FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
15.11.2024 klo 14:30:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 27 [28] 29 ... 112
 
Kirjoittaja Aihe: F.C. Barcelona 2013-2014 - ¡Descanse en paz, Tito!  (Luettu 465813 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
jtp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #675 : 07.10.2013 klo 07:22:30

Luulenpa, että Tito ei kokemattomuuttaan uskaltanut paljon rotatoida, eikä myöskään peluuttaa nuoria, kuten edeltäjänsä rohkeasti teki. Tulos piti saada mahdollisimman varman päälle pelaamalla, Messin merkitys kasvoi liian suureksi. Nyt tilanne on parempi, koska Tatalla on kuitenkin kokemusta ja näyttöjä menestyksellisestä valmentamisesta.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #676 : 07.10.2013 klo 11:06:55

Luulenpa, että Tito ei kokemattomuuttaan uskaltanut paljon rotatoida, eikä myöskään peluuttaa nuoria, kuten edeltäjänsä rohkeasti teki. Tulos piti saada mahdollisimman varman päälle pelaamalla, Messin merkitys kasvoi liian suureksi. Nyt tilanne on parempi, koska Tatalla on kuitenkin kokemusta ja näyttöjä menestyksellisestä valmentamisesta.
Noh noh, kuitenkin Guardiolan viimeisellä kaudella paistoivat samat ongelmat kuin Titon viime kaudella: Messin merkitys joukkueelle kasvoi liian suureksi, rotaatio puuttui avainpelaajien osalta jo Pepin aikakaudella, mikä näkyi viimeisen kauden keväänä väsymisinä ja loukkaantumisina (Xavi, Puyol, Busi, Alves, Iniesta, Messi...). Turha Tito Vilanovaa on parjata syyttä suotta, ei hän sairastumiselleen mitään voinut. Ennen Titon sairastumistahan joukkue pelasi loistavaa jalkapalloa voitokkaasti illasta toiseen (liigassa ennätyksellinen 18-1-0 avauspuolisko). Tämä jälkeen Titon sairastumisen myötä joukkue menetti taktisen johtajansa, mikä ei voinut olla vaikuttamatta harjoitteluun ja sitä kautta pelaamisen tasoon. Xavi myönsi tämän tällä kaudella haastattelussa, ettei joukkue harjoitellut taktisia asioita normaaliin tapaan, kun Tito oli poissa. Joukkue vaipui ns. selviytymistilaan Titon poissaolon ajaksi: Se voitti tarvittavat pelit liigassa, mutta ei kyennyt kehittymään ilman valmentajaa (mikä joukkue pystyisi?). Niinpä maaliskuisen Milan-ottelun fantastinen 4-0 suoritus on vieläkin ihmettelyn kohteena. Se oli ihmeellinen, olosuhteisiin ja ajankohtaan nähden yllättävä ilta, jollaista ei olisi uskonut silloin tulevan ilman Titoa ja keskellä kauden toistaiseksi vaikeimpia hetkiä (takana oli kuitenkin kaksi kipeää tappiota arkkiviholliselle).

PSG:tä vastaan pelatusta otteluparista (2-2 & 1-1), jossa Tito oli jo mukana, Barcelona meni lopulta ansaitusti jatkoon, vaikka ilman Messiä, joka loukkaantui ensimmäisessä osaottelussa, pelaaminen näytti todella vaikealta. Bayernia vastaan sitten kävi miten kävi. Titon piikkiin? No ei todellakaan, ei täysin, ei tässä maailmassa. Ensinnäkin Bayern oli niin paljon valmiimpi joukkue kuin Barcelona, mikä oli osittain vieläkin seurausta Titon sairaudesta johtuneesta kehityksen pysähtymisestä. Toiseksi Barcelonalta olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa ennen ensimmäistä Bayern-osaottelua kaksi joukkueen tärkeintä pelaajaa: Busquets ja Messi. Molemmat pelasivat avauksessa Saksassa, mutta jokainen näki, ettei kumpikaan ollut siinä kunnossa, jossa olisi pitänyt olla Bayernin kaltaista joukkuetta vastaan (= täydessä kunnossa ilman vammoja). Kahden avainpelaajan keskenkuntoisuus ei voinut olla vaikuttamatta negatiivisesti Barcelonan peliesitykseen. Kolmanneksi Bayern hyödynsi Barcelonan suurinta heikkoutta, eli heikkoa puolustamista ja puhdasta pituuseroa erikoistilanteissa, joista se iskikin kaksi ensimmäistä osumaansa. Tämän jälkeen Barcelona oli vaikeassa tilanteessa, jossa sen olisi ollut lähes pakko iskeä maali ensimmäisessä osaottelussa, jotta se olisi säilyttänyt hyvät mahdollisuudet jatkoonpääsyyn kotiottelussa. 2-1 kavennusta ei koskaan kuitenkaan tullut, vaan Bayern iski hivenen kyseenalaisen 3-0 osuman sekä vielä 4-0 maalin vastaiskuistaan, joten toisesta osaottelusta Camp Noulla tuli pelkkä muodollisuus. Käytännössä saman Barcelona oli tehnyt Bayernille keväällä 2009, kun Bayern oli selkeästi keskeneräinen nippu ja Barcelona tuore, nälkäinen ja yllätysvalmis porukka.

Titon ei olisi ehkä pitänyt peluuttaa (ainakaan avauksessa) keskenkuntoisia Messiä ja Busia Münchenissä, mutta toisaalta keskenkuntoisinakin normaaleissa olosuhteissa - normaalissa ottelussa - kyseiset herrat ovat elintärkeitä ja riittävän hyviä ratkaisemaan otteluita. Bayern ei vain ollut mikä tahansa joukkue. Bayern oli tehnyt kotiläksynsä oikein hyödyntämällä pituusylivoimansa erikoistilanteissa, prässäsi aggressiivisesti, puolusti joukkueena, hyökkäsi terävästi vastaan ja oli ylipäätään huomattavasti valmiimpi kuin Blaugrana. Niinpä väitän, että viime kevään Bayern (ja mahdollisesti myös tämän kauden Bayern) oli paras joukkue, jonka Pepin ja Titon Blaugrana (2008-2013) on kohdannut. Barcelona kohtasi sen vieläpä itsensä kannalta vaikeassa tilanteessa (edellä luettelemani asiat), joten tulos oli mitä oli. Titon niskaan on turha kaataa täyttä painolastia kyseisestä tappiosta, koska tappio kyseisestä otteluparista olisi tullut todennäköisesti joka tapauksessa, olisi valmentamassa ollut sitten kuka tahansa.

Titolle menee kunnia viime kauden ennätyksellisen ylivoimaisesta liigamestaruudesta: kauden alkupuoliskon peleissä, joissa mestaruus käytännössä jo pedattiin, löysi Tito vaikeissakin peleissä ja tilanteissa ratkaisun ongelmiin aggressiivisilla, rohkeilla ja niin usein oikeiksi havaituilla vaihdoilla ja pelisapluunan muutoksilla. (Aikaisemmilla kausilla Pep usein luotti liikaa avauskokoonpanoon ja teki vaihdot liian myöhään). Niin usein Barcelona nousi tappiosta/tasapelistä voittoon ja niin usein ratkaisijana oli Messi, jolle Titon tekemät muutokset ja vaihdot loivat tilaa ja aikaa juuri sen ratkaisevan verran enemmän kuin ennen muutoksia. Aina, kun joukkue voittaa kansallisen sarjan mestaruuden, ei kausi voi olla pettymys eikä varsinkaan siksi, että ylivoimaisen liigamestaruuden lisäksi Blaugrana eteni välieriin sekä Copa del Reyssa että Mestarien liigassa. Jos joukkue olisi pudonnut Córdoballe tai Alavésille Copassa tai jäänyt lohkovaiheeseen UCL:ssa, voisi kautta pitää osittain pettymyksenä, mutta ei nyt. Pepin aikainen menestys on vain totuttanut culét aivan liian hyvään.

Barcelonan materiaali oli liian yksipuolinen Titon kaudella (Keita lähti) verrattuna esimerkiksi Pepin kolmeen ensimmäiseen kauteen, jolloin joukkueen vahvuudesta löytyi mm. Abidalia, Henrya, Keitaa, Touréa, joiden avulla esimerkiksi erikoistilanteiden puolustaminen oli nykyistä ja viime kautista helpompaa tai ylipäätään mahdollista. Fyysisyydessä Blaugrana hävisi viime kaudella(kin) mm. Real Madridille ja Bayernille, mikä oli sekin seurausta pelaajamateriaalin yksipuolisuudesta. Lisäksi hyökkäyspelaaminen oli viime kaudella (varsinkin talvella&keväällä) liian yksipuolista, staattista, homogeenistä ja liian riippuvaista Messistä. Toisaalta aggressiivinen prässäyspeli katosi viimeistään Titon sairastumisen myötä ja tämä vaikeutti Barcelonan puolustuspelaamista ja pelitasapainoa ylipäätään.

Kaikkia näitä ongelmia on Tata Martino varmasti tutkaillut otteassa vastaan Barcelonan valmentajan pestin. Prässipeli on palautettu, mikä näkyy heti positiivisesti molemmissa päissä, kulmapotkujen puolustaminen on muutettu aluepuolustuksesta miesvartiointiin, mikä ei silti näytä poistavan ongelmaa, koska materiaali ei anna siihen mahdollisuutta tai ei ainakaan tee tehtävästä helppoa. Neymarin hankkiminen auttaa välittömästi Messi-riippuvuuteen (hankinnasta kunnia ei tosin mene Tatalle). Lisäksi Blaugranan pelaamiseen on tuotu muitakin vaihtoehtoja kuin hidas jauhanta; nyt muun muassa pitkät pallot ja vastahyökkäykset ovat variaatioina mukana. Rotaatiota on ihan kivasti mukana, jotta joukkue ei olisi niin väsyneen näköinen kuin parina edellisenä keväänä. Edelleen toki Xavin tulisi mielestäni pelata vähemmän ja Montoyan saada enemmän peliaikaa, mutta katsotaan vähän pidemmälle ennen tuomitsemista.

Niinpä Tata Martinon tulo Barcelonan peräsimeen on erittäin tervetullut tuulahdus raikasta ilmaa, koska kaksi edellistä valmentajaa ovat olleet Blaugranan koneen omia tuotoksia, La Masian kasvatteja, joten La Masian ulkopuoliset ideat, uudet näkökulmat ja erilainen osaaminen on siinä mielessä tervetullutta, ja se tulee juuri oikeaan aikaan. Martino on sopiva sekoitus Barcelonan pelifilosofiaa ja siitä eriävää monipuolisuutta, vastustajan mukaan sopeutumista ja erilaisia vaihtoehtoja. Tatan valinta tuntuu oikealta samaan tapaan kuin Titon valinta viime kaudelle, kun profeetta Pep Guardiola jätti joukkueen ensimmäisenä valmentajana seurahistoriassa vastoin kannattajien, pelaajien ja seurajohdon tahtoa (Titosta tuli sitten toinen). Guardiolan jälkeen muutoksen ei tullutkaan olla liian iso, joten Tito oli looginen ja oikeaksi muodostunut ratkaisu. Olisi ollut tietenkin parempi nähdä viime kausi ilman Titon sairauden uusiutumista, mutta näin ei ollut tarkoitettu.
jtp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #677 : 07.10.2013 klo 11:46:38

Minun mielestäni Guardiolan viimeisellä kaudella ei ollut suuria ongelmia, vain huono tuuri esti Barcaa pääsemästä ansaitusti mestarien liigan finaaliin. Samoin cupissa Real Madrid kaatui aika ylivoimaisella peliesityksellä aiemmin talvella Bernabeulla. Ja mielestäni Barca ei pelannut loistavaa jalkapalloa viime kaudella kuin ajoittain, päinvastoin peli oli nyhjäystä ja pisteitä tuli enemmän kuin olisi ansaittu, monesti voittomaali tuli ihan pelin lopussa. Barca pelasi loistavasti Milania vastaan (4-0), vaikka Tito oli ollut jo pitkään poissa. Kyllähän tuo 0-7 tappio Bayernille maailman parhaalla pelaajamateriaalilla on ennätyksellisen huono suoritus.
Engineer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Maajoukkue, FCB & FC Honka


Vastaus #678 : 07.10.2013 klo 17:48:10

Kyllähän tuo 0-7 tappio Bayernille maailman parhaalla pelaajamateriaalilla on ennätyksellisen huono suoritus.
Ei sillä pelaajamateriaalilla pelkästään otteluita voiteta, esimerkkejä löytyy Madridista Lontooseen. :) Suorituksen tasosta olemme yhtä mieltä.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #679 : 07.10.2013 klo 17:55:01

Minun mielestäni Guardiolan viimeisellä kaudella ei ollut suuria ongelmia
Ai ei ollut suuria ongelmia? Sitten sinulla tekee muisti tepposet, on jäänyt pelejä katsomatta tai aika on kullannut muistot... Liigassa kaudella 2011-2012 saavutetut 91 pistettä ovat toki loistava saavutus normaalisti, mutta Mourinhon Real Madridin kyydistä Pepin Barcelona putosi kymmenen pisteen päähän (jota Pep piti mahdottomana erona) jo helmikuussa. Miksi tällainen ero pääsi syntymään? Koska:

Syyskuu:
Real Sociedad-FCB 2-2 - Barcelona menettää 0-2 johdon toisen puoliajan lepsun pelaamisen johdosta.
Valencia - FCB 2-2 - Barcelona on vaikeuksissa uuden 3-4-3-taktiikan kanssa; Valencia hyödyntää nämä vaikeudet ensimmäisellä puoliajalla. Toisen puoliajan kiri riittää ainoastaan tasuriin.

Lokakuu:
FCB - Sevilla 0-0 - Sevillan puolustus pelasi todella kurinalaisesti. Messi epäonnistui rankkarissaan lisäajalla, kun Varas torjui sen.

Marraskuu:
Athletic - FCB 2-2 - Veden peittämällä San Mamésilla vierailijoilla oli vaikeuksia pelata omaa pallokontrolliin perustuvaa peliään. Kauden sensaatiojoukkueisiin kuulunut baskilauma sai vain pisteen, kun Messi tasoitti lisäajalla. Barcelonalle tappiokin olisi voinut olla mahdollinen.
Getafe - FCB 1-0 - Heikko esitys Blaugranalta, joka ei hyödyntänyt paikkojaan, mutta ei toisaalta luonutkaan niitä yletöntä määrää.

Tammikuu:
Espanyol - FCB 1-1 - Jälleen tahmea esitys vieralijoilta; Espanyol tasoitti pelin lopussa, jonka jälkeen Barcelonalla oli vielä paikka, mutta ei...
Villarreal - FCB 0-0 - Samoin. Maalipaikkojen hyödyntäminen ja jopa niiden luominen näytti vaikealta.

Helmikuu:
Osasuna - FCB 3-2 - Kauden kulminaatiopisteeksi muodostunut ottelu, jossa Blaugranan puolustaminen ja pelaaminen ylipäätään Pamplonan heikkokuntoisella nurmella oli surkeaa.

Tämän jälkeen Blaugrana voitti 11 liigapeliä peräkkäin ja kavensi Valkoisten sarjajohdon 10 -> 4 ennen Klassikkoa, jonka Barcelona kuitenkin Camp Noulla hävisi 1-2. Klassikko-tappiosta syyttävä sormi osoittaa valmennusjohtoa, joka ei saanut Barcelonaa pelaamaan edes vähää alusta siten kuin olisi pitänyt pelata (oikeasti ainoa Klassikko Guardiolan aikana kun näin kävi).

Toki hyvämuistisimmat muistavat, että Pepin Barcelonalla viimeisellä kaudella oli myös todella paljon huonoa tuuria tuomarityöskentelyn kanssa, kun samaan aikaan Real Madrid käänsi ottelun kuin ottelun voitoksi kuin ihmeen kautta (myös tuomarin kanssa Valkoisilla oli tuuri puolellaan). Mutta niinhän se menee, että tuuri pitää ansaita ja Real Madrid pelasi vuosikymmenen parasta jalkapalloaan tuolloin, kun taas Barcelona valmentajineen ei tehnyt pieniä asioita oikein etenkään kauden avauspuoliskolla, vaan päästivät Valkoiset karkumatkalle omien helppojen pistemenetysten kautta. Pepin kolmella aikaisemmalla kaudella, kun Blaugrana saavutti mestaruuden, ei Barcelonan joukkue välittänyt siitä riippumattomista asioista (kentän kunto, tuomarityöskentely, ottelun ajankohta, jopa vastustaja...), vaan se keskittyi ainoastaan oman suorituksen maksimaaliseen onnistumiseen. Pepin viimeisellä kaudella tämä osittain unohtui, Barcelonasta tuli haavoittuvainen eikä se enää ottanut voittoja, vaan odotti, että ne annetaan sille tai ne tulevat jotenkin itsestään. Pepin ensimmäisillä kausilla, kun Barcelona ansaitsi voittaa, se lähes poikkeuksetta voitti. Pepin viimeisellä kaudella näin ei ollut, vaan joukkue keskittyi liiaksi pistemenetyksiin johtaneiden syiden etsimiseen joukkueen ulkopuolelta, vaikka oikeasti syyt löytyivät joukkueen omasta pelaamisesta. Tämän silloinen joukkue valmentajineen tajusi liian myöhään, eli vasta sitten, kun Real Madrid oli jo 10 pistettä edellä.

vain huono tuuri esti Barcaa pääsemästä ansaitusti mestarien liigan finaaliin.
UCL-finaaliin Barcelona ei edennyt, koska Cesc, Messi ja Sánchez etunenässä jättivät sekä ensimmäisessä (Stamford Bridge) että toisessa osaottelussa (Camp Nou) lukuisat loistavat maalipaikkansa hyödyntämättä. Maaleja joko tekee tai sitten niitä ei tee; paikat joko hyödyntää tai sitten ei hyödynnä. Chelsea hyödynsi ja Barcelona ei hyödyntänyt, joten Chelsea meni päätyyn asti. Tuuria toki lontoolaisilla oli matkassa enemmän kuin UCL-voittajalla yleensä, koska muun muassa sekä Barcelona välierissä että Bayern finaalissa jättivät erinomaiset paikkansa hyödyntämättä, mutta toisaalta se ei ollut Chelsean 'vika'. Chelsea kiitti ja hyödynsi omat paikkansa itse riittävällä tehokkuudella.

Samoin cupissa Real Madrid kaatui aika ylivoimaisella peliesityksellä aiemmin talvella Bernabeulla.
Kyllä, ensimmäinen osaottelu Bernabéulla oli loistava 1-2 voiton myötä, mutta toinen osaottelu (2-2) ei totuuden nimissä ollut Barcelonalta mikään ylivoimainen, ainoastaan riittävä. Jos kyseisiä otteluita vertaa viime kauden vastaaviin kohtaamisiin Copa del Reyssa (jolloin ruorissa oli Jordi Roura), erona oli se, ettei Mourinho lähtenyt pelkurimaisesti peruuttelemaan (kuten vuotta aiemmin Bernabéulla), vaan soti varsin avoimin kortein Blaugranaa vastaan (etenkin ensimmäisessä osassa). Barcelona ei hyödyntänyt maalipaikkojaan 0-1 tilanteessa Bernabéulla (mm. Pedron läpiajo) ja lopulta ottelu päättyi tasan. Camp Noulla pelatussa toisessa osassa Real Madrid oli mennyt taktisesti valovuoden eteenpäin Blaugranaan verrattuna (Barcelona ei kehittynyt, kun Tito oli New Yorkissa) ja voitti otteluparin ansaitusti 2-4. Olihan Mourinho saanut Valkoisen laumansa pelaamaan Barcelonaa vastaan ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Enää Real Madridilla ei ollut henkistä lukkoa tai apinaa selässä kohdatessa Barcelonan (kiitos Valkoisten Camp Noulla nappaaman 1-2 voiton Pepin viimeisellä kaudella). Eli Real Madrid oli viime kaudella sekä henkisesti että taktisesti valmiimpi kuin mitä se oli Pepin Barcelonan aikana ja toisaalta Blaugrana joutui pelaamaan viime kauden kolme viimeisintä Klassikkoa ilman valmentajaa.

Ja mielestäni Barca ei pelannut loistavaa jalkapalloa viime kaudella kuin ajoittain, päinvastoin peli oli nyhjäystä ja pisteitä tuli enemmän kuin olisi ansaittu, monesti voittomaali tuli ihan pelin lopussa.
Pelin loppu kuuluu peliin ihan siinä missä pelin alkukin, joten miksei silloin saisi tehdä maaleja? Barcelona kaatoi viime kaudella liigavastustajan toisensa perään kauden avauspuoliskolla (jolla liigamestaruus käytännössä jo ratkottiin), koska Tito Vilanova tiesi kesken ottelun, mitä vaihtoja tulisi tehdä ja samalla hän uskalsi tehdä ne tarpeeksi ajoissa, jotta pelaajilla jäi aikaa pelata Titon toiveiden mukaisesti ja iskeä tarvittavat osumat.

Syyspuoliskolla:

Osasuna - FCB 1-2: Tämä oli varmasti Barcelonan yksi viime kauden heikoimmista peleistä reilun tunnin verran. Ottelu näytti varmalta tappiolta siihen asti, kunnes Vilanova päätti tehdä 62-74min kolme vaihtoa ja muuttaa Blaugranan pelimuodostelmaa hieman. Näin Messille aukesi kärjen alapuolelle tarvittava tila tehdä ratkaisevat osumat (74min & 78min).

FCB - Valencia 1-0: Adriano teki ihmemaalinsa jo ensimmäisellä puoliajalla. Maalia kohti osuneet vedot menivät 5-0 Barcelonalle, tolpat 1-0 ja yritykset kokonaisuudessaan 15-4.

UCL: FCB - Spartak Moskova 3-2: Peli näytti vaikealta, kun Romulo vei Spartakin 1-2 johtoon 58. minuutilla. Tito vaihtaa 62-73 minuuteilla Alexis Sánchezin ja Villan Messin tueksi ylös (Alvesin ja Tellon tilalle) ja muuttaa muodostelman rohkeammaksi -> hups vain vaikealta näyttänyt peli kääntyykin Blaugranan 3-2 voittoon kahden Messin maalin (72min & 80 min) myötä.

FCB - Granada 2-0: Vaihdosta kentälle tullut Xavi ratkaisee vasta 86. min kohdalla. Kannattaa kuitenkin jälleen kiinnittää huomiota Vilanovan taktisiin ratkaisuihin: 53. minuutilla, kun Barcelonan peli ei ottanut auetakseen, vaihtaa Tito kentälle Xavin ja Pedron sekä vielä 72. minuutilla Adrianon tilalle Tellon ja muuttaa Barcelonan pelimuodostelman 4-3-3:sta 3-4-3:ksi. Titon oikeat taktiset ratkaisut tuovat jälleen täydet pisteet pelistä, joka olisi ihan hyvin voinut päättyä 0-0 ilman valmentajan oikein tehtyä ja ajoitettua reagointia.

Sevilla - FCB 2-3: Sevilla menee 2-0 johtoon 47. minuutilla ja ottelu näyttää Barcelonan kannalta pahalta. Jälleen Vilanova tekee siirtonsa ottamalla Tellon ja Villan kentälle, Barcelona tekee kolme maalia (joista Villa viimeisen lisäajalla) ja voittaa.

Deportivo - FCB 4-5: Tässä hullussa pelissä, jossa Mascherano otti toisella puoliajalla punaisen, teki Vilanova jälleen vain ja ainoastaan fiksuja vaihtoja: Adriano tuli toppariksi ulosajetun Mascheranon paikalle, Xavi ja Pedro tulivat kentälle tuomaan pallokontrollia ja rauhallisuutta, jota Barcelona kaipasi niukassa johtoasemassaan vajaamiehisenä.

Pointti on se, että Vilanova oli ja on parempi valmentaja kuin annat ymmärtää. Lisäksi se, että Barcelona käänsi pelin usein vasta toisella puoliajalla ei ole välttämättä pahasta. Jokainen joukkue maailmassa pelaa kaudessa tiukkoja matseja eikä niiden kääntämisessä voitoiksi ole mitään negatiivista, päinvastoin. Vilanovan Barcelona kykeni kääntämään tiukkoja otteluita voitoiksi todella hyvällä prosentilla. Sitä teki myös Guardiolan Barcelona kolmena ensimmäisenä kautenaan, mutta ei enää viimeisellä (2011-2012), jolloin Pep usein odotteli liian kauan taktisten ratkaisujen ja pelaajavaihtojen kanssa sen sijaan, että olisi toiminut ajoissa, kun näki, ettei homma toiminut. Neljännellä kaudellaan Pep oli vähän kuin isä, joka uskoi poikansa osaamiseen vähän liiankin vahvasti eikä ymmärtänyt ottaa tätä vaihtoon. Niinpä tiukoista peleistä, joita aikaisemmin tässä viestissä luettelin, jäi Barcelonalta edellisellä kaudella niin usein pisteet ottamatta, joten Real Madrid pääsi 10 pisteen karkumatkalle. Viime kaudella Tito teki korjausliikkeen tämän suhteen.

... eikä Guardiolan Blaugrana voittanut otteluitaan ylivoimaiseen näytöstyyliin ensimmäisellä kolmella kaudellaankaan läheskään aina. Sinne mahtuu monia nousuja viime hetkien maaleilla voittoon: Barcelonan olympiastadionilla syyskuussa 2008 (1-2), lokakuussa 2008 Shakhtaria vastaan Ukrainassa (1-2), Pamplonassa tammikuussa 2009 (2-3), El Sardinerolla helmikuussa 2009 (1-2), Stamford Bridgellä toukokuussa 2009 (1-1), syyskuussa Euroopan Supercupin finaalissa Shakhtar voitettiin 'vasta' jatkoajalla (1-0) ja joulukuussa 2009 Blaugrana nousi tasoihin seurajoukkueiden MM-kilpailun loppuottelussa Pedron viime hetken maalilla ja lopulta voitti vasta Messin jatkoajalla syntyneen osuman ansiosta...

Barca pelasi loistavasti Milania vastaan (4-0), vaikka Tito oli ollut jo pitkään poissa.
Se olikin ihmeellinen peli, jossa kaikki palaset loksahtivat kohdilleen (asiaa päivittelin jo edellisessä viestissä).

Kyllähän tuo 0-7 tappio Bayernille maailman parhaalla pelaajamateriaalilla on ennätyksellisen huono suoritus.
Missään nimessä Bayern ei ollut hyvä, vaan se oli nimenomaan pelkästään Barcelonan huonoutta. Niinkö? Barcelonan suoritus oli heikko, mutta siihen on syynsä, joista yksi oli häikäisevän kova Bayern. Kuten selitin jo aikaisemmassa postauksessani, oli tulos monen palasen summa: Barcelona ei ollut parhaimmillaan, Bayern oli. Itse asiassa on hyvä, että otit pelaajamateriaalit esiin, koska niiden välinen ero oli yksi syy, minkä vuoksi Bayern Barcelonan voitti: Bayern hyödynsi Barcelonan materiaalin yhtä suurta heikkoutta - lyhyyttä - erikoistilanteissa. Lisäksi Bayern hyödynsi Barcelonan pelaajamateriaalin fyysisyyden puutetta keskikentällä olemalla itse fyysinen (jälleen materiaaliero Bayernin eduksi). (Siihen on syynsä, miksi mm. Keitaa peluutettiin lähes poikkeuksetta UCL-vieraspeleissä avauksessa.) Lisäksi Bayern hyödynsi Barcelonan keskikentän (Xavi & Iniesta) hitautta ja kykyä turvata&puolustaa riittävän isoja alueita pallottomana.

Edelleenkin: Pep Guardiolan valmentama Barcelona ei kohdannut neljän kauden aikana yhtään viime kauden Bayernin tasoista joukkuetta; niin loistava, nälkäinen ja monipuolinen joukkue Bayern viime kaudella oli (ja on mahdollisesti myös kuluvalla kaudella). Viime kaudella Vilanovan Barcelona kuitenkin kohtasi ja tulos oli mitä oli monen eri syyn seurauksena. Viime kaudella Mourinhon Real Madrid oppi viimein lukuisien yritys-erehdys -Klassikkojen jälkeen, miten Blaugrana voitetaan, mutta onnistui siinäkin tosissaan vasta sitten, kun Tito oli New Yorkissa. Milan syöstiin Camp Noulla maanrakoon; PSG kukistettiin Zlatanin räikeästä paitsiomaalista, Messin loukkaantumisesta ja ennennäkemättömän pahasta Messi-riippuvuudesta huolimatta...
« Viimeksi muokattu: 07.10.2013 klo 17:58:53 kirjoittanut aquel »
jtp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #680 : 07.10.2013 klo 18:06:04

Ai ei ollut suuria ongelmia? Sitten sinulla tekee muisti tepposet, on jäänyt pelejä katsomatta tai aika on kullannut muistot... Liigassa kaudella 2011-2012 saavutetut 91 pistettä ovat toki loistava saavutus normaalisti, mutta Mourinhon Real Madridin kyydistä Pepin Barcelona putosi kymmenen pisteen päähän (jota Pep piti mahdottomana erona) jo helmikuussa. Miksi tällainen ero pääsi syntymään?

No sehän on tunnettu tosiasia, että kun on voittanut vuosia putkeen, voittaminen on aina yhä vaikeampaa. Ehkä valmentajat ja pelaajat olivat henkisesti vähän väsyneitä ja suurin nälkä oli kadonnut. Tämä on arvailua, mutta pelillisesti mitään kriisiä ei ollut. Tuomarithan tuolla kaudella myös, ilmeisen tahattomasti, tuomitsivat monesti Real Madridin eduksi ja Barcaa vastaan.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #681 : 07.10.2013 klo 19:08:41

No sehän on tunnettu tosiasia, että kun on voittanut vuosia putkeen, voittaminen on aina yhä vaikeampaa. Ehkä valmentajat ja pelaajat olivat henkisesti vähän väsyneitä ja suurin nälkä oli kadonnut. Tämä on arvailua, mutta pelillisesti mitään kriisiä ei ollut. Tuomarithan tuolla kaudella myös, ilmeisen tahattomasti, tuomitsivat monesti Real Madridin eduksi ja Barcaa vastaan.
Kyllä, mutta oli silloinen Blaugrana pelillisestikin - jos ei nyt kriisissä - niin ainakin ajautumassa ongelmalliseen suuntaan: Abidalin tilalle ei oltu löydetty tasapainoista pelaajaa, jonka vuoksi 3-4-3-kokeilua ei vielä nykyäänkään ole yhtä helppo toteuttaa. Lisäksi Blaugranan pelin tasapaino ei ole ollut samalla tasolla enää kuin ajoittain verrattuna aikaan, jolloin Abidal pelasi. Toiseksi joukkue oli jo tuolloin Guardiolan viimeisellä kaudella liian riippuvainen Messistä, hänen tehoistaan ja onnistumisistaan, kun David Villa loukkaantui, Pedro ajautui varjoihin, Alexis Sànchezin kausi oli rikkonainen (ja ensimmäinen) ja Cescin olemassaolon pystyi huomaamaan vain syksyllä... Niinpä Pep nosti Tellon ja Cuencan rinkiin, mutta tuolla kaudella heidän saamansa vastuun määrä oli vielä liian suurta suorittamiseen nähden.

Edit:

Lainaus
New Barcelona coach Tata Martino, who joined the club this summer, calls midfielder Xavi "the sheriff". [sport]
El Conejo

Poissa Poissa


Vastaus #682 : 07.10.2013 klo 20:57:58

tsiisas... ei voi ainakaan väittää, ettei aquel perustelisi näkemystään, mutta miten hitossa jaksat?
slarvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK Fotboll


Vastaus #683 : 08.10.2013 klo 19:57:15

tsiisas... ei voi ainakaan väittää, ettei aquel perustelisi näkemystään, mutta miten hitossa jaksat?

Minun mielestäni oli todella mielenkiintoista lukea. Ainakin virkisti omaa muistiani kovasti.
Segador

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Visca!


Vastaus #684 : 09.10.2013 klo 10:37:15

Kauden ensimmäinen derbi barceloní pelataan Camp Noulla perjantaina 1. marraskuuta klo 22 Suomen aikaa. Tulee todella tarpeettoman tiivis pelitahti tuolle viikolle ja otteluajankohdan syystä voi jokainen taas vetää omat johtopäätöksensä:

LA 26.10. 19:00  Reial Madrid (K)
TI 29.10. 23:00  Celta de Vigo (V)
PE 01.11. 22:00  Espanyol (K)

Seuraava peli onkin vasta keskiviikkona 6.11. Milania vastaan kotona, ihan täyttä vittuilua ja sabotaasia liigalta laittaa peli jo perjantaille, meille tulee kolme liigapeliä seitsemään päivään eli kuormitus on äärimmäisen kova. Vieläpä kun noita perjantaipelejä ei ole ollut vuosikausiin niin onhan tässä taas liigan asia ihan selvä, sinipurppura kone on pysäytettävä.
animal instinct

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MaPS, FCB


Vastaus #685 : 09.10.2013 klo 10:48:43

Kauden ensimmäinen derbi barceloní pelataan Camp Noulla perjantaina 1. marraskuuta klo 22 Suomen aikaa. Tulee todella tarpeettoman tiivis pelitahti tuolle viikolle ja otteluajankohdan syystä voi jokainen taas vetää omat johtopäätöksensä:

LA 26.10. 19:00  Reial Madrid (K)
TI 29.10. 23:00  Celta de Vigo (V)
PE 01.11. 22:00  Espanyol (K)

Seuraava peli onkin vasta keskiviikkona 6.11. Milania vastaan kotona, ihan täyttä vittuilua ja sabotaasia liigalta laittaa peli jo perjantaille, meille tulee kolme liigapeliä seitsemään päivään eli kuormitus on äärimmäisen kova. Vieläpä kun noita perjantaipelejä ei ole ollut vuosikausiin niin onhan tässä taas liigan asia ihan selvä, sinipurppura kone on pysäytettävä.

Kai tuossa on ajateltu jättää valmistautumisaikaa champparia varten.
+ vielä siitä, että 3/4 pelistä on kotona.
Timpe

Poissa Poissa


Vastaus #686 : 09.10.2013 klo 11:01:46

Kauden ensimmäinen derbi barceloní pelataan Camp Noulla perjantaina 1. marraskuuta klo 22 Suomen aikaa. Tulee todella tarpeettoman tiivis pelitahti tuolle viikolle ja otteluajankohdan syystä voi jokainen taas vetää omat johtopäätöksensä:

LA 26.10. 19:00  Reial Madrid (K)
TI 29.10. 23:00  Celta de Vigo (V)
PE 01.11. 22:00  Espanyol (K)

Seuraava peli onkin vasta keskiviikkona 6.11. Milania vastaan kotona, ihan täyttä vittuilua ja sabotaasia liigalta laittaa peli jo perjantaille, meille tulee kolme liigapeliä seitsemään päivään eli kuormitus on äärimmäisen kova. Vieläpä kun noita perjantaipelejä ei ole ollut vuosikausiin niin onhan tässä taas liigan asia ihan selvä, sinipurppura kone on pysäytettävä.

Totta.

Madridille tosiaan tulee kolme peliä kahdeksaan päivään, joka on ammattilaisurheilussa ihan käsittämätön ero yhteen pääkilpailjoista! Madrilla kaksi vieraissa ja Barcalla kaksi kotona. Sieniliiga mukaan ja pelejä pelaatan sama määrä, samoilla lepoajoilla. Barcelona on selkeästi pysäytettävä!
TaitoFudis

Poissa Poissa


Vastaus #687 : 09.10.2013 klo 11:28:22

Onhan 3 peliä viikkoon paljon, mutta yhtä tiivis ohjelma on Celtalla pelit la ja ti ja Espanyolilla pelit la,ti ja pe. Joten luulisi tästä olevan Barcalle hyötyä verrattuna Celtaan ja Espanyoliin kunhan rotaatiota käytetään järkevästi.
Ainut mikä "huolettaa" on, että real saa yhden huilipäivän enemmän ennen classikoa.

Aquelin vielä kiitosta edellis kausien kertaamisesta!
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #688 : 09.10.2013 klo 11:34:15

Ainut mikä "huolettaa" on, että real saa yhden huilipäivän enemmän ennen classikoa.
Itse asiassa asia on toisinpäin: Barcelona pelaa Milanossa tiistaina 22. lokakuuta (kolme välipäivää), Real Madrid pelaa kotonaan keskiviikkona 23. lokakuuta Juventusta vastaan (kaksi välipäivää), joten Blaugranalla on tässä lievä etu Klassikkoa edeltävien lepopäivien määrän suhteen.
TarzaninTucca

Poissa Poissa


Vastaus #689 : 09.10.2013 klo 11:42:37

Uutinen
barcastuff ‏@barcastuff 1 h
Barcelona players who were most subbed off this season (after 12 games): Pedro 6 - Cesc 5 - Iniesta Messi Neymar 4 #fcblive


Tata Ylos
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #690 : 09.10.2013 klo 12:04:08

Itse asiassa asia on toisinpäin: Barcelona pelaa Milanossa tiistaina 22. lokakuuta (kolme välipäivää), Real Madrid pelaa kotonaan keskiviikkona 23. lokakuuta Juventusta vastaan (kaksi välipäivää), joten Blaugranalla on tässä lievä etu Klassikkoa edeltävien lepopäivien määrän suhteen.

Noin muutenkin tässä on turha mitään Barcelonan vastaisuutta epäillä ottelukalenteroinnin suhteen:

Barcelona:                *** Real Madrid:

19.10. Osasuna - FCB *** 19.10. RMa - Málaga
(kaksi välipäivää) *** (kolme välipäivää)
22.10. Milan - FCB
(kolme välipäivää)  *** 23.10. RMa - Juventus
                       *** (kaksi välipäivää)
26.10. El Clásico
(kaksi välipäivää) *** (kolme välipäivää)
29.10. Celta - FCB
(kaksi välipäivää)   *** 30.10. RMa - Sevilla
1.11. FCB - Espanyol *** (kaksi välipäivää)
(neljä välipäivää) *** 2.11. Rayo - RMa
                        *** (kaksi välipäivää)
                         *** 5.11. Juventus - RMa
6.11. FCB - Milan   *** (3-4 välipäivää)
(2-3 välipäivää)
9.-10.11. Betis - FCB *** 9.-10.11. RMa - Real Sociedad
Maaottelutauko

Barcelonalla on 3-4 kertaa kaksi välipäivää, 1-2 kertaa kolme ja kerran neljä. Real Madridilla on 3 kertaa kaksi välipäivää, 2-3 kertaa kolme ja 0-1 kertaa neljä välipäivää. Molemmilla on välipäiviä 16, mutta niiden hyöty on jakautunut eri viikoille: Barcelona lepää enemmän ennen Klassikkoa sekä ennen kotipeliä Milania vastaan (+ mahdollisesti ennen vieraspeliä Betisiä vastaan); Real Madrid puolestaan saa mahdollisuuden levätä hyvin ennen kotipelejä Juventusta, Sevillaa sekä Real Sociedadia vastaan.

Uutinen
barcastuff ‏@barcastuff 1 h
Barcelona players who were most subbed off this season (after 12 games): Pedro 6 - Cesc 5 - Iniesta Messi Neymar 4 #fcblive


Tata Ylos
Messi tosin on otettu kahdesti vaihtoon loukkaantumsen takia (vs. Atlético & Almería)...
León

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nettihuligaani


Vastaus #691 : 09.10.2013 klo 13:07:45

Kauden ensimmäinen derbi barceloní pelataan Camp Noulla perjantaina 1. marraskuuta klo 22 Suomen aikaa. Tulee todella tarpeettoman tiivis pelitahti tuolle viikolle ja otteluajankohdan syystä voi jokainen taas vetää omat johtopäätöksensä
Voisitko oikeasti lopettaa tämän naurettavan salaliittoteorian jauhamisen? Kuten aquel tuossa avasikin niin itse asiassa Barcalla on jopa etulyöntiasema Realiin nähden, tai näin ainakin minä luen tuota kalenteria.
Espanjassa on varmasti paljon porukkaa jotka toivovat Realin kurittavan Barcaa kaikessa mahdollisessa, mutta suurin osa niistä lopuista on taas Barcelonan puolella. Jos liiton päätöksiä katsoo, niin ei tuolta taustalta kyllä illuminatia löydä, ellei sellaista halua löytää. Jos haluat realistisen (sic) näkökulman Barcan/Katalonian asioihin, niin kannattaa varmaan lukea muutakin kuin itsenäisyystaistelijoiden tiedonantoja ja äärilaidan katalaanipropagandaa. Asioilla kun on aina kaksi puolta.
TaitoFudis

Poissa Poissa


Vastaus #692 : 09.10.2013 klo 13:21:47

Cl:ssa barcan peli oli ensimmäisellä kierroksella keskiviikona ja toisella kierroksella tiistaina (realilla päin vastoin) niin oletin automaattisest, että taas pelattaisiin keskiviikkona...my bad! Mutta  hyvä näin!!
Segador

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Visca!


Vastaus #693 : 09.10.2013 klo 13:34:05

Nojoo, tuli ehkä taas turhan kärkkäästi kommentoitua, pahoittelut siitä. Lähinnä vain ihmettelen että noinkin suuri ottelu, mitä Barcelonan derby ehdottomasti on, pelataan perjantaina aikaan jona yleensä pelataan vain jotain jämäpelejä. Tuskin kukaan voi myöskään olla eri mieltä siitä, että ottelulle sopivin aika olisi joukkueiden otteluohjelman ja matsin statuksen huomioiden lauantai-illan prime time.
León

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nettihuligaani


Vastaus #694 : 09.10.2013 klo 13:49:11

Periaatteessa joo, mutta mieluummin Milania vastaan kevyin jaloin, por si acaso. Tuossa taitaa painaa taustalla myös liigan uusi otteluohjelmaluonnos, on ihan reilua että Barca ja Real pelaavat välillä primetimen ulkopuolella kun sitä tekevät säännöllisesti kaikki muutkin. Ymmärrän tämän solidaarisuuden ja kiinnostavien tv-pelien näkökulmasta, mutta jos saisin päättää niin yksikään joukkue ei pelaisi kuin lauantaina ja sunnuntaina välillä 17-22.
Segador

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Visca!


Vastaus #695 : 09.10.2013 klo 14:03:03

Periaatteessa joo, mutta mieluummin Milania vastaan kevyin jaloin, por si acaso.
Mun mielestä pistemenetys liigassa on pahempi kuin pistemenetys UCL-lohkossa mutta eihän tähän ole yhtä oikeaa vastausta.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #696 : 09.10.2013 klo 16:00:12

Nojoo, tuli ehkä taas turhan kärkkäästi kommentoitua, pahoittelut siitä. Lähinnä vain ihmettelen että noinkin suuri ottelu, mitä Barcelonan derby ehdottomasti on, pelataan perjantaina aikaan jona yleensä pelataan vain jotain jämäpelejä. Tuskin kukaan voi myöskään olla eri mieltä siitä, että ottelulle sopivin aika olisi joukkueiden otteluohjelman ja matsin statuksen huomioiden lauantai-illan prime time.

Perjantai 1.11.2013 on Pyhäinpäivä (Tots Sants), mikä lienee vaikuttanut sen valintaan pelipäiväksi.
Pink Indian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bijela ST.


Vastaus #697 : 09.10.2013 klo 16:02:36

Perjantai 1.11.2013 on Pyhäinpäivä (Tots Sants), mikä lienee vaikuttanut sen valintaan pelipäiväksi.

Ja DOOMin keikka.
nupe4ever

Poissa Poissa


Vastaus #698 : 09.10.2013 klo 23:27:06

Useinhan täällä peukutellaan aivan ansaitusti Messiä ja viime aikoina Neymaria hyvistä otteista, mutta aivan yhtä ison härän kullin kokoisen Ylos:n ansaitsee Aquel! Kiitos jälleen kerran asiakirjoituksistasi, sinun takiasi tulee paljon luettua tätä topiccia. Toivottavasti kirjoitusintosi kestää koko kauden ajan, jotta itsekkin pysyy kärryillä mitä Kataloniassa tapahtuu ;)
Timpe

Poissa Poissa


Vastaus #699 : 10.10.2013 klo 10:28:36

Useinhan täällä peukutellaan aivan ansaitusti Messiä ja viime aikoina Neymaria hyvistä otteista, mutta aivan yhtä ison härän kullin kokoisen Ylos:n ansaitsee Aquel! Kiitos jälleen kerran asiakirjoituksistasi, sinun takiasi tulee paljon luettua tätä topiccia. Toivottavasti kirjoitusintosi kestää koko kauden ajan, jotta itsekkin pysyy kärryillä mitä Kataloniassa tapahtuu ;)

En oo Barcafani, mutta sama! Kivaa luettavaa kerta toisensa jälkeen!

 
Sivuja: 1 ... 27 [28] 29 ... 112
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa