FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.04.2021 klo 23:54:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 37 [38]
 
Kirjoittaja Aihe: Qatar 2022 -Fifa World Cup  (Luettu 245224 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #925 : 27.03.2021 klo 23:19:29

Kisojen myöntämisestä ei voi olla kuin yhtä mieltä, mutta ei tämä isäntä urheilullisesti ihan paska ole; Azerbaidzhan ja Luxemburg kaatuivat molemmat tällä viikolla.
TWQ15

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HUHUUUUUUUUU


Vastaus #926 : 28.03.2021 klo 00:14:30

Uutinen
MM-rakennuksilla on saatu aikaan esimerkiksi sääntö minimipalkasta, joka on 275 dollaria eli 230 euroa kuukaudessa.

Kuulostaa niin absurdilta siihen nähden, että kisojen budjetti liikkui jossain vaiheessa 200 miljardin hujakoilla.

E: Ehkä kisojen budjetin puolitus vedettiin rakennusmiesten palkoista. Tai siis jos niitä palkkoja ylipäätään koskaan maksettiin.

Noillahan olisi varaa hankkia maailman parhaimmat rakennusukot paikalle, mutta jostain syystä orjuuttaminen mukavempaa?
Tölkkivaari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: #TunnenSielläTyyppejä


Vastaus #927 : 28.03.2021 klo 07:01:57

Noillahan olisi varaa hankkia maailman parhaimmat rakennusukot paikalle, mutta jostain syystä orjuuttaminen mukavempaa?

Ei ne suuret tulot vaan pienet menot
törömömmö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aina laadukkaan keskustelun puolella.


Vastaus #928 : 28.03.2021 klo 15:20:45

Kisojen myöntämisestä ei voi olla kuin yhtä mieltä, mutta ei tämä isäntä urheilullisesti ihan paska ole; Azerbaidzhan ja Luxemburg kaatuivat molemmat tällä viikolla.

Voittivat Aasian mestaruuden, eli mainettaan parempia pelaamaan, ei siinä. Silti eivät olisi kisoja ansainneet kirveelläkään.
Bootlegger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, SAPA, Roma.


Vastaus #929 : 28.03.2021 klo 15:22:15

Ylellä juttu:

Uutinen
Qatarin rakennushankkeet vaatineet tuhansia kuolonuhreja – suomalaistutkija peräänkuuluttaa jalkapallon suurmailta äänekästä kannanottoa: “Jos FIFA haluaisi puuttua kisaisännän toimintaan, se pystyisi tekemään sen”

https://yle.fi/urheilu/3-11858881
rangaistuspotku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, Suomi , Veikkausliigan €uroseurat, Jymyjussit


Vastaus #930 : 29.03.2021 klo 02:18:06

Kyllä minulle mm-kisat on aina mm-kisat, vaikka ne olisi missä persereiässä. Toivottavasti Suomi selviytyy mukaan, se olisi unelmien täyttymys. Voisin yrittää matkustaa myös kisaturistiksi, jos koronasta satuttaisiin pääsemään tuohon mennessä.
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK (plus IFKM & Chelsea)


Vastaus #931 : 29.03.2021 klo 10:10:16

En vain osaa kiinnostua näistä karsinnoista. Harmi, kun Suomellakin on kilpailukykyinen joukkue, mutta "pääpalkinnossa" ei vain mielestäni ole mitään järkeä.

Kuolinluvut Qatarissa ovat järkyttävää luettavaa. Eipä tässä voi vielä luvata, ettei kisoja tule katsottua hetkeäkään, mutta tällä hetkellä mielenkiinto niitä sekä karsintoja kohtaan on nollassa. Toivottavasti Suomi kuitenkin pärjää.

Aktiivisen boikotin sijaan parasta olisi, että kiinnostus kisoja kohtaan vain lässähtäisi orgaanisesti. Sitä ei tietenkään tule tapahtumaan, sillä maailmasta löytyy aina tarpeeksi kiinnostuneita ihmisiä täyttämään "valveutuneinen" futisfanien jättämän tyhjiön. Olisi kuitenkin hienoa, jos ns. lutuurimaiden perinteiset aktiivikannattajat loistaisivat Qatarissa poissaolollaan. Saavatpahan sitten luoda sitä tunnelmaa korona-ajoilta tutuilla yleisöäänillä, kun katsomot ovat täynnä VIP-vieraita ja muuta sontaa.

e. Itse asiassa, olisihan oikea boikottikin melkoinen juttu. MM-kisat, joista mahtimaat kieltäytyvät ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Eipä tuokaan itseäni haittaisi, vaikkei se tuo menetettyjä ihmishenkiä takaisin. Äärimmäisen vaikeaa on kuitenkaan nähdä, että tällaiseen päädyttäisiin.
« Viimeksi muokattu: 29.03.2021 klo 10:35:22 kirjoittanut äägee »
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #932 : 29.03.2021 klo 11:05:56

Niin täällä, mediassa kuin maailmallakin on Katar- kritiikki supistunut vaisuksi ihmisoikeuspärinäksi tai jopa raksa- ay:ksi ( homot, nudistit, ateistit ja viina unohtaen), ja se itsessään on tuolle roistovaltiolle suuri voitto.

Maailmassa rakennetaan rakennuksia heikoimmissakin oloissa ja raksamiehillä on huonompiakin palkkoja, joten paljon merkittävämpää on Katarin rakentama maailmankuva- ja järjestys, jossa pääomalla mällätään menemään vailla mitään moraalia, sivistystä ja kohtuutta, tavalla joka on koko planeetalle ja ihmiskunnalle kohtalokas.

Katarilaisia on noin 300 000, mutta maan ekologinen jälki on aivan järkyttävä, ja yhä kamalammaksi se muuttuu kun tarkastellaan sen ulkoisvaikutuksia, epäsuoria toimia ja esimerkkiä. Katarilla on suurta valtaa ja vaikutusvaltaa, sen osoittaa esimerkiksi futiskisojen saaminen, eikä näin pitäisi olla, sillä sen ajama maailma on niin monelta kantilta nähtynä silkkaa pahuutta.

Eikä enää kukaan puhu urheilusta ja sen arvoista urheilukisojen yhteydessä, mutta se on varmaan tätä nykyaikaa.

Nyt tässä tulee käymään niin, että Katar suorituttaa pr- toimistoissa kiillotuskampanjan, jossa raksan oloja parannetaan ja sitä tuodaan korostetusti esille, homot ja auringonottajat jätetään kuukaudeksi vangitsematta ja Heinekeniä saa tissutella karsinoissa. Kisat sujuvat, " Kaikki on hyvin", uusia tekosaaria ja sisäjäämaailmoja ja kasinohotelleita ja hornularatoja rakennetaan, lentoja lisätään...
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK (plus IFKM & Chelsea)


Vastaus #933 : 29.03.2021 klo 12:28:18

Niin täällä, mediassa kuin maailmallakin on Katar- kritiikki supistunut vaisuksi ihmisoikeuspärinäksi tai jopa raksa- ay:ksi ( homot, nudistit, ateistit ja viina unohtaen), ja se itsessään on tuolle roistovaltiolle suuri voitto.

Surullista, mutta totta. Kovin vähän kritiikkiä on kuulunut enää kisojen järjestämisajankohdastakaan. Perinteinen futiskalenteri pannaan ylösalaisin, kun pelaajat lennätetään kesken sarjakauden kuukaudeksi aavikolle potkimaan palloa. Tähän täytynee lisätä pari viikkoa ennen ja viikko kisojen jälkeen, jolloin sarjakausi on lopulta tauolla melkein pari kuukautta huippusarjojen osalta.

Maajoukkuefutis on vuosia kiinnostanut lähinnä Suomen osalta, mutta tämä sirkus valitettavasti latistaa oman mielenkiintoni Huuhkajiakin kohtaan.
Road to Allikko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: majuneesihommat


Vastaus #934 : 29.03.2021 klo 19:39:23

Joku kansainvälisen jalkapallon byrokratiasta tietävä vois valaista mua naiivina idealistina mikä on esteenä, etteivät isot demokraattisiin arvoihin sitoutuneet futisvaltiot* voi keskinäisellä sopimuksella perustaa uutta FIFA 2.0:aa ja uutta World Cupia? Toki alkuperäisen turnauksen historian havina jää FIFAlle, joka järjestää turnauksen banaanivaltioille. En silti jaksa uskoa, että ketään kiinnostaa tuotteena "aito ja alkuperäinen World Cup" jos todelliset huippumaat pelaavat omaa varjoturnaustaan. Luulisi näiden huippumaiden imussa mukaan tulevan keskisuuret futisvaltiot Euroopasta ja maailmalta.

(*Euroopasta Ranska, Saksa, Hollanti, Belgia, Italia, Portugali, Espanja ja muualta maailmasta Argentiina, Brasilia (demokratia kysymysmerkki), kenties Uruguay, Jenkit (futis marginaalissa toki, mutta tarvitaan isoa kassaa) ja Japani.)
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #935 : 29.03.2021 klo 21:43:14

mikä on esteenä, etteivät isot demokraattisiin arvoihin sitoutuneet futisvaltiot*

Kiinnostus
Alex

Poissa Poissa


Vastaus #936 : 29.03.2021 klo 23:31:35

Fifa on aikalailla kädet sidottuna kisojen siirtämisen suhteen. Niin kuin on nähty, pelissä on paljon suuremmat asiat kuin keskivertofoorumisti uskookaan ja ennen kaikkea Arabi-maailman tuoma raha jalkapalloon. En usko pätkääkään, että edes harkitsevat kisojen siirtoa.

Ikävintä on tietty, että kisat on vain kerran neljässä vuodessa ja vaativat valtavat ponnistelut uusine stadioneineen. Ihan toista kuin Valko-Venäjän tilanne lätkässä. Ei kai nyt kukaan oikeasti hyvällä mielellä boikotoi MM-kisoja, joita odotetaan neljä pitkää vuotta. Näitä ei kuitenkaan yhtään liian montaa ihmiselämään mahdu.

Kohu aiheuttaa nyt sen, ettei jatkossa kisoja enää myönnetä tällaisiin maihin ja oloihin. Korruption aika on ohi, mutta se ei enää näitä kisoja pelasta.
Keano

Poissa Poissa


Vastaus #937 : 30.03.2021 klo 09:47:07

Ikävintä on tietty, että kisat on vain kerran neljässä vuodessa ja vaativat valtavat ponnistelut uusine stadioneineen.

Ilman länsimaiden poliittista painetta kv. urheilujärjestöille ottaa kisajärjestäjiä valittaessa huomioon myös eettiset arvot trendi tulee jatkossa olemaan suurimpien kv. arvokisojen osalta se, että halukkaita ja ennen kaikkea avokätisiä järjestäjiä löytyy pitkälti vain näistä ei niin demokraattisista valtioista, jotka kaipaavat kv. suurtapahtumien tuomaa julkista maineenkiillotusta. Länsimaissa kun alkaa varsinkin kesäolympialaisten kohdalla olla kipukynnys saavutettu. Poliittisten päättäjien on vaikea perustella sitä, että yhteisiä masseja kaadetaan varakkaiden kv. urheilujärjestöjen rahankeruukinkereiden järjestämiseen. Varsinkin kun kisat tuppaavat vaan kasvamaan ja kasvamaan kooltaan.
Keynes

Paikalla Paikalla


Vastaus #938 : 30.03.2021 klo 10:19:55

Kohu aiheuttaa nyt sen, ettei jatkossa kisoja enää myönnetä tällaisiin maihin ja oloihin. Korruption aika on ohi, mutta se ei enää näitä kisoja pelasta.

Haluatko lukita vastauksen? Kisojen myöntäminen Quatarille oli itsessään jopa FIFA:n mittapuulla käsittämättömän härski ja läpinäkyvä veto. Johan kisojen myöntäminen Etelä-Afrikalle, Brasilialle ja Venäjälle aiheutti pienempiä ja isompia kohuja eikä se silti estänyt kisojen myöntämistä vieläkin huonompaan paikkaan. Miksi tämä siis muuttuisi tulevaisuudessakaan?
Sinäs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, AS Roma


Vastaus #939 : 30.03.2021 klo 10:58:49

Ehkä se, että Qataria huonompia paikkoja ei juuri ole? Siis jos yhteiskunnallisten asioiden lisäksi mietitään jalkapalloilullista puolta ja stadiontilannetta.

Vakavasti ottaen, raha sanelee kisapaikan kyllä jatkossakin, ja tälläiseen rahankäyttöön halukkaita maita on yhä vähemmän. Maanosaliittojen vaihteleva järjestelyvastuu tähän voi tuoda vähän pelastusta, mutta tätäkin Infantino yrittää murtaa, että Aasiaan "päästäisiin" useammin.

 
Sivuja: 1 ... 37 [38]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa