FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.06.2020 klo 11:51:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 76 [77] 78 ... 84
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 273113 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1900 : 07.05.2019 klo 22:37:33

MLS:n siirtoikkuna menee tänään kiinni ja näyttäisi useampi seura tekevän liikkeittä, vaikkakin oletettavaa on, että Brian Fernandezin eilinen Portland-siirto jää loppuhetkien kovimmaksi.

Chicago on jo virallisesti ilmoittanut amerikkalaissaksalaisen kokeneen maalivahdin Kenneth Kronholmin siirron Holstein-Kielistä. Hieman erikoinen liike, kun Chicagolla nyt ei suoranaista pulaa maalivahdeista ole, vaan Kronholm on jo viides maalivahti Chicagon joukkueeseen, toki 14-vuotias Gabriel Slonina on vain sidottuna ykkösjoukkuesopimuksella, ettei karkaisi ilmaiseksi muualle. David Ousted oletettavasti jatkaa ykkösenä Kronholmin ottaessa paikan kakkosveskarina, Stefan Clevelandia ja/tai Richard Sanchezia sitten myytäneen/lainattaneen muualle.

Seattle vahvistaa puolustustaan ilmeisesti kahdella pelaajalla, kun toppari Xavier Arreaga on saapumassa Ecuadorin Barcelonasta. Vasen pakki Joevin Jones puolestaan palaisi epäonnistuneenlta saksanvalloitukseltaan Darmstadista Seattlen riveihin. Hyvin varmana kumpaakin siirtoa pidetään, vaikka virallista vahvistusta ei vielä ole.

Hyvin varmana pidetään myös, että Justin Meram siirtyy Columbuksesta Atlantaan, hintaa tulisi vain 100k allokaatiorahaa ja kaiketi joku varausoikeus päälle. Kovasti on Meram hyytynyt sen 2017 kauden suonenvedon, minkä jälkeen alkuvuodesta 2018 Orlando sitten maksoi Meramista Columbukselle yli miljoonan, reilu puoli vuotta myöhemmin Orlandossa epäonnistuttuaan Meram palasi Columbukseen 750k:lla ja nyt reilu puoli vuotta eteenpäin lähtee sitten ihan murto-osalla aiemmasta siirtosummasta taas eteenpäin, kun ei paluu Columbukseenkaan ollut onnistunut. Nykytasoonsa nähden Meram on hirveän kallispalkkainen, mutta Atlanta jonkun hyökkäävän pelaajan tarvitsee Ezequiel Barcon lähtiessä U20-MM-kisoihin ja Meramilla nyt eväitä olisi viimeaikasta parempaan, mutta saa nyt nähdä...

Todennäköiseltä myöskin näyttäisi, että Jonathan Lewis vaihtaisi NYC:stä Coloradoon, puolisen miljoonaa allokaatiorahaa menisi New Yorkiin. Lewisia pidetään erittäin lupaavana hyökkäyksen laitapelaajana, mutta ei ole oikein NYC:ssä sopinut valmentajien kuvioihin, hyvin vähän tuli mahdollisuuksia Patrick Vieiran aikana ja sama on jatkunut Domenec Torrentin tultua valmentajaksi. Huhuja on siitäkin liikkunut, että Lewisilla olisi asenteessa korjaamista, taidoistaan ja potentiaalista huolimatta ammattimaisuutta puuttuisi, miksi valmentajat eivät sitten ole luottaneet. Coloradossa vastuuta varmaan tulee huomattavasti aiempaa enemmän, joten näkee sitten, mikä Lewisin todellinen taso lopulta on.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2019 klo 22:39:41 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1901 : 07.05.2019 klo 23:00:34

LA Galaxy hankki viime päivinä allokaatiorahaa siirtoa varten, kun vaihtoivat yleistä allokaatiorahaa (GAM) kohdennettuun allokaatiorahaan (TAM) sekä Minnesotan että Columbuksen kanssa. Nyt sitten kohdennettua allokaatiorahaa käyttäen hankittiin Atletico Tucumanista Favio Alvarez. 26-vuotias argentiinalainen hyökkäyspään pelaaja, joka pystyy pelaamaan eri pelipaikoilla hyökkäyksessä, vasen laita ilmeisesti se paras ja sinne Galaxy ensisijaisesti vahvistusta tarvitsikin.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1902 : 08.05.2019 klo 00:34:44

Meramin siirto Columbuksesta Atlantaan vahvistettiin, 100k allokaatiorahaa sekä toisen kierroksen varausoikeus ensi talven SuperDraftissa Columbukselle. Erittäin pieni oli siirtokorvaus, mikä nyt kertoi siitä, että Columbuksella ei luottoa enää Meramin uuteen nousuun ollut ja suurempi juttu siirrossa oli, että Atlanta otti Meramin nykytasoon nähden erittäin kovan palkan maksaakseen. Atlantassa toivotaan, että Meram löytäisi sen kauden 2017 vireensä tai edes sen tuota edeltäneiden hieman vaatimattomampien kausien vireensä, milloin silloinkin edes jotain tehoja tuli, toisin kuin nykyään.
teewee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kupsukat <3.... AC Milan & Newcastle FC


Vastaus #1903 : 08.05.2019 klo 00:49:05

Kiitos Louhikkokoskettaja aktiivisesta päivittämisestä :)

Mistä MLS-otteluita voi muuten nykyään seurata? Näyttääkö Eurosport(player) otteluita vai kannattaako suosiolla etsiä livestream netin ihmeellisestä maailmasta?
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1904 : 08.05.2019 klo 15:57:59

Seattle vahvisti Arreagan ja Jonesin siirrot. Arreaga on peräti merkittävän sopimuksen pelaaja, tosin sieltä palkkahaitarin matalammasta päästä ja Seattlella on kesällä mahdollisuus maksaa Arreaga rivipelaajaksi allokaatiorahalla, jos seuralle tulee tarve kesällä joukkuetta vielä vahvistaa. Jonesin siirtoon käytettiin allokaatiorahaa. Arreaga on enemmän tulevaisuuden hankinta, joten tällä kaudella saanee maltillisesti peliaikaa, mutta 33-vuotias Romain Torres ja 34-vuotias Chad Marshall taitavat pelata viimeistä kauttaan Seattlessa, joten tulevaisuuteenkin täytyi satsata.

Jones luultavasti on tällä kertaa enimmäkseen keskikentän laitapelaaja, kun Bournemouthista lainalla oleva Brad Smith on alkukaudesta ollut yksi liigan parhaista vasemmista pakeista ja Nouhou Tolo sitten jo varamiehenä. Tosin Smithin laina päättyy kesken kauden, joten tuon jälkeen Jones saattaa sitten vasempana pakkinakin pelata, jos Seattle ei onnistu Smithiä pysyvästi hankkimaan. Keskikentän vasempaan laitaankin on nyt tungosta, kun Jonesin lisäksi löytyy Victor Rodriquez, Harrison Shipp ja Handwalla Bwana. Jones ja Rodriquez ykkösavauksen paikasta luultavasti taistelevat, tosin Rodriquez pystyy pelaamaan myös keskellä kärjen takana.

Erittäin vahvalta Seattlen materiaali tällä hetkellä näyttää, kun on sekä syvyyttä ja laatua. Tällä kertaa sitten joukkuekin kasattu valmiiksi jo keväällä, eikä ole jätetty hankintoja kesään ja pelattu alkukautta alakanttiin. Tuo Smithin lainan päättyminen kesällä on tällä hetkellä ainoa kysymysmerkki, tosin hirvittävää pudotusta Smithin vaihtuminen Jonesiin tai Toloon vasempana pakkina tuskin kuitenkaan aiheuttaisi.

Tuosta Jonathan Lewisin siirrosta ei ole vielä tullut seuroilta vahvistusta, toisaalta eivät ole tuota rummuttaneet toimittajat myöskään todenneet, ettei siirtoa tapahtunut. Tämän päivän aikana luultavasti selviää, että onko siirto tapahtunut vai ei...

Mistä MLS-otteluita voi muuten nykyään seurata? Näyttääkö Eurosport(player) otteluita vai kannattaako suosiolla etsiä livestream netin ihmeellisestä maailmasta?

Ei Suomessa oikein muita vaihtoehtoja ole kuin striimien kaivaminen. Ja näyttäisi siltä, ettei tuohon tällä kaudella olisi enää muutostakaan tulossa. Veikkaus saattaa joitakin otteluita näyttää?
« Viimeksi muokattu: 08.05.2019 klo 16:02:16 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1905 : 08.05.2019 klo 18:43:16

Tänään sitten tippuu noita siirtoja, mitkä on viime yön siirtorajan umpeutumiseen mennessä saatu toteutettua. Hyvinkin paljon enemmän MLS-seurat vielä pystyvät noita siirtoja pitämään hiljaisena ja julkistamaan vasta seuraavana päivänä. Luultavasti tosin isommat, kansaiväliset siirrot olisivat ennakkoon jo vuotaneet, mutta liigan sisällä suht kovia nimiä on pystytty liikuttamaan hiljaisuudessa.

Benny Feilhaber palaa Coloradosta Kansasiin vaihdossa toppari Abdul Rwatubyayeen. Viittaisikohan sitten siihen, että Roger Espinozan loukkaantuminen olisi pahempi, kun lähinnä Espinozan korvaajaksi keskikentälle Feilhaber Kansasissa sopii. Rwatubyaye ei sitten ole odotuksia vastannut, ollut aika vaisu näyttöpaikkoja saadessaan, eikä sitten enää ole Kansasin synkeässä loukkaantumistilanteessakaan mahtunut pelaamaan, vaan oli enintään vitosvaihtoehto toppariksi. Coloradon osalta on jo tässä vaiheessa aika varmaa, ettei pudotuspeleihin ole asiaa, joten kokeneesta, suht kalliista Feilhaberista kannatti luopua, se onko sitten Rwatubyaye mikään vastaus on eri asia, mutta saanee nyt taas paremman näyttöpaikan, nuoresta, kehityskelpoisesta ja halvasta pelaajasta kuitenkin kyse.

Columbus hankki laitahyökkääjä David Accamin Philadelphiasta 500k:lla allokaatiorahaa sekä ulkomaalaispaikalla. Aika suoraan Meramin korvaajaksi Accam hankittiin. Philadelphiassa Accam on ollut pettymys ja pudonnut vaihtopelaajan rooliin, joten maisemanvaihto oli ilmeisesti toivottu juttu ja ihan kohtalaisesti rahaakin Philadelphia sai, tosin vajaassa puolessatoista vuodessa hinnasta sulanut noin puolet pois, kun Philadelphia Accamista maksoi Chicagolle 1,2 miljoonaa. Philadelphian materiaali jää kyllä hieman kapeaksi hyökkäyksen osalta, jos korvaavaa pelaajaa ei sisään tullut. Kesällä luultavasti viimeistään jotain hyökkäyspään pelaajaa on tulossa.

New York RB teki ykkösjoukkuesopimuksen hyökkääjä Tom Barlow'n kanssa. Barlow on alkukauden pelannut USL:ssä NYRB:n kakkosjoukkueessa maali per peli tahtiin, joten tulee sitten tuomaan syvyyttä hyökkäykseen, kun Bradley Wright-Phillips on kärsinyt loukkaantumisista ja nuori Mathias Jörgensen ei ole ihan valmiilta MLS:ään näyttänyt.
« Viimeksi muokattu: 08.05.2019 klo 18:45:38 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1906 : 08.05.2019 klo 20:24:09

Jonathan Lewisin siirto NYC:stä Coloradoonkin viimeinkin vahvistettiin, allokaatiorahaa liikkui New Yorkiin huhuja enemmän, kun NYC sai 650k allokaatiorahaa ja vielä 100k mahdollisesti lisää Lewisin esityksiin perustuen. NYC:lle myös yksi Coloradon ensi kauden ulkomaalaispaikka. Lewisin olettaisi Coloradossa pääsevän isoille minuuteille ja sitten nähdään, mikä suurena lupauksena pidetyn, mutta harvoin varsinkaan avauksesta aikuisten peleissä esiintyneen, jannun todellinen taso on.

NYC:n kannattajilta ainakin nopea täyskäännös siitä, että kysellään miksi vitussa Lewis ei pelaa, siihen että kivasti tuli rahaa turhasta kaverista...
« Viimeksi muokattu: 08.05.2019 klo 23:56:13 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1907 : 08.05.2019 klo 21:06:51

Chicagossa seuran uudistaminen näemmä on toetutumassa, kun nyt on kerrottu, että seura jättäisi Bridgeview'n nykyään SeatGeek nimeä kantavan stadionin kauden päätteeksi ja muuttaisi ensi kaudella NFL:n Bearsin Soldier Fieldille pelaamaan. Kaupunkien etälähiöihin 2000-luvun alulla rakennetut stadionit eivät vaan enää kannata, vaan stadionin pitäisi olla lähempänä keskustaa, saman ongelman kanssahan on tuskailua mm. Columbuksessa, Dallasissa ja New Jerseyssä (New York RB). Fire joutuu ilmeisesti maksamaan noin 60 miljoonaa dollaria, että saavat Bridgeview'n stadionin lainasopimuksen purettua etuajassa ja ovat myös sopineet jatkavansa Bridgeview'n käyttöä seuran harjoituskeskuksena. Seuran pyrkimyksenä on rakennuttaa stadion lähemmäs Chicagon keskustaa tulevaisuudessa, mutta lähivuodet tulevat siis kulumaan Soldier Fieldillä.

MLS:n nopea kehitys on joillakin alueilla tullut selkeästi yllätyksenä ja noita suhteellisen uusia kaupunkien etälähiöihin tai muuten reunoille rakennettuja stadioneita joudutaan sitten hylkäämään hyvin nopeasti, kun nykyinen vaatimustaso on sitä, että jalkapalloa pitää päästä katsomaan itse kaupungissa ilman ajomatkaa hevonkuuseen, toki niitä potentiaalisia katsojia on sitten enemmän, jos puitteet ja etäisyys keskustasta ovat kunnossa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1908 : 08.05.2019 klo 23:59:50

Philadelphia teki ykkösjoukkuesopimuksen aiemmin kakkosjoukkue Betlehemissä USL:ää pelanneen nuoren hyökkääjän Michee Ngalinan kanssa. Ngalina on siis se Accamin korvaaja joukkueessa tuomaan syvyyttä hyökkäyspäähän, tosin hyvin suuri kysymysmerkki jannun riittäminen MLS:ssä on. Pelimerkkejä jää nyt sitten kesän ikkunaan käytettäväksi ja tuolloin tarpeen vaatiessa jotain kovempaa hyökkäyspään pelaajaa sisään, varsinkin jos Burke ei tuolloinkaan vielä saa viisumia.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1909 : 09.05.2019 klo 22:00:54

Kauden kolmas valmentajanvaihdos MLS:ssä, vaikka ollaan vasta toukokuun alkupuolella. Brad Friedel sai potkut New Englandista, kun joukkue on idän viimeisenä ja viime aikoina puolustaminen on ollut aivan katastrofalisen huonoa. Viimeiseksi otteluksi Friedelin alaisuudessa jäi eilinen 5-0-tappio Chicagossa, Revsin toinen perättäinen viiden maalin tappio. Vaikka Colorado on pisteissä suorittanut selkeästi huonommin, niin New Englandilla on kuitenkin eniten päästettyjä maaleja sekä selkeästi huonoin maaliero. Jossain määrin tuo vaikuttaisi olevan seurausta Friedelin pyrkimyksestä joukkueen aktiiviseen prässiin ja kovaan liikkeeseen, mikä sitten on pitänyt New Englandin usein ottelun alussa hyvin pelissä mukana, mutta lopussa on sitten kovin väsynyttä ja vastustajat hassuttelevat maaleja minkä kerkeävät.

Pakko Friedel oli potkia, kun joukkueen puolustaminen on ollut täyttä tragikomediaa viime viikot. Tosin Friedelin korvaaminen jollain toisella valmentajalla ei poista niitä organisaation suurempia ongelmia, jotka löytyvät ylempää.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1910 : 12.05.2019 klo 02:40:08

Philadelphia jatkaa idän kärjessä, kun Torontosta irtosi hieno 2-1-vierasvoitto. Ei vaan näytä Philadelphiaa yhtään haittaavan, että ykköshyökkääjä Cory Burke on sivussa viisumiongelmien takia ja maalilla pelaa kolmosveskari Carlos Miguel, kun sekä Andre Blake että Matt Freeze ovat loukkaantuneina. Seura joutui hankkimaan USL:ssä pääasiassa urallaan pelanneen Charlie Lyonin hätäapuveskariksi noiden loukkaantumisten takia.

Urheilutoimenjohtaja Ernst Tannerin budjettihaut Euroopasta ovat onnistuneet hyvin. Kai Wagner on ollut hyvä vasempana pakkina, Kacper Przybylko paikannut Burken puuttumisen, Jamiro Monteiro onnistunut laidalla. Jos nyt jotain niin se isoin haku, Marco Fabian, on ollut odotuksia vaisumpi, toki jälleen kärsinyt loukkaantumisista. Carlos Miguelkin on maalilla esittänyt hyviä torjuntoja, tänään oli toki Torontoa vastaan ajoittain koheltamistakin. Onnistuneet hankinnat sitten tukevat Philadelphian vahvaa akatemiatuotantoa mistä ovat ykkösjoukkueeseen isompaankin rooliin nousseet Freeze, Auston Trusty, Mark McKenzie, Matthew Real ja Brenden Aaronson.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1911 : 12.05.2019 klo 23:43:09

Kanadan Valioliigassa ilmeisesti tehtiin kansainvälistäkin historiaa, kun Calgaryn 2-1-vierasvoitossa Hamiltonista kaikki tuomarinelikosta olivat naisia. Ilmeisesti ensimmäinen kerta, kun miesten pääsarjaottelussa kaikki tuomarit ovat naisia. Sinällään tuo nyt ei mikään mahdoton yllätys ollut, kun Kanadan Valioliigan tuomareista noin viidennes on naisia. Kaipa tuo on usean tekijän summa, että noin suuri osa tuomareista on naisia. Kanada kuitenkin naisten jalkapallossa pärjännyt paremmin kuin miehissä ja FIFA-listattuja naistuomareita on enemmän kuin miestuomareita, sitten tuo kunnon ammattilaissarjan puuttuminen miehistä on varmasti vaikuttanut ja tietysti sekin, että Kanadan aivan kärkituomarit ovat sitten MLS:n puolella.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1912 : 14.05.2019 klo 17:06:34

Bruce Arena on New Englandin uusi päävalmentaja sekä urheilutoimenjohtaja, aiempi urheilutoimenjohtaja Mike Burns potkittiin eilen seurasta. Onkohan sitten New Englandissa huomattu, että enää ei vaan säästöpuuhastelulla pärjää, kun Revs on koko historiansa ajan yleensä valinnut päävalmentajia, joilla ei ole ollut juurikaan aiempaa päävalmentajakokemusta. Arena oli Galaxyssa myös tuossa tuplaroolissa sekä valmentajana että pelaajahankinnoista vastaavana ja erittäin hyvin sujui, vaikka tuollainen perinteisen brittiläisen managerin rooli on MLS:ssä ollut suhteellisen harvinainen ja onnistumiset tuollaisessa vielä harvemmassa.

Nyt on Revsillä sitten MLS:n historian menestyksekkäin valmentaja ja olettaisi, että Arena on myös vaatinut selkeitä satsauksia joukkueeseen. Mikään suuri taktinen nerohan Arena ei ole oikein ollut, mutta peluuttaa MLS-tasolle riittävää jalkapalloa, on ollut hyvä pelaajahankinnoissa, ja on saanut laadukkaat joukkueet pelaamaan tasollaan, jopa hieman venymään. Toki kysymysmerkki on, että miten Arena pärjää sitten heikomman materiaalin kanssa, kun ennen kesää ei mahdollisuuksia muutoksiin oikein ole ja Revsin materiaalin päivittäminen ottaa aikansa. Revs on kyllä yleensä ollut hyvin kärsivällinen organisaatio, joten jos Friedelin ajan toistuvat täydelliset nolaukset Arenan joukkue pystyy välttämään, niin aikaa luultavasti on kehittää joukkuetta seuraavat puolitoista kautta ja kaudella 2021 pitäisi sitten tulla jotain selkeätä saavutusta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1913 : 16.05.2019 klo 02:17:33

US Open Cupin ensimmäiset varsinaiset kierrokset ovat käynnissä ja amatöörijoukkue Florida Soccer Soldiers on noussut tämän US Openin sensaatioporukaksi. Soccer Soldiers on pudottanut jo ensimmäisellä kierroksella hallitsevan NPSL:n mestarin, entisen NASL-seuran, Miami FC:n (2-1) sekä toisella kierroksella USL Championshipin Charlotten (2-2, rankkarit 5-4)  jatkosta. Miami FC sekä Charlotte molemmat ovat ihan ammattilaisseuroja, siinä missä Soccer Soldiersin riveissä pelaa vain amatöörejä ja junnuja.

New York Cosmosin cup-taival oli taas aika mitätön. Cosmos ensimmäisellä kierroksella voitti USL League Twon Black Rockin (2-1), mutta toisella kierroksella tuli lähtö USL Championshipin Hartfordia vastaan (1-2).

Kolmannella kierroksella toukokuun lopussa vielä alempien tasojen seurat mittelevät keskenään, Soccer Soldiers kohtaa joko USL Championshipin North Carolinan tai USL League Onen Richmondin. Neljännellä kierroksella kesäkuun alkupuolella MLS-seurat tulevat mukaan turnaukseen.
« Viimeksi muokattu: 16.05.2019 klo 02:22:44 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1914 : 17.05.2019 klo 00:07:40

Columbus ilmoitti David Accamin siirtyvän ensi kaudeksi Nashvilleen. Columbushan hankki Accamin vastikään Philadelphiasta ja ilmeisesti oli jo tuolloin selvää, että Accam kaupataan eteenpäin Nashvilleen, kun seura ensi kaudella MLS:ssä aloittaa. Columbus maksoi Accamista Philadelphialle 500k allokaatiorahaa sekä ulkomaalaispaikan, mutta tulee saamaan Nashvillelta 450k allokaatiorahaa, joten Columbus maksaa 50k + ulkomaalaispaikan siitä, että Accam pelaa joukkueessa tämän kauden, ei tuo nyt mikään ihan älytön hinta kauden lainasta ole, mitä siirto periaatteessa nyt on.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1915 : 19.05.2019 klo 00:15:18

Sieltä se viimein tuli, Chris Wondolowskin uran 146:s MLS-maali eli Wondo on nyt yksinään MLS:n kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärjessä, yhden maalin enemmän tehneenä kuin Landon Donovan. Wondo saa kyllä tuosta historiallisesta maalistaan kiitellä Chicagon veskari David Oustedia, jolla ei helpon oloinen keskitys pysynyt näpeissä.

https://streamable.com/wewbv

Vaihteeksi avaukseen päässyt Wondo nousi aiemmin ottelussa tasoihin Donovanin kanssa.

Wondolowskin 146 maalia ovat syntyneet 338:ssa ottelussa, kun Donovanin 145 maalia 340:ssä ottelussa, joten hyvin samanlaiset ovat maalit/ottelut-tilastot. Muutenhan sitten yhteistä ei paljon kalifornialaislähtöisyyden lisäksi meinaa löytyä, Wondolowski on selkeä kärkipelaaja siinä, missä Donovan oli monipuolinen hyökkäyksen pelaaja, pelaten niin kärjessä, laidalla kuin keskellä kärjen takana. Donovan oli jo teininä Saksassa rakentamassa uraa ja oli sitten pieni pettymyskin, että lopulta oli "vain" MLS-tähti. Wondolowski kävi yliopiston, varattiin MLS:ään vasta täydennysdraftissa ja ensimmäiset MLS-kaudetkin olivat hyvin vaisuja, vasta 27-vuotiaana nousi avauksen pelaajaksi San Josessa.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2019 klo 00:25:37 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1916 : 19.05.2019 klo 00:32:11

Kun nyt kerran lähti Wondolowskilla kulkemaan, niin pistää ennätyksen saman tien ihan uusiksi. Neljä maalia Wondolta jo Chicagon reppuun, joten MLS:n maaliennätys on nyt lukemissa 148.

Kauden ensimmäiset maalit tosiaan Wondolta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1917 : 20.05.2019 klo 23:13:31

Coloradolle kauden ensimmäinen voitto, vieläpä vierasottelusta LA Galaxya vastaan. Andre Shinyashiki teki vastahyökkäyksen päätteeksi vajaa kymppi ennen loppua ottelun ainoan maalin. Galaxylle neljäs perättäinen tappio hienon kaudenaloituksen jälkeen. Loukkaantumiset Galaxya vaivaavat, Alessandrini on ollut sivussa, dos Santos palasi Coloradoa vastaan, mutta ei ollut kyllä lähellekään parhaassa kunnossaan. Zlatan-showkin on ollut vähän väärillä urilla, kun NYC-ottelun mittelöstä Johnsonin kanssa tuli kahden ottelun pelikielto. Tuota ennenkin on Zlatanin tekemisiä kyseenalaistettu, kun Salt Lake -voiton jälkeen Zlatan oli mennyt RSL:n pukukoppiin uhoamaan. RSL teki asiasta virallisen valituksen MLS:lle, kun Zlatanin jutut eivät ilmeisesti olleet mitenkään ystävällisiä ja vastustajan pukukoppiin ei pitäisi olla mitään asiaa. MLS ei asiassa kuitenkaan mitään rangaistavaa nähnyt. Tosin sääntömuutosta tuon osalta saattaa olla tulossa, kun kyse ilmeisesti on ollut vain siitä, ettei ollut mitään sääntöpykälää, minkä perusteella Zlatania rangaista, vaikka teko ei hyväksyttävä ollut.

Cincinnatin piristyminen jäi hyvin lyhytaikaiseksi, kun Orlandossa tuli taas oikein kunnon tappio kotijoukkueen voitettua peräti 5-1. Nani teki kaksi maalia ja nosti kauden maalisaldonsa seitsemään, nuo maalit ovat syntyneet kuudessa viimeisimmässä ottelussa. Akindelelle myös kaksi maalia.

NYRB katkaisi Atlantan nousukiidon, kun Tom Barlow'n ensimmäinen MLS-maali riitti kolmeen pisteeseen. Taidokas pusku Barlow'lta, mikä yllätti Brad Guzanin täysin, vähän kyllä näytti, että olisi ollut torjuttavissa, jos vaan Guzan olisi heti reagoinut, mutta taisi olettaa, ettei niin heikosta kulmasta pitkään keskitykseen saa kunnon suoritusta aikaiseksi. NYRB pelasi ison osan ottelusta vajaalla, kun Tim Parker ajettiin avausjaksolla ulos maalintekopaikan estämisestä, kun repi läpi karkaamassa ollutta Josef Martinezia boksin ulkopuolella. Jonkin verran tilannetta on kyseenalaistettu, kun nykäisy oli pieni ja Martinez sai laukauksen lopulta aikaiseksi, tosin huonosta tasapainosta ja oli helppo torjuttava Roblesille. Niitä tilanteita, ettei kukaan kyllä kyseenalaistaisi punaista, jos Martinez olisi vaan kaatunut heti nykäisyn jälkeen, eikä olisi yrittänyt pelata loppuun asti...

Vancouverin toppari Derek Cornelius tasoitti Kansasissa volleyllä lisäajan neljännellä minuutilla ja Vancouverkin lähti Kansasista yhden pisteen kanssa. Kansasin loukkaantumiskriisi jatkuu edelleen ja joukkue on nyt jo lännen ja koko MLS:n toiseksi viimeinen, vain Colorado on takana. Krisztian Nemeth vei avausjaksolla Kansasin johtoon, mutta otti toisen jakson alkuun suoran punaisen rumasta taklausesta nappulat edellä Felipen jalkaan. Pelaajamäärä vielä tasoittui, kun Vancouver teki kaikki vaihtonsa suhteellisen aikaisin ja Doneil Henry joutui sitten jättämään kentän loukkaantumisen takia vartti ennen loppua, eikä vaihtoja enää ollut jäljellä. Kansasin penkillä ei ollut taaskaan paljon mitään, joten Vancouver sitten tasavajaallakin pääsi lopussa niskan päälle ja tasoitti.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2019 klo 23:33:33 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1918 : 22.05.2019 klo 01:10:20

Minnesotan kerrotaan lähettäneen Romario Ibarran 13:n kuukauden lainalle Liga MX:n Pachucaan, meksikolaisilla on myös mahdollisuus lunastaa hyökkääjä pysyvällä siirrolla. Erikoisena tuota ratkaisua on pidetty, kun R. Ibarra on kuitenkin kauden 13:sta ottelusta pelannut kahdeksassa, tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden.

Minnesota perustelee ratkaisua allokaatiorahan vapauttamisella kesän siirtoikkunaa ajatellen. Toki Molino ja Finlay ovat kuntoutuneet, M. Ibarra myös pystyy laidalla pelaamaan, kuten Danladikin, ja sitten on vielä Schüller vaihtoehtona puolustavaksi laitahyökkääjäksi, joten R. Ibarralle ei sitten suoraa tarvetta enää ollut. Toki riskinsä tuossa on, kun Finlay ja Molino ovat vastikään palanneet pahojen loukkaantumisten jälkeen ja Danladi nyt ei meinaa millään pysyä pelikunnossa, mutta kova on ilmeisesti Minnesotan kaipuu pudotuspeleihin ja kesän siirtoikkunasta halutaan sitten joku kova kaveri, mitä varten täytyy resursseja vapauttaa.

Hienoinen pettymys R. Ibarra on toki ollut Minnesotassa ja mikään hirveän tehokas pelaaja ei ole kyseessä ja hieman kyllä epäilyttää, että Pachucallekaan minkäänlainen vahvistus olisi. Vasen laita R. Ibarran paras pelipaikka on, vaikka kärjessäkin joskus pelannut.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2019 klo 01:14:20 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1919 : 22.05.2019 klo 19:55:38

Seattlen Chad Marshall on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa 34-vuotiaana loukkaantumisen takia. Suuri sääli, että hieno toppari joutui uransa laittamaan pakettiin kesken kauden, ilmeisesti krooniset polvivaivat tuohon päätökseen pakottivat. Marshall on ehkä ollut kokonaisuudessaan MLS:n historian paras toppari, MLS Cupin voitot Columbuksessa ja Seattlessa, US Open Cupin voitto Seattlessa, henkilökohtaisina palkintoina kolme valintaa (2008, 2009 ja 2014) MLS:n vuoden puolustajaksi, mihin kukaan muu ei ole pystynyt. Vielä viime kaudella Marshall valittiin MLS:n tähdistöjoukkueeseen.

Monien mielestä Marshall olisi ansainnut enemmän mahdollisuuksia USA:n maajoukkueessa, otteluita tuli vain 12 ja kaikki vuonna 2005. Marshall toki kutsuttiin MM-kisojen 2010 alustavaan ryhmään, mutta jäi rannalle. Vielä 2017 Marshall pitkän tauon jälkeen kutsuttiin maajoukkueryhmään, mutta peliaikaa ei noissa otteluissa tullut.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1920 : 24.05.2019 klo 06:12:40

New York Cosmos voitti harjoitusottelussa St Paulin 2-1. Cosmoksen ensimmäinen kansainvälinen matsi yli kolmeenkymmeneen vuoteen ei tasollaan hurmannut eikä houkutellut kauheasti katsojiakaan, mutta lutuurimittareilla taso katsomossa oli korkealla.

Mulle tuli uutena asiana näiden kahden seuran läheinen ystävyyssuhde, transatlantic antifascist gemellagio.
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #1921 : 26.05.2019 klo 09:49:22

Portlandin Brian Fernández onkin ollut oikein mainio kahdessa ensimmäisessä ottelussaan, 111 minuuttia vyöllä (ekassa matsissa vaihdosta sisään) ja 3 maalia.
Viime yönä Portland haki Philadelphialta 3 pistettä 1-3 voitolla.

Mikäs tuota Coloradoa vaivaa, toinen voitto putkeen?
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1922 : 26.05.2019 klo 18:51:15

Conor Caseyn nimittäminen joukkueen vakituiseksi päävalmentajaksi ei varmaan ole Coloradossa kaukana. Colorado maksaa toissa kaudella irtisanotun Pablo Mastroenin sopimusta tämän kauden ja Anthony Hudsonille rahaa menee vielä kauan, kun piti niin järjettömän pitkäkin sopimus tehdä. Tuon seurauksena sitten Coloradolla ei ole hirveästi resursseja uuteen päävalmentajaan käyttää, joten mahdollisimman halvalla pyrkivät pääsemään. USA:n maajoukkueen apuvalmentaja Josh Wolff oli ilmeisesti Coloradon ykkösvaihtoehto ja joitakin keskusteluja käytiin, mutta Wolff katsoi lopulta paremmaksi jatkaa maajoukkueessa.

Casey on hieman optimistisemmin peluuttanut joukkuetta kuin Hudson, mikä on sitten tuonut hieman peli-iloa ja tuloksiakin. Toki niin LA Galaxy kuin Columbus ovat olleet kriisiporukoita tällä hetkellä, joten ihan liikaa noihin tuloksiin ei Coloradon osalta kannata katsoa. Colorado-tappion myötä Columbus on hävinnyt kahdeksan viimeisestä yhdeksästä ottelustaan ja Caleb Porterin lupaavasti alkanut valmennusaika on kääntynyt jo kriisiin.

Caseyn päätyminen väliaikaiseksi päävalmentajaksi on kyllä erikoista, kun jannu pelaajaurallaan jossain haastattelussa totesi, että on kiinnostunut vain pelaamisesta, ei katso muita otteluita tai muutenkaan seuraa jalkapalloa. Ilmeisesti tuosta on sitten pelaajauran jälkeen mieli muuttunut...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1923 : 29.05.2019 klo 00:27:55

Siitä on nyt sitten juttua, että Portlandin 12:n ottelun vierasputki kauden alkuun stadionremontin takia oli epäreilua. Siis muille. Portland aloitti kauden todella huonosti, mutta tuon vieraspeliputken edetessä paransivat ja lopulta saldo 4-2-6, mikä jättää MLS:n alempaan keskikastiin ja pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle, mutta loppuohjelma on sitten erittäin kotipainotteinen. Portlandilla on kauden loppupuolella kymmenen kotiottelun putki, jos ei US Open Cup tai muut mahdolliset ottelusiirrot aiheuta muutoksia. MLS kuitenkin pitkien ja raskaiden matkojen takia on erittäin paljon kotijoukkuetta suosiva sarja, joten kyllähän Portlandin tilanne nyt näyttää oivalta, kun Brian Fernandezkin vaikuttanut hyvältä hankinnalta.

Portlandin vierasputki oli poikkeuksellisen pitkä ja jo pienemmillä luvuilla aimmeilla kausilla on MLS:ssä havaittu, että vierasottteluputki kauden alkuun helpottaa selviytymistä pudotuspeleihin. Esimerkiksi viime kaudella DC odotti stadionin valmistumista ja pelasi alkukaudesta vieraspainotteisesti, lopulta sitten jyräsi kaukaa takaa kotiotteluilla pudotuspeleihin, Portland ei ole edes samassa määrin etumatkaa joutunut antamaan.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1924 : 29.05.2019 klo 21:54:12

MLS ja Liga MX julkistivat uuden kansainvälisen turnauksen, Leagues Cupin, missä sarjojen parhaat seurat kohtaavat Yhdysvalloissa, ensimmäinen turnaus pelataan jo tänä vuonna kesästä syksyyn, finaali pelataan 18. syyskuuta, ilmeisesti Las Vegasissa.

Tälle vuodelle ilmeisesti aikataulukysymysten takia MLS:stä mukana eivät ole parhaat, vaan kutsutut seurat, joille on sopinut otteluiden järjestäminen kyseisenä ajankohtana. Mukaan sitten valikoituivat LA Galaxy (tietysti), Chicago, Houston sekä Salt Lake. Meksikon puolelta tulevat urheilullisin perustein America, Tigres, Cruz Azul sekä Tijuana.

Heinäkuussa pelataan puolivälierät, joissa MLS-seura isännöi meksikolaisseuraa, välierät pelataan elokuussa, pelipaikat päätetään vasta puolivälierien jälkeen.

Aika rankasti tuo on ainakin Yhdysvalloissa tuomittu rahankeräysturnaukseksi, mikä ei montaa vuotta tule elämään ja menestyksellä tuossa ei ole väliä. Tosin USA:n eteläisemmissä osissa jonkin verran kiinnostustakin vaikuttaisi olevan meksikolaisseurojen näkemiseen.


 
Sivuja: 1 ... 76 [77] 78 ... 84
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines