FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.07.2018 klo 14:47:01 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 101 [102] 103 ... 106
 
Kirjoittaja Aihe: Shefki Kuqi - Gong is gong, dong is dong  (Luettu 566755 kertaa)
1 Jäsen ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #2525 : 11.08.2017 klo 21:26:50

Shefkin pitäisi vetää henkeä, katsoa peiliin ja katsoa kaikki Interin tämän kauden pelit nauhalta. Katsoa sen jälkeen uudelleen peiliin ja miettiä että olisinko voinut tehdä kenties jotain paremmin. Lähteä sen jälkeen sinne ihanaan Englantiin kouluun penkille. Istua alas ja kyseenalaistaa itseään. Muuten valmentajauralla ole mitään toivoa.
Sama on ollut mixullakin ongelmana. Ei vaan suostu näkemään ongelmia kuin muualla. Samaa ongelmaa oli myös Sikussa. Hyypiä ei sentään julkisesti ole siltä vaikuttanut. Tämän perusteella jo sanoisin, että Hyypiällä on loppujenlopuksi parhaat saumat valmentajan uraan.
oksajalka

Poissa Poissa


Vastaus #2526 : 11.08.2017 klo 22:42:06

Shefkin avautuminen siitä mikä meni vikaan. Vaatii liikaa ja ruokaakaan ei ollut tarpeeksi. Ihan mielenkiintoinen luettava.
https://yle.fi/urheilu/3-9771993
Lauantai-illan Nostalgia

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Mummolan puusauna ja Aulis Virtanen


Vastaus #2527 : 11.08.2017 klo 23:01:37

Shefkin avautuminen siitä mikä meni vikaan. Vaatii liikaa ja ruokaakaan ei ollut tarpeeksi. Ihan mielenkiintoinen luettava.
https://yle.fi/urheilu/3-9771993

Kovasti siinä Shefki toisteli kuinka hänkin on tehnyt virheitä. Kuitenkaan ei tullut maininneksi yhtäkään esimerkkiä. Erimielisyyksiä mainitsi kyllä olleen. Onhan tuo inhimillistä ja omien virheiden myöntäminen on monelle meistä vaikeaa. Silti kuten mainittu, kehittyäkseen valmentajana pitää osata arvioida myös omia toimiaan kriittisesti. Oikeasti mielenkiintoista olisi nähdä kuinka Shefki pärjäisi päävalmentajana Englannissa. Sarjataso voinee löytyä melko matalalta, juurikin jostain Stockportin nykysijoilta.
Morchen

Poissa Poissa


Vastaus #2528 : 11.08.2017 klo 23:11:32

Eniten tuossa tökki rehellisyyden korostaminen. Rehellisyys ei ole sama asia kuin se, että sanoo kaiken mitä mieleen tulee. Erityisesti johtotehtävissä kannattaa miettiä, miten viestinsä ilmaisee.
Keano

Poissa Poissa


Vastaus #2529 : 11.08.2017 klo 23:16:08

Rehellisyys ei ole sama asia kuin se, että sanoo kaiken mitä mieleen tulee.

Niinpä. Tämä toki tuntuu olevan aika monella muullakin kuin Shefkillä nykypäivänä hakusessa. En tiedä johtuuko pelkästään netti/somekulttuurista, jossa ollaan totuttu siihen, että voi laukoa vähän sitä sun tätä ilman pelkoa mistään seuraamuksista?
L-Val.

Poissa Poissa


Vastaus #2530 : 11.08.2017 klo 23:20:38

Eniten tuossa tökki rehellisyyden korostaminen. Rehellisyys ei ole sama asia kuin se, että sanoo kaiken mitä mieleen tulee. Erityisesti johtotehtävissä kannattaa miettiä, miten viestinsä ilmaisee.

Rehellisyys on muutenkin vähän myös suhteellinen käsite kun kyse on näistä Kuqeista. Silloin ollaan rehellisiä kun katsotaan asioita heidän vinkkelistään ja ollaan Kuqien mielipiteiden kanssa samaa mieltä.

Tuo vaatiminen on myös vähän sellaista että siinäkin pitää olla jotain sisältöä mitä vaatii, ei vain sitä että kentällä pitää joka treenissä ja pelissä painaa vaan päättömästi koko ajan kovempaa. Vaatimisenkin pitää johtaa kehittymiseen eikä loppuun polttamiseen.

Shefkin käsitys treenaamisestakin on että jos on hauskaa ja siitä nauttii se on liian löysää. Treenaamisen pitäisi olla kärsimistä, otsa rypyssä väkisin painamista, tosikkomaista. Hyvin vanhanaikaista ajattelua.

Ja tuo linjakkuuden vaatiminen seurajohtamiseen on jotenkin surkuhupaisaa siihen nähden miten Shefki itse sitten toimii siellä organisaatiossa, kuten nämä omapäiset apukoutsipotkut seurajohdon ohi.

Mutta ei tuosta kyllä valitettavasti sellaista käsitystä saa että Shefki pystyisi kriittisesti omaa tekemistä arvioimaan, tekemään korjaukset, siten kehittymään, ja olemaan seuraavassa pestissä parempi.
« Viimeksi muokattu: 11.08.2017 klo 23:32:19 kirjoittanut L-Val. »
hokkaspena

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC StPauli, munaravi, Paltsarit


Vastaus #2531 : 12.08.2017 klo 10:09:50

Mutta ei tuosta kyllä valitettavasti sellaista käsitystä saa että Shefki pystyisi kriittisesti omaa tekemistä arvioimaan, tekemään korjaukset, siten kehittymään, ja olemaan seuraavassa pestissä parempi.

Ja näin. Kun myötäsukaiseksi tarkoitetusta jutusta tulee tällainen mielikuva, niin todellinen tilanne on luultavasti vielä karvavaampi.

Mitä nyt on puolihuolimattomasti Sheriffin toilailuja seurannut, niin mies varmaan sopisi valmentajaksi joukkueelliselle kuqeja eli pelaajille, joilla on samantapainen mentaliteetti, joille ehkä keppi toimii porkkanaa paremmin. Pahimmillaan Shefki poimii sieltä valmentamiensa palautteesta vain ne samaan toimintamalliin kannustavat viestit ja julkisuuskuvansa mukaisesti tuomitsee velliperseisiksi väärässäolijoiksi sen puolikkaan joukkuetta, jotka ovat lopulta häntä vastaan.

Muutama kurssi psykologiaa ei varmaan tekisi herralle pahaa. Motivaation voi saada toisissa syntymään niin eri tavoin eikä se sisäsyntyisenä liian vahvasti ilmene kaikilla (ammattilais)urheilijoillakaan.
supstanssi

Poissa Poissa


Vastaus #2532 : 12.08.2017 klo 10:32:17

Tuon em. haatiksen perusteella taattua Shefkiä. Hän on aina kova kääntämään asioita päälaelleen. Aivan varmasti on totta että hän vaatii sitoutumista ja ammattimaisuutta ja että sitä varmasti uupuu, eikä rahaakaan ole seuroilla liikaa. Tuossa on vain se ongelma että valmentajan pitäisi olla samassa tiimissä ja hänellä  pitäisi olla joukkueelle muutakin annettavaa kuin vaatimuksia tai kukaan ei lähde hänen kelkkaan. Jos Shefki olisi joku taktinen welho ja pystyisi siten jotenkin auttamaan joukkuetta niin varmasti pelaajien olisi helpompi tulla toimeen hänen härkäpäisten ja vaatimusten kanssa. Ongelma on siis se kun Shefki on vain sydämellä elävä ammattitaidoton oikuttelija joka vaatii asioita joissa ei ole mitään järkeä pelin kehityksen kannalta (peli on sekaisin -> mennään puntille ja aletaan painia. 8 hyökkääjää kentälle, tuomarien alettava puhaltaa meille jne..). Englanti,tuo valmennuksen sumuinen lilliputti, on varmasti juuri oikea osoite kunhan sarjataso vain on tarpeeksi matala.
khat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, KÖNÖ, NePa & Mathare United


Vastaus #2533 : 12.08.2017 klo 12:06:52

"Se, missä otin Interin vastaan viime vuonna, ja se missä seura menee lähtöni jälkeen, niin onhan kuilu aika iso" ... **ttu nyt :D ... pelasti siis mielestään Interin ja pisti toiminnan uuteen kuosiin? Puhutaan kuitenkin Stefun rahoista ja erittäin lyhyestä pestistä Interin peräsimessä. Voi toki olla että joku housuunpaskoja olisi onnistunut tuollakin budjetilla vielä kusemaan karsinnat.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #2534 : 12.08.2017 klo 14:22:02

Loppuun sentään tuli klippi majupelistä, jossa Shefki niisti Losan varman maalin ja heitti päälle vielä tavaramerkkituuletuksensa Ylos

- Tämä taisi olla se ottelu, jossa Shefki todellakin varmisti maalin edustalla pyörineen pallon sisään. Niin tekee jokainen hyökkääjä, eikä jää katselemaan, että pyörisikö se sinne muutenkin. Ottelun toisen maalin teki Losa suoraan Shefkin hankkimasta vapaapotkusta, ja kolmannen teki Shefki itse kaukolaukauksella.
rangaistuspotku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, Suomi U19, Veikkausliigan €uroseurat


Vastaus #2535 : 12.08.2017 klo 15:23:51

Sama on ollut mixullakin ongelmana. Ei vaan suostu näkemään ongelmia kuin muualla. Samaa ongelmaa oli myös Sikussa. Hyypiä ei sentään julkisesti ole siltä vaikuttanut. Tämän perusteella jo sanoisin, että Hyypiällä on loppujenlopuksi parhaat saumat valmentajan uraan.

Hyypiältä otti joskus korvaan seuraavanlainen kommentti, kun oli aloittelemassa valmentamista: sanoi, ettei ole varma, onko valmentaminen se asia mitä haluaa tehdä. Onko riittävää intohimoa valmentamiseen? Näytöt valmentajana Hyypiältä puuttuu, vaikka pääsi pelkillä pelaajanäytöillä aloittamaan suoraan huipulta.  Shefki Kuqilla on tietyt huonot puolet valmentajana, mutta näyttöjäkin on: Hongan säilyttäminen liigassa, sekä Pk:n nostaminen liigaan oli onnistumisia. Pidän siitä, että suomifutiksessa on mukana henkilö, joka on räiskyvä persoona ja joka suhtautuu lajiin suurella intohimolla.
Linn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Liverpool


Vastaus #2536 : 12.08.2017 klo 15:33:49

Siihen se kai menee joillain fanaattisuutensa vangeilla, että täytyy nyt hehkutella Shefkiä miehen aktiivipeliuran hetkistä kun melkein kaikki miehen futistouhuihin liittyvä viime vuosilta on enemmän tai vähemmän paskaa!

Hyvinhän se Shefki sitten sähelsi vaikka Unkaria vastaan kun itsensä kuningaskin oli vielä kentällä tositoimissa!! Litti ei herrasmiehenä pelin jälkeen alkanut joukkuetoveriaan haukkumaan mutta myöhemmin ainakin radiossa avoimesti avautui varsin suoraan pelitapahtumista.

Sehän sanoi itsekkin että sai laidalta taaemmas Romanilta erinomaisen syötön ja valmistautui sijoittamaan pallon huolella verkkoon mutta sitten syöksyi se joku säheltäjä tilanteeseen ja päätti laukoa pallon suurin piirtein pois stadionilta!! Hyvä Shefki ja miljoona peukkua!!!!

Litti sanoi myös että jos olisi hieman toisenlainen luonne ja vielä vähän enemmän jerkkua käsissä niin olisi pelin jälkeen nostanut pukukopissa Shefkin seinää vasten ja sanonut, että kuuntelehan nyt saatanan pässi kun mulla on sulle vähän asiaa!

Eipä taida oikein liittyä nykyisen Shefkin säheltämiseen millään tavoin mutta nostalgisessa hengessä muistellaan nyt sitten näitä "huippuhetkiä".
Jones

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCL


Vastaus #2537 : 12.08.2017 klo 15:40:31

Loppuun sentään tuli klippi majupelistä, jossa Shefki niisti Losan varman maalin ja heitti päälle vielä tavaramerkkituuletuksensa Ylos

Mistä löytyisi se majupätkä missä Shefki munaa Litin varman maalipaikan vetämällä pallon hevon vittuun, ja Litti jää pomppimaan raivoissaan tasajalkaa? Oisko ollut Suomi-Unkari?
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aktivist Schwarze Pumpe


Vastaus #2538 : 12.08.2017 klo 15:47:57

Näytöt valmentajana Hyypiältä puuttuu, vaikka pääsi pelkillä pelaajanäytöillä aloittamaan suoraan huipulta.  Shefki Kuqilla on tietyt huonot puolet valmentajana, mutta näyttöjäkin on: Hongan säilyttäminen liigassa, sekä Pk:n nostaminen liigaan oli onnistumisia. Pidän siitä, että suomifutiksessa on mukana henkilö, joka on räiskyvä persoona ja joka suhtautuu lajiin suurella intohimolla.

Sammyn piste per peli -saldo oli Neverkusenissa kovempi kuin Shefkin uran paras saldo PK:n puikoissa ja tähän ei edes lasketa mukaan kolmossijaan päättynyttä kautta yhdessä Lewandowskin kanssa. Samoin paskin saldo Brightonista on kovempi kuin Shefkin vastaava Honakista.
Lauantai-illan Nostalgia

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Mummolan puusauna ja Aulis Virtanen


Vastaus #2539 : 12.08.2017 klo 16:08:52


Hyvinhän se Shefki sitten sähelsi vaikka Unkaria vastaan kun itsensä kuningaskin oli vielä kentällä tositoimissa!! Litti ei herrasmiehenä pelin jälkeen alkanut joukkuetoveriaan haukkumaan mutta myöhemmin ainakin radiossa avoimesti avautui varsin suoraan pelitapahtumista.

Eipä taida oikein liittyä nykyisen Shefkin säheltämiseen millään tavoin mutta nostalgisessa hengessä muistellaan nyt sitten näitä "huippuhetkiä".

Kun nyt nostalgisessa hengessä alettiin muistelemaan, niin tässä pätkä tuon kyseisen Unkari-ottelun jälkeisestä haastattelusta. Litin ilme on harvinaisen tuima. Itse pelitilannetta en onnistunut löytämään. https://www.youtube.com/watch?v=3AQcX0ekVLU
Jalkapallokääpiö

Poissa Poissa


Vastaus #2540 : 12.08.2017 klo 16:22:17

Hyypiältä otti joskus korvaan seuraavanlainen kommentti, kun oli aloittelemassa valmentamista: sanoi, ettei ole varma, onko valmentaminen se asia mitä haluaa tehdä. Onko riittävää intohimoa valmentamiseen? Näytöt valmentajana Hyypiältä puuttuu, vaikka pääsi pelkillä pelaajanäytöillä aloittamaan suoraan huipulta.  Shefki Kuqilla on tietyt huonot puolet valmentajana, mutta näyttöjäkin on: Hongan säilyttäminen liigassa, sekä Pk:n nostaminen liigaan oli onnistumisia. Pidän siitä, että suomifutiksessa on mukana henkilö, joka on räiskyvä persoona ja joka suhtautuu lajiin suurella intohimolla.

Se että ajaa yhden seuran konkkaan ja lähtee pelastamaan pahinta kilpailijaa putoamiselta kuvastaa pikemminkin kyynistä kuin intohimoista suhtautumista lajiin. Eipä silti, Shefkillä on myös vahvuutensa, aiemmin mainitut verkostot, joiden kautta suomifutikseen on saatu uusia tekijöitä ulkomailta, mutta nekin hän on pitkälti kussut roikottamalla kiviriippana mukanaan idioottiveljeään, jonka takia kaikki mahdolliset yhteistyötahot ovat häipyneet ovet paukkuen. Ketä Shefki sitten luulee huijaavansa näillä vaatimustasopuheillaan, vaikea sanoa. Yhteistyökyky on kuitenkin keskeinen ellei ratkaiseva osa valmentajan ammattitaitoa, kun nyt ajattelee että Raimo Summanen on saanut potkut jopa Venäjältä, vaikka keksikin jääkiekon uudelleen vieläpä pariinkin kertaan. Siihen nähden Shefkin olisi viisainta pitää mölyt mahassa ja keskittyä luomaan edes jonkinlaista substanssia. Ja keksiä Njazille jotain mielekästä puuhaa jossain mahdollisimman kaukana.
L-Val.

Poissa Poissa


Vastaus #2541 : 12.08.2017 klo 22:28:31

Shefki Kuqilla on tietyt huonot puolet valmentajana, mutta näyttöjäkin on: Hongan säilyttäminen liigassa, sekä Pk:n nostaminen liigaan oli onnistumisia.

Mutta isossa kuvassa nämä ei ole sen ihmeellisempiä näyttöjä mitä muutkin koutsit Suomessa on vuosien aikana tehnyt. Joka vuosi joku koutsi nostaa jengin divarista liigaan. Tuolla mittarilla jotkut Åmanit, Honkavaarat sun muut vaikuttaa lähes guruilta. Malinenkin vetää hyvin junnuvoittoisella porukalla aivan Intterin perässä. Kun katsoo 2014 Hongan jengiä niin hyvin siellä liigakelpoista pelaajaa oli koska Banan perustuksien jatke se oli, ja sen lisäksi Shefki teki vielä niitä kaudenaikaisia hankintoja siihen sumusaarilta ja spanskeista.

Kun ottaa huomioon missä arvostustasossa veikkausliiga eurooppalaisittain on niin Shefki on touhunnut siinä vielä liigan häntäpään ja divarin kärjen välimaastossa. Tuo ei eurooppalaisessa seurafutiksessa merkitse mitään cv:ssä koska tuo on kaukana sellaisesta menestyksestä joka sisältäisi edes ensimmäisten kierrosten europelien näyttöjä. Monella muulla suomikoutsilla niitä kuitenkin on, ja jos Shefki haluaa olla parempi kuin ne, niin pitäisi näyttää tuloksilla se myös toteen.

Nyt olisi niistä Shefkin kehutuista kontakteista hyötyä että siitä huolimatta pääsisi niihin isoihin pesteihin kiinni.
« Viimeksi muokattu: 12.08.2017 klo 22:31:46 kirjoittanut L-Val. »
kouhi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #2542 : 12.08.2017 klo 23:39:40

Ei kai kukaan voi pitää tuota Shefkin Honkavisiittiä urotyönä, kun ainoa joukkue, jonka yläpuolelle joukkue onnistui sijoittumaan, oli täysin sekasortoisissa olosuhteissa vellonut TPS. Ja Tepsinkin taakse joukkue olisi saattanut jäädä ilman Shefkin roudaamia Espanjan ihmeitä.

JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #2543 : 13.08.2017 klo 10:02:10

Niin paskaa kuin suomalainen tekemisen kulttuuri saattaa ollakin, niin Shefkin riidat julkisuudessa tuntuvat olevan pelkästään hänen itsensä tuomien ulkomaalaisten ammattilaisten kanssa.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #2544 : 13.08.2017 klo 13:56:34

Vaikka tätä kuinka yrittäisi katsella monelta kulmalta ja monessa valossa, aina päätyy siihen lopputulokseen, että Shefkin kyvyt valmentajana ja ihmisjohtajana ovat rajalliset. Minulla tulee mieleen taannoinen hyvin itsetietoinen junnuvalmentaja, jonka toimintatapa oli huutaa joka tilateessa pojille "Kunnolla!" Jos homma ei toiminut kunnolla, oli vika pojissa, jotka eivät ohjetta noudattaneet. Mitään sen syvempää ohjeistusta kunnolla tekemiseen ei pojille tosin koskaan annettu. Sivustakatsojalle kunnolla tekeminen vaikutti olevan täysiä koohottamista ympäri kenttää ilman pienintäkään ajatusta siitä, mitä pitäisi tehdä, kunhan sen vain teki kunnolla. Tämän verran olen saanut irti myös Shefkin valmentamasta jalkapallosta.
Lounasseuralainen

Poissa Poissa


Vastaus #2545 : 13.08.2017 klo 15:40:06

Se että ajaa yhden seuran konkkaan ja lähtee pelastamaan pahinta kilpailijaa putoamiselta kuvastaa pikemminkin kyynistä kuin intohimoista suhtautumista lajiin. Eipä silti, Shefkillä on myös vahvuutensa, aiemmin mainitut verkostot, joiden kautta suomifutikseen on saatu uusia tekijöitä ulkomailta, mutta nekin hän on pitkälti kussut roikottamalla kiviriippana mukanaan idioottiveljeään, jonka takia kaikki mahdolliset yhteistyötahot ovat häipyneet ovet paukkuen. Ketä Shefki sitten luulee huijaavansa näillä vaatimustasopuheillaan, vaikea sanoa. Yhteistyökyky on kuitenkin keskeinen ellei ratkaiseva osa valmentajan ammattitaitoa, kun nyt ajattelee että Raimo Summanen on saanut potkut jopa Venäjältä, vaikka keksikin jääkiekon uudelleen vieläpä pariinkin kertaan. Siihen nähden Shefkin olisi viisainta pitää mölyt mahassa ja keskittyä luomaan edes jonkinlaista substanssia. Ja keksiä Njazille jotain mielekästä puuhaa jossain mahdollisimman kaukana.

Kiviriippa? Kaudella 2016 16 maalia, kaudella 2017 tähän mennessä 7 maalia. Tuollainen "idioottiveli" kelpaisi aika moneen joukkueeseen. Nassella on tietysti omat ongelmansa, mutta maaliahneen hyökkääjän dissaaminen pelkäksi nepotismilla mukana roikotettavaksi taakaksi on fake news.

Shefki on valmentajana vasta alkuvuosissaan, virheitä on tullut ja ammattitaitoa on kehitettävä monessa suhteessa. Suurella sydämellä ja rajulla ylpeydellä toimiminen on vierasta suomalaiselle mentaliteetille, jossa arvostetaan aina oman tonttinsa hoitavaa hiljaista puurtajaa, joka johtaa esimerkillä ja tekemättä numeroa. Temperamenttisia kilahtamisia paheksutaan ja säälitään, vähän kuin välimerellisissä maisemissa kaatokännin vetämistä (jota Suomessa pidetään normaalina sosiaalisena toimintana). Musta on ainakin hienoa, että Suomessa on Shefkin ja vaikkapa Pasi Rautiaisen kaltaisia persoonia. Mutta mitä se kertoo suomalaisesta futiskulttuurista, että Rautiainen ei ole valmentanut vuosikausiin ja Kuqi lähtee varmasti ulkomaille seuraavan pestin perään? Pitäisikö kaikkien koutsien olla muurisia ja huttusia?

Jalkapallokääpiö

Poissa Poissa


Vastaus #2546 : 13.08.2017 klo 16:02:01

Kiviriippa? Kaudella 2016 16 maalia, kaudella 2017 tähän mennessä 7 maalia. Tuollainen "idioottiveli" kelpaisi aika moneen joukkueeseen. Nassella on tietysti omat ongelmansa, mutta maaliahneen hyökkääjän dissaaminen pelkäksi nepotismilla mukana roikotettavaksi taakaksi on fake news.

Totta, tuosta listasta unohtui kaikkein tärkein eli pukukopin syöpä. Kaveri voi tehdä toistakymmentä maalia, mutta siitäkään ei juuri ole iloa jos joukkueen sisäinen kemia tuhoutuu. On tästä esimerkkejä Veikkausliigaa isommiltakin areenoilta. PK:ssahan tämä spede hankki heti tokassa matsissa seitsemän ottelun pelikiellon ja keskittyi sen aikaa treeneissä syömään pelikelpoisten hyökkääjien itseluottamusta.
Asiz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, maajoukkue


Vastaus #2547 : 13.08.2017 klo 17:45:27

Totta, tuosta listasta unohtui kaikkein tärkein eli pukukopin syöpä. Kaveri voi tehdä toistakymmentä maalia, mutta siitäkään ei juuri ole iloa jos joukkueen sisäinen kemia tuhoutuu.

Vaikka velipoika olisi pukukopissa seuramies viimeisen päälle, sen lisäksi että tekee hyvin maaleja, niin kyllä Shefkin pestit lähtevät väärälle raiteelle viimeistään siinä vaiheessa kun Nasse tuodaan joukkueeseen. Onko tällainen järjestely ikinä toiminut yhdessäkään (puoli)ammattilaisjoukkueessa? Varmasti on yleistä pienissä kyläseuroissa, joissa kaikki ovat kaikille sukua ja homma ei ole niin vakavaa.

Vaikka valmentaja olisi täydellisen objektiivinen peluuttamisen suhteen,  niin kaikkien muiden vakuuttaminen tästä on täysin tarpeeton taakka. Vai laskeeko Shefki että tämä on pieni paha jos joukkueessa edes yksi pelaaja pelaa ns. kunnolla?

L-Val.

Poissa Poissa


Vastaus #2548 : 13.08.2017 klo 17:51:44

Shefki on valmentajana vasta alkuvuosissaan, virheitä on tullut ja ammattitaitoa on kehitettävä monessa suhteessa. Suurella sydämellä ja rajulla ylpeydellä toimiminen on vierasta suomalaiselle mentaliteetille, jossa arvostetaan aina oman tonttinsa hoitavaa hiljaista puurtajaa, joka johtaa esimerkillä ja tekemättä numeroa. Temperamenttisia kilahtamisia paheksutaan ja säälitään, vähän kuin välimerellisissä maisemissa kaatokännin vetämistä (jota Suomessa pidetään normaalina sosiaalisena toimintana). Musta on ainakin hienoa, että Suomessa on Shefkin ja vaikkapa Pasi Rautiaisen kaltaisia persoonia. Mutta mitä se kertoo suomalaisesta futiskulttuurista, että Rautiainen ei ole valmentanut vuosikausiin ja Kuqi lähtee varmasti ulkomaille seuraavan pestin perään? Pitäisikö kaikkien koutsien olla muurisia ja huttusia?

Persoona ja valmennusosaaminen on kaksi eri asiaa, hyvin erilaisilla persoonilla valmistetut koutsit ovat futiksessa huipulla, mutta yhdistävä tekijä on osaamistaso lajitiedossa ja ihmisjohtamisessa.

Shefkin persoona tulee ongelmaksi siinä kohtaa kun se meuhkaaminen on tyhjän tynnyrin kolinaa, jos siinä meluamisessa olisi myös jotain substanssiasiaa sisällä, olisi Shefkillä paljon enemmän uskottavuutta. Shefkin ongelma ei siis ole omassa luonteessa, vaan että jätkä ei tee kotiläksyjään että oppisi lajitietoa ja valmentamaan paremmin!
Hiiritin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #2549 : 14.08.2017 klo 12:24:24

Shefkihän tuntuu myös kääntelevän asioita miten itselle parhaiten sopii: valmentajilla pitäisi olla isompi tulosvastuu Suomessa Shefkin mielestä, mutta mies ei itse eroa vaikka kuinka paskasti menisi (PK:stakin lähti vain kun oli parempi soppari tarjolla Interistä). Puhuu suoraan puhumisen puolesta; kunhan ne ei ole omat apuvalmentajat jotka puhuu suoraan, heidän pitää olla jees-miehiä. Suomessa ei kuulemma treenata tarpeeksi kovaa, mutta jostain syystä omat näytöt valmentajana ovat 0.

Jo lukion psykologialla voisi veikata, että menestyvät valmentajat kysyvät "mikä minussa on vikana, kun en menestynyt tässä ympäristössä?". Shefki sen sijaan kysyy "mikä ympäristössä on vikana, kun en menestynyt siinä?"'. Vastauksiahan ovat aiemmin olleet mm. resurssipula, tuomarit (Palloliitto), vihamielinen työympäristö ja nyt näköjään viimeisimpänä koko maa. Mielenkiintoinen persoona Shefki kyllä on. Liekö lapsuuden rasismikokemuksilla sitten ollut vaikutusta kuinka paljon.
« Viimeksi muokattu: 14.08.2017 klo 12:35:57 kirjoittanut Hiiritin »

 
Sivuja: 1 ... 101 [102] 103 ... 106
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines