FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.11.2024 klo 13:26:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Taitokisat  (Luettu 11568 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Superjunnukoutsi

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 28.11.2013 klo 12:23:08

Hei,

onko kellään tarkempaa vertausta siitä, miten esimerkiksi HJK:n tulokset ovat kehittyneet viimevuosista?
Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna tuli aika vaatimaton tulos

Ajankulukseni kaivelin piirien sivuilta, pl. Ahvenanmaa, tietoja ja tuloksia, että siitä vain sitten laskemaan. Osalla piireistä on hyvinkin kattavasti tietoa ja osalla ei juuri mitään. Olikohan kaakkois-Suomella vielä oman piirin järjestämistä valtakunnallisista kilpailuista tuloksetkin sivulla.
Keski-Suomi ei ole myöskään listalla, koska piirin sivuilta ei näkynyt löytyvän taitokilpailutuloksia.

http://www.palloliitto.fi/helsinki/pelaajakehitys-0/taitokilpailut/tulokset-ja-palkitseminen
http://www.palloliitto.fi/taitokilpailuiden-tulokset
http://www.palloliitto.fi/kaakkois-suomi/pelaajakehitys/taitokilpailut/piirin-taitokilpailut
http://www.palloliitto.fi/keski-pohjanmaa/pelaajakehitys/taitokilpailut/taitokilpailutulokset
http://www.palloliitto.fi/pohjois-suomi/pelaajakoulutus/taitokilpailut/piirin-taitokilpailut
http://www.splsatakunta.fi/tulosarkisto.htm#TEKNIIKKA
http://www.palloliitto.fi/tampere/pelaajakehitys/taitotapahtumat
http://www.palloliitto.fi/turku/pelaajakehitys/taitokilpailut
http://www.palloliitto.fi/uusimaa/pelaajakehitys/taitokilpailut/piirin-taitokilpailut/tulokset-2008-2013
http://www.palloliitto.fi/vaasa/pelaajakehitys/taitokilpailut
Rautakauppias

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 28.11.2013 klo 13:00:58

Tyttöjen osalta jaksoin laskea Helsingin ja Uudenmaan, kärkipään tulokset alla. Pikaisesti vilkaisin Tamperetta ja Ilves menee ohi, olisko ollut 50 (19+31) tjsp.

   seura         piiri            kulta- ja hopeamerkit
1. PK-35        Helsinki       41   (16+25)
2. VJS           Uusimaa      33   (8+25)
3. FC Honka   Uusimaa      30   (1+29)
4. TiPS          Uusimaa      24   (7+17)
5. LePa          Uusimaa      16   (6+10)
6. EBK           Uusimaa      15   (5+10)
7. EPS           Uusimaa      14   (7+7)
8. FC Kuusysi  Uusimaa      14   (1+13)
9. LPS            Helsinki       13   (1+12)
10. NJS          Uusimaa      12   (6+6)
11. HyPS        Uusimaa      11   (8+3)
12. JäPS         Uusimaa      11   (3+8)
13. HJK-j         Helsinki      11   (2+9)
14. Kasiysi       Uusimaa     10   (2+8)
15. Gnistan      Helsinki      10   (2+8)
16. FC Viikingit  Helsinki      10   (2+8)
17. PuiU          Helsinki        9   (0+9)
18. PEP           Uusimaa       8   (4+4)
19. TuPS         Uusimaa       8   (4+4)
20. Valtti         Helsinki        8   (2+6)
Quatri

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 14.12.2013 klo 15:25:58

Törmäsin tällaiseen mielenkiintoiseen artikkeliin:

Uutinen
Kannattaako taitoja harjoitella väärältä puolelta?
Norjalaisilla ammattijalkapalloilijoilla tehty tutkimus osoitti, että kun pelaajat harjoittelivat pallon kanssa temppua toisella jalallaan, niin myös se jalka joka ei harjoitellut ao. temppua lainkaan, oppi tempun. Taitotohtori yhdistää tutkittua tietoa ja käytännönkokemusta uudella tavalla. Oletko sinä valmis haastamaan omia käsityksiä taitovalmentamisesta?

Onko liikunta- ja urheilutaitojen harjoittelu heikommalta puolelta järkevää? Ehdottomasti on. Ainakin kaksi perustelua on löydettävissä helposti. Ensiksikin useissa urheilulajeissa molempien käsien tai jalkojen käyttö parantaa suoritusta. Tämä pätee etenkin joukkuepalloiluissa. Pelaaja, joka pystyy toimimaan kummallakin kädellä tai jalalla on selkeästi vaikeampi puolustettava kuin vain toiselta puolelta toimiva pelaaja.

Professori Tino Stöckel Rostockin yliopistosta tutki koripalloilijoita ja löysi selkeän yhteyden pelaajan tason ja kaksikätisyyden välillä. Ammattilaispelaajat muun muassa käyttivät kuljetuksissa noin 46 % heikompaa kättään, kun vastaava luku amatööreillä oli 18 %. Syöttöjen ja heittojen osalta ammattilaiset onnistuivat heikomman käden suorituksissaan, toisin kuin amatöörit, yhtä hyvin molemmilta puolilta. Oikeakätisten osuus koripalloilijoista on noin 85 – 90 %, tästä huolimatta noin joka neljäs heitto otetaan vasemmalla kädellä. On varsin selvää, että kummaltakin puolilta ratkaisuihin kykenevä pelaaja on hyökkääjänä vaarallinen.

Vaikka jalkapallossa voisi kuvitella, että kaksijalkaisuudesta olisi etua, niin silti huippupelaajat käyttävät yllättävän usein potkuissa parempaa jalkaansa.  Jalkapalloilija hyötyy silti heikomman jalan tekniikkaharjoittelusta. Toinen perustelu huonomman puolen harjoittelulle löytyy ilmiöstä nimeltään bilateraalinen siirtovaikutus. Tämä ilmiö on sitä, että molemmat raajat oppivat taitoja, vaikka vain toista harjoitettaisiin. Norjalaisilla ammattijalkapalloilijoilla tehty tutkimus osoitti, että kun pelaajat harjoittelivat pallon kanssa temppua toisella jalallaan, niin myös se jalka joka ei harjoitellut ao. temppua lainkaan, oppi tempun. Voimakkainta tämä raajojen välinen siirtovaikutus on käsien välillä, mutta ilmiö toimii myös jalasta jalkaan ja jopa kädestä jalkaan ja jalasta käteen.

Yhdysvaltalainen keihäänheiton ex-maailmanennätysmies (99,72 m) Tom Petranoff loukkasi heittokäden olkapäänsä ja sai lääkäriltä täydellisen heittokiellon puoleksi vuodeksi. Petranoff ei heittänyt yhtään heittoa oikealla kädellään, mutta teki täyttä heittoharjoittelua vasurillaan. Seuraavana kesänä Petranoff heitti maailmanennätyksen. Hän itse piti merkittävänä tekijänä tuloparannukseensa juuri tuota väärältä puolelta tehtyä heittoharjoittelua.

Onko sitten parempi tehdä ensin parempi (dominoiva) puoli, vai heikompi (ei-dominoiva) puoli? Professori Stöckel selvitti tätäkin kysymystä. Hänen mukaansa parhaat oppimistulokset saavutetaan, kun ensin harjoitellaan huonommalla raajalla ja sen jälkeen paremmalla raajalla. Tämä perustuu aivopuoliskojen erilaisiin rooleihin liikkeiden säätelyssä. Jos kyseessä on liiketarkkuuden parantamiseen tähtäävä harjoittelu, niin silloin optimaalinen järjestys on se, että ensin ei-dominoiva ja sitten dominoiva raaja. jos taas tavoitteena on voiman ja tehon tuottaminen, niin silloin tutkijoiden mukaan on parempi tehdä harjoitteet ensin paremmalla ja vasta sitten huonommalla raajalla.

Me ihmiset olemme toiminnoissamme yllättävänkin toispuoleisia. Oppimisen ja mikseipä yleisen vireystilankin kannalta olisi virkistävää rikkoa totuttuja rutiineja ja tehdä arkitoiminnot peilikuvana. Esimerkiksi joka aamuinen hampaiden harjaus väärällä kädellä ja vieläpä yhdellä jalalla seisten on motoriikan kannalta erinomainen tapa aloittaa päivä.
http://www.sport.fi/uutiset/uutinen/kannattaako-taitoja-harjoitella-vaaralta-puolelta

Ei välttämättä oikea topic, mutta taidosta kuitenkin puhutaan.
Kuulosta varsin mielenkiintoisalta, mieleen tässä tulee nyt se, että aikaahan puolestaan taitojen oppiminen veisi enemmän kun huonompaa jalkaa alettaisiin ihan 5v. junnuille treenaamaan, mutta tulokset olisi loppupeleissä sitten kovempia molemmilla jaloilla (enkä nyt tarkoita vain taitokisoissa).
Superjunnukoutsi

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 15.12.2013 klo 15:45:43

Ei välttämättä oikea topic, mutta taidosta kuitenkin puhutaan.
Kuulosta varsin mielenkiintoisalta, mieleen tässä tulee nyt se, että aikaahan puolestaan taitojen oppiminen veisi enemmän kun huonompaa jalkaa alettaisiin ihan 5v. junnuille treenaamaan, mutta tulokset olisi loppupeleissä sitten kovempia molemmilla jaloilla (enkä nyt tarkoita vain taitokisoissa).

Kai sitä nykypäivänä jokainen harjoittelee 5-vuotiaasta lähtien molempia jalkoja. Ei kai oppiminen yhtään pitempään vie, vaan taitaa olla jopa päinvastoin mitä tarkempaa suorittamista opeteltava liike vaatii.
Lortto

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 15.12.2013 klo 16:17:18

Muistelen että morten gamst-pedersen oli alunperin oikea jalkainen. Ihan hyvin tuo väärältä puolelta oppiminen onnistui
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #30 : 15.12.2013 klo 16:27:52

Molempijalkaisuudesta on puhuttu pidemmän aikaa. Lopulta huipputasolle etsiytyvät aina ne pelaajat, joilla on yksi huikea jalka ja yksi auttava jalka. Molempijalkaisia pelaajia pelaajia pelaa varmasti sitten alemmilla tasoilla enemmänkin. Huipputasolla keskiverto ei riitä, vaikka olisi sitä kaksin verroin.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 15.12.2013 klo 19:59:53

Molempijalkaisuudesta on puhuttu pidemmän aikaa. Lopulta huipputasolle etsiytyvät aina ne pelaajat, joilla on yksi huikea jalka ja yksi auttava jalka. Molempijalkaisia pelaajia pelaajia pelaa varmasti sitten alemmilla tasoilla enemmänkin. Huipputasolla keskiverto ei riitä, vaikka olisi sitä kaksin verroin.

Nedved, Hernanes, Inler mm. ovat ainakin eri mieltä tästä asiasta. En näe tuota mitenkään "joko tai" kysymyksenä. Esim. mainituilla sens. heikompi jalka on parempi kuin suurella osalla huippupelaajista se vahvempi jalka. Samoin vaikkapa Ronaldoilla(varsinkin lihavalla alkuperäisellä) heikompi jalka on/oli hyvä. Varsinkin syöttövalikoimaan ja maalintekotilanteisiin tuo vaan on niin paljon auttava asia. Itse olen junnuissakin törmännyt tapauksiin missä se heikompi jalka on parempi kuin lähes kaikilla saman ikäisillä vahvempi. Silti se vahvempi jalka on todella hyvä, suorastaan erinomainen.

Joten ihan höpöä väittää että huipulle etsiytyisivät aina ne pelaajat joilla on yksi huikea jalka ja toinen auttava. Toki tuollaisia pelaajia on kuten Messi ja sitten vielä heikomman heikomman jalan omaavia kuten Robben, mutta kuten todettua niin valtavasti on pelaajia nykyisin huipulla joilla se heikompikin jalka on hyvä. Joku Inler kiskoo 30metristä kummalla vain jalalla älyttömiä pommeja pussiin.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 15.12.2013 klo 20:29:35

Muistelen että morten gamst-pedersen oli alunperin oikea jalkainen. Ihan hyvin tuo väärältä puolelta oppiminen onnistui
Joo, vissiin isänsä kanssa päättivät että vasenjalkaisia on niin paljon vähemmän, että kannattaa se vasen harjoitella loistavaksi, niin on paremmat mahdollisuudet menestyä. :D
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 15.12.2013 klo 20:59:02

Itse muutuin väliaikaisesti "kaksijalkaiseksi", kun oikea nilkka oli eriasteisesti solmussa 18kk lähes yhtäjaksoisesti. Nyt kun intin aikana ei ole pelannut oikeastaan lainkaan, niin oikea jalka on palannut dominoivaksi, mutta vasuri on kuitenkin huomattavasti parempi kuin pari vuotta sitten ja ei jää syöttöjen eikä haltuunottojen osalta yhtään jälkeen oikeaa jalkaa. Veto lähtee oikealla kuitenkin paljon kovempaa.
Marem2

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 16.12.2013 klo 10:50:44

Useammat taitokisalajit mittaavat molempijalkaisuutta, paitsi pusku. Tosin laittaisin jonkinlaisen aikarajan missä ajassa lajit tulisivat suorittaa esim. kuljetus laukauksessa C-D-ikäisillä alle 28sek, E10-11 alle 30sek, nuoremmilla sitten saisi mennä yli 30sek. Tämä toisi vähän "pelinomaisuutta" lajeihin.

Kyllä molemmat jalat pitää olla riittävän hyvät, vaikka toinen jalka aika luonnollisesti vähän parempi on. 
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 21.01.2014 klo 13:28:56

Vääntelin lähinnä Uudenmaan piiirin 01, 02 ja 03 ikäluokkien tuloksista erilaisia korrelaatioita. Avainlöydökset:

1. Menestyksen kannalta ponnauttelu on selkeästi tärkein laji. Ponnauttelun korrelaatio kokonaistuloksen kanssa on 0,7 ja 0,9 välillä.
2. Ponnauttelun, syötön ja pujottelun välillä on vahva keskinäinen korrelaatio. Nämä näyttävät siis mittaavan samaa asiaa (=jalkapallotaito?)
3. Pusku ja kuljetus-laukaus tehtävän laukausosio korreloivat edellämainittujen kanssa melko heikosti. Nämä toimivat siis mittarina huomattavasti heikommin. Varsinkin tuloslistan kärkipäässä näyttää olevan näiden osien tuomaa satunnaista vaihtelua melko paljon.

Omana johtopäätöksenä on, että mikäli taitokisatuloksia haluaa käyttää lahjakkuuksien löytämiseen, niin pusku ja laukausvähennykset kannattaa jättää analyysista syrjään. Koska näin on, niin nämä lajit kannattaisi melkeinpä jättää kisoista pois.
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 04.11.2014 klo 14:48:17

Otetaan tähän nosto, koska piirien taitokisat on juuri järjestetty. Kommentteja, huomioita ja tilastoja saa vapaasti kerätä. Omana tuotoksena keräsin valtakunnallisten taitokilpailujen mitalisteista luettelon kohtuullisen kovia pelimiehiä:

Mika-Matti Paatelainen
Joonas Kolkka
Tim Sparv
Jonas Emet
Joona Toivio
Joni Kauko
Tapio Heikkilä
Aleksi Paananen
Antti Mäkijärvi
Simon Skrabb
Valtteri Moren
Kari Arkivuo
Tim Väyrynen
Mikael Forssell
Patrick O'Shaughnessy
Daniel O'Shaughnessy
Janne Saarinen
Juha Reini
Antti Pohja
Antti Sumiala

Nämä kaikki ovat siis joskus olleet ko. karkeloissa mitaleilla. Pidän tätä riittävänä todisteena, että kyllä ne taitokisat jotakin jalkapallotaitoa mittaavat.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa