FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.02.2024 klo 21:49:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 5 [6] 7
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliiga mediassa  (Luettu 29949 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kävelypimputus

Poissa Poissa


Vastaus #125 : 03.06.2022 klo 16:01:08


Mutta olisi paljon "matalalla roikkuvia hedelmiä" poimittaviksi, jos jotain ruvettaisiin tekemään keskitetysti.
- Lippukauppa (kuten mainittua).

Jos tarkoituksena ei ole kehittää omaa järjestelmää - missä ei Veikkausliigan volyymeilla olisi yhtikäs mitään järkeä - mahdollisuudet ovat aika vähäisiä. Joku Veikkausliigan yhteissopimus jonnekin Lippupalveluun takaisi ehkä muutaman prosentin alennuksen normihintoihin. Hyvä että keskustelua riittää, mutta näissä Veikkausliiga-keskusteluissa on aina sama ongelma; kuvitellaan että kaikki maapallon muut ihmiset ovat idiootteja ja oikeasti Veikkausliigan kaltaisen kuratuotteen myyminen olisi jollain tavalla helppoa, kunhan vain löytyy asennetta ja vähän viitselijäisyyttä. Suurin osa täällä ehdotetuista toimenpiteistä on täydellisen idioottimaisia ja niiden kokonaisvaikutus Veikkausliigaan olisi lähinnä negatiivinen.

Lainaus
- Fanituotteiden sourcing ja nettikauppa.
- Somepreesens.
- Valtakunnalliset mediasuhteet (tv-sopimus tietysti tärkeimpänä) ja muu valtakunnallinen markkinointi.
- Hallintorutiinit.

Näinhän toimitaan Pohjois-Amerikassa. Esimerkiksi NHL:llä on yhteiset verkkosivut joka joukkueelle, yhteinen fanikauppa ja suuri mediaosasto. Suomen olosuhteissakin tästä saattaisi olla jotain marginaalista hyötyä. Todellisuudessa resurssit ovat joka tapauksessa yhdistettynäkin olemattomat. Fanituotteideen myyntiin saataisiin ehkä yksi puolipäiväinen työntekijä, mikä korvaisi 0 täyspäiväistä työntekijää 12 seurassa.

Minusta Veikkausliigan ongelmat kumpuavat pelin heikosta tasosta, mikä aiheuttaa sivuttuotteena sen että toimintaan ei saada mistään rahaa. Peli on heikkotasoista, koska valmentajia ei kiinnosta mikään muu kuin voittaminen, eikä seuroissa ole ymmärrystä itse pelistä, jotta minkäänlaista vaatimustasoa voitaisiin edellyttää. Ja koska rahaa ei ole yhtään, mitään toimintaa ei pystytä kehittämään tai suunnittelemaan pitkällä aikavälillä. Lisäksi yhteiskuntasuhteiden hoitamisessa ei ole onnistuttu lainkaan. Tampereen Nokia-areena on suhteellisen uskomaton 500 miljoonan euron kompleksi, jollaisesta jalkapallo ei pysty edes unelmoimaan.

Veikkausliigan ongelmat eivät kuitenkaan poistu sillä, että joka viikko tänne avataan ketju, jossa vaaditaan parempaa viestintää ja maukkaampia nakkeja. Puuhastelu johtuu olemattomista resursseista, eikä toimintaa saada koskaa parannettua ellei resursseja saada jostain lisää.
Nahtegal

Poissa Poissa


Vastaus #126 : 03.06.2022 klo 16:17:57

kuvitellaan että kaikki maapallon muut ihmiset ovat idiootteja

Ettet nyt itse vain sortunut tähän?
jalmutin

Poissa Poissa


Vastaus #127 : 03.06.2022 klo 16:41:10

Minusta Veikkausliigan ongelmat kumpuavat pelin heikosta tasosta, mikä aiheuttaa sivuttuotteena sen että toimintaan ei saada mistään rahaa. Peli on heikkotasoista, koska valmentajia ei kiinnosta mikään muu kuin voittaminen, eikä seuroissa ole ymmärrystä itse pelistä, jotta minkäänlaista vaatimustasoa voitaisiin edellyttää.
Ihan fiksu kirjoitus sinänsä, mutta haluaisin ihan mielenkiinnosta kysyä millaisena näet esim. Allsvenskanin tason?

Minun näkökulmasta ei ole mitään yhtä syytä (kuten ei ole yhtä ratkaisuakaan jolla ongelmat korjattaisiin), vaan ongelma on enemmän siinä että KAIKKI asiat tehdään vähän sinnepäin. Seurat ja liiga kokeilevat asiaa X pari kuukautta ja toteavat ettei tämä ollut avain onneen, jolloin siirrytään taas asian Y korjaamiseen. Ei kai kukaan odota oikeasti jotain yleisöryntäyksiä jos vaikka stadionien ravintolapalvelut ”hoidetaan kuntoon?” Sehän on vain minimivaatimus sille toiminnan kehittymiselle, ei mikään taikakalu itsessään. Joku seura satsaa oheismyyntiin hetken aikaa ja toteaa ettei mikään muuttunut, joten palataan taas sille surkealle tasolle kun se ei kuitenkaan maksa niin paljon. Absurdia
Hiiritin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #128 : 03.06.2022 klo 17:12:06

Kun maan suosituin artisti on Cheek, katsotuin ohjelma Putous ja urheilutapahtuma b-maajoukkueilla pelattava lätkäturnaus, niin en jotenkin jaksa uskoa pelin tasoon ratkaisevana syynä.

Vaikka peli pompsahtaisi huomenna Norjan tasolle, tuskin sen seurauksena meillä saataisiin Norjan yleisömääriä.
kävelypimputus

Poissa Poissa


Vastaus #129 : 03.06.2022 klo 17:58:21

Vaikka peli pompsahtaisi huomenna Norjan tasolle, tuskin sen seurauksena meillä saataisiin Norjan yleisömääriä.

Kyse on sarjan uskottavuudesta katsojien silmissä. Parempi taso tarkoittaa rahakkaampia pelaajamyyntejä ja menestystä Euroopassa. Ruotsissa jalkapallon suosio räjähti viimeistään 90-luvun alussa IFK Göteborgin Euro-menestyksen ja Ruotsin maajoukkueen menestyksen myötä. Suomessa on paikallinen jääkiekkosarja, jossa pelaa maailmanmestareita ja yleisön kiinnostus paikallista sarjaa kohtaan on sen mukainen.

Foorumilla konsensus näyttää olevan, että kaikki johtuu vain jostain toimistoapinoiden epäonnistumisesta. Kunhan vain sosiaaliseen mediaan saadaan hyvää sisältöä, niin kohta katsomot pullistelevat ihmisistä. Minusta on uskomatonta, että pelaajat eivät kapinoi sellaista järjestelmää vastaan joka estää heidän menestyksensä ja että seuroja ei vähääkään kiinnosta yrittää kehittää peliä eurooppalaisen huippu-urheilun suuntaan. Sen sijaan Veikkausliigan tavaramerkki on todella hitaan intensiteetin ja tempon kävelypimputtelu, joka vieraannuttaa katsojat ja estää pelaajien kehityksen.
törömömmö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aina laadukkaan keskustelun puolella.


Vastaus #130 : 03.06.2022 klo 20:56:49

Kyse on sarjan uskottavuudesta katsojien silmissä.

Juuri näin. Mutta uskallan väittää että pelin todellisella laadulla on yllättävän vähän tekemistä sarjan uskottavuuden ja sen kanssa, kuinka laadukkaana tavallinen yleisö pelejä pitää.
Jos Veikkausliigamatsi pelattaisiin 80 000 hengen mylvivän yleisön edessä kirkkaan vihreällä ja viimeisen päälle huolellisesti raidoitetulla, kirkkaanvihreällä nurmella ja kuvattaisiin 50 kameralla, niin pelin taso koettaisiin ihan hyväksi. Ei tavallinen urheilun ystävä kai kovin asiantunteva ole.
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #131 : 04.06.2022 klo 07:23:38

Juuri näin. Mutta uskallan väittää että pelin todellisella laadulla on yllättävän vähän tekemistä sarjan uskottavuuden ja sen kanssa, kuinka laadukkaana tavallinen yleisö pelejä pitää.
Jos Veikkausliigamatsi pelattaisiin 80 000 hengen mylvivän yleisön edessä kirkkaan vihreällä ja viimeisen päälle huolellisesti raidoitetulla, kirkkaanvihreällä nurmella ja kuvattaisiin 50 kameralla, niin pelin taso koettaisiin ihan hyväksi. Ei tavallinen urheilun ystävä kai kovin asiantunteva ole.

Olet oikeassa, mutta niin kauan kuin otetaan taksikuskeilta ja matkamuistomyyjiltä anneliin vuodesta toiseen(poislukien Kups, HJK) on sitä uskottavuutta ammattimaisesta sarjasta kovin vaikea rakentaa.

Siltikin sanon että olosuhteilla ja tapahtuman yleisilmeellä, sekä pelin vauhdikkuudella on huomattavasti suurempi vaikutus kuin pelin tasolla.
Cannon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #132 : 04.06.2022 klo 10:05:44

Juuri näin. Mutta uskallan väittää että pelin todellisella laadulla on yllättävän vähän tekemistä sarjan uskottavuuden ja sen kanssa, kuinka laadukkaana tavallinen yleisö pelejä pitää.
Tämä. Olympiastadion täyttyi 80-luvulla talvisista olosuhteista huolimatta, kun Kuusysi–Steauassa oli panosta. Suomessa pelattiin tavallaan ihan laadukasta futista kasarilla, mutta ei se liigapeleihin valtavia yleisömassoja tuonut. Kyykkä sentään eteni Euroopan 8:n parhaan joukkoon, eikä se tuurilla tapahtunut.

HJK:kin esiintyi ihan hyvin UCL-lohkovaiheessa jo 90-luvulla ja pelasi ihan tosissaan jatkopaikasta. Mutta ei sekään poistanut potkupallopuheita tavallisen kansan suusta, vaikka samaan aikaan maajoukkue oli suht lähellä kisapaikkaa. Tietysti tapa, jolla se Unkaria vastaan sössittiin, oli omiaan vahvistamaan puheita potkupallosta. Olkoonkin, että joukkueessa pelasi mm. Mestareiden liigan maalikuninkuuden hiljattain voittanut kaveri.

Vaikka Suomessa on futisperinteitä ja ajoittain on nähty hienoja saavutuksia Euroopassakin, niin 90-luvulla ainakin oli ihan yleinen sanonta tuulareiden suusta: Suomessa ei pelata jalkapalloa, täällä pelataan potkupalloa. Usein tuon sanoneet ihmiset eivät olleet pahemmin tutustuneet peliin nimeltä jalkapallo. Itse kun pelasin futista, en koskaan ymmärtänyt, mihin tuon sanoneet koulukaverit kommentillaan pyrkivät, kun olivat itse ihan huonoja urheilussa. :D Mutta se nyt vain oli sellainen vitsi, jonka joku oli kuullut joltain ja oli hauskaa hokea sitä eteenpäin. Ja tuosta maineesta Veikkausliigan on edelleen Suomen EM-kisapaikasta huolimatta vaikea päästä eroon samaan aikaan kun kansa sekoaa lätkämaajoukkueen voittaessa höntsäpeleissä USA:n, joka ei ole yli 60 vuoteen MM-kisoissa voittanut kuin korkeintaan pronssia. Mutta yleinen mielikuva USA:sta kovana lätkän MM-kisamaana on vahva.

Tuo USA-tilasto tuli muuten vastaan ESS:n kiekkotoimittajan hyvästä kolumnista, mutta taitaa olla maksumuurin takana: https://www.ess.fi/urheilu/4610318
laitakoira

Poissa Poissa


Vastaus #133 : 05.06.2022 klo 22:04:39

Uutinen
JUURI NYT: Lionel Messi nöyryytti Viroa

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000008866186.html

Onko tämä harjoituspeli tosiaan JUURI NYT tasoinen uutinen, samalla kun veikkausliigaotteluista ei kirjoiteta/saatika pääse ikinä juuri nyt statuksen uutisiksi. Noh kai Janne Oivio tietää mistä niitä klikkejä tulee ja sen mukaan myös kirjoittelee..

Noloa. Sitä tämä on.
« Viimeksi muokattu: 05.06.2022 klo 22:10:35 kirjoittanut laitakoira »
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #134 : 06.06.2022 klo 05:23:38

5-0 Argentiinalle ja Messi teki kaikki.
Niin ei tarvitse kenenkään menne noita klikkaamaan jos nyt vähänkään kiinnostaa.
Juhana Jäähynkalastaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Muovinen Palkkaturva teitä ei kukaan kaipaa®


Vastaus #135 : 07.06.2022 klo 14:34:49

Noloa. Sitä tämä on.

Sitä se nimenomaan on.

Tällä viikolla #twitterissä oli aiheesta miekkailua (erityisesti ihmettelyä että koska Veikkausliiga@Ruutu+ niin miksi ei jutun juttua 2is.fi), kun Vesa Rantanen sinne oli kommentoinut ettei tehdä koska juttuja ei klikkailla. Niinpä tässä pitäisi ottaa tavaksi klikkailla kaikkia is.fi Veikkasliigan juttuja ihan siksi että Vesa "kendojanari" Rantanen tajuaisi että aihe kiinnostaa,. Vaikeeksi tuon toki tekee sen, ettei juttuja edes ole (pl. Pallokerhon puffit)... Alas

Kaikki jutut https://www.is.fi/veikkausliiga/

en nyt jaksaa / osaa tuota Vesa Rantasen kommenttia tähän kaivella
Chief Innanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #136 : 07.06.2022 klo 22:45:13

Vesa Rantanen sinne oli kommentoinut ettei tehdä koska juttuja ei klikkailla. Niinpä tässä pitäisi ottaa tavaksi klikkailla kaikkia is.fi Veikkasliigan juttuja...
Futisseurojen & niiden jäsenten lisenssiehtoihin lisättävä pykälä, että kaikkia uusia kotimaisia futisjuttuja klikkailtava ennen seuraavaa matsia tai seuraa pelikielto/toimitsijakielto kierrokselle. Alkaa klikkejä riittää.
laitakoira

Poissa Poissa


Vastaus #137 : 28.07.2022 klo 09:21:46

https://www.is.fi/veikkausliiga/

Huumeet, katsomo mellakointi, seksuaalinen väkivalta, terveys huolet, konkurssit, punaiset kortit, kurinpitorangaistukset ja niin edelleen. Näihin kiteytyy ltasanomien uutisointi/otsikointi jalkapallosarjastame. Podcastit erikseen.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2022 klo 09:45:24 kirjoittanut laitakoira »
kiero savolainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #138 : 28.07.2022 klo 09:40:56

tämä kuuluu oikeastaan tänne:


Tänä vuonna itseäni on alkanut häiritä yhä isommassa määrin se, miten Sanoma uutisoi Veikkausliigaa esim. Iltasanomissa. Uutisointi on ensinnäkin todella minimaalista ja siitä ei ole edes ns. klikkiotsikoita tarjolla. Toisekseen Veikkausliigan uutisointi on toteutettu lähinnä negatiivisista asioista tai uutisointi toteutetaan negatiivisessa valossa. Kolmantena, mutta ei vähäisimpänä asiana, muut mediatalot ovat jo uutisoineet esim. kierroksen tulokset huomattavasti Sanomaa aiemmin. Esimerkkinä uutisoinnista tässä: https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000008971125.html

Eniten allekirjoittanutta kuitenkin ihmetyttää, että kilpailevan mediatalon (Alma) iltalehti uutisoi Veikkausliigasta mm. kierroksen tapahtumat jo samana päivänä. Lisäksi sarjan uutisointi tapahtuu pääasiassa positiivisuuden kautta. Esim. näin: https://www.iltalehti.fi/veikkausliiga/a/31fcb116-c89d-4af5-abb4-9c3d4f186023 Näyttää siltä, että ko. lafkaa kotimainen sarja kiinnostaisi enemmän kuin sitä, jolla sarjan mediaoikeudet on.

Olettaisi että jos sarjaan on panostettu hankkimalla sen lähetysoikeudet, tuotetta rummutettaisiin joka tuutista ja tehtäisiin siitä näin paremmin myyvä. Resursseista asian ei luulisi olevan kiinni. Lajiniilot ovat jo löytäneet Onside-lähetykset ja ne ovat hyviä, mutta tuulipukukansalle Veikkausliiga tuotteen myyminen systemaattisesti on jäänyt väliin. En sinällään näkisi, miksi Veikkausliigasta ei voisi tulla Lügan kaltainen massoja kiinnostava tuote. Se mahdollistui näkemykseni mukaan koko kansalle viikoittain näytettyinä ilmaisina ottelulähetyksinä, joihin sisältyi nämä matseja ja pelaajia hehkuttavat oranssitakit 1990-luvulla. Tällöin kansa saatiin ns. "koukkuun".
kiero savolainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #139 : 28.07.2022 klo 09:45:40

Tähän Sanomaan vielä. Koska Veikkausliigan ja muutenkin kotimaisen futiksen kerta ovat menneet hankkimaan, luulisi esim. Iltasanomien sivuilla tällöin urheiluosiossa Veikkausliigan olevan etualalla (tai edes jalkapallo-osion kärjessä). Niin ainakin itse tekisin, jos omistaisin sarjan oikeudet. Nyt siellä on Eurofutista ja sitten kun sarjat alkaa niin Valioliiga ja la liga -uutiset löytyy 100 %:n varmuudella ensimmäisinä.

E: tämä on tärkeää, koska tuularit lukevat urheilu-uutisia näistä iltapäivälehdistä.
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #140 : 28.07.2022 klo 09:53:28

Muistakaahan laittaa useasti palautetta tuonne is:llä. Ei mikään muuten muutu.
is.fi/palaute
kiero savolainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #141 : 28.07.2022 klo 09:59:11

Muistakaahan laittaa useasti palautetta tuonne is:llä. Ei mikään muuten muutu.
is.fi/palaute

Yritin just laittaa tuota äsken tänne kirjoittamaani, mutta ilmoitti "lähetys keskeytyi. Kokeile myöhemmin uudestaan" :D
Chief Innanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #142 : 28.07.2022 klo 10:24:59

Yritin just laittaa tuota äsken tänne kirjoittamaani, mutta ilmoitti "lähetys keskeytyi. Kokeile myöhemmin uudestaan" :D
"Palvelun" taso ainakin linjassa.
Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #143 : 28.07.2022 klo 10:30:50

Yritin just laittaa tuota äsken tänne kirjoittamaani, mutta ilmoitti "lähetys keskeytyi. Kokeile myöhemmin uudestaan" :D
"Kiitos palautteestasi!" tuli itselle.
#T#

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #144 : 28.07.2022 klo 10:39:30

Muistakaahan laittaa useasti palautetta tuonne is:llä. Ei mikään muuten muutu.
is.fi/palaute

Käsittämätön otsikointi Eremenkosta. Palautetta laitettu.
Kauko-Aatos

Poissa Poissa


Vastaus #145 : 28.07.2022 klo 11:05:36

Käsittämätön otsikointi Eremenkosta. Palautetta laitettu.
Nyt on otsikko muutettu muotoon: HIFK hankki Roman Eremenkon
Aiempi versio oli: Kokaiinista kärähtänyt entinen maajoukkuetähti palaa Suomen pääsarjaan

Onhan noissa pieni sävyero.
kailottaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #146 : 28.07.2022 klo 11:25:03

palautetta annettu.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #147 : 28.07.2022 klo 11:54:26

Tähän Sanomaan vielä. Koska Veikkausliigan ja muutenkin kotimaisen futiksen kerta ovat menneet hankkimaan, luulisi esim. Iltasanomien sivuilla tällöin urheiluosiossa Veikkausliigan olevan etualalla (tai edes jalkapallo-osion kärjessä). Niin ainakin itse tekisin, jos omistaisin sarjan oikeudet. Nyt siellä on Eurofutista ja sitten kun sarjat alkaa niin Valioliiga ja la liga -uutiset löytyy 100 %:n varmuudella ensimmäisinä.

E: tämä on tärkeää, koska tuularit lukevat urheilu-uutisia näistä iltapäivälehdistä.

Tältähän tämä kuluttajan näkökulmasta näyttää, että oikeudet omistaa Sanoma Media Finland, mutta miten lie asia koetaan näyttöpäätteiden toisella puolen?

Ex-IS Ville Väänänen raotti verhoja asian suhteen toukokuussa:
Lainaus
Ihan katsomalla Sanoman konsernirakennetta asian ymmärtää varsin hyvin. Puffaako HS IS:n juttuja? Ei. Miksi IS tai HS puffaisi Nelosen/Ruudun juttuja? Kun Veikkausliiga oli IS:n oma tuote, se näkyi saitilla ja paperissa aika hyvin. Lukijmäärät jutuilla oli tosin kovin heikkoja.
(Lähde: https://twitter.com/VilleVaan/status/1525114556820905984?s=20&t=CNKsNiSAldb5LHBwkhmlBA)

Voisin kuvitella, että Ruudun pientä toimitusta/viestintää voi hieman kyrsiä, kun saman konsernin isoin verkkotoimitus riepottelee yhtä päätuotteista kuin paskaista rättiä. Siinä ei paljoa re-twiitattavaa yms. omaa työtä helpottavaa jää käytettäväksi.
Keen0n

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, Huuhkajat


Vastaus #148 : 28.07.2022 klo 12:06:51

Palautetta annettu >:(
Golgolgolgol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkue


Vastaus #149 : 28.07.2022 klo 13:11:04

Tältähän tämä kuluttajan näkökulmasta näyttää, että oikeudet omistaa Sanoma Media Finland, mutta miten lie asia koetaan näyttöpäätteiden toisella puolen?

Ex-IS Ville Väänänen raotti verhoja asian suhteen toukokuussa

Okei, eli tällä hetkellä ei ”puffata” toistensa juttuja konsernin sisällä, mutta siitä herääkin kysymys että miksi ihmeessä niin ei tehdä :D ??? Luulisi että kaikki hyötyisi siitä ja olisi se ainakin parempi nykytilanteeseen verrattuna jossa kustaan lähinnä oman brändin päälle..

 
Sivuja: 1 ... 5 [6] 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa