FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.03.2019 klo 01:20:23 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 74
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi U19 (99-syntyneet)  (Luettu 437389 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Suarez

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 05.10.2013 klo 11:38:19


Ehdottomasti samaa mieltä. Kyseiset kommentoijat voisivat editoida jälkikäteen pois kyseiset kommentit, menee aivan liian henkilökohtaisuuksiin, kun puhutaan kuitenkin lapsista vielä. Kiitos!

Lisäksi mielestäni aivan liikaa keskitytään yksittäisiin pelaajiin vielä tässä vaiheessa / iässä. Enemmän puhetta / kommenttia itse pelistä, joukkueen tulevista koitoksista ja niiden mahdollisuuksista sekä esim yleensäkin piiri / alue / maajoukkuetoiminnosta. Kukaan ei esim kyseenalaista koko systeemiä tai esim kritisoi kovinkaan nuorten maajoukkueiden valmentajia. En siis tässäkään tarkoita pelkästään henkilöitä vaan esim pelisysteemiä. Onko 4-4-2 todella ideaali pelisysteemi nuorille, ja jos on niin miksi?

Kukaan ole vielä puhunut sanaakaan koko Kiinan nuoriso-olympia-kisoista, joihin on muuten tänään 315 päivää aikaa. Linkki kisan virallisille sivuille: http://www.nanjing2014.org/en/

J. Soini

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 05.10.2013 klo 12:17:50

Hyviä ehdotuksia Suarez, yritetään.

Kuten olen monessa yhteydessä todennut, suomalaisessa junnufutiksessa on aivan viime vuosina tapahtunut paljon hyviä asioita; piristyneitä seuroja, Sami Hyypiä Akatemia, Palloliiton järkevämpiä suosituksia (itse asiassa nykyään eri planeelta kuin vanhoina huonoina aikoina) yms.

Nyt meille alkaa tulla maajoukkueikään ensimmäisiä ikäluokkia, joissa tämän positiivisen muutoksen pitäisi alkaa näkyä. Nyt jos koskaan olisi aika myös uudistaa maajoukkuetoimintaa laajemminkin. Nyt siihen olisi myös oiva mahdollisuus, kun maajoukkuevalmentajien tehtävät ovat olleet uudelleen haussa.

Uusien maajoukkuevalmentajien persoonaa (toki sekin on merkittävä seikka) tärkeämpi asia on kuitenkin maajoukkuetoiminnan uudistaminen. Yksi suuri ongelma mielestäni on ollut, että maajoukkuevalmentajat ovat olleet liian kaukana ”kentästä”. Nyt kun on olemassa SHA, maajoukkuevalmentajien olisi helppo tehdä aikaisempaa laajempaa yhteistyötä seuravalmentajien kanssa.

En ehdota, että maajoukkuevalmentajat ryhtyvät matkustamaan ympäri Suomea pelaajatarkkailussa, se ei ole realistista eikä järkevää ajankäyttöä. Sen sijaan jokaisen maajoukkueikäryhmän valmentajan pitäisi kutsua pari kertaa vuodessa (ennen kauden alkua ja kauden päätyttyä) kaikki maajoukkuepelaajien omat seuravalmentajat palaveriin vaikka juuri Eeerikkilään. Tällaisessa viikonloppuseminaarissa voitaisiin käydä yksityiskohtaisesti läpi niin maajoukkuetoimintaa kuin seurojenkin ohjelmia. Samalla maajoukkuepelaajia valmentavat seuravalmentajat kokisivat olevansa enemmän ”samassa veneessä” maajoukkuetoiminnan kanssa kuin tällä hetkellä. Nyt kommunikaatio tapahtuu liian paljon seurojen valmennuspäälliköiden kautta.

Maajoukkueiden pelityylistä pitäisi myös käydä paljon avoimempaa keskustelua. Valitettavasti tämä on nyt liikaa hautautunut ”propagandan” alle. Tämä on muuten yksi asioista, joissa muuten hyvää työtä tehnyt huippufutisjohtaja Petri Jakonen epäonnistui. Hän puhui liian voimakkaasti suomalaisten yhteisestä pelityylistä, vaikka kaikki asioita hiukankin seuranneet tiesivät, että esimerkiksi Kimmo Lipponen ja Ilkka Mäkelä ajattelevat jalkapallosta hyvin eri tavalla. Kärjistetysti Lipponen oli enemmän ns. pelaavan jalkapallon kannattaja ja Mäkelä suoraviivaisemman tulosfutiksen edustaja.

Jos tätä vuotta ei laske mukaan (ilahduttavia muutoksen merkkejä on ollut ilmassa), menestys on ollut molemmilla tyyleillä miltei yhtä huono (Lipposella jonkun verran parempi kuin Mäkelällä). Valmentajia ei voi kuitenkaan suoraan vertailla, koska pelaajamateriaaleissa voi olla todella suuria eroja eri ikäryhmien välillä. Sama koskee koko menestymättömyyttä muutenkin. Minulla ei ole tarvetta puolustella sen enempää Lipposta kuin Mäkelääkään, mutta olen täysin varma, että suomalaisten menestymättömyydessä tärkeämpi syy on yleisessä juniorivalmennuksen heikkoudessa kuin maajoukkuevalmentajien surkeudessa.
1950

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Göksel Belet


Vastaus #52 : 05.10.2013 klo 15:41:04

Uutinen
Pelaajat

Valtteri Vesiaho, KäPa (Pellon Ponsi, Ponnistus)


http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u15-nuorten-olympiakarsintaan-nimetty
Anteeksi mitä ???
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 05.10.2013 klo 15:56:11

Suurin ongelma on ollut se, että jokainen nuorisovalmentaja on valmentanut omalla tavallaan. 15-vuotiaasta A-maajoukkueeseen pitäisi joukkueiden pelata samalla tavalla. Tässä näkisin vielä tärkeämpänä sitten itse pelitavan, en niinkään pelisysteemiä. Ehkä tosin niin, että nuoremmissa korostuisi vielä aikuisia enemmän pelirohkeus, prässi ja tempo muutenkin.

Itsehän jos saisin päättää niin maajoukkueet pelaisi kaikki 4-2-3-1:stä, ihan vain sen antamien mahdollisuuksien takia. Tämä ei kuitenkaan olisi staattinen pelisysteemi, mitä usein näkee maajoukkuetasollakin. Vaan tuossakin vaadittaisiin pelaajilta paljon liikkumista, havainnointia ja ratkaisuja kentällä.

Kaksi asiaa mitkä heijastuu tällä hetkellä nappulafudiksesta aina näihin juniorimaajoukkueisiin saakka joihin tahtoisin muutosta ovat:

-ei prässätä tarpeeksi, aina lähimmän prässin ja muutenkin kokoajan prässi/liike ylöspäin, haluttaisiin kokoajan iholla ja riistoihin
-Tähän ylempään liittyen hierotaan liikaa palloa alhaalla poikittain, aivan liian hitaasti ja ei uskalleta pelata pieniin väleihin, eikä uskalleta haastaa 1vs1 riittävästi

Suomessa ei ole paljoa nopeita pelaajia, mutta ne vähät nopeatkin "hukataan" kun fyysistä nopeutta ei osata muokata peli-/taitonopeudeksi

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä jokaisella ikäluokalla pitäisi olla oma valmentaja. Sellainen joka osaa sitten antaa juuri siinä iässä sopivaa ohjeistusta ja kehitystä kohti sitä aikuisten maajoukkuetta.
Suarez

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 06.10.2013 klo 00:09:14

Suomessa ei ole paljoa nopeita pelaajia, mutta ne vähät nopeatkin "hukataan" kun fyysistä nopeutta ei osata muokata peli-/taitonopeudeksi

Ylläolevassa lauseessa tiivistyy mun mielestä suuri viisaus.
rivers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PoJat


Vastaus #55 : 07.10.2013 klo 11:42:46

Anteeksi mitä ???

Melkein luulisi Pellon Ponnen tietävän jos suosikkiseuraksi merkattu Rops.
zlatani

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 08.10.2013 klo 20:56:52

Varmasti jännittäviä pelejä tulossa. Toivotaan pojille menestystä Sveitsiin!

Pelien jälkeen seuraava askel onkin tämän vuoden Tähtitarha.
Onkohan sama tilanne kuin viime vuonna, että on vuoden nuorempia mukana.
Mikä mahtaa olla -00 ikäluokan taso? Onko potentiaalia tuonne, vai onko -99 ikäluokassa tarpeeksi poikia Eerikkilään?
J. Soini

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 09.10.2013 klo 11:26:27

00-ikäryhmä on ihan ok, ei tosin näkemäni perusteella ihan yhtä hyvä kuin ysiysit.

Taitavat olla nollanollatkin vaan kovin pääkaupunkiseutupainotteinen. Poikien maajoukkuetopiceissa kirjoitetaan usein, että valinnoissa suositaan pääkaupunkiseutua yms. Mitä jos taustalla onkin, että pääkaupunkiseudulla on ihan oikeasti laadukkaampaa toimintaa kuin muualla Suomessa? Jos jätetään alueen suurseurat pois, niin viimeisen viiden vuoden aikana tasoaan ovat nostaneet huimasti ainakin KäPa, VJS, PKKU ja FC Espoo. Onko muualla Suomessa tapahtunut vastaavaa? Tämä tason nousu näkyy sitten väistämättä myös alueen maajoukkuepelaajien määrässä.

Tässä ei ole tarkoitus pullistella mitenkään. Suomen eri alueet ovat hyvinkin erilaisia. Esimerkiksi kesän Piiricupissa Pohjois-Suomen joukkue oli erinomainen. Toisaalta esimerkiksi Kaakkois-Suomessa junnutoiminnan taso on todella alhainen. Kukaan ei kuitenkaan uskalla puuttua tähän, koska pelätään että pahoitetaan ihmisten mieliä. Tavoitteena tulisi kuitenkin olla, että tasoa nostetaan ympäri Suomea.
Brazil99

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 10.10.2013 klo 09:14:39


Hei älkää unohtako Pohjanmaan ja Vaasan aluetta. Siellä uskomattoman hieno futiskulttuuri kaikilla mittareilla. Ensi kaudella jopa 3 liigaseuraa täältä, junioreissa tehdään hyvää työtä ja muutenkin futis on siellä arvossaan. Varmasti nähdään nuoria Pohjanmaalta vielä maajoukkueessa.

Sitten kysymys: tietääkö kukaan onko Suomi maajoukkueena päässyt nuorimmissa ikäluokissa U15-U18 mihinkään arvokisoihin tai suurempiin turnauksiin? (siis muihin kuin PM, jonka U17 juuri voitti kesällä) Ainakin U17 joukkueille on myös EM-turnaus.
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #59 : 10.10.2013 klo 09:43:50

Hei älkää unohtako Pohjanmaan ja Vaasan aluetta. Siellä uskomattoman hieno futiskulttuuri kaikilla mittareilla. Ensi kaudella jopa 3 liigaseuraa täältä, junioreissa tehdään hyvää työtä ja muutenkin futis on siellä arvossaan. Varmasti nähdään nuoria Pohjanmaalta vielä maajoukkueessa.

Sitten kysymys: tietääkö kukaan onko Suomi maajoukkueena päässyt nuorimmissa ikäluokissa U15-U18 mihinkään arvokisoihin tai suurempiin turnauksiin? (siis muihin kuin PM, jonka U17 juuri voitti kesällä) Ainakin U17 joukkueille on myös EM-turnaus.

Vuosina 1998-2002 Suomi oli U16/U17-kisoissa joka vuosi eli viidesti peräkkäin. Mitään menestystä ei tullut. Sen jälkeen ei olla U17-kisoihin päästy. Toki Vintiöt osallistui MM-kotikisoihin 2003.
zlatani

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 10.10.2013 klo 12:32:07

Palloliiton sivuja selanneena täytyy vielä todeta, että joutuu varmasti Pohjoisessa pojat koville, koska ei näytä alueella olevan aluejoukkuevalmentajaakaan.
Matka maajoukkueeseen on varmasti pidempi, mitä pohjoisempana ollaan.
John Rambo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen seksikkäin


Vastaus #61 : 10.10.2013 klo 12:57:13

No joo, ensimmäiset maajoukkuevalinnat odotetusti etelästä, ja ainakin hypeen nähden oikeutetusti. HJK:n 99:t ovat tainneet olla alusta asti erittäin kovaa hehkutettuja, ja yksilötasolla joukkue on ainakin minun näkemäni perusteella täynnä kovia yksilöitä, eikä erittäin pienikokoista joukkuetta voi syyttää ainakaan koon perusteella pärjäämisestä.

Joku ottikin esille Vaasan ja Pohjanmaan piirit. No, joukkuetasolla alueen parhaat VPS, Jaro ja VIFK haastavat tässäkin ikäluokassa mainiosti etelän kovia jengejä napsien hyviäkin tuloksia, mutta yksilöiden (ja ja piirivalmennuksen?) tasossa on sittenkin paljon mietittävää, kun Piirijoukkue-cupissa kyyti oli niin kylmää kuin se oli. Nähdäkseni silti muutama poika olisi hyvinkin mahtunut rinkiin, mutta asiaa ei kannata dramatisoida kun pojat varmasti saavat vielä saumansa laajassa ringissä kunhan vaan jaksavat tehdä töitä. Nuorissa ikäryhmissä maajoukkueringit kuitenkin pidetään erittäin laajoina kuten tuossa vaiheessa kuuluukin. Nyt mentiin näillä valinnoilla, joten toivotaan pojille menestystä karsintoihin!
« Viimeksi muokattu: 10.10.2013 klo 12:59:45 kirjoittanut John Rambo »
FC Hutivaara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Töölön Vesa , Pk-35. Tapiolan Jalkapallo


Vastaus #62 : 10.10.2013 klo 13:47:45

Keps.in sivuilla jaettu varapaikka Sveitsiin ja tähtitarhaan valittu pelaaja. HYVÄ  KEPS! LOISTAVAA!!!

iso käsi, J.IKÄLÄISELLE
zlatani

Poissa Poissa


Vastaus #63 : 11.10.2013 klo 14:22:33

Hieno suoritus Kemin pojalta! Taitaa olla hyvä pelimies kyseessä, koska on saanut kutsuja Palloliitolta.
Willtell

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 18.10.2013 klo 15:14:19

Onko Sveitsistä kuulunut mitään? Joku pikku päivitys palloliiton sivuilla oli mutta olisi kiva kuulla muutakin.
http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/u15-suomi-avaa-islantia-vastaan
Willtell

Poissa Poissa


Vastaus #65 : 19.10.2013 klo 15:12:47

Viestiä tuli käkikellomaasta, Islanti voitti 2-0. Suomi ei tehnyt paikoista maaleja vaikka hallitsi peliä.
zekki

Poissa Poissa


Vastaus #66 : 19.10.2013 klo 20:40:42

http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u15-suomelle-tappio-islantia-vastaan

Lainaus
Sveitsin Nyonissa pelattu ottelu oli tämän ikäluokan ensimmäinen maaottelu. Se näkyi alun hermostuneena pelinä ja fyysisesti vahva Islanti oli niskan päällä ensimmäiset kymmenen minuuttia.
 
- Islanti tuli alkuun vahvasti päälle, mutta vähitellen saimme omaakin peliämme kulkemaan. Olimme kyllä aktiivisia ja virtaa oli, mutta välillä tuntui, että vähän liikaakin, valmentaja Jarkko Wiss tuumasi.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla mässäilty.

- Sellaisia puolittaisia paikkoja tuli, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita, Wiss totesi.
 
Ote oli kuitenkin Suomella aina 59. minuutille asti.

- Vähän alkoi jo näyttää siltä, että kaveri putoaisi kyydistä. Mutta sitten tuli ensimmäinen takaisku, Wiss kertasi.

Islanti hyökkäsi laidalta ja yksi pelaaja oli aluevartioinnista huolimatta jäänyt keskelle täysin vapaaksi.

- Sen maalin jälkeen pelimme muuttui turhan rauhattomaksi, Wiss myönsi.

Vain viisi minuuttia avausmaalin jälkeen Islanti iski hieman samantapaisesta tilanteesta uudelleen.

- Lopussa haimme liian herkästi pitkää palloa, emmekä malttaneet rakentaa peliä, Wiss sanoi.

Ohhoh, kuinka se nyt noin! Aikaisemman tiedon mukaan joukkue tapasi siis ensimmäisen kerran toisensa Sveitsissä ja heti tuleen! Onko tämä sitä junnujen kilpafutistyötä, jolla menestystä haetaan!

Liiton viesti oli ainakin selvä: mitä väliä, kunhan keräännytään pelaamaan! Taisi tulla ainakin halvemmaksi noin. Kyllä hävettää!
Messi

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 20.10.2013 klo 09:03:17

Pitänee odottaa vielä muutama peli ennen kuin uskaltaa avata sarkasmiarkun.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet, suomalaiset kasvattajaseurat


Vastaus #68 : 20.10.2013 klo 09:17:26

Pitänee odottaa vielä muutama peli ennen kuin uskaltaa avata sarkasmiarkun.

Mitäpä sitä turhia odottelemaan. Jos Alaja ja lakeijat lukevat näitä kirjoituksia, niin voisi vaikka ehdottaa, että ottaisivat lakin kauniiseen kouraan koko konkkaronkka ja matkustaisivat Islantiin nöyrästi pyytämään asiantuntija-apua siitä, miten kansallista jalkapalloylpeyttä hoidetaan. On nimittäin Islannista tullut sen verran väkeviä näyttöjä viime aikoina, että ehkä kannattaisi muutama (kostea?) saunailta vaihtaa Reykjavikin opintomatkaan.
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #69 : 20.10.2013 klo 14:43:04

Mitäpä sitä turhia odottelemaan. Jos Alaja ja lakeijat lukevat näitä kirjoituksia, niin voisi vaikka ehdottaa, että ottaisivat lakin kauniiseen kouraan koko konkkaronkka ja matkustaisivat Islantiin nöyrästi pyytämään asiantuntija-apua siitä, miten kansallista jalkapalloylpeyttä hoidetaan. On nimittäin Islannista tullut sen verran väkeviä näyttöjä viime aikoina, että ehkä kannattaisi muutama (kostea?) saunailta vaihtaa Reykjavikin opintomatkaan.

Suppea mutta tiivis tietopaketti tulivuorisaaren futiksesta: http://www.aefca.eu/sites/default/files/Kostic.pdf

Tuossa myös kumotaan joitain täällä esitetty myyttejä. Rahanpuutteen ja sijainnin vuoksi islantilaisilla junnumajuilla ei juuri ole saumoja kansainvälisiin ystävyysotteluihin.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2013 klo 14:45:34 kirjoittanut Earl Godwin »
Suarez

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 21.10.2013 klo 12:49:51

Lainaus
Suomen alle 15-vuotiaitten (1.1.1999) maajoukkue kohtaa Nuorten olympialaisten karsinnoissa tänään Armenian. Valmentaja Jarkko Wiss on nimennyt avauksen kello 13 Suomen aikaa alkavaan otteluun.

Suomen avauskokoonpano
Julius Rytkönen, Ilves
Anton Lindblad, KyIF
Pekka Mattila, TPV
Juho Montola, TPS (c)
Valtteri Hiilloskorpi, Ilves
Albion Ademi, TPS
Tommi Jyry, HJK
Eero Hyökyvirta, HJK
Benjamin Nava, HJK
Tapio Valve, KäPa
Ansu Sherrif Jr., KuPS

Vaihdossa
Johannes Luukkanen, KäPa
Kristian Heinolainen, HJK
Olli Jääskeläinen, HJK
Jonni Stockus, HJK
Valtteri Vesiaho, KäPa
Saku Ylätupa, FC Espoo
Timo Stavitski, KyIF
« Viimeksi muokattu: 21.01.2014 klo 19:40:18 kirjoittanut Suarez »
Willtell

Poissa Poissa


Vastaus #71 : 21.10.2013 klo 14:33:18

http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u15-suomi-kukisti-armenian-2-1

On se pienestä kiinni ettei pojat olisi hoitanut ikäluokan Kiinaan.
zlatani

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 24.10.2013 klo 06:21:19

Tähtitarha 2013

http://www.palloliitto.fi/uutiset/pelaajat-tahtitarha-tapahtumaan-nimetty?lang=fi


BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #73 : 24.10.2013 klo 11:08:13


Missä ovat FC Hongan pelaajat? Senhän piti olla Suomen ykkönen pelaajakasvatuksessa. Nyt näyttää jäävän jälkeen jopa FC Espoolle. FC Espoosta kuusi pelaajaa.
« Viimeksi muokattu: 24.10.2013 klo 11:26:54 kirjoittanut BrDead »
Kevin Keegan

Poissa Poissa


Vastaus #74 : 24.10.2013 klo 11:30:56

Missä ovat FC Hongan pelaajat? Senhän piti olla Suomen ykkönen pelaajakasvatuksessa. Nyt näyttää jäävän jälkeen jopa FC Espoolle.

Missäs ovat PKKUn pelaajat. Yksi on mukana mutta sekin on ilmeisesti vastikään RiPSistä siirtynyt PKKUhun?

Tosiaan Honka ja PKKU hallitsivat melkolailla ainakin uudenmaan alueella tätä ikäluokkaa nappuloissa/junnuissa (siis tulosten valossa) ja piirijoukkueiden sekä maajoukkueiden piti kuulemma täyttyä näiden seurojen pelaajista.
Toisin näköjään on käymässä???

Ehkä muissa seuroissa on tehty asioita erilailla pelaajakehityksen eteen???

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 74
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines