FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.07.2020 klo 23:18:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Miika Juntunen haukkuu Palloliiton  (Luettu 13333 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Helmut Lotto
: 01.04.2014 klo 21:34:17

Laitan tähän Urheilulehden uutiset Juntusen taannoisesta lehdistötilaisuudesta. Painavaa asiaa, ja helvetin hyvä että joku vielä uskaltaa sanoa suoraan.

Lainaus
Juntunen piti Oulussa maanantaina värikkään tiedotustilaisuuden, jossa hän arvioi laajasti suomalaisen jalkapallon nykytilaa. Yhtenä mittarina tilanteen lohduttomuudesta hän piti Veikkausliiga-seurojen talousvaikeuksia.

"Tilanne on tällä hetkellä se, että TPS:llä, Hongalla, MYPA:lla, Jarolla ja KuPS:illa on kaikilla talousvaikeuksia. Muista seuroista HJK on vakaalla pohjalla, koska takana ovat A-lehdet ja Lyytikäisen perhe, Interissä Stefan Håkans ja IFK Mariehamnin ahvenmaalainen yhteisö. VPS:ssä Eero Karhumäki on ollut seuran vahva mies, jonka ansiosta VPS on vakaalla pohjalla. RoPS:issa Jouko Kiistala teki erinomaista työtä ja seuran tase on kunnossa. SJK:n takana on puolestaan Raimo Sarajärvi, joka on sijoittanut seuraan omaa rahaa."

"Eniten minua ihmetyttää, millä kompetenssilla Hongalla voi olla liigalisenssi. Seura on konkurssikypsä ja myynnissä. AC Oulu pudotettiin aikoinaan Veikkausliigasta taloudellisen syiden vuoksi, mutta koska Honka on espoolainen seura, sitä vain silitellään", Juntunen sanoi.

Juntunen on huolissaan myös seurajohtajien jaksamisesta.

"Meillä on lopettanut monta huippunimeä. Kiistalan Jouko Rovaniemellä, Vaallon Kari Torniossa, Ikäläisen Juppe. Joni Vesalainen kertoi itku silmässä tv-kameroiden edessä, että JJK:n projektissa meni omat rahat ja terveys, mutta kiitoksena oli pelkkää haukkumista. Ari Koskinen koki samanlaisen kohtalon, samoin Sedu Koskinen ja jopa Harry Harkimokin."

"He kaikki panivat itsensä likoon suomalaisen jalkapallon puolesta, mutta heitä vain hakuttiin. Lahden Ari on ainakin toistaiseksi jaksanut pyörittää KuPSia, toivottavasti jaksaa myös jatkossakin. Minulla on takana kaksi burnoutia ja kolmatta odotellaan", Juntunen kuvaili.

"Huippunimiä putoaa koko ajan, mutta Palloliitto katsoo vierestä tekemättä mitään. Ihmettelen muutenkin tätä suomalaista kateuden mentaliteettia. Jos Suomessa naapuri ostaa uuden auton, naapuri käy sitä pimeän tullen kivittämässä. Ruotsissa vastaavassa tilanteessa ajatellaan, että onpa komea auto, minun täytyy tehdä jatkossa enemmän töitä, jotta voin ostaa vieläkin komeamman. Vain sillä asenteella voidaan menestyä myös jalkapallossa, ei kampittamalla ja potkimalla juntusia ja muita intohimoisia jalkapalloihmisiä."

Juntunen näki suomalaisen jalkapallon tilan niin toivottomana, että hänen mukaansa ainoa lääke asioiden korjaamiseksi on dynamiitti.

"Minun logiikkani mukaan tuolissa on neljä jalkaa, joiden kaikkien on oltava kunnossa: talouden, organisaation, olosuhteiden ja kilpailutoiminnan."

"Palloliiton talous oli Pekka Hämäläisen jälkeen perseellään. Kimmo J. Lipponen sai talouden kuntoon, mutta hänet heitettiin sivuun. Palloliitossa on muutamia yksittäisiä hyviä ihmisiä, mutta kokonaisuudessaan Palloliitto on organisaation hupaukkojen vallassa oleva ylisuuri möhkäle, joka on vuorattu täyteen suojatyöpaikoilla."

"Olosuhteet ovat samaten karmealla tasolla. Jäähalleja on vuorattu maa täyteen, mutta esimerkiksi täällä Oulussa hallitilanne on lohduton. Täällä pitäisi olla 665 hallivuoroa, jotta jokainen juniori pääsisi edes kerran viikossa harjoittelemaan hallissa. Täällä oli 114 vuoroa ja saimme 80 lisää, kun rakensin itse OPS-hallin, mutta meiltä puuttuu vielä 471 hallivuoroa - viikossa", Juntunen sanoi.

"Kilpailutoiminnassa olemme olleet menneet alaspäin koko ajan. Putosimme viime kesänä eurocupeissa Virolle, Islannille ja Fär-saarille ja U21 maajoukkue pelasi San Marinon kanssa 0-0. Ja sitten meillä vakavissaan puhutaan, että Suomen pitäisi olla vuonna 2020 Euroopan TOP10 maa jalkapallossa. Eihän sellaisesta voi edes nähdä märkiä unia", Juntunen tulitti.

Juntuselta kysyttiin, eikö hän näe suomalaisessa jalkapallossa mitään hyvää.

"Mitä hyvää tässä voisi nähdä, jos tilanne on tällainen", Juntunen vastasi.Lähde: http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/miika-juntunen-ihmeissaan-kuinka-konkurssikypsalla-seuralla-voi-olla-liigalisenssi#ixzz2xf28SjJE

Lainaus
Miika Juntunen piti Oulussa maanantaina valtakunnallisen tiedotustilaisuuden, jonka hän oli ristinyt etukäteen "intohimoisen jalkapalloihmisen" hätähuudoksi suomalaisen jalkapallon puolesta.

Juntusen kritiikistä sai osansa myös Palloliiton entinen puheenjohtaja. tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

"Minulta kysyttiin heti Niinistön valinnan jälkeen, mitä mieltä olin hänen valinnastaan. Ilmoitin jo silloin, että Niinistöstä ei ole suomalaiselle jalkapallolle paskankaan hyötyä. Hän tuli keräämään vain ääniä presidentin vaalia varten Suomen suurimmalta lajiliitolta. Niinistö on varmaankin ollut hyvä presidentti, mutta jalkapallossa hän oli pelkkä leimasin, ei mitään muuta", Juntunen sivalsi.

Juntusta raastoi myös tapa, jolla Niinistön pääkilpailija Göran Enckelman työnnettiin tylysti sivuraiteelle Niinistön alta.

"Enckelman soitti edellisenä päivänä ja kysyi, kannattaako hänen tulla liittokokoukseen toiselta puolelta Suomea. Enckelmannille sanottin, että ilman muuta, sinut valitaan. Kun Enckelmann odotti valintaansa käytävällä, Niinistö talutettiin sivuovesta kokouspaikalle."

"Enckelmannille todettiin, että sori - ja hänelle sanottiin, että saat palkinnoksi Eerikkälän rehtorin paikan. Kun Enckelmann ei saanut lohta, käteen lyötiin silakka."

Juntusen mukaan suomalaista jalkapalloa johtaa tällä hetkellä Helsingin ja Uusimaan piirien ja Turun ympärille rakentuva mafia.

"Palloliiton säännöt ovat sellaiset, että valta on niillä, joilla on eniten lisenssejä hallussa. Helsingillä, Uusimaalla ja Turulla on, meillä muilla ei ole mitään vaikutusvaltaa Palloliitossa. Kaiken lisäksi erilaiset päättävät elimet ja valiokunnat on täytetty mafian miehillä, joista suurin osa on seniileitä pinssimiehiä, joilla ei ole mitään käsitystä, mitä suomalaisessa jalkapallossa tapahtuu."

Juntusen mukaan koko Palloliiton olemassaolon tarkoitus on kääntynyt päälaelleen. Alun perin seurat perustivat Palloliiton seuroja ja suomalaista jalkapalloa varten. Nyt Palloliitto on itse itseään varten.

"Heliskosken Jyrä sanoi aikoinaan, että jos jalkapallo loppuisi Suomessa, Palloliitossa menisi viisi vuotta ennen kuin se huomattaisiin. Ruotsissa Palloliitto jokaiselle pääsarjaseuralla kaudessa 2 miljoonaa euroa ja Superettanin seuroille 500 000 euroa. On selvää, että jos Palloliitto antaisi sellaisia summia seuroilla, toiminnan taso ja olosuhteet olisivat varmasti paremmalla mallilla", Juntunen sanoi.

"Kaiken huippuna on se, että viikko ennen Veikkausliigan alkua liigalle ja Palloliitolle selviää, ettei kesän aikana nähdä televisiossa yhtään liigaottelua. Eurooppassa seurojen tuloista 30 prosenttia tulee tv-sopimuksista, meillä ei mitään. Siellä on ilmeisesti ollut käynnissä puusilmien SM-kisat, jos Palloliitto ja liiga yllätetään tällä tavalla pari päivää ennen kauden alkua", Juntunen siunaili.Lähde: http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/raju-arvio-niinistosta-ei-suomalaiselle-jalkapallolle-paskankaan-hyotya#ixzz2xf2kx1RF
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #1 : 01.04.2014 klo 21:38:29

Ei tätä nyt onneksi monessa otsikossa vielä käsitelläkään.

e: Sinunkin toimestasti itseasiassa postattu aiheesta liigajengien talousvaikeus -otsikkoon. Eiköhän se ja Juntusen oma otsikko kuitenkin riitä. Ja mahdolliset muut, joissa asiaa sivutaan.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines