FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.03.2021 klo 16:35:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 339 [340]
 
Kirjoittaja Aihe: Liigan televisiointi (Ruutu & Jim)  (Luettu 1149069 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8475 : 16.02.2021 klo 15:52:50

Katsoitko pelejä viime kaudella? Kyllä siellä varsinkin loppukaudesta oli viikottainen studio.
Katsoin kyllä ja varsinkin Ojala oli hyvä lisäys studiomiehitykseen. Ennen hänen mukaan tulemista oli vähän liian sekavaa. Nyt vain laadukasta tekemistä heti alusta lähtien (jos vain Korona sen sallii), niin siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

Edit. Hyvä, että katsojamäärät ovat kasvussa. Nykyaikana on ihan normitouhua, että pelit näkyvät jopa aladivareissa vaikka seuran omana tuotantona. Jollain seuralla jopa selostettuna.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2021 klo 15:56:13 kirjoittanut Puupiä »
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #8476 : 16.02.2021 klo 16:03:10

No, ensimmäinen pieni askel voisi olla joka viikkoinen ”studio” jalkapallokierroksen yhteydessä ja se näytetään valtakunnalliselta (HD-)kanavalta (ei siis Jim, vaan Nelonen). Onko liian paljon vaadittu näin alkuun?

Melkein viikottain tuli Ruudun puolelle uusi studio-osuus jossa joskus oli sen perinteisen Rapan ja parin palvelun eliittiselostajan (Engström ja Kallström) lisäksi ihan oikeitakin vieraita kotimaisen futiksen sisäpiiristä. Näillä klipeillä oli pomminvarmasti enemmän katselukertoja mitä ne olisivat ikinä saaneet viikottaisilla matsikierroksilla, joissa lajiniilot istuvat ja katsovat matsit paikan päällä (pl. vierasfanit) ja loput katsovat jotain muuta koska 18.30 on viikon jokaisena päivänä ns. prime timeä jonka kanssa ei kannata lähteä edes kotoisen kendoliigan kilpailemaan (perjantaiset lätkälähetykset Subilla ei ole kaiketikaan kovin suurta kiimaa nostattaneet). Itsenikin mielestä viikottainen matsistudio ja "VIIKON OTTELU" -konsepti olisi helvetin hieno asia, mutta se vaatisi jonkun aivan muun lähetysslotin kuin tuon alkuillan enemmän tai vähemmän vakinaistuneen puoli seiskan alkamisajan.

Helpoin tapa pääkanavilla näkymiseen olisi Nelosella viikonloppualkupäivisin lähetettävä makasiiniohjelma jossa käytäisiin läpi viikon polttavat puheenaiheet, ennakoitaisiin ja käytäisiin läpi matseja muutamien ajankohtaisten inserttien tahdittamana. Vähän kuin takavuosien Futis+ MTV3:n lauantaiaamuissa mutta pelkällä Veikkausliigalla. Tämän homman toki hoitaa omalla persoonallisella tavallaan jo Pallokerho.
maakato

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #8477 : 16.02.2021 klo 16:24:14

No, ensimmäinen pieni askel voisi olla joka viikkoinen ”studio” jalkapallokierroksen yhteydessä ja se näytetään valtakunnalliselta (HD-)kanavalta (ei siis Jim, vaan Nelonen). Onko liian paljon vaadittu näin alkuun?

JIM HD:ltä tuli ihan kelpo studioita viime kaudella. Ylos
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #8478 : 16.02.2021 klo 17:44:14

Äkkiseltään suurin ongelma on, että Jim ei näy HD-laatuisena kuin (pienelle) osalle potentiaalisista katsojista. Tuon muuttaminen olisi hyvin toivottavaa, mutta ei oikein Veikkausliigan asia.

Tämä "hihojen kääriminen" tuo kyllä hyvin mieleen erään toisen savolaisfoorumistin.
Koppipelaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kups


Vastaus #8479 : 16.02.2021 klo 19:29:57

Tottakai Veikkausliigasta olisi mahtavaa saada koko kansaa kiinnostava ykkössarja Suomeen, mutta kannattaa nyt kuitenkin olla realistinen tuossa hihojen käärimisen, jonkin tekemisen ja lopulta hanskojen tiskiin lyömisen suhteen.

Tässä on tuotu esiin konkreettisia muutoksia takavuosista, jotka vahvasti Suomifutista seuraavien muisteihin ovat syöpyneet, ja joihin ei kukaan halua palata. Veikkausliiga itsessään on edelleen kapea ja suhteellisen vaikutusvoimaton organisaatio, eikä seuratkaan suoranaisesti rahassa ja vetovoimassa(lue:henkilötyövoimassa ja -laadussa) kylve. Tällä hetkellä siis näkyvyyttä ja muuta kontenttia on pitkäjänteisesti luotu Ruutu edellä.

Hidasta? Luonnollisesti, ei Veikkausliigaan isketä miljoonapanoksia samantien, eikä edes hieman myöhemmin. Toimivaa? Noh, yhä useampi tietää mistä Veikkausliiga näkyy, kaikki pelit näkee suorana, ja tilaajamäärä on kasvanut. Joten hitaasti, mutta varmasti Veikkausliiga kasvaa teevee-tuotteena, enkä itse ainakaan usko saavutetun aseman paranevan äkkinäisillä muutoksilla. Nyt Puupiä voinee kertoa konkreettisia muutoksia tämänhetkiseen toimintaan, joilla tuota näkyvyyttä kasvatetaan? Uusi televisioija, mikä? Maksaako joku siitä? Jaetaan oikeudet ilmaiseksi, kelle? (Lisätään nyt kuitenkin, että Veikkausliigan toiminnassa ja ylipäänsä Suomalaisessa seuratoiminnassa haluaisin nähdä enemmän luovuutta ja rohkeutta, mutta toimintaedellytykset ja taloudelliset raamit huomioiden)
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8480 : 16.02.2021 klo 20:47:01

Koppipelaajalta hyvä ja asiallinen kirjoitus. Kiitos siitä. Ylos Oma kokemukseni on ilmeisen rajallinen, sillä en ole kokenut noita ”vanhoja huonoja aikoja”. Veikkausliigaa olen aktiisemmin seurannut vasta 3-4 vuotta ja siis Ruudusta. Ennen sitä seurailin vain satunnaisesti. Vertaan siis vain tätä aikaa minkä itse olen kokenut. Jos porukat ovat tyytyväisiä saavutetuksiin ja nykytilanteeseen, niin ei kait siinä sitten mitään. Vissiin omat vaatimukseni ovat vain sitten erilaiset. Huuhkajien nousun myötä vain olen alkanut toivomaan, että myös kotimainen futis nousisi kuin se kuuluisa feeniks lintu tuhkasta uudeksi johtavaksi lajiksi koko Suomeen. Varsinkin kun kendolla menee tällä hetkellä huonommin. Kun rauta on kuumaa, niin sitä pitää takoa. En tiedän miltä jalkapallon asema siellä etelässä tai isommissa pitäjissä vaikuttaa, mutta täällä susirajalla se on näyttänyt kuolemisen merkkejä. Jokaisessa yli 5000 asukkaan kylässäkin jäähalli, mutta täysimittaisia jalkapallohalleja ei ole kuin 200 km välein. Hankala on ympäri vuoden pelata kun lapsiakaan ei juuri ole. Joukkuelajeissa ei saada edes porukoita kasaan. Jos jalkapallo nousisi vielä enemmän framille koko valtakunnan tasolla, niin se voisi olla koko lajin pelastus. Ja tässä Veikkausliiga ja sen ympärille luotu imago on erittäin tärkeä. Pelejä kun seurataan telkkarin kautta, sillä omilla paikkakunnilla ei ole omaa valtakunnan sarjassa pelaavaa joukkuetta. Ehkä siis haaveilen turhaan, että jalkapallosta tulisi vielä iso laji, jota seurataan ja fanitetaan isonkin välimatkan päästä. Jään siis odottelemaan mielenkiinnolla mitä tästä vielä tulee, enkä ole vielä niitä hanskoja tiskiin laittamassa. Laadukkaasta kotimaisesta futiksesta voisin maksaa enemmänkin kuin sen 10€/kk, varsinkin jos sillä saisi vaikka kaikki vähänkään enemmän kiinnostavat sarjatasot (Veikkausliiga, Suomen Cup, ykkönen ja kakkonen) samasta paikasta.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Salimarkot


Vastaus #8481 : 16.02.2021 klo 21:06:13

Juurihan sinulle kerrottiin viime vuosikymmenellä tapahtuneesta EOM:stä ja siitä miten tasaisen varma kehitys on parempi kuin jatkuva tempoilu pikavoittojen perässä.
Speedy

Poissa Poissa


Vastaus #8482 : 16.02.2021 klo 21:41:20


Tässä nyt näköjään keskustellaan hieman muustakin kuin liigan televisioinnista. Kaupungistuminen ja pienehköt ikäluokat on tietenkin tosiasia, jolle pikkupaikkakunnat eivät mitään voi. Jalkapallolla lajina ei ole mitään hätää, suurimmissa kaupungeissa joukkueita, pelaajia ja ikäluokkia riittää.

Oma näkemykseni on, että jalkapallo on selvästi nostanut asemaansa ns. harrastelajista myös kilpailulajiksi. Huuhkajilla on ollut tässä merkittävä vaikutus.

Niin liigassa kuin esim. Ykkösessä on varmasti jokaisella seuralla faneja, jotka seuraavat omaa seuraansa pitkän matkan päästä. Varsinainen kannattajakulttuuri on vielä nuorta, mutta muutos on ollut positiivista vaikka viimeisen kymmenen vuoden aikana (puhumattakaan pidemmästä aikaperspektiivistä).

Liigan televisioinnista kannattaa käydä läpi vaikka tämän topicin alkua, niin huomaa miten kehitystä on tullut. Silti kukaan ei varmaan ajattele, että oltaisiin tyytyväisiä tähän ja lopetettaisiin kehittyminen. Parannusta tarvitaan monella osa-aluella, mutta silti olen tyytyväinen, kun näen oman ja muiden seurojen otteluja näin kattavasti ja lisäksi liigasta ja sen seuroista sekä pelaajista on tarjolla monia erilaisia podcasteja sekä muuta materiaalia.
Hiekasta noussut

Poissa Poissa


Vastaus #8483 : 16.02.2021 klo 22:27:32

Harrastelajina jalkapallon etuna pienillä paikkakunnilla ainakin pesäpalloon verrattuna on, että sitä voi höntsäillä kahden "joukkueen" välisenä kamppailuna suhteellisen toimivasti pienelläkin porukalla, kun pelikentän kokoa voi vaihdella joustavasti pelaajien määrän mukaan. Pesäpallossahan tarvitaan miehitys vakiopaikoille ja lisäksi pallo voi helposti lentää pienen pelikentän ulkopuolelle, ellei lajia idealtaan joksikin lasten nelimaaliksi muuteta. Siksi jalkapallo sopii pienten paikkakuntien lajiksi pesäpalloa paremmin ja vieläpä niin, että lahjakkuudet on helppo havaita ja pyytää oikean seuran taholta oikein "uralle". Joustavuus nuoruusajan harjoittelussa oli ilmeisesti merkittävä syy siihen, että ainakin takavuosina niin suuresta osasta suomalaisia kuntia löytyi jalkapallojoukkue vähintään kuutosdivaritasolle.

Huomautukseni tässä topicissa sen vuoksi, että nuoruuden höntsäilytason harrastuskin synnyttää lajikiinnostusta ja sitä myötä myös televisiokatsojia.
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #8484 : 21.02.2021 klo 18:15:39

On tämä Maarianhaminan selostaja vähän höppänä. En tiedä missä selostamo sijaitsee, mutta kai selostajalla on lähetys koko ajan katsottavissa jostain ruudusta, että näkisi vähän tapahtumia jos on itse liian kaukana. Luulisi ettei WHA:lla tarvitsisi maan tasalta selostaa. Mies ei näe että pallo menee päätyrajasta yli eikä että tuomari näyttää kulmaa eikä että joukkueet selvästi varautuvat kulmapotkuun vaan tajuaa vasta kun kulman antaja on ottamassa juoksuvauhtia. Triplavaihdossa liikkuvat pelaajat ovat katsojalla selvillä minuuttia aiemmin kuin selostajalla. Hongan toisen maalin ohjaus maaliviivalta osuu hänen silmiinsä ehkä neljännellä hidastuksella. Maalintekijän numero näkyy selvästi monta kertaa näytettävässä hidastuksessa, mutta selostaja hoksaa korjata maalintekijän oikeaksi vasta seitsemännentoista hidastuksen jälkeen. Selostaja ei ole ihan saletti siitä, riittääkö tappio Hongalle jatkopaikkaan ja sanoo, että pistekin veisi Hongan puolivälieriin. Hatakkaa haastatellessaan hän korjaa että neljännesvälieriin, mutta sitten korjaa vielä itseään jotenkin niin, että "eikun siis puolivälieriin, neljännesvälierät tulevat sitten sen jälkeen". :D Ja niin edelleen.

Mutta mitäs näistä, hienoa että kaikki Suomen cupin pelit Ruudusta kuitenkin näytetään Ylos
bojan krkic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakkaudest lajiin.


Vastaus #8485 : 21.02.2021 klo 18:31:04

On tämä Maarianhaminan selostaja vähän höppänä. En tiedä missä selostamo sijaitsee, mutta kai selostajalla on lähetys koko ajan katsottavissa jostain ruudusta, että näkisi vähän tapahtumia jos on itse liian kaukana. Luulisi ettei WHA:lla tarvitsisi maan tasalta selostaa. Mies ei näe että pallo menee päätyrajasta yli eikä että tuomari näyttää kulmaa eikä että joukkueet selvästi varautuvat kulmapotkuun vaan tajuaa vasta kun kulman antaja on ottamassa juoksuvauhtia. Triplavaihdossa liikkuvat pelaajat ovat katsojalla selvillä minuuttia aiemmin kuin selostajalla. Hongan toisen maalin ohjaus maaliviivalta osuu hänen silmiinsä ehkä neljännellä hidastuksella. Maalintekijän numero näkyy selvästi monta kertaa näytettävässä hidastuksessa, mutta selostaja hoksaa korjata maalintekijän oikeaksi vasta seitsemännentoista hidastuksen jälkeen. Selostaja ei ole ihan saletti siitä, riittääkö tappio Hongalle jatkopaikkaan ja sanoo, että pistekin veisi Hongan puolivälieriin. Hatakkaa haastatellessaan hän korjaa että neljännesvälieriin, mutta sitten korjaa vielä itseään jotenkin niin, että "eikun siis puolivälieriin, neljännesvälierät tulevat sitten sen jälkeen". :D Ja niin edelleen.

Mutta mitäs näistä, hienoa että kaikki Suomen cupin pelit Ruudusta kuitenkin näytetään Ylos
Olihan tuossa kieltämättä paljon sekoilua. Ehkä Maarianhaminaan on vaikeaa löytää ammattitaitoista selostajaa?
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #8486 : 21.02.2021 klo 18:47:42

Olihan tuossa kieltämättä paljon sekoilua. Ehkä Maarianhaminaan on vaikeaa löytää ammattitaitoista selostajaa?

Luultavasti. Enemmän tämän nykyisen miekkosen jutuissa on sentään järkeä kuin Maria Nisulan höpinöissä. Ruutu voisi jossain pelissä päästää Krille Matssonin selostamaan ja vaikka tykittää tauolla merisäätä eetteriin.
Hurten

Poissa Poissa


Vastaus #8487 : 22.02.2021 klo 14:37:39

Luultavasti. Enemmän tämän nykyisen miekkosen jutuissa on sentään järkeä kuin Maria Nisulan höpinöissä. Ruutu voisi jossain pelissä päästää Krille Matssonin selostamaan ja vaikka tykittää tauolla merisäätä eetteriin.

Taitaa olla sama mies joka vuosia sitten selosti Auran Aalloilla kaikki TPS:n jääkiekko-ottelut.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #8488 : 28.02.2021 klo 16:01:30

Taitaa olla sama mies joka vuosia sitten selosti Auran Aalloilla kaikki TPS:n jääkiekko-ottelut.
Iku?
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anthony Annanin järjettömät pulkat


Vastaus #8489 : 28.02.2021 klo 16:01:53

Iku?
Järvenpää.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #8490 : 28.02.2021 klo 16:03:53

Järvenpää.
Okei, no Järvenpäällä nyt fudiksestakin kokemusta jonkin verran, joten luulisi luonnistuvan rutiinilla
rappari

Paikalla Paikalla


Vastaus #8491 : 28.02.2021 klo 19:14:40

Okei, no Järvenpäällä nyt fudiksestakin kokemusta jonkin verran, joten luulisi luonnistuvan rutiinilla
Ex porilainen paikallisradiojuontaja,alasarjaerotuomari,Jazzin joukkueenjohtaja ja on Ruudussa Maarianhaminassa Veikkausliigaakin selostanut monta vuotta kuten cupiakin. Lisäksi myös Elisalla ? ainakin MuSan peleissä äänessä.
Billy the Badger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ФК «Паруса» Силтавуорэнранта


Vastaus #8492 : 01.03.2021 klo 01:22:42

En tiedä missä selostamo sijaitsee, mutta kai selostajalla on lähetys koko ajan katsottavissa jostain ruudusta, että näkisi vähän tapahtumia jos on itse liian kaukana. Luulisi ettei WHA:lla tarvitsisi maan tasalta selostaa.

Onko tosiaan niin, että tuolla ei enää ole selostaja kentän toisella puolella maan tasalla?
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Honka


Vastaus #8493 : 03.03.2021 klo 21:27:38

Ei suoranaisesti liity liigan televisiointiin mutta

Romelun 24 tuumaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://youtu.be/l7ixU_PGAH8


Vastaus #8494 : 03.03.2021 klo 22:01:54

Ei suoranaisesti liity liigan televisiointiin mutta
...
Ykkönen kaudella 2021 Ruudussa.

Tämä oli kyllä päivän paras uutinen Ylos
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #8495 : 03.03.2021 klo 22:45:48

Ei suoranaisesti liity liigan televisiointiin mutta

Ykkönen kaudella 2021 Ruudussa

Tämä on kyllä parannus palveluun. Käytännössä kaikki kotimainen jalkapallo samasta paikasta. Ylos Toivottavasti tätä osataan myös hyödyntää jollain tavalla ja saadaan koko lajille lisää näkyvyyttä.

 
Sivuja: 1 ... 339 [340]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa