FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.04.2024 klo 23:42:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 11
 
Kirjoittaja Aihe: Tilastoyhteenvetoja Jorma Teräksen tilastoista  (Luettu 90649 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #175 : 23.11.2021 klo 17:36:07

Käykö tässä nyt ilmi, että alibisyöttelijä Sparv ei ole ollut edes kovin hyvä alibisyöttelijä?

Kuka ensimmäisenä keksii, miten mitataan ja tilastoidaan johtajuutta kentällä? En siis irvaile mitenkään. Sparvin arvosta on puhuttu nimenomaan kapteenina ja johtajana. Se ei kuitenkaan jää mitenkään tilastoihin missään. Luulisi, että kun ihminen osaa tehdä verisuonien tukkeutumia putsaavan mikrorobotin, että johtajuuttakin osataan jotenkin numeerisesti mitata. Taitaa ikävä kyllä olla niin, että maailma unohtaa ja tulevaisuudessa ihmetellään, miksi Sparvin kaltainen hidas ja kankea sekä teknisesti korkeintaan keskinkertainen pelaaja ylipäätään oli kentällä.

https://yle.fi/urheilu/3-10698023
Uutinen
Tim Sparv on Huuhkajien tärkein pelaaja, jolla on hämmentävä taito voittaa – tilasto lyö ällikällä: "Kuulostaa järkyttävältä"

...

Sparv ei ole kentän taitavin, nopein tai säihkyvin pelaaja. Silti hän on Suomen joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja.

Ilman Sparvia Suomi ei voita.


Onhan tämä tilastoitu jo monesti.

E. Julkea bulbul ehti ensin ja vielä trendikkäästi omilla tutkimuksilla :(
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #176 : 23.11.2021 klo 20:58:34

Olen kyllä ollut tuosta voittosarakkeesta suhteessa Sparviin hyvin tietoinen.

Lähinnä, kun tilastoinnissa puhutaan ottelusta ja osiin purettuna erilaisista peliteoista niin mitä nämä johtajien teot ovat. Olen käsittänyt, että Sparv puhuu joukkueelle kentällä kuin ralleissa kartturi konsanaan, mutta missään ei näitä tallenneta, tilastoida tai analysoida, vaikka dataa kerätään pelaajista nykyään jokaisen juostun metrin, kulutetun kalorin, valutetun hikipisaran ja iskeneen sydämenlyönnin tarkkuudella. Tuo puhe ja johtaminen on esimerkiksi Sparvin kohdalta niin olennainen osa pelaajaa ja peliä, että sen jääminen ulos mitatuista tilastoista antaa pelaajan esiintymisestä vajaan kuvan. Tarkoitan siis sitä, että milloinkahan joku keksii tavan mitata ja arvottaa näitä johtajien ja muiden ei-teknisiä suorituksia.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2021 klo 21:01:05 kirjoittanut Nuorenanätti »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #177 : 24.11.2021 klo 12:47:29

Lähinnä, kun tilastoinnissa puhutaan ottelusta ja osiin purettuna erilaisista peliteoista niin mitä nämä johtajien teot ovat. Olen käsittänyt, että Sparv puhuu joukkueelle kentällä kuin ralleissa kartturi konsanaan, mutta missään ei näitä tallenneta, tilastoida tai analysoida, vaikka dataa kerätään pelaajista nykyään jokaisen juostun metrin, kulutetun kalorin, valutetun hikipisaran ja iskeneen sydämenlyönnin tarkkuudella. Tuo puhe ja johtaminen on esimerkiksi Sparvin kohdalta niin olennainen osa pelaajaa ja peliä, että sen jääminen ulos mitatuista tilastoista antaa pelaajan esiintymisestä vajaan kuvan. Tarkoitan siis sitä, että milloinkahan joku keksii tavan mitata ja arvottaa näitä johtajien ja muiden ei-teknisiä suorituksia.

Jep, niitä tuskin koskaan saadaan mitattua, mutta kyseisten asioiden vaikutus muihin pelaajiin pystytään tilastoista kaivamaan, siis ihan oikeassa maailmassa eikä nähden analyysieni kaltaisissa harrasteluissa. FC Midtjyllandhan Sparvin hankki edistyneemmällä kykyjenetsinnällä, mistä kerrotaan mm. oheisessa artikkelissa: Interview with Tim Sparv, the ‘no-stats all-star’.

Päivittelin pelaajien pelikohtaiset parhaat suoritukset. Vuoden 2021 aikana listoille pääsi yllättävän moni suoritus:
  • ryminällä mukaan tullut Ivanov yksittäisen ottelun syöttömäärissä (Wales syyskuussa), puolustuksen ilmakaksinkamppailuissa (Kazakstan lokakuussa) ja katkoissa (Kazakstan lokakuussa)
  • Arajuuri lokakuun Ukraina-ottelun syöttöprosenteissa
  • Kamara kahdella kesän lopputurnauksen suorituksella syöttöprosenteissa(!), lokakuun Kazakstan-ottelun hyökkäyksen maakaksinkamppailuissa sekä marraskuun Ranska- ja lokakuun Kazakstan-otteluiden pallon pitämissä
  • Pohjanpalo Venäjää vastaan ilmakaksinkamppaissa
  • Soiri Viro-kammotuksen kuljetuksissa
  • Pukki syyskuun Kazakstan-ottelun pitämisissä sekä maaliskuun Bosnia- ja lokakuun Kazakstan-ottelun maaliyritysmäärissä
  • Valakari syyskuun Kazakstan-ottelun maaliyritysmäärissä
  • Lod lokakuun Kazakstan-ottelun alustuksissa

Edit. Samalla tuli päivitettyä myös parhaiden ja heikoimpien suoritusten listat. Huolimatta yllämainituista runsaista pelaajakohtaisista hyvistä suorituksista, joukkueena hyvien suoritusten top-5-listoille tuli vain pari päivitystä vuoden 2021 aikana, mutta heikoimpien suoritusten listoille tuli täytettä lähes kaikissa kategorioissa. Erityisesti lopputurnauksen suoritukset siellä "loistavat".
« Viimeksi muokattu: 24.11.2021 klo 12:59:07 kirjoittanut Julkea bulbul »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #178 : 13.12.2021 klo 13:21:42

Loputkin koostetilastot on nyt päivitetty eli aloitusviestin valmentajakohtaiset tilastot ja pelaajien uratilastot. Valmentajakohtaisissa tilastoissa pisti silmään, että pikkuhiljaa Riven tilastot kalibroituvat hämmentävän Mixua vastaaviksi. Onneksi tuloksissa on ollut merkittävä ero.

Pelaajista vuoden 2021 aikana uratilastoihin pääsivät mukaan (eli ovat pelanneet yli 360 min Jorman valvovan silmän alla) Hämäläinen, Nissilä, Ivanov ja Forss. Uransa lopettaista Toiviosta ja Arajuuresta kirjoittelin jo koostetta tänne. Uusien nimien kohdalla on syytä muistaa, että ovat nousseet listoille melko kovatasoisia joukkueita vastaan pelatun vuoden jälkeen ja suoraan nimenomaan kilpailullisissa otteluissa eikä mukana ole ollut juurikaan höntsiä tai heittopusseja, joiden siivellä parannella lukujaan. Nopeasti vilkaisten heistä voi tehdä tai olla tekemättä seuraavia havaintoja:
  • Hämäläinen on vastaavan pelipaikan muihin pelaajiin nähden syötellyt hieman yllättäen eniten ja syötöistä huomattava osuus on ollut vaikeita, mikä on myös laskenut syöttöprosenttia. Kaksinkamppailut ovat puolestaan heikolla tasolla. Uronen noista puolustavista laitapelaajista erottuu omassa kastissaan lähes kaikessa, mutta verrattuna samoista peliminuuteista kamppaleviin Granlundiin ja Alhoon ero on huomattavan selkeä eli on uhka niin ylös- kuin valitettavasti alaskin päin.
  • Ivanov on saanut heti paljon pallollista vastuuta, mutta vaikka pelinrakentelu on Arajuurta parempaa, on ero esim. Leo Väisäseen vaikeiden syöttöjen onnistumisissa melko huomattava. DOS:n kanssa samalla tasolla kuitenkin. Kaksinkamppailuissa on napannut näyttävästi kärkipaikan niin maassa kuin ilmassakin Hyypiältä, mutta minuuttien lisääntyessä saattaa sieltä pikkuhiljaa hivuttautua alaspäin. Katkoissa on myös ihan komeasti Moisanderin ja Tihisen tasolla. Komea maajoukkueuran alku monin tavoin.
  • Nissilä on ollut kaikessa tekemisessään alempaa keskitasoa keskikentän keskustan pelaajiin verrattuna. Ehkä tuolta pistää silmiin melko heikot kaksinkamppailut, mutta samalla huomattavan suuri pitämisten määrä. Jos koittaa yhdistää mielikuvia pelaamisesta tilastoihin, niin on hyvin pelattavana, saa pidettyä pallon joukkueella ja pelaa sen varmasti eteenpäin, mutta on, pääosin kokonsa vuoksi, ongelmissa kaksinkamppailuissa.
  • Forssin ongelmat ovat salajuonessa, jossa on mukana myös tilastoijat Jorma Teräksestä lähtien. Sen vuoksi hänelle ei merkata kuin enintään kaksi syöttöä tai kaksinkamppailua per 10 minuuttia. Yritä siinä sitten loistaa. Hieman vakavammin pohtien ongelma on tosiaan pelin ulkopuolella oleminen, mikä varmasti kehittyy ajan myötä ja Bosniaa vastaan oli jo viitteitä paremmasta. Ne harvat kerrat, kun pääsee palloon, ollaankin jo sen verran lähellä vastustajan maalia, että ratkaisu on joko haastava syöttö tai maaliyritys, mistä jälkimmäisten onnistumisprosentti on sen verran kova, että sillä saa jo paljon anteeksi. Hartiat ovat silmämääräisesti arvioiden viimeisen vuoden aikana levenneet noin puolikkaan ladonoven verran, mikä näkyy ihan kohtalaisena maakaksinkamppailuprosenttina. Siitä pistikin samalla silmään, että Paha-Pukki jahtaa maakaksinkamppailuissa hyökkääjälle suomalaisittain poikkeuksellista 50 %:n ylitystä.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2022 klo 19:21:33 kirjoittanut Julkea bulbul »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #179 : 15.03.2022 klo 19:33:22

Miksi kasata tilastoarvosana-algoritmi, jos ei hyödynnä arvosanoja joko hyvien tai kehnojen suoritusten kaivamiseen tai laske arvosanoista keskiarvojen avulla luokan priimusta tai jätä sen perusteella heikkoja luokalleen? No niinpä! Joskus aiemminkin listasin hyviä ja huonoja arvosanoja, mutta tuolloin algoritmi oli kehno tai ainakin kehnompi kuin nykyään eikä ottanut huomioon asioita, jotka se nykyään ottaa eli:

...olen tässä viimein parin päivän aikana ripotellen saanut kasattua tilastoarvosana-algoritmiäni siihen suuntaan, mitä olen pitkään haaveillut eli niin, että se ottaa huomioon:
  • pelipaikan: lukumäärät ja onnistumisprosentti pisteytetty kulleisenkin pelipaikan tilastohistorian mukaan eli esimerkiksi topparin pitää parhaan lukeman saadakseen voittaa ilmakaksinkamppailuista 88 % päästäkseen tilastojen mukaan parhaaseen 10 %:iin, hyökkääjän 65 %
  • suoritusten määrän: aiemminkin määrä oli otettu huomioon, mutta arvot oli ravisteltu hihasta. Nyt ne perustuvat tilastoihin eli mukaan on laskettu suoritukset, jotka ylittävät tietyn, suorituksesta ja pelipaikasta riippuvan vähimmäistason
  • peliminuutit: lukemat on suhteutettu täyteen peliin, jotta vaihtomiestenkin onnistumista voi tarkastella (vedin rajan kuitenkin vähintään 30 pelattuun minuuttiin)

Tilastot perustuvat siis ennen näitä pelejä Jorma Teräksen arvioimiin 1199:ään yksittäisen pelaajan suoritukseen, jotka olen täältä forumilta ryöstänyt. Pelipaikat rajasin toppari-laitapakki-keskikenttä-laitapelaaja-hyökkääjä-jaolla. Kanervan mukaan tuomat laitatuet toivat heti vähän hankaluuksia, mutta lopulta arvosana oli puolikkaan sisällä, arpoi sitten laitapakiksi tai -pelaajaksi. Ajoin arvosanat jo kaikkiien aimpiin otteluihin ja suhteutin arvosanajakauman silmällä sopivaksi, etäisesti Gaussin käyrää muistuttavaksi, mutta painopisteen ollessa kouluarvosanataulukon heikommassa päässä. Kympit jätin vielä odottamaan lähes täydellistä suoritusta.

EDIT: 3.4.2022
Algortimiin lisätty mukaan myös vähäisten kaksinkamppailujen hyvin hoitaminen sekä maalit.


Ilokseni huomasin, että algoritmi kohtelee kohtuullisen tasapuolisesti eri pelipaikkoja eli yli ysin ja alle vitosen arvosanoja on ripsunut kohtuullisen tasaisesti eri pelipaikoille. Yhtenä puutteena on, että laitakeskinttä ja laitatuet ovat samassa kategoriassa ja lisäksi tuossa ryhmässä on hyvin paljon epämääräisesti tulkittuja pelipaikkoja Mixun kuusen ajoilta, kun keskikentän kolmikosta osa on heitetty laidalle ja osa keskelle melko mielivaltaisesti. Joka tapauksessa hyvät suoritukset ovat olleet hyviä ja heikot ovat olleet huonoja, joten kovin pahaa virhettä tuosta ei ole tullut.

Alla pelipaikkakohtaisesti parhaat ja heikoimmat suoritukset. Arvosana muodostuu erillisestä pisteyksestä eli vaikka useammalla olisi sama arvosana, suoritukset ovat parhaus-/heikkousjärjestyksessä.

Topparit, parhaat suoritukset
Arajuuri9,5Liechtensteinvieras0-211.06.2019ECQ20
S. Väisänen9Liechtensteinkoti1-107.06.2017Friendly
Arajuuri9Maltavieras0-526.03.2018Friendly
Arajuuri9Kosovokoti1-105.09.2016WCQ18
Hyypiä9Liechtensteinvieras1-109.09.2009WCQ10
Hyypiä9Azerbaidzhankoti1-011.10.2008WCQ10
Moisander9San Marinovieras0-103.06.2011ECQ12
L. Väisänen9Kreikkavieras2-118.11.2019ECQ20
Arajuuri9Irlantikoti1-014.10.2020NL20
Hyypiä9Walesvieras0-228.03.2009WCQ10
Toivio9P-Irlantivieras3-315.08.2012Friendly
Arajuuri9Armeniavieras0-226.03.2019ECQ20
Arajuuri9Ukrainakoti1-209.10.2021WCQ22
Moisander9Moldovakoti4-102.09.2011ECQ12
Pasanen9San Marinovieras0-103.06.2011ECQ12

Topparit, heikoimmat suoritukset
Halsti4Espanjakoti0-206.09.2013WCQ14
J. Ojala4,5Ukrainakoti1-211.06.2017WCQ18
Halsti4,5Kreikkavieras2-106.02.2008Friendly
Toivio5Virokoti0-104.06.2021Friendly
Pasanen5Ranskavieras3-015.10.2013WCQ14
S. Väisänen5Ukrainavieras1-012.11.2016WCQ18
Toivio5Tsekkivieras0-111.09.2012Friendly
Tihinen5Belgiavieras0-013.10.2007ECQ08
J. Ojala5,5Kroatiakoti0-109.10.2016WCQ18
Hyypiä5,5Saksakoti3-310.09.2008WCQ10

Laitapuolustajat, parhaat suoritukset
Pasanen9Puolakoti0-012.09.2007ECQ08
Uronen9Maltavieras0-526.03.2018Friendly
Moisander9Waleskoti2-110.10.2009WCQ10
Pasanen9Serbiavieras0-008.09.2007ECQ08
Taimi9Maltavieras0-526.03.2018Friendly
Uronen9Kreikkakoti1-005.09.2019ECQ20
Raitala9Itävaltavieras1-128.03.2017Friendly
Pasanen9Waleskoti2-110.10.2009WCQ10
Moisander9Azerbaidzhanvieras1-205.09.2009WCQ10
Uronen9Bulgariakoti2-011.10.2020NL20
Pasanen9Azerbaidzhankoti1-011.10.2008WCQ10
Granlund9Armeniavieras0-226.03.2019ECQ20
Pirinen9Liechtensteinkoti3-015.11.2019ECQ20
Pirinen9Romaniavieras2-005.06.2018Friendly
Uronen9Virovieras0-112.10.2018NL18

Laitapuolustajat, heikoimmat suoritukset
Raitala4Espanjavieras1-122.03.2013WCQ14
Raitala4Tsekkikoti2-221.05.2014Friendly
Arkivuo4Turkkivieras2-024.03.2017WCQ18
Arkivuo4Puolavieras5-026.03.2016Friendly
Arkivuo4,5Italiavieras2-006.06.2016Friendly
Uronen4,5Saksavieras2-031.08.2016Friendly
Raitala4,5Unkarikoti1-008.09.2018NL18
Sorsa4,5Tsekkikoti2-221.05.2014Friendly
Hurme5V-Venäjävieras1-111.06.2013WCQ14
Arkivuo5Norjavieras2-029.03.2016Friendly

Laitakeskikenttä/-tuet, parhaat suoritukset
Ring9,5Luxemburgvieras0-326.03.2013Friendly
P. Hetemaj9San Marinovieras0-103.06.2011ECQ12
Lod9Walesvieras3-118.11.2020NL20
Lod9Kreikkakoti2-015.10.2018NL18
Lod9Unkarivieras2-018.11.2018NL18
Ring9Tsekkivieras0-111.09.2012Friendly
Lod9Virokoti1-011.09.2018NL18
K. Hämäläinen9San Marinovieras0-103.06.2011ECQ12
Uronen8,5Waleskoti0-103.09.2020NL20
Soiri8,5Liechtensteinkoti3-015.11.2019ECQ20

Laitakeskikenttä/-tuet, heikoimmat suoritukset
Saksela4Itävaltavieras1-127.03.2017Friendly
Sjölund4Serbiavieras0-008.09.2007ECQ08
Skrabb4Kreikkavieras2-118.11.2019ECQ20
Hostikka4Slovakiavieras0-229.03.2022Friendly
Uronen4Ranskavieras0-207.09.2021WCQ22
Assehnoun4Waleskoti0-001.09.2021Friendly
N. Hämäläinen4,5Ranskakoti0-216.11.2021WCQ22
Lod4,5Bosniavieras4-112.10.2019ECQ20
Pirinen4,5Puolavieras5-107.10.2020Friendly
Alho4,5Bosniakoti2-224.03.2021WCQ22
Lod4,5Saksavieras2-031.08.2016Friendly
Alho4,5Puolavieras5-107.10.2020Friendly
Porokara4,5Puolavieras0-029.05.2010Friendly

Keskikenttä, parhaat suoritukset
Sparv9,5Unkarivieras1-014.11.2014ECQ16
Kamara9Maltavieras0-526.03.2018Friendly
Kamara9Kreikkakoti1-005.09.2019ECQ20
Schüller9Kazakstanvieras0-212.10.2021WCQ22
Sparv9Romaniakoti0-214.10.2014ECQ16
Heikkinen9San Marinovieras0-103.06.2011ECQ12
P. Hetemaj9Georgiavieras0-110.09.2013WCQ14
M. Väyrynen9San Marinovieras0-103.06.2011ECQ12
Kamara9Liechtensteinkoti3-015.11.2019ECQ20
P. Hetemaj9Latviavieras0-210.08.2011Friendly
Sparv9Färsaaretvieras1-307.09.2014ECQ16
Halsti9Luxemburgvieras0-326.03.2013Friendly
Sparv9Unkarivieras0-011.10.2011ECQ12
Lam9Liechtensteinkoti1-107.06.2017Friendly

Keskikenttä, heikoimmat suoritukset
Heikkinen4Serbiakoti0-202.06.2007ECQ08
R. Eremenko4Kosovokoti1-105.09.2016WCQ18
Kauko4Belgiavieras1-101.06.2016Friendly
M. Väyrynen4Unkarivieras0-011.10.2011ECQ12
R. Eremenko4Venäjävieras3-015.10.2008WCQ10
Halsti4Saksavieras2-031.08.2016Friendly
Lod4,5Tanskavieras0-112.06.2021EC20
Ring4,5Romaniakoti0-214.10.2014ECQ16
Lod4,5Belgiavieras2-021.06.2021EC20
Ilola4,5Serbiakoti0-202.06.2007ECQ08
M. Väyrynen4,5Portugalivieras2-029.03.2011Friendly
Nissilä4,5Islantivieras1-126.03.2022Friendly
Tainio4,5Tsekkikoti2-221.05.2014Friendly
Sparv4,5Turkkivieras2-326.05.2012Friendly
M. Väyrynen4,5Ruotsivieras0-507.06.2011ECQ12

Hyökkääjät, parhaat suoritukset
Pukki9Liechtensteinkoti3-015.11.2019ECQ20
Källman9Liechtensteinvieras0-211.06.2019ECQ20
Pukki9Armeniakoti3-015.10.2019ECQ20
T. Väyrynen9V-Venäjäkoti2-009.06.2018Friendly
A. Eremenko9Walesvieras0-228.03.2009WCQ10
Litmanen9Puolavieras0-029.05.2010Friendly
Sjölund9Venäjävieras3-015.10.2008WCQ10
Johansson9Belgiakoti2-006.06.2007ECQ08
Pohjanpalo9Färsaaretkoti1-007.09.2015ECQ16
Pohjanpalo9Sveitsivieras3-231.03.2021Friendly
Johansson9Kreikkavieras2-106.02.2008Friendly
Pohjanpalo9Armeniakoti3-015.10.2019ECQ20
Pukki9Tsekkikoti2-221.05.2014Friendly
Pohjanpalo9Turkkikoti2-209.10.2017WCQ18
Skrabb9Kroatiavieras1-106.10.2017WCQ18

Hyökkääjät, heikoimmat suoritukset
Forss4Virokoti0-104.06.2021Friendly
Pukki4Georgiakoti1-112.10.2012WCQ14
Pukki4Tanskavieras0-112.06.2021EC20
Pukki4Makedoniavieras0-023.03.2018Friendly
Sadik4Portugalivieras2-029.03.2011Friendly
Pukki4Ranskavieras3-015.10.2013WCQ14
K. Hämäläinen4,5Kreikkavieras0-104.09.2015ECQ16
Pukki5Saksavieras2-031.08.2016Friendly
Johansson5Bulgariavieras2-126.03.2008Friendly
Pohja5Bulgariavieras2-126.03.2008Friendly

Hyvissä suorituksissa painottuu hassutteluhöntsät sekä karsinnoista kevyet vastustajat. Kontrastina niihin silmiin ponnahti Pasanen, joka on ollut laitapakkina todellinen kovien pelien mies. Hienoa myös, että hyvien suoritusten listoille ovat ikuisiksi ajoiksi - tai siihen asti, kunnes jälleen muokkaan algoritmia - kivunneet sellaiset maajoukkuelegendat kuin Tim Väyrynen ja Kalle Taimi.

Loppuun vielä kaikkien Jorma Teräksen tilastoimana yli 360 minuuttia pelanneiden arvosanakeskiarvot:

Pasanen7,75
Kamara7,69
Litmanen7,69
Ivanov7,58
Arajuuri7,50
Hyypiä7,50
Moisander7,50
Kallio7,50
Kuivasto7,50
P. Hetemaj7,32
A. Eremenko7,32
Sparv7,31
Tainio7,31
L. Väisänen7,27
Uronen7,26
Lod7,24
Pohjanpalo7,18
Tihinen7,18
J. Ojala7,14
Lampi7,13
Mattila7,10
Forssell7,07
Tuominen7,00
S. Väisänen6,97
Granlund6,96
Jensen6,96
Toivio6,96
Johansson6,88
Soiri6,85
Schüller6,82
O'Shaughnessy6,81
Pukki6,80
Pirinen6,78
K. Hämäläinen6,78
Skrabb6,75
Lam6,75
Kolkka6,72
Ring6,71
Taylor6,68
R. Eremenko6,66
Raitala6,66
Heikkinen6,60
Ri. Riski6,54
S. Kuqi6,50
Kauko6,50
M. Väyrynen6,46
Sjölund6,44
Halsti6,43
Porokara6,42
Arkivuo6,37
N. Hämäläinen6,36
Alho6,05
Hurme5,90
Forss5,64
Nissilä5,50

Jälleen kerran: liian vakavasti numeroita ei kannata tuijottaa ja vertailut on suotavaa tehdä pelaajien kesken, jotka pelaavat suunnilleen samaa pelipaikkaa, vaikka algortimia onkin koitettu kehittää pelipaikkariippumattomaan suuntaan. Joka tapauksessa yllättävän heikkoina lukuina poimittakoon Roman Eremenkon, Arki-Karin ja DOS. Jälkimmäinen on pelannut suhteessa varmaankin eniten ns. kovia pelejä ja trendi on ollut ylöspäin, mutta silti haasteita on ollut. Arki-Karille tekisi mieli lisätä kertoimeksi arki-kari-vakio, jolla moinen jumalanpilkka saataisiin tilastoista pois. Positiivisesti puolestaan yllättivät, ainakin minut, Ronaldon kuohitsija Kallion sekä Eremenkoista vanhemmat hyvät arvosanat.

Edit. Päivitetty 4.3.2022
« Viimeksi muokattu: 03.04.2022 klo 12:12:08 kirjoittanut Julkea bulbul »
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid, City, Newcastle


Vastaus #180 : 15.03.2022 klo 22:22:03

Oliko noissa arvosanoissa jonkunlainen skaalaus pelattuihin minuutteihin tms? Lähinnä vaan osui silmään esim. puolustajien heikoimmissa suorituksissa, että mukana on puolittaisin pelejä. En tiedä antaako sitten esim. toppareiden osalta relevanttia kuvaa.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #181 : 15.03.2022 klo 23:15:02

Ainakaan R. Eremenkon ja Arkivuon arvosanoja en suostu hyväksymään ihan tuosta vaan. >:( Ennen kuin tuomitsen algoritmin lopullisesti, haluan kuitenkin ensin epäillä Paatelaista ja Backea heidän arvosanojensa pilaamisesta ihan siksi, että ovat paskempia valmentajia kuin Rive Kanerva ja joukkue otti heidän aikanaan aina turpaan, vaikka pelikentällä olivatkin kentällä parempia kuin suurin osa muista kentällä olleista? (Samaten en myöskään usko että Jasse Tuominen on viimeisen 15 vuoden paras maajoukkuehyökkääjä. Ei edes, vaikka maalit jätettäisiin laskematta.)

Saisiko siis arvosanat jotenkin skaalattua joukkueen keskimääräiseen arvosanaan per ottelu?
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #182 : 15.03.2022 klo 23:37:36

Sanoisin melko jännittäväksi, että kaikkien aikojen tilastokeskiarvon kärkipaikalla olevaa Kamaraa ei löydy yhtäkään kertaa ei huonojen pelien, mutta ei myöskään huippupelien listalta. Käytännössä siis Kamara pelaa joka matsissa omaa peliään: Ei häikäise ikinä, mutta ei kyllä epäonnistukaan koskaan ja keskimääräinen taso on erittäin korkealla.

Edit: On kyllä surullinen tuo laitureiden tilanne. Huippupelejä on nähty aniharvoin, ja niistä harvoistakin yksi mies vastaa yli puolista.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #183 : 16.03.2022 klo 00:30:42

Suomi on tänä aikana pelannut todella vähän aikaa laitureilla ja siinä parhaassa 442-ajassa Lod kyllä hakkasi kovia arvosanoja ja syystäkin. Mutta voipi olla, että arvosanalaskenta ei tässä menetelmässä suosi laitureita.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #184 : 16.03.2022 klo 00:49:17

Oliko noissa arvosanoissa jonkunlainen skaalaus pelattuihin minuutteihin tms? Lähinnä vaan osui silmään esim. puolustajien heikoimmissa suorituksissa, että mukana on puolittaisin pelejä. En tiedä antaako sitten esim. toppareiden osalta relevanttia kuvaa.

Suhteuttaa suorituksen minuutteihin eli käytännössä kaikilla yli 30 min pelanneilla suhteuttaa kaikki määrät täyteen peliin.

Ainakaan R. Eremenkon ja Arkivuon arvosanoja en suostu hyväksymään ihan tuosta vaan. >:( Ennen kuin tuomitsen algoritmin lopullisesti, haluan kuitenkin ensin epäillä Paatelaista ja Backea heidän arvosanojensa pilaamisesta ihan siksi, että ovat paskempia valmentajia kuin Rive Kanerva ja joukkue otti heidän aikanaan aina turpaan, vaikka pelikentällä olivatkin kentällä parempia kuin suurin osa muista kentällä olleista? (Samaten en myöskään usko että Jasse Tuominen on viimeisen 15 vuoden paras maajoukkuehyökkääjä. Ei edes, vaikka maalit jätettäisiin laskematta.)

Romanin akilleen kantapää on ollut kokaiini huonot kaksinkamppailut, joiden vuoksi ei pärjää muille keskikentän keskustan pelaajille. Arkivuota pitää vähän jopa tutkia, mutta sen muistan, että viimeiset karsinnat menivät tilastoissa pahasti metsään. Jasse puolestaan on puolestaan ollut tilastollisesti yllättävän hyvä, kun tilasto ei ota huomioon maaleja...

Sanoisin melko jännittäväksi, että kaikkien aikojen tilastokeskiarvon kärkipaikalla olevaa Kamaraa ei löydy yhtäkään kertaa ei huonojen pelien, mutta ei myöskään huippupelien listalta. Käytännössä siis Kamara pelaa joka matsissa omaa peliään: Ei häikäise ikinä, mutta ei kyllä epäonnistukaan koskaan ja keskimääräinen taso on erittäin korkealla.

Kamaralla on valtava määrä 8 ja 8,5 arvosanoja, mutta se huippu puuttuu.

Suomi on tänä aikana pelannut todella vähän aikaa laitureilla ja siinä parhaassa 442-ajassa Lod kyllä hakkasi kovia arvosanoja ja syystäkin. Mutta voipi olla, että arvosanalaskenta ei tässä menetelmässä suosi laitureita.

Lod on luultavasti tilastointihistorian epätasaisin pelaaja ja esim. EM-kisat oli tilastojen osalta karmeaa tekemistä. Arvosanat on tosiaan suhteutettu joka pelipaikalla jonkinlaiseen Gaussin käyrään eli ei pitäisi olla pelipaikkojen välillä ali- tai yliarvostusta.

Edit.
Saisiko siis arvosanat jotenkin skaalattua joukkueen keskimääräiseen arvosanaan per ottelu?

Ei kuulosta hedelmälliseltä suoraan noin, mutta voisi olla mielenkiintoista verrata pelaajien arvosanoja ottelun keskiarvoon ja sitä kautta löytää eniten joukkueen tasoon nähden yli- ja alisuorittavat. Kiitos vaan tästäkin huomisen työpäivän vievästä ajatuksesta. >:(
« Viimeksi muokattu: 16.03.2022 klo 01:06:04 kirjoittanut Julkea bulbul »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #185 : 16.03.2022 klo 12:30:08

Alla listattuna, miten pelaaja on yksittäisissä peleissä keskimäärin suoriutunut joukkueen keskiarvoon nähden. Toisessa sarakkaassa on eilen lasketut pelaajakohtaiset keskiarvot. Kolmas sarake puolestaan kertoo sijalukujen erotuksen näissä kahdessa tilastossa eli jos se on plussalla, pelaaja on pelannut joukkueen tasoon nähden paremmin kuin mitä pelkkä keskiarvo antaisi olettaa.

NimiKeskipoikkeamaArvosana KASijalukujen erotus
Ivanov0,847,583
Pasanen0,747,75-1
Kamara0,687,69-1
Arajuuri0,567,501
L. Väisänen0,537,279
Litmanen0,527,69-3
Moisander0,57,50-2
Kuivasto0,467,50-3
Lod0,417,247
P. Hetemaj0,417,320
Kallio0,347,50-6
Hyypiä0,337,50-7
Pohjanpalo0,327,184
Uronen0,37,261
J. Ojala0,287,144
Tainio0,287,31-3
Sparv0,277,31-5
Mattila0,227,103
O'Shaughnessy0,26,8112
A. Eremenko0,167,32-9
Lampi0,047,13-1
S. Väisänen0,016,972
Toivio-0,026,964
Tihinen-0,047,18-7
Schüller-0,056,825
Forssell-0,17,07-4
Granlund-0,116,96-2
Ring-0,146,7110
Pukki-0,156,803
Lam-0,176,755
K. Hämäläinen-0,176,783
R. Eremenko-0,196,668
Tuominen-0,197,00-10
Kauko-0,216,5010
Jensen-0,216,96-9
Raitala-0,266,664
Kolkka-0,266,720
S. Kuqi-0,276,506
Johansson-0,276,88-11
Pirinen-0,36,78-7
Skrabb-0,346,75-6
Soiri-0,356,85-13
N. Hämäläinen-0,366,368
Halsti-0,386,434
Porokara-0,436,424
Taylor-0,466,68-7
Heikkinen-0,516,60-5
Arkivuo-0,536,372
Ri. Riski-0,556,54-6
M. Väyrynen-0,646,46-4
Alho-0,676,051
Sjölund-0,696,44-5
Hurme-0,835,900
Forss-0,955,640
Nissilä-1,175,500

Mitään mullistavaa tämä tilasto ei tuonut edelliseen nähden vaan hyvät ovat edelleen hyviä ja ovat kantaneet joukkuetta. Jos etsitään kasvoja perusmaajoukkuesotaratsulle, siitä kilpailisivat tämän perusteella Ring ja Tainio. Valitaan jälkimmäinen, ihan vain koska on vekkuli ja lempipelaajani, mutta myös siksi, että hänellä on meriittilistalla vakuuttava paluu lyhyen rintamakarkuruuden jälkeen, kun ensin mainittu on edelleen sillä tiellään. >:(

Korkea sijalukujen erotus voi kertoa esim. siitä, että vaikka keskiarvo on ollut huono, on pelannut joukkueen tasoon nähden ok, kuten DOS. Se voi myös kertoa siitä, että on pelannut pääasiassa harjoitushöntsiä, joissa on ollut joukkueen parhaimmista heikosta keskiarvosta huolimatta, kuten esim. Ojalan kohdalla hätäisesti tulkitsisin. Selvästi miinusmerkkisiä sijalukujen erotuksia puolestaan löytyy erityisesti kultaisen sukupolven iltaruskon ajalta, jolloin joukkueen keskimääräinen taso oli edelleen pelistä toiseen korkealla ja siten hyvälläkin arvosanalla saattoi olla keskimääräinen tallaaja. Olen aina jotenkin kokenut, että Litmaselle tällaiset tilastolliset tarkastelut eivät sovi, sillä algortmi painottaa sen verran kaksinkamppailuja, mutta ei siitä vain mihinkään pääse, että oli vielä länkisäärisenä eläkeläisenä uskomattoman kova tekijä.

Koska tuli näppärästi tässä samalla laskettua, niin alle myös kaikkien tilastoitujen otteluiden arvosanakeskiarvot.

OtteluPelipaikkaVTHTulosPvmKA
Liechtensteinkotivoitto3-015.11.20198,40
San Marinovierasvoitto0-103.06.20118,35
Azerbaidzhankotivoitto1-011.10.20088,30
Liechtensteinvierasvoitto0-211.06.20198,14
Maltavierasvoitto0-526.03.20188,00
Färsaaretvierasvoitto1-307.09.20147,95
Moldovakotivoitto4-102.09.20117,82
Virovierasvoitto0-112.10.20187,82
Walesvierasvoitto0-228.03.20097,80
Kazakstanvierasvoitto0-212.10.20217,77
Latviavierasvoitto0-210.08.20117,77
Belgiakotivoitto2-006.06.20077,75
Puolakotitasapeli0-012.09.20077,75
Armeniakotivoitto3-015.10.20197,75
Saksavierastasapeli1-114.10.20097,70
Kazakstankotivoitto1-004.09.20217,70
V-Venäjäkotivoitto2-009.06.20187,67
Färsaaretkotivoitto1-007.09.20157,65
Irlantikotivoitto1-014.10.20207,64
Luxemburgvierasvoitto0-326.03.20137,50
P-Irlantivierastasapeli3-315.08.20127,45
Georgiavierasvoitto0-110.09.20137,45
P-Irlantikotitasapeli1-111.10.20157,41
Kreikkakotivoitto1-005.09.20197,35
Bulgariakotivoitto2-011.10.20207,35
Tsekkivierasvoitto0-111.09.20127,35
Liechtensteinkotitasapeli1-107.06.20177,33
Armeniavierasvoitto0-226.03.20197,32
Virokotivoitto3-009.11.20177,30
Ranskakotitappio0-107.09.20127,25
Virokotivoitto1-011.09.20187,25
Turkkikotitasapeli2-209.10.20177,23
Bosniakotivoitto2-008.06.20197,23
Sloveniakotivoitto2-014.08.20137,21
Unkarivierasvoitto1-205.03.20147,20
Kreikkakotivoitto2-015.10.20187,20
Azerbaidzhanvierasvoitto1-205.09.20097,18
Ruotsikotitappio1-207.10.20117,18
Romaniavierastappio2-005.06.20187,17
Unkarivierastappio2-018.11.20187,17
Unkarivierastappio1-014.11.20147,15
Liechtensteinvierastasapeli1-109.09.20097,14
Islantikotivoitto1-002.09.20177,14
Kosovovierasvoitto0-105.09.20177,09
Bulgariavierasvoitto1-215.11.20207,09
Venäjävierastappio1-016.06.20217,05
Waleskotivoitto2-110.10.20097,00
Unkarivierastasapeli0-011.10.20117,00
Walesvierastasapeli1-116.11.20137,00
Turkkivierastappio2-024.03.20177,00
Slovakiavierastappio2-118.11.20146,95
Kreikkavierastappio2-118.11.20196,95
Puolavierastasapeli0-029.05.20106,95
Waleskotitappio0-103.09.20206,95
Hollantikotitappio0-206.09.20116,91
Kroatiavierastasapeli1-106.10.20176,90
Makedoniavierastasapeli0-023.03.20186,86
Belgiavierastasapeli0-013.10.20076,85
Kreikkavierastappio2-106.02.20086,85
Walesvierastappio3-118.11.20206,83
Islantivierastappio3-206.10.20166,82
Georgiakotitasapeli1-112.10.20126,80
Romaniavierastasapeli1-108.10.20156,80
Irlantivierasvoitto0-106.09.20206,80
Ukrainakotitappio1-209.10.20216,80
Belgiavierastasapeli1-109.02.20116,79
Kreikkakotitasapeli1-111.10.20146,77
Ukrainavierastappio1-012.11.20166,77
P-Irlantivierastappio2-129.03.20156,75
Bulgariavierastappio2-126.03.20086,73
V-Venäjäkotivoitto1-007.06.20136,73
Ruotsivierastappio0-507.06.20116,71
Islantivierastasapeli1-126.03.20226,70
Serbiavierastasapeli0-008.09.20076,65
Venäjävierastappio3-015.10.20086,65
Italiavierastappio2-023.03.20196,65
Saksakotitasapeli3-310.09.20086,64
V-Venäjävierastasapeli1-111.06.20136,60
Kosovokotitasapeli1-105.09.20166,60
Kreikkavierastappio1-015.11.20186,60
Ukrainavierastasapeli1-128.03.20216,60
Sveitsivierastappio3-231.03.20216,60
Bosniakotitasapeli2-224.03.20216,59
Belgiavierastappio2-021.06.20216,59
Bosniavierasvoitto1-313.11.20216,59
Tsekkikotitasapeli2-221.05.20146,58
Virokotitappio0-104.06.20216,58
Espanjakotitappio0-206.09.20136,55
Italiakotitappio1-208.09.20196,55
Waleskotitasapeli0-001.09.20216,55
Itävaltavierastasapeli1-128.03.20176,54
Puolavierastappio5-026.03.20166,50
Slovakiavierastappio2-029.03.20226,50
Norjavierastappio2-029.03.20166,46
Unkarikotitappio0-113.06.20156,45
Kreikkavierasvoitto0-104.09.20156,45
Bosniavierastappio4-112.10.20196,45
Ranskakotitappio0-216.11.20216,45
Turkkivierasvoitto2-326.05.20126,42
Romaniakotitappio0-214.10.20146,41
Unkarikotivoitto1-008.09.20186,41
Espanjavierastasapeli1-122.03.20136,40
Serbiakotitappio0-202.06.20076,35
Ranskavierastappio3-015.10.20136,35
Italiavierastappio2-006.06.20166,32
Portugalivierastappio2-029.03.20116,25
Ranskavierasvoitto0-211.11.20206,25
Puolavierastappio5-107.10.20206,19
Belgiavierastasapeli1-101.06.20166,14
Ukrainakotitappio1-211.06.20176,10
Ranskavierastappio0-207.09.20216,10
Kroatiakotitappio0-109.10.20166,09
Saksavierastappio2-031.08.20166,00
Tanskavierasvoitto0-112.06.20215,75

Sen verran on pakko röyhistellä rintaa, että arvosana ja lopputulos kulkevat mallikkaasti käsi kädessä, kruununa ja sääntöä vahvistavana poikkeuksena tietysti karmean upea Tanska-voitto. "Paras" hävitty ottelu löytyy vasta sijalta 27 eli Unkari vieraissa 2014. Muutenkin Unkari on säilynyt peikkona eli heitä vastaan on kohtuullisen hyvällä pelillä onnistuttu sössimään useampaankin otteeseen joko tappioon tai tasapeliin. Joka tapauksessa sama pätee näissä kuin aiemmin kikkailemissani syöttömääriä ja kaksinkamppailuja vertailevissa kaavioissa, että todennäköisyys voitolle kasvaa merkittävästi, kun pelaa hyvin. :o Silti, kuten olen aiemminkin julistanut, Kanervan aikana erityistä on ollut, miten huonollakin pelillä on kyetty voittamaan. Mixun aikana puolestaan näennäisesti hyvällä pelillä onnistuttiin sössimään. Tuo on luultavasti se suurin meriitti, mistä ainakin itselleni Rive mieleen tulee jäämään.

Edit. Päivitetty 3.4.2022.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2022 klo 12:17:33 kirjoittanut Julkea bulbul »
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #186 : 16.03.2022 klo 15:34:13

Huutonaurua, että paras peli kollektiivina koskaan oli joku nuhainen 1–0-voitto San Marinosta :D

Mutta kiitos taas oivasta datapaketista! Näitä numeroita sivusilmällä ihastellen seisahtui taas työnteko sopivasti :) Tuoppi
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #187 : 16.03.2022 klo 16:04:36

Huutonaurua, että paras peli kollektiivina koskaan oli joku nuhainen 1–0-voitto San Marinosta :D

Tehtiin mitä piti! >:( Aina silloin tällöin, kun pyörin työtuolissani enkä saa unta, kaihoisasti haikailen sen vähemmän nuhaisen San Marino -voiton tilastojen perään. Muistaakseni sen tilastoimattomuuteen oli Jormalla ihan pätevä syykin, mutta en vain muista, mikä se oli.
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #188 : 17.03.2022 klo 13:01:27

Paljon parjatun Granlundin takana kuitenkin 14 pelaajaa noista yli 360 minuuttia kellottaneista. Schüllerin takana 26, jos en väärin laskenut. Nämä nyt tuli ekana mieleen forkan eniten haukkumista :)
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #189 : 01.04.2022 klo 13:33:41

Sen verran on pakko röyhistellä rintaa, että arvosana ja lopputulos kulkevat mallikkaasti käsi kädessä, kruununa ja sääntöä vahvistavana poikkeuksena tietysti karmean upea Tanska-voitto. "Paras" hävitty ottelu löytyy vasta sijalta 27 eli Unkari vieraissa 2014. Muutenkin Unkari on säilynyt peikkona eli heitä vastaan on kohtuullisen hyvällä pelillä onnistuttu sössimään useampaankin otteeseen joko tappioon tai tasapeliin. Joka tapauksessa sama pätee näissä kuin aiemmin kikkailemissani syöttömääriä ja kaksinkamppailuja vertailevissa kaavioissa, että todennäköisyys voitolle kasvaa merkittävästi, kun pelaa hyvin. :o Silti, kuten olen aiemminkin julistanut, Kanervan aikana erityistä on ollut, miten huonollakin pelillä on kyetty voittamaan. Mixun aikana puolestaan näennäisesti hyvällä pelillä onnistuttiin sössimään. Tuo on luultavasti se suurin meriitti, mistä ainakin itselleni Rive mieleen tulee jäämään.

Tähän liittyen tarkastelin vielä, mitä otteluarvosanojen keskiarvot ovat olleet hävityissä, tasapeliin päättyneissä sekä voitetuissa otteluissa:
Kaikki ottelut, 43-29-42 (tappiot-tasapelit-voitot)
tappio6,65
tasapeli6,87
voitto7,35

Hodgson, 1-3-1
tappio6,35
tasapeli7,08
voitto7,75

Baxter, 3-4-4
tappio6,74
tasapeli7,11
voitto7,57

Mixu, 11-8-11
tappio6,79
tasapeli6,83
voitto7,43

Backe, 7-2- :D
tappio6,42
tasapeli6,37
voitto:D

Kanerva, 21-12-26
tappio6,64
tasapeli6,86
voitto7,27

Voiton ja tasapelin välinen ero on suurempi kuin tasapelin ja tappion. Mixulla hävitytkin ottelut olivat näennäisesti hyviä ja tappion sekä tasapelin raja oli häilyvä, henkimaailman asia. Kanervan kanssa puolestaan heikommallakin pelillä on mahdollista voittaa.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2022 klo 10:52:23 kirjoittanut Julkea bulbul »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #190 : 03.04.2022 klo 12:24:41

Tein algoritmiin toivottavasti viimeiset muokkaukset koskaan ja nyt se ottaa huomioon myös vähäisten kaksinkamppailujen tapauksissa sen, jos niistä on suoriutunut hyvin. Ei kuitenkaan vastaavalla painoarvolla kuin normaalien kaksinkamppailumäärien tapauksissa. Lisäksi, uskokaa tai älkää, algoritmiin on lisätty maalit! Tuplavaikutusta ei ole eli maali kumoaa sitä vastaavan maaliyrityksen ja antaa luonnollisesti enemmän arvosanaan. Siten päästiin mm. siitä ongelmasta, että Tuominen olisi viimeisen 15 vuoden paras hyökkääjä tai Tim Väyrysen suoritus kaikkien aikojen paras yksittäinen hyökkääjän suoritus. Hyötyjiä maaleista olivat luonnollisesti hyökkääjät, mutta kaksinkamppailuista silmään pisti Pasasen sekä Tainion nousu listoilla. Keskimäärin arvosanat nousivat näillä muutoksilla n. 0,3 eli mitään täysin mullistavaa muutosta ei tapahtunut eikä toisaalta haettukaan.

Kaikki listaukset tästä viestistä lähtien päivitetty.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #191 : 03.04.2022 klo 12:37:48

Jaahas, näin sitä muokataan historiaa mieleisekseen >:(  enää ei neutraalit ja objektiiviset numerot kelpaa, kun pitää tuomisvihan takia tehdä muokkauksia.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #192 : 03.04.2022 klo 14:57:23

Jaahas, näin sitä muokataan historiaa mieleisekseen >:(  enää ei neutraalit ja objektiiviset numerot kelpaa, kun pitää tuomisvihan takia tehdä muokkauksia.

Huom! Muiden mieleiseksi, saadusta palautteesta oppien, ks. nimimerkkien Zazar, Tsei Tsei ja Metsän poika kommentit. Pääosin toki kyse on ihan omasta pätemishalusta ja vallasta nauttimisesta. Sekään ei kuitenkaan auttanut Arki-Karia enkä keksi, miten voisin viilata hänen tekemisiään parempaan valoon. :(

Myös Kamaralta nousi nyt parhaiden pelien listalle suorituksia. Vaikka Kamara on ollut hyvä kaksinkamppailuissa, hänellä määrät ovat usein melko vähäisiä.
DiBiagio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #193 : 03.04.2022 klo 15:18:11

Huom! Muiden mieleiseksi, saadusta palautteesta oppien, ks. nimimerkkien Zazar, Tsei Tsei ja Metsän poika kommentit. Pääosin toki kyse on ihan omasta pätemishalusta ja vallasta nauttimisesta. Sekään ei kuitenkaan auttanut Arki-Karia enkä keksi, miten voisin viilata hänen tekemisiään parempaan valoon. :(

Ylos :)

Sivun tilastoja, kun katseli niin Leo - Ivanov topparikaksikolla voi aika huoletta jatkaa. Herrojen yhteistoimintaa vaan hiomaan jatkossa.

Kiitokset Jb:lle!
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #194 : 03.04.2022 klo 15:22:40

Kiitokset Jb:lle!

Tuoppi

Mikä tärkeintä, näköjään kisoihin vieneestä Liechtenstein-ottelusta tuli samalla ansaitusti kaikkien aikojen paras ottelu! :oYlos Ihan yrittämättä.
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid, City, Newcastle


Vastaus #195 : 03.04.2022 klo 18:18:33

Mielenkiinnosta katselin noita huonoimpia pelejä että mitä siellä on tapahtunut. Sellainen osui silmään, että ainakin Ojalalla oli Ukraina-pelistä 6 vaikka listassa 4,5. Taisi joku muukin olla vähän virheellinen.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #196 : 03.04.2022 klo 19:02:30

Mielenkiinnosta katselin noita huonoimpia pelejä että mitä siellä on tapahtunut. Sellainen osui silmään, että ainakin Ojalalla oli Ukraina-pelistä 6 vaikka listassa 4,5. Taisi joku muukin olla vähän virheellinen.

Olen jättänyt virheiden teon menneisyyteen. Eli jos jonkun pelin ketjussa on eri arvosana kuin tässä, se johtuu vain siitä, että kyseisen pelin aikaan algoritmi oli vielä raakile. Toppareilla arvosanat olovat ennen parempia muita kentälläolijoita paremman syöttelyprosentin ja kaksinkamppailuiden takia, mutta nyt arvosanat on tosiaan suhteutettu kuhunkin pelipaikkaan.

Edit. Toivottavasti oli siis viimeinen muutos, ei tällainen venkslaaminen palvele ketään, mutta nyt tehdyt muutokset oli vielä järkevää hienosäätöä kehittämiseksi.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2022 klo 19:24:41 kirjoittanut Julkea bulbul »
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #197 : 03.04.2022 klo 20:03:21

Toppareilla arvosanat olovat ennen parempia muita kentälläolijoita paremman syöttelyprosentin ja kaksinkamppailuiden takia, mutta nyt arvosanat on tosiaan suhteutettu kuhunkin pelipaikkaan.


Edit. Toivottavasti oli siis viimeinen muutos, ei tällainen venkslaaminen palvele ketään, mutta nyt tehdyt muutokset oli vielä järkevää hienosäätöä kehittämiseksi.

Eipäs hätäillä! En jättänyt keskipoikkeama-tilastoa ihan vaan olemaan vaan erittelin parhaat suorittajat pelipaikkakohtaisesti, ja sieltä löytyi top-kympistä edelleen iloiset kuusi topparia. (Top-15:stä kahdeksan.) Väisäs-Saukki ja Tihinen vaikuttaisi olevan koko toppariporukan paskimmat, ja niilläkin näyttäisi olevan arvosanat aika lailla +-0 joukkueidensa ottelukohtaisiin keskiarvoihin verrattuna. Sen sijaan hyökkääjistä top-15:n on yltänyt vain Taistelusika, kun toiseksi paras kärkimies Forssell onkin sitten jo Tihisen takana.

En nyt ihan tuosta vaan niele väitettä, että topparit kantavat Suomea matsista toiseen, vaan tohdin epäillä algoritmisi johtavan meitä edelleen harhaan. >:( Perstuntumalta funtsisin, että toppareiden on sangen vaivatonta hyväksikäyttää algoritmiäsi vetäytymällä oman boksiin toisen järkälemäisen topparin ja Tim Sparvin kaveriksi voittamaan vähe vastustajan kukkupalloja sun muita kaksinkamppailuja yksinäisiä hyökkääjiä vastaan, ja toisinaan myös kaunistella syöttöprosenttejaan höynäämällä kaverisyöttöjä Luken ja Moisanderin kanssa.

Sen sijaan hyökkääjät noin lähtökohtaisesti joutuvat vastustajien bokseissa keskimäärin paljon epätoivoisempiin kaksinkamppailuihin kuin topparit. Kuten myös esim. joulukuusisysteemin laitapakit yrittämässä pysäyttää Franck Riberyä yksinään ilman mitään tukea keskikentältä. Objektiivinen suositukseni onkin huomioida eri pelipaikkojen toisistaan eroavat syöttö- ja kaksinkamppailutilastoissa menestymisen "vaikeustasot" nostamalla Arki-Karin arvosanaa vähintään 1,5 pisteellä per matsi.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2022 klo 20:06:21 kirjoittanut Zazar »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #198 : 04.04.2022 klo 10:48:25

Eipäs hätäillä! En jättänyt keskipoikkeama-tilastoa ihan vaan olemaan vaan erittelin parhaat suorittajat pelipaikkakohtaisesti, ja sieltä löytyi top-kympistä edelleen iloiset kuusi topparia. (Top-15:stä kahdeksan.) Väisäs-Saukki ja Tihinen vaikuttaisi olevan koko toppariporukan paskimmat, ja niilläkin näyttäisi olevan arvosanat aika lailla +-0 joukkueidensa ottelukohtaisiin keskiarvoihin verrattuna. Sen sijaan hyökkääjistä top-15:n on yltänyt vain Taistelusika, kun toiseksi paras kärkimies Forssell onkin sitten jo Tihisen takana.

En nyt ihan tuosta vaan niele väitettä, että topparit kantavat Suomea matsista toiseen, vaan tohdin epäillä algoritmisi johtavan meitä edelleen harhaan. >:( Perstuntumalta funtsisin, että toppareiden on sangen vaivatonta hyväksikäyttää algoritmiäsi vetäytymällä oman boksiin toisen järkälemäisen topparin ja Tim Sparvin kaveriksi voittamaan vähe vastustajan kukkupalloja sun muita kaksinkamppailuja yksinäisiä hyökkääjiä vastaan, ja toisinaan myös kaunistella syöttöprosenttejaan höynäämällä kaverisyöttöjä Luken ja Moisanderin kanssa.

Sen sijaan hyökkääjät noin lähtökohtaisesti joutuvat vastustajien bokseissa keskimäärin paljon epätoivoisempiin kaksinkamppailuihin kuin topparit. Kuten myös esim. joulukuusisysteemin laitapakit yrittämässä pysäyttää Franck Riberyä yksinään ilman mitään tukea keskikentältä. Objektiivinen suositukseni onkin huomioida eri pelipaikkojen toisistaan eroavat syöttö- ja kaksinkamppailutilastoissa menestymisen "vaikeustasot" nostamalla Arki-Karin arvosanaa vähintään 1,5 pisteellä per matsi.

Tämä kaikki pitäisi olla algoritmissä huomioituna, sillä se antaa jokaisella pelipaikalla pisteet sen perusteella, miten JT:n tilastointihistorian aikana on kyseisellä pelipaikalla on pelattu. Esimerkiksi siinä, missä toppari joutuu voittamaan 80 % maakaksinkamppailuistaan saadakseen täydet pisteet, hyökkääjälle riittää 60 %. Syötöissä topparin pitää siirrellä vähe alibisyöttöjä sivuun 95 %:n tarkkuudella täysiin pisteisiin, kun hyökkääjällä riittää n. 10 %-pykälää vähemmän jne. Vastaavasti edes jotain pisteitä saa, kun suorituu paremmin kuin tilastojen heikoin 10 %. Jotta algoritmi ei päätyisi siihen, että puolustajan on helpompi sekä syötellä alibeja että voittaa kaksinkamppailuja ja siten kerätä hyökkääjää enemmän pisteitä, on jokaisen pelipaikan pelaajien kokonaispisteet istutettu kuvaajaan ja haettu arvosanarajat niin, että kuvaaja miellytti silmää. Vaikka tässä on tullut tuon kuvaajaan istutuksen jälkeen melkoisesti uutta dataa, olen muokannut algoritmia ja lisännyt sinne ihan uuden osan eli "Jee maali Pallo", niin silti jakaumat näyttävät edelleen kohtalaisilta:


Laitakeskikentän/-tukien arvosanan 5,5 korostuminen johtuu nopeasti arvioiden laitatukien runsaasta käytöstä viime vuosina, mutta ei vielä niin runsaasta, että olisin heidät erottanut laitapakeista tai laitakeskikentästä. Olen heidät pistänyt laitakeskikenttien kanssa samaan nippuun vakaan tieteellisellä harkinnalla, sillä siten saavat keskimäärin paremman arvosanan kuin puolustajina. Yksi ongelma voi tietysti olla se, että meillä on melko paskat laidat pois lukien Uronen. Hyökkääjistä pitää muistaa, että kärkipäässä on kuitenkin Litmanen, jolla oli sen verran lyhyt JT:n tilastoima ura (11 peliä), että liikaa ei algortimin painotuksiin vaikuttanut, mutta varmasti osaltaan on nostanut vaatimuksia siitä, että hyökkääjäkin voi osata syötellä.

Käppyrät näyttävät olevan melko nätisti kasassa, mutta kun tuota tarkemmin katsoo, niin topparit kulkevat matalien arvosanojen kohdalla muodon alarajalla ja korkeiden kohdalla ylärajalla eli tuolta tullee havaitsemasi ero. Siten pientä hienosäätöä olisi ehkä tehtävissä, sillä vähäisten kaksinkamppailujen hyvin hoitamisen mukaanotto siirsi jakaumaa mahdollisesti oikealle muita ryhmiä enemmän. Lähtökohta oli, että keskimääräinen suoritus itse kullakin ryhmällä on 6,5 eli jakauman korkein kohta oli alkujaan siellä. Nyt puolustajien huippu on siirtynyt seiskaan ja hyökkääjillä sekä keskikentällä se on omalla tavallaan lommahtanut eli arvosanoissa korostuvat Ok- ja Ok+. Sinänsä on hirveän vaikea syyttääkään jotain Arajuurta, Ojalaa tai Ivanovia siitä, että syöttelee niin helppoja kaverille ja voittaa kaksinkamppailunsa. Vaikeiden syöttöjen pisteytyksellä pelkkää alibityöskentelyn mukanaan tuomaa arvosanaa rajoitetaan toki jonkin verran, mutta silti tilastollisesti en oikein keksi järkevää, kaikki huomioivaa tapaa, miten noiden perussuoritusten merkitystä vähentäisi ja toisaalta, miksi pitäisikään?
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #199 : 22.11.2022 klo 17:24:13

- tilastollisesti virheettömiä maajoukkueuriakin on nähty mutta Diogo Tomasin vajaa puoli tuntia lienee tarkistamatta pisin sellainen

Oheinen Jorman kommentti innosti tarkistamaan, montako täydellistä suoritusta hänen läpikäymissään otteluissa on nähty. Alla kaikki täydelliset suoritukset:
NimiVastustajaPelipaikkaPvmKarsintaMinuutitSyötötKaikki kaksinkamppailut
SjölundWalesvieras28.03.2009WCQ101261
VenäläinenBelgiavieras09.02.2011Friendly733
HeikkinenLatviavieras10.08.2011Friendly2083
LampiSlovakiavieras18.11.2014Friendly531
LamBelgiavieras01.06.2016Friendly822
RaitalaIslantivieras06.10.2016WCQ18521
TuominenKosovovieras05.09.2017WCQ18111
SoiriKroatiavieras06.10.2017WCQ181142
LamV-Venäjäkoti09.06.2018Friendly111
SoiriLiechtensteinvieras11.06.2019ECQ2017135
AlhoBulgariakoti11.10.2020NL20442
ArajuuriRanskavieras11.11.2020Friendly1613
AlhoWaleskoti01.09.2021Friendly1821
S. VäisänenMontenegrokoti07.06.2022NL22511
KällmanRomaniavieras11.06.2022NL221131

Kerran voi jokainen olla täydellinen, mutta kaksi kertaa vaatii jo enemmän ja siksi tästäkin tilastosta voidaan päätellä, että Soiri, Alho ja Lam loppuminuuteiksi kentälle, jos haluat täydellisyyttä, minkä allekirjoittanee jokainen peliä ymmärtävä forumisti.

Venäläinen on listasta ainoa, jonka ainoalla oikealla tavalla tilastoitu maajoukkueura myös jäi tuohon ja siten täydelliseksi.

Edit. Listalta puuttuu tosiaan tuo Jorman mainitsema Diogon täydellisyys, joka on ennätyksellisen pitkä sekä minuuteissa että peräkkäisten otteluiden määrässä.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2022 klo 17:26:27 kirjoittanut Julkea bulbul »

 
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9 ... 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa