FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 19:50:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 70 [71] 72 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 331067 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #1750 : 27.12.2018 klo 09:30:15

Uutinen
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #1751 : 27.12.2018 klo 12:36:18


Olipas surullinen uutinen. Sigi Schmidiä tuli seurattua varsin aktiivisesti hänen Columbus-aikoinaan, jolloin omaan aamurutiiniini viikonloppuisin kuului Shep Messingin ja Greg Lalasin juontama Extra Time. Ehdottomasti valmentajanimi, jonka itse yhdistän eniten koko MLS-liigaan ja sikäläiseen socceriin.

Sigi Schmid, all-time winningest MLS head coach, passes away at 65

e. Shotsin postaama LA Timesin juttu on muuten erittäin mielenkiintoinen. Suosittelen lämpimästi.
« Viimeksi muokattu: 27.12.2018 klo 12:57:39 kirjoittanut äägee »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1752 : 28.12.2018 klo 00:34:41

Sigi Schmid on Bruce Arenan ja Bob Bradleyn kanssa niitä, jotka MLS:n ensimmäisen 20:n kauden ajalta muistetaan menestyksekkäimpinä valmentajina ja joilla on ollut suurin vaikutus MLS:n kehittymiseen. Arena on valittu MLS:n vuoden valmentajaksi kolmesti, Schmid sekä Bradley kahdesti.

Uriltaan hyvin samankaltainen kolmikko on kyseessä, kun kaikki törmäsivät pelaajaurillaan siihen USA:n jalkapallon 70- ja 80-lukujen jalkapallotyhjiöön. Keskikertaisella yliopistopelaajalla vaihtoehdot olivat hyvin vähissä, joten niin Schmid, Arena kuin Bradley päätyivät lopettamaan uransa hyvin nuorina, Schmid ja Bradley suoraan yliopiston jälkeen, Arena yritti vielä pari vuotta yliopiston jälkeen jatkaa uraansa, mutta kunnollisia mahdollisuuksia ei oikein löytynyt.

Sekin sitten yhdistää kolmikkoa, että kaikki tekivät pitkät ja komeat urat yliopistovalmentajina; Schmid lähemmäs 20 vuotta UCLA:ssa, Arena reilut 15 vuotta Virgniassa ja Bradley toistakymmentä vuotta Princetonissa, ennen siirtymistään ammattilaisvalmentajiksi. Tuohon listaan voi vielä lisätä hyvin samanlaisella pelaaja- ja valmentajataustalla varustetut Greg Andrulisin sekä Schellas Hyndmanin, jotka kumpikin on valittu MLS:n vuoden valmentajaksi urallaan, mutta kumpikaan ei sitten viihtynyt niin pitkään MLS:ssä, vaan päättivät palata yliopistovalmentajiksi. Yhteistä kaikille on, että ovat jo noin 25-vuotiaina olleet päätoimisia valmentajia yliopistoissa.

Ero nuorempiin yhdysvaltalaisiin valmentajiin on huomattava, Peter Vermes, Greg Berhalter, Greg Vanney, Mike Petke, Jesse Marsch, Ben Olsen, Jim Curtin ja Chris Armas kaikki ovat tehneet pitkän ammattilaisuran pelaajina, minkä jälkeen siirtyneet valmentamiseen. Brian Schmetzer on oikeastaan ainoa poikkeus, kun on jonkin verran viimeksi mainittuja vanhempi, mutta toisaalta sitten tuota aiempaa kolmikkoa nuorempi ja pelasi urallaan Seattlen alueella mahdollisuuksien mukaan joko tavallista futista tai sisäfutista. Yliopistovalmennuksesta ei sitten Bradleya lukuunottamatta nykyisillä MLS-valmentajilla ole taustaa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1753 : 28.12.2018 klo 00:58:58

Laurent Ciman palaa MLS:ään Toronton riveihin Ranskassa vietetyn syksyn jälkeen. Entisenä merkittävänä MLS-pelaajana Ciman siirtyi allokaatioprosessin kautta, joten Toronto joutui hankkimaan pelaaja-allokaation ykköspaikan sen uutena seurana saaneelta Cincinnatilta toisen kierroksen varausoikeutta talven SuperDraftissa vastaan.

Cincinnati täydensi puolustuslinjansa oikealla pakilla Alvas Powellilla, joka saapui Portlandista 250k:lla allokaatiorahaa. Viisi kautta MLS-kokemusta 24-vuotiaalla Powellillakin jo on, joten tuohon Cincinnatin hankintaprofiiliin osuu myös hyvin, vaikka vähän nuorempi pelaaja onkin kyseessä. Hieman epätasaisia Powellin viimeiset kaksi kautta ovat olleet ja pudonnut ajoittain penkille, minkä takia Portland sitten päätti pelaajasta luopua.

Orlandossa jatketaan siivoamista katastrofikauden jälkeen, seuraavina pois lähtivät keskikentän Yoshimar Yotun sekä maalivahti Joe Bendik. Yotun oli kyllä hyvä Orlandon keskikentällä, joukkueen viimekauden paras pelaaja, vaikka kausi MM-kisojen takia jäikin vähän vajaaksi, neljä maalia ja seitsemän syöttöä 22:ssa esiintymisessä keskikentällä. Cruz Azul löi kuitenkin sen verran miljoonia (huhujen mukaan neljä) tiskiin, että Orlando joutui lopulta Yotunin myymään, vaikka oli niitä harvoja pelaajia, joka olisi haluttu pitää. Bendik meni 50k:lla allokaatiorahaa Columbukseen, joka varautui Zack Steffenin lähtöön Manchester Cityyn kesällä, Bendik tulee taistelemaan Jon Kempinin kanssa kakkosveskarin paikasta, mikä sitten vaihtuu ykkösveskarin paikaksi Steffenin lähtiessä, ellei sitten jotain uutta hankintaa tule.
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #1754 : 28.12.2018 klo 01:21:54

Laurent Ciman palaa MLS:ään Toronton riveihin Ranskassa vietetyn syksyn jälkeen. Entisenä merkittävänä MLS-pelaajana Ciman siirtyi allokaatioprosessin kautta, joten Toronto joutui hankkimaan pelaaja-allokaation ykköspaikan sen uutena seurana saaneelta Cincinnatilta toisen kierroksen varausoikeutta talven SuperDraftissa vastaan.
Aika mielenkiintoinen siirto. Mies pelasi ailahtelevasti Dijonissa ja tippui välillä (lopulta) penkillekin. Kolmas muutto perheelle jo vuoden sisään, toki paluu Kanadaan lienee helppoa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1755 : 28.12.2018 klo 01:31:55

Aika mielenkiintoinen siirto. Mies pelasi ailahtelevasti Dijonissa ja tippui välillä (lopulta) penkillekin. Kolmas muutto perheelle jo vuoden sisään, toki paluu Kanadaan lienee helppoa.

Cimanilla on autistinen tytär, jonka hoito on Kanadassa onnistunut paremmin kuin muualla, mikä lienee merkittävin tekijä paluulle Kanadaan. Ainakin Ciman on siirron jälkeen antanut sen suuntaisia kommentteja, että suunnitelmissa olisi jääminen Kanadaan pelaajauran jälkeenkin.

- - -

Chicagokin vahvisti toppariosastoaan, kun Marcelo (dos Santos Ferreira) saapuu Sportingista, missä on jäänyt ilman peliaikaa Portugalin liigassa, ja vain pari esiintymistä cupeissa, kesän bosman-siirtonsa Rio Avesta jälkeen. Chicago antoi Johan Kappelhofin ja Jonathan Campbellin mennä kauden päätteeksi, joten topparia materiaali tarvitsi.
« Viimeksi muokattu: 28.12.2018 klo 01:39:49 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1756 : 29.12.2018 klo 02:08:15

Orlandolta sitten vaihteeksi liikkeitä sisäänpäinkin, kun Ecuadorin maajoukkuepelaaja Jhegson Mendez saapui Indepediente del Vallesta. 21-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja, jolla kokemusta Ecuadorin liigasta useamman kauden ajalta sekä viisi esiintymistä aikuisten maajoukkueessa. Paperilla ainakin juuri sitä mitä Orlando tarvitseekin, josko tällä kertaa hankintapuolella tulisi osumakin...

Lisäksi 21-vuotias laitapakki Danilo Acosta saapui kauden mittaisella lainasopimuksella Salt Lakesta. Orlando maksaa lainasta 75k allokaatiorahaa ja sopimukseen sisältyy optio Acostan hankkimiseen pysyvästi kauden jälkeen. USA:n nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Acosta taisteli Salt Lakessa vasemman pakin paikasta samanikäisen Aaron Herreran kanssa ja tuo taistelu viime kaudella kääntyi Herreran eduksi, joten kun RSL vielä hankki Donny Toian, niin Acosta jäi tarpeettomaksi. Potentiaalinen pelaaja Acosta on, mutta riskiä on Orlando vasemman pakin suhteen ottamassa, kun Acosta ja Joao Moutinho (ei se) ovat vaihtoehdot. Molemmat toki hyvin lupaavia pelaajia, mutta mitenkään varmaksi onnistujaksi kumpaakaan ei voi sanoa.

- - -

Toppari Jonathan Campbell löysi sitten uuden seuran, kun Seattle hankki pelaajan oikeudet Chicagosta neljännen kierroksen varausoikeutta talven SuperDraftissa vastaan. Campbell on nuorempana pelannut Seattlen akatemiassa, miksi luultavasti sitten päättivät pelaajaan tarttua. Aika yksiyhteen korvaaja toppariosaston varamiehenä Chivasiin lähteneelle Tony Alfarolle.
« Viimeksi muokattu: 29.12.2018 klo 02:20:07 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1757 : 29.12.2018 klo 10:20:28

Brassipelaaja Juninho palaa näköjään kolmen vuoden tauon jälkeen La Galaxyyn. Ilmeisen kova nimihän tuo oli aikoinaan, mutta saa nyt nähdä palaako entiselle tasolleen. Tijuanassa ei mennyt aivan odotusten mukaan ja Chicagon keikasta (2017) en osaa sanoa ihmeempiä, joskin peliaikaa näkyy jonkun verran tulleen. Tänä vuonna ei ole pelannut ilmeisesti sitten missään, liekö ollut loukkantuneena?

Mainittakoon sekin, että meksikolaismediassa osui silmiin uutinen, että dos Santoksen veljekset lopettavat jalkapallouransa ja ryhtyvär rap-artisteiksi :D. No, toi on oikeasti viattomien lasten päivään liittyvä "aprillipila" ;), joita meksikolaismedia tehtailee 28.12., mutta ehkäpä joku Galaxyn fani voisi pitää tätä hyvänäkin urasiirtona veljesparille. Olen vähän ymmärtänyt, että seuran tekemän taloudellisen panostuksen ja kentällä vastineeksi saatavan tuotoksen suhde ei ole tämän kaksikon osalta aina parasta ykkösluokkaa. 
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1758 : 29.12.2018 klo 13:51:38

Jonkinasteinen pettymys tuo Chicagon lainakeikkakin Juninholta oli. Loukkaantumiset vaivasivat ja roolituksen kanssa oli vaikeuksia, kun Chicagolla oli keskikentän pohjalle Juninhon lisäksi Schweinsteiger sekä McCarty eikä kaikkia kolmea samaan aikaan saanut oikein sopimaan kentälle. Toki sitten loppukaudesta vielä Schweinsteiger ja Juninho olivat samaan aikaan loukkaantuneina. Kauden 2017 jälkeen kävi jossain leikkauksessa, mikä sitten piti sivussa koko viime kauden tai piti sivussa ainakin niin pitkään, ettei siirto ollut mahdollinen, eikä Tijuana nähnyt kuitenkaan tarvetta ottaa joukkueeseen.

Kolme MLS Cupia Juninho Galaxyssa on voittanut ja oli keskikentällä tärkeässä roolissa mestarijoukkueissa, josko paluu Los Angelesiin sitten auttaisi uraa takaisin raiteille. Kitchenin kanssa Juninho pelipaikasta Galaxyn keskikentän pohjalla taistellee ja melko avoimeksi tuota taistelua voisi veikata, kun Kitcheninkin ura on viime ajat pykinyt. DC:ssä oli MLS:n puolustavien keskikenttäpelaajien eliittiä, mutta Euroopan-kierros oli kovin vaisu, eikä viime kaudella Galaxyssakaan oikein onnistunut. Chicagolla oli edelleen Juninhon MLS-oikeudet, joten Galaxy joutui maksamaan 75k allokaatiorahaa Chicagolle, että saivat pelaajan ilmaisella siirrolla Tijuanasta...

Jonathan dos Santosiin Galaxyn kannattajat ovat kuitenkin pääasiassa olleet tyytyväisiä, mitä nyt hieman loukkaantumiset vaivanneet, mutta on kuitenkin pääasiassa esiintynyt hyvin ja ollut vahvistus Galaxylle, hieman hintavanpuoleinen kyllä. Gio dos Santos on sitten ollut se suuri ongelma viime vuodet. Ensimmäiset puolitoista kautta Giolta meni vielä ihan kohtalaisesti Galaxyssa, mutta viime ja toissa kausi ovat sitten olleet aika karmeita, kun on ollut kaikennäköistä vaivaa ja esitykset olleet kovin vaisuja, vaikka kyseessä kuitenkin yksi MLS:n kovapalkkaisimmista pelaajista.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1759 : 31.12.2018 klo 00:48:52

Atlanta nappasi vapaana agenttina liikkuneen Brek Shean riveihinsä. Nuorempanahan Shea pelasi hyvin Dallasissa, yksi yli kymmenen maalinkin kausi laitapelaajalle, mutta Englannin-keikka oli täysin epäonnistunut ja on kyllä ollut pettymys, varsinkin palkkaan nähden, sekä Orlandossa että Vancouverissa MLS:ään palattuaan. Paljon riippuu siitä, että kuinka paljon Atlanta Shealle maksaa, kohtuullisella korvauksella on kuitenkin pätevä ja erittäin monipuolinen rotaatiopelaaja joukkueeseen. Shea on MLS:ssä pelannut melkein jokaisella pelipaikalla, kun Dallasissa pelasi topparina ja kärkenäkin sekä keskikentän keskustassakin, vaikka vasen pakki ja laitakeskikenttä ovat ne ensisijaiset paikat.

DaMarcus Beasley teki jälleen vuoden jatkosopimuksen Houstonin kanssa ja kokeneen puolustajan ura jatkuu edelleenkin. Hieman yllätti, että Beasley on "vasta" 36-vuotias, on kuitenkin tuo jäähdyttelyvaihe kestänyt jo aika kauan. Mutta kyse on vaan siitä, että Beasley hyvin nuorena löi itsenä aikanaan laitahyökkääjänä Chicagossa läpi ja lähti Eurooppaan, vuosien varrella sitten paikka pudonnut puolustukseen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1760 : 31.12.2018 klo 22:49:52

MLS:n SuperDraft 2019 järjestetään Chicagossa tammikuun 11. päivä, missä hoidetaan perinteisellä yhdysvaltalaisella tavalla varaustilaisuuden kaksi ensimmäistä kierrosta. Nykyään melkoisen turhat kolmas ja neljäs kierros hoidetaan puhelinkonferenssilla päivää myöhemmin.

Ei ole tänäkään vuonna mitään ennakkoon hirveän hyvää SuperDraftissa tarjolla, kun vähän päälle kaksikymppiset yliopistopelaajat ilman kunnon kokemusta aikuisten peleistä vaan ovat myöhässä kovaa uraa ajatellen nykyisessä jalkapallomaailmassa. Suomalaispelaajia ei ole mukana.

- - -

Toki MLS:n vuoden tulokaspalkintoa ajatellen yliopistopelaajat ovat pitäneet pintansa, 23 kertaa jaettu MLS:n vuoden tulokkaan palkinto on 18 kertaa mennyt SuperDraftissa (aiemmin College Draft) varatulle pelaajalle. Noista viidestäkin ainoa todellinen poikkeus on DC:n Andy Najar (2010), joka voitti palkinnon teini-ikäisenä tultuaan seuraan omasta akatemiasta homegrown-pelaajana. Kaksi muuta homegrown-sopimuksen varaamatonta voittajaa Jordan Morris (Seattle, 2016) ja Corey Baird (Salt Lake, 2018) ovat yliopiston ensin käyneet, mutta ennen varaustilaisuutta ovat tehneet sopimuksen "kotiseuransa" kanssa.

Kaksi muuta poikkeusta ovat sitten sieltä kauempaa, Ben Olsen (DC, 1998) oli Project-40-pelaaja, mikä oli MLS:n edeltävä lupaavien junioreiden järjestelmä ennen Generation Adidasia, tuotakin toki Adidas sponsoroi, mutta eivät ilmeisesti saaneet tarpeeksi näkyvyyttä. Olsenkin kävi yliopiston, mutta ei osallistunut draftiin, vaan MLS tuolloin hoiti noiden lupaavien pelaajien sijoittamisen seuroihin ja Olsen päätyi DC:n riveihin, missä on sitten vuodesta 1998 ollut yhtäjaksoisesti pelaajana, apuvalmentajana ja päävalmentajana jo yli kaksi vuosikymmentä.

Aikaisin poikkeus sääntöön on Mike Duhaney (Tampa Bay, 1997), joka valmistui yliopistosta jo ennen MLS:n aloittamista, vuonna 1994 ja valittiin MLS:n aloitusdraftissa 1996, mutta koko ensimmäinen MLS-kausi jäi Duhaneylta väliin polvivamman takia ja debytoi MLS:ssä ja kaiken kaikkiaan aikuisten tasolla vasta 23-vuotiaana, esitykset sitten veivät puolustajan vuoden tulokkaaksi.

20-22v jamppa, jolla pelkkiä junnuhöntsiä alla on siis yleensä valmiimpi kuin 17-18-vuotias aikuisten peleihin nouseva akatemiajunnu, mikä nyt ei sitten pitkällä tähtäimellä kerro paljon mitään. Kun vielä taitaa olla niin, että jos akatemiajunnulla on USL:stä aiempaa kokemusta ammattilaispeleistä, niin ei ole enää vuoden tulokkaaksi edes kelvollinen.

- - -

Hyvin ympäripyöreä on kyllä tämän vuoden varaustilaisuus, eivät näytä asiantuntijat olevan samaa mieltä juuri mistään ja listat ovat hyvin erilaisia. Toki ongelmaa aiheuttaa sekin, että MLS-seurojen "kotialueilta" olevien pelaajien on mahdollista tehdä homegrown-sopimus kyseisen seuran kanssa ihan viime hetkille asti, joten joitakin pelaajia saattaa vielä poistua listoilta. Korkeille sijoille veikkailtu hyökkääjä Benji Michel teki tänään homegrown-sopimuksen Orlandon kanssa.

Brasilialainen hyökkääjä Andre Shiniyashiki on sinne kärkipäähän, ihan kärkeenkin veikkailtu. Oli yliopistosarjojen paras maalintekijä viime kaudella, ehkäpä se paras pelaaja draftiin, mutta Shinyashikilla ei ole green cardia, joten vaatii ulkomaalaispaikan, mikä on sitten kova investointi rotaatiopelaajaan. Ja toisaalta nuo yliopistomaalit eivät ole olleet mikään tae maalinteon sujumisesta aikuisten tasolla.

Keskikentän monipuolinen Siad Haji on useimmiten noussut arvailuissa kärkipään varaukseksi. Taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin kymppinä, kasina kuin laidoillakin, mutta toisaalta sitten optimaalisen pelipaikan löytymättömyys on myös haaste. Hyökkäystehot eivät noihin hyökkäävämpiin rooleihin ehkäpä sovellu ja kasipaikka olisi luultavasti se luontevin, mutta riittääkö sitten alaspäin.

Melkeinpä ainoa yksimielisyys näyttäisi löytyvän siitä, että toppari Callum Montgomery on aikalailla kaikkialla nostettu draftin parhaaksi puolustajaksi. On vaan sitten hyvin erilaisia näkemyksiä, että miten Montgomery vertautuu hyökkääjiin ja keskikenttäpelaajiin ja monentenako menee.

Brad Dunvell on erittäin pallovarma, lyhytsyöttelevä kutospaikan pelaaja, pallonhallintafutikseen toimiva palanen keskikentän pohjalle. Lahjakkuudeltaan kärkipäätä, mutta toisaalta sitten harvempaan varsinkaan alkupään varausoikeuksien seuraan vaikeasti sovitettava.
« Viimeksi muokattu: 31.12.2018 klo 22:55:45 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1761 : 01.01.2019 klo 21:07:28

DC hankki hyökkääjä Lucas Rodriguezin Estudiantesista lainasopimuksella, mihin siirtyy optio pysyvästä siirrosta, ilmeisesti kuitenkin lainahinta on aika kova suhteessa tuohon optioon, joten hyvin vahvasti DC kaavailee Rodriguezin pysyvää hankkimista. Atlanta oli kartoittanut Rodriguezin hankintaa viime kaudella, joten pelaajan löytämisoikeudet olivat Atlantalla, jolle DC joutui maksamaan 50k allokaatiorahaa, että saivat Rodriguezin hankkia. Toki noiden löytämisoikeuksien määrä on rajallinen, mutta silti tuo on aika perverssi järjestelmä, millä MLS siis pyrkii estämään seuroja ryhtymästä hintakilpailuun liigan ulkopuolelta hankittavista pelaajista.

Hyvin pienikokoista hyökkäysosastoa DC on kyllä kasaamassa, kun 175-senttinen Rooney on jo melkoinen torni 168-senttiseen Rodrigueziin ja 160-senttiseen kärjen takana pelaavaan Acostaan verrattuna...
« Viimeksi muokattu: 01.01.2019 klo 21:09:38 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1762 : 02.01.2019 klo 21:27:28

LA Galaxy vahvisti Guillermo Barros Schelotton olevan seuran uusi päävalmentaja. Oikeantuntuinen liike, että hakivat kovan nimen tähän väliin, kun viime kaudet ovat olleet rämpimistä. Toki materiaalikin vaatisi vielä voimakkaita korjausliikkeitä talven aikana.

Columbus siis ainoa seura ilman valmentajaa enää ja Caleb Porterin nimityksen pitäisi kyllä tulla ihan pian, ei ole enää huhujakaan muusta liikkunut. Tim Bezbatchenko on tulossa Torontosta Columbuksen uudeksi GM:ksi, erittäin kova kaappaus, kun Bezbatchenkon GM-aikana Toronto on kääntynyt siitä MLS:n huonoimmasta organisaatiosta yhdeksi parhaista. Selittävä tekijä Bezbatchenkon seuranvaihdoille näyttää olevan, että on kotoisin Columbuksen lähistöltä. Luultavasti Columbus haluaa esitellä uuden GM:n ja päävalmentajan samassa tilaisuudessa, miksi Porterin nimitys on kestänyt.

San Jose hankki laitahyökkääjä Cristian Espinozan lainasiirrolla Villarrealista. Kovasti oli hypetetty junnu yhteen aikaan, mutta ei ole Villarreal-siirron jälkeen kyllä onnistunut missään, Villarrealissa ei ole päässyt pelaamaan ja aika vaisuksi jäänyt peliaika lainapesteilläkin, viimeksi Bocassa. Melkoinen kysymysmerkki kyllä nykytaso on.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1763 : 03.01.2019 klo 22:49:11

Chicago on tehnyt monivuotisen jatkosopimuksen valmentaja Veljko Paunovicin kanssa. Yllättävä ratkaisu, varsinkin tuo sopimuksen pidempi kesto, kun ei Paunovicin edellisen kolmen kauden aikana Chicagolla ole kovin hyvin mennyt, kauden 2017 kolmostila idässä toki poikkeuksena. Kaudella 2016 Chicago oli idän ja koko MLS:n viimeinen, kaudella 2018 idän toiseksi ja koko MLS:n neljänneksi viimeinen. Toki materiaali ei ole Paunovicille hirveästi mahdollisuuksia tarjonnut, kun pelaajahankintapuolella on menty rankasti metsään jo pidempään, tiedä sitten mikä Paunovicin osa on seuran hankintapolitiikassa ollut. Ei Firen kannattajillakaan enää näytä hirveästi sympatioita Paunovicille riittävän, joskin GM Nelson Rodriguesia pidetään yleisesti suurimpana syyllisenä seuran rämpimiseen.

Toronto nimesi jo Ali Curtisin seuran uudeksi GM:ksi, vaikka Tim Bezbatchenkon siirtymistä Columbukseen ei ole vielä virallisesti vahvistettukaan. Curtis hoiti samaa tehtävää New York RB:ssä joitakin vuosia sitten, oli melko kiistanalainen hahmo, kun irtisanoi pidetyn päävalmentaja Mike Petken ja ajoi joukkueen rahankäyttöä alaspäin, toisaalta sitten seura saavutti myös menestystä ja omia junnuja ajettiin vahvemmin sisään. Curtisin kausi jäi kuitenkin alle kahden vuoden mittaiseksi, ilmeisesti seuran sisäisten riitojen takia. Hyvin epäselvä tuo Curtisin merkitys NYRB:n saavutuksiin on ollut, oliko kuinka vahvasti visioimassa muutoksia vai tulivatko ohjeet ylempää ja Curtis kävi korvausta vastaan vetämässä julkisen mulkvistin roolin voimakkaiden muutosten aikana.

Austin puolestaan on nimittänyt seuralle presidentin, kun Columbuksen aiempi liiketoiminnan johtaja Andy Loughnane on seuran ensimmäinen pomo. Eli siis omistaja Anthony Precourt otti luottomiehensä Columbuksesta mukaan. Austininkin MLS-aloitus kuitenkin lähestyy, joten organisaatioon pitäisikin porukkaa löytää. Viimeistään Austinin pelit alkavat kuitenkin 2021, milloin oman jalkapallostadionin pitäisi olla valmis, mutta mahdollisesti jo Nashvillen ja Miamin kanssa 2020, jos joku väliaikainen stadioni järjestyy.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1764 : 04.01.2019 klo 23:26:41

Columbus viimein vahvisti Tim Bezbatchenkon nimityksen seuran presidentiksi sekä Caleb Porterin pääavalmentajaksi. Bezbatchenkon titteliksi tuli tosiaan presidentti, kun MLS-seuroissa on urheilupuolen ylimmälle henkilölle eri nimityksiä. Käytännön eroja saattaa olla tai sitten ei. Voi olla, että Bezbatchenkon vastuulle tulee enemmän talouspuoli sekä johtaminen ja Caleb Porter ehkä sitten saa pelaajanankinnoissa hieman enemmän vastuuta ja vapauksia kuin moni muu MLS-päävalmentaja. Mutta tiedä noista.

- - -

Christian Pulisicin siirto Dortmundista Chelseaan on nostanut USA:ssa taas tapetille solidaarisuusrahat ja kasvattajakorvaukset, joita USA ei maksa eikä vastaanota. Pennsylvania Classics -jalkapalloakatemia olisi saanut reilut 800k dollaria Pulisicin siirrosta, mutta eivät siis saa, eikä akatemia ole myöskään asiasta valittanut. Luultavasti taustalla on se, että DeAndre Yedlinin junnuaikoina edustama Crossfire-akatemia on pyrkinyt Yedlinin Newcastle-siirrosta rahoja saamaan, mutta ei ole onnistunut, eikä kesken oleva prosessi ole kovinkaan lupaavalta vaikuttanut.

Aiemmin USA:ssa on ollut yhtenäinen vastustus solidaarisuusrahoja ja kasvattajakorvauksia vastaan, mutta tuo rintama on rakoillut, kun MLS on tehnyt omat taloudelliset laskelmansa ja todennut, että MLS-seurat häviävät enemmän rahaa menetettyinä korvauksina ulkomaille siirtyneistä nuorista pelaajista kuin mitä joutuisivat omista hankinnoistaan noita korvauksia maksamaan.

MLS:n pelaajayhdistys vastustaa asiaa, koska näkevät sen heikentävän pelaajien siirtomahdollisuuksia, kun nuo rahat nostavat pelaajan hintaa. En sitten tiedä, että kuinka paljon tuollainen selkeästi vajaa miljoona reilun 70:n miljoonan dollarin siirtoon oikeasti vaikuttaa, kun suhdeluku on kuitenkin sama pienemmissäkin siirroissa.

US Soccer myös vastustaa noita korvauksia, koska kattojärjestön juristien mukaan ne ovat ristiriidassa USA:n työlainsäädännön kanssa ja siten laittomia USA:n näkökulmasta. Saa nähdä, että miten MLS:n täyskäännös asian suhteen vaikuttaa US Soccerin näkemyksiin, lähteekö lainopillista neuvonantajaa vaihtoon...

Tällä hetkellä USA:n jalkapallo tuolla pysymisellä korvausten ulkopuolella häviää rahaa, toki pomot eivät näe siinä ongelmaa, kun akatemiatoiminnan rahoitus kuitenkin kupataan jalkapalloa harrastavien lasten vanhempien lompakosta, siinä mitkään pikkurahat jatkosiirroista kiinnosta...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1765 : 09.01.2019 klo 11:39:34

Alejandro Silva siirtyi Paraguayn Club Olimpian riveihin Montrealista, joka kuittasi uruguaylaisesta laitahyökkääjästä seuran historian suurimman siirtokorvauksen, huhujen mukaan reilut kolme miljoonaa USA:n dollaria. Silva saapui Montrealiin viime talvena Argentiinasta reilua miljoonaa halvemmalla, joten ihan onnistunut kauppa Montrealilta, kun Silvalla ikää kuitenkin jo 29 vuotta. Silva toki vaikean alun jälkeen sai onnistumisia ja kauden tehot lopulta ihan kelvolliset viisi maalia ja kahdeksan syöttöä, siirto kuitenkin vapauttaa Montrealille hyvin allokaatiorahaa käytettäväksi uuteen hankintaan ja kyllä noilla rahoilla voi paremmankin pelaajan löytää tilalle.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1766 : 09.01.2019 klo 22:25:45

https://www.fccincinnati.com/post/2019/01/09/fcc-acquires-gam-superdraft-selection-trade-lafc

Nyt oli joku 4D-MLS-kauppa, kun Cincinnati sai LAFC:ltä 175k allokaatiorahaa sekä ensimmäisen kierroksen varausoikeuden (16.) tämän vuoden SuperDraftiin. LAFC sai Cincinnatin neljännen kierroksen varausoikeuden tämän vuoden SuperDraftiin (eli ei käytännössä mitään) sekä Cincinnatin vuoden 2020 pelaaja-allokaatiopaikan, olettaen ettei Cincinnati ole viiden kärjessä, milloin paikka siirtyy vuodelle 2021. Ei tuokaan ole todennäköisesti yhtään minkään arvoinen.

LAFC ei tuossa kaupassa saanut siis yhtään mitään, joten todennäköisesti kysymys on siitä, että tämä oli hyvitysmaksu siitä, että Cincinnati ei valinnut LAFC:n pelaajaa laajennusdraftissa.

- - -

Osvaldo Alonso ilmeisesti siirtyy Minnesotaan, jos vaan siirto pystytään järjestämään MLS:n sääntöjen puitteissa. Minnesota ja Alonso ovat ilmeisesti päässeet sopuun kaksivuotisesta sopimuksesta, missä Alonso ansaitsisi 650k dollaria kaudessa. Mutta Alonson ollessa vapaa agentti, Minnesota voisi maksaa palkkaa enintään 530k kaudesta. Ongelma korjaantuu sillä, että jos Alonso, jonka pelaajaoikeudet ovat Seattlella, siirtyykin waiver-listan kautta, milloin tuota palkkarajoitusta ei ole... Tosin Minnesota joutuu tuossa järjestelyssä hankkimaan waiver-listan ykköspaikan Orlandolta.

- - -

Ovat siis hienoja nämä MLS:n pelaajakauppapykälät. Vapaat agentit toki olivat erittäin iso kysymys muutama vuosi sitten ja aika rankkoja myönnytyksiä siinä tehtiin suuntaan ja toiseen, että saatiin aikaan erittäin sekava järjestelmä. MLS:n ensimmäinen ehdotus vapaista agenteista oli sellainen, että vain yksi pelaaja olisi sen ehdot silloin täyttänyt, kun taas pelaajayhdistys halusi erittäin vapaat siirtomahdollisuudet, joten tuloksena oli erittäin sekava kompromissi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1767 : 10.01.2019 klo 11:11:16

Philadelphian urheilutoimenjohtaja Ernst Tanner on vilkaissut SuperDraftissa tarjolla olevia yliopistopelaajia ja todennut, että kaikki on ihan paskoja, joten Philadelphia kauppasi kaikki viisi, neljä luonnolista sekä Chicagolta aiemmin hankitun toisen kierroksen, SuperDraftin varausoikeuttansa Cincinnatille 150k:lla allokaatiorahaa, lisäksi Philadelphia saattaa saada 50k lisää joidenkin ehtojen täyttyessä.

Tanner perusteli ratkaisua sillä, että MLS:n taso on noussut nopeasti, kun taas yliopistojalkapallon pysynyt enemmän tai vähemmän samana, joten SuperDraftista ei ole enää paljoa hyötyä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1768 : 11.01.2019 klo 01:14:43

Minnesota sai lopulta Osvaldo Alonson waiver-listauksen kautta ja Orlando palkkioksi waiver-listan ykkössijasta toisen kierroksen varausoikeuden SuperDraftiin.

Orlando puolestaan täydensi puolustustaan Dalkurdista saapuneella, Suomestakin tutulla, toppari Alex DeJohnilla.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1769 : 11.01.2019 klo 22:23:23

MLS:n vuoden valmentajan palkinto kantaa jatkossa Sigi Schmidin nimeä. Komea ja ansaittu kunnianosoitus, joskin Bruce Arena olisi ollut toinen valmentaja, joka tuon olisi ansainnut, ehkä jopa MLS-saavutuksillaan enemmän. Arenan jälkimmäinen, epäonnistunut maajoukkuekeikka taisi kuitenkin osakkeet romahduttaa siihen malliin, että MLS päätti edesmenneen Schmidin kunniaksi palkinnon nimetä.

- - -

SuperDraftkin on menossa, ensimmäiset varaukset tehty.

1. Cincinnati - Frankie Amaya, keskikenttäpelaaja (UCLA)

2. San Jose - Siad Haji, keskikenttäpelaaja (VCU)

3. Orlando - Santiago Patino, hyökkääjä (FIU)

4. Dallas - Callum Montgomery, puolustaja (UNC)
*Dallas sai varausoikeuden Coloradolta kesällä kaupassa, missä Kellyn Acosta siirtyi Coloradoon ja Dominique Badji Dallasiin

5. Colorado - Andre Shinyashiki, hyökkääjä (Denver)
* Colorado hankki varausoikeuden Chicagolta varauspäivänä 100k:lla allokaatiorahaa sekä ensimmäisen kierroksen 15. varausoikeudella, minkä Colorado oli saanut Dallasilta tuossa yllä mainitussa kaupassa.

- - -

Amaya on vasta 18-vuotias, ensimmäisen vuoden yliopistopelaaja, joka päätti kuitenkin lähteä ammattilaiseksi jo nyt. Onnistui erinomaisesti CONCACAF:n U20-kisoissa, missä USA voitti mestaruuden. Amaya on selkeästi potentiaalisin draftin pelaajista, kun on pari kolmekin vuotta suurinta osaa nuorempi, mutta on sitten toisaalta melkoinen raakile.

Haji oli odotettu korkeille sijoille ja meni sitten toisena, on selkeästi Amayaa valmiimpi pelaaja ja saattaa San Josen keskikentällä saada monipuolisena pelaajana minuutteja ihan kivasti rotaatioroolissa.

Patino ei mikään yllätysvalinta ollut Orlandolta, kun floridalaisessa yliopistossa esiintynyt ihan pätevästi. Ei välttämättä ihan noin korkealla olisi muuten mennyt, mutta Orlando tarkkailut varmasti enemmän kuin useimpia muita pelaajia.

Toppari Montgomery oli odotetusti korkeimmalla varattu puolustaja, lopulta sitten meni neljäntenä.

Colorado todellakin halusi Shinyashikin, 100k allokaatiorahaa on melkoisen paljon siitä, että pääsevät yliopistopelaajan, joka vaatii vielä ulkomaalaispaikan, poimimaan. Toki Shinyashiki luultavasti on tämän vuoden tilaisuuden potentiaalisin hyökkääjä, mutta silti Colorado maksoi kyllä paljon.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2019 klo 22:28:40 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1770 : 12.01.2019 klo 01:34:43

Orlando on draftin jälkeen ilmoittanut tyytymättömyytensä MLS:n toimintaan. Orlandon mukaan seuran olisi pitänyt saada Santiago Patino homegrown-pelaajana, mutta seuran mukaan MLS mokasi siirtopapereiden kanssa, joten Orlando joutui sitten varaamaan Patinon saadakseen hyökkääjän riveihinsä. Toisaalta sitten Orlandolla olisi ollut aikaa Patinon homegrown-sopimukseen jo kuukausia, mutta jättivät kuitenkin aivan viime hetkeen. Saa nyt nähdä, että kuka tässä lopulta on se syyllinen, kun vastinettakin Orlandon väitteelle luultavasti tulee.

- - -

Matias Fernadezin pitkään huhuttu siirto Cincinnatiin ilmeisesti tapahtuu lähiaikoina, 500k massia Necaxalle ja Fernandezille 1,2 miljoonaa kausi.

- - -

Portland ilmoitti kapteeni Liam Ridgewellin jättävän seuran yhteisymmärryksessä. Ilmeisesti sitten Ridgwell palaa brittisaarille, epävarmaa että jatkaako vielä uraansa.

- - -

Virallisesti vahvistettuna siirtona sitten monipuolisuusmies Marlon Hairston siirtyi Coloradosta Houstoniin, Colorado kuittaa 175k allokaatiorahaa tulevalle ja sitä seuraavalle kaudelle jaettuna. Vasempana pakkina ja maalivahtina pelaaminen Hairstonilta vielä MLS:ssä puuttuu, muuten on kaikki paikat käyty läpi topparista keskushyökkääjään, oikea laitahyökkääjä se omin paikka luultavasti Hairstonille, toki viime kaudella putosi alemmas ryhmityksessä ja enimmät minuutit tulivat oikeana pakkina. Mutta tuollainen pätevä rotaatiopelaaja, jonka voi iskeä suunnilleen paikalle kuin paikalle, ykkösavukseen ei sitten oikein riitä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1771 : 12.01.2019 klo 11:42:37

Chicago oli lopulta toinen seura Philadelphian ohella, joka ei eilen varannut ketään, kun ottivat Minnesotalta 50k allokaatiorahaa tuosta 15:nnestä varausoikeudesta. Philadelphiasta poiketen Chicagolla on kuitenkin tänään järjestettäville myöhemmille kierroksille vielä kolmannen ja neljännen kierroksen varausoikeudet jäljellä, joten joku varaus voi vielä tulla.

LAFC varasi vain yhden pelaajan, kun olivat ensimmäisen kierroksen varausoikeutensa kaupannut pois. Toisella kierroksella löytyi Jamaikan maajoukkuepelaaja Peter-Lee Vassell, joka oli yliopistojen ulkopuolisena pelaajana ilmoittautunut draftiin, mikä on siis sallittua, joskaan ei kovin yleistä. 19-vuotias keskikenttäpelaaja, jolla pari kautta Jamaikan liigassa alla ja maajoukkueessa tehnyt viisi maalia kahdeksassa ottelussa, vastustajat tosin olleet niitä CONCACAF:n pienempiä porukoita.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1772 : 14.01.2019 klo 22:57:14

Huomenna on mitä ilmeisimmin tulossa virallinen ilmoitus siitä, että Austin on MLS:n 27:s seura.

- - -

SuperDraftin tulevaisuutta sitten mietitään kovasti, kun tämänvuotinen varaustilaisuus oli taas uusi pohjanoteeraus. Loppukierrokset menivät melkoiseksi väliinjättämiseksi, kun monet seurat eivät vaan nähneet tarvetta varauksille, joista nyt ei olisi mitään kustannuksiakaan, mutta turha on turha.

LA Galaxylla oli kolme kolmannen kierroksen varausoikeutta, luonnollinen ja kaksi aiemmissa pelajakaupoissa saattua, jättivät kaikki väliin, kuten sitten tietysti sen neljännen kierroksenkin oikeuden. Kaiken kaikkiaan 48:sta kolmannen ja neljännen kierroksen varausoikeudesta 21 jäi käyttämättä.

Philadelphia siis sitten teki sen tempun, että möivät kakki oikeudet pois Cincinnatille jo ennen draftia.

Vaihtoehtoja tuossa sitten pyöritellään, yksi olisi tiivistäminen kahteen kierrokseen. Toisena on pyöritelty sitä, että SuperDraft siirrettäisiin USL-seuroille, MLS-seurat kuitenkin pystyisivät ne aika harvat MLS-tasoiset pelaajat poimimaan muuta kautta. Ja yleisesti toivotaan, että vähintään etuliite "Super" pudotettaisiin draftista pois, koska mitään "superia" ei tapahtumassa enää ole.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2019 klo 23:02:51 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
shots

Poissa Poissa


Vastaus #1773 : 15.01.2019 klo 09:35:46

Minnesota on Expressenin mukaan pistänyt Malmölle 10-15 miljoonan kruunun tarjouksen 28-vuotiaasta ranskalaisesta keskikenttäpelaaja Fouad Bachirousta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1774 : 15.01.2019 klo 22:16:31

Minnesota vielä keskikentälle syvyyttä tarvitsee, kun Alonson, Gregusin ja Schüllerin takana on kuitenkin aikalailla pelkkää tyhjää. Siitä tosin kannattajat vääntävät, että kannattaako kuitenkaan keskikentälle syvyyshankintaan enää käyttää tuollaisia rahoja, kun puolustukseen olisi tällä hetkellä se selkein pelaajatarve. Luultavasti kuitenkin keskikentältä löytyy vain kaksi paikkaa, kun Quintero pelannee kymppinä 4-2-3-1-ryhmityksessä ja kuntoutunut Molino sitten paikkaamassa Quinteron mahdollisia poissaoloja.

Toisaalta sitten Minnesotan täytyy varautua siihen, että Alonso tuskin tulee kaikkia otteluita pelaamaan, sen verran säännöllisesti on viime vuosina pienempiä vaivoja ollut, ja Schüller sekä Gregus todennäköisesti puuttuvat joistakin otteluista maajoukkuereissujen takia.

 
Sivuja: 1 ... 70 [71] 72 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa