FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2018 klo 11:08:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Kuka oli Ylen paras selostaja MM-kisoissa?
Matti Härkönen - 150 (55.6%)
Niki Juusela - 26 (9.6%)
Simo Leinonen - 3 (1.1%)
Tero Karhu - 41 (15.2%)
Kaj Kunnas - 12 (4.4%)
Tapio Suominen - 33 (12.2%)
Olli Ikäheimo - 5 (1.9%)
Jari Haapala - 0 (0%)
Äänestäjiä yhteensä: 242

Sivuja: 1 [2] 3 ... 98
 
Kirjoittaja Aihe: Ylen selostus MM-kisoissa  (Luettu 245714 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Valas

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 26.11.2013 klo 13:44:29

tuomas virkkunen
Lance Romance

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampereen kaunein ja George Gently


Vastaus #26 : 26.11.2013 klo 13:48:48

Tapsa ja Juusela.
XTB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Grüner Veltiner


Vastaus #27 : 26.11.2013 klo 14:15:57

Hoopille ja Suomiselle ääni meni heidän harmittomuudestaan, Juuselalle vaihtoehtojen vähyydestä johtuen ja Härköselle ihan miehen selostuksellisista ansioista.

Mutta eiköhän Ennekari ns. pääselostaja ole, Juuselan ja Härkösen säestäessä. Onneksi ensin mainitun voi aina vaihtaa på svenska.
___

Se mitä aidosti toivoisi, olisi se, että yleisradio satsaisi ainakin osin uusien, raikkaiden ja sopivan analyyttisten kommentaattorien värväämiseksi studioon. Eiköhän nuo Muuriset ja Kuuselat ala olla jo enemmän kuin ihan tarpeeksi nähtyjä ja kuultuja.

Tästäpä tuli mieleen (ei imuriin) formaattiehdotus ylelle vaikkapa 2016-kisoja silmällä pitäen: "Haluatko kommentaattoriksi" -tosi-tv. Esikarsinnat netissä. Jatkokarsinnat huuhkajien peleissä ja Mestarien liigan studioissa. Kansan äänestäessä jatkoonmenijät. Lopullinen voittaja pääsee sitten Ranskan EM-kisoihin kommentaattoriksi.
Tölkkivaari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #TunnenSielläTyyppejä


Vastaus #28 : 01.12.2013 klo 14:30:43

Tapsa ja Ennekari, ja onhan tuo Juuselakin oppinut selostamaan. Kunhan ei taas Bavariaan eksyisi. Ja tärkeämpää kuin tämä on se, että Hoopi, Sarlin & co pysyvät mahdollisimman kaukana.
BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #29 : 01.12.2013 klo 15:53:24

Pertti Tapolan voisi ohjata näihin kisoihin sabotoimasta ampumahiihtolähetyksiä.
jatsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Jazz


Vastaus #30 : 07.12.2013 klo 00:54:59

Pertti Tapolan voisi ohjata näihin kisoihin sabotoimasta ampumahiihtolähetyksiä.

Mitä vit..? Kaisun hiihdot ilman Tapolaa sama kuin alppihiihdot ilman Mikko Hannulaa. Tylsää geneeristä höttöä. Hoopille meni ääni, edes yhteen peliin (olkoon sitten vaikka se Ecuador-Honduras). Legendaarisen nostalgisia jaaritteluja, jossain 87 min. kohdalla huomaa että peli onkin jo 3-1.
BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #31 : 07.12.2013 klo 01:09:58

Mitä vit..? Kaisun hiihdot ilman Tapolaa sama kuin alppihiihdot ilman Mikko Hannulaa.

Mikko Hannula on toinen, joka pitäisi pitää kaukana kaikista selostushommista. Myös alppisellaisista.
SH67

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 07.12.2013 klo 11:26:36

Kuka tahansa paitsi neljä ensimmäistä ja neljää viimeistä en tunne. Joten Härkönen selostakoon kaikki pelit. Mutta koska näin ei tule tapahtumaan niin tulee tietysti etsittyä kaikkia mahdollisia muita kanavia kisojen aikaan.

En vaan ymmärrä ihmistä joka voi haluta kuunnella Niki Juuselaa. Saattaa hän olla hitusen jotain kaikkien aikojen katastrofia (bubin ja karapalon jälkeen tietenkin) Ennekaria siedettävämpi, mutta tämä nyt on sama kuin miettisi kumpaa söisi mieluummin, muovia vai pahvia?

Juu, ja tykkään minäkin 90%sesti maksukanavien selostajista, ettei joku kuvittele että pitäisin kaikkia selostajia huonompina kuin esimerkiksi minä itse.
Pallopoika23

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Saksa, Manchester United


Vastaus #33 : 07.12.2013 klo 12:05:30

Itse äänestin nahka-Tapsaa, mutta eiköhän hänen aikansa ole ohi, juuri päässyt pöpilästä ja heti ensiksi menee nolaamaan twitterissä työnantajaansa pervoilla vitseillä.
Härkönen on mukavan innostunut ja hänellä taitaa olla lajitaustaakin. Ennekari on vielä lapsenkengissä ja Leinonen on kendojanari neloselta. Tero Karhua kestän ärräviasta huolimatta.

En minäkään olisi mieliselostajanne, pleikkariselostuksista huolimatta :D
Chingón

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Numan


Vastaus #34 : 07.12.2013 klo 13:17:20

Sammy Väisänen oli/on uskomattoman huono selostaja.
SH67

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 07.12.2013 klo 21:20:34

Kun ette te skäivärit kuitenkaan muista enää kuuluisaa tampereen rillipöllöä, setä Karapaloa (etunimeltään harvinaisesti Antero) ja kuinka sekaisin kaveri oli niin futiksessa kuin kendossakin kautta 1980-luvun niin tässä transkriptio parhaista paloista v.1990 MM-matsista Saksan ltv - Arabiemiraatit. Mainittakoon että ottelu alkoi ukkosmyrskyssä ja Antero oli jo paniikissa lopettamassa selostusta heti kättelyssä, lopulta luoja armahtikin linkkikatkon muodossa ja toisen puoliajan hoiti Pasilasta käsin K-A Pula... eikun Leväaho. Mutta nyt siis 1. puoliajan parhaita paloja:

”Matthäus... loistavasti ottaa pallon (juoksee irtopallon kiinni), menee vastustajan paidan repimisestä huolimatta eteenpäin, ja sitten on niittaamassa Völler palloa maaliin, ei kuitenkaan aivan onnistu, sinne kehikkoon pallo osuu (maalivahdin loistava torjunta).”

”Brehme... Bein (keskittää, maalivahti pudottaa, Klinsmann laukoo tolpan kautta ohi)... ja pallo irtoaa maalivahdilta, kärkipelaaja Klinsmann paikalla, peli vihelletty poikki... ja siinä harmittelee Jürgen Klinsmann... (hidastuskuva tilanteesta)... ja näin tulee... Klinsmann paikalle ja pelihän vihelletään poikki koska hän ampuu pallon ohi (ahaa!).”

”Klinsmann... ja sitten Matthäus (keskittää matalan maalin eteen vaarallisesti, Karapalo jatkaa rauhallisella äänellä)... leveänä rintamana tulevat saksalaiset... Klinsmann... toinen maalintekopaikka, ampuu ohi (maalivahti torjuu, Völler vetää reboundin niukasti yli)... ja niin tekee sitten myöskin Völler! Ja näin kyllä sitten... saksalaiset ovat hukanneet enemmän paikkoja kuin yhteensä pelissä Jugoslaviaa vastaan... (hidastus) tässä tämä joka tapauksessa komea hyökkäys.”

 ”(Völler keskittää matalan maalin eteen, Klinsmann jatkaa ilmasta jalallaan jälleen niukasti maalin yli, Karapalo aloittaa selostamisen)... Völler... erinomainen keskitys, oikeastaan syöttöhän tuo on tuossa, ja aivan siellä on sitten Klinsmann maalivahdin edessä jatkamassa mutta yli menee tälläkin kerralla.”

”(Klinsmann yksin läpi, ohittaa veskarin, Karapalokin herää tässä vaiheessa)... Moksin! (<-AEL:n maalivahti, Klinsmann vetää tolppaan)... ja kärkipelaaja Klinsmann... tolppaan! Aina lähenee. Klinsmann taas tarkentaa tuota sihtiään tässä pikkuhiljaa ja...”

”Yleisö hieman buuaa, se ei ole nyt saksalaisesitykseen tyytyväinen... (Klinsmann läpi laidalta)... ja yleisöstähän suurin osa on saksalaisia... (Klinsmann keskittää maannuoliaisen ja Völler jatkaa veskarin alta vihdoinkin 35 minuutin kohdalla sisään! Karapalo jatkaa kuin ei mitään olisi tapahtunut)... Klinsmann ja sitten Völler... (pitkä tauko)... mutta peli jatkuu...(???)... vaikka... maali tulee. Yksi nolla. Ja maalintekijä siis Völler. (Karapalon ääni edelleen kuin marttakerhon kahvitilaisuudessa)... Ja nyt saksalaisyleisön huutokuoro nousee, siinä oli tyypillinen Völlerin maali.”

”(Heti perään seuraavasta hyökkäyksestä Klinsmann puskee 2-0, Karapalo muuten hyvin mukana tällä kertaa, mutta perään tämmöinen jälkikommentti)... Ja nyt varmasti kyllä sitten aukeaa saksalaisten peli, ja kyllähän se tietysti on jo auennut kun peli on kaksi nolla.”

Vahinko ettei Antero-satusedän kaikkien aikojen suoritusta, Englannin cupin (vai oliko liigacup?) finaalia Everton-Liverpool vuodelta 1984 ole enää tallella, olis ollut vielä kullanarvoisempaa tavaraa.

Karapalohan jäi jo seuraavana vuonna varhaiseläkkeelle ja menehtyi sitten omaan mahdottomuuteensa 1990-luvun loppupuolella.


 
TW

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 07.12.2013 klo 23:17:19

Hoopille ja Suomiselle ääni meni heidän harmittomuudestaan
Harmittomasta kaukana. Olematon lajituntemus, täysin kykenemätön myöntämään virheitään, virkamiesmäisyys, ei jaksa vanhemmalla iällä enää innostua mistään ja on muutenkin umpisurkea selostaja.

Juusela ehdottomasti jatkoon. Selostaa pilke silmäkulmassa ja ennen kaikkea eläytyy.
Jyyd

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 07.12.2013 klo 23:23:42

Zoosela, NahkaTapsa ja Karhu jatkoon. Viimeisestä paikasta taistelevat Härkönen sekä Ennekari, ehkä mieluummin Härköstä kuuntelisin kuin Barcahuora Ennekaria.
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rabbit hole


Vastaus #38 : 08.12.2013 klo 14:04:27

Harmittomasta kaukana. Olematon lajituntemus, täysin kykenemätön myöntämään virheitään, virkamiesmäisyys, ei jaksa vanhemmalla iällä enää innostua mistään ja on muutenkin umpisurkea selostaja.

Vahva sama! Tuo suojatyöpaikassaan luimisteleva, jo vuosikymmenet matseja pilannut virkamiesääni on hyvä esimerkkitapaus suomalaisen selostuskulttuurin ongelmista.

Täältä ääni Tapsalle ja villi kortti Matti Härköselle.
Hunaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Borussia Dortmund, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #39 : 08.12.2013 klo 15:01:07

Tapsa, mikäli Twitter-helvetiltään ehtii. On legendaarinen ääni, joka mielestäni jostain syystä luo oikeanlaisen tunnelman dramaattisilla hetkillä.

Niki Juusela. Ecuador-Honduras -matsikin on mielenkiintoinen, kun voi samalla bongailla kuinka Antonio Valencia kipittää kuin antilooppi savannilla etc..

Matti Härkönen. On esittänyt paikoin mainioita otteita YLE:n UCL-koosteissa.
Julio Salinas

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 08.12.2013 klo 15:36:23

Tapsa oli joskus hyvä, ei enää. Jos Hoopi selostaa imperfektissä niin Tapsa selostaa perfektissä.
Gaizka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JuJu


Vastaus #41 : 08.12.2013 klo 16:45:44

Hoopi taitaa keskittyä ainoastaan Sotshiin ja Jason Lamy Chapuisatin oikein lausumiseen. Sääli, olisi vieläkin vahvistus tuohon YLE:n nykyiseen selostuskaartiin.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 08.12.2013 klo 21:21:06

Jos mahdollista, kuuntelen ruotsinkielistä selostusta, koska suomenkieliset selostajat ovat kaikki täysin paskoja. Luultavasti niin ovat ruotsinkielisetkin, mutta heikomman kielitaitoni ansiosta en tätä seikkaa ymmärrä vaan voin tyytyväisenä katsella peliä ja hymistellä itselleni ymmärtäessäni aina sieltä täältä erinäisiä lajitermejä toisella kotimaisella.
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 08.12.2013 klo 22:21:13

Härkönen ylivoimainen noista vaihtoehdoista, Väisänen ylivoimaisesti huonoin. Jos Tapsa jaksaa keskittyä selostamiseen eikä vetele mitään myötähävettävää standuppia, niin kakkosvaihtoehto. Hoopi pitää saada mukaan niin kauan kuin miehessä henki pihisee. Viimeisenä Zoosela mukaan ja jos Tapsalla oma ego vie mielenkiinnon pelistä, niin Ennekari varalle. En tiedä, olisiko muissa vaihtoehdoissa jokerikortteja, ei ole muistikuvia noista.

Ylen realismia lienee se, että Juusela ja Ennekari kantavat päävastuun, Härkönen stunttailee alkulohkot mukana ja joku neljäs siihen sitten osastolta Hoopi/Väisänen.
Tresor

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 08.12.2013 klo 22:31:07

Klinsmann ja sitten Völler... (pitkä tauko)... mutta peli jatkuu...(???)... vaikka... maali tulee. Yksi nolla. Ja maalintekijä siis Völler. (Karapalon ääni edelleen kuin marttakerhon kahvitilaisuudessa)... Ja nyt saksalaisyleisön huutokuoro nousee, siinä oli tyypillinen Völlerin maali.”

Uskomatonta, muistan tuon!

Marttakerho-ääni oli sikälikin yllättävä, että Karapalolla oli kaksi elämänsä joukkuetta, Saksan Liittotasavalta futiksessa (ei ikinä Länsi-Saksa) ja Tampereen Tappara kendossa.

Kun sulla nyt näyttää olevan tuo nauhalla, niin ei se K-A:n selostus kyllä mitään paikannut. Vähintään yhtä kummallista.

"[Saksan maali].. "Ja nyt juhlitaan" .. [piiiitkä tauko] "Bein ... oli asialla".
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 08.12.2013 klo 23:03:14

Jos mahdollista, kuuntelen ruotsinkielistä selostusta, koska suomenkieliset selostajat ovat kaikki täysin paskoja. Luultavasti niin ovat ruotsinkielisetkin, mutta heikomman kielitaitoni ansiosta en tätä seikkaa ymmärrä vaan voin tyytyväisenä katsella peliä ja hymistellä itselleni ymmärtäessäni aina sieltä täältä erinäisiä lajitermejä toisella kotimaisella.
Kyllä ne parenpia ovat, eli samaa tapaa tulee noudatettua, jos en ole umpisuomalaisessa porukassa. Hoopia voisi olla koomista kuunnella jossain alkulohkon vähemmän tunteeikkaassa ottelussa. Kenties joku Hollannin matsi, Hoopihan rakastaa Hollantia yli kaiken.

Mielenterveyskuntoutuja Tapio "Nahka-Tapsa" Suominen olisi erinomainen ääni sekä kopissa että studiossa, mutta olisi aika edesvastuutonta laittaa sitä suoriin lähetyksiin. Ja miten se pystyisi olemaan tuittaamatta esim. koko tauon ajan?
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 09.12.2013 klo 12:55:50

Marttakerho-ääni oli sikälikin yllättävä, että Karapalolla oli kaksi elämänsä joukkuetta, Saksan Liittotasavalta futiksessa (ei ikinä Länsi-Saksa) ja Tampereen Tappara kendossa.

Korjataan nyt, ettei miehen tarvitse haudassa enempää pyöriä, että satun tietämään, että Karapalo oli kylläkin Tapparan perivihollisen Ilveksen kannattaja kendossa (ja jalkapallossa).
Ryntäilevä toppari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OuTa


Vastaus #47 : 09.12.2013 klo 13:01:27

Reilusti vastuuta Härköselle. Vaihdosta sitten sisään Tapsaa, Zooselaa ja Ennekaria. Ennekarin toki vaihtaisin enemmän kuin mielelläni Tero Karhuun, jos on käytettävissä.
Pintu

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 12.12.2013 klo 23:14:33

Missä Bupi Wallenius
BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #49 : 13.12.2013 klo 01:10:58

Missä Bupi Wallenius

Ollut jo vuosia eläkkeellä. KäPan futismatsista tai HIFK:n bandymatsista bongaat varmimmin.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 98
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines