FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.02.2025 klo 10:35:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Pelipaikkakunnat ja stadionit  (Luettu 2237 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


: 22.05.2014 klo 12:13:53

Tässä topikissa keskustellaan niistä mestoista, joilla MM-kisat pelataan.

Ennen kisoja on ilmeisesti suht' yleisenä oletuksena, että Etelä-Amerikan "kuumankosteat" ilmasto-olosuhteet suosivat oman mantereen joukkueita (ja ehkä myös afrikkalaisia), kun taas eurooppalaisten oletetaan kärsivän sikäläisestä ilmastosta. Asia ei kuitenkaan taida olla ihan näin yksinkertainen. Eteläisellä pallonpuoliskolla on talvikausi ja lämpötilat eivät ole niin korkeita, kuin saattaisi luulla. Mutta eri paikkakunnilla on huomattavia eroja kesä-heinäkuun keskilämpötiloissa ja ilmankosteudessa. Wikipedia-kartoituksen perusteella pelipaikkakuntien ilmasto-olosuhteet näyttävät tältä pohjoisesta etelään (suluissa lämpötila / kosteusprosentti):
Lainaus
Manaus (26 / 83)
Fortaleza (26 / 81)
Natal (26 / ??)
Recife (25 / 85)
Salvador (24 / 82)
Cuiaba (23 / 72)
Brasilia (19 / 60)
Belo Horizonte (19 / ??)
Rio (22 / 77)
Sao Paulo (16 / 78)
Curitiba (12 / 80)
Porto Alegre (15 / 82)

Vertailun vuoksi joitakin eurooppalaisia paikkakuntia kesälämpöineen:
Lainaus
Helsinki (17)
Berliini (18)
Lissabon (22)
Marseille (23)

Lontoon ympärivuotinen kosteusprosentti on yli 90.

Eli onko siellä Brasiliassa sitten vaikeat olosuhteet? Kuudella pohjoisimmalla paikkakunnalla näyttäisi olevan aika lämmintä, ainakin jonkin verran lämpimämpää kuin niillä europaikkakunnilla, joilla on viime aikoina (Portugali 2004 & Ranska 1998) pelattu arvokisoja. Etelämmässä sitten mennään jo viileämpiin lämpötiloihin, ja Curitibassa palelisi jo suomalainenkin. Ilmankosteudessa taas brassit eivät pärjää Lontoolle, jossa pallokorvat potkivat palloa menestyksekkäästi. Mutta onko lämpötilan ja ilmankosteuden yhdistelmä dynamiittia?

Ja mikä mahtaa olla näiden ilmasto-olojen vaikutus huippu-urheilijoihin? Onko todella niin, että lattarit ja afrikkalaiset "vanhasta muistista" sopeutuvat niihin paremmin, vaikka pelaavatkin talvet Euroopassa?
tursas

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 22.05.2014 klo 14:56:30

Ihan mukavat kelit, itse lahden São Paulon kylmaa talvea pakoon tuonne Cuiabáan.
Grand Inquisitor

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 22.05.2014 klo 15:13:01

Ilmeisesti tuolla Manausissa (Arena da Amazonia) saattaa lämpötila mennä kolmenkympin puolelle. Mutta missään ääriolosuhteissa kisoja ei todellakaan pelata.


Stadionit:

Tango Rosario

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 22.05.2014 klo 18:50:03

Jo viime vuoden Confeen osallistuneiden joukkueiden kokemusten perusteella pohjoisen kuumuus on vaikea pala, etenkin kun kaikkien maiden leirit ovat viileämmässä etelässä. Nimenomaan erilaisten ilmastojen välillä siirtyminen on ongelmallista, ja olisi ehkä helpompaa, jos olosuhteet olisivat aina samanlaiset. Joku Lontoon kosteusprosentti on ihan yhtä tyhjän kanssa, koska puhutaan aivan eri asiasta eli viileähköstä ilmastosta. Sitä paitsi kuiva kesäpäivä Lontoossa tuntuu kokemukseni perusteella ihan samalta kuin Suomessa, mutta tropiikissa on käytännössä aina kosteankuumaa. Puolet kisakaupungeista sijaitsee tietysti viileämmissä ja kuivemmissa etelä- ja keskiosissa, mutta ei niistä pohjoisen oloista ihan turhaan huolehdita. Eri asia sitten on, ketä ne isäntien lisäksi hyödyttävät. Esim. etelä-amerikkalaisista Argentiinassa, Uruguayssa ja etenkin Chilessä ilmasto ei juuri poikkea Euroopasta. Voi olla, että sää on ennen kaikkea tottumiskysymys ja voi muodostaa jonkinlaisen henkisen kynnyksen viileään tottuneille.
« Viimeksi muokattu: 22.05.2014 klo 18:52:20 kirjoittanut Vastarannanmuurari »
Sinettäj kaakkoissyvänne

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Durden klo 01.15.45


Vastaus #4 : 22.05.2014 klo 23:10:45

Tuo Manaus on varmaan muihin verrattuna ihan eri paikka. Tai olisi hurja ainakin, jos kisat pelattaisiin Suomen talven puolella.
2^16

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Conconi & Ferrari


Vastaus #5 : 12.06.2014 klo 12:23:57

Ilmeisesti tuolla Manausissa (Arena da Amazonia) saattaa lämpötila mennä kolmenkympin puolelle. Mutta missään ääriolosuhteissa kisoja ei todellakaan pelata.

Eikä siellä näemmä nurmikaan kasva. Manausin kauhukentän hoitaja selittää: "Ei lannoitteita eikä siemeniä".

Looginen jatkumo on että seuraavissa Keski-Euroopassa järjestettävissä MM-kisoissa stadionit pykäillään alppikyliin ja kesäkuussa ihmetellään miksi nurmen päällä on yhä kaksi metriä lunta...
Lubida

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 12.06.2014 klo 12:30:17

Ilmeisesti tuolla Manausissa (Arena da Amazonia) saattaa lämpötila mennä kolmenkympin puolelle. Mutta missään ääriolosuhteissa kisoja ei todellakaan pelata.

Ei se lämpötila niinkään mutta se kosteus on jotain aivan sairasta. Jos olette joskus vastaavissa olosuhteissa niin kokeilkaa ihmeessä käydä lenkillä :D
Grand Inquisitor

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 12.06.2014 klo 13:12:37

Ei se lämpötila niinkään mutta se kosteus on jotain aivan sairasta. Jos olette joskus vastaavissa olosuhteissa niin kokeilkaa ihmeessä käydä lenkillä :D

Joo uskon että siellä on kosteaa ja että se lisää hieman tuskaa. Mielestäni se kosteus tuntuu inhottavammalta kuin mitä se oikeasti on. Tuosta Amazoniasta on kuitenkin tullu jo oma suosikkini. Kenttä on hieman epämääräisen näköinen, olosuhteet trooppiset, sijainti kirjaimellisesti keskellä viidakkoa ja sitten sinne laitetaan hemmotellut miljonäärit raatamaan hikihatussa 90 minuuttia. Ylos
OVO

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 12.06.2014 klo 13:30:32

Tuosta Amazoniasta on kuitenkin tullu jo oma suosikkini. Kenttä on hieman epämääräisen näköinen, olosuhteet trooppiset, sijainti kirjaimellisesti keskellä viidakkoa ja sitten sinne laitetaan hemmotellut miljonäärit raatamaan hikihatussa 90 minuuttia. Ylos
No ei nyt ihan.

Grand Inquisitor

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 12.06.2014 klo 13:42:14

No ei nyt ihan.


Juu onhan tuossa stadionin ympärillä muutama hassu talo, mutta Manausin ympäriltä ei löydy muuta kuin viidakkoa eikä sinne pääse kuin lentokoneella ja laivalla. Eksoottinen paikka joka tapauksessa.
Tango Rosario

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 12.06.2014 klo 21:22:55

Jos pohditaan, mitkä maat voivat hyötyä Brasilian olosuhteista, niin vastaus ei ole ehkä ihan niin ilmeinen kuin äkkiseltään ajattelisi. On sanottu, että etelä-amerikkalaisilla olisi etu, mutta mantereen eteläosassa on eurooppalaistyylinen ilmasto. Ennustan ikääntyvälle Uruguaylle vaikeuksia jo avausottelussa Costa Ricaa vastaan Salvadorissa. Toisaalta taas Argentiina pelaa viileämmässä etelässä, samoin kuin Chile ekaa ottelua lukuun ottamatta. Kolumbia on tottunut Karibian rannikon kosteisiin helteisiin, mutta Ecuador pelaa korkealla Quiton viileydessä, vaikkakin rannikolla on lämmintä.

Afrikassa on myös kuumaa, mutta miten vaikuttaa se, että pelaajista useimmat pelaavat ja ovat jopa kasvaneet Euroopassa? Säästä hyötyjiä pohdittaessa hyviä vetoja voisivat olla vaikka Yhdysvallat, Japani ja Korea, koska Itä-Aasiassa ja Pohjois-Amerikan itäosissa on kesällä kuumaa ja hyvin kosteaa, lisäksi näissä maissa pelataan myös kesällä omia sarjoja.
Jeieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool FC


Vastaus #11 : 17.06.2014 klo 11:44:43

Ei hyvältä näytä. Toivottavasti ei käy mitään:

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-27878059
shots

Paikalla Paikalla


Vastaus #12 : 17.06.2014 klo 11:51:15

Juu onhan tuossa stadionin ympärillä muutama hassu talo, mutta Manausin ympäriltä ei löydy muuta kuin viidakkoa eikä sinne pääse kuin lentokoneella ja laivalla. Eksoottinen paikka joka tapauksessa.

Lainaus
Highways[edit]
There are two federal highways connecting the city to the rest of the country. There is a paved road heading North (BR-174) connecting Manaus to Boa Vista, capital of the State of Roraima and to Venezuela. The BR-319 heads South connecting Manaus to Porto Velho, the state capital of Rondônia. However, the access to this highway requires a ferry crossing to Careiro, across the Rio Negro and River Amazon, which takes about 40 minutes, and then is only paved for about another 100 km (62 mi) to Castanho. After that, the highway is not paved, and can not be used. Various governments have promised to recover this land-link with the rest of the country, but environmental issues, high costs and complicated logistics have impeded any progress so far. The two major state highways are the AM-010 and the AM-070. The AM-010 heads east, to Itacoatiara, Amazonas at the banks of the River Amazon, and is the third largest city of the state. The AM-070 heads south, starting on the other side of the new bridge spanning the Rio Negro at Manaus, and reaching Manacapuru which lies at the banks of the Solimoes River, also known as the upper River Amazon, and is the fourth largest city of the state. Both roads are paved and operate all year round.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa