Franciscossa. Kerännyt kokemusta maailmalta juniorivalmentajana Chelseasta, Portosta ja Palmeirasista ja kuitenkin vasta 41-vuotias valmentaja, kun pelaajaura jäi junnuvuosiin ja tuolloin Portugalissa ryhtyi jo nuorena valmentajaksi. On siis syitä, miksi Dos Santosia on erittäin potentiaalisena onnistujana pidetty ja nousua MLS:ään odotettu. Vancouver tosin viimeiakaisten juttujen perusteella on melkoinen sekasotku, joten töitä riittänee.

Muualla on toistaiseksi löydetty vasta syyllisiä. LA Galaxy laittoi jalkapallopuolen johdossa olleen Peter Vagenasin ulos ja seuralle haetaan uutta henkilöä jalkapallopuolen johtoon. Montrealissa samoin jalkapallopuolen johtaja Adam Braz lähti seurasta, on epävarmaa että haetaanko Brazille korvaajaa vai kasvaako Remi Garden vastuu seurassa ja saa vapaamman roolin päättää myös hankinnoista.
« Viimeksi muokattu: 07.11.2018 klo 22:14:01 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1701 : 08.11.2018 klo 01:00:18

MLS:n kauden parhaiden palkitseminen on alkanut ja jatkuu nyt lähipäivät pysti kerrallaan.

Vuoden tulokas: Corey Baird, Salt Lake

Vähän hiljainen vuosi tulokkaiden osalta ja Baird oli selkeä ykkösnimi, kahdeksan maalia ja viisi syöttöä, pelipaikan vaihdellessa keskushyökkääjän ja vasemman laitahyökkääjän välillä, jonkun kerran pelasi oikeallakin. Täysin ylivoimainen voitto äänestyksessä Bairdille ansaitusti, lähemmäs 44 prosenttia äänistä, Orlandon alkukaudesta onnistunut, mutta kauden mittaan hiipunut hyökkääjä Chris Muller toisena reilun 18:n prosentin äänimäärällä, Philadelphian puolustaja Mark McKenzie kolmas noin 15:llä prosentilla.

Vuoden maalivahti: Zack Steffen, Columbus

Huomattavasti tiukempi äänestys, kun Steffen, Stefan Frei (SEA), Luis Robles (NYR) ja Tim Melia (SKC) kaikki keräsivät komeasti ääniä. Steffen oli median äänissä vasta neljäs, mutta voitti pelaajien äänestyksen ylivoimaisesti ja oli seurojenkin äänestyksessä niukempi ykkönen ja sai kaikista äänistä lähemmäs 25 prosenttia, Freille hieman vajaa 19, Roblesille reilu 18 ja Melialle vajaa 17 prosenttia äänistä. Kyllä Steffen tuon pystin ansaitsee, mutta kova taso on MLS:ssä ollut maalivahtien osalta tällä kaudella.

Vuoden puolustaja: Aaron Long, New York RB

Paljon joutui Long hakemaan paikkaansa, kun ei Portlandissa eikä Seattlessa nähty käyttöä, minkä jälkeen USL:ään NYRB:n kakkosjoukkueeseen vuonna 2016 ja heti USL:n vuoden puolustajan titteli, kaudella 2017 läpimurto NYRB:n ykkösjoukkueessa ja tällä kaudella sitten MLS:n vuoden puolustaja ja maajoukkuedebyyttikin tuli 25-vuotiaalle topparille. Seattlen kokenut toppari Chad Marshall oli toisena ja ainoana edes Longin lähellä äänimäärissä. Marshall voitti seurojen äänet niukasti, mutta Longille selkeät voitot pelaajien sekä median äänissä, joten lopputuloksissa Longille yli 26 prosenttia äänistä, Marshallille hieman vajaat 21 prosenttia, muuten sitten hyvin tasaista eikä kukaan muu yltänyt edes kymmeneen prosenttiin.

Vuoden paluun tehnyt pelaaja: Gyasi Zardes, Columbus

Zardesin ura näytti jo olevan menossa täyteen romahdukseen pahan loukkaantumisen takia, kaudella 2014 LA Galaxylle 17 maalia, mutta sen jälkeen alkoivat ongelmat ja viime kaudella vain kaksi maalia Galaxyssa, vaikka oli enimmän osan kautta terveenä ja peliaikaakin tuli runsaasti. Galaxy sitten vaihtoi Zardesin ja hieman massia Columbuksen Ola Kamaraan tavella, tuo kauppa lopulta näyttäisi sitten jättipotilta Columbukselle, ei Kamarakaan huono ole ollut ihan kivat 14 maalia, mutta Zardes teki 19 osumaa Columbukselle. Ei tuota kyllä kukaan osannut odottaa viime kausien jälkeen. Ansaittu palkinto Zardesille, vaikka lopulta meni aika tiukaksi, kun pelaajat olisivat äänestäneet voiton Zlatanille, seurojen äänet menivät tasan, mutta voitto median äänissä toi kuitenkin pystin Zardesille. Zlatan joutuu odottamaan sitä vuoden uuden pelaajan titteliä, mistä ei pitäisi kyllä olla mitään kysymystä, ja kyllä Zardes tämän ansaitsi enemmän.
« Viimeksi muokattu: 08.11.2018 klo 01:11:19 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1702 : 09.11.2018 klo 09:25:48

Louisville voitti Phoenixin USL:n finaalissa maalein 1-0 ja on ensimmäinen seura nykymuotoisessa USL:ssa, joka on voittanut mestaruuden kahdesti perättäin. Didier Drogban uran viimeinen ottelu päättyi siten pettymykseen.

- - -

Seattle ja Portland pelaavat huikeata otteluparia, Seattle voitti maalein 2-1, Ruidiazin tehtyä voittomaalin lisäajalla, joten ottelupari meni yhteismaalein 3-3 jatkoajalle, missä Asprilla vei Portlandin johtoon, mutta Lodeiro toi Seattlen pilkulta tasoihin. Jatkoajalla vierasmaalisääntö ei ole voimassa, joten nykyinen tilanne veisi rankkareille.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1703 : 09.11.2018 klo 09:44:26

Portland jatkoon vietyään rankkarit maalein 4-2, kun Bruin Seattlen toisena veti tolppaan ja Attinella torjui kolmantena vetäneen Alonson laukauksen. Ridgewellillä Portlandin neljäntenä laukojana oli jo mahdollisuus päättää ottelu, mutta Frei torjui, Asprilla viidentenä lopulta iski ratkaisun.

Portland kohtaa lännen finaalissa joko Kansasin tai Salt Laken.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1704 : 09.11.2018 klo 23:20:27

MLS ilmoitti talven merkittävät päivämäärät.

26.11. mennessä seurojen, jotka eivät siinä vaiheessa enää ole jatkossa pudotuspeleissä, on ilmoitettava optioiden käyttämisestä tai käyttämättä jättämisestä sekä jos ovat tarjonneet pelaajalle, jonka sopimus on päättymässä, jatkosopimusta. Viimeistään tuolloin tulee sitten Schüllerin ja Raitalan tilanteesta enemmän, kun Minnesotan ja Montrealin on ilmoitettava sopimusasioistaan. Toki mikään ei kiellä seuroja ilmoittamasta asoita ennen tuota päivämäärää ja ainakin New England on jo omansa ilmoittanut.

30.11. on vastaava päivämäärä seuroille, jotka putoavat välierävaiheessa.

9.12. on vastaava päivämäärä finaalissa pelaaville seuroille

9.12. on myös "puolen päivän siirtoikkuna", jolloin seuroilla on neljä tuntia mahdollisuus tehdä pelaajakauppoja liigan sisällä.

11.12. on laajennusvaraustilaisuus, jolloin Cincinnati pääsee valitsemaan viisi suojaamatonta pelaajaa muilta MLS-seuroilta, samasta seurasta Cincinnati voi poimia enintään yhden pelaajan.

11.12. lähtien vapaiksi agenteiksi laskettavat sopimuksettomat pelaajat saavat neuvotella vapaasti sopimuksesta seurojen kanssa.

12.12. "Waiver Draft", jossa muut seurat pääsevät varamaan vapautettuja pelaajia, jotka eivät täytä "Re-Entry Draftin" tai vapaan agentin kausimääriä MLS:ssä.

14.12. "Re-Entry Draftin" ensimmäinen osa, jossa seurat saavat valita muiden seurojen vapauttamia pelaajia, jotka eivät täytä vapaan agentin määritelmää, mutta joilla on ikään suhteutetusti tarvittava kokemus MLS:stä. Ensimmäisessä osassa varaavan seuran on tarjottava joko käyttämättä jääneen option suuruinen palkka tai jos optiota ei ole, niin viime kauden suuruinen palkka.

20.12. "Re-Entry Draftin" toinen osa, muuten sama, mutta seura voi tarjota myös matalampaa palkkaa kuin ensimmäisessä osassa.

11.1. SuperDraft, missä seurat valitsevat yliopistopelaajia tai muuten ilmoittautuneita varauskelpoisia pelaajia.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1705 : 11.11.2018 klo 22:27:52

Jatkajat konferenssifinaaleihin Portlandin seuraksi ratkeavat tänään loppuillasta ja yöstä Suomen aikaa. Alkamisajat saattavat muuttua, jos aiemmin pelattava ottelu menee jatkoajalle tai venyy jostain muusta syystä seuraavan ottelun alkamisajan yli.

Kymmeneltä Kansas - Salt Lake (1-1)

Kansas on kotonaan selkeä suosikki etenemään jatkoon haettuaan tasapelin vierasmaalilla Salt Lakesta. Hyvin varmaa on Kansasin suorittaminen kauden mittaan ollut ja melko kokenut joukkue on hoitanut itsensä rutiinilla lännen ykköseksi. Salt Lake yllätti selviytymällä pudotuspeleihin, enimmäkseen kotiotteluidensa ansiosta vierassaldon ollessa heikko, mutta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella yllätti sitten LAFC:n vieraissa, joten ei nyt täysin mahdotonta ole, että Kansasissakin onnistuisivat venymään, kuten ovat tällä kaudella tehneet. Hieman tylsä, mutta varma Kansas kuitenkin selkeä suosikki jatkoon.

Puoli yhdeltä Atlanta - New York City (1-0)

Atlanta haki New Yorkista vierasvoiton ja on tuosta asetelmasta selkeä suosikki jatkoon, vaikka tasoltaan lähimpänä toisiaan olevat joukkueet näissä ottelupareissa kyseissä. Tiukka ottelu luultavasti luvassa, ja saa nähdä mihin suuntaan kääntyy, voi olla hienoa hyökkäävää jalkapalloa tai sitten erittäin kyynistä eteläamerikkalaista rikkomista, kierimistä ja yleistä ajanpeluuta.

Puoli kolmelta New York RB - Columbus (0-1)

Columbus pääsee johdossa vierasosaan, NYRB kuitenkin suosikki, niin kova joukkue on isoissa peleissä tällä kaudella ollut. Columbuksen pitäisi vierasmaali tehdä, milloin sitten NYRB olisi jo tiukoilla, kun pitäisi tehdä kolme, mikä voi jo olla vaikeampi juttu. Hyvin mielenkiintoiset asetelmat tuo Columbuksen kotivoitto ottelupariin laittoi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1706 : 11.11.2018 klo 23:59:46

Kansas ei näyttäisi jättävän Salt Lakelle mitään mahdollisuuksia, vaan ottavat korkealta kiinni ja kääntävät hyökkäykset Salt Laken päähän. Alle kahdessakymmenessä minuutissa 2-0 Rubion ja Salloin maaleilla ja ottelu täysin Kansasin hallussa, idän finaaliottelut Portlandia vastaan häämöttävät.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1707 : 12.11.2018 klo 00:08:05

MLS Best XI 2018:

Zack Steffen (CBS), Chad Marshall (SEA), Aaron Long (NYRB), Kemar Lawrence (NYRB), Carlos Vela (LAFC), Ignacio Piatti (MON), Miguel Almiron (ATL), Luciano Acosta (DCU), Wayne Rooney (DCU), Josef Martinez (ATL), Zlatan Ibrahimovic (LAG).

Hyvän kauden ovat kaikki pelanneet, eikä tuolla hutivalintoja sinällään ole, mutta kovin tutusti taas hyökkäävät pelaajat arvostettiin muita korkeamalle, ryhmitys on suunnilleen 3-0-7, kun "keskikentän" Vela, Piatti, Almiron sekä Acosta nyt enemmän ovat hyökkääjiä, kuten sitten Rooney, Martinez ja Zlatankin. Olisi tuohon joku keskikentän puolustavampikin pelaaja voinut mahtua...

Toki hienoa, että Chad "Dad" Marshall sai taas tunnustusta, MLS-legenda, ihan siellä kovimmassa luokassa Donovanin, Wondolowskin ja muiden seurassa, vaikka puolustajana ei ihan samaa huomiota koskaan saa.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2018 klo 00:11:26 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1708 : 12.11.2018 klo 00:44:02

Saucedo kaventaa Salt Lakelle, mutta pari minuuttia myöhemmin Onuohan rikkeestä pilkku Kansasille, Sanchez upottaa ja tilanne reilun tunnin jälkeen 3-1.

Salt Laken pitäisi taas tehdä kaksi, mitä nyt ei tule tapahtumaan.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1709 : 12.11.2018 klo 00:49:45

Kreilach kaventaa kolmeen kahteen, joten kyllähän tähän kunnon loppu vielä saadaan.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1710 : 12.11.2018 klo 01:02:15

Hermostunutta peliä Kansasilta ja Salt Lake saa paikkoja, mutta ei kelpaa.

Nick Besler kulman jälkitilanteesta vetää ohi avoimesta paikasta, hetkeä myöhemmin Savarino pelitilanteessa pistää ohi maalin. Onpahan Kansasilla tällä hetkellä vaikeata, ei vaan pallo pysy hallussa ja Salt Lake sitten pääsee hyökkäämään.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1711 : 12.11.2018 klo 01:15:58

Lisäajan viimeisellä minuutilla Salloi pääsee väliin kun Lennon yrittää pudottaa palloa taaksepäin Rimandolle ja sinetöi ottelun 4-2-maalilla.

Salt Lakelta kyllä hieno taistelu ja pystyivät Kansasia yllättävän vahvasti ajoittain horjuttamaan, ei sitten lopulta aivan riittänyt. Vahva kausi odotuksiin nähden kyllä Salt Lakelta.

Kansas jatkaa lännen finaaliin Portlandia vastaan, saa ottelupariin kotiedun eli aloittaa vieraissa.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1712 : 12.11.2018 klo 05:34:01

Ei saatu itään New Yorkin finaalia, kun Atlanta hoiti odotetusti New York Cityn. Ottelun yleisömäärä 70506 muuten oli MLSn playoffien ennätys.(Atlantan yleisökeskiarvon runkosarjassa, 53002, ylittää vain 16 eurooppalaista futisseuraa.)

Red Bulls ratkaisi toisen välierän viimeisen vartin aikana kahdella Royerin maalilla, joten runkosarjan voittaja jatkaa konferenssifinaaliin.
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #1713 : 12.11.2018 klo 09:49:17

70 526 oli tuo ennätysyleisö. Mieletön luku, kun seura pelannut vasta pari vuotta. Ilmeisesti muutama tuhat mahtuisi enemmänkin, kun NFL:n puolella Falconsin maksimikapasiteetiksi on ilmoitettu 83 000.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #1714 : 12.11.2018 klo 10:04:32

70 526 oli tuo ennätysyleisö. Mieletön luku, kun seura pelannut vasta pari vuotta. Ilmeisesti muutama tuhat mahtuisi enemmänkin, kun NFL:n puolella Falconsin maksimikapasiteetiksi on ilmoitettu 83 000.
Kapasiteetti on 83 000 jollain lisäkatsomoilla, lähinnä Super Bowlia varten. Ilman niitä kapasiteetti on 71 000 (jefu) tai 72 243 (soccer) t: Wikipedia.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2018 klo 10:08:57 kirjoittanut Seeteufel »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1715 : 12.11.2018 klo 12:04:10

Atlantan ja New York RB:n mentyä jatkoon varmistui, että finaali pelataan idässä neljännen kerran peräkkäin, kun kaksi edellistä pelattiin Torontossa ja niitä edeltänyt Columbuksessa.

Komeat puitteet olisivat Atlantassa finaalille, NYRB kuitenkin ottelupariin lähtee suosikkina, kun on keskinäisissä otteluissa ollut huomattavasti Atlantaa vahvempi. Tällä kaudella NYRB voitti molemmat kohtaamiset runkosarjassa, viime kaudella NYRB voitti toisen ja toinen päättyi tasan, joten Atlanta ei ole koskaan voittanut NYRB:tä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1716 : 12.11.2018 klo 22:00:40

Neljäs USA:n paikka ensi kauden Concacafin Mestarien liigaan on vielä auki, kun nythän paikat poikkeuksellisesti jaetaan viime ja tämän kauden saavutuksilla, kun Mestarien liigan rakenne ja pelirytmi muuttuivat. Kansas ja Houston ovat paikkansa varmistaneet viime ja tämän kauden cup-voittajina. Toronton mestaruus jätti viime kauden mestarin paikan jaettavaksi kahden kauden runkosarjan yhteispisteiden perusteella ja tuo meni Atlantalle. Neljäs paikka menee joko New York RB:lle tai Portlandille.

Portlandin täytyy voittaa mestaruus tuon paikan saadakseen, kun taas NYRB:lle riittää se, ettei Portland mestaruutta voita. Jos Kansas tai Atlanta voittaa mestaruuden, niin paikka menee Atlantan jälkeen eniten runkosarjapisteitä kahden kauden aikana keränneelle seuralle ja tuo on NYRB.

Kanadan paikka meni taas Torontolle, joka voitti maan mestaruusturnauksen kesällä.

Ensi kaudella palataan taas tavanomaiseen paikkojen jakamiseen eli kaikki USA:n neljä paikkaa ratkaistaan yhden kauden aikana ja menevät mestarille, cup-voittajalle sekä runkosarjan kummankin konferenssin voittajalle. Jos joku saavuttaa paikan kahdella tavalla tai kanadalaisseura voittaa mestaruuden tai konferenssin, niin paikka annetaan runkosarjassa eniten pisteitä keränneelle seuralle, joka ei paikkaa muuten ole saavuttanut.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1717 : 13.11.2018 klo 23:38:07

Vuoden valmentaja: Gerardo Martino, Atlanta

Tata Martinolle selkä voitto vajaalla 33:lla prosentilla äänistä, kymmenisen prosenttiyksikköä enemmän kuin toiseksi tulleella LAFC:n Bob Bradleylla. Median äänet menivät Bradleylle, mutta pelaajien ja seurojen äänet selkeästi Martinolle. Kansasin Peter Vermes sijoittui kolmanneksi reilulla kymmenellä prosentilla äänistä. NYRB:n uuteen runkosarjan piste-ennätykseen vienyt Chris Armas oli viides vajaalla kahdeksalla prosentilla äänistä. Vuoden valmentajan valinnassa tuo äänestyksen ajankohdan aikaisuus vaan näkyy harmillisen paljon, Bradley tuskin noin korkealla olisi, jos pudotuspelipupellus olisi ehtinyt mukaan, eikä Armasin osalta sitten runkosarjan voittaminen ennätyspisteillä sekään ehtinyt mukaan.

Vuoden uusi pelaaja: Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy

Zlatan valittiin odotetusti MLS:n vuoden uudeksi pelaajaksi, äänestys oli lopulta melko tiukka kärkikaksikon osalta, kun Zlatan sai reilut 36 prosenttia äänistä ja DC: Wayne Rooney reilut 32 prosenttia. Seurojen äänissä Rooney jopa voitti Zlatanin, mutta pelaajien ja median äänet toivat Zlatanille voiton. LAFC:n Carlos Vela kolmas reilulla 13:lla prosentilla.

Vuoden humanitaarisen työn palkinto: Matt Lampson, Minnesota

Itse nuorena syövän sairastaneen maalivahti Lampsonin perustama LampStrong-säätiö tukee syöpäpotilaita ja heidän perheitään. Lampson ensimmäisenä pelaajana on voittanut palkinnon kahdesti, kun äänestettiin voittajaksi myös 2016.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1718 : 19.11.2018 klo 23:45:32

Philadelphia ilmoitti kauden jälkeiset ratkaisunsa viikkoa ennen viimeistä mahdollista päivää, toisena seurana New Englandin jälkeen.

Merkittävimmät asiat luultavasti ovat, että seuran paras pelaaja, MLS:n kauden syöttöpörssin 18:lla syötöllä voittanut, Borek Dockal tuskin jatkaa, koska olisi turhan kallis ikään nähden lunastettavaksi omaksi ja palaa lainan päätyttyä Kiinaan. Ei tuo toki täysin sulje pois sitä, etteikö Philadelpahia vielä voisi yrittää Dockalin hankkia, mutta epätodennäköistä se olosuhteisiin nähden on.

Aikanaan hyvin lupaavina pidetyt Josh Yaro sekä Adam Najem pistettiin pihalle, kun kumpikaan ei ole ykkösjoukkueeseen onnistunut kunnolla murtautumaan. Yaro on paljon kärsinyt loukkaantumisista, useampi aivotärähdyskin, joten uran jatko on luultavasti vaakalaudalla, kun jatkoa MLS:stä ei helpolla löydy. Yaro oli SuperDraftin 2016 kakkosvaraus, mutta ei onnistunut läpimurrossaan, kun loukkaantumisten ohella on jossain määrin haastava pelaajatyyppi, kovin pienikokoinen toppariksi, eivätkä taidot ole tuota kokoa pystyneet paikkaamaan, eikä sitten laitapakiksi tai keskikentän pohjapelaajaksikaan ole onnistunut muuntautumaan. Najemin esiintymiset ykkösjoukkueessa jäivät hyvin vähiin, eikä nyt USL:ssäkään ole mikään suuri tekijä ollut, joten oli lopulta NYRB:ltä sitten oikea ratkaisu antaa vaan mennä, kun pelaaja taustajoukkoineen oli sitä mieltä, että olisi jo ykkösjoukkueen pelejä ansainnut.

Huhujen mukaan Jim Curtin jatkaa Philadelphian valmentajana, uusi sopimus on tekeillä. Hieman vaisu juttu kuitenkin, vaikka tämä kausi Philadelphialta oli varsinkin odotuksiin nähden onnistunut, paikka pudotuspeleihin, mistä heti ulos NYC:tä vastaan, sekä eteneminen cupin finaaliin, missä sitten rankka tappio Houstonissa. Philadelphia kuitenkin menee aika maltillisilla tavoitteilla, kun rahaa käytetään vähän, joten tämän kauden perusteella Curtinin jatkoa on paha kyseenalaistaa, mutta toisaalta kyseessä oli Curtinin neljäs täysi kausi Philadelphiassa ja aika synkkiäkin aikoja on ollut välillä. Jos sopimus olisi päättynyt viime kauteen, niin Curtin olisi luultavasti laitettu ulos, nyt näyttäisi sitten saavan ensi kaudella yrittää, josko nousujohteisuus jatkuisi, mihin kyllä on hieman vaikea uskoa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1719 : 24.11.2018 klo 11:28:59

Päävalmentaja Oscar Pareja jätti Dallasin ja todennäköisesti lähtee Meksikoon Tijuanaan. Tosin huhujen mukaan Parejan esisopimuksessa Tijuanaan olisi purkupykälä, jos Parejalle tarjotaan USA:n maajoukkueen päävalmentajan pestiä.

Hyvin todennäköiseltä tosin edelleenkin näyttää, että Gregg Berhalter on tuo uusi maajoukkuevalmentaja. Sellaistakin kuviota on tosin huhuttu, että Berhalter menisikin LA Galaxyyn, milloin Pareja olisi sitten vahvimmilla maajoukkueeseen.

USA:n U20- maajoukkueen kahteen perättäiseen CONCACAF:in mestaruuteen johtanut Tab Ramos on huhuissa nostettu Dallasin ykkösvaihtoehdoksi uudeksi päävalmentajaksi.

Seattle ilmoitti kauden jälkeiset sopimusratkaisut, mitään kovin yllättävää noissa ei ollut. Kokenut Osvaldo Alonso on ilman sopimusta ja useampi seura on kiinnostunut, tosin Seattlella vielä on aikaa jatkoa tarjota Alonsolle, eivät tosin välttämättä tarjoa, kun Alonsolla aika paljon ongelmia on loukkaantumisten kanssa ollut.

Seattlella muuten on espanjalaistyylinen käytäntö, missä seuran jäsenet äänestävät ylintä valtaa seurassa käyttävästä General Managerista. Tehtävää vuodesta 2015 hoitanut Garth Lagerwey valittiin jatkoon, kun vahvasti Seattle on viime kaudet suorittanut.
« Viimeksi muokattu: 24.11.2018 klo 11:38:02 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1720 : 26.11.2018 klo 22:04:35

Taidetaan MLS:n finaali pelata tänä vuonna Atlantassa kuitenkin, kun Atlanta otti ensimmäisessä konferenssifinaalissa 3-0-kotivoiton New York RB:tä vastaan ja on erittäin vahvasti kiinni finaalipaikassa, ihmeitä pitäisi tapahtua, että NYRB tuosta enää nousisi. Koko kauden NYRB on ollut hyvä isoissa peleissä, kun ovat lähteneet rohkeasti pelaamaan, mutta tällä kertaa oli sitten kovin varovainen aloitus, NYRB antoi hallinnan Atlantalle, eikä omasta pelistä tullut mitään. Martinezin tehtyä avausmaalin puolen tunnin jälkeen Atlanta alkoi taas vetäytymään, kuten New York Cityäkin vastaan, mutta puolustaa varmasti ja käy vastaiskuista tekemässä lisää maaleja. New Jerseyssä Atlanta luultavasti toisessa osassa puolustaa jo alusta lähtien aika syvällä ja odottaa vastahyökkäyspaikkoja, liian vaikea tehtävä tulee kyllä kotona NYRB:lle vähintään kolmen maalin tekeminen olevan, niin hyvin on Atlantan pudotuspeleissä puolustanut.

Lännessä Portland ja Kansas pelasivat maalittoman tasapelin ja Kansas on tuloksen jälkeen suosikki etenemään finaaliin kotikentällään. Toki vierasmaali jäi tekemättä, mikä jättää Portlandillekin mahdollisuuksia.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1721 : 28.11.2018 klo 21:44:23

NYC ilmoittaa David Villan jättävän seuran, joten nyt on edessä uuden kärkipelaajan etsiminen ja Villan korvaaminen tulee olemaan erittäin vaikeata, niin imagopuolella kuin tehojen osalta. Villa kuitenkin oli NYC:lle erittäin tärkeä pelaaja niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. 77 runkosarjamaalia Villa teki NYC:lle neljän kauden aikana, toiseksi eniten MLS:ssä tuolla aikavälillä, yhden kerran enemmän osuneen Bradley Wright-Phillipsin jälkeen. Tälläkin kaudella Villa sai kasaan ihan kunnioitettavat 14 maalia, vaikka ikä alkoi jo otteissa näkymään ja loukkaantumiset vaivasivat, joten otteluita runkosarjassa kertyi vain 23.

Huhuissa liikkuu, että Villa haluaa uraansa vielä jatkaa ja suuntaisi Japaniin. Seura tuossa tapauksessa luultavasti olisi Yokohama Marinos, josta City Group omistaa siivun.

Bastian Schweinsteiger puolestaan on tehnyt yhden vuoden jatkosopimuksen Chicagon kanssa.
« Viimeksi muokattu: 28.11.2018 klo 21:48:04 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1722 : 29.11.2018 klo 00:21:16

Seurat äänestävät joulukuussa mahdollisesta sarjaohjelman muutoksesta, mikä äänestyksen voittaessaan tulisi voimaan ilmeisesti jo ensi kaudella.

Ehdotuksessa runkosarjan viikkokierroksia lisätään kahdella ottelumäärän pysyessä samana, minkä ansiosta runkosarja päättyisi ennen lokakuun maaottelutaukoa, pudotuspelit alkaisivat maaottelutauon jälkeen ja pelattaisiin kerrasta poikki systeemillä, minkä ansiosta kausi päättyisi jo ennen marraskuun maaottelutaukoa.

Tuo ainakin jossain määrin auttaisi nykyiseen ongelmaan liian pitkään kestävistä, maaottelutauon katkaisemista, pudotuspeleistä. Siirtyminen kerrasta poikki otteluihin olisi sitten jännä ratkaisu ja korostaisi sitten vielä lisää kotiedun takia runkosarjasijoituksia. Tosin muutenkin runkosarjan arvostus vaikuttaisi MLS:ssä olevan korkeammalla kuin muissa Pohjois-Amerikan isoissa lajeissa, joten ei tuo välttämättä ongelma ole. Mestarin ohella ne runkosarjamestaritkin yleensä muistetaan... Erittäin pitkä talvitauko ja lyhyehkö tiivis kausi tuon ehdotuksen suurin ongelma sitten on.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1723 : 29.11.2018 klo 00:38:56

Erittäin pitkä talvitauko ja lyhyehkö tiivis kausi tuon ehdotuksen suurin ongelma sitten on.

Alkaa maaliskuun alussa ja päättyisi marraskuun alkupuolella. Pidempihän tuo olisi kuin meillä Suomessa. :)
Ehkä tuo keskitalven breikki on ihan hyvä myös kilpailun tähden. Keskitalvella NFL on intensiivisimmillään mikä aiheuttaa aikatauluongelmia siellä missä pelataan samoilla stadioneilla ja ainakin se vie kaiken mediahuomion.

Lisäksi tässä sarjassa on aika monta pohjoista joukkuetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1724 : 29.11.2018 klo 10:33:10

Tuo ehdotettu tiivis ohjelma aiheuttaisi luultavasti jonkin verran ongelmia seuroille, joilla ei ole omaa stadionia, ottelusiirroille varsinkin jää hyvin vähän tilaa. Suurin kärsijä olisi tietysti NYC, jolla on nykymallissakin ollut vaikeuksia löytää stadionilta tilaa Yankeesin otteluiden lomassa.

Inter Miami tullee olemaan toinen baseball-seuran kanssa stadionin jakava MLS-seura, kun Marlins Park vaikuttaisi todennäköisimmältä väliaikaiselta kodilta seuralle. Tosin tuo ratkaisu kestäisi luultavasti enintään kaksi kautta, kun seuran oman stadionin odotetaan valmistuvan kauden 2021 puolivälissä tai viimeistään kauden 2022 alkuun, siinä missä NYC:n osalta ei edelleenkään ole muutosta näkösällä. Marlins Parkia suunnitellessa on myös otettu huomioon, että stadionilla saatetaan jalkapalloakin pelata ja tuonne mahtuu ihan kunnollinenkin kenttä.

 
Sivuja: 1 ... 68 [69] 70 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa