FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.03.2021 klo 17:09:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 338 [339] 340
 
Kirjoittaja Aihe: Liigan televisiointi (Ruutu & Jim)  (Luettu 1149070 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anthony Annanin järjettömät pulkat


Vastaus #8450 : 14.02.2021 klo 21:04:41

Ja nämä syyt ovat mitkä ja mistä ne johtuvat?

NBA:n unohdin, mutta sitäkään ei kyllä Lauria enempää näytetä. Pesiksestä en edes tiennyt, että sitä myös Ruudusta näkee. :D Sen sijaan Serie A:ta kyllä aika vähän näytetään verrattuna muihin huippuliigoihin. Italian Cupiakin on välillä näytetty enemmän, ainakin Yleltä.
Esitysoikeudet. Totta kai omien sopimusten alaisia sarjoja promotaan omissa kanavissa.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8451 : 14.02.2021 klo 21:15:54

Esitysoikeudet. Totta kai omien sopimusten alaisia sarjoja promotaan omissa kanavissa.
Heureka Ylos
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #8452 : 14.02.2021 klo 22:15:47

Esitysoikeudet. Totta kai omien sopimusten alaisia sarjoja promotaan omissa kanavissa.
https://www.is.fi/jalkapallo/
tai
https://www.is.fi/veikkausliiga/
Suomen cupin näkyvyys on oikein käsinkosketeltavaa. :) En tosin tiedä onko tämä kuitenkin parempi, ettei nähdä missä olosuhteissa tätä arvostetuinta pelataan.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2021 klo 22:21:25 kirjoittanut ginikettu »
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8453 : 14.02.2021 klo 22:25:44

https://www.is.fi/jalkapallo/
tai
https://www.is.fi/veikkausliiga/
Suomen cupin näkyvyys on oikein käsinkosketeltavaa. :)
Kyllä. Ihan etsimällä pitää etsiä jos jotain uutisia haluaa lukea. Nelosella kun ei ole omia uutisia, eikä myöskään ”urheilu-/tulosruutua”, niin näkyvyys on aika pientä. Iltapäivälehti löytyy, mutta sielläkään ei juttuja ole, niin kyllä aika huonoilla kantimilla ollaan. :(

Vähän semmoinen muna vai kana ilmiö kyseessä. Jos saadaan yleistä kiinnostusta lisättyä, niin sitten näkyvyyttäkin tulee lisää. Toisaalta taas jos näkyvyyttä saadaan lisää, niin yleinen kiinnostavuuskin lisääntyy. Itse näkisin tässä ison lobbaamisen paikan, jotta kotimainen jalkapallo saataisiin pääkanavilla tai isoille maksukanaville. Se voi nostaa pelkästään kotimaista jalkapalloa seuraavan fanin kustannuksia (10€ —> 30-40€), mutta samalla sen pitäisi tuoda sarjalle rutkasti lisää näkyvyyttä ja sitä kautta seuroille lisää rahaa ja katsojia.
Kiitaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #8454 : 15.02.2021 klo 07:20:49

Vähän luulen, että esim. Viasatin katsojissa ei ole hirveästi jengiä jotka katsoisi Suomen cuppia tai edes Veikkausliigaa jos samaan aikaan pelataan jokin huippukiinnostava Burnley - West ham. Kyllä Sanoma on erinomainen paikka Veikkausliigalle. Toki näitä Suomen cup pelejä olisi voinut mainostaa yhtiön medioissa enemmän, mutta pääasia että näitä ylipäätään näkee jostain.
etukoppari

Poissa Poissa


Vastaus #8455 : 15.02.2021 klo 08:04:05

Väitän silti, että jos kotimainen Veikkausliiga (tai Suomen Cup) näkyisi ilmaisena YLEltä tai vaikka maksullisena Viasatilta/Cmorelta, niin silloin kiinnostus olisi suurempaa. Oikeastaan mitään lajia, mihin Ruudulla on oikeudet, ei näytetä Urheiluruudusta tai tulosruudusta. No, Veikkausliigaa näytetään kesällä, mutta aika paljon vähemmän mitä lätkää talvella. Ainakin itse olisin valmis maksamaan jostain Viasatista/Cmoresta sen 30€/kk jos Veikkausliiga sieltä näkyisi. Samaan pakettiin tulisi varmaan jotain kansainvälistäkin jalista, enkä siitäkään olisi pahoillani. Miten siis saataisiin näkyvyyttä lisää, jonka jälkeen myös sitä suurta yleisöä alkais kiinnostamaan enemmän? Onko vain kanavasta kiinni vai onnistuuko homma myös Ruudulta?

Meinaat oikeasti että siirto Viaplaylle (joka tavoittaa vain pienen murto-osan Ruudun katsojista) lisäisi Veikkausliigan näkyvyyttä?
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #8456 : 15.02.2021 klo 08:23:40

Toki näitä Suomen cup pelejä olisi voinut mainostaa yhtiön medioissa enemmän, mutta pääasia että näitä ylipäätään näkee jostain.

Veikkaan että on ihan tietoinen valinta olla mainostamatta, koska tuote ei ole oikein sellainen mitä kehtaa tällä hetkellä esitellä rahvaalle. Siinä voisi mennä asiasta kiinnostuneelta tuularilta hieman kisastudioeväät väärään kurkkuun kun on juuri laittanut 10€/kk maksuun ja saa vastineeksi kentän vieressä olevalta penkiltä iPhonella kuvattua matsia. Yleensä cupia aletaan tuuttailemaan Sanomankin toimesta ulos isommin puolivälierävaiheessa kun ollaan päästy jo pelaamaan ulos ihan kunnollisiin kuvausolosuhteisiin.

Itse näkisin tässä ison lobbaamisen paikan, jotta kotimainen jalkapallo saataisiin pääkanavilla tai isoille maksukanaville. Se voi nostaa pelkästään kotimaista jalkapalloa seuraavan fanin kustannuksia (10€ —> 30-40€), mutta samalla sen pitäisi tuoda sarjalle rutkasti lisää näkyvyyttä ja sitä kautta seuroille lisää rahaa ja katsojia.

Tällä hetkellä se näkyvyys Sanoman kautta on...:

- Nelonen Median televisiokanavilla (ehkä myös radiokanavilla, en kyseisen firman kanavia kuuntele) näkyvät mainokset sesonkiaikana
- Kerran kuussa studioitu ottelukierros Jimillä tai Nelosella
- Normaali uutisointi ja artikkelit IS:n ja Urheilulehden digitaalisilla ja printatuilla sivuilla
- About kerran viikossa IS:n urheilutoimittajien toimesta (joskin heidän sanojensa mukaan heidän vapaa-ajallaan) tehty podcast
- Veikkausliigan oma joka toinen viikko ilmestyvä podcast
- Jokainen matsi Ruudusta suorana, jälkitallenteena, huippuhetkimontaasina jne.
- Ruudun asiantuntijaihmisten rupattelua kerran viikkoon eri teemoilla ja joskus jopa vierailla
- Yhteistyösälät kuten esim. viime vuoden Rexona-klipit

Ainahan sitä voisi tietty suomifutiksen ystävän mielestä olla enemmänkin mutta tuossa on kyllä aika helvetinmoinen määrä tavaraa, kun suhteutetaan siihen millaisilla rahoilla Veikkausliiga ja Sanoma hommaa pyörittävät (vrt. keppitaisteluliigan ja Telian ja Maikkarin diili). Jos noista jokaista kohtaa ehtii kuluttamaan niin aika paljon saa lisää tunteja vuorokauteen hommata jos vielä kehtaa valittaa siitä että näkyvyyttä ei ole tarpeeksi.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8457 : 15.02.2021 klo 08:50:51

Amatöörien puuhastelua ja nappikauppaa. Ja jotta ei tulisi väärinymmärryksiä liikaa, niin Ruutu on aivan erinomaisen hyvä alusta monelle pienemmälle lajille (säbä, lentis, pesis yms), isomman lajin alemmille sarjatasoille (Mestis, Suomi-sarja, ykkönen, kakkonen, yms.) ja junnuille (A, B, C jne.). Ja varmaan ne eri lajien Cupit voi myös olla Ruudussa. Mutta... jos jalkapallo haluaa nousta takaisin ”isoksi” lajiksi ja haastaa jääkiekkoa Suomen ykköslajina, niin ainakin Veikkausliiga pitäisi saada ns. isompiin ympyröihin, eli pääkanaville tai isojen maksukanavien tarjontaan. Nykytaso ei vain riitä. Muutamat tuhannet fanit tietysti kiittävät kun on halvat hinnat, mutta valitettavasti laatu ja tarjonta on sen mukaista. Jos halutaan nostaa katsojamääriä kokonaisuudessaan, niin se vaatii liigalta isoja satsauksia. Tyhjän saa pyytämättäkin.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #8458 : 15.02.2021 klo 08:54:49

Veikkaan että on ihan tietoinen valinta olla mainostamatta, koska tuote ei ole oikein sellainen mitä kehtaa tällä hetkellä esitellä rahvaalle. Siinä voisi mennä asiasta kiinnostuneelta tuularilta hieman kisastudioeväät väärään kurkkuun kun on juuri laittanut 10€/kk maksuun ja saa vastineeksi kentän vieressä olevalta penkiltä iPhonella kuvattua matsia.
Näin vähän itsekin luulen.. toki peleistä voisi edes tulokset laittaa tiedotteella iltasanomiin. Mutta nuo kuvausolosuhteet ovat niin heikolla tasolla näissä hallipeleissä, että ehkä parempi ettei kuvia/videoita kukaan näe. :(
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #8459 : 15.02.2021 klo 09:08:57

Mutta... jos jalkapallo haluaa nousta takaisin ”isoksi” lajiksi ja haastaa jääkiekkoa Suomen ykköslajina, niin ainakin Veikkausliiga pitäisi saada ns. isompiin ympyröihin, eli pääkanaville tai isojen maksukanavien tarjontaan.

Suomen lempparilajeille, kiekko ja hornula, kävi tosiaan katsojalukujen kanssa "tosi hyvin" kun maksulliselle puolelle siirtyivät. Ei taida vappukisojen alkulohkojen Suomi-Norja saada ihan yhtä paljon maksavia silmäpareja C-Moren puolella edes Mertsin selostuksella, mitä ne aikoinaan saivat ilmaisena Yleisradion puolella? Sama pätee kotimaiseen kiekkoon. Joku Hockey Night kerran viikossa sunnuntaisin oransseine pikkutakkeineen keräsi aika isolla todennäköisyydellä enemmän katsojia mitä yksikään maksullisien kanavien kiekkolähetys on tähän päivään saakka kerännyt. Sama juttu formuloiden kanssa. Se mikä aikoinaan oli suomalaisten sunnuntaiviihdettä, on nykyään aika harvojen lajiniilojen hupia maksullisella puolella.

Toki siinä kohtaa jos Veikkausliigan kysyntä ja arvo katsojien silmissä nousee erittäin korkealle, tulevat varmasti Viasatit ja muut pyrkyrit koputtelemaan ovelle, mutta ainakin itse olen tyytyväinen tähän nykyiseen hintatasoon, sekä futiksen ihan orgaaniseen ja rauhalliseen nousuun kotimaisessa lajihierarkiassa, samaan aikaan kun kiekko ampuu itseään melkeinpä sarjatulella omaan jalkaan joka vuosi.
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #8460 : 15.02.2021 klo 09:15:42

Mutta... jos jalkapallo haluaa nousta takaisin ”isoksi” lajiksi ja haastaa jääkiekkoa Suomen ykköslajina, niin ainakin Veikkausliiga pitäisi saada ns. isompiin ympyröihin, eli pääkanaville tai isojen maksukanavien tarjontaan. Nykytaso ei vain riitä.

Mihin tarkalleen haluaisit tuotteen siirtää? Kiekko on jossain mystisessä Telian palvelussa, Maikkaria kiinnostaa vroomulat, Pesis ja Koris siellä missä suomifutiskin eli Ruudussa ja Yleä ei taida ylipäätään kiinnostaa kuin suurkisat sekä yksittäiset ottelut sieltä sun täältä.

Esillepanoon voisi toki satsata, mutta halli-Cupista ei saa kiinnostavan näköistä edes Coppola. Mielestäni edellä mainittiin jo aika hyviä syitä miksi tilanne on juuri nyt tämä, ja miksi tilanne on oikeastaan aika hyvä.

Viitteeksi pohdinnoille näitä "vaihtoehtoja", boldattuna nykyinen:

Suoratoistoalustat järjestyksessä 2021:

Uutinen
Netflixiä katsoi 69 prosenttia suomalaisvastaajista. Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu kohosi ohi aiemman kärkipalvelun Yle Areenan, jota käytti tilaston mukaan 61 prosenttia vastaajista. Vuonna 2019 molempia kertoi katsoneensa 62 prosenttia vastaajista.

Seuraavaksi suurimpia suoratoistopalveluita ovat Youtube, Ruutu, MTV-palvelu, C More ja Viaplay. Kahdeksannelle sijalle sijoittui viime vuonna aloittanut Disney+, jota on kertonut katsoneensa 19 prosenttia vastaajista.


https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007791943.html

, ja katsotuimmat TV-kanavat (toimijat) 2018:

Uutinen
Ylen kanavat keräsivät yhteensä 43,3 prosenttia, MTV:n kanavat 23,2 prosenttia ja Nelonen Median kanavat 16,8 prosenttia koko vuorokauden katseluajasta.


https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/01/19/suomalaiset-rakastavat-telkkaria-tv1-on-katsotuin-televisiokanava
« Viimeksi muokattu: 15.02.2021 klo 12:01:28 kirjoittanut Floppi »
Raffael

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SMJK


Vastaus #8461 : 15.02.2021 klo 15:01:17

En tiedä mikä tilanne on nykyään, mutta ainakaan vielä lähiaikoina kaikista verkoista ei löydy JIM HD-kanavaa. Kun Veikkausliigan laatu ja ilme on valmiiksi jo mitä on, ja siihen isketään päälle vielä 480p laatu, ei se JIM:in satunnainen futiskierros montaa satunnaiskatsoja sytytä.

Näkyvyyden kannalta nämä satunnaiset futiskierrokset jotka on avointa katseltavaa kaikille pitäisi ehdottomasti saada HD-kanavalle, kanavapaikalle joista ne voi helposti bongata
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #8462 : 15.02.2021 klo 15:06:00

En tiedä mikä tilanne on nykyään, mutta ainakaan vielä lähiaikoina kaikista verkoista ei löydy JIM HD-kanavaa. Kun Veikkausliigan laatu ja ilme on valmiiksi jo mitä on, ja siihen isketään päälle vielä 480p laatu, ei se JIM:in satunnainen futiskierros montaa satunnaiskatsoja sytytä.

Näkyvyyden kannalta nämä satunnaiset futiskierrokset jotka on avointa katseltavaa kaikille pitäisi ehdottomasti saada HD-kanavalle, kanavapaikalle joista ne voi helposti bongata

Laadun merkitystä yliarvioidaan raakasti. Suurimmalle osalle katsojista ei ole mitään väliä, että minkälainen puuro se kuva on, kunhan siitä saa jotenkuten selvää.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #8463 : 15.02.2021 klo 15:13:45

Laadun merkitystä yliarvioidaan raakasti. Suurimmalle osalle katsojista ei ole mitään väliä, että minkälainen puuro se kuva on, kunhan siitä saa jotenkuten selvää.
Pikseleillä ei ole niin väliä, koska ei näistä respect cupin hallihöntsistä saisi hyvää laatua, vaikka kuvattaisiin, jaeltaisiin ja katsottaisiin 8k ja 50fps videona. Kuvausolosuhteiden ja muutenkin tuotannon ollessa kunnossa voi nämä pikselit alkaa merkitsemään jotain.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #8464 : 15.02.2021 klo 15:17:00

Esim. derbylähetys Talista oli ruudunpäivitysnopeudeltaan lähempänä diashow'ta niin pikselit on pienin ongelma
Sebbliiga

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Spurs


Vastaus #8465 : 15.02.2021 klo 20:32:29

Studiot pitäisi saada viikkonlopulle vaikka pallokerhon porukka ja Tero Karhu niitä vetäämään. Tuskin kovin kallista.
Ilmainen sunnuntai peli neloselta, jolloin krapulainen kansa voisi sohvalla makoillessa katsoa matsia.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8466 : 16.02.2021 klo 08:55:45

Mihin tarkalleen haluaisit tuotteen siirtää?
Kuten aiemmin totesin, niin semmoiseen paikkaan, jossa näkyvyys on suurempi. Toki eihän sitä mikään pakko ole siirtää jos Ruutu ja Nelonen ihan oikeasti panostaisivat tuotteeseen yhdessä Veikkausliigan ja muiden toimijoiden kanssa. Vähän on heikonlaista ollut välillä tämä touhu. Hallihöntsät aiheuttavat omat haasteensa varsinkin jos jossain kuplassa pelataan, mutta itse olen kyllä ihmetellyt, että eikö muka nykyaikana saada parempilaatuisia lähetyksiä aikaan? Liian monesti laatu on ollut aika kuraa. Tietysti syyttävä sormi voisi osoittaa tässä asiassa myös hallien omistajien/rakentajien suuntaan. Rakennettaessa halleja voisi yrittää ottaa paremmin huomioon myös nämä kuvaukselliset haasteet. Rakentaa sinne halleihin niitä kuvauspaikkoja, eli reunoille vähän enemmän tilaa tai sitten jotain muita ratkaisuja, joilla niitä kameroita saataisiin paremmille paikoille. Myös hallien nettiyhteydet tulisi saada nykyaikaiselle tasolle. Pitääkö olla kiinteät yhteydet, 5G vai mikä?

Ilmaiskanavillahan lajin kuin lajin näkyvyys on taattu ja tavallinen tuularikansa tavoitetaan silloin paremmin, mutta tuleeko sieltä suoraa rahallista tukea miten paljon? Maksutv-puolelta voisi saada isommat rahalliset kompensaatiot, mutta ihan itsestään se ei tapahdu. Myös niitä tilaajia pitää saada. Ja odottamalla jotain ihmettä sekään ei noin vain tapahdu. Tarvitaan siis sitä työtä. Lobbausta yms. Välillisesti seuroille tulisi rahaa enemmän jos katsomoihin tulee lisää porukkaa ja jos näkyvyys on suurempi, niin myös sponsorit aktivoituvat kenties hieman enemmän. Huuhkajien perässä olisi hyvä ratsastaa, joten heidän antamaa buustia pitäisi eri sarjojen hyödyntää vieläkin enemmän.
Koppipelaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Kups


Vastaus #8467 : 16.02.2021 klo 09:04:25

Missä se näkyvyys on suurempi? Kuka kuvaa ja tuottaa, sekä maksaa tuosta koituvat kustannukset? Seurat, liitto, Veikkausliiga, vaiko se suuremman näkyvyyden tarjoaja?

Ei Veikkausliiga monenkirjavalla televisiointihistoriallaan ja paikoitellen järkyttävillä tuotanto-olosuhteillaan ole sellainen tuote, josta suuria summia maksetaan, vielä, joten jos ei Ruutu, niin mikä? Baby steps, sanoisi joku, sillä Veikkausliigan televisioinnin historiassa Ruudun aika on jo jatkuvuutta, joten en itse lähtisi tätä muuttamaan teille tuntemattomille, sillä sieltä saattaa löytyä näkyvyyden musta aukko, jonne kotimainen jalkapallo uppoaa.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #8468 : 16.02.2021 klo 09:15:53

Kuten aiemmin totesin, niin semmoiseen paikkaan, jossa näkyvyys on suurempi. Toki eihän sitä mikään pakko ole siirtää jos Ruutu ja Nelonen ihan oikeasti panostaisivat tuotteeseen yhdessä Veikkausliigan ja muiden toimijoiden kanssa. Vähän on heikonlaista ollut välillä tämä touhu. Hallihöntsät aiheuttavat omat haasteensa varsinkin jos jossain kuplassa pelataan, mutta itse olen kyllä ihmetellyt, että eikö muka nykyaikana saada parempilaatuisia lähetyksiä aikaan? Liian monesti laatu on ollut aika kuraa. Tietysti syyttävä sormi voisi osoittaa tässä asiassa myös hallien omistajien/rakentajien suuntaan. Rakennettaessa halleja voisi yrittää ottaa paremmin huomioon myös nämä kuvaukselliset haasteet. Rakentaa sinne halleihin niitä kuvauspaikkoja, eli reunoille vähän enemmän tilaa tai sitten jotain muita ratkaisuja, joilla niitä kameroita saataisiin paremmille paikoille. Myös hallien nettiyhteydet tulisi saada nykyaikaiselle tasolle. Pitääkö olla kiinteät yhteydet, 5G vai mikä?

Ilmaiskanavillahan lajin kuin lajin näkyvyys on taattu ja tavallinen tuularikansa tavoitetaan silloin paremmin, mutta tuleeko sieltä suoraa rahallista tukea miten paljon? Maksutv-puolelta voisi saada isommat rahalliset kompensaatiot, mutta ihan itsestään se ei tapahdu. Myös niitä tilaajia pitää saada. Ja odottamalla jotain ihmettä sekään ei noin vain tapahdu. Tarvitaan siis sitä työtä. Lobbausta yms. Välillisesti seuroille tulisi rahaa enemmän jos katsomoihin tulee lisää porukkaa ja jos näkyvyys on suurempi, niin myös sponsorit aktivoituvat kenties hieman enemmän. Huuhkajien perässä olisi hyvä ratsastaa, joten heidän antamaa buustia pitäisi eri sarjojen hyödyntää vieläkin enemmän.

Voi jumalauta mitä lässytystä.

Ensin voisi miettiä sitä, että mitä Sanoma-diili on tuonut meille lajin seuraajille. Ihan vain muutama vuosi sitten olisi ollut täyttä utopiaa, että kaikki Veikkausliiga-matsit on katsottavissa, saati sitten Cupin pelit jossain halleissa.

Nyt jotkut puupäät ovat vaatimassa, että hallipelit siirrettävä jollekin toimijalle joka tarjoaa paremman "näkyvyyden" :D Ei riitä, että kaikki pelit näkyvät meille jotka niitä haluavat katsoa. Tämä on kulttuuriteko, jonka tuotannot painetaan tappiolla. Tekniset toteutukset vaihtelevat ymmärrettävistä syistä.

Mistä ajattelit, että kuvausolosuhteiden ja teknisen laadun parantamiseen tarvittava raha yhtäkkiä pompsahtaisi? Horinastasi puuttuu subjektit ihan kokonaan. "Voisi saada, pitää saada, tarvitaan työtä." Tyhjää puhetta.

E: Koppipelaaja kirjoittikin pitkälti samaa
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #8469 : 16.02.2021 klo 09:15:59

Kuten aiemmin totesin, niin semmoiseen paikkaan, jossa näkyvyys on suurempi. Toki eihän sitä mikään pakko ole siirtää jos Ruutu ja Nelonen ihan oikeasti panostaisivat tuotteeseen yhdessä Veikkausliigan ja muiden toimijoiden kanssa.

Mikä olisi tämä suurempi näkyvyys ja paljonko Ruudun/Nelosen/Sanoman pitäisi sitä höpinää sinne tötteröön laittaa jotta sitä panostusta ja näkyvyyttä olisi tarpeeksi? Tässä on tuo eilen pikaisella mietinnällä keräämä lista viime vuoden Veikkausliigaan keskittyvistä tekemisistä nimenomaan Ruudun/Nelosen/Sanoman toimesta:

Uutinen
- Nelonen Median televisiokanavilla (ehkä myös radiokanavilla, en kyseisen firman kanavia kuuntele) näkyvät mainokset sesonkiaikana
- Kerran kuussa studioitu ottelukierros Jimillä tai Nelosella
- Normaali uutisointi ja artikkelit IS:n ja Urheilulehden digitaalisilla ja printatuilla sivuilla
- About kerran viikossa IS:n urheilutoimittajien toimesta (joskin heidän sanojensa mukaan heidän vapaa-ajallaan) tehty podcast
- Veikkausliigan oma joka toinen viikko ilmestyvä podcast
- Jokainen matsi Ruudusta suorana, jälkitallenteena, huippuhetkimontaasina jne. kympillä kuussa
- Ruudun asiantuntijaihmisten studiorupattelua kerran viikkoon eri teemoilla ja joskus jopa vierailla
- Yhteistyösälät kuten esim. viime vuoden Rexona-klipit


Täällä härmässä ei tulla ikinä pääsemään isojen futismaiden koko lauantain ja sunnuntain kestäviin studio-osuuksiin vaihtuvin panelistein ja Hollywood-tason matsiennakkovideoin, mutta tuossa listattuna on jo aika paljon materiaalia suhteutettuna siihen että jalkapallo kerää edelleen kesälajina katsomoita keskimäärin alle puolilleen kauden aikana.

Se mainittu näkyvyys ei tänä päivänä enää tarkoita sitä että jokainen matsi pitäisi tulla ilmaiskanavalta telkkarista, vaan se näkyvyys on monen eri kanavan summa ja tuossa kyllä on aika hyvä kattaus ainakin omasta mielestäni. Vielä kun saisi kerran viikkoon sen televisioidun matsin ja 2-3 muuta yhteistyösälä-kohdan säännöllistä videosarjaa niin pitäisin tuota listaa jopa tämän maan mittakaavassa täydellisenä pääsarjatason jalkapallolle.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8470 : 16.02.2021 klo 13:48:30

Ei Veikkausliiga monenkirjavalla televisiointihistoriallaan ja paikoitellen järkyttävillä tuotanto-olosuhteillaan ole sellainen tuote, josta suuria summia maksetaan, vielä, joten jos ei Ruutu, niin mikä? Baby steps, sanoisi joku, sillä Veikkausliigan televisioinnin historiassa Ruudun aika on jo jatkuvuutta, joten en itse lähtisi tätä muuttamaan teille tuntemattomille, sillä sieltä saattaa löytyä näkyvyyden musta aukko, jonne kotimainen jalkapallo uppoaa.
Ei ole, eikä tällä menolle sellaiseksi tulekaan. Pieni piiri pyörii ja lapset siinä hyörii. Kun oikeasti pitäis kääriä hihat ja alkaa hommiin, niin mieluummin käperryttää nurkkaan ja ollaan tyytyväisiä siihen mitä mukamas ollaan saatu. Sanon edelleen: Harrastelijoiden puuhastelua! Ammattimainen tekeminen on tästä vielä kaukana, mutta aika monta ”baby steppiä” saa vielä ottaa, ennen kuin ollaan paremmalla tolalla. Toki sekin olisi parempi kuin paikoilleen jämähtäminen. Veikkausliiga, Suomen Cup ovat suurin piirtein samalla tasolla kuin lentopallo, salibandy ja pesäpallo, vaikka pitäisi olla paljon ylempänä. Kohta nuo alasarjojen fanikameratuotannotkin ajavat ohi, sillä maailma on muuttunut todella paljon lyhyessä ajassa. Nykyään paljon pienemmät tiimit tekevät todella laadukkaita tuotantoja ja pienemmillä välineillä. Luulisi, että myös Veikkausliigastakin saisi kehitettyä pysyvän koko kansaa liikuttavan konseptin, eikä se jäisi muutamien satojen ihmisten keskinäiseksi puuhasteluksi. Säälittävää. :(

Turha tästä on teidän kanssa alkaa enempää vääntämään, sillä teillä on oma näkemys ja minulla on omani. Ylos
« Viimeksi muokattu: 16.02.2021 klo 13:55:21 kirjoittanut Puupiä »
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #8471 : 16.02.2021 klo 15:17:29

Ei ole, eikä tällä menolle sellaiseksi tulekaan. Pieni piiri pyörii ja lapset siinä hyörii. Kun oikeasti pitäis kääriä hihat ja alkaa hommiin, niin mieluummin käperryttää nurkkaan ja ollaan tyytyväisiä siihen mitä mukamas ollaan saatu. Sanon edelleen: Harrastelijoiden puuhastelua! Ammattimainen tekeminen on tästä vielä kaukana, mutta aika monta ”baby steppiä” saa vielä ottaa, ennen kuin ollaan paremmalla tolalla. Toki sekin olisi parempi kuin paikoilleen jämähtäminen. Veikkausliiga, Suomen Cup ovat suurin piirtein samalla tasolla kuin lentopallo, salibandy ja pesäpallo, vaikka pitäisi olla paljon ylempänä. Kohta nuo alasarjojen fanikameratuotannotkin ajavat ohi, sillä maailma on muuttunut todella paljon lyhyessä ajassa. Nykyään paljon pienemmät tiimit tekevät todella laadukkaita tuotantoja ja pienemmillä välineillä. Luulisi, että myös Veikkausliigastakin saisi kehitettyä pysyvän koko kansaa liikuttavan konseptin, eikä se jäisi muutamien satojen ihmisten keskinäiseksi puuhasteluksi. Säälittävää. :(

Mikä on tämä? Mikä saisi nimimerkin Puupiä tyytyväiseksi kun on kyse Veikkausliigan näkyvyydestä? Pelkkä maksukanaville siirtyminen on aika kaukana paremmasta mitä se tällä hetkellä on joten kerro ihmeessä jotain muitakin esimerkkejä joita saisi tämänhetkisestä paremmaksi?
Speedy

Poissa Poissa


Vastaus #8472 : 16.02.2021 klo 15:30:15

Ei ole, eikä tällä menolle sellaiseksi tulekaan. Pieni piiri pyörii ja lapset siinä hyörii. Kun oikeasti pitäis kääriä hihat ja alkaa hommiin, niin mieluummin käperryttää nurkkaan ja ollaan tyytyväisiä siihen mitä mukamas ollaan saatu. Sanon edelleen: Harrastelijoiden puuhastelua! Ammattimainen tekeminen on tästä vielä kaukana, mutta aika monta ”baby steppiä” saa vielä ottaa, ennen kuin ollaan paremmalla tolalla. Toki sekin olisi parempi kuin paikoilleen jämähtäminen. Veikkausliiga, Suomen Cup ovat suurin piirtein samalla tasolla kuin lentopallo, salibandy ja pesäpallo, vaikka pitäisi olla paljon ylempänä. Kohta nuo alasarjojen fanikameratuotannotkin ajavat ohi, sillä maailma on muuttunut todella paljon lyhyessä ajassa. Nykyään paljon pienemmät tiimit tekevät todella laadukkaita tuotantoja ja pienemmillä välineillä. Luulisi, että myös Veikkausliigastakin saisi kehitettyä pysyvän koko kansaa liikuttavan konseptin, eikä se jäisi muutamien satojen ihmisten keskinäiseksi puuhasteluksi. Säälittävää. :(

Turha tästä on teidän kanssa alkaa enempää vääntämään, sillä teillä on oma näkemys ja minulla on omani. Ylos

Ei kai koko kansaa liikuttavaa konseptia ole kuin Leijonat ja nykyään myös Huuhkajat. Pelkästään tämän topicin alkua lukiessa huomaa, että aika pitkälle ollaan päästy jo tässä vaiheessa eikä mihinkään nurkkaan olla käperrytty. Parannettavaa on luonnollisesti edelleen paljon (lisää rahaa tekemiseen olisi mukava saada, mutta maksajatkin tarvittaisiin), mutta jalkapallon asema on kyllä parantunut huomattavasti viime vuosien aikana, esim. https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006443783.html

Veikkausliigan katsojamäärät ovat Ruudussa kasvaneet ja Marjamaan mukaan myös rahaa on tullut enemmän seuroille (esim. https://www.suomifutis.com/2019/12/veikkausliigaa-sanoman-kanavilla-ainakin-kolme-kautta-lisaa-katsojaluvut-jyrkassa-kasvussa/), toivottavasti tämä kehitys saadaan jatkumaan edelleen. Jatkuvuus Ruudun / Sanoman kanssa ei tässä kehityksessä varmastikaan ole huono asia ja hienoa, että nykyään kaikki (liigajoukkueiden) ottelut (niin liiga- kuin Suomen Cupinkin) näkyvät, tämä ei tosiaan ole ollut itsestään selvä asia vielä kauaa.

Hihojen käärijöitä ja hommien tekijöitä varmasti otetaan vastaan niin Sanomalla kuin Veikkausliigassakin, joten sinne vaan rohkeasti yhteyttä, jos osaamista löytyy.

Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8473 : 16.02.2021 klo 15:30:54

Mikä on tämä? Mikä saisi nimimerkin Puupiä tyytyväiseksi kun on kyse Veikkausliigan näkyvyydestä? Pelkkä maksukanaville siirtyminen on aika kaukana paremmasta mitä se tällä hetkellä on joten kerro ihmeessä jotain muitakin esimerkkejä joita saisi tämänhetkisestä paremmaksi?
No, ensimmäinen pieni askel voisi olla joka viikkoinen ”studio” jalkapallokierroksen yhteydessä ja se näytetään valtakunnalliselta (HD-)kanavalta (ei siis Jim, vaan Nelonen). Onko liian paljon vaadittu näin alkuun?
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anthony Annanin järjettömät pulkat


Vastaus #8474 : 16.02.2021 klo 15:46:32

No, ensimmäinen pieni askel voisi olla joka viikkoinen ”studio” jalkapallokierroksen yhteydessä ja se näytetään valtakunnalliselta (HD-)kanavalta (ei siis Jim, vaan Nelonen). Onko liian paljon vaadittu näin alkuun?
Katsoitko pelejä viime kaudella? Kyllä siellä varsinkin loppukaudesta oli viikottainen studio.

 
Sivuja: 1 ... 338 [339] 340
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa