FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.04.2019 klo 11:29:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Kirjoittaja Aihe: Tilastoyhteenvetoja Jorma Teräksen tilastoista  (Luettu 43513 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #125 : 05.12.2018 klo 14:57:14

Pikkuhiljaa päivityksiä tilastokoosteisiin tipahtelee ja nyt sain aikaiseksi päivittää pelaajien uratilastot. Tänä vuonna listoille 360 Jorman tuijottamaa minuuttia täyteen saaneeina ovat siis nousseet Väisänen, Soiri, Granlund, Kamara ja Tuominen. Syyskuiseen viestiini on jonkin verran muutoksia tullut lisääntyneiden minuuttien myötä, mutta tämä kyseisestä viestistä edelleen pätee täysin:
Ettei Granlundille tulisi paha mieli, todettakoon, että on ollut parempi kuin Hurme. Ja katkoo paljon. Ylos

Kamara loistaa syöttömäärissä, syöttöprosentissa ja maakaksinkamppailuissa. Vaikeita syöttöjä noista on kuitenkin vähiten kaikista tilastoiduista pelaajista ja samoin myös ilmakaksinkamppailuihin on päätynyt ainoana tilastoituna pelaajana vain noin kerran / 90 min. Tuominen sitten vastakohtana hakee paljon vaikeita syöttöjä ja päätyy myös ilmakaksinkamppailuihin huimat määrät / ottelu.

Soirin syöttöprosentti on hieman tippunut kovasta alusta, mutta on silti hyvä laitapelaajalle. Kaksinkamppailussa hällä kuitenkin vielä parannettavaa. Väisänen on pärjännyt kohtuullisesti kaikessa, kun pitää syötöt helppoina.

Mutta sitten ehkä se kovin muutos: Arajuuri ohitti viimein Tihisen ja Hyypiän ilmakaksinkamppailujen dominoinnissa! Päätyy Hyypiän kanssa täsmälleen yhtä usein kaksinkamppailuihin ja on kaikissa kaksinkamppailuissa enää 0,5 %-yksikön päässä kärkipaikasta. Kova suoritus. Tuoppi
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #126 : 11.12.2018 klo 11:18:05

Topikin ensimmäisestä viestistä löytyy nyt päivitettynä valmentajien uratilastot. Piti oikein tarkistaa, ettei ole mitään suurempaa virhettä ole laskennassa tapahtunut, kun tajusin, että Kanervan aikana puolustus on syötellyt jopa Mixun aikaa enemmän, mutta oikein näyttäisi olevan. Kanervan aikana puolustus on hoitanut maakaksinkamppailunsa jopa Hodgsonin karsintoja paremmin, mutta ilmassa ei ole ihan yhtä hyvin mennyt, vaikka Arajuuri koittaa tilastoa ylös raahata ihan itsekseen. Puolustuksen ilmakaksinkamppailuissa piilee kuitenkin ainoa merkittävä ero, mikä tilastoissa esim. Mixun ja Kanervan kohdalla löytyy, sillä Mixun aikana puolustus joutui ilmakaksinkamppailuihin harvoin (13 krt / peli) kaikkiin muihin valmentajiin nähden ja voitti niistä aivan liian vähän (54 %) muiden valmentajien ollessa eri kymmenluvulla ja Hodgsonin jopa parikymmentä %-yksikköä edellä. Hurja ero.

Tilastojenkin valossa Rivelution on välimallin versio kaikista edeltäneistä valmentajista, paitsi tietysti Backesta, eli kaikki osa-alueet ovat joko hyvällä tai melko hyvällä mallilla. Se näyttää toimivan. Ylos

Edit. Myös toisen viestin parhaat ja heikoimmat ottelut päivitetty. Vuoden 2018 aikana listoille päässeet ottelut on lihavoitu ja ihan mukavasti enemmän muutoksia tuli top- kuin bottom-listoihin.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2018 klo 11:27:42 kirjoittanut Julkea bulbul »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #127 : 11.12.2018 klo 12:51:27

Viimeisenä päivitettynä löytyy ketjun kolmannesta viestistä pelaajien parhaat yksittäisen ottelun suoritukset. Vuonna 2018 listoille päässeet on tummennettuina ja Kamaran sekä Arajuuren dominointihan vuosi 2018 oli, joskin Kamaralla oli myös heikot hetkensä kahdessa viimeisessä ottelussa. Hyökkäyspään tilastoissa Lod punkesi itsensä ilahduttavan monelle listalle.

Pienenä knoppina heitettäköön, että ennen tätä vuotta täydellisessä suorituksessa puolustuksen ilmakaksinkamppailuissa (min. 6 kpl) oli onnistuttu kolmesti. Arajuuri pelasi JT:n tilastoimina vuonna 2018 kahdeksan täyttä ottelua, joista kolmessa voitti kaikki puolustuksen ilmakaksinkamppailunsa ja pahimmillaan hävisi pelissä kaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsisi pelkästään vuoden 2018 keskiarvollaan (58/65, 89 %) top-10 parhaiden yksittäisten suoritusten listalle, jota muutenkin miehekkäästi miehittää. Kaikista kaksinkamppaluista voitti 79,7 % (102/128), mikä on melko käsittämätön suoritus ja sillä pääsisi jo parhaiden yksittäisten suoritusten neljänneksi, joskin keskiarvona 16 kaksinkamppailua / peli ei listalle päästäisi.

Edit. Lisätään Arajuuri-hehkutukseen vielä sen verran, että voitti 2017 ja 2018 vuosien taitteessa neljässä ottelussa peräkkäin kaikki 19 puolustuksen ilmakaksinkamppailuansa.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2018 klo 15:14:09 kirjoittanut Julkea bulbul »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #128 : 15.02.2019 klo 10:17:18

Miten nämä vaikeat syötöt on edes tilastoitu? Mitkä ovat vaikean syötön määritelmiä? Onko siitä tultava jokin merkittävä hyökkäystilanne vai lasketaanko joku onnistunut 50m krossi toiselle puolelle kenttää vaikeaksi syötöksi, vaikka heti tämän jälkeen pallo toimitettaisiin maalivahdille?

Ainakin mitä noita pelikohtaisia vaikeiden syöttöjen tilastoja katselee, niin niissä niiden kokonaisosuus voi olla jopa 50% ja näistä ei takuulla ole merkittäviksi tekopaikoiksi jne. määritettävissä kuin kourallinen. Vaikuttaa siis aika laajalta määritelmältä, eikä aidosti peliä edistävien syöttöjen määrää ole mitä luultavimmin osattu kovinkaan tarkasti laskea. Tilaston pitäjän oman tulkinnan varassa.

Romanin rooli -ketjusta jäi eilen julion ihan validin kyseenalaistuksen pohjilta kiehtomaan, mikä rooli JT:n tilastoimilla vaikeilla syötöillä on pelissä. Tuo 50 %:n kokonaisosuus tarkoittaa ilmeisesti yksittäisen pelaajan tapausta, mikä on ehkä lievää liioittelua, kun suurin vaikeiden suhde kaikkiin syöttöihin on Losan 46 % ja vain muutamalla hyökkäyspään pelaajalla yli kolmannes syötöistä on ollut vaikeita. Parhaimmillaan/pahimmillaan Suomen pelissä kaikista syötöistä on ollut JT:n tilastoimana 44 % vaikeita keskiarvon ollessa 27 %. No, joka tapauksessa alla kaaviota vaikeiden syöttöjen osuuden kaikista syötöistä ja onnistumisprosentin jakautuminen voittojen, tasapelin ja tappioiden kesken.Jos tuosta koittaa jotain saada irti samalla ala-asteanalyysitasolla kuin aiemmin kaksinkamppailut vs. syötöt, niin paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki voitot on saavutettu, kun vaikeita on ollut alle 30 % kaikista syötöistä. Jos vaikeista syötöistä yli puolet menee omille, on peli voitettu 70 %:ssa tapauksissa ja tappio on napsunut 8 %:ssa (Ranska koti 2012, Slovakia vieras 2014). Jos vaikeista on perille mennyt yli 45 % ja kaikista syötöistä vaikeita on ollut alle 30 %, vähintään tasapeli on mukaan tarttunut 30 kertaa 37 tapauksesta. Mullistavana päätelmänä voi siis todeta, että pelin ollessa paremmin hallussa, vaikeita syöttöjä on vähemmän, mutta niiden täytyy löytää perille, jotta on parempi todennäköisyys voittaa ottelu. Tai sitten voi voittaa syöttöjen kanssa kunnolla perseillen, kuten Unkaria vastaan Ratinassa viime syyskuussa (yksinäinen vihreä pallo x-akselin lähellä), mutta silloinkin kannattaa voittaa kaksinkamppailut.

Edit. Yritin vielä löytää Romanin onnistumisen ja menestyksen väliltä jotain yhteyttä, mutta yksittäiseen pelaajaan luonnollisesti vastaava tarkastelu ei yhtä hyvin toimi. Kaksinkamppailuvoitoilla ja syötöillä kaavio muistutti lähinnä Homer Simpsonin meikkipyssyn tuotosta, mutta vaikeiden syöttöjen osalta oikein yrittämällä saa jotain irtikin. Metodina siis perinteinen tilastohuijaus, jossa etsitään haluaamansa lopputulemaa riittävän pitkään.Käytännössä siis joukkue on pärjännyt sitä paremmin mitä enemmän Roman on yrittänyt vaikeita, peliä edistäviä syöttöjä. Yli 20 vaikealla syötöllä / peli tilasto on 10-5-7 ja alle 20 syötöllä: 5-5-10. Jos Romanin syötöt ovat epäonnistuneet joko huonon päivän, huonojen pelikavereiden tai vastustajan hyvän puolustamisen vuoksi, harvoin on pisteitä matkaan tarttunut. Vaikka syöttöjä olisi vähämmän, mutta jos ne ovat löytäneet perille erittäin kovalla prosentilla (esim. yli 60), niin voitto tai vähintään piste on tullut lähes reaktiomaisesti. Jos ei muuta, niin ainakin tuo tarkastelu vahvistaa sen kaikkien tietämän näkemyksen eli Suomen pelin saa sekaisin estämällä Romanin peliä edistävän syöttötyöskentelyn. Tai siis, ainakin ennen Riveä sai.

Edit. Miksei kukaan oikolue tekstejäni? Hirveää kuraa, koitin parantaa.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2019 klo 21:13:41 kirjoittanut Julkea bulbul »

 
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines