FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.02.2020 klo 23:03:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 80 [81] 82 ... 84
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 271370 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2000 : 09.08.2019 klo 01:45:17

Real Salt Laken omistaja Dell Loy Hansen on näemmä ihan julkisesti kannattajatapaamisessa keskustellut siitä, että Mike Petken irtisanominen päävalmentajan paikalta on harkinnassa. Hansenin mukaan asia on lähinnä arvokysymys eli näinä päivinä on käyty ja käydään keskusteluja niin seuran sisällä kuin tukijoiden kanssa siitä, että voiko Petken tavalla käyttäytynyt henkilö edustaa Real Salt Lakea.

Näyttäisi vakiintuneen tarinaksi Petken tekemisistä se, että Tigres-ottelun jälkeen toistuvasti huutanut panamalaistuomarille "motherfucking puto" ja sen jälkeen kun on jo poistuttu pukukoppeihin Petke on saman kirjoittanut paperille, että on voinut toimittaa asian tuomarille myös kirjallisesti. Huutelu heti pelin jälkeen on jossain määrin ymmärrettävää, mutta luulisi, että tuossa olisi sitten saanut vedettyä henkeä ja hieman rauhoituttua, mutta näemmä ei ja tuo paperi on kyllä ihan älytöntä toimintaa Petkeltä.

Hyvin todennäköiseltä kyllä Hansenin juttujen pohjalta vaikuttaisi, ettei Petke enää toimitsijakieltonsa jälkeen RSL:n päävalmentajaksi palaa.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #2001 : 09.08.2019 klo 16:40:21

LAFC oli tehnyt tarjouksen Rosenborgin vasemmasta pakista Birger Melingistä. Hetki oli vain erittäin huono, sillä RBK:lla on latu auki lohkovaiheeseen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2002 : 09.08.2019 klo 17:37:22

Mohamed El-Munirin loukkaantumisn jälkeen LAFC tarvitsi vasemman pakin jo tälle kaudelle, muutenhan vasen pakki on ollut pidemmän tähtäimen etsinnän kohteena, kun ykkösavauksen Jordan Harvey on jo 35-vuotias, miksi sitten Niko Hämäläinenkin kävi alkukaudesta lainalla testattavana. Vahvasti huhutaan, että LAFC olisi ehtinyt ennen siirtoikkunan sulkeutumista hankkia nuoren ecuadorilaisen Diego Palaciosin Aucasista. Palacios oli jo vahvasti menossa Barcelonan B-joukkueeseen, mutta Melingin hankinnan epäonnistuttua LAFC käänsi katseensa Palaciosiin, löi enemmän rahaa pöytään kuin Barcelona ja ilmeisesti sai pelaajan, vaikka virallisesti tuota ei ole vielä vahvistettu.

Tosaint Ricketts puolestaan palaa Liettuasta MLS:ään Vancouverin riveihin loppukauden sopimuksella, missä on seuran optio ensi kaudesta. Vancouver etsi edullista, kokenutta pelaajaa tuomaan syvyyttä hyökkäysosastolle ja lopulta sitten päätyivät Rickettsiin, kun yritykset hankkia Montrealissa tarpeettomaksi jäänyt Anthony Jackson epäonnistuivat. Vancouver olisi halunnut Jacksonin täysin ilmaiseksi eli Montrealin olisi pitänyt maksaa Jacksonin loppukauden palkka, eikä Montrealilla nyt ollut niin kipeätä tarvetta päästä Jacksonista eroon, että noilla ehdoilla olisi kannattanut Vancouveriin päästää.
Öyvind

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingerporin Haka


Vastaus #2003 : 09.08.2019 klo 23:55:01Lainaus
Lainaus käyttäjältä: CadornaFC - 17.07.2019 klo 19:16:09
MLS on uusi Hollanti. Näkeekö tuota suomalaisten uutta temmellyskenttää mistään?

Lainaus
Lainaus käyttäjältä: Louhikkokoskettaja
Ei Suomessa mistään laillisesta palvelusta, ainakaan ilman VPN:ää, kun Pohjoismaiden oikeudet menivät Strive Sportille, joka ainakin toistaiseksi toimii vain Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Joku satunnainen matsi kait Veikkaukselta voi tulla?

Tähän lyhyt spekulointi tänne MLS-ketjun puolelle:

C More osti Ruotsin oikeudet Strive Sportilta MLS:ään. (Julkistettiin 9.8.)

Lainaus
C More köper de svenska rättigheterna till La Liga, Serie A och Major League Soccer (MLS) och övertar därmed sändningarna från Strive Sport. Förvärvet gäller från och med helgen samt höstens säsongsstarter i Spanien och Italien.

http://www.mynewsdesk.com/se/img-sweden-ab/pressreleases/c-more-koeper-strive-sports-svenska-raettigheter-2904693

Tässä ei puhuta mitään Suomen oikeuksista, mutta jos - kuten Louhikkokoskettaja tietää - Strive Sportilla on oikeudet MLS:ään Pohjoismaissa, mutta ei ole otteluja täällä näyttänyt, koska ei toimi Suomessa. Nyt se myi Ruotsin MLS-oikeudet C Morelle, joka toimii myös Suomessa. Luulisi molempien intresseissä olla saada vastaava kauppa myös Suomen MLS-oikeuksista. MLS:ssä pelaa - ainakin tällä hetkellä - kiinnostavia suomalaisia pelaajia sekä sinne siirtyy suomalaistenkin tuntemia supertähtiä pelaamaan viimeisiä pelivuosiaan (Zlatan, Schweinsteiger, Rooney jne.), joten jonkinlaista kaupallista kiinnostusta kanavalla luulisi olevan eikä Suomen MLS-oikeuksien hinta oletettavasti olisi ylitsepääsemättömän kova, koska Strive Sport ei hyödy Suomen oikeuksista tällä hetkellä mitään.


Louhikkokoskettaja
Vastaus #2004 : 10.08.2019 klo 00:10:41

Strive on aika kunnianhimoisesti (luultavasti aivan liian kunnianhimoisesti) lähtenyt liikkeelle uutena palveluntuottajana ja ilmeisesti rankkoja tappioita on pukannut, kun näin nopeaan tahtiin on jo kaikki merkittävät Ruotsin oikeudet jouduttu myymään eteenpäin C Morelle.

Ruotsi kuitenkin se suurin markkina-alue Strivelle on, joten vaikka jutussa sanotaan, että toistaiseksi Tanskan ja Norjan toiminnot jatkuvat ennallaan, niin eiköhän noistakin olla rahoja valmiita ottamaan, jos vaan joku tarjous tulee. Ja saman uskoisi koskevan MLS-oikeuksia Suomen osalta, halvalla luultavasti lähtisivät, jos joku taho ne haluaisi.

Aika luultavasti Pohjoisimaiden MLS-oikeudet ovat jollain muulla taholla taas ensi kaudella, kun Strivestä ei taida pysyväksi toimijaksi olla ja C More taitaa lopulta nielaista koko putiikin.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2005 : 14.08.2019 klo 22:35:07

Pari valmentajanvaihdosta sitten viikolla tuli, ensimmäisenä tuo hyvin odotettu päätös Mike Petken potkuista Salt Lakesta, aiempi apuvalmentaja Freddy Juarez vetää väliaikaisena päävalmentajana kauden loppuun. Ei sitten Houstoninkaan päätös Wilmer Cabreran potkuista mikään jättiyllätys ollut, kun sen verran heikoksi on Houstonin kausi taas kääntynyt ja pudotuspelit ovat taas karkaamassa, aiempi apuvalmentaja Davy Arnaud vetää loppukauden väliaikaisena päävalmentajana, mikä tosiaan on MLS:ssä hyvin yleinen ratkaisu.

Viimeisestä 12:sta MLS-ottelustaan Houston on voittanut vain kaksi ja hävinnyt kymmenen, joten ei tosiaan Cabreran potkuissa mitään hirveän ihmeellistä ollut. Cabrera taitaa olla hieman liian kuluttava valmentaja pelaajille ja joukkue aloittaa yleensä ihan pirteästi kauden, mutta bensa loppuu aivan liian aikaisin. Sama ilmiö on näkynyt myös otteluiden sisällä, kun Houston on päästänyt hirveän määrän maaleja viimeisen kymmenminuuttisen (+lisäaika) aikana Cabreran kausilla. Toki jalkapallo-otteluissa tavanomaisestikin tulee eniten maaleja noilla minuuteilla, mutta Houstonin lukemissa päästettyjen maalien osalta piikki on vielä normaalia paljon selkeämpi.

Cabreran ensimmäisen kauden Houston pelasi hyvin ja meni lännen neljäntenä pudotuspeleihin, mutta kaksi seuraavaa ovat noudattaneet samaa kaavaa, kausi alkaa aika pirteästi, mutta jossain välissä tulee syvä notkahdus ja loppukausi menee pelailuksi pudotuspelipaikkojen karattua. Viime kaudella cupin voitto pelasti Cabreran työpaikan tälle kaudelle, mutta kun tällä kaudella ei cupissakaan tullut menestystä niin päätös Cabreran potkuista viimeaikaisen heikon formin perusteella oli seurajohdolle helppo. Toki kysymys on, että pitäisikö Houstonin satsauksilla mitään kummempaa menestystä odottakaan, ei tuo materiaalikaan ihan suoraan pudotuspelipaikkaa hengi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2006 : 15.08.2019 klo 23:01:12

Atlanta voitti Campeones Cupin, kun America kaatui maalein 3-2 vauhdikkaassa ja viihdyttävässä ottelussa Atlantassa, missä oli katsomoonkin löytänyt tiensä yli 40 000 katsojaa. Eihän tuo nyt niin vakavasti otettava kilpailu ole, missä siis MLS Cupin voittaja kohtaa Meksikon Campeon de Campeonesin eli Aperturan ja Clausuran voittajien pelaamaan finaalin voittajan. Atlanta ja America lähtivät kuitenkin positiivisella vireellä otteluun, sopivalla mediapelillä ja kuitenkin suhteellisen vähäisellä rotaatiolla, vaikka kausi on kesken. Oli sitten yllättävän hyvä tapahtuma verratuna vuoden takaiseen ensimmäiseen Toronton ja Tigresin otteluun Torontossa, missä ei samanlaista tunnelmaa tai asetelmaa otteluun löytynyt.

Emerson Hyndman vei Atlantan nopeasti johtoon tarkalla vedolla hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi, mutta America kuittasi nopeasti Renato Ibarran komealla viimeistelyllä myöskin hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Toisen jakson alkupuolella America meni johtoon Roger Martinezin osumalla, kun Atlantan maalille päässyt Alec Kann tarjoili paikan, mutta Jeff Larentowicz toi puolustajasta suuntaa muuttaneella kaukolaukauksella Atlantan nopeasti tasoihin. Ratkaisu tuli toisen jakson puolivälin tietämillä, kun Florentin Pogba kaadettiin boksissa ja Josef Martinez iski voittomaalin pilkulta, kuitaten avausjakson epäonnistumisensa rankkarista. American kiriä sitten vielä söi toppari Bruno Valdezin toinen keltainen viitisen minuuttia Atlantan johtomaalin jälkeen.
Pallopoika23

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Saksa, Manchester United


Vastaus #2007 : 19.08.2019 klo 10:30:45

Lappalainen on fire! Kolmessa ottelussa kuusi laukausta, joista neljä on mennyt sisään. Fc Dallasia vastaan kaksi. Impact sössi kolmen maalin johtonsa ja ottelu päättyi tasan 3-3.

Kooste: https://www.youtube.com/watch?v=NXwk4Suo5r0
« Viimeksi muokattu: 19.08.2019 klo 21:32:46 kirjoittanut Pallopoika23 »
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #2008 : 19.08.2019 klo 13:16:51

Lappalainen on fire! Neljässä ottelussa kuusi laukausta, joista kolme on mennyt sisään. Fc Dallasia vastaan kaksi. Impact sössi kolmen maalin johtonsa ja ottelu päättyi tasan 3-3.

Kooste: https://www.youtube.com/watch?v=NXwk4Suo5r0
4 maalia Lappalainen on tehnyt kuudella laukauksella. En tiedä mihin tuo yksi on sujahtanut.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2009 : 19.08.2019 klo 18:28:05

Carlos Vela rikkoi viikonlopun rankkarimaalillaan Salt Lakea vastaan MLS:n yhden kauden tehoennätyksen (maalit + syötöt) jo yhdeksän kierrosta ennen loppua, edellinen ennätys oli Sebastian Giovincon parin kauden takaa. Vela johtaa maalipörssiä 24:llä maalilla ja jakaa syöttöpörssin kakkostilaa 15:llä syötöllä, MLS:ssä tosin jaetaan virallisiin tilastoihin kakkossyöttöjäkin, kymmenen todellista maalisyöttöä taitaa Vellalla olla... Maaleissa tahti on sellainen, että Josef Martinezin viime kauden ennätyslukemat (31) voivat vielä mennä uusiksi, mutta Carlos Valderraman syöttöennätys (26) on sen verran kova, ettei Velallakaan mahdollisuuksia.

LAFC 2-0-voitolla Salt Lakea vastaan samalla varmisti jo pudoutuspelipaikan. LAFC johtaa länteä 16:n pisteen erolla ennen Minnesotaa, idän kärki Atlanta on 13 pistettä perässä ja LAFC on vielä pelannut ottelun noita vähemmän. LAFC:n 58 pistettä uupuu vain 13 pistettä NYRB:n viime kaudella tekemästä runkosarjan piste-ennätyksestä ja yhdeksän kierrosta on jäljellä. Tehdyissä maaleissa LAFC:n 67 riittää jo kaikkien aikojen tilastossa kymmenenteen sijaan ja tahti riittäisi LA Galaxyn vuoden 1998 ennätykseen, mikä on hurjat 85 maalia. LAFC:n maaliero +42 on yhden enemmän kuin vuoden '98 Galaxyn ja veisi kaikkien aikojen tilastossa ykköseksi, joten hyvin varmasti tuo ennätyksen kauden päätteeksi ottavat. Pudotuspelit ovat sitten juttu sinällään, varsinkin kun nykyään pelataan yksittäisiä otteluita. Tuo vuoden '98 Galaxy putosi konferenssifinaalissa, vaikka tuolloin jatkaja ratkaistiin paras kolmesta sarjalla, mutta Galaxy hävisi suoraan kahdessa ottelussa Chicagolle.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2010 : 19.08.2019 klo 19:21:46

St. Louisista on tulossa huomenna "erityinen ilmoitus", paikalla ovat mm. Don Garber ja St. Louisin kaupungin pormestari, joten pakkohan tuon asian on olla, että St. Louis vahvistetaan MLS:n uusimmaksi paikkakunnaksi.
Pallopoika23

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Saksa, Manchester United


Vastaus #2011 : 19.08.2019 klo 21:34:09

4 maalia Lappalainen on tehnyt kuudella laukauksella. En tiedä mihin tuo yksi on sujahtanut.
Sori, tuli typo, kun katsoin väärää saraketta MLS:n sivuilta. GS=Games Started, eikä Goals Scored.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2012 : 20.08.2019 klo 23:51:16

Odotetusti sitten St. Louis vahvistettiin MLS:n 28:nneksi seuraksi. St. Louisissa pelit alkavat MLS-kaudella 2022, milloin myös kaupungin keskusta-alueelle rakennettavan jalkapallostadionin pitäisi olla valmis.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #2013 : 21.08.2019 klo 08:55:56

Oliko tuossa tilaisuudessa tarkemmin tietoa siitä, että tuleeko kaupunkia edustamaan nykyinen keskitason USL-poppoo Saint Louis FC? Joka tietty kokee varmaan aikamoisen uudelleenrakennuksen pelaajiston osalta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2014 : 21.08.2019 klo 09:50:15

Ainakin tämän hetken jutut ovat, että Saint Louis FC ei siirtyisi MLS:ään, kuten mm. Cincinnatissa, Nasvillessa ja Orlandossa tehtiin, vaan kyseessä olisi täysin uusi seura ja Saint Louis FC sitten jatkaisi USL:ssä, mutta tuossa saattaa vielä vuosien varrella asiat muuttua.

Uuden MLS-seuran ja Saint Louis FC:n omistajaryhmät ovat eri, mikä tuossa on taustalla. St. Louisin jalkapalloon paljon jo vuosien ajan sijoittanut tietotekniikkamiljardööri Jim Kavanaugh on toki molemmissa ryhmissä mukana, mutta jonkun autovuokrausmiljardöörin perijättäret ovat MLS-seuran suurimmat omistajat.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2015 : 23.08.2019 klo 19:15:55

Carlos Vela teki kaksi maalia, kun LAFC hassutteli San Josen nurin maalein 4-0, joten Velalla tällä kaudella 26 maalia ja kymmenen maalisyöttöä 25:ssä ottelussa. LAFC:llä 61 pistettä 26:sta ottelusta, maaliero +46. LAFC:n ja Velan ylivoima on ollut tällä kaudella täysin käsittämätöntä ja tuossa siis tullaan pistämään kaikenlaisia ennätyksiä uusiksi, jos loppukausi ei mene täysin penkin alle. Kovahan Vela oli LAFC:ssä viime kaudellakin, mutta ei kuitenkaan mitään tätä kautta muistuttavaa, kun Vela on melkein jokaisessa ottelussa aivan ylivoimaisessa vedossa. Mistä sitten nykyinen tasaisuus on löytynyt, kun huikeahan Vela on läpi uransa ajoittain ollut, mutta tämän kauden kaltainen tasainen huipputason suorittaminen on uutta.

LAFC:n etumatka idän kärkijoukkue Atlantaan on tällä hetkellä 16 pistettä, lännen kakkoseen Minnesotaan on jo 19 pistettä. Hurjia lukuja, kun ottaa MLS:n palkkakaton ja rahankäyttörajoitukset huomioon, LAFC:lla on kuitenkin vasta MLS:n neljänneksi suurin palkkabudjetti. Ja senkin, ettei LAFC:n joukkueen kasaaminen onnistunut aivaan tappiin, vaan Andre Horta epäonnistui merkittävän sopimuksen pelaajaana, myytiin takaisin Portugaliin ja nyt sitten nuori Brian Rodriguez hankittiin Uruguaysta kolmanneksi merkittävän sopimuksen pelaajaksi, mutta ei ole vielä debytoinut. Vela San Josea vastaan pelasi hyökkäyksen keskustassa poiketen tavanomaisesta paikastaan oikealla laidalla, joten luultavasti tuossa valmistellaan ryhmitystä Rodriguezin debyyttiin laidalla. Adama Diomande on aika paljon keskushyökkääjänä pelannut, mutta rooli taitaa nyt kutistua, kun Vela, Diego Rossi ja Rodriguez miehittävät hyökkäyskolmikon. Toki täysin mahdotonta ei ole, että huippuhankinnaksi osoittautunut nuori Rossi myytäisiin vielä Eurooppaan elokuun lopussa ja Rodriguez ottaisi sitten Rossin paikan avauksessa.

Paljon LAFC:n mahtikausi tietysti henkilöityy Velaan, mutta on kunniaa myös annettu keskikentän vahvalle kahden suunnan kolmikolle. Mark-Anthony Kaye, Latif Blessing ja Eduard Atuesta ovat olleet MLS:n paras keskikenttä, kaikki nuoria alle 25-vuotiaita pelaajia, mutta muodostaneet erittäin ehjän porukan ja vaihdosta löytyy kokenutta kovaa tekijää Lee Nguyenin tapaan korvaamaan.

Puolustus on se LAFC:n jonkinlainen kysymysmerkki, Walker Zimmermann ja Eddie Segura ovat kova topparipari ja laitapakeiksi Jordan Harvey sekä Steven Beitashour ovat erittäin hyviä kokeneita pelaajia, mutta puolustuksessa on ollut loukkaantumisia ja syvyyttä aika vähän, mikä on sitten ajoittain näkynyt. Maalilla Tyler Miller on hyvä muuten, paitsi että Zlatanin vedot tuppaavat uppoamaan liian helposti...

Viikonloppuna on sitten Los Angelesissa iso ottelu, kun LAFC kohtaa Galaxyn, jota joukkue ei ole edelleenkään pystynyt voittamaan. Neljästä LA:n paikallisottelusta Galaxy on voittanut kaksi ja kaksi on päättynyt tasan, vaikka LAFC on käytännössä koko historiansa ajan ollut Galaxyn edellä sarjatilanteissa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2016 : 25.08.2019 klo 19:37:58

Coloradon melkein neljän kuukauden päävalmentajaetsintä tuli viimein päätökseen, kun Toronton apuvalmentaja Robin Fraserista tuli Rapidsin uusi päävalmentaja. Conor Casey ei tehnyt mitenkään huonoa jälkeä väliaikaisena päävalmentajana, mutta lisenssiä ei kaiketi ole vielä ehtinyt suorittaa, joten pakkokin Coloradon oli joku muu löytää.

Fraserin aiempi päävalmentajakokemus on kaksi kautta Chivas USA:n päävalmentajana vuosikymmenen alkupuolella, mitenkään hyvin ei tuolloin mennyt, mutta Chivas USA oli tuolloin jo uppoamassa, eikä heikkoja sijoituksia niinkään Fraserin piikkiin laiteta ja on vähän odoteltukin, että milloin Fraser saa uuden mahdollisuuden päävalmentajana.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2017 : 26.08.2019 klo 23:02:59

Ei vaan tullut sitä LAFC:n derbyvoittoa vieläkään, kun Galaxy oli taas syttynyt derbyyn ja lähti hirveällä draivilla ottelun alkuun. Zlatan, Pavon ja Favio Alvarez olivat hyökkäyksessä alussa iskussa ja reilun vartin jälkeen Galaxy johti 3-1. Zlatan teki ensimmäisen Pavonin syötöstä, Blessing tasoitti, mutta sen jälkeen Zlatan ja Pavon osuivat Alvarezin syötöistä. Blessing toisella maalillaan kavensi ennen taukoa ja Vela toi LAFC:n tasoihin toisen jakson alkupuolella, mutta 3-3:een lukemat sitten jäivätkin, vaikka LAFC aika hurjasti ajoittain pyörittikin huolimatta siitä, että Vela joutui tulemaan vaihtoon loukkaantumisen takia, lisäajalla oli toki Zlatanin paikka, mutta tällä kertaa ei mennyt... Brian Rodriguez debytoi tultuaan Velan tilalle vaihdosta, potentiaalia näyttäisi olevan, mutta tehot jäivät vielä puuttumaan.

San Josessa rikottiin ennätyksiä, kun San Josen 43 laukausta ottelussa ovat uusi MLS:n ennätys. Noin joka toinen minuutti yritetty laukausta. Maxime Crepeau Vancouverin maalilla oli ottelun pelaaja, vaikka San Jose voitti maalein 3-1 Vancouverin mentyä alussa johtoon. Crepeau Vancouverin maalilla 16:lla torjunnalla sivusi MLS:n ennätystä. Chris Wondolowski teki San Josen 2-1 maalin ja Wondon nimissä oleva MLS:n maaliennätys kasvoi jälleen yhdellä ja on nyt 155.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2018 : 27.08.2019 klo 16:02:59

Nashville hankki seuran historian ensimmäisen merkittävän sopimuksen pelaajan, kun saksalainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Hany Mukhtar siirtyy Bröndbystä talvella. Huhujen mukaan siirtokorvaus olisi kolmen miljoonan dollarin luokkaa, lisäksi Nashville maksoi 100k allokaatiorahaa Seattlelle, jolla oli Mukhtarin "löytämisoikeudet". Kova lupaushan Mukhtar aikoinaan oli, Saksan nuorisomaajoukkueissa paljon esiintymisiä ja kovia tehojakin, mutta aikuisten puolella ei Herthassa tai Benficassa läpimurtoa tullut, joten lopulta päätyi lainan kautta Bröndbyn riveihin. Toissa kausi oli Bröndbyssä Mukhtarilta erittäin kova, kun Pukin kanssa tehoilivat Bröndbyn hyökkäyksessä, Mukhtarille tuolla kaudella kymmenen maalia ja 14 syöttöä liigassa. Viime kausi oli hieman rikkonaisempi erilaisten kolhujen kanssa ja otteetkin vaisumpia, tämän kauden alku mennyt sivussa loukkaantuneena. Mukhtarin pitäisi nyt olla kunnossa ja on talveen asti Bröndbyn käytettävissä.

On Mukhtarin hankinta Nashvillelta sellainen uskottava satsaus noitten hieman epäilyttävien MLS-jyrien hankinnan jälkeen, että ei tuossa ihan olla Cincinnatin virheitä toistamassa. Toki Mukhtar on urallaan ollut vähän epätasainen ja ei nyt mikään automaattinen onnistuja, mutta jos Nashville vielä hyvän kärjen löytää, niin edylltyksiä onnistumisellekin on, jos nyt sinne toissa kauden tasolleen onnistuisi palaamaan, eikä nyt ole kuin vasta 24-vuotias.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2019 : 27.08.2019 klo 23:27:46

New York RB:llä on ongelmaa, kun stadionilla usein löyhkää. Syynä on stadionin lähistöllä oleva Keeganin kaatopaikka, mikä on New Jerseyssä ollut ongelma muutenkin. Kaatopaikan sulkemisesta on väännetty oikeudessa erilaisin tuloksin ja kaatopaikka on sitten ollut ajoittain suljettuna ja ajoittain auki, tällä hetkellä on taas suljettuna ja New York RB on liittynyt rintamaan, mikä pyrkii oikeudessa hakemaan kaatopaikan pysyvää sulkemista. Siihen nähden, että tällä kaudella on usein sattuneet sellaiset tuulet, että RB Arenalla on ollut kuvottava lemu, on yleisömäärä ollut yllättävän hyvä, pudotusta vain marginaalisesti viime kauteen. Eikä huolta ole pelkästä hajusta, vaan myös siitä, että millaisia kaasuja kaatopaikalta lähiympäristöön vapautuu.

Kaipa sieltä joku kohta on sanomassa, että "We have the cleanest landfills in the world, only emitting the scent of winning"...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2020 : 30.08.2019 klo 18:25:24


https://twitter.com/atosoccer/status/1167161547057238016

Yhdysvaltalaispelaajien määrä MLS:n 40:n parhaan pelaajan joukossa WhoScored-arvosanoihin perustuen. Eli kyllähän tuossa hyvin vahvasti näkyy, että minne kasvanut rahamäärä menee ja vastaus on parempiin ulkomaalaispelaajiin. Viidessä vuodessa on tultu tilanteesta, missä noin puolet MLS:n parhaista pelaajista olivat yhdysvaltalaisia siihen, että joka kahdeskymmenes on yhdysvaltalainen... Toki tuota rahaa on akatemioihinkin käytetty, mutta suuret tulokset siinä, jos niitä tulee, näkyvät vasta pidemmällä tulevaisuudessa.

Nuo tämän kauden kaksi top 40:een mahtuvaa yhdysvaltalaista ovat Dallasin monitoimimies Ryan Hollingshead (23.) ja Toronton kärki Jozy Altidore (40.). Kaipa se huomattavaa on, että 28-vuotiaalla Hollingsheadilla ei ole yhtään maaottelua, eikä ole oikein maaottelukuvioihin koskaan ollut hirveästi esilläkään. Viime kauden kolmikko lopullisessa tilanteessa oli Kansasin laitapakki Graham Zusi (18.), Seattlen keskikenttäpelaaja Cristian Roldan (30.) ja LAFC:n puolustaja Walker Zimmerman (38.).

Joku huomio sekin, että Kanada viimeisellä kahdella kaudella saanut yhtä monta pelaajaa WhoScoredin top40:een MLS:ssä kuin Yhdysvallat, mutta paremmilla sijoituksilla. Tällä kaudella Kanadalla kaksi pelaajaa top40:ssä, LAFC:n keskikenttäpelaaja Mark-Anthony Kaye (5.) ja Vancouverin maalivahti Maxime Crepeau (28.). Viime kaudella Kanadalla oli kolme pelaajaa top40:ssä, Vancouverin laitahykkääjä Alphonso Davies (7.), Kaye (26.) ja Toronton keskikenttäpelaaja Jonathan Osorio (36.).

Eivät vaan yhdysvaltalaispelaajat nykyään MLS:ssä juuri juhli. Maalipörssissä parhaat yhdysvaltalaiset, San Josen Chris Wondolowski ja Columbuksen Gyasi Zardes, ovat tällä hetkellä jaetulla seitsemännellä sijalla 11:llä maalilla eroa kärkipaikkaa pitävään LAFC:n Carlos Velaan 14 maalia. Paras kanadalainen on Orlandon Tesho Akindele 9:llä maalilla. Viime kaudella Zardes jakoi maalipörssin neljättä tilaa 19:llä maalilla, muita yhdysvaltalaisia ei kymmenen kärkeen mahtunut. Paras kanadalainen oli Osorio kymmenellä maalilla.

Yhdysvaltalaispelaaja on viimeksi voittanut maalipörssin kaudella 2012, kun Wondolowski teki 27 maalia. Edellinen kanadalaisvoittaja löytyy vuotta aiempaa, kun DC:n Dwayne De Rosarion 16 maalia riittivät ykköstilaan, Wondo teki tuolla kaudella myös 16 maalia, mutta De Rosario pokkasi pystin enemmillä maalisyötöillä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2021 : 02.09.2019 klo 18:57:00

Seattle voitti toisen jakson hyökkäysnäytelmän LA Galaxya vastaan 4-3, kun Cristian Roldan teki voittomaalin muutama minuutti ennen loppua, Roldanin toinen maali ottelussa. Ruidiaz teki ottelun avausmaalin Seattlelle ensimmäisen jakson lisäajalla ja kuusi ottelun maaleista sitten toisella jaksolla. Seattle on nyt lännen toisena ja Galaxy putosi kierroksella jo seitsemmäneksi, erot lännessä LAFC:n takana ovat toki erittäin pieniä.

Tilanne saattaa olla se, että Galaxy lähtee seuraavaan otteluunsa, vieraissa Coloradoa vastaan, pudotuspelisijoitusten ulkopuolella, kun kaksi pistettä perässä kahdeksantena oleva Portland pelaa rästiottelun kotonaan Kansasia vastaan maaottelutauon aikana. Eivät meinaa zlatanit ja pavonitkaan riittää, kun puolustuspelaaminen ei vaan toimi. Viimeisestä seitsemästä ottelusta yksi voitto, viisi pistettä, 11 tehtyä maalia ja 18 päästettyä. Kokonaiskuvassa Galaxyn maalilukemat ovat aika lähelläkin keskivertoa MLS:ssä, mutta siinä missä alkukaudesta Galaxy keräsi aika hyvin pisteitä suht vähämaalisista otteluista, niin nyt verkot heiluvat molemmissa päissä, useammin kuitenkin Galaxyn päässä.

Ei tuo puolustuksenkaan nimilista nyt MLS:ään niin huono ole, mutta kenttätasapainoa ei vaan Barros Schellotto ole enää saanut toimimaan ja keskikentän materiaali on vaan puolsutussuuntaan liian köykäinen, kun loukkaantumisiakin on ollut.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2022 : 02.09.2019 klo 22:39:16

Chris Wondolowski teki taas pari maalia San Josen voitettua Orlandon maalein 3-0 ja MLS:n maaliennätys on nyt 157. Ottelu oli Wondolle MLS:ssä 33:s, missä teki enemmän kuin yhden maalin, mikä on 11 enemmän kuin mihin kukaan muu on pystynyt, MLS:n hyökkääjälegendoihin kuuluvat Landon Donovan, Jeff Cunningham ja Ante Rezov kaikki onnistuivat tekemään useamman kuin yhden maalin 22:ssa ottelussa. Wondo on tämän kauden toistaiseksi 13:lla maalillaan, millä on maalipörssin kuudentena, tälläkin kaudella taas rikkonut kymmenen maalin rajapyykin, mikä tarkoittaa kymmenettä perättäistä vähintään kymmenen maalin kautta, Donovan pelasi urallaan noita kahdeksan, ei kuitenkaan putkeen ja toiseksi paras saldo perättäisissä vähintään kymmenen maalin kausissa on viisi, mitä jakaa moni pelaaja.

Tuota kymmenen perättäisen vähintään kymmenen maalin kauden ennätystä sitten vielä korottaa se, että Wondolowski oli 27-vuotias pelatessaan ensimmäisen vähintään kymmenen maalin kautensa MLS:ssä, sitä ennen oli aiemmilla viidellä kaudellaan tehnyt yhteensä seitsemän maalia, toki useimmilla noista kausista peliaika jäi hyvin vähiin. Sitä on sitten mietitty, että miten tuollaisesta nuorena jossain määrin lupaavasta, mutta kuitenkin ihan kakkoskorin pelaajasta kehittyikin lopulta MLS:n kaikkien aikojen maalintekijä. Wondolowski oli yläkoulussaan palkittu pelaaja, mutta yliopistofutista pelasi kuitenkin kakkostason Chico Statessa, joka toki Wondolowskin aikoina ylsi jopa USA:n yliopistojalkapallon kakkostason finaaliin. Tuosta Chico Staten joukkueesta MLS:ään lopulta pääsi myös maalivahti Dominik Jakubek, Columbuksen hätähankintana maalivahtien loukkaantumiskriisiin, mutta Jakubek ei pelannut yhtään MLS-ottelua, pelaa toki edelleenkin alasarjoissa. Pitkä oli Wondolowskinkin matka MLS:ään, heti yliopistosta valmistuttuaan ei kelvannut minnekään, lopulta sitten täydennysdraftissa ensimmäiseen San Jose Earthquakesiin, mikä sitten muutti Houstoniin ja vaihtoi nimensä Dynamoksi, Wondolowski mukana, hiljaisia kausia Wondolowskin osalta, vaikka seura menestyi, mutta Wondo sitten kaupattiin uuteen San Jose Earthquakesiin ja sittemmin jälki on ollut kovaa.

Wondolowski on toki kaksi MLS Cupia jo voittanut, molemmat tosin Houstonissa pienessä roolissa nuorempana, joten kyllähän sitä varmasti vielä on nälkääkin menestystä hakea, San Josessa tullut yksi runkosarjamestaruus.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2019 klo 22:42:47 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2023 : 04.09.2019 klo 01:04:48

Inter Miami hankki neljännen pelaajansa, kun 21-vuotiaan keskikenttäpelaaja David Normanin hankinta Vancouverista, vaihdossa ehdolliseen varausoikeuteen vuoden 2022 SuperDraftissa, vahvistettiin. Ehdollinen varausoikeus, ilmeisesti kierros ratkeaa sitten Normanin esitysten perusteella, vuosien päähän ei ole kyllä yhtään mitään ja Vancouverissa on oltu tuosta aika turhautuneita, kun seura kyntää liigan pohjilla ja tulevaisuutta sitten annetaan melkein ilmaiseksi pois. Toki Normanin näytöt ovat aika vähäiset, ihan hyvä lainapesti Skotlannin divarissa ja ollut sitten Kanadan U23-joukkueessa mukana, Vancouverissa ei ole kuitenkaan saanut edes oikein mahdollisuutta. Inter Miami jatkaa nuorten pelaajien hankkimista ja vaikka Normanin onnistumisesta nyt mitään takeita ei ole, niin saivat kyllä erittäin halvalla.

Inter Miamin päävalmentajasta ei vaan edellenkään ole mitään tietoa...

Chicago ja Minnesota vaihtoivat allokaatiorahoja, kun Minnesota antoi Chicagolle 50k tämän kauden allokaatiorahaa vaihdossa 50k:een ensi kauden allokaatiorahaa ja neljännen kierroksen varausoikeuteen ensi talven draftissa. Kaupan taustalla on ilmeisesti se, että CJ Sapong on ollut Chicagossa yllättävän hyvä ja täyttänyt jonkun ehdon, minkä perusteella Chicagon pitää maksaa Philadelphialle enemmän siirtokorvausta, eikä Chicago ollut tuohon rahoja tälle kaudelle varannut. Minnesotalle tämän kauden raha olisi mennyt muuten hukkaan, nyt saivat vähän lisää ensi kaudelle ja todennäköisesti täysin turhan varausoikeuden.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2024 : 04.09.2019 klo 21:04:17

Philadelphia on lainannut hyökkääjä Cory Burken Jamaikan Portmore Unitediin vuoden 2019 loppuun asti. Burken tilanne on edelleenkin se, ettei viisumia Yhdysvaltoihin ole, joten ei pysty Philadelphiaa edustamaan. Syitä miksi Burke viisumin menetti ei edelleenkään ole julkistettu, kun prosessi uuden viisumin hankkimiseksi on kesken. Hyvin erikoinen tapaus, ei kyllä muita tule mieleen, joissa jo useamman vuoden maassa pelannut pelaaja olisi viisumin menettänyt, vielä niin, ettei asiaan ilmeiseistikään liity mitään rikosepäilyä, koska tuo olisi julkista tietoa Yhdysvalloissa. Toiveissa Philadelphialla edelleen on, että Burke pystyisi seuraan palaamaan, mutta tuo on nyt siirtynyt vähintään ensi kauteen.

 
Sivuja: 1 ... 80 [81] 82 ... 84
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines