FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.09.2020 klo 03:27:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 61 [62] 63
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan taso  (Luettu 270499 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
TeukkaS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MEILTÄHÄN TÄMÄ KÄY!


Vastaus #1525 : 03.09.2020 klo 15:21:31

Liigaseurojen määrän rajoittamista johonkin kymmeneen tai edes tähän kahteentoista voisi ymmärtää paremmin edes vähän alusta, jos meillä olisi ihan konkreettisia esimerkkejä Ykkösen ihmeellisestä taloutta ja olosuhteita parantavasta voimasta. Lyhyellä tähtäimellä joukkuemäärän kasvattamisesta tuskin hyödytään liigan tason paranemisella, mutta vähänkään pidemmällä tähtäimellä tuosta on vaikea nähdä muuta kuin hyötyjä.

Kendovertauksissa on totta, että tämän hetkinen mammuttiliiga on tasoltaan valovuosia perässä jotakin kymmenen vuoden takaistakin, mutta toisaalta syyt tuohon ovat ihan totaalisesti sarjan sulkemisessa, jonka myötä kaikki liigan alapuolinen sarjatoiminta on vedetty päin helvettiä ja ne harvat kitukasvustossa sinnittelevät organisaatiot on ollut käytännössä pakko pelastaa vuosien mittaan vääjäämättömän näivettymisen pelossa liigan parrasvaloihin. Futiksen osalta tuskin kukaan on missään vaiheessa ehdottanut sarjan sulkemista, jolloin sitä elinvoimaa jäisi myöskin liigan alapuolelle. Selvää on se, että millään keinolla Ykkösestä ei tule mitään seuraavien superorganisaatioden kasvattamoa, vaan kuten erinomaisessa Jaro-esimerkissä yläpuolella kuvattiin, tuplaliikenvaihto liigassa putoaa puolta pienempään tulovirtaan Ykkösessä ja sitä kautta karrikoidusti ammattilaisjengin puoliammattilaistumista. Tuossa kuviossa suomalainen jalkapallo pelkästään häviää.

Laitetaan nyt vielä varmuuden vuoksi, ettei tämä tietysti tarkoita sitäkään, että liiga pitäisi laajentaa 30 joukkueen sarjaksi. Tasapaino pitää löytyä liigan lyhyen tähtäimen tason pudotuksen ja pitkän aikavälin hyötyjen välille, jolloin 16 joukkuetta olisi oikein hyvä määrä.
maranpaja

Poissa Poissa


Vastaus #1526 : 03.09.2020 klo 16:36:12

Pelkästään se, että päästäisiin irti tästä Veikkauksen diktaattorimaisesta otteesta olisi kyllä aivan helvetin isoa eteenpäin menoa.
Voisi myös kuvitella, että myös ulkomaiset vedonlyöntiyhtiöt olisivat niitä innokkaimpia sponsoreita paikallisten yrittäjien ohella.

Se, että joukkueet saisivat esim miljoona euroa enemmän kaudessa rahaa ilman Veikkauksen monopolia, mahdollistaisi jo ihan konkreettiset
ammattilaisorganisaatiot jokaiselle liigapaikkakunnalle. Tämä taas johtaisi siihen, että parhaista pelaajista ei tarvitsisi luopua yhden huippukauden jälkeen, kun sieltä joku nimellinen tarjous ulkomailta tulisikin. Näin tähtipelaajista pystyttäisiin nauttimaan ehkä sen ylimääräisen kauden verran, joka voisi myös osaltaa nostaa sitä veikkausliigan kiinnostusta katsojien silmissä. Tällä miljoonalla saisi myös taustaorganisaation lisäksi jo ainakin kaksi kertaa kovemmat niput jokaiselle joukkueelle, jotka operoivat tällä hetkellä lähinnä talkoomeiningillä (hieman kärjistetysti). Tämä auttamatta nostaisi jo liigan tasoa ja kiinnostavuutta huomattavasti. Toki jo edellisissä viesteissä mainitut stadion olosuhteet pitäisi saada vastaamaan pääsarjatason fudista.

Summa summarum: Itse nään suurimpana esteenä veikkausliigan kasvulle Veikkauksen monopolin

edit. Ruotsissa on hoidettu kaikki niin hyvin, että sieltä varmaan kannattaisi kopioida onnistunut malli aika pitkälti.
« Viimeksi muokattu: 03.09.2020 klo 16:45:28 kirjoittanut maranpaja »
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1527 : 03.09.2020 klo 17:41:12

Se, että joukkueet saisivat esim miljoona euroa enemmän kaudessa rahaa ilman Veikkauksen monopolia,

:D
Ja sitten sä heräsit.
maranpaja

Poissa Poissa


Vastaus #1528 : 03.09.2020 klo 18:10:04

:D
Ja sitten sä heräsit.


Ruotsissa ollaan jo ihan hyvällä mallilla.

https://www.sportspromedia.com/news/unibet-swedish-soccer-us-200-million-title-sponsorship
Pääsponsorilta 15 miljoonaa jaettavaksi vuosittain liigan ja divarin joukkueiden kesken.

https://sillyseason.se/allsvenskan-prispengar-148371/
Tv-sopimus takaa jokaiselle liigajengille 2.1 - 3.6 miljoonaa euroa vuosittain.

Ja sitten mä heräsin, että meillä on Veikkaus.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1529 : 03.09.2020 klo 18:15:23

joukkueet saisivat esim miljoona euroa enemmän kaudessa rahaa ilman Veikkauksen monopolia

Ruotsissa pääsponsorilta 15 miljoonaa jaettavaksi vuosittain liigan ja divarin joukkueiden kesken.

Tässä matikassa on aika iso ongelma. Etenkin, kun huomioi, että ruotsalainen futis on markkina-arvoltaan valovuosia suomalaista edellä :(
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Yhteisöjäni ja arvojani edustavat


Vastaus #1530 : 03.09.2020 klo 18:36:47

Nyt ollaan aika syvällä Harhamassa.
Resurssit ovat suurelta osin paikallisia, joten kyllä ne katoavat, jos paikallinen seura katoaa liigakartalta.

Niin, silti mitä pienempi sarja Suomessa on ollut sitä enemmän sarjassa on pelannut pienten kaupunkien joukkueita ja isojen kaupunkien kakkos- ja kolmosseurat loistavat poissaolollaan, itse asiassa monen suuren kaupungin ykkösjoukkuekin.

Tätä kehää on odotettu kolmisenkymmentä vuotta.

Eli taas tämä argumentti, että tyhjästä pitäisi pieraista valmiita organisaatioita, valmista rahaa ja valmiita pelaajia, kun maltti ei riitä odottamaan.
Liigassa joukkueet saavat eri tavalla rahaa, olosuhteita kehitetään ja on kaikki mahdollisuudet vahvistaa sitä organisaatiota. Toki se edellyttää odottamista ja jos on odottanut jotain vahvistaa kehää sen kolmekymmentä vuotta, niin jännä kun tässä asiassa ei sitten jaksa odottaa.

Resurssit katoavat putoavilta joukkueilta, resurssit lisääntyvät nousevilla joukkueilla. Elämän kiertokulku.

Ennen futiksen ammattimaistumista ehkä näin, mutta 90-luvulta eteenpäin pääsarjassa on ollut enenevissä määrin suurien kaupunkien joukkueita, riippumatta onko sarjakoko 10, 12 vai 14 joukkuetta.

Prosessi on vielä kesken, mutta kyllähän nykyliiga on suhteellisesti paremmassa jamassa kuin 30v sitten.

Pointti oli se, että jos hyppy ykkösestä liigaan on liian suuri, niin sitä todennäköisemmin ne liigapaikan tuomat lisäresurssit heitetään kankkulan kaivoon, joko siksi koska ei ole varaa ostaa joka pelipaikalle uutta liigatason pelaajaa, tai koska ykkösen voi voittaa helpommin joku puuhasteluorganisaatio josta ei löydy kompetenssia toimia ammattiliigassa (ps kemi). Samalla putoaminen liigasta olisi todennäköisempi kuolinisku seuroille kuin nyt, kun liigatason pelaajia ja kannattajia ei kiinnostaisi enää pelit reservi- ja kaupunginosajoukkueita vastaan. Futiskultturi ei kehity ja resurssit eivät kasva jos putoaminen tarkoittaa todennäköistä konkkaa tai liigan paluuta puoliammattilaissarjaksi.

Toistaen itseäni, olen suuremman liigan kannalla pitkällä aikavälillä, mutta tällä hetkellä kuilu liigan ja ykkösen välillä on liian suuri liigan laajentamiseksi, sillä laajentaminen kasvattaisi kuilua entisestään. Toiseksi, toisin kuin moni täällä väittää, seurat kuten ac oulu, haka ja jaro ovat kehittyneet ykkösessä, vaikkakin hitaasti. Ne ovat oppineet haalimaan sponsoreita työllä eikä statuksella, sekä venyttämään penniä oikeissa asioissa. Sitten kun se liiganousu joku päivä taas tulee tuollaiselle seuralle, tuottaa seura enemmän arvoa liigalle kuin seura, joka opettelee nuo asiat vasta liigassa.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1531 : 03.09.2020 klo 18:43:07

90-luvulta eteenpäin pääsarjassa on ollut enenevissä määrin suurien kaupunkien joukkueita, riippumatta onko sarjakoko 10, 12 vai 14 joukkuetta

Oot muuten väärässä
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1532 : 03.09.2020 klo 18:47:20

olen suuremman liigan kannalla pitkällä aikavälillä, mutta tällä hetkellä kuilu liigan ja ykkösen välillä on liian suuri liigan laajentamiseksi, sillä laajentaminen kasvattaisi kuilua entisestään

Jos liigan joukkuemäärää voisi kasvattaa vasta sitten, kun ykkösessä olisi valmiita liigaorganisaatioita, liigan joukkuemäärää ei voisi kasvattaa ikinä.

toisin kuin moni täällä väittää, seurat kuten ac oulu, haka ja jaro ovat kehittyneet ykkösessä, vaikkakin hitaasti. Ne ovat oppineet haalimaan sponsoreita työllä eikä statuksella, sekä venyttämään penniä oikeissa asioissa. Sitten kun se liiganousu joku päivä taas tulee tuollaiselle seuralle, tuottaa seura enemmän arvoa liigalle kuin seura, joka opettelee nuo asiat vasta liigassa.

Eli ne on siis sittenkin valmiita nostettavaksi liigaan heti, ja ykkösessä voi sit uudet seurat taas kehittyä liigavalmiiksi.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #1533 : 03.09.2020 klo 18:55:01

Jos liigan joukkuemäärää voisi kasvattaa vasta sitten, kun ykkösessä olisi valmiita liigaorganisaatioita, liigan joukkuemäärää ei voisi kasvattaa ikinä.

Kyllä ykkönen omalla tavallaan valmistaa organisaatioita liigaa varten. Jos se ei tekisi sitä ollenkaan, niin silloin esim. voitaisiin luopua sarjan valtakunnallisuudesta ja pelata aluelohkoilla. Se, että kuinka paljon ykkönen valmistaa seuroja liigaa varten, on sitten asia, josta voidaan keskustella. Pitää kuitenkin muistaa, että liigan koko ei voi olla sen suuruinen, että sinne menee kaikki Suomen liigakelpoiset joukkueet, sillä seuraavana vuonna sinne nousee sitten joukkueita, jotka eivät ole ollenkaan valmiista liigavisiittiin. Optimitilanteessa siis liigakelpoisia seuroja on vähintään noin neljä enemmän kuin mitä liigassa on paikkoja.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1534 : 03.09.2020 klo 19:02:49

Pitää kuitenkin muistaa, että liigan koko ei voi olla sen suuruinen, että sinne menee kaikki Suomen liigakelpoiset joukkueet, sillä seuraavana vuonna sinne nousee sitten joukkueita, jotka eivät ole ollenkaan valmiista liigavisiittiin.

Tästä olen samaa mieltä. Liigan joukkuemäärää pitääkin kasvattaa porrastetusti. Ensin neljääntoista ja jollain aikavälillä kuuteentoista.
Utelias Vili

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RB Leipzig


Vastaus #1535 : 03.09.2020 klo 19:08:20

Tästä olen samaa mieltä. Liigan joukkuemäärää pitääkin kasvattaa porrastetusti. Ensin neljääntoista ja jollain aikavälillä kuuteentoista.

Valjussa on 20, ja se on taloudellisesti ihan hyvässä kunnossa. Miksi siis tyytyä katselemaan vaan ruotsiin, kun voisi ajatella isommin? :o
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #1536 : 03.09.2020 klo 19:31:37

Nyt on muuten aika ripulipaskahkoa keskustelua. Muutama sinänsä hyvä idea, mutta jos argumentit ovat ohuita, faktat pielessä ja asian pukeminen sanoiksi haastavaa niin eihän se keskustelu etene, vaan menee ikäväksi sumpuksi, josta ainut vaihtoehto on purku suoraan sivurajasta yli tai roiskaisu toiseen päätyyn.

Mutta älkää antako minun häiritä. Kirjoittelen tässä vain siksi, että matsikiima alkaa olla aika kova ja yritän saada ajatuksia muualle. Jatkakaa toki visiointianne.
Jakaja

Poissa Poissa


Vastaus #1537 : 07.09.2020 klo 20:08:17

Jos tarvitaan lisää pelejä niin miksi lisätä lisää heittopusseja kun voitaisiin tehdä nelinkertainen sarja?
« Viimeksi muokattu: 07.09.2020 klo 20:10:50 kirjoittanut Jakaja »
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #1538 : 07.09.2020 klo 20:20:19

Jos tarvitaan lisää pelejä niin miksi lisätä lisää heittopusseja kun voitaisiin tehdä nelinkertainen sarja?
Joo, tosi hyvä idea hei. Ylos Samahan tuo olis tehdä vaikka neljän joukkueen suljettu sarja, niin olis tasaista ja kaikki pääsis sinne europeleihin, eikä kellekään tule paha mieli.

Toivottavasti oli vain Rapala, sillä eihän kukaan oikeasti tuommoisia tosissaan heittele? Eihän? ???
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #1539 : 09.09.2020 klo 20:08:44

En keksinyt sopivampaa topicia, mutta jeesus millaisia huumorimaaleja tänään kautta linjan.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #1540 : 09.09.2020 klo 20:20:37

En keksinyt sopivampaa topicia, mutta jeesus millaisia huumorimaaleja tänään kautta linjan.

Sateella saattaa olla vähän vaikutusta...
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Yhteisöjäni ja arvojani edustavat


Vastaus #1541 : 09.09.2020 klo 23:43:14

En keksinyt sopivampaa topicia, mutta jeesus millaisia huumorimaaleja tänään kautta linjan.

Koosteiden ja tuomaritopicin perusteella myös huumorituomarointia.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #1542 : 10.09.2020 klo 08:21:55

Sateella saattaa olla vähän vaikutusta...

Katso nyt ensin ne koosteet.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #1543 : 10.09.2020 klo 09:06:29

Tässä matikassa on aika iso ongelma. Etenkin, kun huomioi, että ruotsalainen futis on markkina-arvoltaan valovuosia suomalaista edellä :(

Miksiköhän näin on? Siksi, että Suomessa ei osata markkinoida. Mitään. Jos jossakin kannattaisi Ruotsista ottaa mallia, niin markkinoinnissa. Ne myyvät vaikka käytetyt jalkarätit ja tekevät niistä maailmanlaajuisen brändin. Suomessa osataan vain uneksia ja nukkua. Käytännön esimerkki on hyvin tuore. En vieläkään ole pystynyt hyväksymään sitä, mitä tapahtui EM-kisapaikan varmistuttua. Norwich myi kymppitonneilla fanikamaa Kampissa ja suomalaisseurat loistivat poissaolollaan.

Veikkausliigan tasoon liittyenkin oli taas aamukahvi joutua väärään kurkkuun, kun luin Valtteri Morenin mietteitä Hesarista. Belgiassa on fyysistä ja nopeaa futista ja kun mies tulee Suomeen, niin aha - täällähän pärjääkin kävelemällä. Millä ihmeellä tuota tempoa saisi iskostettua Veikkausliigaan? Sama kooma viheriöillä ja kabineteissa, turuilla ja toreilla ja vedonlyöntipisteillä. Ankea ja koomainen maa tämä Suomi. :(
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #1544 : 10.09.2020 klo 09:14:52

Veikkausliigan tasoon liittyenkin oli taas aamukahvi joutua väärään kurkkuun, kun luin Valtteri Morenin mietteitä Hesarista. Belgiassa on fyysistä ja nopeaa futista ja kun mies tulee Suomeen, niin aha - täällähän pärjääkin kävelemällä. Millä ihmeellä tuota tempoa saisi iskostettua Veikkausliigaan? Sama kooma viheriöillä ja kabineteissa, turuilla ja toreilla ja vedonlyöntipisteillä. Ankea ja koomainen maa tämä Suomi. :(

Tämä. Vuosikymmenestä toiseen kävellään puolen vuoden treenikausi ja huolehditaan, että kaikki pelaavat. Vaatimustaso on kasa paskaa, fyysiset ominaisuudet ovat paska paskaa, tilannenopeus on kasa paskaa... Ja joku Belgian ynnä muihin paskajengeihin luettava paskajoukkue ei tosiaan ole edes mikään kunnon mittari eurooppalaisessa jalkapallossa.

Toki sitten kun juostaan talvella, pelataan jotain viimeksi vuonna -93 toiminutta kuppelifutista ilman siihen sopivaa joukkuetta... :D
ZenicaFC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1897


Vastaus #1545 : 11.09.2020 klo 16:58:32

Veikkausliigan tasoon liittyenkin oli taas aamukahvi joutua väärään kurkkuun, kun luin Valtteri Morenin mietteitä Hesarista. Belgiassa on fyysistä ja nopeaa futista ja kun mies tulee Suomeen, niin aha - täällähän pärjääkin kävelemällä. Millä ihmeellä tuota tempoa saisi iskostettua Veikkausliigaan? Sama kooma viheriöillä ja kabineteissa, turuilla ja toreilla ja vedonlyöntipisteillä. Ankea ja koomainen maa tämä Suomi. :(
Hyvinpä se Moren näytti eilen derbyssä pärjäävän kävelemällä. Halstin epävireisyyden nyt toki ymmärsi pelitaukoa miettiessä, mutta Morenin peli oli aivan ihmeellistä schaibaa ja tyypin sijoittuminen ja päätökset todella huonoja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla.
Jäsen-J

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mäntän Valo, Ilves


Vastaus #1546 : 12.09.2020 klo 09:20:31

Ei liity edellisiin viesteihin mitenkään:
Pari kautta sitten pelin tasoa seliteltiin liian tiheällä otteluohjelmalla, jolloin joukkue ei ehdi palautua. Tämän koronakevään otteluiden perusteella uskaltaisin haastaa tämän argumentin, sillä tämän kauden pelit eivät tasoltaan ole alittaneet esim. kolmea edellistä kautta. Mielestäni päin vastoin. Poikkeuksia tietenkin sattuu joukkoon, koska kaikkia pelejä en tällä kaudella ole nähnyt.

Toki liian tiheä otteluohjelma varmasti vaikuttaa joukkueen terveyteen ja siihen että joudutaaan väsyneenä pelaamaan. Mutta pelin tasoon sillä en näe suurta yhteyttä. Eli josko tulevaisuudessa haettaisiin ratkaisuja pelin heikkoon tasoon muualta kuin otteluohjelmasta.

Edelleen optimaalisin pelitahti varmaan silti olisi peli/viikko.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #1547 : 12.09.2020 klo 09:33:26

Pari kautta sitten pelin tasoa seliteltiin liian tiheällä otteluohjelmalla, jolloin joukkue ei ehdi palautua. Tämän koronakevään otteluiden perusteella uskaltaisin haastaa tämän argumentin, sillä tämän kauden pelit eivät tasoltaan ole alittaneet esim. kolmea edellistä kautta.

Suurin syy pelin tason heikkenemiseen sillä aiemmalla sarjamallilla oli se, että tietyt valmentajat keksivät hitaan pimputtelun ratkaisuksi otteluruuhkaan, kun vastustajat eivät jaksaneet pelata aktiivisella prässillä 90 minuuttia. Kyseinen ratkaisu tappoi jalkapallosta tason ja näyttävyyden lisäksi kaiken muunkin olennaisen futikseen kuuluvan.

Tällä kaudella taso ei ole vielä laskenut, koska kukaan valmentajista ei ole viime kauden jälkeen (vielä) palannut täydelliseen pimputteluun. Jos tälläinen otteluruuhka kuitenkin jatkuisi useamman kauden, näin varmasti taas kävisi, koska sillä paskalla sai kuitenkin ihan hyviä tuloksia, vaikkei kukaan jaksanut sitä katsoakaan.
I. Lius

Poissa Poissa


Vastaus #1548 : 13.09.2020 klo 12:57:37

https://yle.fi/urheilu/3-11541859
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #1549 : 14.09.2020 klo 11:37:14


Uutisjutusta jäi positiivinen kuva. Virkeitä jalkoja kentälle ja nuorta, innokasta verta kehiin. Kannatan, kunhan samalla muistetaan ettei taikatemppuja tason parantamiseen ole. Pitää uskaltaa vaatia. Ja pitää olla sellainen pelaajamassa taustalla ja siellä sisäinen kilpailu, ettei kukaan pärjää kävelemällä. Juniorituotanto ja sen sisällä lajiarvostus on kaiken a ja o.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2020 klo 11:43:45 kirjoittanut drone »

 
Sivuja: 1 ... 61 [62] 63
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines