FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 22:55:35 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 69 [70] 71 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 331070 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1725 : 29.11.2018 klo 22:58:36

https://canpl.ca/article/player-tracker-a-roundup-of-each-of-the-cpls-first-player-signings

Kanadan Valioliigan ensimmäiset pelaajat on julkistettu, mitään yllättäviä kaappauksia ei kymmenen joukossa ole, vaan ensimmäkseen USL-pelaajia listalla on. Oulussa aikanaan maaleja mättänyt Randy Edwini-Bonsu palasi Kanadaan Edmontonin riveihin, Saksan vitostasolla viimeksi on näemmä pelannut.

Tosaint Ricketts jäi ilman jatkoa Torontossa, joten olisi varmasti sellainen pelaaja, jonka CPL haluaisi sarjan nimihankinnaksi. Mutta saattaa olla, että Rickettsille vielä aukenee parempiakin mahdollisuuksia.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1726 : 30.11.2018 klo 07:27:29

Illan ekassa välierässä ei koettu suuria yllätyksiä. NYRB voitti yliajan maalilla, mutta koska Atlantan etumatka oli niin selvä ei sillä ollut mitään hätää missään vaiheessa.

Tässä toisessa matsissa on taas enemmän pelissä. Maalittoman ensimmäinen ottelun jälkeen Kansas aloitti kotimatsisna vauhdilla: teki ensimmäisellä jaksolla kolme maalia, joista kaksi hylättiin. Toisella jaksolla Portland on kuitenkin tullut takaa ohi kahdella maalillaan. Kansas hakee vimmatusti tasoitusta ja eiköhän tässä vielä maaleja nähdä ...

e: ja sieltähän se tasoitus tuli kun kymmenen minuuttia on ottelua jäljellä. Vielä pitäisi Kansasin tehdä yksi.
« Viimeksi muokattu: 30.11.2018 klo 07:32:11 kirjoittanut Tiksa »
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1727 : 30.11.2018 klo 07:51:31

Hirveää Kansasin painostusta ja sitten tapahtuu odotettu: 99. minuutilla Kansasin kulmapotkun jälkeen Portland karkaa vastahyökkäykseen ja tekee voittomaalin.

Hieno finaali tulossa. Kaksi USAn soccer-hulluinta kaupunkia. Vasta toista kauttaan MLSssä pelaava ja kaikki yleisöennätykset rikkonut Atlanta saa kotistadionille vastaansa todella yllätyksellisesti Portlandin. Louhikkokoskettaja analysoikoon paremmin finaalin lähtökohdat.
« Viimeksi muokattu: 30.11.2018 klo 07:54:31 kirjoittanut Tiksa »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1728 : 30.11.2018 klo 23:59:16

Alan Kelly äänestettiin MLS:n parhaaksi tuomariksi kolmannen kerran viimeisen neljän vuoden aikana. Kulunut kausi oli Kellylle vasta viides Pohjois-Amerikassa, sitä ennen tuomaroi pitkään kotimaassaan Irlannissa, missä sielläkin yleisesti pidettiin parhaana tuomarina. Kelly pääsee tuomaroimaan MLS:n finaalia Atlantan ja Portlandin välillä, toinen MLS-finaali Kellyn uralla, edellinen oli vuonna 2016, sen lisäksi tuomitsi NASL:n finaalissa 2015.

- - -

MLS Cup 2018, lauantai 8.12. 8pm EST (Suomen aikaa sunnuntaina aamukolmelta)

MLS sai sen unelmafinaalinsa, tai siihen oikeastaan riitti, että Atlanta meni kotijoukkueena finaaliin. Huikea tapahtuma pitäisi Atlantassa pelattava finaali olla. Portland on kyllä hyvin osuva vastustaja, intohimoinen kannattajaporukka ja muutenkin paljon sympatiaakin keräävä seura, joten finaalissa kohtaavat kaksi yleisesti melko pidettyä seuraa, joiden tekemisiä Pohjois-Amerikan jalkapallon eteen arvostetaan.

Atlanta on selkeä suosikki kotietunsa ansiosta, mutta Portland on pudotuspeleissä näyttänyt venymiskykyään jo Dallasia, Seattlea sekä Kansasia vastaan, Dallasin pudottivat yksiosaisessa vierasottelussa ja Kansasissakin ratkaisivat otteluparin vieraissa. Tällä kaudella Portlandissa aloittaneella valmentaja Gio Savaresella otti aikansa saada joukkue pelaamaan haluamallaan tavalla, alkukausi oli hyvin vaikea ja seurassa tehtiin koviakin ratkaisuja, kapteeni Liam Ridgewell istui alkukaudesta pari peliä katsomossa, kun asenne ei miellyttänyt ja ykköskärki Fanendo Adi myytiin kesken kauden Cincinnatiin, kun ei millään vaan sopinut Savaresen ideoihin nopeasta vastahyökkäyspelaamisesta.

Sieltä ovat sitten Portland ja Ridgewellkin nousseet, kapteeni on taas ollut pudotuspeleissä elementissään, vaikka runkosarja oli loukkaantumistenkin takia vaikea. Muutenkin Portlandissa on noussut yllättäviä onnistujia, pitkän linjan MLS-kakkosveskari Jeff Attinella otti ykkösveskarin paikan Jake Gleesonilta kesken kauden ja on pelannut uransa parhaita pelejä. Uuden-Seelannin Bill Tuiloma on onnistunut topparina ja kärjessä Jeremy Ebobisse ja Samuel Armenteros ovat paikanneet Adin myymisen. Ebobissesta odotettiin paljon, pari vuotta sitten ykköskierroksen varaus, mutta vaikeata on ollut, kunnes nyt loppukaudesta on ottanut avauspaikan Portlandissa, Armenteros sitten vaihdosta juoksuvoimainen vaihtoehto.

Vaikka on yllättäviä onnistujia noussut, niin ne tutut kaverit kuitenkin ovat ne suurimmat tekijät siellä menestyksen takana. Diego Chara vaan on se MLS:n ngolokante, joka puolustuksen edessä sotkee vastustajan peliä katkoillaan, jos olisi edes yhtään pätevämpi ylöspäin, niin varmaan olisi johonkin muuhun sarjaan päätynyt, mutta pelinrakentaminen jää aika pitkälti muiden vastuulle. Portlandilla on onnekseen upea Diego Valeri keskikentällä, yksi MLS:n historian parhaista pelaajista koskaan, komeat tehot ja sen päälle niin paljon vielä pelillisesti muutakin. Sebastian Blanco laidalla säestää vielä Valeria hienosti, ensimmäinen kausi Blancolla oli MLS:ssä hakemista, mutta nyt toisella kaudellaan vastannut täysin kovia odotuksia ja ollut todella hyvä.

Portland on vieraissa lähtenyt hyvin passiivisesti pelaamaan, luovuttanut pallonhallinnan vastustajalle ja keskittynyt puolustamaan samalla odottaen vastahyökkäyspaikkoja. Tuo tullee olemaan kuva finaalissakin, Portland puolustajaa ja odottaa, josko Valerin ja Blancon kautta joku maali syntyisi. Portland on kauden mittaan kyllä hyvin monia otteluita voittanut todella vähäisella pallonhallinnalla. Ja se missä Portland on pudotuspeleissä yllättänyt, on ollut kyky nousta tuolta bussista tasoittamaan, jos vastustaja pääsee johtoon, tapahtui niin Seattlea kuin Kansasia vastaan vieraissa.

Pelaajat joita seurata:

Diego Valeri
Sebastian Blanco
Diego Chara

. . .

Atlantalla oli hieman vaikeuksia runkosarjan lopussa, minkä ansiosta New York RB pääsi kiilaamaan runkosarjamestariksi, mutta pudotuspeleissä Atlanta on ollut todella kova ja pudotti matkalla finaaliin molemmat New Yorkin seurat. Molempien otteluparien kuva oli aika samanlainen, Atlanta aloittaa kovalla intensiteetillä, tekee arvokkaan johtomaalin ja sen jälkeen pudottaa puolustamaan syvällä, käyden sitten vastahyökkäyksistä tekemässä lisää maaleja. Hyvin luultavasti tuo on kuva finaalissakin, Portlanin tosiaan olettaisi olevan varovainen, kysymys on sitten siitä, että kuinka rohkeasti Atlanta uskaltaa lähteä painamaan.

Hyökkäyksen Josef Martinez ja Miguel Almiron ovat ne Atlanta mahtipelaajat, erittäin kovaa tekemistä läpi kauden, eikä tuossa ole sitten haitannut, että Tito Villalbalta jokseenkin vaisu kausi ja MLS:n ennättyshankinta Ezequiel Barco on keskittynyt painamaan vain seurakaverien tyttöystäviä maalien sijaan ja on kyllä ollut iso pettymys toistaiseksi. Toisaalta sitten Villalba ja Barco ovat hyviä pelaajia tuomaan tuoretta liikettä vaihdosta kentälle, vaikka molemmilta toisaalta olisi odotettu enemmänkin, mutta Atlantan hyökkäyksessä on vaan kova kilpailu pelipaikoista, kun Tata Martino on pudotuspeleihin ottanut varovaisempia ryhmityksiä puolustavammilla pelaajilla.

Greg Garzalta jäi suurin osa runkosarjasta väliin loukkaantumisen takia, mutta ehti juuri runkosarjan lopulla pelikuntoon ja pudotuspeleissä ottanut avauksen vasemman pakin paikan itselleen ja vahvistanut joukkuetta, kun muuten vasemmalla on jouduttu kierrättämään muiden pelipaikkojen pelaajia. Kokenut Jeff Larentowicz elää yllättäen Atlantassa uutta kevättä, erittäin hyvä kausi 35-vuotiaana pelaten niin keskikentän pohjalla kuin topparinakin. Entinen Portlandin pelaaja Darlington Nagbe on keskikentällä tuonut liikettä, jopa enemmänkin Nagbelta odotettiin, mutta toisaalta tukenut joukkuetta vahvasti, vaikka henkilökohtaiset tehot ovatkin jääneet puuttumaan. Julian Gresselin keskityksiä sitten tultaneen näkemään, pelasi Gressel sitten keskikentän keskustassa tai laitalinkkinä.

Pelaajat joita seurata:

Josef Martinez
Miguel Almiron
Julian Gressel

- - -

Mahdolliset avaukset:

Atlanta (3-5-1-1)

Guzan;

Parkhurst, Larentowicz, Gonzalez-Pirez;

Escobar, Gressel, Nagbe, Remedi, Garza;

Almiron;

Martinez.

Portland (4-2-3-1)

Attinella;

Valentin, Tulloma, Ridgewell, Villafana;

Chara, Guzman;

Blanco, Valeri, Polo;

Ebobisse.

« Viimeksi muokattu: 01.12.2018 klo 00:04:59 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Alfons X

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça, TPS, CE Europa, Huuhkajat


Vastaus #1729 : 01.12.2018 klo 19:04:02



Huhuissa liikkuu, että Villa haluaa uraansa vielä jatkaa ja suuntaisi Japaniin. Seura tuossa tapauksessa luultavasti olisi Yokohama Marinos, josta City Group omistaa siivun.


Iniestan kaveriksi Vissel Kobeen siirtyi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1730 : 03.12.2018 klo 00:58:06

Gregg Berhalter valittiin USA:n maajoukkueen päävalmentajaksi, joten Columbus joutuu nyt hakemaan uuden valmentajan sekä urheilutoimenohtajan, kun Berhalter on hoitanut kaksoisroolia sekä pelaajahankintojen johtajana että päävalmentajana.

Maalivahtivalmentaja Pat Onstad toimii jatkossa väliaikaisena urheilutoimenjohtajana sekä päävalmentajana, kun seuran siirtyminen uuteen omistukseen viimeistellään, minkä jälkeen sitten palkataan uusi henkilö (tai henkilöt) Berhalterin tilalle. Hyvin mahdollista, että Columbus palkkaa sekä urheilutoimenjohtajan että päävalmentajan.

Edellinen apuvalmentaja Josh Wolff on tällä hetkellä korkealla listoilla korvaamaan Berhalterin valmentajana Columbuksessa, kuten sitten jokaisen valmentaja-arvuuttelun kärkinimi Caleb Porter on kovasti huhuissa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1731 : 04.12.2018 klo 12:25:52

Bocan Guillermo Barros Schelotto on Atlantan ykköstavoite uudeksi päävalmentajaksi korvaamaan Meksikon maajoukkueeseen lähtevä Tata Martino.

Erittäin kova valmentaja Barros Schelotto Atlantaan kyllä olisi, mutta rahaa on seura ollut valmis valmentajaan käyttämään, joten ei tuo mahdoton ajatus ole. Martino oli aika korkealla valmentajien globaalissa palkkavertailussa. MLS:hän on GBS:lle tuttu sarja pelaajauralta Columbuksen vuosien ansiosta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1732 : 06.12.2018 klo 18:48:40

MLS MVP 2018: Josef Martinez, Atlanta

Martinez täysin odotetusti äänestettiin liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi rikottuaan yhden kauden maaliennätyksen tehtyään Atlantalle 31 runkosarjamaalia. Voitto oli jopa odotettua ylivoimaisempi, kun Martinez sai lähes puolet (47,93%) annetuista äänistä. Seurakaveri Miguel Almiron sijoittui toiseksi reilulla 15:llä ja LA Galaxyn Zlatan Ibrahimovic kolmanneksi reilulla 11:llä prosentilla äänistä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1733 : 09.12.2018 klo 00:46:00

Kovasti noiden vapaiden valmentajapestien ympärillä pyörii huhuja. Atlantan kohdalla Barros Schelotton lisäksi on mainittu Jorge Sampaoli ja Alan Pardew... Yksi ei ole niin kuin muut. Sen verran vahvasti kyllä Atlanta Etelä-Amerikasta on koko ajan toimintamalleja hakenut, että kovin omituinen valinta Pardew tai joskus aiemmin mainittu David Moyes olisi, erittäin todennäköisenä pitäisi, että eteläamerikkalainen valmentaja Tata Martinoa seuraisi.

Dallasissa Tab Ramos ei ilmeisesti ole ajankohtainen enää, vaan akatemian valmentaja Luchi Gonzalez sekä Columbuksen entinen kakkosvalmentaja Josh Wolff ovat tämän hetken kärkinimet.

LA Galaxyssa uusi urheilutoimenjohtaja Dennis te Kloese on aloittanut työnsä, paluu Los Angelesiin te Kloeselle pidemmän Meksikon liiton hommissa vietetyn ajan jälkeen. Aiemmin te Kloese oli Chivas USA:n urheilutoimenjohtaja, niinä vuosina, kun Chivas USA oli vielä ihan toimiva seura ja pärjäsi sarjassakin. Joten näyttöjä osaamisesta on. Tosin huhuissa liikkuu, että Jason Kreisiä harkittaisiin uudeksi valmentajaksi. Kreisin ura on kyllä ollut kovasti laskussa, kun niin New York Cityssä kuin Orlandossa tuli epäonnistumiset. Salt Lake menestyi Kreisin kyynisellä peli-idealla ja koko joukkueen kovalla työnteolla, mutta seksikkäämmissä ympäristössä Kreis on epäonnistunut, eikä ole oikein taitopelaajien ja isojen egojen kanssa pärjännyt... Onneksi Galaxyssa ei ole mitään tuollaista...

- - -

Atlanta - Portland, MLS Cupin finaali alkaa Atlantassa kahdeksaa yli kahdeksan illalla paikallista aikaa eli tulevana yönä 3:08 Suomen aikaa...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1734 : 09.12.2018 klo 13:39:41

Atlanta jatkoi vakuuttavasti pudotuspeleissä loppuun asti ja vei mestaruuden maalein 2-0 MLS finaalin ennätysyleisön edessä. Atlantan finaaliyleisö oli 73 016, mikä oli melkein 12 000 enemmän kuin aiemmassa yleisöennätyksessä Foxborough'ssa 2002.

Puitteet olivat komeammat kuin itse peli, mikä ei sinne MLS:n suurimpien finaalin joukkoon noussut. Molemmat aloittivat hyvin varovaisesti, mutta vähitelleen Atlanta otti selkeän otteen ja alkoi luoda paikkoja. Viisitoistaminuuttinen tauon ympärillä ratkaisi ottelun ja sisälsi melkein kaikki merkittävät tapahtumat.

Martinez pääsi siirtämään Atlantan johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa, kun Parkhurstin voimakas keskialueen katko vähän onnekkaasti ajautui venezuelalaiselle Portlandin puolustuksen taakse. Ebobissella oli loistava tasoituspaikka vielä ennen taukoa päästyään puskemaan Blancon keskityksestä, mutta Guzanilta Atlantan maalilla komea torjunta, vähän enemmän nurkkaan olisi Ebobissen pitänyt pusku saada suunnattua. Vajaa kymppi toista jaksoa ja Atlanta siirtyi kahden maalin johtoon sivuvaparitilanteesta Martinezin jatkettua Almironin keskityksen takatolpalle Escobarille tekopaikkaan. Ei Portland enää lopussa pystynyt kummempia luomaan ja lähempänä oikeastaan oli, että Atlanta olisi kolmannen käynyt auenneista vastahyökkäyspaikoista tekemässä.

Martinez valittiin finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi, maali ja syöttö 2-0-voitossa. Toki Atlantan puolustus oli taas erittäin kova, kuten läpi pudotuspelien. Viidessä pudotuspeliottelussa Atlanta päästi vain kaksi maalia, molemmat tilanteissa, joissa joukkue johti otteluparia jo useamman maalin turvin, joten missään vaiheessa Atlanta ei pudotuspeleissä ollut takaa-ajajana ja kontrolloi tilannetta käytännössä koko ajan. Erittäin vakuttava näyttö Tata Martinolta tämän vuoden pudotuspelit olivat.
lattis2

Poissa Poissa


Vastaus #1735 : 09.12.2018 klo 16:27:45

Katsoin pelistä ekan jakson, ja eniten pisti silmään tuomarilinja. Vanhan sanonnan mukaan suurpiirteinen tuomari viheltää vain maalit ja ruumiit, mutta tämä tuomari vihelsi vain maalit. Onneksi ei kentältä sentään raatoja tarvinnut keräillä, mutta itse en osannut kuin kauhistella muutamaa tilannetta, jossa olisi pitänyt nousta jonkin värinen kortti. Näistä tuomari tyytyi antamaan vain vaparin.

Toinen asia, mikä häiritsi, oli pelialusta. Se oli pelaajien taitotasoon nähden aivan liian nopea, minkä vuoksi pallot pomppi välillä miten sattui. Olisikohan ekaa maalia edes syntynyt normaalilla nurmialustalla. Nurmi olisi hidastanut palloa huomattavasti. Nyt Parkhurstin taklauksesta pallo tuli saman tien Martinezille, joka kiersi helposti maalivahdin ja pisti pallon tyhjiin.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1736 : 09.12.2018 klo 23:29:51

Päivän siirtoikkunan tuloksia alkaa vähitellen tippumaan, ikkuna meni kiinni jo hyvän aikaa sitten, mutta noita siirtoilmoituksia putoillee vähitellen päivän mittaan.

Vancouver on nopeimmin ollut omia siirtojaan ilmoittamassa. Maalivahtiosasto meni kauden päätteeksi täysin uusiksi ja nyt ne uudet kaverit ilmeisesti saapuivat, kun Coloradosta hankittiin Zac MacMath ja Montrealista Maxime Crepeau. MacMath on ensi kauden ykkönen ja Crepeau luultavasti kakkonen

MacMathista Vancouver lähetti Coloradoon 100k allokaatiorahaa sekä laitapelaaja Nicolas Mezquidan. Hyvin kohtuullinen hinta, Mezquida nyt on ollut aika turha kaveri, ei ole odotettua läpimurtoa tullut ja ura MLS:ssä ollut viime vuodet laskusuuntainenkin, vaikka 26-vuotiaasta pelaajasta kyse. Toki Coloradon organisaatiossa halpa pelaaja on aina hyvä pelaaja, oli kuinka huono taidoiltaan tahansa... MacMath kuitenkin pelasi erittäin hyvin ennen Tim Howardin saapumista Coloradossa ja ansaitsee kyllä mahdollisuuden ykkösveskariksi MLS:ssä. Colorado puolestaan menee vielä ensi kauden Howardilla, jonka taso ei vaan enää riitä, ei tosin riitä muunkaan joukkueen, joten ei siinä isoa ongelmaa. MacMathille varsinkin hyvä siirto.

Montrealille Vancouver antoi Crepeausta 50k allokaatiorahaa sekä kolmannen kierroksen varausoikeuden 2020 SuperDraftissa, edullinen kauppa, mutta Crepeau on MLS-tasolla täysi arvoitus. Maalivahtiosasto tyhjennettiin lopullisesti viime kauden pelaajista, kun Spencer Richey myytiin Cincinnatiin, jossa oli viime kaudella lainalla, 50k:lla allokaatiorahaa.

Vasen pakki Victor "PC" Giro saapui Vancouveriin Orlandosta vaihdossa kolmannen kierroksen varausoikeutta 2019 SuperDraftissa vastaan. Aika jännä hankinta, kun mitenkään hirveän hyvältä PC ei ole MLS.ssä missään vaiheessa vaikuttanut. Toki kolmannen kierroksen varausoikeus ei ole juuri mitään, mutta ei sitä kannattaisi käyttää palkkakuluja kasvattavien turhakkeiden hankintaankaan...

---

Dallas on tyhjentänyt hyökkäyspäätään, kun Tesho Akindele lähti Orlandoon ja Maxi Urruti Montrealiin. 150k allokaatiorahaa siirtyi Dallasiin Akindelen mennessä Orlandoon. Akindele oli erittäin lupaavana pidetty pelaaja, mutta urakehitys on ollut viime aikoina negatiivinen, kun on niitä oletuksena parhaita vuosiaan nyt pelaamassa, joten Dallas ei sitten enää nähnyt tarvetta ja päätti ottaa rahat vaihdossa. On se mahdollisuus, että Akindele taas löytäisi idean ja nousisi parin kauden takaiselle tasolleen, jos ei nouse, niin Orlandolta taas hukattuja rahoja.

75k allokaatiorahaa sekä ensimmäisen kierroksen varausoikeus lähti Montrealista Dallasiin Urrutia vastaan. Urruti on aika kovapalkkainen siihen nähden, että ei ole MLS:ssä tasaisesti onnistunut, on hyvin putkia milloin on näyttänyt vähintäänkin palkkansa arvoiselta, mutta on kovin epätasainen ja heikkoja jaksoja on myös ollut. Kuitenkin aika halvalla Montreal Urrutin sai, kun tuo varausoikeus ei nyt ihan draftin kärjessä ole, joten tuuria vaatii, että sieltä kummoisen pelaajan löytäisi, Urruti on kuitenkin ihan hyvä kärki, parempi kuin mitä Montrealilla ennestään on, joskin hieman kallispalkkainen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1737 : 11.12.2018 klo 14:12:11

Illalla Suomen aikaa on MLS:n laajennusvaraustilaisuus, jossa Cincinnati pääsee poimimaan viisi suojaamatonta pelaajaa muilta seuroilta, enintään yhden kuitenkin kustakin. Seurat joilta LAFC valitsi pelaajan viime vuonna; Columbus, Seattle, Kansas, Toronto sekä San Jose jäävät tänä vuonna ulkopuolelle. Huhuja myös liikkuu, että Portland ja Cincinnati olisivat Fanendo Adin kaupan yhteydessä sopineet, ettei Cincinnati valitse pelaajaa Portlandilta.

Kaikki kolme suomalaista ovat seurojensa suojaamia, joten eivät draftissa liiku. Atlanta, New York RB sekä New York City ovat sen verran hyviä kohtuupalkkaisia pelaajia joutuneet jättämään suojaamatta, että yllätys olisi, jos jokainen noista ei pelaajan Cincinnatiin menettäisi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1738 : 11.12.2018 klo 22:38:06

Cincinnatin laajennusdraftin valinnat:

Darren Mattocks (DC)
Kei Kamara (Vancouver)
Roland Lamah (Dallas)
Eric Alexander (Houston)
Hassan Ndam (New York RB)

Kamara vaihdettiin saman tien Coloradoon ulkomaalaispaikkaa vastaan.

Yllättävän vahvasti Cincinnati lähti satsamaan kokemukseen. NYRB:n lupaava 19-vuotias puolustaja Hassan Ndam oli oikeastaan ainoa sellainen hyvin odotettu varaus.

Laitapelaaja Roland Lamah Dallasista on erittäin hyvä pelaaja, mutta jo 30-vuotias ja suhteellisen kallispalkkainen, joten pidettiin epätodennäköisenä valintana. Pitäisi kuitenkin pelillisesti olla hyvä vahvistus Cincinnatille.

28-vuotias hyökkääjä Darren Mattocks DC:stä on ihan kohtalainen valinta, luultavasti haettiin tuomaan erilainen vaihtoehto Adille hyökkäykseen ja pystyy toisaalta pelaamaan myös laidalla. Ihan hyvä pelaaja tuomaan syvyyttä materiaaliin, joskin on aika epätasainen läpi uransa ollut.

Houstonin Eric Alexanderin valinta on aika outo, kolmekymppinen keskikentän työmyyrä, jonka ura ollut selkeässä laskussa.

Kamaran kauppaaminen Coloradoon heti valinnan jälkeen oli sovittu jo ennakkoon seurojen välillä. Ulkomaalaispaikasta puhuttiin siirtokorvauksena, mikä on kyllä aika vähän. Olisi kuvitellut, että tuolta olisi jotain parempaakin löytynyt, mutta Cincinnatin mielestä ilmeisesti ei, mistä Alexanderinkin valinta kertoisi...

E: Draftin ohella Cincinnati hankki laitapakki Greg Garzan Atlantasta 450k:lla allokaatiorahaa. Garza oli kyllä pudotuspeleissä erittäin hyvä Atlantan vasempana pakkina, mutta seura kuitenkin päätti kaupata pelaajan pois, kun takaa löytyy lupaava venezuelalainen Jose Hernadez sekä yksi USA:n suurimpia tulevaisuuden toivoja George Bello, joista nyt sitten ainakin toiselta toivotaan suurta läpilyöntiä ensi kaudella aikuisten tasolla. Palkkakuluja Atlanta tuolla säästää ja lisäksi Garza on aika paljon kärsinyt loukkaantumisista. Cincinnati saa kyllä hyvän vahvistuksen joukkueeseensa, jos vaan Garza pysyy kunnossa.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2018 klo 23:14:23 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1739 : 12.12.2018 klo 10:32:32

Cincinnati jatkoi joukkueen vahvistamista hankkimalla toppari Kendall Wastonin Vancouverista. 750k allokaatiorahaa, joidenkin ehtojen täyttyessä vielä 75k lisää, sekä ulkomaalaispaikka menivät Vancouveriin. Aika paljon kolmekymppisestä topparista, mutta toisaalta Waston on ollut MLS:n parhaita puolustajia ja hyviä vuosia pitäisi olla vielä useampi jäljellä.

Cincinnati on rakentanut kokeneen rungon MLS:ssä tasonsa osoittaneista pelaajista, luultavasti ihan järkevä strategia, kun tiedossa on ollut, ettei resursseja ole hankkia varmasti kovia pelaajia ulkomailta Atlantan ja LAFC:n tapaan ja kun muistetaan miten Minnesotan budjettiskandinaavit onnistuivat...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1740 : 13.12.2018 klo 01:33:55

Vapautettujen pelaajien varaustilaisuudessa meni neljä pelaajaa.

Ensimmäinnen kierros:
1. Marcus Epps, (Philadelphia) --> New York RB
4. Christian Martinez, (Columbus) --> Chicago
15. Ricky Lopez-Espin, (Salt Lake) --> Los Angeles FC

Toinen kierros:
2. Marco Urena, (Los Angeles FC) --> Chicago

Muut seurat jättivät varausoikeutensa käyttämättä.

NYRB todella halusi laitapelaaja Eppsin, antoivat toisen kierroksen varausoikeuden talven SuperDraftissa San Joselle vaihdossa ensimmäistä varausoikeutta vastaan tässä, jotta pääsivät varmasti nappaamaan Eppsin. 23-vuotias pelaaja, joka on pari kautta Philadelphiassa liikkunut MLS:n ja USL:n välillä, kolme maalia 32:ssa MLS-esiintymisisessä, joista toki suurin osa vaihdosta ja pelipaikka laidalla. Jotain ilmeisesti NYRB pelaajassa näkee.

Chicagolta kaksi varausta, kun laitapelaaja Christian Martinez löytyi Columbuksesta ja hyökkääjä Marco Urena LAFC:stä. 21-vuotiaalla Martinezilla piti olla ns. läpimurtovuosi Columbuksessa, mutta aika tuhnuksi jäi, alkukaudesta peliaikaa tehojen jäädessä vähiin, loppukauden oli loukkaantuneena sivussa. Potentiaalia on, mutta toistaiseksi ei sitä ole MLS:ssä saanut esille. Urena aloitti vahvasti LAFC:ssä saavuttuaan viime talvena San Josesta laajennusdraftissa, viisi syöttöä kuudessa ensimmäisessä ottelussa, mutta sitten tulivat loukkaantuminen, MM-kisat ja loppukaudesta jäi sitten hyvin vähälle vastuulle, tehden yhden maalin, kun LAFC oli joukkuetta vahvistanut. Eivät nuo huonoja hakuja Chicagolta ole, onnistumiseen on mahdollisuuksia, joskaan mikään varma tekijä kumpikaan ei ole, mutta ei sellaisia nyt vapautettujen pelaajien draftissa olekaan.

Ricky Lopez-Espin on iso nuori kärki, viime talven SuperDraftin toisen kierroksen varaus Salt Lakelta ja esiintyi vain yhdessä MLS-ottelussa ja vietti suurimman osan kaudesta kakkosjoukkueessa USL:ssä. Arvoituksellinen haku LAFC:ltä, luultavasti USL:ssä pelaa enimmäkseen jatkossakin.

- - -

Cincinnati jatkaa siirtomarkkinoilla, kun nuori keskikenttäpelaaja Victor Ulloa saapui Dallasista 150k:lla allokaatiorahaa, Dallas mahdollisesti saa vielä enintään 100k lisää Ulloan esityksiin perustuvien ehtojen mukaan. MLS:ssä homegrown-pelaajan status siirtyy kaupoissa, joten Ulloa on Cincinnatille homegrown-pelaaja tällä hetkellä. Toki MLS:n homegrown-sääntö on hyvin erilainen kuin Euroopassa ja käsittää vain pelaajan ensimmäisen sopimuksen, minkä jälkeen homegrown-status joka tapauksessa poistuu. Toisaalta sitten homegrown-status säilyy uudessa seurassa, jos pelaaja tuon ensimmäisen sopimuksen aikana myydään.

- - -

LAFC ja Orlando vaihtoivat vasempia pakkeja, kun Mohamed El Monir meni Los Angelesiin ja Joao Moutinho (ei se) Orlandoon. El Monir oli kyllä niitä harvoja hyviä viime kauden Orlandossa ja on kyllä ainakin luokkaa parempi pelaaja kuin Moutinho, joka toki on selkeästi nuorempi (26v20) ja halvempi. Lupaavana Moutinhoa pidetään, mutta aika raakile oli vielä menneellä kaudella ja alkukauden jälkeen putosi pienehköön rooliin.

Orlando muutenkin siivonnut flopannutta joukkuettaan, kun toppari/vasen pakki Amro Tarek lähti New Yorkiin RB:n riveihin neljännen kierroksen oikeutta talven SuperDraftissa vastaan. Samoin keskikenttäpelaaja Tony Rocha lähti New Yorkiin neljännen kierroksen varausoikeutta SuperDraftissa vastaan, seurana Rochalla vain New York City. Neljännen kierroksen varausoikeuksilla ei tee kyllä yhtään mitään, mutta tuskin kummastakaan pelaajasta mitään suurta iloa uudelle seuralleen on, täytemiehiä jämärooleihin, jos ei jotain yllättävää tapahdu.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1741 : 13.12.2018 klo 09:22:05

Ottawassa menikin tilanne sitten mielenkiintoiseksi, kun Concacaf ei hyväksynyt Furyn päätöstä pelata USL:ssä. Concacafin mukaan vaadittuja erittäin painavia syitä Ottawan pelaamiselle Yhdysvaltojen sarjoissa ei enää ole. Kanadan jalkapalloliitto oli Ottawalle antanut hyväksynnän pelata USL:ssä, mutta nyt sitten tulevaisuus on hyvin epävarma Concacafin päätöksen takia.

Valituskierrokselle päätös luultavasti lähtee ja lopulta varmasti Fifan ratkaistavaksi päätyy, mutta tuossa mennee kauan ja Ottawan pelaaminen missään vuonna 2019 on hyvin epävarmaa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1742 : 13.12.2018 klo 23:26:15

Przemyslaw Tyton on nähtävästi Cincinnatin ykkösveskari ensi kaudella, seura vahvisti Deportivo la Corunan puolalaismaalivahdin siirron. Tyton poikkeaa Cincinnatin hankintalinjasta siinä, että aiempaa MLS-kokemusta ei ole, mutta muuten erittäin kokenut pelaaja kyseessä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1743 : 15.12.2018 klo 21:06:30

Re-entry draftin 1. osa 2018:

1. kierros:

3. Andre Rawls, (New York City) --> Colorado
5. Nick DeLeon (DC) --> Toronto
16. Donny Toia (Orlando) --> Salt Lake

Sentään kolme pelaajaa meni ensimmäisessä osassa, jossa siis pelaajalle on tarjottava käyttämättä jääneen option kokoinen palkka tai edellistä sopimusta vastaava palkka.

DC-ikoni DeLeonin siirtymineen Torontoon oli se suurin uutinen, kaudesta 2012 asti edustanut DC:tä, mutta nyt tuli vaihto. Erittäin pidetty pelaaja DeLeon on DC:ssä ollut, mutta viime vuosina loukkaantumiset vieneet parhaan terän, joten maisemanvaihdos saattaa olla uralle ihan tervetullutta. Pelipaikka vaihtunut vuosien varrella hyökkäyksen laidalta laitapakiksi, Toronton kolmen topparin ryhmityksessä laitapelaajan paikka voisi DeLeonin osalta toimiakin. Nykytaso on toki arvoitus loukkaantumisten takia, kun DeLeon ei myöskään ole mikään maailman ammattimaisin kunnostaan huolehtija ollut, vaan ylipainoa joskus ollut ihan näkyvästikin, joten miten sitten itsensä kuntoon saa. Ikää on kuitenkin vasta 28, joten mahdollisuudet ovat.

Colorado täydensi maalivahtiosastoaan Tim Howardin takana NYC:n vapauttamalla Rawlsilla, kolmosveskari Rawls tulee olemaan, mikä kyllä jannun osalta on se maksimirooli MLS:ssä, enemmänkin USL-tason veskari.

Toialla on edessä kotiinpaluu, kun Salt Laken akatemian kasvatti napattiin takaisin seitsemän vuoden jälkeen. Edellisellä kerralla Toia oli kauden RSL:n ykkösjoukkueen mukana, mutta debyytti jäi tekemättä ja tie vei alasarjoihin, mistä nousi Chivas USA:n kautta takaisin MLS:ään ja sittemmin edustanut Montrealia sekä Orlandoa. Aika keskinkertainen laitapakki, mutta ihan kelvollinen pelaaja tuomaan syvyyttä materiaaliin.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1744 : 17.12.2018 klo 10:35:59

Dallas nimitti uudeksi päävalmentajaksi akatemian johtajan Luchi Gonzalezin. Kuusi vuotta on Gonzalez Dallasin akatemiaa johtanut, sitä ennen ollut organisaatiossa juniorivalmentajana, kun melko keskinkertainen pelaajaura päättyi jo 28-vuotiaana 2008. Erittäin Dallasin tyylinen valinta, kun näyttäisi siltä, että otettiin se, joka halvimmalla saatiin. Toki Dallasin akatemia on Gonzalezin aikana menestynyt ja aika paljon seura omiin kasvatteihin luottaa, joten on Gonzalezin valinnalle perusteensakin.

Dallas teki myös pari hankintaa, kun Vancouverista saapui hyökkääjä Erik Hurtado ja NYC:stä laitapelaaja Rodney Wallace. Vancouveriin meni ensimmäisen ja toisen kierroksen varausoikeudet SuperDraftiin, mikä on kyllä Hurtadosta aika paljon, vaikka tuo ensimmäisen kierroksen oikeus on vasta vuodelle 2021. Wallace saapui vapaana agenttina.

Mitenkään kovilta vahvistuksilta kaksikko ei ennakkoon tunnu. Hurtado on sellainen MLS:n jassetuominen, kova tekemään töitä, prässää ja voittaa palloja, mutta maalinteko on kovin vaikeata. Wallace on kelvollinen varamies vasemmalle, kun pystyy pelaamaan niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, mutta ei toisaalta ole hirveän hyvä kummassakaan, puolustussuuntaan usein ongelmissa pakkina ja ylöspäinpelaaminen ei oikein riitä hyökkääjänä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1745 : 17.12.2018 klo 23:29:09

https://www.mlssoccer.com/post/2018/12/13/2019-mls-playoff-structure

MLS ilmoitti odotetusta muutoksesta pudotuspeleihin. Jatkossa kaikki pudotuspelit pelataan yksittäisinä otteluina korkeammin sijoitetun (ts. enemmän runkosarjapisteitä keränneen) kotikentällä. Pudotuspelien alku aikaistuu ja ajallinen kesto lyhenee, koko homma saadaan pakettiin noin kolmessa viikossa loka-marraskuun maaottelutaukojen välillä. Ensi kauden mestari ratkeaa jo marraskuun 10. päivä eli melkein kuukautta mennyttä kautta aiemmin.

Pudotuspelien joukkuemäärää lisätään, kun jatkossa molemmista konferensseista pääsee pudotuspeleihin seitsemän seuraa, kummankin konferenssin ykkönen saa vapaalipun pudotuspelien toiselle kierrokselle. Tämä jäänee välivaiheeksi, voisi olettaa, että kaudelle 2020 Nashvillen ja Miamin tullessa mukaan pudotuspelipaikat lisättäisiin loogiseen kahdeksaan konferenssia kohti.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1746 : 22.12.2018 klo 12:28:26

Chileläislehti La Estrella kirjoittelee, että Cincinnati olisi kiinnostunut Necaxassa tällä hetkellä pelaavasta Matias Fernandezista. Aviisin mukaan yksi seuran omistajista olisi ollut yhteydessä Matiin ja kysellyt halukkuutta siirtyä uuteen seuraan. Tossa yllä kirjoiteltiin, ettei Cincinnatilla ole kovin lihavaa siirtolompakkoa, mutta en nyt tätä siirtoa täysin mahdottomana pitäsisi. Rayosilla on ollut pikkuisen myyntivaihde päällä ja kun Fernandezilla on vain puoli vuotta sopparia jäljellä, niin saattaisivat olla valmiita kauppaamaan hieman halvemmallakin. Se on sitten eri juttu onko ohiolaisseuralla varaa/halua maksaa Chilen ex-majupelaajan vaatimaa palkkaa. Ikää on kuitenkin kohta mittarissa 33 vuotta, joten mistään kovin monivuotisesta ilosta tuskin olisi kyse. Toki suht hyvän markkinointijipon uusi organisaatio saisi kuitenkin aikaan - Matilla kun on uraa Euroopan huippusarjoissa yli kymmenen vuoden ajalta.

https://www.soychile.cl/Quillota/Deportes/2018/12/16/572530/Calerano-Matias-Fernandez-esta-en-la-mira-del-FC-Cincinnati-de-la-MLS.aspx
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1747 : 23.12.2018 klo 00:56:49

Keskikentän hyökkääviin rooleihin Cincinnati vielä pelaajia tarvitsee, joten ei tuo Matias Fernandezin siirto mikään mahdottomuus ole, kun Cincinnatilla pitäisi vielä olla rahaa käytettävissä hankintoihin. Enemmän se budjetin niukkuus on sitä, ettei mihinkään Miguel Almironin tai Carlos Velan kaltaisiin MLS:ään todella isoihin hankintoihin ole uudella seuralla varaa, ikääntynyt Fernandez maltillisella siirtokorvauksella on vielä hyvin Cincyn rajoissa. Muutenkin sopisi Cincinnatin hankintaprofiiliin, kun erittäin kokenutta, heti valmista, joukkuetta ovat kasanneet. Ehkäpä Orlando on opettanut, kun se satsaus uutena seurana jännittäviin lupauksiin meni floridalaisilta harvinaisen pieleen, kun osaamista ei skouttauspuolella tarpeeksi ollut.

Ei tuo satsaus kokeneisiin pelaajiin tosiaan välttämättä väärä ole, kun MLS:ssä joukkueet muuttuvat yleensä hyvin tiuhaan tahtiin ja ilmaiset siirrot ovat sarjan sisällä yleisempiä kuin isossa osassa jalkapallomaailmaa, joten ei Cincinnatille joukkueen päivittäminen tule sitten myöhemmässäkään vaiheessa olemaan merkittävä ongelma.

New York City on neljässä kaudessa vaihtanut koko joukkueen, kun David Villan ja Tommy McNamaran lähdettyä ketään kauden 2015 alkuperäisestä joukkueesta ei ole enää mukana. NYC:n kanssa samaan aikaan liittyneellä Orlandolla alkuperäisestä joukkueesta on jäljellä enää keskikentän Cristian Higuita.

Tuoreemmilla uudisseuroilla Atlantalla ja Minnesotalla on toki vielä useampi pelaaja alkuperäisestä joukkueesta jäljellä ja LAFC:llä tietysti myös. Muuten sitten maalivahti Evan Bush (Montreal, liittymisvuosi 2012) taitaa olla Higuitan ohella ainoa alkuperäinen pelaaja seurassaan. Bush edusti Montrealia jo USL:ssä ennen seuran liittymistä MLS:ään. Ja kysymysmerkki vielä Seattlen (liittymisvuosi 2009) keskikenttäpelaaja Osvaldo Alonsolle, joka on edustanut Seattlea MLS-taipaleen alusta asti, mutta sopimus päättyi menneeseen kauteen ja on tällä hetkellä vapaa agentti, jatko Seattlessa ei kuitenkaan ole poissuljettua, joskin viimesimpien huhujen mukaan epätodennäköistä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1748 : 23.12.2018 klo 22:34:58

Frank de Boer on Atlantan uusi päävalmentaja monivuotisella sopimuksella. Eteläamerikkalaista valmentajaa ennemmin olisi Atlantaan odottanut, mutta lopulta sitten de Boer oli seurajohdon mielestä se, joka täytti kriteerit parhaiten. Nuorten pelaajien kehittäminen ja hyökkäävä pelitapa olivat perimmäisiä syitä de Boerin valinnan takana.

Sittenpähän nähdään, Interissä ja Crystal Palacessa de Boer epäonnistui, joten isommissa liigoissa ei varmaan hirveästi kysyntää enää ollut ja Atlanta tosiaan maksoi Tata Martinolle kovaa liksaa, luultavasti de Boerkin on jatkossa MLS:n parhaiten palkattu valmentaja. Samanlaista välitöntä menestyspainetta ei Atlantassa mestaruudesta huolimatta ole kuin vaikka Interissä, joten de Boer saanee ideoitaan ajaa sisään ensimmäisen kauden, vaikka melkein mitä tapahtuisi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1749 : 25.12.2018 klo 18:07:27

Ensi kauden valmentajakuviot alkavat MLS:ssä olla selvillä, kun Columbus ja LA Galaxy ovat saamassa valmentajahakunsa maaliin, joulupyhien jälkeen odotetaan kummaltakin ilmoitusta uudesta päävalmentajasta. Caleb Porter on hyvin todennäköisesti Columbuksen uusi päävalmentaja ja Guillermo Barros Schelotto LA Galaxyn.

Noiden jälkeen pitäisi sitten kaikilla seuroilla MLS:ssä olla ensi kauden päävalmentaja selvillä, jos mitään yllättävää lähtöä ei tapahdu.

 
Sivuja: 1 ... 69 [70] 71 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa