FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 12:29:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 78 [79] 80 ... 96
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 329047 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1950 : 09.07.2019 klo 15:25:27

Gio dos Santosilla on MLS-sopimusta, kuusi miljoonaa dollaria kausi, vielä vuoden loppuun asti jäljellä...koska ei noita ulosostoja yleensä turhaan tehdä, vaan kyse on pelaajista, joiden taso ja palkka eivät vastaa toisiaan.
Gio täyttää kyllä tämän kriteerin vaivatta. Sääli tietysti sinällään, sillä taitoa on miehestä aina löytynyt, mutta kääntöpuolena on sitten ollut mm. bilehile-taipumus, joka on vaikeuttanut futaajan uraa. Tiedä häntä oliko Galaxyssä myös näin, toki loukkantumisetkin varmaan vaikuttivat suoritustasoon.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1951 : 10.07.2019 klo 21:31:01

Gustavo Boh'sta tuli sitten New Englandin ennätyshankinta, kun argentiinalaishyökkääjä siirtyi merkittävän sopimuksen pelaajana seuraan Tijuanasta. Huhut näyttäisivät olevan, että Boh'n suora siirtokorvaus olisi kuuden-seitsemän miljoonan dollarin luokkaa, siihen päälle Boh'n palkka niin puhutaan kokonaisarvoltaan 12:sta miljoonasta ja jos kaikki mahdolliset ehdolliset asiat niin Tijuanan kuin Boh'n saamasta korvauksesta toteutuvat, niin kokonaissumma tulee olemaan 16 miljoonaa.

Ilmeisesti siellä on MLS:nkin suunnalta tullut Revsille ukaasia, että aiempi kitsastelulinja ei vaan toimi ja satsauksia pitäisi tehdä. Nyt on sitten Bruce Arena haettu valmennukseen ja seuran siirtoennätys rikottu moninkertaisesti, sen stadionin suhteen tuskin tarvitsee kuitenkaan muutosta odotella... Oli kyllä itse Robert Kraftkin poseeraamassa Boh'n kanssa, joku muistanut taas Kraftille mainita, että "sulla on sellainen MLS-seurakin".
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1952 : 12.07.2019 klo 19:18:00

Toronto hankki laitahyökkääjä Erickson Gallardon Venezuelan Zamorasta kohdennetulla allokaatiorahalla. Pitkälti toistasataa ottelua on 22-vuotias Gallardon Venezuelan pääsarjassa pelannut ja keväällä tuli debyyttikin Venezuelan maajoukkueessa harjoitusottelussa. Juttujen mukaan Gallardon on pieni, nopea ja taitava, hyvin yllättävät ominaisuudet siis latinalaisamerikkalaiselle laitahyökkääjälle...

Toronto myös teki muutosta hyökkääjäosastolle, kun Jordan Hamilton lähti Columbukseen ja vaihdossa tuli Patrick Mullins. Rotaatiohyökkääjien vaihto tuo on, missä Toronto antoi lisäksi Columbukselle 50k allokaatiorahaa sekä ulkomaalaispaikan loppukaudeksi, lisäksi Columbus saa nimeltä mainitsemattoman MLS:n ulkopuolisen pelaajan "löytämisoikeudet" Torontolta. Mullinsia on pidetty potentiaalisena hyökkääjänä, mutta sellainen kunnon läpimurto on jäänyt nyt 27-vuotiaalta tekemättä, kauden 2016 loppupuolikkaalla DC:n riveissä 8 maalia 14:ssä ottelussa jo näytti siltä, mutta sen jälkeen on taas tahti lähtenyt hiipumaan ja viime aikoina on ollut kovin hiljaista. Nyt alkaa Torontossa luultavasti olemaan niitä viimeisiä mahdollisuuksia Mullinsilla löytää taas maalijyvä, kun aika monta MLS-seuraa on jo kiertänyt.

Columbus on rotaatiopelaajiaan kaupannut pois, kun eipä noista ole nykyisessä loukkaantumissumassa paljon apua ollut. Robinho (yksi niistä vähemmän kuuluisista) lähti Orlandoon 50k:lla allokaatiorahaa, mikä on noin neljännes siitä, mitä Columbus maksoi tammikuussa. Paljon on Robinho tällä kaudella Columbuksessa pelannut, joten siihen nähden siirtosumma on hyvin matala, mutta korreloi sitten paremmin esitysten tason kanssa, 1100 minuuttia peliaikaa hyökkäävässä roolissa, kaksi maalisyöttöä. Joku pelaaja Columbukseen on siis tulossa siirtoikkunassa MLS:n ulkopuolelta, luultavasti hyökkäyspäähän, ja ilmeisesti tuota varten sitten palkkabudjettia pitänyt hieman siivota ja allokaatiorahaakin kerätä.

Houston hankki Chilen maajoukkueessa muutaman kerran esiintyneen puolustajan Jose Bizaman Huachipatosta, huhujen mukaan noin 800k olisi siirtokorvaus, mutta Huachipato saa lisäksi puolet mahdollisesta siirtokorvauksesta, jos Houston myy pelaajan eteenpäin. Oikeaksi pakiksi Bizama ilmeisesti ensisijaisesti tulisi, mutta pystyy pelaamaan myös topparina.

Colorado ilmoitti, että Nana Boatengin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Pettymys varsinkin palkkaansa nähden Manchester Citystä saapunut Boateng on ollut, pari vaisumpaa kautta ja tällä kaudella ei ole sitten pelannut ollenkaan, toki loukkaantumisia on joka kaudelle mahtunut. Tällä kaudella on Boatengilla myös ollut jokin perhetilanne, minkä takia ei ole enää viime aikoina Coloradossa ollut ja aloite sopimuksen purkamiseen tuli Boatengilta itseltään.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1953 : 13.07.2019 klo 11:02:06

Olipas kauden toinenkin Cali Clasico aika yksipuolinen näytös, kun San Jose haki pisteet Galaxya vastaan Los Angelesista maalein 3-1. Kotonaan Earthquakes voitti Galaxyn maalein 3-0 pari viikkoa sitten. Galaxy meni heti toisella minuutilla johtoon, kun Rolf Feltscher pääsi ohjaamaan Jonathan dos Santosin antaman kulmapotkun maalin edestä sisään Daniel Vegan San Josen maalilla pelattua tilanteen liian passiivisesti. Siihen sitten Galaxyn riemu jäikin, kun San Jose painoi läpi ottelun ja lopulta tunnin jälkeen Vako Qazaishvili iski komealla kaukolaukauksella tasoituksen, pari minuuttia myöhemmin Danny Hoesen iski Qazaishvilin syötöstä Quakesin johtoon. Lopussa vielä Jackson Yueill pääsi pistämään paluupallon Qazaishvilin vedosta maaliin.

Aivan käsittämättömät laukaustilastot, kun vieraat voittivat laukaukset 32-5 ja maalia kohti 16-1. San Josen 2-1 ja 3-1-maaleissa olisi David Bingham Galaxyn maalilla ehkä pystynyt parempaankin, mutta toisaalta sitten otti usean huipputorjunnan Galaxyn jäätyä jyrän alle. Matias Almeyda on saanut San Josen oivaan iskuun ja nyt Quakes nousi jo lännen neljänneksi, mikä on tuolla materiaalilla kova saavutus. Kuitenkin melkein samat janarit olivat eri valmentajan alaisuudessa MLS:n viimeisiä viime kaudella. Almeyda on saanut Magnus Erikssonin ja Qazaishvilin keskikentän hyökkäävinä pelaajina pelaamaan sillä odotetulla tasolla aiemman alisuorittamisen jälkeen. Lisäksi Almeydalta muutama oiva pelipaikkaratkaisu, kun siirsi kokeneen Shea Salinasin vasemmasta pakista laitahyökkääjäksi, missä on Salinasin peli toiminut paljon paremmin. Vielä suurempi onnistuminen on ollut nuoren Tommy Thompsonin siirtäminen keskikentältä oikeaksi pakiksi, Thompson on nyt erittäin hyvä laitapakki hyökkäyssuuntaan ja puolustuksessakin on pärjännyt.

Galaxyssa on sitten nyt kysymyksiä herännyt paljonkin, vaikka joukkue on edelleen lännen toisena, niin nykyinen formi on johtamassa sijoituksen huomattavaankin negatiiviseen muutokseen lähiaikoina. Valmentaja Guillermo Barros Schelotto ei ole sitä Galaxyn puolustusta saanut tilkittyä, vaikka on aika paljon uusia pelaajia sisään tuonut. Keskikentällä joukkue häviää liian paljon tilanteita dos Santosin jäädessä usein aika yksin, kun puolustussuuntaan työtä tekeviä pelaajia on vähänlaisesti Sebastian Lletgetin ollessa loukkaantuneena. Joe Corona ei ole ainakaan toistaiseksi vakuuttanut, Perry Kitchen tekee vielä paluuta parhaaseen vireeseen pitkän sairausloman jälkeen ja Juninho on ollut suuri pettymys. Loukkaantumiset ilmeisesti Juninholta parhaan terän vieneet, kun ikää ei kuitenkaan ole kuin 30 vuotta, mutta useamman mestaruuden tärkeä peruspilari ei enää näytä edes MLS-tasoiselta pelaajalta, eikä vastuuta ole paljoa tullut. Zlataniinkin alkavat Galaxyn kannattajat tuskastua, kun suu käy, mutta kentällä otteet ovat epätasaisia, vaikka MLS:n maalipörssissä Zlatan on edelleen toisena. Galaxyn hyökkäämisessä vaan niin vahvasti pyritään pelaamaan Zlatanille boksiin, kun muut hyökkäyspään pelaajat ovat varsinkin Romain Alessandrinin poissaollessa aika tuhnuja, että vastustaja Zlatanin turhauttamalla tukkii Galaxyn hyökkäyspelin aika täysin.

E: Barros Schelottot meinaavat mennä koko ajan sekaisin, Guillermo on se Galaxyn päävalmentaja, Gustavo apuvalmentaja... Menivät toki aiemmin kaudella sekaisin myös ainakin Vancouverin päävalmentaja Marc Dos Santosilta, joka Vancouverin ja LA Galaxyn alkukauden ottelun jälkeen meni ensimmäisenä Galaxyn voitosta onnittelemaan ja kättelemään Gustavoa, joka sitten ohjasi Dos Santosin Guillermon suuntaan.
« Viimeksi muokattu: 13.07.2019 klo 19:07:48 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
leeremick26

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riley Star, Hannah Hayes


Vastaus #1954 : 13.07.2019 klo 15:17:10

Katselin viime yön ottelun tilastoja ja tulin tänne kyselemään mitä ihmettä siellä on tapahtunut, mutta olisihan se pitänyt arvata, että Louhikkokoskettaja on taas tehnyt uskomattoman lutuuriteon. Ylos
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1955 : 16.07.2019 klo 22:30:00

Lucas Melanon ja Portlandin yhteinen taival päättyi sitten viimeinkin, kun osapuolet purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä puolisen vuotta ennen loppua. Melanon agentti luultavasti laskenut, että uuden seuran löytäminen on kesällä sen verran helpompaa kuin talvella, että kannattaa osasta viimeisen puolen vuoden palkasta luopua, että pääsee kesällä siirtymään.

Hirveä floppihan Melano oli viiden miljoonan siirtokorvaus huomioiden, mutta alkuunhan asiat näyttivät hieman paremmilta, kun Melano oli elokuussa 2015 Portlandiin siirryttyään näkyvässä roolissa MLS Cupin voitossa sinetöityään välierän Dallasia vastaan 2-2-tasoituksella llisäajalla varmistaen Portlandin finaalipaikan ja syötti finaalissa Columbusta vastaan 2-0 maalin, mikä jäi lopulta voittomaaliksikin, kun Columbus pystyi vain kaventamaan. Sen jälkeisistä otteista ei sitten paljon kerrottavaa jäänyt, vaikka välissä Melano kävi lainalla takaisin Argentiinassakin, mutta ei sielläkään onnistunut, joten haastetta uuden seuran löytämisessä todennäköisesti on.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1956 : 17.07.2019 klo 19:38:56

Atlanta hankki keskikenttäpelaaja Mo Adamsin Chicagolta 100k:lla allokaatiorahaa. Englantilainen Adams varattiin Chicagoon vuoden 2018 SuperDraftissa ja kausi 2018 Chicagossa oli lupauksia herättävä, mutta tällä kaudella ovat otteet sitten olleet heikompia. Atlantassa ilmeisesti nähdään Adams potentiaalisena vasempana pakkina, millä paikalla saattaa saada vastuuta hyvinkin nopeasti, kun Brek Shean kausi on ohi pahan polvivamman takia. Aika rohkea hankinta Atlantalta, kun oikein mitään takeita Adamsin onnistumisesta vasempana pakkina ei ole, mutta allokaatiorahat ovat ilmeisesti tapissa, joten jotain mahdollisimman halpaa piti löytää.

Ykkösvaihtoehdoksi vasemmaksi pakiksi kaavailtu huippulupaus George Bello on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja Mikey Ambrose ei ole oikein vakuuttanut, joten Atlanta oli Shean loukkaantumisen jälkeen hyvin heikoilla vasemman pakin osalta.
« Viimeksi muokattu: 17.07.2019 klo 19:41:24 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1957 : 17.07.2019 klo 21:51:01

New York RB:llä on useampi tarjous Euroopasta pöydällä toppari Aaron Longista, ihan Englannin Valioliigastakin asti löytynyt konkreettista kiinnostusta. Mikään pakko NYRB:n ei ole myydä, kun Longin sopimusta jatkettiin keväällä vuoteen 2021, mutta toisaalta sitten, jos NYRB:lle tarpeeksi rahaa tulee, niin eiköhän Long lähde Eurooppaan.

Long kuuluu kyllä kategoriaan hyvin erikoinen urakulku, kun mikään huippulahjakkuus ei nuorempana ollut. Yliopiston jälkeen Long varattiin 2014 draftin toisella kierroksella Portlandiin, missä kauden aikana vain kaksi heikon menestyksen lainapestiä alasarjoihin. Seattle otti Portlandin vapauttaman Longin sitten seuraavalle kaudelle, mitäänsanomaton kausi Seattlen kakkosjengissä ja taas vapaille markkinoille, mistä sitten päätyi NYRB:n kakkosjoukkueeseen kaudelle 2016, milloin tuli ensimmäinen läpimurto, kun Long valittiin kauden päätteeksi USL:n vuoden puolustajaksi. Kaudella 2017 NYRB:n ykkösjoukkueeseen, missä hyvä kausi, kaudella 2018 sitten vielä parempi kausi ja valinta MLS:n vuoden puolustajksi ja nousu USA:n maajoukkueeseen. Nyt 26 vuotiaana Long oli Gold Cupissa turnauksen tähdistöpuolustaja. Longin kohdalla kyse ei edes ole mistään isokokoisen pelaajan myöhäisestä kehittymisestä, kun pituutta on topparille maltilliset 185 senttiä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1958 : 18.07.2019 klo 20:45:22

Columbuksen debytantit onnistuivat katkaisemaan joukkueen kuuden ottelun tappioputken, kun Romario Willliams puski Chicagoa vastaan lopussa 2-2-tasoituksen Luis Diazin keskityksestä, kummallekin pelaajalle vaihdosta ensimmäinen esiintyminen Columbuksen riveissä. Enemmän ottelun jälkeen on puhuttanut yleisömäärä Chicagossa, alle 7500 katsojaa. Viikkopeli ja Chicagon vuodesta toiseen jatkuva rämpiminen sekä stadioniin liittyvät ongelmat, niin ei tuo suoranainen ihme ole. Chicago on tällä kaudella aika selkeästikin MLS:n yleisötilaston pohjalla.

Korjausliikkeksihän Chicago on päättänyt muuttaa lähemmäs Chicagon keskustaa, ensi kaudella Soldier Fieldin jenkkifutisstadionille, mutta suunnitelmat ovat vireillä oman jalkapallostadionin rakentamiseksi. Ihanan kalliiksi kyllä seuralle tuokin tuli, kun Bridgewiev'n stadionin vuoteen 2036 ulottuneen leasing-sopimuksen purkamiselle hintaa tuli noin 60 miljoonaa.

Vaikka tuo stadionasia korjaantuukin, niin toinen ongelma on, että Fire on myös jalkapalloilullisesti järjettömän huonosti johdottu seura. Nyt kun New England ja Coloradokin vaikuttaisivat toimintaansa saavan järkeä, niin Fire on oikeastaan aika selkeästikin huonoin, mikä hieman paikkaantuu suurella rahankäytöllä. Chicago on MLS:n kolmanneksi suurimmalla palkkabudjetilla viidenneksi viimeisenä ja pudotuspelien jääminen väliin tälläkin kaudella näyttää aikalailla varmalta jo tässä vaiheessa kautta. On aivan käsittämätöntä, että noin huonon joukkueen palkkoihin on saatu upotettua yli 16 miljoonaa, millä Chicago on pari miljoonaa LA Galaxyn takana ja nelisen miljonaa kärkipaikkaa pitävästä Torontosta. LAFC vetelee kohti ennätyksiä 13:n miljoonan palkkabudjetilla.

Vuonna 2015 toimitusjohtajaksi saapunut Nelson Rodriguez on epäonnistunut täydellisesti, mutta omistajien luottamus on edelleenkin, vaikka oikein mitään saavutuksia ei ole näytettävänä ja rahaa on mennyt järjettömät määrät. Rodriguez on kokenut pitkänlinjan MLS-pomo toiminut enemmän liigan hommissa ja ilmeisesti näkemykset ovat jämähtäneet sinne vuosikymmenen tai enemmänkin taakse. Varsinkin siinä missä muut seurat satsaavat kovasti nuoriin ja akatemiatoimintaan on Chicagossa menty ihan päinvastaiseen suuntaan. Chicago on kuitenkin ollut hyvä jalkapalloalue ja junioreita nousee, vaikka akatemiaa on pyritty alasajamaan Rodriguezin aikana, mutta Rodriguez on kaupannut melkein kaikki omat kasvatit pois ja hakenut kokeneita, enemmänkin kyllä jo elähtäneitä, pelaajia.

Chicagolla on nyt käsissään hirvittävän kallis, ikääntynyt ja huono joukkue, missä harvalla pelaajalla on mitään jälleenmyyntiarvoa, joten uudelleenrakentaminen on taas vaikeata. Bastian Schweinsteiger antaa toki kaikkensa aina kentällä, mutta on kyllä melkoinen varjo entisestä, kun jalat eivät vaan enää riitä. Maalivahtihankinnoissa Chicago on toiminut hämmentävästi, kun hiipuva David Ousted hankittiin talvella, eikä tanskalainen onnistunut, mutta sen sijaan, että olisi annettu nuorille peliaikaa tai haettu selkeätä vahvistusta hankittiin uransa Saksan alasarjoissa pelannut 33-vuotias yhdysvaltalaissaksalainen Kenneth Kronholm maalille. Kronholm on varmaankin huonoin MLS-veskari koskaan, ihan järjettömiä kämmejä on jo paljon, mutta kovasti silti valmentaja Veljko Paunovic on Kronholmille mahdollisuuksia antanut.

Paunovic on näistä Rodriguezin erikoisista jalkapalloilullisista päätöksistä yksi omituisimmista. Paunovic on valmentajana hankkinut mainetta Serbian juniorimaajoukkueiden valmentajana ja on kyllä kovin erikoinen valinta vetämään nykyistä eläkeläisten päiväkerhoa Chicagossa. Paunovic aika varmasti laitetaan ulos kauden päätteeksi, pelaajamateriaali muuttuu paljon, mutta Rodriquezin jatkaessa on vaikeata uskoa merkittävään positiiviseen käännökseen Chicagossa. Jos nyt Rodriguez saa Chicagolle oman stadionin hyvälle paikalle aikaiseksi, niin saanee paljon anteeksi, mutta toisaalta Rodriguezin tähänastiset saavutukset ennakoisivat Firelle pitkää aikaa Soldier Fieldillä.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2019 klo 20:47:40 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1959 : 18.07.2019 klo 22:11:10

Leagues Cup MLS:n ja Liga MX:n seurojen välillä alkaa ensi viikolla puolivälieräotteluilla. Tämän vuoden turnaus, ensimmäinen historiassa, kahdeksan (neljä kummastakin sarjassa) joukkueen välillä toteutetettiin kutsuturnauksena, missä kait meksikolaisilla oli kuitenkin urheilullisiakin kriteereitä, MLS:stä kutsuttiin ne, joille otteluiden järjestäminen stadionillaan sopi.

Jatkossa turnauksesta pyritään kuitenkin tekemään kakkosturnaus maiden seuroille CONCACAF:n Mestareiden Liigan taakse. Turnauksen joukkuemäärä nousee 16:een eli kahdeksan kummastakin sarjasta. MLS:stä mukaan selviää kummankin konferenssin neljä parasta, jotka eivät ole selviytyneet Mestareiden Liigaan.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1960 : 22.07.2019 klo 20:06:26

San Jose voitti viikonloppuna vieraissa Vancouverin maalein 3-1. Kaksi tilaistoiltaan ja merkittäviltä tapahtumiltaan melkein täysin identtistä vierasottelua Quakesilta perättäin, kun hyvin samalainen oli Whitecaps-ottelu verrattuna Cali Clasicoon. Vastustaja menee erikoistilanteesta aikaisin johtoon, tällä kertaa Doneil Henry pääsi vapaapotkun jälkeen pistämään irtopallon sisään. Sen jälkeen ottelu onkin täyttä San Josen jyräämistä ja joukkue menee väkisin ohi, Vako Qazaishvili, Chris Wondolowski ja Magnus Eriksson tällä kertaa maalinteossa. Laukaukset tällä kertaa San Joselle 32-6 ja maalia kohti 11-1.

Kahdessa viimeisimmässä ottelussaan yhteensä San Jose on voittanut laukaukset 64-11 ja maalia kohti 27-2, vaikka molemmat ottelut ovat olleet vieraissa. Toki on hieman huolestuttavaa, että molemmat vastustajan laukaukset maalia kohti ovat myös maaliin menneet... Vancouverin osalta meno on taas ollut täysin päinvastaista, kun San Josea ennen Whitecaps hävisi New Englandille vieraissa 0-4. Vancouver on kahden edellisen ottelun laukaukset hävinnyt 11-65 ja maalia kohti 1-23. Vancouver on lännen viimeisenä ja koko MLS:ssä enää Cincinnati on takana ja nykyinen formi, viisi tappiota ja kahdeksan voitotonta ottelua putkeen, on vielä viemässä Vancouveria hieman piristyneen Cincinnatinkin taakse. Voimakas uudelleenrakennus hypetetyn valmentajan Marc Dos Santosin johdolla oli se Vancouverin tämän kauden idea, mutta melkoinen pannukakku tuosta on tulossa, kun alkuun mielenkiintoisilta vaikuttaneet pelaajahankinnat ovat pääasiassa epäonnistuneet. Adnan Ali on ollut hyvä vasemmalla, Maxime Crepeau on näyttänyt potentiaaliselta maalivahdilta ja joukkueeseen palannut Fredy Montero on edelleenkin ihan pätevä hyökkääjä, mutta muista hankinnoista ei ole oikein mitään apua ollut.

- - -

Chicago jatkaa tutulla linjalla ja uusin hankinta on laitapakki Jonathan Bornstein, 34v. MLS:n vuoden tulokas 2006, mutta aika kaukana takana ovat ne Bornsteinin parhaa ajat, viimeinen maaottelu USA:n riveissäkin oli jo kahdeksan vuotta sitten. Tosin vielä 2017 Bornstein oli vakiavauksen pelaaja Liga MX:ssä, mutta sen jälkeen käynyt Israelin liigassa ja ei kyllä ennakkoon miltään vahvistukselta enää vaikuttaisi. Chicago joutui Bornsteinin MLS-oikeuksista vielä maksamaan Columbukselle 50k allokaatiorahaa.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2019 klo 20:08:30 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1961 : 23.07.2019 klo 22:22:50

Austin ilmoitti USA:n maajoukkueen apuvalmentaja Josh Wolffin olevan seuran ensimmäinen päävalmentaja, Wolff jatkaa kuitenkin maajoukkueessa tämän vuoden loppuun asti. Hyvissä ajoin on ainakin valinta tehty, kun Austin aloittaa pelit vasta kaudella 2021, joten Wolffilla on noin puolitoista vuotta ensimmäiseen kilpailuotteluun Austinissa. Mikään yllätys Wolffin valinta ei ollut, kun on Austinin johtohenkilöille hyvin tuttu valmentaja Columbuksesta, missä toimi viisi vuotta Gregg Berhalterin apuvalmentajana ennen kuin lähtivät maajoukkueeseen. Kovasti Wolffia on pidetty potentiaalisena päävalmentajana jo vuosia ja on aika moniin pesteihin yhdistetty, mutta vasta tähän päätti sitten tarttua. Alkukesästä Wolff oli vahvojen huhujen mukaan ykkösvaihtoehto Coloradon uudeksi päävalmentajaksi, mutta kieltäytyi. Colorado sitten ei olekaan uutta päävalmentajaa vieläkään löytänyt.

Inter Miami, joka aloittaa jo ensi kaudella, toisin kuin Austin, ei ole päävalmentajaansa vielä nimittänyt...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1962 : 24.07.2019 klo 20:39:06

Leagues Cup saatiin käyntiin. Siinä missä MLS-seurat peluuttivat enimmäkseen jämäkavereita, niin Liga MX:n seurat olivat käytännössä parhailla miehityksillään liikkeelllä. Toki ajankohta tuota selittänee tuota paljon, MLS-seurat lähestyvät kauden ratkaisuvaiheita ja ykkösmiehet kaipaavat enemmän lepoa, kun taas meksikolaiset varmasti vielä haluavat Aperturan alussa ajaa taktiikoita sisään ja ottelut käyvät harjoituspeleistä.

Cruz Azul voitti Chicagon 2-0, aika helposti, toki toinen maali vasta aivan lopussa, mutta ottelu meksikolaisten kontrollissa, eikä Chicagolla hirveästi mahdollisuuksia. Chicago on sitten päätöksestään kakkosjoukkueen peluuttamisesta saanut aika paljon kritiikkiä, kun ne toiveet pudotuspelipaikasta ovat jo aikalailla menneet tämän kauden osalta, niin miksi ei sitten tässä edes yritetty?

LA Galaxy puolestaan pudotti Tijuanan, kun varsinainen peliaika päättyi 2-2 ja Galaxy vei rankkarit. Ihan kakkosjoukkueella Galaxy oli liikkeellä, kun taas Tijuanalla olivat parhaat kentällä. Pelitapahtumiin nähden Galaxy saa olla hyvin onnellinen tasapeliin, koska selkeää Xolosin hallintaa ottelu oli. Rankkareissa sitten Matt Lampson otti kolme Tijuanan vetoa ja johti Galaxyn voittoon.

Ei turnaus nyt hirveän lupaavalta näytä, kun oikeastaan mitään saavutettavaa ei joukkueilla ole, kun palkintorahat eivät huimaa, joten ainoa juttu on se voittajan titteli, eikä sitäkään varmasti kovin moni noteeraa. Ensimmäisellä kierroksella näyttäisi ainakin olevan MLS-seurojen jämäjätkille peliaikaa ja Liga MX -seuroille harjoitusotteluita ensimmäisen kahden ottelun perusteella.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1963 : 25.07.2019 klo 11:38:55

Vancouverin kaudesta näyttäisi sitten tulevan aika täydellinen pohjanoteeraus. Kanadan Mestaruusturnaus päättyi Vancouverin osalta melkoiseen katastrofiin, kun joukkue putosi jatkosta heti puolivälierissä Calgarya vastaan. Avausosa Calgaryssa päättyi 2-2, Calgary haki 2-1-vierasvoiton Vancouverista ja eteni välieriin. Kyllähän Vancouver kotiosaa hallitsi melko selkeästikin, mutta eivät paikoistaan tehneet ja puolustus tarjosi Calgarylle tarvittavat mahdollisuudet. Calgary on ollut CPL:n ensimmäisen kauden paras joukkue ja riitti sitten MLS:n yhtä huonoimmista joukkueista vastaan.

Yllättävän hyvin CPL:n seurat muutenkin onnistuivat MLS- ja USL-seuroja haastamaan, kun Montreal eteni jatkoon Yorkia vastaan yhteismaalein 3-2 ja Ottawa Halifaxia vastaan yhteismaalein 5-4. Välierissä Ottawa kohtaa turnaukseen vasta tässä vaiheessa mukaan tulevan Toronton, kun taas Calgary pelaa Montrealia vastaan.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1964 : 26.07.2019 klo 16:19:23

Aika paljon on Leagues Cupia kritisoitu mediassa, kun seuroja ei ole ihmeemmin kiinnostanut ja kakkosjoukkueilla MLS-seurat ovat lähinnä otteluihin lähteneet. Poikkeuksena toki Houston, missä American vierailu tuntui olevan odotettu tapahtuma ja kiinnosti niin yleisöä kuin seuraakin. Houston lähti vahvalla kokoonpanolla ja pelasi hyvän ottelun Americaa vastaan, kohokohtana veteraanipuolustaja DaMarcus Beasleyn komea 1-1-tasoitus viitisen minuuttia ennen loppua. America kuitenkin rankkareilla jatkoon Gio Dos Santosin tehtyä ratkaisevan maalin American kuudentena laukojana, kun Houstonin Sam Junqua oli vetänyt oman rankkarinsa ohi maalin.

Salt Lake jonkin verran lepuutti, mutta oli kuitenkin Chicagoa tai LA Galaxya kovemmalla joukkueella pelissä Tigresiä vastaan. Tigres mekikolaisseuroista ainoana oli hieman enemmänkin kierrättänyt joukkuettaan, mutta aika vahvalla kokoonpanolla kuitenkin olivat mukana. Tigresille 1-0-voitto melko tasaisesta ottelusta.

Elokuun loppupuolella pelattavissa välierissä kohtaavat America ja Tigres Houstonissa sekä LA Galaxy ja Cruz Azul Los Angelesissa. Houstonissa voi olla aika hyväkin tunnelma, koska etelässä näyttäisi meksikolaisseuroja kohtaan löytyvän kiinnostusta tällaisiinkin otteluihin.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1965 : 26.07.2019 klo 17:49:10

LAFC on ilmeisesti tekemässä seuran siirtoennätyksen, kun ainakin uruguaylaismedia uutisoi hyvin varmana, että Penarolin 19-vuotias hyökkääjä Brian Rodriguez siirtyisi LAFC:n riveihin vaatimattomaan 11,5:n miljoonan dollarin hintaan. Uruguayn U20-maajoukkueen tähtipelaaja Rodriguez on ollut ja Uruguyan liigassakin hyviä esityksiä, joskin vielä aika vähänlaisesti kokemusta aikuisten peleistä. Hurja on huhuttu hinta, kun Rodriguezista tulisi MLS:n historian kolmanneksi kallein hankinta Atlantan Ezequiel Barcon sekä Pity Martinezin jälkeen.

Ensisijaisesti Rodriguez on vielä laitahyökkääjä, paikka mille LAFC:llä ei nyt suurempaa tarvetta olisi, kun sekä Carlos Vela että Diego Rossi ovat laidoilla liigan ehdotonta eliittiä, pelipaikkansa aivan parhaimpia pelaajia. Toki kolmikosta kait jokainen pystyisi pelaamaan myös keskushyökkääjänä, joten samanaikaisestikin voisivat kentälle mahtua. Voi toki olla, että LAFC valmistautuu jo tulevaan, kun peli on toiminut ilman sitä kolmatta merkittävän sopimuksen pelaajaa erinomaisesti. Vela on vaikuttanut erittäin tyytyväiseltä elämäänsä Los Angelesissa, mutta Rossi nuorena pelaajana saattaisi olla Eurooppaan lähdössä kauden jälkeen tai ensi kesänä.

Rossi saapui myös Penarolista ja on ollut kyllä täysosuma hankintana, joten tuokin varmasti tähänkin siirtoon vaikuttaa. Rossi maksoi pari miljoonaa, mutta nykyisellään LAFC aika varmasti pystyy Rossista hakemaan isomman siirtokorvauksen kuin mitä ovat Rodriguezista maksamassa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1966 : 26.07.2019 klo 19:58:19

Cincinnati on löytänyt uuden päävalmentajan, kokenut hollantilainen Ron Jans ottaa valmennusvastuun kunhan paperihommat on hoidettu. Mikään yllätys ei ole, että hollantilaisen urheilutoimenjohtajan Gerard Nijkampin johdolla löydetään myös hollantilainen valmentaja. Jans on Groningenia, Heerenveeniä sekä Zwollea valmentanut Eredivisiessä ja käynyt Belgian puolellakin Standard Liegessä, mutta tuo pesti oli aika täydellinen epäonnistuminen ja päättyi lyhyeen.

Jo aiemminhan on ilmoitettu, että Cincinnati haki nyt kokenutta valmentajaa hoitamaan siirtymäkausi, kun seuran ensimmäisen MLS-joukkueen rakentaminen epäonnistui. Tähtäin on nyt asetettu kauteen 2021, ensi kausi on välikausi, missä siis pelaajamateriaalia pyritään korjaamaan. Tietty Jans on vahvoilla valmentajaksi vielä vuodelle 2021 ja eteenpäin, jos onnistuu tällä ja ensi kaudella saamaan joukkueen edes taistelemaan pudotuspelipaikoista, aika varmakin jatkon suhteen, jos joukkueen pudotuspeleihin ensi kaudella veisi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1967 : 26.07.2019 klo 23:09:29

Inter Miami jysäytti seuran historian ensimmäiset pelaajahankinnat, kun nuoret argentiinalaiset Julian Carranza (Banfield) ja Matias Pellegrini (Estudiantes) ovat Inter Miamin pelaajia jatkossa. Kumpikin tosin lainataan vielä takaisin entiseen seuraansa odottamaan Inter Miamin ensi vuonna alkavaa MLS-aikaa. Pellegriniin seura löi rahoja isommaltikin kiinni, kun kyseessä on merkittävän sopimuksen pelaaja, luultavasti enimmäkseen siirtokorvauksen takia.

Valmentajaa odotellaan toki edelleenkin...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1968 : 28.07.2019 klo 10:52:24

MLS on antanut Salt Laken valmentaja Mike Petkelle toistaiseksi voimassa olevan ottelukiellon, kun Petken Leagues Cupin ottelun Tigresiä vastaan jälkeistä käytöstä tutkitaan. Petke raivostui ilmeisesti siihen, ettei tuomari antanut enempää lisäaikaa, kun kissan juokseminen kentälle aiheutti lisäajalla pienen katkon. Ottelun jälkeen kuvissa näkyy, kuinka Petke menee huutamaan tuomarille, joka antaa Petkelle punaisen, minkä jälkeen huutaminen jatkuu edelleenkin kunnes Salt Laken muut valmentajat ohjaavat Petken pois. Kaipa epäilys on, että Petke on huutanut tuomarille jotain rasistista tai homofobista, tuskin muuten pelkästä huutelusta annetaan välitöntä kieltoa. Tai sitten episodi on vielä saanut jatkoa matkalla pukukoppeihin. Apuvalmentaja Freddy Juarez toimii toistaiseksi otteluiden aikana RSL:n päävalmentajana.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2019 klo 10:55:43 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Lounasseuralainen

Poissa Poissa


Vastaus #1969 : 29.07.2019 klo 23:40:43

Tuossa edellä Louhikkokoskettaja mainitsi, että Austin ja Miami (Nashville myös?) aloittavat tosipelit vasta kaudella -21. Amerikkalaisesta can do -hengestä kertoo kyllä paljon, että molempien seurojen kaupat myyvät seuran paitoja, lippiksiä, huppareita ja muuta kamaa jo täyttä päätä. Valikoima on runsaampi ja tyylikkäämpi kuin useimmilla veikkausliigaseuroilla, vaikka joukkueet eivät siis edes pelaa vielä!!!

Kiva muuten nähdä, että Villasta pois potkittu Remi Garde valmentaa nykyään Montrealissa. Kammottavassa tilanteessa Birminghamiin päätynyt Garde ei voinut mitään seuran alamäelle, vaikka lähtikin uudistamaan joukkuetta rohkeasti. Työ jäi pahasti kesken, mutta mun mielestä Garde oli erittäin lupaava jätkä. Nyt sitten pääsee nauttimaan Raitalan ja Lappalaisen otteista Impactin penkin päässä. Montrealin paikallislehti innostui maalailemaan kuviteltua puhelinkeskustelua Canadiensin päävalmentajan ja Garden välillä:

Lainaus
The conversation between Marc Bergevin and Rémi Garde, we would imagine, went something like this:

“Rémi?”

“Oui?”

“Marc here.”

“Marc?”

“Bergevin? Directeur général des Canadiens?”

“Ah, oui, oui.”

“Rémi, I just called to say get yourself a Finn.”

“Pardon?”

“A Finn, Rémi. You’re in a slump. You can’t win a game to save your job. You can’t score goals. Get yourself a Finnish player.”

“Finland, you say?”

“Finland. Small country, but their athletes are tough, smart and talented. We’ve had good luck with Finns here in Montreal, Rémi. Saku Koivu. Artturi Lehkonen. Joel Armia. And Jesperi Kotkaniemi, of course.”

“Of course. But Janne Niinimaa? Not so much.”

“Well, that wasn’t on my watch, Rémi, but everyone makes mistakes. Niinimaa for Mike Ribeiro. Call it an exchange of problems.”

“I understand. Finlandia forever.”

“Finlandia. Exactly. But Finns, Rémi. Montreal likes Finns, Finns like Montreal. Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen — you get the picture. Get yourself a Finn.”

“You might have something there, Marc …”

https://montrealgazette.com/sports/soccer/mls/montreal-impact/jack-todd-lappalainens-heroics-come-in-the-nick-of-time-for-impact

shots

Poissa Poissa


Vastaus #1970 : 29.07.2019 klo 23:41:43

Louhikkokoskettaja
Vastaus #1971 : 30.07.2019 klo 00:07:29

Tuossa edellä Louhikkokoskettaja mainitsi, että Austin ja Miami (Nashville myös?) aloittavat tosipelit vasta kaudella -21. Amerikkalaisesta can do -hengestä kertoo kyllä paljon, että molempien seurojen kaupat myyvät seuran paitoja, lippiksiä, huppareita ja muuta kamaa jo täyttä päätä. Valikoima on runsaampi ja tyylikkäämpi kuin useimmilla veikkausliigaseuroilla, vaikka joukkueet eivät siis edes pelaa vielä!!!

Miami ja Nashville aloittavat siis jo ensi kaudella, Austin 2021.

Keskiviikkona pitäisi tulla lisää uusia seuroja tähdistöottelun yhteydessä. Aikalailla varmaa pitäisi olla, että Sacramento ja St. Louis tuolla tullaan ilmoittamaan uusiksi MLS-paikkakunniksi. USL:ssä nykyisin pelaavat seurat Sacramento Republic FC ja St. Louis FC tulevat nuo MLS-paikat ottamaan, saa sitten nähdä, että tuleeko jotain uudelleenbrändäystä. Hyväksyntä uudelle jalkapallostadionille on kummassakin kaupungissa jo saatu ja rakennustöitten etenemisestä sitten MLS-aloittaminen luultavasti riippuu. St. Louisissa todennäköinen vuosi aloittamiselle MLS:ssä olisi 2022, Sacramentossa luultavasti sama tai vuotta myöhemmin.

Sacramentossa mitään MLS:ään soveltuvaa välivaiheen stadionia ei oikein ole, joten aikalailla pakotettu seura on uuden oman stadionin valmistumiseen odottamaan. St. Louisissa on toki iso baseball-stadion ja tyhjillään oleva iso jenkkifutiskupoli, mutta aika epäileviä ovat lausunnot kummankaan soveltumisesta edes tilapäiseen MLS-käyttöön olleet.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1972 : 30.07.2019 klo 23:20:31

Mike Petke ilmeisesti tulee saamaan MLS:ltä kolmen ottelun mittaisen ottelukiellon, tuohon päälle Salt Lake sulkee Petken kahdeksi viikoksi joukkueen valmentamisesta. Nuo nyt otteluohjelman kanssa ovat suunnilleen samanmittaiset bannit Petkelle. Mitä sitten Petke meni tuomaristolle huutelemaan, tuskin ihan törkeimpiä juttuja kuitenkaan, koska olisi luultavasti jo laitettu kokonaan sivuun. Petke on ollut suhteellisen arvostettu nuori valmentaja, mutta aika tyly laittaminen sivuun New York RB:stä ja nyt ongelmat Salt Lakessa, niin jatkossa luultavammin on sitten USL-valmentaja jossain. Tämä nyt oli Petken näkyvin yhteenotto tuomariston kanssa, mutta aiemminkin on jo useamman kerran rankaistu lievemmästä asiattomasta käytöksestä tuomareita kohtaan.

San Jose haki kohdennetulla allokaatiorahalla argentiinalaishyökkääjä Andres Riosin Argentiinan Racingista. Keskushyökkääjä ensisijaisesti, mutta pystyy pelaamaan myös oikealla laidalla. 29-vuotias pelaaja, hyvin vaihteleva ura, mutta luultavasti tuo lisää syvyyttä tällä hetkellä hyvin pelaavan Earthquakesin materiaaliin.

Toronto hankki ranskalaisen laitahyökkääjän Nicolas Benezetin lainalle Guingampista. Isoja minuutteja Ligue 1:ssä Benezet on pelannut, joten pitäisi Torontoa vahvistaa, kun laitahyökkääjistä on ollut pulaakin. Erickson Gallardo tosin myös tullut siirtoikkunassa sisään, mutta eipä laitahyökkääjiä ennestään juuri ollutkaan, vaikka Nick DeLeon on taas ylempänä kentällä taas tällä kaudella vähän paremmin pelannutkin. Torontolla on lainan jälkeen osto-optio.

Orlando teki tämän kauden lopun ja ensi kauden kattavan sopimuksen uruguaylaisen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Mauricio Pereyran kanssa. Pereyra liikkui ilmaisella siirrolla, kun sopimus Krasnodariin oli päättynyt. Hyviä esityksiä paljonkin Venäjän liigassa, joten Pereyran pitäisi olla selkeä vahvistus Orlandolle, tosin luultavasti liian myöhään siirto tämän kauden osalta tapahtui. Ehkä sitten ensi kaudella, mikä nyt Orlandon motoksikin on käymässä...

NYC hankki laitapuolustaja Eric Millerin Minnesotasta 50k:lla allokaatiorahaa. NYC:n lupaava 16-vuotias laitapakki Joe Scally joutui lonkkaleikkaukseen ja on ilmeisesti loppukauden sivussa, joten NYC sitten haki halvan varamiehen laitapakiksi. Scally ei ennen loukkaantumistaan ollut kertaakaan joukkueen kokoonpanossa tällä kaudella, joten mitenkään merkittävää roolia ei Millerillekään ole tarjolla. On kyllä perinteisenoloinen puolustava laitapuolustaja Miller ihan väärä kaveri NYC:n nykyiseen 3-4-3-ryhmitykseen laidalle, mutta kyseessä on vain hankinta jonkun täysin katastrofaalisen loukkaantumistilanteen varalta ja hyvin moni kaveri on ennen Milleriä järjestyksessä avaukseen tai kokoonpanoonkin ylipäänsä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1973 : 31.07.2019 klo 20:41:23

MLS:n ja pelaajayhdistyksen välinen sopimus työehdoista päättyy muuten tähän kauteen ja on uhkaa, että neuvotteluista uudesta sopimuksesta tulevat hankalat ja pelaajayhdistyksen puolelta on jo varauduttu siihen, että lakko/työsulku on tulossa. Suurimmaksi kynnyskysymykseksi ovat luultavasti muodostumassa lentomatkat, kun pelaajayhdistys haluaa siirtymisen charter-lentoihin nykyisen käytännön sijaan, missä seuralla on kauden aikana oikeus muutamaan charter-lentoon ja muut vierasmatkat hoidetaan reittilennoilla. Aika paljon kauden mittaan tulee viivästyksiä reittilennoissa, mikä sitten on pelaajille raskasta, kun joukueilla menee aikaa lentojen odotteluun hotellissa ja muutenkin matkapäiviä on jo kauden mittaan paljon.

Ennen tuota on hyvitetty sillä, että pelaajat ovat saaneet bonusrahoja seuran säästyneestä matkabudjetista, mutta palkkojen noustua huomattavasti viime vuosien aikana eivät nuo rahat enää ole merkittäviä isolle osalle pelaajista. Todennäköisesti tuossa haetaan kompromissia, missä charter-lentojen määrää lisätään ja osa matkoista säilyy edelleen reittilentoina, mutta aika vaikea taistelu saattaa edessä olla.

Lakkouhkaahan MLS:ssä on ollut ennenkin, mutta uusi sopimus on kuitenkin saatu aina ajallaan tehtyä. Pelaajien siirtyminen muihin sarjoihin lakon/työsulun aikana ei oikein ole mahdollista jalkapallon siirtoikkunoiden takia eli pelaajat joutuisivat sitten lähinnä vaan olemaan pelaamatta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1974 : 31.07.2019 klo 21:14:58

Mike Petken rangaitukseksi muodostui sitten ottelukieltoa kolme MLS-ottelua, joista yksi on jo kärsitty, kolme Leagues Cupin ottelua ja päälle 25k:n sakko sekä joutuminen vihanhallintakurssille. Lisäksi Salt Lake laittoi Petken kahdeksi viikoksi sivuun valmennustehtävistä ilman palkkaa. Huhut kertovat, että Petke on yrittänyt Tigres-ottelun jälkeen kertoa mielipiteensä panamalaistuomarille niin espanjaksi kuin englanniksi. Petken anti on koostunut enimmäkseen sanojen "puto" ja "motherfucker" toistamisesta.

Episodi on sittemmin jatkunut käytävällä pukukoppiin, milloin Petke oli saanut ilmeisesti katsomosta tehokeinoksi plakaatin, missä luki myös "puto" ja Petke olisi tuota kylttiä osoitellen jatkanut sivistynyttä kritiikkiään tuomaria kohtaan. Kyllähän tuo selittäisi, että miksi MLS:llä oli niin kiire Petken ottelukiellon kanssa ja rangaistustakin tuli paljon. Päävalmentaja karjumassa tuomarille naama punaisena "puto, motherfucker, puto motherfucker" samalla vielä osoitellen kylttiä, missä lukee "puto"...

 
Sivuja: 1 ... 78 [79] 80 ... 96
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa