FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 15:12:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Aulis Virtasen urasta asiaa  (Luettu 11450 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


: 10.06.2014 klo 16:31:50

Terve vaan kaikille forumisteille!

Nimimerkkini mukaisesti ja koska legendaarisen Piippumiehen (joka selosti muuten myös YLE:n NHL-pelejä vuosina 1983-1986) uraa käsittelevästä toikista on vierähtänyt turhan pitkä aika niin ajattelin laittaa uuden toikin hänen uraansa koskien.

Virtanen tosiaan toimi Usko Santavuoren, Anssi Kukkosen ja Antero Karapalon osalta erittäin tärkeänä tienraivaajana Englannin Ensimmäisen Divisioonan osalta. Hänen ensimmäinen selostamansa Pääsarjan peli tuli jo vuonna 1971 ja pääsääntöinen ura alkoi 1972 ja kesti ainakin kauteen 1989 tai jopa vuoteen 1990 saakka. Vuonna 1986 ainakin YLE pyhitti ainakin yhden erikosdokumentinkin Virtasen Englannin Liigan säännöllisen selostusuran kestettyä päivälleen 14 vuotta ja ensimmäinen ottelu mukaanlaskettuna 15 vuotta.

 Mikään ei kuitenkaan ollut ikuista ja 1980-luvun lopussa Virtanen jäikin sitten pois selostamosta. Silloin Virtanen häipyi ja hänen seuraajansa vuosina 1990-1992 eli muistikuvieni mukaan Petri Nevalainen joutui oikeastaan vähän liiankin suurien saappaiden täyttöön ja hänen osansa suomalaisen jalkapalloselostuksen saralla on tunnuttu unohdetun kokonaan koska Nevalaisen jälkeen selostamaan tulivatkin sitten jo herrat nimeltä Antero Mertaranta ja Jukka Rönkä.

 Nevalainen taisi aikanaan saada varsin paljon kritiikkiäkin tai sitten hänelle melkein koko ajan piruiltiin ja harmiteltiin vain sen takia, että hän ei ollut Rööki-Aulis. Virtanen selosti Englannin Liigan ohella myös lukuisia 2. Divisioonan ja joitakin 3. Divisioonan pelejä ja kerran jopa 4. Divisioonaa. Tosin nämä alemmat sarjat johtuivat suurilta osin YLE:n omien sekoilujen lisäksi myös Englannin ajoittain yllättävänkin runsaasta talvisäästä.

 Virtanen erikoistui selostamaan vuosina 1984-1986 ja vuosina 1988-1990 myös Saksan tai silloisen Länsi-Saksan Bundesliigan otteluita. Vuonna 1988 Virtasella ja YLE:llä muutenkin oli todella lukuisia otteluita Bundesliigan osalta urheilukalenteriin merkitty, mutta niitä peruttiin sinä vuonna ainakin YLE:n lakon takia.

Hieno ukko ja oli ja tietämystä riitti, mutta paljon piti antaa kunniaa myös Virtaselle tietoja toimittaneille yhteysmiehillekin. Virtasella oli kuitenkin satunnaisesti myös sitä kuuluisaa omaa ohjelmaa ja juurikin alempien sarjatasojen peleissä Virtasella oli kyllä ajoittain melkoisia ongelmia tunnistaa pelaajia. Tosin oli ukolla kyllä siihen omat niksinsä ja kaikkiaan klaarasi tilanteen mainiosti aikakauden vaikeudet huomioon ottaen.

Mitä muistoja Virtanen tai hänen seuraajansa teissä herättävät?

Sana on vapaa!
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 10.06.2014 klo 16:47:44

Ja kun vielä tuosta Englannin 2. Divisioonasta tuli mieleen niin viimeinen ainakin satavarmasti Virtasen selostama 2. Divisioonan jalkapallo-ottelu oli 4.3.1989 TV2:ssa suorana lähetyksenä näytetty Watford-Manchester City. Viimeinen 3. Divisioonan peli taisi olla korkeintaan korkeintaan kaudella 1982 sillä nuo 3. Divisioonan ja yksittäinen 4. Divisioonan pelit tulivat 1970-luvun selostusaikoihin. Erityisen runsaasti noita 3. Divisioonan pelejä näkyi kuvaruuduissa sarjakaudella 1976-1977 mikäli en ihan ole erehtynyt.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 14.06.2014 klo 22:19:12

Virtasen Bundesliiga kauden 1985-1986 peleistä TV2 näytti ainakin suorana 30.11 pelatun Bayern München-Borussia Mönchengladbach-ottelun klo 16.25-18.15. Melkoinen ottelu olikin vaikka lopulta Mönchengladbach ottelun veikin.
Balla

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 14.06.2014 klo 22:43:34

Kuka mahtoi olla se kuvottava kaveri, joka toi englannin liigan Suomen telkkareihin ja istutti mieshuorauksen tähän kansaan?
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 14.06.2014 klo 22:48:29

Taisi olla ensimmäisenä Usko Santavuori, mutta Anssi Kukkonen oli kyllä ennen Virtasta se eniten Englannin Liigaa selostanut henkilö. Viimeistään vuoden 1966 Englannin maailmanmestaruuden myötä YLE sitten hurahti melkein yksinomaan Englannin Liigan televisiointiin.
janne#1

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 14.06.2014 klo 23:02:52

Olihan siinä ennen Nevalaista selostajana kaikkien kommentaattorien kuningas Kalevi Pollari, joka edelleenkin tekee hyvää työtä YLEllä.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 23.06.2014 klo 18:21:46

Niin muuten olikin. Pollari teki ihan vähän aikaa töitä itse asiassa Virtasen vielä ollessa virassa tuolloin 1988-1989. Pollarilla oli kyllä itsessään ihan hyvä ääni, mutta selostustaso ei vain oikein sopinut jalkapalloon.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 23.06.2014 klo 18:31:47

Petri Nevalaisellakin ne ensimmäiset selostukset silloin 1989 olivat Pollarin ja Virtasen vanavedessä melkoisen huonoja. Taisi ihan ensimmäiset pelit olla näillä kolmikolla yhtä aikaa. Sittemmin Virtanen jo lopettikin ja Pollari ja Nevalainen jäivät jatkamaan kunnes Pollarikin jäi sivuun selostuksista. Virtanen ei ehkä enää todennäköisesti selostanut vuonna 1990 muuta kuin korkeintaan jonkun ihan yksittäisen pelin kun Pollari selosti vielä muutaman pelin.

 Sittemmin Nevalainen alkoi säännöllisesti selostella aina melko varmasti suurimman osan kaudesta 1990 lähtien (tosin ihan ensimmäiset Nevalaisen selostamat pelit tulivat jo vuonna 1989.) Mertarannan vakinnaistamiseen eli kauden 1992 syyskuusta vuoden 1993 alkuun ulottuvalle ajanjaksolle. Sitten kun Jukka Rönkä tuli mukaan ensin satunnaisesti ja myöhemmin säännöllisesti kommentaattoriksi niin selostustasokin parani kuin olisi olutta tynnyriin laskenut.

 Nevalaisella kyllä ihan asioista näin muistikuvieni mukaan taitoa riitti ja hahmotuskykyä, mutta huonoimmillaan Pollariin verrattuna selostusääni ei ollut kovin hyvä ja lisäksi vielä huonona päivänä tai tuntemattomien joukkueiden kanssa Nevalaisen selostus oli varsin monotonista sontaa. Eli siinä mielessä voin kyllä ymmärtää hieman sitä Nevalaisen aikanaan varsin paljonkin esillä ollutta kritisointia. Tosin ei kyllä kaikkea, mutta Pollarin tapaan Nevalaisen kohtalona oli olla väliselostaja Ensimmäisen Divisioonan/Valioliigan aikakaudella ennen Antero Mertarannan aloittamaa hassuttelukautta Röngän kanssa.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 23.06.2014 klo 18:44:57

Virtasen ajan Bundesliigan peleistä itsellekin jotain muistikuvia mieleen tosiaan muistuu HSV:n ja Bayern Leverkusenin otteluista joita Virtanen selosti. Viiksekäs Marek Lesniak ainakin pelaajista jäi melko hyvin hyvin mieleen ja jostain syystä ainakin Virtanen eräässä Lesniakin pelaamassa ottelussa hehkutti Ekstraklasan sarjatasoa ja sen yleensä menettelevän hyvää pelaajatasoa. Vuosi taisi olla 1988 kun noita Leverkusenin ja HSV:n otteluita tuli melko paljon kauteen ja joita myös peruttiin.
Brown

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 23.06.2014 klo 19:16:52

Nevalaisella oli muistaakseni kommentaattorina Mikko Kuronen, joka kirjoitteli myöhemmin Veikkaajaan. Kavereilla oli joku ihme gallup, jossa kyseltiin taksikuskeiltä ym. ottelun lopputulosta (siis ilmeisesti ihan Enklannissa). Taso ei tosiaan päätä huimannut, muttei sentään vajonnut pääpusku-Wales -duon tasolle. Markista olisi hauska kuulla lisätietoa. Olen yhden tuopin tilannut ko. herralta.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 24.06.2014 klo 09:31:49

Virittelin samaa aihetta joitakin vuosia sitten. Aiheesta kiinnostuneiden kannattaa lukea koko ketju:

http://futisforum2.org/index.php?topic=87981.0

Lähetin silloin viestiä myös Ylen Elävä Arkisto-vastaavalle, mutta se ei johtanut Englannin Liiga-materiaalin ottamiseen Elävään Arkistoon. Muistaakseni ei edes vastaukseen. Ymmärrän, jos materiaalia ei ole enää olemassa (kulttuuriveljillä Pohjoismaissa vähintään voisi olla?), mutta en ymmärrä sitä, jos materiaalia ei katsota Elävään Arkistoon ottamisen arvoiseksi.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 24.06.2014 klo 16:36:07

Samaa olen ihmetellyt myös joidenkin muidenkin lajien kohdalla Elävän Arkiston asennetta. Etenkin vanhojen formula 1-kilpailujen, YLE:n lähettämien RR-kisojen ja myös YLE:n lähettämien NHL-otteluiden osalta. Toki joihinkin asioihin vaikuttaa se, että heillä ei ole niihin oikeuksia tai he ovat jo aikanaan näitä poistaneet. Muutamissa asioissa on tullut sitten ihan uskomattomia selityksiä, että ei voi joitakin ohjelmia näyttää. Edes jotakin pientä ääninäytettä tai alkutunnusta joistakin ohjelmista.
Olsen

Paikalla Paikalla


Vastaus #12 : 25.06.2014 klo 05:37:19

Samaa olen ihmetellyt myös joidenkin muidenkin lajien kohdalla Elävän Arkiston asennetta. Etenkin vanhojen formula 1-kilpailujen, YLE:n lähettämien RR-kisojen ja myös YLE:n lähettämien NHL-otteluiden osalta. Toki joihinkin asioihin vaikuttaa se, että heillä ei ole niihin oikeuksia tai he ovat jo aikanaan näitä poistaneet. Muutamissa asioissa on tullut sitten ihan uskomattomia selityksiä, että ei voi joitakin ohjelmia näyttää. Edes jotakin pientä ääninäytettä tai alkutunnusta joistakin ohjelmista.

Tämä on totta monelta osin. Urheilulähetysten tekijänoikeudet ovat itse perkeleestä. Internetoikeudet YLE:llä on lähinnä omaan tuotantoonsa. Eli luultavasti vanhoja harjoitusmaaotteluja, jalkapallon SM-sarjan sekä jääkiekon SM-liigan lähetyksiä voivat laittaa kokonaisuudessaan jakoon. Sen lisäksi joistakin kansainvälisistä tapahtumista, kuten jääkiekon MM-kisoista, voidaan netissä jakaa alle 10 minuutin klippejä. Muuten on aika tiukkaa.

Televisiointi-oikeudet YLE:llä on lähettää esim. vanhojen jääkiekon MM-kisojen ja jalkapallon eurocupien otteluja. Näitä oikeuksiahan on muutaman kerran käytetty kun esim. vuonna 2007 lähetettiin YLE Extralla 4 vanhaa jääkiekon MM-ottelua ja 80-luvun jalkapallomaajoukkueen harjoitusotteluja sekä suomalaisten joukkueiden eurocup -otteluja (mm. Kuusysi-Steaua). Joku joka tietää enemmän näistä oikeuksista voisi kirjoittaa lisätietoa.

Toinen asia on se, että aika vähän lähetyksiä on jäänyt arkistoihin. 70-luvusta todella vähän. Lähinnä yksittäisiä otteluita. 80-luvusta vähän enemmän. Esimerkiksi vuoden 1982 jalkapallon MM-kisoista ei toistaiseksi ole löytynyt arkistosta ainuttakaan ottelua. Joten on vaikea kuvitella että 80-luvulla lähetetyistä NHL- tai Englannin liigan otteluista olisi hirveästi materiaalia olemassa.

Nyt siellä on jonkinlainen digitointiprojekti menossa, jossa kaikki vanhat urheilulähetykset yritetään digitoida lähivuosien aikana. Toivottavasti kadoksissa olevia nauhoja löytyy lisää projektin myötä. Esimerkiksi vuoden 1978 jalkapallon MM-kisoista ei hakutietoihin oltu aluksi kirjattu kuin Itävalta-Espanja -ottelu. Myöhemmin kun niitä etsittiin lisää, niin löytyi myös pronssipeli ja finaali. Näistä selostukset on ladattu Elävään Arkistoon.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 25.06.2014 klo 18:48:04

Veikkaan, että aivan varmasti löytyy lisää mikäli vain heiltä aikaa ja tahtoa siihen löytyy. Itsekin kuin kyselin jalkapallo-otteluiden ohella kerran noita YLE:n lähettämiä formulakisoja vuodelta 1985 ja erityisesti juuri niitä Rosbergin Keken voittamia Detroitin ja Adelaiden kisoja tai niistä edes pätkiä niin pitkään väittivät, että heiltä ei semmoista löydy. Lopulta kyllä pitkän väittelyn jälkeen löytyikin, mutta sai kyllä pitkään puistella niistä asioista päätään. Toki heillä ei tietenkään ole niihin oikeuksia ilman formuloiden palaamista Yleisradion kanaville, mutta ne kuitenkin ovat digitaalisena lähteenä tallessa.

 Vanhemmista kisoista ennen Bernien aikakautta eli ennen vuotta 1980 saattaisi niitäkin löytyä ja niihin itse asiassa olisi heillä oikeuksia, mutta leikkurin läpi ovat menneet todennäköisesti. Oikeastaan ennen vuotta 1984 ja satunnaisesti sen jälkeenkin on paljon mennyt hienoakin urheiluaineistoa lajista riippumatta ikuisiksi ajoiksi ensin lähinnä tilanpuutteen ja selvän arkistointilain puuttumisen takia. Sen jälkeen sitten onkin asiat vähän taas sitä omituista itseään.

 Samanlaista joskin enemmän ymmärrettävää oli tämä vuoden 1986 YLE:n tiettävästi ainoasta lähettämästä Italian Liigan pelistäkin ennen sen löytymistä tietokannoista. Joskus kun kuulin noista 1982 Jalkapallon MM-kisoista juttua kun joku oli yrittänyt niistä kysellä niin niistä voisi ehkä löytyä jotain lisämateriaalia sillä tietojeni mukaan Yleisradio hankki/osti noita televisio-ohjelmien nauhoittamiseen tarkoitettuja keloja/Laserdisciä ja kaikkea muuta tv-tekniikkaan tarvittavaa lähetyslaitteistoa sen verran sinä vuonna pitkän väittelyn jälkeen toimitalon puolella, että siitä eteenpäin ohjelmiston meneminen leikkuriin ei ollut enää niin täysin selvää kuin aiemmin.

 Ja tietenkin arkistointilaki lopullisesti määritti hieman pakollisemmaksi sen arkistoinnin joskin joidenkin lajien kuten juuri formuloiden osalta sitä sekoilua riitti aina Mika Häkkisen debyyttivuoteen eli 1991 saakka.

 Joten siinä mielessä etenkin vuoden 1982 MM-kisoista eteenpäin voi kyllä jalkapalloaineistoa olla yllättävänkin paljon säilynyt.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 12.11.2014 klo 18:00:16

Kauden 1985 aikana Aulis Virtanen selosti ainakin kaksi peliä Bundesliigaa. Tässä ne tulevat:

23.11.1985: TV2 näytti suoran ottelun Bayern Münchenin ja Werder Bremenin välillä klo 16.25-18.15 Virtasen selostamana.

30.11.1985: TV2 näytti suoran ottelun Mönchengladbachin ja Bayern Münchenin välillä klo 16.25-18.15 Virtasen selostamana.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 12.11.2014 klo 18:10:20

Kaudella 1986-1987 Bundesliigaa luvattiin TV2:lle vähintään 2 peliä ja suurimmillaan jopa 4 peliä ja mahdollinen finaali päälle. Aulis Virtanen toimi näidenkin selostajana joskin tuolloin katsojat olivat harmistuneita siitä, että Bundesliiga vei heiltä Pääsarjan Veikkauspelejä ruudusta edellisen kauden tapaan. Edellisellä kaudella Bundesliigaa olisi tullut ruudusta enemmänkin kun tuli, mutta sen ottelut lopulta peruttiin kaikkiaan. Ainakin nämä kaksi ottelua näkyivät Bundesliigasta loppuvuodesta 1986:

16.11.1986: HSV-FC Köln TV2:ssa klo 16.25-18.20 selostajana Aulis Virtanen. (Samana iltana näytettiin NHL:n ottelu TV2:ssa jossa kohtasivat New York Rangers ja Edmonton Oilers ja senhän selosti Antero Karapalo.)

29.11.1986: Mönchengladbach-FC Köln TV2:ssa klo 16.25-18.20 selostajana Aulis Virtanen.

Muutoin sarjakaudella 1986-1987 suurin osa jalkapallon kansainvälisistä sarjaotteluista annettiin Pääsarjalle. 12-14 ottelua oli luvattu sille. Sarjakaudella TV2 vaihtoi ainakin yhden ottelun: Manchester United-Arsenal 23.1.1987 vaihdettiin Tottenhamin ja Aston Villan väliseen otteluun lähinnä Englannin talvisäästä johtuen.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 03.12.2015 klo 11:08:51

Ja kun vielä tuosta Englannin 2. Divisioonasta tuli mieleen niin viimeinen ainakin satavarmasti Virtasen selostama 2. Divisioonan jalkapallo-ottelu oli 4.3.1989 TV2:ssa suorana lähetyksenä näytetty Watford-Manchester City. Viimeinen 3. Divisioonan peli taisi olla korkeintaan korkeintaan kaudella 1982 sillä nuo 3. Divisioonan ja yksittäinen 4. Divisioonan pelit tulivat 1970-luvun selostusaikoihin. Erityisen runsaasti noita 3. Divisioonan pelejä näkyi kuvaruuduissa sarjakaudella 1976-1977 mikäli en ihan ole erehtynyt.

- Pikkujuttu, mutta väittäisin, että vaikka kakkosdivisioonaa tuli toisinaan, niin nelosta ei koskaan, ja kolmostakin vain kerran, tuo legendaarinen Crystal Palace v. Grimsby (15/Jan), jossa vasta toiselle jaksolle Suomeen selvisi, mitkä seurat ovat ruudussa. Näkyy muuten tässä listassa, ja valikoitui siksi, että alkuperäinen aikomus (QPR v. West Ham) oli peruutettu.

http://homepage.ntlworld.com/carousel/BigMatch.html

Listassa näkyy myös Millwall v. Luton (13/Nov), jonka Timo Soini on haastattelussa joskus maininnut merkitykselliseksi omassa elämässään. Suomeen televisioitu ottelu oli usein tuon London Weekend Televisionin tuotantoa, mutta toisinaan ottelu hankittiin jostain muualtakin. Hankinnat olivat yhteistyötä ainakin ruotsalaisten ja ehkä norjalaistenkin kanssa.

Alempien divisioonien seuroja nähtiin toisinaan peruutusten johdosta, mutta myös cup-kierroksilla isompia vastaan.

Giantkilleri

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 03.12.2015 klo 23:53:36

Hieno ukko ja oli ja tietämystä riitti, mutta paljon piti antaa kunniaa myös Virtaselle tietoja toimittaneille yhteysmiehillekin. Virtasella oli kuitenkin satunnaisesti myös sitä kuuluisaa omaa ohjelmaa ja juurikin alempien sarjatasojen peleissä Virtasella oli kyllä ajoittain melkoisia ongelmia tunnistaa pelaajia. Tosin oli ukolla kyllä siihen omat niksinsä.

Tunnistaminen oli tuolloin tietty vaikeampaa, kun numerot oli 1-11 ja selässä ei ollut nimiä. Aulis selosti kaiketi Tohlopista, joten ei hän sen paremmin nähnyt kuin katsojatkaan. Ruotsin selostaja oli vissiin paikan päällä ja länsinaapurin selostuksesta ne nimet esille kaivettiin tai vastaavaa....
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 04.12.2015 klo 10:41:26

Tunnistaminen oli tuolloin tietty vaikeampaa, kun numerot oli 1-11 ja selässä ei ollut nimiä. Aulis selosti kaiketi Tohlopista, joten ei hän sen paremmin nähnyt kuin katsojatkaan. Ruotsin selostaja oli vissiin paikan päällä ja länsinaapurin selostuksesta ne nimet esille kaivettiin tai vastaavaa....

- Auliksella oli Tohlopissa avustaja. Nimikin on ollut näissä yhteyksissä joskus esillä, mutta ei nyt tule mieleen. Useimmiten kokoonpanot numeroineen olivat selvillä jo ottelun alussa, ja Aulis luetteli ne pelin ollessa jo käynnissä, "kaikessa rauhassa." Muistelen jostain lukeneeni, että avustaja bongasi kokoonpanot jostain, voi hyvin olla, että Ruotsista, tai sitten sen aikaisia uutistoimistojen tiedonsaantikanavia hyväksi käyttäen. Aina tämä  ei heti onnistunut, ja keinot saattoivat vaihdella. Avustaja poimi myös Aulikselle kerrottavaksi väliaikatietoja muista veikkauskohteista, ja ainakin BBC World Servicen Saturday Special-lähetyksestä se oli helppoa kenelle tahansa.

Ruotsissa vastaavaa muistellaan SVT:n arkistossa. Meilläkin ehdottomasti pitäisi.

http://www.svtplay.se/klipp/299273/arkiv-bjorklund-belfrage-och-hegerfors-minns-tipsextra-2009
Manfred Mann

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 04.12.2015 klo 11:08:56

- Auliksella oli Tohlopissa avustaja. Nimikin on ollut näissä yhteyksissä joskus esillä, mutta ei nyt tule mieleen.

Äskettäin edesmennyt Max Westerberg ainakin jossain vaiheessa.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 15.12.2016 klo 02:25:17

En ole aivan varma, että onko näin seuraavasti kun katsoin noita vuoden 1989 loppupuolen Helsingin Sanomia, mutta...

2.12.1989 ainakin näillä näkymin TV2 näytti viimeisen kerran isommin Länsi-Saksan Bundesliigaa jota se oli jollakin tavalla aina vuodesta 1985 eteenpäin näyttänyt silloin tällöin. TV2:ssa tuona päivänä näkyi tai oli tarkoitus näkyä ottelu VfB Stuttgart-FC Köln joka olisi nähty klo 16.25-18.15. Olisiko tämä ottelun mahdollisesti selostanut Aulis Virtanen vielä viimeisen kerran vai oliko hän jo ehtinyt jäädä eläkkeelle?

Muutoin tämän ottelun olisi selostanut joko Kalevi Pollari tai Petri Nevalainen ainakin mielestäni mikäli Virtanen ei enää ollut Yleisradion selostamossa.
Olsen

Paikalla Paikalla


Vastaus #21 : 15.12.2016 klo 03:20:34

En ole aivan varma, että onko näin seuraavasti kun katsoin noita vuoden 1989 loppupuolen Helsingin Sanomia, mutta...

2.12.1989 ainakin näillä näkymin TV2 näytti viimeisen kerran isommin Länsi-Saksan Bundesliigaa jota se oli jollakin tavalla aina vuodesta 1985 eteenpäin näyttänyt silloin tällöin. TV2:ssa tuona päivänä näkyi tai oli tarkoitus näkyä ottelu VfB Stuttgart-FC Köln joka olisi nähty klo 16.25-18.15. Olisiko tämä ottelun mahdollisesti selostanut Aulis Virtanen vielä viimeisen kerran vai oliko hän jo ehtinyt jäädä eläkkeelle?

Muutoin tämän ottelun olisi selostanut joko Kalevi Pollari tai Petri Nevalainen ainakin mielestäni mikäli Virtanen ei enää ollut Yleisradion selostamossa.

Pollari selosti. Aulis Virtanen selosti viimeiset liigaottelut keväällä 1989.
Olsen

Paikalla Paikalla


Vastaus #22 : 05.11.2017 klo 22:08:36

Parin minuutin kertauskurssi:

https://yle.fi/urheilu/3-9914337
Boris kokko. Rollon ibra

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 06.11.2017 klo 23:07:21

Itse muistan vielä erään ottelun jossa Aulis ei tiennyt joukkueita ja sekoili siinä sitten niitten kanssa sekä myös ottelun jossa hän harmitteli muistaakseni peruuntunutta selostusta. Mutta Aulis Virtanen. Hieno mies ja R.I.P
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 07.11.2017 klo 10:29:40

Parin minuutin kertauskurssi:

https://yle.fi/urheilu/3-9914337

- Siellähän se Rönkä kertaa täältä lukemaansa. 8). Jos Jukka tarviit jalkapallokulttuuriavustajaa, niin yhteydenotot yv:llä. ;)

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa