FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.02.2018 klo 01:42:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Kirjoittaja Aihe: Naisten EM-kilpailut 2013. Ainakin alkulohkosta jatkoon?  (Luettu 12170 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #75 : 18.07.2013 klo 11:32:18

Näistä lähtökohdista "vekkulivalmentajilla" on ollut paikkansa, mutta, ei niitä enää naisten nykytasolla tarvita. Varmasti nyt paras vaihtoehto olisi hyvä naisvalmentaja, joka hioisi suomalaiset naiset "muodostelmajoukkueeksi", jolla on pallo hallussa. Futisäijäkulttuurin paluu veisi naiset takaisin metsään.

Ruotsi kulkee kohti yhtä parasta menestystään EM-kisoissa juuri naisvalmentajan opein.
Suomesta löytyy kokeneitä ja pitkään naisia valmentaneita mm. Pade Miettinen ja Maria Virolainen, jotka varmasti tulisivat Palloliitolle paljon halvemmaksi kuin nykyinen Suomen ja Ruotsin väliä pendlaava Andrée.

Pieni yksityiskohta Ruotsi ja Suomen maajoukkueen erosta valmistautumisessa keskinäiseen otteluun voi lukea tänään ilmestyneestä Urheillehdestä, jossa toimittaja Taru Nyholm pohtii Suomen menestymättömyyttä EM-kisoissa.
"Suomen tekeminen karkasi sivuraiteille jo kentälle saapumisesta lähtien. Pelaajat etsivät katsomosta tuttuja ja vilkuttelivat heille ennen ottelun alkua. Ruotsalaiset tekivät sen vasta ottelun jälkeen - voittajina!"

Harrastelijat vs. ammattimaiset ???
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 18.07.2013 klo 12:12:18

Kyllä niiden kiinnostavuutta on katsojan kannalta syytä vertailla. Ainakin niin kauan kun kuulee vaatimuksia siitä, että molempia tulisi arvostaa yhtä paljon ja valituksia kuinka väärin on se, että miespelaajat ansaitsevat paremmin. 

Jaa. No minä en tuollasia jälkimmäisen virkkeen asioita ainakaan ole koskaan sanonut, joten pysyn kannassani, että mitään syytä ei ole vertailla.

Jokainen tietysti seuraa sitä mikä kiinnostaa, muun vaatiminen on mielestäni ylipäänsä ihan typerää. En minäkään seuraa erityisesti vaikkapa pesäpalloa, koska se on helvetin tylsää mielestäni. Aivan samoin ei sinun tarvitse katsoa naisten jalkapalloa (esimerkiksi), jos se ei sinua kiinnosta. Syynä saa olla sitten vaikkapa se, että naiset ovat huonompia jalkapallossa kuin miehet.
Mr. Brownstone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SAPA


Vastaus #77 : 18.07.2013 klo 16:02:56

YLE:n pelaaja-arviot Suomen pelaajista tehty kuin jostain kehitysvammaisista, pakko löytää positiivista vaikka väkisin. Sama tauti vaivasi selostajaa, suunnilleen piti anteeksi pyytää ennen kuin kehtasi sanoa, että oli esim. huono syöttö tai muuten paha virhe. Eikö kyseessä ole kuitenkin suurin osa lajinsa ammattilaisia? Tai ainakin pitäisi olla. Silloin voisi varmaan vaatimustasokin olla hieman erilainen kuin jossain naisten 4-divarissa.
Okan Sakset

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #78 : 18.07.2013 klo 16:03:05

Aika harva on esittänyt, että naisten pitäisi tienata yhtä paljon.

Toisaalta on hyvä muistaa, että naiset eivät ole kaikissa asioissa tasaisesti huonompia kuin miehet. Esim. teknisesti naisjalkapalloilijoilla on edellytyksiä lähelle miesten tasoa, mutta voimassa häviävät selvästi. Pienempi kenttä, pienemmät maalit ja pienempi pallo tekisivät naisten jalkpallosta kenties viihdyttävämpää. Nykyinen "kaikille samat säännöt" -periaate tuskin tulee muuttumaan.
BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #79 : 18.07.2013 klo 17:41:53

Pienempi kenttä, pienemmät maalit ja pienempi pallo tekisivät naisten jalkpallosta kenties viihdyttävämpää. Nykyinen "kaikille samat säännöt" -periaate tuskin tulee muuttumaan.

Tekisivätkö ne miesten jalkapallosta viihdyttävämpää? 100 vuotta sitten miesmaalivahditkin olivat 15 senttiä nykyisiä lyhyempiä, eivätkä pelaajat olleet niin teknisiä kuin nykyään. Silti pelataan osapuilleen samoilla säännöillä. Mitä enemmän naisjalkapalloilijoita on ja mitä globaalimmaksi sekin laji muuttuu, niin tulet huomaamaan, että naisten jalkapallossakin alkaa olla yhä enemmän niitä 190+-kolossimaalivahteja ja toppareita. Ja muutenkin lajin pelaajatyypit tulevat kehittymään samalla tavalla kuin miestenkin jalkapallossa on käynyt.

Ja vielä tuohon: Ammattilaisuus ja ammattimaisuus ovat kaksi eri asiaa. Ammattiurheilijoita on tässä maassa jääkiekon SM-liigan ulkopuolella kaikki lajit huomioon ottaen ehkä 100. Ammattimaisesti harjoittelevia urheilijoita on kaikki lajit huomioon ottaen taas ehkä jopa tuhansia.
« Viimeksi muokattu: 18.07.2013 klo 17:44:21 kirjoittanut BrDead »
Tuntsa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Arsenal FC


Vastaus #80 : 18.07.2013 klo 18:31:01

YLE:n pelaaja-arviot Suomen pelaajista tehty kuin jostain kehitysvammaisista, pakko löytää positiivista vaikka väkisin. Sama tauti vaivasi selostajaa, suunnilleen piti anteeksi pyytää ennen kuin kehtasi sanoa, että oli esim. huono syöttö tai muuten paha virhe. Eikö kyseessä ole kuitenkin suurin osa lajinsa ammattilaisia? Tai ainakin pitäisi olla. Silloin voisi varmaan vaatimustasokin olla hieman erilainen kuin jossain naisten 4-divarissa.

Ennekari nyt vaan oli ihan helvetin pihalla. Esimerkiksi tilanteissa jossa suomalaispelaaja antaa huolimattoman/huonon syötön niin Ennekari selostaa, että olipa omituinen ratkaisu. Muutenkin jatkuvasti todella negatiivinen, mutta ei hänestä enempää - ei liity topiciin pitenkään jne.

Suomen joukkueesta se puolestaan näkyi selvästi kun joukkueen kenties kaksi tärkeintä pelaajaa puuttui (Saari ja Sällström). Jaksaako joku muuten kaivella jonkun näköistä faktaa siitä, että oliko Suomen joukkue nyt paljon nuorempi tai vähemmän maaotteluita pelannut kuin vuoden 2005 kisajoukkue?
jerevan

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 20.07.2013 klo 12:14:05

Muutama sana tuosta naisten ja miesten vertailusta... Yleisurheilussa esim. maailman nopeimmat naiset pääsisivät Kalevan kisoissa finaaliin - miesten sarjaan. Samoin esim 5000 metrin juoksussa oltaisiin kärkiporukoissa. Vastaavasti maailman parhailla naisjalkapalloilijoilla ei ole mitään asiaa Veikkausliigaan eikä ykkösdivariin. Maailman paras naisjääkiekkoilija pelasi Suomessa aikanaan kolmannella sarjatasolla.

Tätä en nyt kerro mollatakseni naisfutista millään tavalla. Se on mennyt kovasti eteenpäin mutta parantamisen varaa on vielä paljon. Jo nyt esim. Ranskan joukkue on teknisesti hyvin taitava ja syöttökombinaatioissa on miehilläkin opittavaa. Välillä todella nautittavaa katsottavaa ja miehistä tutut nurmikolla kieriskelyt, näyttävät ilmalennot ja torikokoukset tuomarin ympärillä loistavat (lähes) kokonaan poissaolollaan.

Futis on kuitenkin kontaktilaji ja b-pojat ovat jo keskimäärin pidempiä, vahvempia ja nopeampia kuin naiset. Yksilönä nainen voi olla esim nopeampi, mutta kun pelataan 11 vs 11, erot kertautuu. Tiedä sitten miten muissa lajeissa. Esim koripalloonhan etsiytyy kookkaita naisia. Kun katsoo esim Usa:n naisten olympiajoukkuetta, en ihan heti menisi lyömään vetoa esim. suomalaisen b-poikajoukkueen puolesta.

Huolestuttavaa kuitenkin se, että kun muualla naisfutis kehittyy, meillä on jääty polkemaan paikoilleen. Yksi suuri ongelma on se, että niin moni pelaaja lopettaa jo ennen aikuisikää. Tästä syystä moni naisjoukkue suorastaan vilisee b-ikäisiä tyttöjä ja naisjoukkue pitäisi laittaa lainausmerkkeihin.
Zeps

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCL


Vastaus #82 : 30.07.2013 klo 19:17:42

Uutinen

– Täytyisi muistaa, että miehiin verrattuna naiset ovat pelanneet jo useammassa lopputurnauksessa. Naisten FIFA-ranking on myös korkeampi.


Teidän argumenttinne naisfutiksen tasosta on invalideja t. Emmi Alanen
Mur

Poissa Poissa


Vastaus #83 : 29.08.2013 klo 19:55:33

http://areena.yle.fi/tv/1985962

Lainaus
Huikeat Helmarit
Poistuu 22.8.2014

Yle Urheilu seurasi Suomen naisjalkapallomaajoukkuetta vuoden 2013 aikana aina Kyproksen leiriltä EM-turnaukseen. Toimittaja Kaj Kunnas.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #84 : 29.08.2013 klo 20:15:25

Ajattelin nautiskella tuon dokkarin iltasaduksi, mutta karvat nousi heti alkusekunneilla pystyyn, kiitos Kaj Kunnantalon.
BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #85 : 29.08.2013 klo 20:43:20

Kiitämme:
- Kaj Kunnaksen pärstä ei vilahda dokumentissa kertaakaan. Se näkyy ainoastaan viimeisessä kuvassa ja silloinkin ilman ääntä.

Moitimme:
- Laahaavaa alkua. Tiiviimmällä leikkauksella olisi saatu helposti vartti pois sisällön kärsimättä.
- Liikaa turhaa lätinää ja samojen teemojen ympärillä piehtarointia. Enemmän actionia ja vähemmän lätinää, niin olisi tullut menevämpi dokkari.
- Tekstiplanssit loistivat poissaolollaan. Dokumentin pääesiintyjät esitellään kyllä alussa, mutta kadunmiehelle eivät maajoukkueemme profiilipelaajatkaan ole tuttuja. Nyt tuntuikin, että dokumentti oli tehty lähinnä joukkueelle itselleen. Jos itsellä ei olisi riittävästi taustatietoa, niin pelkästään dokumentin pohjalta epäselväksi olisi jäänyt, että kuka pelaajista vaihdettiin ensimmäisessä ottelussa pois kentältä, eikä ollut tyytyväinen rooliinsa.
Assuncao

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Selssi


Vastaus #86 : 30.08.2013 klo 23:21:26

JOTAIN SPOILEREITA:

Huikeat Helmarit.

Olipa tyhjänpäiväinen dokkari. Odotin ennakkoon parempaa, mutta myötähäpeää aiheuttava alku paljastikin tekijän ja arvasin ettei hyvää seuraa. Samat biisit pyörii taustalla läpi dokkarin aina kyllästymiseen saakka ja pääasiassa kuvataan vaan tyttöjen höpöhöpöjä hiekkarannalla. Paras oli kun illalla hotellihuoneessa tyttöjen sammutettua valot, kuuluu pimeydestä vielä omaa ääntään rakastava haastattelija, jonka piti jostain syystä ängetä loppukuvaankin. Äh, olen pettynyt kun aiheesta olisi saanut paljon mielenkiintoisemmankin.
BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #87 : 30.08.2013 klo 23:50:06

Olipa tyhjänpäiväinen dokkari. Odotin ennakkoon parempaa, mutta myötähäpeää aiheuttava alku paljastikin tekijän ja arvasin ettei hyvää seuraa.

Kyllähän tuo tekijä oli tiedossa jo projektin alusta asti. Sen verran paljon Kunnas on tuosta kohkannut niin sosiaalisessa mediassa kuin ihan oikeassakin mediassa.
Jakartan

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 30.08.2013 klo 23:56:31

Paras oli kun illalla hotellihuoneessa tyttöjen sammutettua valot, kuuluu pimeydestä vielä omaa ääntään rakastava haastattelija
Tää oli kyllä jotenkin todella häiritsevä kohta :D Kunnas on kyllä aivan uskomattoman ärsyttävä kaveri. Aika turha dokumentti tosiaan mutta kyllähän noita helmareita silti mielellään katselee Ylos Alas
Helmut Lotto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alapään Koitto


Vastaus #89 : 19.09.2013 klo 08:35:57

YLE:n pelaaja-arviot Suomen pelaajista tehty kuin jostain kehitysvammaisista, pakko löytää positiivista vaikka väkisin. Sama tauti vaivasi selostajaa, suunnilleen piti anteeksi pyytää ennen kuin kehtasi sanoa, että oli esim. huono syöttö tai muuten paha virhe. Eikö kyseessä ole kuitenkin suurin osa lajinsa ammattilaisia? Tai ainakin pitäisi olla. Silloin voisi varmaan vaatimustasokin olla hieman erilainen kuin jossain naisten 4-divarissa.
Sama homma on Palloliiton uutisissa ja raporteissa, kukaan ei ole koskaan pelannut paskasti mutta jostain syystä Suomi vaan hävisi.  Saatana ihan kuin jostain pikkulasten turnauksista raportoisivat.
Helmut Lotto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alapään Koitto


Vastaus #90 : 19.09.2013 klo 18:11:32

Tämä on jo seur. turnauksen asiaa, mutta Palloliitto sanoo lauantaisen Kazakstan -matsin alkavan klo 16 Suomen aikaa. UEFA:n mukaan matsi alkaa klo 12 mitälie aikaa, ja Kazakstanissahan kello on kolme tuntia meitä edellä joten eihän se mitenkään voi kello 16 Suomen aikaa alkaa?
Koke72

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 20.09.2013 klo 08:52:05

Käsittääkseni ottelu alkaa klo 16 paikallista aikaa eli klo 13 Suomen aikaa.
blackhawk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Suomi, Everton


Vastaus #92 : 20.09.2013 klo 11:12:35

Kazakstan-Suomi alkaa klo 13.00 Suomen aikaa.

Palloliiton sivulla sanotaan aivan selvästi "Otteluiden alkamisajat paikallista aikaa" eli klo 16.00 on Kazakstanin aikaa. UEFA puolestaan ilmoittaa kaikkien matsien alkamisajat Keski-Euroopan ajassa (tarkkaavainen lukija huomaa maininnan "All times CET"), joten siksi siellä lukee klo 12.00.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines