FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.06.2018 klo 06:54:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Miten veikkausliigapelaajaksi?  (Luettu 6220 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
nani_sasa

Poissa Poissa


: 02.01.2014 klo 19:32:36

Jos on lahjakas pelaaja, miten sitä pääsee edes kokeilemaan jossain ylemmässä divarissa tai veikkausliigassa pelaamaan? Soitetaanko vaan jollekulle (kenelle?) pokkana ja sanotaan, että jäätte jostain paitsi jos ette minua ota pelaajaksi? Vai mistä se lähtee?

Zulo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United, nyt, aina ja maanantaina!


Vastaus #1 : 08.01.2014 klo 15:39:25

Puhelin käteen ja paikallisen seuran edustusjoukkueen valmentajalle soittoa. Eiköhän siitä jalkapalloilijan ura urkene (tai sitten ei).

Monella joukkueella on tähän aikaan vuodesta myös avoimia harjoituksia, joten myös näitä ilmoituksia voi bongata seurojen sivuilta.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet, suomalaiset kasvattajaseurat


Vastaus #2 : 09.01.2014 klo 10:19:33

On se laitaa, että Suomessa joutuu lahjakas pelaaja itse "hakemaan" työpaikkaa. Kulttuurimaissa kykyjenetsijöiden armeija huolehtii siitä, ettei yksikään talentti jää huomaamatta.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #3 : 09.01.2014 klo 14:16:58

On se laitaa, että Suomessa joutuu lahjakas pelaaja itse "hakemaan" työpaikkaa. Kulttuurimaissa kykyjenetsijöiden armeija huolehtii siitä, ettei yksikään talentti jää huomaamatta.

Eiköhän se Suomessa toimi ihan samalla tavalla kuin muualla. Pienemmässä mittakaavassa tosin, mutta niin ne piiritkin on täällä pienemmät ja oikeasti lahjakkaita pelaajia todellisuudessa aika vähän.
Hincha en cancha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Huuhkajat, suomifutis paikan päällä


Vastaus #4 : 09.01.2014 klo 21:40:51

Kannattaa muistaa, että yksi suurimmista harhaluuloista on, että Suomessa jalkapalloilun taso on "huono". Näkemykseen vaikuttaa varmasti kansainvälisen menestyksen "huonous", mutta käytännössä liigapelaaminen on huippu-urheilua erittäin korkealla kansallisella urheilun tasolla. Suuri osa Suomen lahjakkaimmista urheilijoista pelaa jalkapalloa Veikkausliigassa.

Siksipä en lähtisikään vain soittelemaan liigaseuroille ja kyselemään, pääsisikö pelaamaan. Käytännössä jalkapallo on yksi maan parhaiden organisoiduista lajeista niin aikuisten kuin juniorien tasolla (tämä kertoo toisaalta myös urheilujohtamisen keskinkertaisesta tasosta Suomessa). Niin hyviä talentteja ei jää huomaamattomana seulan ulkopuolelle, että voisi puhua huipulle oikeasti haluavan pelaajan jäämisestä kansallisen tason huipulta ulos. Järjestelmä ei ole aukoton, mutta kansallisen tason huiput se kyllä pystyy bongaamaan.

Junioripelaajien kyllä kannattaa olla itse aktiivisia ja pyrkiä hakeutumaan parhaisiin mahdollisiin seuroihin omatoimisesti, mutta aikuisten tasolla parhaat huomataan lähes varmuudella, vaikka silloinkaan aktiivisuudesta ei ole haittaa.

Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 10.01.2014 klo 14:57:40

Hae paikallinen isojen poikien seura ja aloita sieltä. III-II divisioona voi olla sopiva, jos olet täysi-ikäinen, fyysisesti hyvässä kunnossa, motivoitunut ja pelannut A-B juniorina korkeinta tai edes toiseksi korkeinta sarjatasoa. Näet kyllä esimerkiksi III-divarin joukkueessa hyvin äkkiä, millainen on tasosi. Jos muu joukkue lähinnä itkettää tai naurattaa ja pystyt lukemaan kännykästä sähköposteja samalla, kun nakuttelet maaleja, kannattaa hakeutua korkeammalle sarjatasolle.

II- ja III-divisioonan välillä kulkee, ainakin meilläpäin, raja. III-divarissa pelataan vielä pääosin harrastuspohjalta. Treenejä on 2-3 kertaa viikossa ja sitä rataa. Kakkosessa pelaajat suhtautuvat jo pelaamiseen pääosin tosissaan. Sarjassa on paljon juniori-iän ohittaneita pelaajia, jotka hakevat kokemusta miesten peleistä ja pyrkivät yhä tosissaan kohti Veikkaus-liigaa. Sarjassa pelaa ylempien sarjojen sopimuspelaajia, jotka eivät syystä tai toisesta mahdu sillä hetkellä Veikkausliigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Kannattaa muistaa, että II divarissa pelasi esimerkiksi Alexander Ring muutamaa vuotta ennen kuin siirtyi Saksan Bundesliigaan. II-III divarissa on jo kokonaisia Veikkausliigajoukkueiden omia farmijoukkueita, kuten vaikka Klubi 04 tai JJK:n Villiketut, josta pelaajat ponnistavat kahdelle korkeimmalle sarjatasolle ja siitä vielä ulkomaille ammattilaisiksi.

II-divari (tai edes III-divari) ei pääosin ole hönzäpaikka. Varmaan löydät itsellesi sopivan seuran, kun vain aktiivisesti haet. Jos olet sarjaan liian hyvä tai liian huono, ottajia toisilta sarjatasoilta kyllä löytyy. Kotoa kukaan ei tule hakemaan.

Lyhyesti siis: dominoi kausi 2014 II-divisioonassa ja ensi vuonna I-divaria tai Veikkausliigaa. Sitten siirryt lehdistön ihannetyttönä sensaatiomaisesti ulkomaille.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2014 klo 15:05:06 kirjoittanut Lenko »
A.I.Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 13.01.2014 klo 12:14:02

Serie A:han pääsee, vaikka aloittaisi pelaamaan tosissaan vasta 15-vuotiaana: http://yle.fi/urheilu/huipputalentin_uskomaton_tuhkimotarina_sai_jatkoa_-_85_vuoden_takainen_ennatys_rikki/7027452
Lorenzo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: * * * *


Vastaus #7 : 13.01.2014 klo 12:25:50

KallionPayet

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 06.12.2016 klo 01:38:10

Toivottavasti joku vastaisi, vaikka keskustelu onkin näin vanha. Olen 12-vuotias innokas jalkapalloilija Helsingistä. Treenaan joka päivä pallollisesti 1,5-2,5h ja kuntoa 0,5-1h per päivä . Vahvuuksiani on tulinen veto, tekniikka on ihan hyvä, tai ainakin pomputteluenkkani on 490. Heikko kohta pelissäni on nopeus/kestävyys. Mutta haluaisin tietää kuinka suuri mahdollisuus minulla on päästä ammattilaisjalkapalloilijaksi/mille tasolle tulisin luultavasti pääsemään. Kiitos!
asian-tunti-a

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 06.12.2016 klo 01:50:16

Jos harjoitusmäärät pysyvät tuollaisina ja jaksat nimenomaan omalla ajalla tehdä duunia sekä jättää murrosiän kohdalla muut asiat kakkoseksi niin ei mitään esteitä päästä vähintään veikkausliigaan tai korkeammalle. Vähän kun tutustuu ihan maailman kärkinimien junioritaustaan niin jalkapalloa on kirjaimellisesti hengitetty 24/7. Veikkausliigaan taas voi hyvinkin riittää jos on lajinomaista lahjakkuutta, että se jalkapallo ei ole aina kaikesta tärkeintä. Kuitenkin hyvä aina muistaa, että ne jotka tekevät eniten töitä usein miten pääsevät aina pisimmälle. Huomattu omasta tuttavapiiristä, että ne jotka breikkasivat liigaan olivat myös ne jotka laittoivat itsensä eniten likoon jalkapalloon. Tsemppiä!


Toivottavasti en ajanut öiseen hassutteluun.
Niistaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kusitauko!


Vastaus #10 : 06.12.2016 klo 19:37:31

Facebook on nykyaikaa. Itkeminen auttaa aina, ja jos vuodet vierii, eikä urheilu maita, voi keksiä aikakoneen, kuten Family Guyn Stewie vauvana.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines