FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.02.2024 klo 21:00:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliiga mediassa  (Luettu 29948 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


: 25.10.2013 klo 20:44:58

Lainaus
Kotimaan futiksessa tapahtuu hyvää

Kotimainen jalkapallokausi vetelee viimeisiään, joten on hyvä hetki miettiä hetki, mistä jalkapallovuosi muistetaan.

Ainakin se muistetaan Helsingin Jalkapalloklubin viidennestä perättäisestä mestaruudesta ja maajoukkueen MM-karsintapeleistä.

Suomalaisesta jalkapallosta puhuttaessa keskustelu kääntyy usein siihen, miten heikkoa jalkapalloa maassamme pelataan.

Vähän tähän tapaan: HJK voitti Veikkausliigan mutta oli onneton eurokentillä. Muutkin suomalaisjoukkueet olivat lähes vitsejä Euroopassa. Maajoukkue ei ollut tälläkään kertaa kovin lähellä MM-paikkaa. Naiset jäivät pelillisesti muiden jalkoihin EM-kisoissa.

Ja niin vuosi on saatu pakettiin, ja katse voidaan kääntää tulevaan.

Negatiivisten uutisten keskellä on helposti jäänyt huomaamatta, että suomalaisessa jalkapallossa on tapahtunut myös myönteisiä asioita.

Veikkausliigan ja Ykkösen katsojamäärät ovat nousseet. Otteluita pelataan edelleen turhan tyhjille lehtereille, mutta etenkin Ykkösen kehitys on ollut komeaa. Ykkösen yleisömäärät nousivat edelliskauteen verrattuna peräti 39 prosenttia.

Ykkösen ottelukohtainen katsojakeskiarvo on 1 048, mikä voi tuntua pieneltä. Lukema asettuu kuitenkin oikeisiin mittasuhteisiin, kun sitä vertaa jääkiekon vastaavaan sarjatasoon, Mestikseen.

Suomen ylivoimaisesti seuratuimman ja näkyvimmän lajin runkosarjapelejä katsoi viime kaudella keskimäärin 1 134 ihmistä, eli ei merkittävästi enempää kuin hiljattain päättynyttä Ykköstä.

Myös Veikkausliigan katsojaluvut ovat nousseet.

Kun liigaa on kierros jäljellä, keskiarvo on 2 309. HJK porskuttaa yli viidentuhannen katsojan rajan paremmalla puolella; helsinkiläisten katsojakeskiarvo on isompi kuin useimmilla jääkiekon SM-liigan ryhmillä.

Myös alasarjoissa on tapahtunut.

Esimerkiksi HIFK on ollut jo pitkään omanlaisensa ilmiö ja puheenaihe kotimaan jalkapallokartalla. Perinteikäs Mikkelin Palloilijat keräsi kesällä parhaimmillaan yli kolmetuhatta katsojaa Kakkosen kotipeliinsä.

Listaa olisi helppo jatkaa, mutta kenties merkittävimmät asiat ovat tapahtuneet nuorissa.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue taistelee huipputasaisessa lohkossa EM-lopputurnauspaikasta, jonne Suomi on historian saatossa yltänyt kerran. Alle 19-vuotiaat naiset nappasivat puolestaan loppukesästä EM-pronssia.

Suuressa palloilulajissa tullut EM-mitali on suomalaisittain todella harvinaista herkkua missä tahansa ikäluokassa.

Antti Muurinen hoki aikoinaan Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana, että eteenpäin on menty. Eteenpäin menoksi saattoi riittää tappio-ottelun lopussa saatu kulmapotku.

Kotimaan futis on vähän samanlaisessa tilanteessa kuin Muurinen aikoinaan. Vaikka tulisi takkiin, hyviä asioita yleensä löytyy, jos niitä älyää etsiä.
http://www.hs.fi/urheilu/Kotimaan+futiksessa+tapahtuu+hyv%C3%A4%C3%A4/a1382579332341?ref=hs-hitaat-e-5
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #1 : 25.10.2013 klo 20:47:58

Lainaus
Veikkausliigaan puuhataan isoa remonttia

Jalkapallossa puuhataan taas sarjajärjestelmän remonttiaNiukka enemmistö Veikkausliigan seuroista kannattaa sarjan laajentamista neljällä seuralla. Sen jälkeen liigassa pelaisi 16 joukkuetta Ruotsin tapaan.

Jalkapallon Veikkausliiga suunnittelee historiallista ja rajua remonttia sarjajärjestelmäänsä. Helsingin Sanomien kyselyssä enemmistö liigan 12 seurasta olisi valmis laajentamaan sarjaa neljällä joukkueella.

Näin Veikkausliigassa pelaisi Ruotsin ja Norjan pääsarjan tapaan 16 joukkuetta.

Liigan ja sitä edeltäneen SM-sarjan joukkuemäärää on rukattu lukuisia kertoja. Koskaan aiemmin liigaa ei ole pelattu 16 joukkueen sarjana. Enimmillään joukkueita on ollut 14.

Liigahallituksen jäsenille tehdyssä kyselyssä laajentamista vastusti varauksetta viisi seuraa. HJK:n, KuPS:n MyPan, TPS:n ja VPS:n mielestä nykyinen 12 joukkueen sarja tai pienempi kymmenen joukkueen sarja olisi paras vaihtoehto suomalaisen jalkapalloilun kehittämiseksi.

Liigan laajentamista kannattivat Inter, Honka, Jaro, MIFK, RoPS ja sarjanousija SJK.

FC Lahden Jussi Lumion mukaan 16 joukkueen sarja olisi optimi. Hän arveli, että juuri nyt Suomessa ei ole riittävästi taloudellisesti vahvoja seuroja joukkuemäärän kasvattamiseen.

Näin laajentamista kannattaisi seitsemän tai kuusi liigan 12 seurasta riippuen siitä kumman puolen FC Lahti valitsee. Liigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen on ilmaissut julkisesti tukensa laajentamiselle.

Kannattajat löytävät isolle liigalle tukun urheilullisia ja taloudellisia perusteita. Seurapomoja huolettaa liigan poissaolo Kotkan, Oulun, Tampereen ja Valkeakosken kaltaisista perinteisistä jalkapallokaupungeista. Myös Keski-Suomi katosi liigakartalta Jyväskylän JJK:n putoamisen takia.

Isojen kaupunkien puutuminen vähentää lippu-, mainos- ja tv-tuloja.

"Saataisiin kaksinkertainen sarja ja riittävästi otteluita [30] sekä enemmän paikallispelejä tai niihin rinnastettavia tapahtumia", FC Hongan Jouko Pakarinen perustelee 16 joukkueen sarjaa.

FC Interin Stefan Håkansin mukaan lajin kehityksen kannalta liigaa pitää pelata niin laajasti kuin mahdollista.

"Siten nuoret saavat enemmän näyttömahdollisuuksia", hän sanoo.

"Jalkapallo voi menettää lahjakkuuksia muille lajeille, kun isoja kaupunkeja puuttuu liigasta", pelkää Jaron Niklas Storbacka.

Myös laajennusta vastustavat seurat vetoavat urheilullisiin ja taloudellisiin tekijöihin. HJK:n Kari Haapiaisen mukaan järkevintä olisi muuttaa liiga kymmenen joukkueen nelinkertaiseksi sarjaksi, jolloin ensimmäinen kierros pelattaisiin kevättalvella hallissa.

"Tiiviimpi sarja toisi enemmän kovia ja merkityksellisiä otteluita. Se olisi parasta suomalaiselle jalkapallolle", hän toteaa.

TPS:n Juha Reini muistuttaa seurojen tiukasta taloudesta: jo nyt moni elää kädestä suuhun.

"Eikä 16 seuran liigassa välttämättä riittäisi laadukkaita pelaajia joka seuraan", hän uskoo.

SJK:n Raimo Sarajärvi ihmettelee joukkuemäärän kasvattamiseen liitettyjä pelkoja.

"Kaikkialla muualla Euroopassa pelataan laaja pääsarja, jossa joukkueiden välillä on isoja tasoeroja. Tämä ei ole ongelma missään muualla kuin Suomessa."

Veikkausliiga voidaan pelata 16 joukkueen sarjana aikaisintaan vuonna 2015.
http://www.hs.fi/urheilu/Veikkausliigaan+puuhataan+isoa+remonttia/a1382594795494
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #2 : 25.10.2013 klo 21:20:07

Lainaus
Veikkausliigalle jalkapallon huippusarjojen palkinto

Veikkausliiga on voittanut merkittävän tunnustuksen EPFL:n eli Euroopan ammattilaisjalkapallosarjojen liiton vuotuisessa kilpailussa. Torstaina 24. lokakuuta Pariisissa järjestetyssä gaalassa palkittiin eurooppalaisia jalkapallosarjoja näiden aloitteista jalkapallon kehittämiseksi.

Veikkausliigan saama tunnustus myönnettiin huhtikuussa julkistetulle Pelaajakone-verkkosovellukselle. Veikkausliigan ja vaalikoneistaan tunnetun ZEF:n kehittämässä Pelaajakoneessa jalkapalloyleisö pääsee vertaamaan itseään Veikkausliigaseurojen pelaajiin ja jakamaan tuloksia sosiaalisessa mediassa.


Veikkausliiga voitti kultaisen tunnustuksen kilpailun media- ja markkinointikategoriassa. Kategorian muut ehdokkaat olivat Italian Serie A ja Englannin Championshipista vastaava Football League.

Veikkausliigakausi 2013 tulee päätökseensä lauantaina 26. lokakuuta. Kauden päätöskierros pelataan yhtäaikaisesti kuudella paikkakunnalla klo 14 alkaen.
IL


http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2013102517648880_vg.shtml
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #3 : 25.10.2013 klo 21:21:17

Lainaus
Tässä on Veikkausliigan lokakuun joukkue

Jere Koponen (Inter)

Tuuraa mallikkaasti Magnus Bahnea. Takana on kolmen voiton putki ja jopa Turun herruus vielä haarukassa, jos nyt herruudesta voi tällaisella turkulaiskaudella puhua.

Sebastian Sorsa (HJK)

Sai pelata ehjän syksyn, ja tehojakin tuli. Sarjan parhaassa oikeassa pakissa riittäisi edelleen myös maajoukkuepotentiaalia, koska hyökkäyspeli on verissä.

Tapio Heikkilä (HJK)

Tyylikkäästi peliä avaava erikoistilannevaarallinen toppari murtautui liigan eliittiin ja samalla maajoukkuerenkaaseen. Europelit olivat vielä liian kovia, mutta tekemällä oppii.

Tamás Gruborovics (Inter)

Liigan tämän vuosikymmenen yksi tehokkaimmista pelaajista päätyi pakon edessä toppariksi ja hoiti työnsä suurella tyylillä. Ensi kaudella häntä tarvitaan lähempänä vastustajan maalia.

Tommi Vesala (Mypa)

Kasvoi Toni Korkeakunnaksen koulussa liigan laitapakkieliittiin. Hyödyntää fyysisyyttään, pelaa kovaa eikä anna ikinä periksi.

Guy Gnabouyou (Inter)

Kehityskelpoinen laitakiitäjä on Interin kauden kolmanneksi tehokkain pelaaja. Kun tasaisuutta tulee lisää, edellytyksiä on jopa liigan kärkikastiin.

Sebastian Strandvall (VPS)

VPS:n hyökkäyspelin sielu, joka hyödyntää erinomaista erikoistilannejalkaansa. Sinetöi pronssin 2-0-maalillaan Jaron verkkoon.

Petteri Pennanen (TPS)

Hyvä syysvire parantaa asemia hiljaisilla siirtomarkkinoilla. Ainakin kasvattajaseura KuPS lienee kiinnostunut. Potentiaalista on vielä paljon käyttämättä.

Mika Ääritalo (TPS)

Yksi harvoista, joka piti tasonsa ja työmoraalinsa TPS:n synkällä kaudella, vaikka tehot eivät huimaakaan. Maisemanvaihto voisi tehdä hyvää.

Erfan Zeneli (HJK)

Lokakuun kahden ottelun saldo on tyrmäävä: kaksi maalia ja neljä syöttöä. Oli hurjassa kunnossa tammikuusta syksyyn. Vain heinäkuussa iski väsymys europelien aikaan.

Tim Väyrynen (Honka)

Kuukauden pelaaja


20-vuotiaalla Veikkausliigan ykköshyökkääjällä on maalikuninkuus haarukassa ja lokakuun saldo kaksi täysosumaa sekä syöttö voittomaaliin. Nyt on seuraavan askeleen aika.

Olli Huttunen (VPS)

Kuukauden valmentaja

Hyökkääjää haettiin koko harjoituskausi. Parhaan hyökkääjän Jarno Parikan kausi päättyi kesken. Huttunen sai kuitenkin paketin kasaan. Hänen rakentamansa puolustus oli kiviaitaa ja toi kaivatun pronssin.
IL


http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2013102517641032_vg.shtml
dusselinpoika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF:n nazihomomodet ottakaa vähe parrua peppuun


Vastaus #4 : 25.10.2013 klo 21:59:51

Mitä täällä tapahtuu?
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #5 : 26.10.2013 klo 06:41:46

Lainaus
Pelko jäytää Veikkausliigaa

Kokenut jalkapallovaikuttaja: "Onhan se hyvä, että pelataan edes vuosi samalla sarjajärjestelmällä. Siinä kertyy jo monta peliä kerätä kokemuksia."

Hän kommentoi Veikkausliigan äkillistä halua laajentua neljällä uudella joukkueella. Puhujan äänessä oli sarkasmia. Oikeasti hän tarkoitti, että liiga on menossa suunnitelmiensa kanssa pahasti metsään.

Veikkausliigaa on pelattu 12 joukkueen sarjana vuodesta 2011. Sitä ennen joukkueita oli 14. Nykyistä sarjajärjestelmää on pidetty varsin onnistuneensa. Lähinnä harmia ovat aiheuttaneet otteluruuhkat.

Liigan hallitus yllätti elokuun kokouksessa itsensäkin. Kukaan ei täsmällisesti muista, miten ajatus isommasta sarjasta sai alkunsa.

Yhtä kaikki, puheenjohtaja Lasse Lehtinen päätti esittää liigan laajentamista 16 joukkueen sarjaksi. Koeäänestyksessä enemmistö kannatti esitystä.

Tämä oli yllätys, sillä tähän asti liigayhteisössä on ollut paineita pikemminkin suppeamman ja kovatasoisemman sarjan muodostamiseen.

Lehtinen näkee 16 joukkueen sarjassa paljon hyötyjä. Isoista kaupungeista Tampere, Oulu ja Jyväskylä palaisivat todennäköisesti liigakartalle, samoin paikallispelien määrä lisääntyisi. Lisäksi saataisiin kaksinkertainen sarja, ja riittävästi otteluita (30).

Todennäköisin syy ison liigan suosiolle on seuroja jäytävä pelko. HJK:n lisäksi vain muutama seura pärjää taloudellisesti. Muut ovat ahdingossa, osa jopa konkurssin partaalla.

Pienille seuroille 16 sarjan liiga toisi enemmän elintilaa. Putoaminen ei olisi enää peikko. Se ei tarkoittaisi seuran luhistumista, sillä paluu liigaan olisi helpompaa.

Todennäköisesti liigan hännillä pärjäisi myös pienemmillä satsauksilla kuin nykyään.

Liiga päättää lopullisen kantansa uudistukseen marraskuussa. Viimeinen sana on Palloliitolla. Vuoden liittoa johtanut Pertti Alaja tuskin vastustaa laajentamista.

Viime syksyn vaaleissa Alajan vahvin kannatus oli maakunnissa. Hänelle sopii, että liiga pelaa Suomen joka kolkassa.


http://www.hs.fi/urheilu/Pelko+j%C3%A4yt%C3%A4%C3%A4+Veikkausliigaa/a1380861033706

Bulebule

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 26.10.2013 klo 09:41:08

Onko tänne tarkoitus postata kaikki uutiset, joissa sana Veikkausliiga esiintyy? Vai mitenkä?
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #7 : 05.11.2013 klo 10:32:42

Lainaus
Kehno palkkaus syö Suomen jalkapalloa

Suomessa jalkapalloilijat eivät palkalla juhli. Veikkausliigaa dominoivan Helsingin Jalkapalloklubin pelaajat ylsivät viime vuoden verotietojen mukaan toki 40 000–60 000 euron tuloihin, mutta sen jälkeen pudotus on valtava.

Jalkapallo on maailmalla rahamiesten laji, mutta Suomen pääsarjassa alle 2 000 euron kuukausipalkat ovat arkea. Sarjan parhaisiin maalintekijöihin kuuluva Pekka Sihvola joutui esimerkiksi tyytymään MyPassa viime vuonna 20 000 euron vuosiansioon.

Pelaajayhdistyksen tilastot puhuvat karua kieltä ammattijalkapalloilijan arjesta Suomessa. Ruotsin ja Norjan liigoissa pelaajilla jää rahaa säästöön, mutta Suomessa elanto on niukka.

Vuoden 2011 kyselyssä liigapelaajan keskipalkka oli luontaisetuineen enää 19 000 euroa eli noin 1 600 euroa kuukaudessa. Se on vain noin puolet suomalaisten keskiansiosta.

Seurojen tiukan taloustilanteen takia liigan palkkataso laahaa alhaalla, vaikka samanaikaisesti suomalaisten palkat ovat kasvaneet tasaista parin prosentin vuosivauhtia.

Surkean palkkatason seuraukset ovat lajille vaarallisia. Moni kokenut liigapelaaja lopettaa uransa ennen aikojaan ja siirtyy "oikeisiin töihin", koska jalkapalloa pelaamalla ei voi elättää perhettä. Siksi liigapelaajien keski-ikä on pudonnut 23–24 ikävuoteen.

Taloudellisesti tiukkoina aikoina kiusaus lopettamiseen on suuri, jos vaihtoehtona on mielenkiintoinen ja vakaa työpaikka. Näin jalkapallokentiltä katoaa kokemusta ja taitoa.

Tuttujen ja karismaattisten hahmojen puuttuminen rokottaa puolestaan mainos- ja lipputuloja. Pelin tasokin kärsii. Negatiivinen kierre on valmis.

Ero Suomen ykköslajiin jääkiekkoon on valtava. Viime kaudella yksikään Veikkausliigan pelaaja ei yltänyt 80 000 euron tuloihin, joka on SM-liigassa vasta keskiansio.


http://www.hs.fi/urheilu/Kehno+palkkaus+sy%C3%B6+Suomen+jalkapalloa/a1383292738331
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #8 : 08.11.2013 klo 09:50:49

Nyt iltalehti teki kunnon lutuuriteon. Komea video, jakoon ehdottomasti.

http://www.iltalehti.fi/iltvurheilu/20131107032393322_v9.shtml
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #9 : 09.11.2013 klo 12:24:02

Lainaus
HJK haluaa tekonurmen joka liigakentälleHelsingin Jalkapalloklubi ehdottaa tekonurmea pakolliseksi Veikkausliigassa. Se takaisi tasapuoliset olot koko kauden ajan.

Veikkausliigaa viime vuodet dominoinut HJK haluaa tekonurmen pakolliseksi jokaiselle liigapaikkakunnalle. HJK:n toimitusjohtaja Kari Haapiainen perustelee ehdotustaan kenttien vaihtelevalla kunnolla keväisin ja syksyisin.

HJK:n kotikentän lisäksi liigaa pelataan tekonurmella Kuopiossa, Myllykoskella ja Rovaniemellä.

"Tekonurmi helpottaisi kauden aloittamista ja lopettamista. Olot olisivat hyvät ja tasalaatuiset kauden alusta loppuun", Haapiainen sanoo.

"Myös juniorien harjoitusmahdollisuudet lisääntyvät, sillä tekonurmea voi käyttää rajattomasti."

Hän aikoo ottaa asian käsiteltäväksi liigahallituksessa.

"Liigan olosuhdeohjelmassa on vaadittu stadioneille muun muassa valoja ja kuppi-istuimia. Uskon, että nyt on aika urheilulliselle kulmalle."

Tekonurmella on vastustajansa.

Joidenkin näkemysten mukaan se altistaa loukkaantumisille, sillä se ei anna luonnonnurmen tapaan periksi.

Lisäksi pallon käyttäytyminen poikkeaa luonnonnurmeen verrattuna.

Myös mielikuvat vaikuttavat: isoissa jalkapallomaissa pelataan luonnonnurmella.

Haapiainen muistuttaa, että HJK:n kotistadionin tekonurmi on Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan hyväksymä pelialusta.

"Se on aivan oikea jalkapallonurmi", hän tiivistää.

"Sitä paitsi kaikki joukkueet harjoittelevat jo nyt talvisin tekonurmilla hallissa tai ulkona."

Haapainen uskoo, että tekonurmien hinta ei ole ongelma, vaikka seuroilla ja kentät omistavilla kaupungeilla on talous tiukalla.

Palloliitto kannattaa tekonurmien yleistymistä. Liiton olosuhdepäällikön Tero Auvisen mukaan kauden pidentäminen ei ole mahdollista ilman tekonurmia.

"Keinonurmi on järkiratkaisu, sillä Suomessa luonnonnurmi on optimikunnossa vain neljä kuukautta", Auvinen toteaa. "Toisaalta huippukuntoinen luonnonnurmi on aina keinonurmea parempi."

Tekonurmen hinta on 300 000–700 000 euroa. Tukea rakentamiseen voi saada valtiolta ja Palloliitolta, joka jakaa Uefan Hat Trick -rahoja olojen parantamiseksi.

Valtion tuen osuus kuluista on 20–30 prosenttia ja Palloliiton viisi prosenttia. Kentän rakennuttajan maksettavaksi jää siten vähintään 200 000 euroa.

Liigatasolla tekonurmen elinkaari on 3–5 vuotta. Kenttä joutuu käyttökieltoon, jos se ei läpäise joka vuosi tehtävää testiä.

Kenttä kelpaa harjoituskäyttöön, vaikka huippupelejä siinä ei saisi enää pelata.

Uusissa stadionhankkeissa tekonurmi on nykyisin ykkösvaihtoehto.

"Maajoukkueen kotikentällä Olympiastadionilla luonnonnurmi tulee olemaan varmasti aina", Auvinen rauhoittelee.

Norjan ja Ruotsin liigoissa tekonurmi on pelialustana jo joka toisella stadionilla.

http://www.hs.fi/urheilu/HJK+haluaa+tekonurmen+joka+liigakent%C3%A4lle/a1383718725335Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #10 : 20.11.2013 klo 21:05:34

Lainaus
Jättitappiot uhkaavat Veikkausliigassa – "Suomessa huippu-urheilu on pennien kanssa pelleilyä"

Yle Urheilu selvitti jalkapallon Veikkausliigan seurojen taloudellista tilannetta

Yle Urheilun selvityksen mukaan jalkapallon Veikkausliigan seurat elävät taloudellisesti todella haastavia ja tiukkoja aikoja, sillä lähes kaikki liigajoukkueet tekevät tappiollisen tuloksen pian päättyvältä tilikaudelta – osa jopa useiden kymppitonnien edestä.

Ehkä suurimmat tappiot tekee Kuopion Palloseura. Toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen mukaan seuran tappioiden suuruus nousee 1,6 miljoonan budjetilla peräti 500 000 euroon. Seuran kulut olivat suuremmat kuin tulot.

- Ylitimme pelaajabudjetin, kun teimme kovia satsauksia kesken kauden, sillä Suomen cupin finaalia varten otimme tietoisesti riskiä. Pelaajabudjettimme oli 450 000 euroa, mutta toteutuma oli 650 000 euroa.

Heiskasen mukaan Suomessa on vaikea tehdä nollatulosta ilman pelaajakauppoja. Ketään pelaajaa ei myydä pakolla ulkomaille, mutta mahdollisia tällaisia pelaajia ovat muun muassa Aleksi Paananen ja Jerry Voutilainen sekä  gambialainen puolustaja Omar Colley, josta saksalainen Arminia Bielefeld on kiinnostunut.

- Ensi kauden budjettimme on noin miljoona euroa, josta pelaajien osuus on vähän yli 400 000 euroa.
Sarjanousija SJK tekee noin 150 000 euron tappiot

Sarjanousija Seinäjoen Jalkapallokerhon eli SJK:n talous on painumassa pahasti tappiolle. Seuran veturi Raimo Sarajärvi puhuu noin 150 000 euron tappioista.

- Talous on aina haastava, eikä koskaan ykkösestä ole noustu liigaan ilman tappioita, Sarajärvi sanoo ja viittaa muun muassa pelaajasatsauksiin.

Seinäjoella kuitenkin uskotaan liigalisenssiin, kun liigalisenssitoimikunta päättää asiasta joulukuun puolivälissä.

- Se ei ole rahasta kiinni. Kun on hyvät pelaajat ja urheilullista menestystäkin, talous hoituu.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ei lähde ennakoimaan, menettääkö joku seuroista liigalisenssin. Hän vetoaa liigalisenssitoimikunnan puolueettomaan päätäntävaltaan.
Vain kolme seuraa saanee positiivisen tuloksen

Ainoastaan FC Lahti ja IFK Mariehamn arvioivat pääsevänsä varmuudella positiiviseen tulokseen. Positiivista tulosta odottaa myös talousvaikeuksissa oleva FC Honka.

- Tilanteemme on hyvä, sillä tilikaudelta on tulossa lievästi ylijäämäinen tulos. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa hyvät yleisömäärät ja lipputulot. Toivottavasti tämä trendi jatkuu myös ensi kaudella, mutta se vaatii meiltä paljon töitä, toteaa FC Lahden toimitusjohtaja Jussi Lumio.

Ahvenanmaalaisten toimitusjohtaja Peter Mattsson kertoo, että seura oli lähes 24 000 euroa plussalla syyskuun lopussa.

FC Hongan myyntijohdosta ja konsultoinnista vastaava Pekka Pakarinen odottaa, että seuran huonosta taloudellisesta tilanteesta huolimatta espoolaisseuran päättyneen kauden taloudellinen tulos on positiivinen.

Seuralla oli lokakuussa verovelkaa 170 000 euroa sekä vähän myös muita velkoja.

- Meillä on olemassa maksusuunnitelma, mutta se on verottajan ja meidän välinen asia. Velka johtuu siitä, että meillä ei ole ollut rahaa riittävästi tässä taloudellisessa tilanteessa
”En kerro, teemmekö positiivista tulosta”

Liigaseuroista vain VPS:n toimitusjohtaja Eero Karhumäki oli haluton kommentoimaan seuran taloudellista tilannetta.

-En kerro, teemmekö positiivista tulosta. Kerron vain yhtiökokoukselle VPS:n tilanteen, Karhumäki sivalsi.

Sen verran hän kuitenkin suostui sanomaan, että seuran on joka päivä tehtävä töitä taloutensa eteen.

Kysymykseen, pelaako VPS ensi kaudella liigassa, hän vastasi näin:

- Kai pronssia liigassa saanut pelaa. Tässä maailmassa ei kuitenkaan kukaan voi sanoa, mitä puolen vuoden päästä tapahtuu.

Karhumäen VPS:llä on murheita Vaasan huonojen kenttäolosuhteiden vuoksi. Hietalahden nykyinen stadion ei täytä Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n vaatimuksia, ja pronssin ansiosta Vaasassa pitäisi pelata europelejä ensi vuonna. Esimerkiksi istumapaikkoja on liian vähän, mutta Vaasan kaupunki on päättänyt lykätä stadionin remonttia ainakin vuoteen 2015.
”Meillä oli liian kallis joukkue”

Veikkausliigasta pudonnut JJK Jyväskylä on viime vuosina kahlannut taloudellisessa ahdingossa.

Esimerkiksi heinäkuussa se tarvitsi 300 000 euroa ylimääräistä rahaa pystyäkseen pelaamaan kauden loppuun. JJK alkoikin myydä autotarroja, ja jo keväällä pelaajat ja valmennusjohto suostuivat viiden prosentin palkanalennuksiin.

Seuran uuden toimitusjohtajan Petro Punnan mukaan 1,2 – 1,3 miljoonan euron liikevaihdolla on tulossa noin 100 000 euron tappiot.

- Tämä johtuu ennen kaikkea liian kalliista joukkueesta, sillä pelaajien ja valmentajien budjetti oli peräti 800 000 euroa. Toki myyntikin on sakannut jonkin verran.

Punnan mukaan jyväskyläläisten talous kuitenkin lähtee kohentumaan uusien toimihenkilöiden myötä.

- Meillä on käytettävissä aiempaa enemmän myyntivoimaa, ja joukkueen budjetti tulee olemaan ykkösessä liigakautta puolet pienempi. Myös koko seuran budjetti pienenee noin miljoonaan euroon.

JJK:n tavoitteena on nousta liigaan takaisin viimeistään kolmen vuoden päästä.

- Emme paina jarrua ensi vuonnakaan, sillä organisaation ja talouden puolesta se on mahdollista jo ensi kauden jälkeen.
RoPS tekee taas tappiota – kolmannen kerran peräkkäin

Rovaniemen Palloseura on tekemässä tappiollisen tuloksen kolmantena vuonna peräkkäin. Toimitusjohtaja Antti Hietakangas arvioi seuran tappioiden kipuavan 50 000 – 70 000 euron välille.

- Tuloksessamme on mukana junioripuoli, johon olemme tietoisesti investoineet paljon. Toivomme junioripuolen henkilöpalkkausten näkyvän tulevaisuudessa hyvinä pelaajina. Muuten taloutemme on hyvässä kunnossa, vaikka globaalin taloudellisen tilanteen vuoksi tulevaisuus on haastava.

Hietakankaan mukaan seura tavoittelee ensi kaudella nollatulosta.

- Uskon, että kuoppa on nyt ohitettu, eikä liigalisenssin saamisessa pitäisi olla ongelmia.
Virolaiset aiheuttavat HJK:lle tappiot

Jalkapallomestaruuden viidennen kerran peräkkäin vienyt HJK ei välty tappioilta. Seuran toimitusjohtajan Kari Haapiaisen mukaan HJK tekee lievästi tappiollisen tilikauden tuloksen. Tappion tarkkaa määrää hän ei lähde sanomaan.

    Tappio johtuu ainoastaan siitä, että putosimme mestareiden liigan ensimmäisellä kierroksella JK Nõmme Kaljua vastaan, Haapiainen korostaa monta kertaa.

    - Kari Haapiainen, HJK

-  Tappio johtuu ainoastaan siitä, että putosimme mestareiden liigan ensimmäisellä kierroksella JK Nõmme Kaljua vastaan, Haapiainen korostaa monta kertaa.

-  Katsotaan, miten sen kanssa pärjätään. Ongelmia ei kuitenkaan pitäisi olla, Haapiainen jatkaa.

Hänen mukaansa muuten kausi oli myönteinen HJK:lle, sillä katsojamäärät, yhteistyökumppanuudet sekä pääsy- ja kausilipputulot nousivat merkittävästi.

HJK:n yleisökeskiarvo oli 5 098, kun se viime vuonna oli 3 757.

- Tänä vuonna budjettimme oli kolmen miljoonan euron paikkeilla, ja siitä joukkueen osuus oli runsas miljoona euroa. Ensi kaudelle budjettimme putoaa pikkaisen alle kolmen miljoonan euron, eikä joukkueen budjetti kasva.
”Olemme vielä hengissä”

Vaikeuksia on myös pietarsaarelaisella FF Jarolla.

Seuran toimitusjohtaja Niklas Storbacka kuvailee tilannetta näin:

- Olemme vielä hengissä, mutta tilanne on edelleen tiukka. Uskon kuitenkin siihen, että menemme koko ajan parempaan suuntaan, ja nollatulokseen on vielä mahdollisuuksia.
MYPA luopuu sarjasta tulevaisuudessa, jos talous ei kestä

Myllykosken Pallonkin tilanne on haastava. Seuran puheenjohtaja Seppo Mäkinen ennustaa negatiivista tulosta, mutta ei vielä uskalla puhua sen suuruudesta.

- En ole vielä puhunut asiasta hallituksen ja seuran jäsenten kanssa, mutta tämän hetken taloudellisen tilanteen vuoksi ihmiset, yhteisöt ja yhteistyökumppanit ovat pinteessä enemmän tai vähemmän.

Mäkisen mukaan jatkossa seura menee eteenpäin talouden ehdoilla.

- Tällä hetkellä emme ole luopumassa sarjasta, mutta se on mahdollista tulevaisuudessa, jos talous ei ole kunnossa. En voi asettaa itseäni ja muita seuran toiminnasta vastuussa olevia siihen tilanteeseen, että talouden kautta lähdemme viemään itseämme ja seuraa lopullisiin ongelmiin. Meidän pitää huolehtia junioritoiminnastamme.
Yleinen taloustilanne seurojen tuskana

FC TPS:n toimitusjohtaja Juha Reini puhuu useiden kymppitonnien tappioista.

- Kyse on merkittävästä summasta, Reini toteaa, mutta ei halua arvioida lopullista tappiosummaa tämän tarkemmin.

Hänen mielestään tappio johtuu muun muassa talouden yleisestä huonosta tilanteesta.

- Tällöin seurat ovat usein ensimmäisiä leikattavia kohteita. Suomessa huippu-urheilu onkin pennien kanssa pelleilyä suoraan sanottuna.

FC Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen ei vielä osaa arvioida, tekeekö seura positiivisen vai negatiivisen tuloksen.


http://yle.fi/urheilu/jattitappiot_uhkaavat_veikkausliigassa__suomessa_huippu-urheilu_on_pennien_kanssa_pelleilya/6940464
Sinivalkoraitapaita

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AINA KLUBILAINEN!


Vastaus #11 : 28.12.2013 klo 21:58:32

http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1288635762074.html

Äänestys ensi kauden mestarista.
Arctic Pingvins

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jänkhän joukkueet


Vastaus #12 : 29.12.2013 klo 23:24:08


Helvetin tasokkaasti toimitettu juttu siirroista. "Ylos"

Onko siellä kesätytöt töissä Joulun aikaankin?
Johtaja Calu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Eemeli Virta


Vastaus #13 : 29.12.2013 klo 23:56:45

Helvetin tasokkaasti toimitettu juttu siirroista. "Ylos"

Onko siellä kesätytöt töissä Joulun aikaankin?

Tossahan on vain siirrot.

Olihan siinä alapuolella vielä linkki tähän:

http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1288635764800.html
Arctic Pingvins

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jänkhän joukkueet


Vastaus #14 : 30.12.2013 klo 00:09:29

Tossahan on vain siirrot.

Olihan siinä alapuolella vielä linkki tähän:

http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/art-1288635764800.html

Joo, olihan siellä siirtoja, mutta jutun päivämäärän mukaan ihan ei ole töitä tehty tappiin asti. Mutta sehän on vain Suomi-futista eli ketä kiinnostaa?
pee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MYPA, Eisern Union


Vastaus #15 : 18.03.2014 klo 18:31:12

Jaaha liiga-avaus lähestyy ja media on avannut vahvasti vähättelevillä artikkeleilla. Eilen voivoteltiin Hesarissa puoli sivua sitä kuinka Tukholmassa on enemmän katsojia ja tänään radiossa kerrottiin ettei ketään kuulemma kiinnosta Jaron peli ketään koska Italia pelaa MM-kisoissa... TTu näiden urheilutyhjäntoimittajien tasoa.
jormakaariainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sexy football Esa Pekonen


Vastaus #16 : 27.07.2014 klo 21:39:59

En nopeasti löytänyt topiccia mistään paskalle jalkapallouutisoinnille, joten nostetaan tämä ylös.


Maikkarin panostus veikkausliigan uutisointiin on kyllä hämmentävän heikkoa. Miten tälläinen on edes mahdollista? Tässä syväluotaava ja yksityiskohtainen artikkeli vaiherikkaasta MyPa - KuPS ottelusta: http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/veikkausliiga/uutiset.shtml/2014/07/1918508/muurinen-ihmetteli-omiensa-ilotulitusta

Ei viitsitä edes kaikkia maalintekijöitä kertoa. En ole suuremmin maikkarin jalkapallouutisia seurannut, mutta näin heikko taso kyllä vetää ihan sanattomaksi.
Knut Posse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #17 : 28.07.2014 klo 08:17:33

En nopeasti löytänyt topiccia mistään paskalle jalkapallouutisoinnille, joten nostetaan tämä ylös.

Maikkarin panostus veikkausliigan uutisointiin on kyllä hämmentävän heikkoa. Miten tälläinen on edes mahdollista? Tässä syväluotaava ja yksityiskohtainen artikkeli vaiherikkaasta MyPa - KuPS ottelusta: http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/veikkausliiga/uutiset.shtml/2014/07/1918508/muurinen-ihmetteli-omiensa-ilotulitusta

Ei viitsitä edes kaikkia maalintekijöitä kertoa. En ole suuremmin maikkarin jalkapallouutisia seurannut, mutta näin heikko taso kyllä vetää ihan sanattomaksi.

Tuo juttu on kylläkin STT:n käsialaa.
ilpo

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 28.07.2014 klo 09:01:15

Nyt kun topicci on putkahtanut esiin niin pitää mainita, että sunnuntain Hesarissa oli ripulipaskatasoa oleva juttu lauantaisesta Inter-HJK -ottelusta.
pyry

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Start 09.08.1942


Vastaus #19 : 28.07.2014 klo 14:34:16

Tuo juttu on kylläkin STT:n käsialaa.

Jep, näitähän iso osa futisjutuista on etenkin maakuntalehdissä. Kerrotaan tulos ja pari kommenttia lehdistötilaisuudesta, that's it. Ei mitenkään tyhjentävää, mutta tyhjää parempi kuitenkin.

MTV teki pelistä näköjään ihan omankin juttunsa eli heillä oli vähän hassusti kaksi päällekkäistä juttua samasta pelistä:

http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/veikkausliiga/uutiset.shtml/2014/07/1918502/mypa-paukutti-viisi-maalia-vajaamiehisena

Tulisivatkohan nuo STT:n jutut jotenkin automaationa MTV:n sivuille vai miksi näin, en tiedä.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2014 klo 14:36:31 kirjoittanut pyry »
Vernuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, PuiU


Vastaus #20 : 28.07.2014 klo 14:36:15

En nopeasti löytänyt topiccia mistään paskalle jalkapallouutisoinnille, joten nostetaan tämä ylös.


Maikkarin panostus veikkausliigan uutisointiin on kyllä hämmentävän heikkoa. Miten tälläinen on edes mahdollista? Tässä syväluotaava ja yksityiskohtainen artikkeli vaiherikkaasta MyPa - KuPS ottelusta: http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/veikkausliiga/uutiset.shtml/2014/07/1918508/muurinen-ihmetteli-omiensa-ilotulitusta

Ei viitsitä edes kaikkia maalintekijöitä kertoa. En ole suuremmin maikkarin jalkapallouutisia seurannut, mutta näin heikko taso kyllä vetää ihan sanattomaksi.

futisforum2.org/index.php?topic=362.6900
jormakaariainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sexy football Esa Pekonen


Vastaus #21 : 28.07.2014 klo 20:11:17


Mietin tuota topiccia, mutta kyseessä ei ollut kömmähdys vaan tietoinen valinta maikkarilta.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit ja kyläjoukkueet ml. Kups


Vastaus #22 : 22.09.2014 klo 10:23:34

Laitetaan vaikka tänne.

Veikkausliiga netissä ja somessa.

Veikkausliigan omat viralliset sivut ovat todella kankeat ja hitaat. Enää en kertaakaan yritä etsiä ottelutuloksia tai ihan mitä tahansa niiltä sivuilta. Hermo menee enkä todellakaan ole mikään lyhytpinnainen jangsteri.  Jos potentiaalinen lukija ei osaa navigoida sivuilla niin onko vika sivuissa vai lukijassa. Samoja tuntemuksia?

Playersin ottelukoosteet ovat toimivia.
tarre

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 22.09.2014 klo 18:59:59

Veikkausliigan omat viralliset sivut ovat todella kankeat ja hitaat. Enää en kertaakaan yritä etsiä ottelutuloksia tai ihan mitä tahansa niiltä sivuilta. Hermo menee enkä todellakaan ole mikään lyhytpinnainen jangsteri.  Jos potentiaalinen lukija ei osaa navigoida sivuilla niin onko vika sivuissa vai lukijassa. Samoja tuntemuksia?

Yritin viime uudistuksen jälkeen (2012?) hetken opetella käyttämään Veikkausliigan uusia sivuja. Pian totesin, että löytää ne ottelutulokset muualtakin. Pari kuukautta sitten kävin uudestaan kokeilemassa sivustoa, mutta eihän siellä ollut mikään muuttunut parempaan. Vanhat sivut sentään toimivat, vaikka näyttivätkin 90-luvun lopulla kyhätyiltä. Vaihtaisin takaisin koska tahansa.

Tällä hetkellä tuloksia seuraan soccerwayn kautta. Koosteet puolestaan löytyy kohtalaisesti liigaseurojen youtube-kanavilta.
Hodari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rahattomat perinneseurat


Vastaus #24 : 22.09.2014 klo 19:27:21

En nyt väitä että nuo olisivat mitkään parhaat sivut, mutta vai että ei tuloksia löydä :D Ylos

Etusivulla vaihtoehtoina: Etusivu, Uutiset, Ottelut, Ottelukeskus... Hmmm, mistäköhän näistä ne ottelutulokset löytyisivät. Kankeathan nuo vähän ovat, mutta ei tulospalvelussa mitään vikaa ole ja Ottelukeskushan on aivan loistava, mitä nyt välillä vähän virheitä.

 
Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa