FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.04.2024 klo 14:47:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 331086 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #50 : 14.03.2013 klo 21:18:34

Houstonin tie Mestarien liigassa päättyi, kun Santos Laguna otti kotikentällään 3-0-voiton ja eteni välieriin yhteismaalein 3-1. Ei mitenkään yllättävä tulos, mutta tapa millä tappio tuli oli pettymys Houstonille. Puolustus teki todella alkeellisia virheitä, mitkä tarjosivat Santos Lagunalle 2-0-johdon alta puolen tunnin pelin.

Avausmaali rangaistuspotkutilanteesta, kun puolustaja repi pelaajan boksissa aivan turhaan nurin. Tally Hall torjui pilkun, mutta paluupallo suoraan maalin eteen, josta Santos Lagunan pelaaja pääsi pistämään pallon sisään. Toinen maali viitisen minuuttia ensimmäisen jälkeen oli sitten täydellinen katastrofi, kun Hallin ja puolustajan kommunikaatio pätki ja hyökkääjä pääsi pistämään pallon kaksikon välistä tyhjiin. Kolmas maali ja peli lopullisesti pakettiin vartti ennen loppua, kun Houstonin merkkaus kulmapotkussa oli huonoa.

Los Angeles puolestaan otti vakuuttavan 4-1-kotivoiton Heredianoa vastaan ja jatkaa välieriin, kun avausosassa maaliton tasapeli.

Kaksi MLS-seuraa ja kaksi meksikolaisseuraa välieriin, joissa Los Angeles kohtaa Monterreyn ja Seattle Santos Lagunan. Avausosat pelataan huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Meksikolaisseurat selkeät suosikit kummassakin otteluparissa, mutta löytyisikö sitten MLS-seuroilta vielä venymiskykyä?

Seattlen voitto Tigresiä vastaan oli kuitenkin tärkeä, koska osoitti, etteivät meksikolaiset täysin voittamattomia ole. Kyseessä oli ensimmäinen kerta nykymuotoisen (2008/09) Mestarien liigan aikana, kun MLS-seura pystyi pudottamaan meksikolaisseuran jatkosta. Taisi itse asiassa olla tuolla aikavälillä ensimmäinen kerta, kun meksikolaisseura putosi jatkosta muunmalaisia vastaan?
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #51 : 14.03.2013 klo 22:43:51

Seattlen voitto Tigresiä vastaan oli kuitenkin tärkeä, koska osoitti, etteivät meksikolaiset täysin voittamattomia ole. Kyseessä oli ensimmäinen kerta nykymuotoisen (2008/09) Mestarien liigan aikana, kun MLS-seura pystyi pudottamaan meksikolaisseuran jatkosta. Taisi itse asiassa olla tuolla aikavälillä ensimmäinen kerta, kun meksikolaisseura putosi jatkosta muunmalaisia vastaan?
En nyt ole ole täysin varma, mutta muistaakseni joku Trinidad & Tobago jengi pudotti meksikolaisseuran muutama vuosi sitten - saatan toki olla väärässäkin. Mitä taas Tigresiin tulee, niin kyllähän tuossa aika vahvalla reserviporukalla näkyivät olleen liikkeellä. Avauksen miehistä yksi pakki oli ehtinyt keräämään 76 liigaminuuttia, mutta muitten osana oli lähinnä jämäminuutit jos niitäkään. Tämä ei ole tietysti mikään järin vakuuttava luku varsinkin, kun sarjaa on kuitenkin pelattu jo kymmenen kierrosta. Tästä huolimatta on syytä mainita, ettei toi Tigresin porukka mitään täyttä ruputasoa ollut. Avauksessa oli kuitenkin Elias Hernandezin ja Manuel Viniegran tasoinen kaksikko, joka on mahtunut viimeisen vuoden aikana myös Meksikon maajoukkueseen. Näitten ohella mukana oli myös kaksi perusvarmaa penkkikorvaajaa.
Metpet
Vastaus #52 : 16.03.2013 klo 20:13:03

Tällä hetkellä käynnissä itäisen konferessin ottelu NYRB ja DC Unitedin välillä, tämä otteluhan jo melko ''perinteinen'' rivalry Yhdysvalloissa. Toinen mielenkiintoinen ottelu tulee länsirannikolta, jossa iskevät yhteen Seattle ja Portland. Näissä peleissä tunnelma vetää vertoja eurooppalaisiinkin kamppailuihin.


Laitetaan samalla topic seurantaan. Edit. Näkyykös tämä sarja enää Cmorelta? Ennen tuli muutama ottelu seurattua sitä kautta.
« Viimeksi muokattu: 16.03.2013 klo 20:36:47 kirjoittanut Metpet »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #53 : 16.03.2013 klo 20:50:44

Vakuuttava avausjakso New Yorkilta muuten paitsi maalinteon osalta. Täysin ylivoimainen esitys, mutta 0-0-taulussa, kun Espindolan ylärimapuskua lähemmäs New York ei päässyt. DC ollut vastaanottavana osapuolena ja hyökkäykset erittäin harvassa.

Henry luo paikkoja ja Espindola pelannut jälleen hyvää ottelua. Espindolalle New York -siirto näyttäisi onnistuneelta, huomattavan paljon enemmän on kauden alussa saanut itsestään irti kuin viime kaudella Salt Lakessa. New Yorkin keskikenttä on vaan aika kesy ja Henry joutuu tekemään hirveästi töitä ja pudottautumaan alemmas.

Odotetusti Miller on pudonnut kokoonpanosta ja Pearce vasempana pakkina, mikä on sinällään ongelma, kun Pearce kuitenkin on toppari eikä työskentely hyökkäyspäähän vakuuta, mutta pakko New Yorkin tuo ratkaisu oli tehdä, niin pahasti Miller jälleen on alkukaudesta pupeltanut. Oikeastaan se ainoa ihmettelyn aihe on, ettei New York jo talvella korvannut Milleriä, koska jannun hasardiherkkyys oli jo niin monta kertaa nähty.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #54 : 16.03.2013 klo 21:48:33

Toinen jakso samaa kuin ensimmäinen. New York pyöritti, mutta Espindolan ylärimavetoa lähemmäs maalintekoa eivät päässeet ja lopputulos 0-0.

Maalintekoyritykset 23-4, maalit 0-0, olisi tuossa New York huomattavasti enemmän ansainnut, mutta Espindola osui kummallakin jaksolla kertaalleen rimaan ja Hamid DC:n maalilla torjui muutaman kerran mainioisti.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #55 : 17.03.2013 klo 00:22:38

Kansasin ja Chicagon ottelu oli sitten samanmoinen kuin tuo New Yorkin ja DC:n. Kotijoukkue dominoi lähes mielin määrin, mutta maaleja (tai edes yhtä) ei synny. Maalintekoyritykset 20-7, mutta ei noissa totuuden nimissä montaakaan hyvää yritystä ollut.

Kansasin pelissä vähän kyllä näkyy, että Kamara ja Espinoza lähtivät Valioliigaan, kun varsinkaan Feilhaber ei ole pystynyt keskikentällä lähellekään Espinozan tasoa alkukaudesta. Chicago-ottelu oli Kansasilta kuitenkin hyvää joukkuepelaamista ja pallonhallinnassa "barca-lukemat", mutta ei vaan sitä tappamisen meininkiä löytynyt. Joku Espinozan nappisyöttö tai Kamaran röyhkeä nousu maalille olisi voinut tuloksen muuttaa...

Ei tosin enää ihmetytä Chicagon alkukauden heikko suorittamistaso, koska oli täysin jyrän alla ja vain puolustuksen taisteluesitys pelasti pisteen. 270 minuuttia ilman tehtyä maalia ja tuolla hyökkäyspelaamisella putki jatkuu vielä pitkään, ellei sitten maali tule täysin pyytämättä ja yllättäen vastustajan puolustuksen virheestä.
« Viimeksi muokattu: 17.03.2013 klo 00:25:48 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #56 : 18.03.2013 klo 00:16:00

MLS:n paikallispeliviikonloppu on sitten vetämässä viimeisiään, kun Los Angelesin paikallisvääntö Galaxyn ja Chivasin välillä alkanee seuraavan puolen tunnin sisään. Alkamisajaksi ilmoitettu 23:15, mutta mainoksia sen jälkeen vielä jonkin verran tai enemmänkin.

Enemmän tai vähemmän paikallispelejä MLS yritti viikonlopun ohjelmaksi järjestää ja kovimmat taistot olivat toki mukana, mutta sitten myös sellaisia otteluita, joista ei paikallisvääntöä saanut edes hyvällä tahdolla, kuten vaikkapa Columbus - San Jose.

Galaxyn odottaisi ottavan helpon voiton Chivasista, mutta sytyttäisikö "paikallislataus" meksikaaneja edes vähän? Ja toisaalta Galaxy pelasi viikolla Mestarien liigaa, joten väsymystä voi olla. Antunez ja Rivera edelleenkin Chivasin kokoonpanon ulkopuolella.

E: Näemmä tällä kertaa sitten olikin ilmoitettu alkamisaika sen oletetun alkamisen mukaan ja peli onkin jo käynnissä. Ilmeisesti 23:00 oli "alkamisaika" ja peli saatu käyntiin jo noin kymmentä yli...

E2: Rivera on ehkä sittenkin penkillä, ainakin Chivasin twitterin mukaan, MLS:n virallinen tilasto tosin väittää muuta...
« Viimeksi muokattu: 18.03.2013 klo 00:27:27 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #57 : 18.03.2013 klo 01:12:35

Maaliton avausjakso Los Angelesissa, Galaxy oli vähän lähempänä maalintekoa, mutta aika tasaista. Jakson lopulla sitten kuitenkin merkittävä käänne, kun Chivasin Velasquez ajettiin ulos. Jäi kyllä epäselväksi, että mitä siinä oikein tapahtui... Velasquezilta myöhästynyt ja vaparin sekä keltaisen arvoinen taklaus, niin sitten toimi tuomarikin, mutta heti perään sitten nousi keltaisen jälkeen punainenkin. Velasquezilta jotain kuittia tuomarille ja siitä ulosajo? Jäi kyllä tuomarin toiminnastakin epäselväksi, että oliko kyseessä keltainen taklauksesta ja keltainen protestoinnista vai keltainen taklauksesta ja suora punainen protestoinnista.

Nyt taas näyttäisivät kokoonpanolistat kertovan, ettei Riverakaan ole Chivasin kokoonpanossa ja sinällään aivan sama, kun joukkue jo toisen jakson alkuun mennessä tehnyt kaikki kolme vaihtoaan.
« Viimeksi muokattu: 18.03.2013 klo 01:16:57 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #58 : 18.03.2013 klo 02:07:06

Kovin mitäänsanomatonta kävelyä ottelu pääasiassa oli, kun Galaxy ei hirveän innokkaasti voittomaalia ollut hakemassa ja Chivas keskittyi vajaalla puolustamiseen. Viimeisen kympin aikana kuitenkin parempaa.

Galaxy näytti sitten vievän pisteet, kun nuori hyökkääjä Jack McBean puski hivenen onnekkaastikin johtomaalin vajaa kymppi ennen loppua. Ei kuitenkaan, vaan Chivas tasoitti ottelun ainoasta paikastaan minuutti ennen loppua, kun Carlos Alvarez pääsi pistämään pallon läheltä sisään hyvin rakennetun hyökkäyksen jälkeen.

Velasquezin ulosajo ei sitten kuitenkaan juuri peliä muuttanut, vaan Galaxy ehkäpä sen myötä tuudittautui siihen, että löysä neppailu riittää ja toisaalta Chivas puolusti koko ottelun kurinalaisesti. Hyvä taistelu Chivastilta vielä tasoihin, koska McBeanin maali näytti erittäin vahvasti voittomaalilta ottelun kulku huomioiden, mutta Chivasin pelaajat eivät luovuttaneet.
Underdogs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkue, Miesten tennis


Vastaus #59 : 18.03.2013 klo 20:50:50

Kovin mitäänsanomatonta kävelyä ottelu pääasiassa oli, kun Galaxy ei hirveän innokkaasti voittomaalia ollut hakemassa ja Chivas keskittyi vajaalla puolustamiseen. Viimeisen kympin aikana kuitenkin parempaa.

Galaxy näytti sitten vievän pisteet, kun nuori hyökkääjä Jack McBean puski hivenen onnekkaastikin johtomaalin vajaa kymppi ennen loppua. Ei kuitenkaan, vaan Chivas tasoitti ottelun ainoasta paikastaan minuutti ennen loppua, kun Carlos Alvarez pääsi pistämään pallon läheltä sisään hyvin rakennetun hyökkäyksen jälkeen.

Velasquezin ulosajo ei sitten kuitenkaan juuri peliä muuttanut, vaan Galaxy ehkäpä sen myötä tuudittautui siihen, että löysä neppailu riittää ja toisaalta Chivas puolusti koko ottelun kurinalaisesti. Hyvä taistelu Chivastilta vielä tasoihin, koska McBeanin maali näytti erittäin vahvasti voittomaalilta ottelun kulku huomioiden, mutta Chivasin pelaajat eivät luovuttaneet.

Joo ei ollu ihan semmosta seksiä mitä odotin toi matsi Alas Eikös tää Chivas oo se jengi, jonka koutsi sano ennen kautta et mieluummin ottaa turpaan 5-3, kun voittaa 1-0? :D
Louhikkokoskettaja
Vastaus #60 : 19.03.2013 klo 02:10:27

Joo ei ollu ihan semmosta seksiä mitä odotin toi matsi Alas Eikös tää Chivas oo se jengi, jonka koutsi sano ennen kautta et mieluummin ottaa turpaan 5-3, kun voittaa 1-0? :D

On, mutta kai sitä valmentajallekin tullut jo realiteetit vastaan eli tuolla Chivasin materiaalilla ei mitään hirveän seksikästä jogabonitoa pelata, vaan jokaisesta pisteestä on tapeltava tosissaan. Joukkueen parhaat pelaajatkin löytyvät maalilta ja puolustuslinjasta.

Galaxyn uuden joukkueen rakennustyö on tällä hetkellä kesken, mikä kyllä näkyi paikallisottelussa. Beckham lähti ja Donovan lomailee, joten joukkueessa ei vaan ole samalla tavalla ratkaisuvoimaa kuin viime kaudella. Chicago kaatui vakuuttavasti, kuten myös Herediano kotiosassa, mutta toisaalta sitten umpisurkeasti kauden aloittaneen Chicagon ja kovin keskinkertaisen costaricalaisporukan murskaaminen eivät niin hirveitä meriittejä ole. Donovanin paluu ja sen kolmannen designated playerin hankinta olisivat tarpeen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #61 : 24.03.2013 klo 05:26:25

Montreal making an Impact.

Kanadalaiset painaltavat MLS:n kärjessä otettuaan kauden neljännessä ottelussaan kauden neljännen voittonsa, kun New York kaatui 1-0 Marco Di Vaion maalilla.

New York joutui otteluun ilman pikkuvammasta kärsivää Thierry Henryä ja Australian maajoukkueen mukana olevaa Tim Cahillia, mutta toisaalta sopimuksen saanut Peguy Luyindula debytoi hyökkäyksessä. Montrealilta puuttui loukkaantumisen takia takalinjoilta Alessandro Nesta.

New York otti pallonhallinan, loi joitakin hyviä paikkojakin, mutta Luyindula ei ensimmäisessä ottelussaan onnistunut viimeistelyssä. Kuitenkin, jälleen, New Yorkin puolustus oli ihan kuutamolla ja tarjoili Montrealille aivan liian monta paikkaa. Di Vaion maali syntyi vartin pelin jälkeen, kun New Yorkin puolustuslinja oli täysin epätasapainossa ja vasen pakki metritolkulla muun linjan alla, joten Di Vaio pääsi keskeltä karkuun viimeistellen hyvin. Vastaavanlaisia paikkoja syntyi useita New Yorkin puolustuksen ollessa todella epäorganisoitunut ja oikeastaan vain, maalista huolimatta, Di Vaion huono päivä esti suuremmat lukemat. Olisi ollut Di Vaiolla hyvät paikat pistää toinen, kolmas ja jopa neljäskin maali, mutta ei tänään, joukkueelle kuitenkin hieno voitto.

Siinä missä Montreal lentää, niin New Yorkilla alkaa olemaan jo tuskaa. Neljä ensimmäistä ottelua ilman voittoa, sinällään pätevistä esityksistä ja otteluiden hallinnasta huolimatta. Puolustus on vaan antanut vastustajille aivan liikaa ja toisaalta hyökkäys on ollut tehoton. Penkin päässä vielä noviisivalmentaja Mike Petke, jolle tuskin ollaan, seuralegenda-asemasta huolimatta, hirveän kauaa aikaa antamassa, jos tulokset eivät kohene ja varsinkaan puolustuksen organisoiminen, minkä piti olla Petken vahvuus, ei onnistu.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #62 : 25.03.2013 klo 23:41:57

Chicagon alkukauden katastrofi syveni eilen, kun Chivasilta tuli kotikentällä pataan maalein 4-1. Ainoa positiivinen asia Chicagon kannalta oli, että Patrick Nyarko teki joukkueelle kauden avausmaalin toisella jaksolla, joten MLS:n ennätystä, eli neljää perättäistä ottelua kauden alusta laskettuna ilman maalia, Chicago ei päässyt jakamaan.

Chicago oli parempi avausjaksolla ja hallitsi selkeästi ottelua, mutta ei hyödyntänyt paikkojaan ja avausjakso jäi maalittomaksi. Chivas puolestaan on parantanut kauden surkeasta avausottelusta ja on nyt kolmesta viimeisestä ottelustaan voittanut kaksi ja pelannut Galaxya vastaan tasan. Chelis on saanut ajatuksiaan sisään ja alkanut jo nopeasti saada mainetta MLS:ssä valmentajana, joka osaa parantaa joukkueen pelaamista kesken ottelun.

Chicagoa vastaan ero oli varsinkin huomattava toisella jaksolla, jolla Chivas oli selkeästi parempi joukkue. Mitään seksifutista, mitä Chelis vähän kauden alla lupaili, joukkue ei pelaa, mutta puolustaa kurinalaisesti ja iskee terävästi vastaan. Vajaan tunnin kohdalla Edgar Mejia siirsi vieraat johtoon, Nyarko tosin kuittasi suhteellisen nopeasti, mutta reilun 70:n minuutin pelin jälkeen Joaquin Velazquezilta ja Juan Agudelolta maalit nopeaan tahtiin ja peli oli ohi. Chicagon Jalil Anibaban oma maali pari minuuttia ennen loppua sinetöi loppulukemat.

Siinä missä Chicago on surullinen ilmestys kentällä, niin on ollut hiljaista myös katsomossa. Toyota Parkin yleisömäärksi ilmoitettiin reilut 9 700, mutta lähellekään noin montaa paikalla ei ollut, kun moni kausikortin haltija tai lipun ostanut jäi kotiin kylmän sään takia, mahdollisesti nähtyään USA:n ja Costa Rican välisen lumisodan päivää aiemmin. Chicago on MLS:n alkukauden suuria yleisömääräpettymyksiä New Englandin ja Chivasin ohella, kun ensimmäisessä kotiottelussakin oli myytyjä lippuja vain reilut 13 000. Kausi on alkanut alakanttiin ja Chicagossa on kylmä, mutta perinteisesti yleisö on ollut joukkueen takana. Tällä kaudella tulee vielä vaikeuksia kääntää yleisömäärät kunnon nousuun, kun kausi on alkanut päin persettä ja vaikka materiaali on nähtyjä otteitaan parempi, niin keskinkertainen ja ilman tähtiä.

Daniel Antunez teki MLS-debyyttinsä Chivasin riveissä Chicagoa vastaan päästyään reilun tunnin kohdalla vaihdosta kentälle.

- - - -

Freddy Adu on sitten jättänyt Philadelphian, kun ikääntynyt ihmelapsi siirtyi Brasiliaan Bahian riveihin, joista vaihdossa tulee lainalle 2002 maailmanmestari Kleberson. Ei Kleberson ainakaan huonompi voi olla ja bonuksena vielä Adun sopimuksesta (ja pelaajasta ylipäänsäkin) pääsivät eroon, mahdollisesti tosin jotain välirahaa Union on joutunut maksamaan. Positiivisena pitäisin kaiken kaikkiaan Philadelphian kannalta, vaikka Klebersonin nykytasosta ei käsitystä ole.
« Viimeksi muokattu: 25.03.2013 klo 23:52:18 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #63 : 31.03.2013 klo 01:17:16

New York otti kauden viidennessä ottelussaan viimein ensimmäisen voittonsa, kun Philadelphia kaatui kotikentällä maalein 2-1. Helpolla voitto ei tullut, vaan vasta Thierry Henryn maagisuus ratkaisi ottelun vajaa kymppi ennen loppua. Pikkuvaivojen takia vajaakuntoinen Henry aloitti penkillä, mutta tuli vaihdosta kentälle ja edelleen sitä taitoa löytyy. Peguy Luyindulan syöttö vähän ahtaaseen paikkaan Henrylle, mutta vastaanotto oikealla jalalla ja heti perään vasurilla volley takakulmaan. Nopea, yksinkertaisen näköinen, hieno suoritus.

Avausjakso oli aika mitäänsanomatonta taistelua, mutta toiselle jaksolle New York tuli pirteämmin ja Dax McCartyn johtomaali kulman jälkitilanteesta näytti jo aika ratkaisevalta, kun New Yorkin hallinta oli vahvaa. Kuitenkin vajaan kymmenen minuutin päästä Philadelphia tuli tasoihin, kun mörssärikärki Conor Casey puski pitkän sivurajaheiton maaliin. Tasoitusmaali avasi peliä huomattavasti ja paikkoja syntyi molempiin päihin, New Yorkille kuitenkin enemmän ja lopulta Henry iski voittomaalin.

Erittäin arvokas voitto New Yorkille vaikean kauden alun jälkeen, mutta uomissaan joukkueen peli ei vaan ole. Puolustus pelasi paremmin kuin joissain aiemmissa otteluissa, mutta ei vaan tälläkään kertaa onnistunut vakuuttamaan. Hyökkäykseen löytyy kovaa tekijää, mutta keskikentän heikkous on vaan ongelmana. McCarty on hyvä puolustava rakkikoira ja Juninholla tietysti on pelisilmää ja erikoistilanneosaamista, vaikka ikä vähän painaakin, mutta kun nelikon sitten täydentävät Jonny Steelen ja Eric Alexanderin tapaiset juuri ja juuri MLS-tasolle riittävät pelaajat, niin heikkoa vaan on.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #64 : 11.04.2013 klo 00:02:25

Seattle pelasi hyvän toisen osan CONCACAFin Mestarien liigassa, mikä päättyi Santos Lagunaa vastaan 1-1-tasapeliin, mutta ei kuitenkaan riittänyt kotitappion jälkeen, vaan meksikolaiset finaaliin yhteismaalein 2-1. Seattlen ongelmana on vaan paikkojen käyttäminen. Sounders loi paikkoja aivan rittävästi Santos Lagunaa vastaan, mutta ei vaan uponnut.

Hivenen outoa onkin, että Sounders on kauden MLS:ssä ainoa voitoton joukkue, tosin otteluita on kaksi rästissä, mutta kuitenkin kausi on alkanut yhdellä tasapelillä ja kolmella tappiolla. Selkeästi MLS-joukkueita kovemmat meksikolaiset Sounders on kuitenkin onnistunut haastamaan tosissaan ja pudotti Tigresin, eikä Santos Laguna millään muotoa helpolla päässyt. MLS:n puolella samaa ei ole Seattlelta nähty. Miten sitten jatkossa?

Aamuviideltä Suomen aikaa CONCACAFin Mestarien liigan toinen välierä, kun Los Angeles yrittää hakea finaalipaikkaa Monterreyn vieraana. Vaikeat ovat lähtökohdat, kun Monterrey vei ensimmäisen osan Los Angelesissa maalein 2-1. Galaxy siirtyi johtoon ja piti ottelun pitkään halllussaan, mutta meksikolaiset käänsivät kahdella osumalla viimeisen kympin aikana. Erittäin vaikealta näyttää Galaxyn nousu jatkoon, kun vähintään kaksi vierasmaalia pitäisi tehdä. Meksikolaisfinaali siis jälleen kerran luultavasti edessä.

MLS:ssä Chicago otti sunnuntaina kauden ensimmäisen voittonsa, kun New York kaatui maalein 3-1. Tiedä sitten, mutta enemmän tuo vaan taitaa kertoa siitä, että New Yorkissa on paletti hukassa ja värit sekaisin. Mikään ei oikein onnistu, kun mitään järkevää kokoonpanoa ei löydy. Ehkä sitten, kun Henry pääsee jälleen avauksen kuntoon, ehkä... Mutta tällä hetkellä New York on vaan täydellinen katastrofi ja nimekäs, mutta epätasapainoisesti kasattu materiaali ei saa juuri mitään aikaan. Kuuden ottelun saldo 1-2-3 ja kyllähän tuohon pitäisi muutosta tulla äkäiseen tai Petken potkut ovat lähellä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #65 : 15.04.2013 klo 15:51:15

http://www.youtube.com/watch?v=e4WrNp-TwbE

"Fucking faggot"

Ja kun Yhdysvalloista on kyse, niin Alan Gordon tulee samaan MLS:n sääntöjen mukaan kolmen ottelun pelikiellon kielenkäytöstään.

Ei mennyt Gordonilta ottelu Portlandia vastaan muutenkaan putkeen, vaan ajettiin kahdella (rikkeistä tulleella) keltaisella ulos. Will Johnson jolle Gordon tuossa huuteli teki vielä ottelun ainoan maalin Gordonin ulosajon jälkeen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #66 : 18.04.2013 klo 21:04:55

Kansas haki vierasvoiton New Yorkista maalein 1-0, kun Aurelien Colin puski Graham Zusin antaman kulmapotkun sisään vajaan vartin pelin jälkeen. Kansasille kolmas perättäinen voitto ja viides nollapeli putkeen. Tasainen ottelu, jossa jonkin verran paikkoja molemmille, mutta New Yorkin maalinteko oli jälleen hukassa, varsinkin Thierry Henry hukkasi muutaman oivan tekopaikan. Lisäongelmia New Yorkille vielä seuraavaan otteluun, kun keskikentällä hienon ottelun pelannut Juninho otti lisäajalla typerän punaisen potkaistuaan pallon päin Kansasin veskari Jimmy Nielseniä pelin ollessa poikki. Selkeä punainen Juninholle, mutta Nielseniltä myös komeat "rivaldot" pallon osuttua rintaan.

Kansas on saanut pelinsä alkukaudesta uomiin ja puolustus on löytänyt tutun rautaisen suorittamistasonsa. Kärjessä uusi Claudio Bieler on osunut alkukaudesta jo neljästi, joten Kansas näyttäisi olevan matkalla jälleen vahvaa kautta ja paikka tällä hetkellä idän kärjessä ennen Montrealia ja Houstonia.

New York puolestaan aloittanut aika vaisusti, kahdeksasta ottelusta vain kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, kun hyökkäyspelissä on ongelmia. Paljon tuosta menee keskikentän piikkiin, kun materiaalista ei vaan saa aikaan järkevää kokoonpanoa. Juninho on pelannut hyvällä tasolla ja pystyy keskustassa keskittymään rakenteluun, kun Dax McCarty hoitaa puolustamisen. Laidoille ei sitten ole niin ketään, Kansasia vastaan Tim Cahill pelasi keskikentän vasemmassa laidassa, ei ihan toiminut...

Toisaalta New York Juninhon, Henryn ja Fabian Espindolan johdolla luo paljon paikkoja, mutta viimeistely on huonoa. Henry varsinkin ollut tehokkuuden osalta varjo entisestään, ikä ja säännölliset pikkuvaivat taitavat alkaa näkyä. Henry on MLS:n laukaisutilaston kärjessä 32:lla laukauksella, joista kuitenkin vain kymmenen kohti maalia ja maaleja ainoastaan kaksi.

Huonommin toki menee DC:llä ja Chicagolla. Viime kaudella playoffeihin menneet porukat ovat idän kahdella viimeisellä tilalla tällä hetkellä, kun molemmilla pisteitä vasta neljä. DC on tehnyt säälittävät kaksi maalia kuudessa ottelussaan, joten ongelma on helppo löytää. Joukkueella ei ollut viime kaudellakaan selkeästi maalivaarallista hyökkäjää ja sama on jatkunut tällä kaudellakin, kun materiaali on toisaalta muutenkin aavistuksen heikentynyt niin playoffit taitavat tällä kaudella jäädä haaveeksi, jos materiaalia ei kesän aikana vahvisteta selkeästi. Chicagon materiaali on puolestaan aika keskinkertainen, jolta ei ihan liikoja voi odottaa, mutta silti näin heikko alkukausi on yllätys.
« Viimeksi muokattu: 18.04.2013 klo 21:08:48 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #67 : 07.05.2013 klo 22:23:20

Robbie Rogers on sitten pyörtämässä päätöstään peliuransa lopettamisesta kaapista tulon jälkeen ja harjoittelee Los Angeles Galaxyn mukana ja paljon on juttua siitä, että Rogers olisi Galaxyn riveissä jatkamassa uraansa. Ei tosin heti, mutta jollain viiveellä kuitenkin. Iso merkitys luultavasti sillä, että NBA-koripalloilija Jason Collins ilmoitti julkisesti homoudestaan.

Enää sitten Rogersin homous ei ole juuri minkäänlainen juttu, vaan uran jatkumisen tiellä on perustavanlaatuisempi este eli Pohjois-Amerikan ammattilaissarjojen pelaajaoikeusasiat, joissa pelaajan roolina on lähinnä olla kauppatavara. Tehtiin treidi, mene sinne, ei mutinoita...

Rogers oli jo aiemmin tyytymätön tapaan, jolla hänen pelaajaoikeutensa kaupattiin Chicagoon ja on nyt ilmoittanut, että tärkeintä on olla perheen lähellä, eikä ole missään tapauksessa lähtemässä Chicagoon, vaan jatkaa uraansa joko Galaxyssa tai ura ei jatku. Chicago on nyt hankalassa välikädessä, koska ihan ilmaiseksi eivät Rogersin pelioikeuksia saaneet, vaan kyseessä oli kalliimpi treidi. Rogers ei kuitenkaan Chicagoon tule ja toisaalta Chicago saa kovin paljon negatiivista huomiota, jos nyt panttaavat Rogersin pelioikeuksia kovaa korvausta vastaan, mitä suuri yleisö ei halua ja mitä myöskään MLS:n johto ei halua. Voi olla, että Chicago joutuu ottamaan jonkun mitättömän jämäkorvauksen siitä, että päästävät Rogersin Los Angelesiin.

Arka asia sinällään MLS:lle, koska pelaajien kauppaaminen kyselemättä on lähestulkoon perusoikeus Pohjois-Amerikan ammattilaisseuroille lajiin katsomatta, mutta Rogersin kohdalla harva katselisi nyt hyvällä, jos Chicago päättäisi roikkua Rogersin oikeuksissa.
Icarus666

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, Leyton Orient, sympathy for Aston Villa


Vastaus #68 : 09.05.2013 klo 23:31:23

Thierry henry se vaan jatkaa dominointiaan. Ylos
http://www.youtube.com/watch?v=XFLUY-vW6IY
Louhikkokoskettaja
Vastaus #69 : 19.05.2013 klo 23:17:09

New York on ollut viime aikoina kovassa vireessä ja noussut idän kärkipaikalle. Tänään sitten hieno 1-0-voitto kotikentällä Los Angelesia vastaan. Tim Cahill, päällä, erikoistilanteesta, lisäajalla ottelun ainoan maalin tekijä, ei niin outo juttu.

Suhteellisen tasainen ottelu, mutta loppua kohti vaikutti kyllä siltä, että Los Angeles vie pisteet, kun loi useita hienoja paikkoja, mutta viimeistely ontui ja toisaalta New Yorkin veskari Robles ja toppari Olave pelasivat huikeat ottelut. Los Angelesille vielä kova isku, kun Juninho (Vitor Junior) loukkaantui alussa, mikä heikentää muutenkin keskinkertaista keskikenttää kovasti.

Hyökkäyspäässä New York oli aika aneeminen, mutta lisäajalla sitten vapari kauempaa ja Juninhon (Pernambucano) keskitys tavoitti Cahillin, joka puski pallon verkon perille. Tosin Cudicini LA:n maalilla jäätyi aika pahasti, olisi ehdottomasti pitänyt tulla vastaan, niin lähelle maalia pallo tuli.

Mike Petke on saanut New Yorkin hyvään iskuun, joskaan otteluohjelma ei ole hirveän vaikea ollut ja kärkipaikkaa idässä ja jaettuna koko liigassa selittää osaltaan myös se, että New York on pelannut eniten otteluita. Rästipeleillä on useammalla porukalla mahdollisuus nousta ohi. Mutta näyttäisi siltä, että vaikean alkukauden jälkeen New Yorkin pelissä on kuitenkin ideaa, vaikka materiaali on ongelmallinen. Petke kuitenkin saanut hyvän vireen päälle ja New York onnistunut raapimaan niukkoja voittoja tasaisista otteluista.

Los Angeles ei sitten ole löytänyt keskikentälle kunnolla peliä kääntävää pelaajaa Beckhamin tilalle. Kyllähän vaan Becksin huikean tarkat pitkät syötöt olivat joukkueelle kova ase, kun kärjessä riittää taitoa ja nopeutta. Nyt vaan joukkueen keskikenttä ei pysty nopeita hyökkäyksiä riittävästi hyökkääjille tarjoamaan. Juninhon mahdollinen joutuminen sivuun sitten vielä kova isku. LA tällä hetkellä kolmantena erittäin tasaisessa lännessä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #70 : 20.05.2013 klo 02:16:03

DC ja Kansas tasasivat pisteet maalein 1-1.

Kaukana tasaisesta ottelu sinällään oli ja Kansas pyöritti vieraskentällä mielin määrin, mutta erikoistilanteita lukuunottamatta paikat jäivät vähiin. Kansas idän toisena ja koko MLS:n kolmantena tällä hetkellä, mutta viime kaudesta tutut ongelmat vaan näkyvät. Kansasin puolustus on liigan paras, mutta hyökkäyspeli on kovin mielikuvituksetonta ja hallinta ei tahdo kääntyä maaleiksi tai edes kunnon paikoiksi. Ainoa osuma tänään syntyi, kun DC:n puolustaja ohjasi pallon kulmapotkutilanteessa omiin. Erikoistilanteissa Kansasilla oli muutama muukin oiva paikka, avausjaksolla maali hylättiin virheellisesti paitsiona, mutta pelitilanteissa on vaan vaikeata saada mitään aikaan.¨

DC puolestaan jatkaa pisteestä huolimatta idän ja koko MLS:n viimeisenä, suhteellisen selkeästikin. Tänään Porterin tasoitus oli joukkueen kuudes maali kauden 11:ssä ottelussa. Hyökkäyksessä ei ole materiaalia ollenkaan, suhteellisen nimekäs keskikenttä alisuorittaa, eikä puolustuskaan toimi. Loukkaantumisilla osansa tuossa, ei tosin hyökkäyksessä, vaan joukkueen materiaali hyökkäyksen suhteen on vaan silkkaa paskaa ja siinä joutuvat sitten keskikentän starat Pontius, De Rosario ja De Leon ihmettelemään. Surullinen romahdus on kyllä DC:n osalta kaudesta tulossa. Viime kaudella runkosarjassa idän toinen ja välieriin, tällä kaudella painivat liigan pohjalla. Muutokset puolustuksessa, keskikentän loukkaantumiset ja epäonnistuminen viime kaudellakin ongelmallisen hyökkäyspään materiaalin kohdalla syinä. Hyökkäyksen materiaalin osalta DC on jotenkin onnistunut ottamaan reippaasti takapakkia jo heikohkosta viime kaudesta.
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #71 : 21.05.2013 klo 18:10:29

NY Yankees ja Man City lyövät hynttyynsä yhteen ja perustavat New York City FC:n, joka aloittaa taipaleensa MLS:ssä 2015. Mielestäni varsin erikoinen valinta nimeksi, eikä tietysti seuran värityskään - joka näillä näkymin seuraa englantilaisen esikuvansa jalanjäljissä - tunnu kovinkaan järkevältä. Ottaen huomioon että potentiaalisista kannattajista, jos ei latinoja lasketa, suurin osa lienee jo valmiiksi englantilaisen jalkapallon ystäviä, voisi kuvitella joukkueen yhdistämisen Man Cityyn olevan rajoittava tekijä seuran läpimurrossa. Ei sillä ainakaan maksimoida esim. Liverpool- tai ManU-kannattajien siirtymistä seuran taakse, olivat sitten kuinka newyorkilaisia tahansa.

http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20130521&content_id=48162622&vkey=news_mlb&c_id=mlb
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #72 : 21.05.2013 klo 18:15:01


Pitikö Cosmosinkin jossain vaiheessa päätyä MLS:n?
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #73 : 21.05.2013 klo 18:19:39

Joo, mutta tämähän sen käytännössä kyllä estää. Kaiken lisäksi täysin tuhoontuomittu projekti, vittu mitä paskaa. Alas
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #74 : 21.05.2013 klo 18:23:50

Joo, mutta tämähän sen käytännössä kyllä estää. Kaiken lisäksi täysin tuhoontuomittu projekti, vittu mitä paskaa. Alas
Näin näkisin itsekin. Tuntuu TÄYSIN järjenvastaiselta idealta tänä päivänä brändätä jenkkijoukkue englantilaisseuran mukaan.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa