FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.08.2019 klo 23:53:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 44 [45]
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan taso  (Luettu 198178 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
4-5-2

Poissa Poissa


Vastaus #1100 : 04.08.2019 klo 18:06:57

Valitettavasti näin, kun isoimmat joukkueet eivät ole pystyneet ottamaan loikkaa.

Onhan tässä loikka otettu, mutta väärään suuntaan.
Erval

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #1101 : 06.08.2019 klo 15:58:33

Taso = Tasainen sarja?

Kaikki pelaa!

Katsojan näkövinkkelistä kyllä. Lisäksi uusi sarjajärjestelmä on tuonut lisää mielenkiintoa otteluihin, kun useammalla jengillä on mahdollisuus saavuttaa jotain kauden päätteeksi.
Jari-ja-Minä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: It's all good


Vastaus #1102 : 07.08.2019 klo 07:25:22

Tummennus oma. Pitäisikö täälläkin panostaa yhteisiin fysiikkatreeneihin?

Lainaus
..
Ensi kertaa Groningenissa vieraillessa Talo vaikuttui seuran harjoituskeskuksesta. Huippumoderni keskus valmistui vuosi sitten.

– Joka ikäluokalla on oma pukukoppi. Harjoituskenttiä on kymmenkunta, valmentajilla on omat toimistot ja kuntosalin lisäksi sisällä on 50 metriä pitkä juoksurata, Talo luettelee.

Harjoituksia on 6–7 kertaa viikossa. Hän on jo saanut huomata eron suomalaisen ja hollantilaisen harjoituskulttuurin välillä.

– Täällä kiinnitetään paljon enemmän huomiota fysiikkaan. Suomessa tein aika paljon omatoimisesti voimaharjoituksia, mutta täällä sitä tehdään myös seuran treeneissä. Se näkyy, sillä pelaajien fysiikka on parempi kuin Suomessa pelaavilla. Pelaajat ovat nopeita, vahvoja ja taitavia.

...

Varsinainen juttu maksumuurin takana: https://www.ts.fi/urheilu/jalkapallo/juniorit/4660980/Littoisista+Hollantiin+muuttanut+jalkapallolupaus+totuttelee+uuteen++Ruokaa+on+tarpeeksi+eli+ei+valittamista
Manfred Fandango

Poissa Poissa


Vastaus #1103 : 07.08.2019 klo 22:21:30

Tummennus oma. Pitäisikö täälläkin panostaa yhteisiin fysiikkatreeneihin?
Fyysinen heiveröisyys on pitkään ollut suomalaisten jalkapalloilijoiden ongelma. Tuo johtuu nähdäkseni monesta eri syystä.

Ensinnäkin on otettava huomioon tuo täälläkin pyöritelty pelaajien lyhyys.

Toinen merkittävä syy ovat olosuhteet ja niistä seuraavat määrälliset rajoitukset, joiden takia harjoituksissa pääosin pyritään keskittymään pallolliseen tekemiseen joukkueena aina kun siihen vain on mahdollisuus.

Suomessa myöskin arvostetaan taitavuutta tai oikeastaan enemmän pikkunäppäryyttä kuin fyysisiä ominaisuuksia. Olen ajatellut tämän johtuvan jostain tasa-arvoisen luterilaisen sosiaalidemokratian piirteistä, joiden takia opeteltuja taitoja halutaan korostaa enemmän kuin synnyinlahjoina saatuja. Yhteiskunnallisesti ihailtavaa ja hienoa, mutta ei toimi huippu-urheilussa. Etenkin vähän vanhempien valmentajien joukossa on myös suoranaisia harhaluuloja voimaharjoittelun vaikutuksista, mutta nämä ovat toivottavasti jo vähenemään päin.

Kova fyysinen harjoittelu ja etenkin voimaharjoittelu vaatii myös paljon polttoainetta. Kouluruoka on monella tapaa hieno juttu, mutta sitä ei ole mitoitettu kasvuikäisten urheilijoiden vaatimille hurjille proteiini- ja kalorimäärille. Ei ole sattumaa, että etenkin jääkiekossa isokokoiset pelaajat tulevat akatemioista, joissa saa paremmin urheilijoille sopivaa ruokaa.

Kirjoittelin aiemmin Soisalon ja Nissilän topikkiin:

En minäkään usko, että Nissilä olisi ollut missään vaiheessa huonossa juoksukunnossa, mutta kyllähän tuosta fyysisestä preesenssistä tai oikeastaan sen puuttumisesta näkee, että voimapuoli on jostain syystä vedetty vituiksi. En tiedä onko Nissilällä jotain haasteita sen kanssa vai onko kalakukkojen mailla ollut vaan osaamisesta uupelo.

Tuossa on kuva, josta näkee miten valtava fyysinen ero Nissilällä ja Nissilää kaksi vuotta nuoremmalla Soisalolla oli tuonne siirryttäessä:

https://www.flickr.com/photos/132535935@N06/42948083942/in/album-72157698362241955/
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #1104 : 07.08.2019 klo 22:41:47

Suomessa myöskin arvostetaan taitavuutta tai oikeastaan enemmän pikkunäppäryyttä kuin fyysisiä ominaisuuksia. Olen ajatellut tämän johtuvan jostain tasa-arvoisen luterilaisen sosiaalidemokratian piirteistä, joiden takia opeteltuja taitoja halutaan korostaa enemmän kuin synnyinlahjoina saatuja. Yhteiskunnallisesti ihailtavaa ja hienoa, mutta ei toimi huippu-urheilussa.

Tämä väite tuntuu todella kaukaa haetulta oikeastaan kaikissa palloilulajeissa.

Meillä nimenomaan elää voimakkaana käsitykset esim. brasseista pikkunäppärinä kikkailijoina, kun taas itse koetaan olevansa pikemminkin "kiviä taskuun"-porukkaa.

 
Sivuja: 1 ... 44 [45]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines