FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
16.08.2018 klo 01:24:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Alueella keskustelemisesta  (Luettu 3196 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ich und meine Jungs vom Schwarzen Block! Alerta!


: 12.06.2014 klo 23:06:12

Palstan kulttuuriin on kuulunut läpi historian tietynlainen vapaus itsensä ilmaisemisen ja palstalaisten välisen kanssakäymisen osalta, mutta silti tässä vaiheessa lienee aiheellista listata muutamia pelisääntöjä seuraaviksi viikoiksi. Tapahtumista kisastadioneiden nurmilla ja näiden ulkopuolella syntyy taatusti runsaasti keskustelua 'haastavista' alkamisajoista huolimatta, minkä takia yleiseen keskusteltavuuteen ja luettavuudeen on suotavaa panostaa itse kunkin. Tämä koskee niin tavanomaista keskustelua otteluihin valmistauduttaessa kuin tunteiden tuoksinassa harrastettua liveseurantaa ja jälkipuintejakin. Täällä ei ole kukaan yksin ja vaikka allekirjoittanut on vakaasti sitä mieltä, ettei kaikkia tarvitse aina miellyttää, yritetään silti hieman huomioida muitakin.Yleisenä ohjesääntönä yltä löytyvässä kuvassa näkyvän vasemman painikkeen käytön osalta: ajattele ensin, paina vasta sitten.Seuraavassa listaus keskusteltaessa [mielellään] huomioitavista asioista. (Listaa täydennetään tarvittaessa.) Osa käy säännöistä, osa on suosituksia. Katalogirangaistuksia ei polulta poikkeaville muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ole olemassa, vaan asiat käydään tarvittaessa tapauskohtaisesti läpi asianomaisten tahojen kesken.

 • Rasismilla ja muilla kansallisuuteen, etnisyyteen, kulttuuriin tai uskontoon liittyvillä herjoilla ei ole minkäänlaista sijaa jalkapallokeskusteluissa. Tältä osin negatiivisesti silmiin sattuvissa tapauksissa palkitaan asianomaisia käyttäjiä minimissään kisojen yli kattavilla porttikielloilla.
 • ABCn nurkkapöydissä tai herrasväen salongeissa hihittelyä aiheuttavat nimitykset edellä mainittuun asiaan liittyen säilyköön kyseisissä paikoissa. Saksalainen on saksalainen, venäläinen venäläinen, nigerialainen nigerialainen ja algerialainen algerialainen.
 • Provosointi on sallittua, mutta herranen aika sentään, yrittäkää säilyttää edes jonkinlainen taso! 'Vitun homo' ei käy esimerkiksi kovin tasokkaasta sivalluksesta ja se antaa aika hölmön kuvan käyttäjästään.
 • Kanssapalstalaisten henkilöön käyviä herjauksia ja uhkauksia ei katsota hyvällä.
 • Vihainen naama on legendatasoa, sinä et. Hymiöspämmi on raskasta katseltavaa ja siksi on suotavaa tyydyttää tarpeensa näiltä osin esimerkiksi WhatsAppin puolella.
 • YLEn studioa analysoidaan tason ja miehityksen osalta täällä, aihesisältöön on luonnollisesti hyväksyttävää ottaa kantaa matsiotsikoissa.
 • YLEn selostajia - paitsi Tapsaa - haukutaan tässä otsikossa, kun taas Niki Juuselan eläintarha kasvaa täällä. Näihin asioihin liittyviä kommentteja ei todellakaan tarvitse spämmiä liveseurantaan.
 • Vedonlyönnille on palstalla oma alue. Lappusi kohtalo ei todellakaan kiinnosta suurta yleisöä. Fantasypeleistä ja muusta hassuttelusta keskustellaan myös muualla kuin liveseurannassa.
 • Bubin tietovisat, Hoopo-Hännisen kisakornerit, Kisapallo-Helsinkiin-kilpailut ja muut vastaavat löytävät toivottavasti asianomaiset kulmauksensa kisojen yleiseltä alueelta.
 • Barcelonaa tai Real Madridia ei kisoissa nähdä, Leo Messi ja Cristiano Ronaldo palloilevat tahoillaan Argentiinan ja Portugalin paidassa. Ihan näin varmuuden varalta huomautettuna.
 • Mieshuoraamisen perään voi huutaa muualla kuin liveseurannoissa, vaikka kuinka oksettaisi.
 • Brasilialaisten poliitikkojen ja FIFAn toimista kisojen alla sekä aikana on enemmän kuin aiheellista keskustella, mutta ei välttämättä liveseurannoissa. Putin touhuilla Krimillä, amerikkalaisten preesensillä Lähi-Idässä tai hitlereillä ja mussolineilla taas on hyvin vähän tekemistä jalkapallon tai näiden kilpailuiden kanssa.
 • Moderoinnista ja muusta keskustellaan aiheelle pyhitetyllä alueella.
Hyviä kisoja kaikille.
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ich und meine Jungs vom Schwarzen Block! Alerta!


Vastaus #1 : 12.06.2014 klo 23:53:48

Lisäyksiä...

 • Tarkoituksena on keskustella käynnissä olevista maailmanmestaruuskilpailuista, ei forumin nimimerkeistä. Vaikka se Messi Barcelonassa palloileekin, niin Bööri ei silti ole relevantti keskustelunaihe. Tai nimimerkki X Real Madridin tai Y Arsenalin osalta.
 • 'En löytänyt suurempana'-hengessä otteluotsikoihin postatuista ylisuurista kuvista heilahtaa automaattisesti parin päivän huili.
 • Ei lainata kuvia, vaan vaihtoehtoisesti poistetaan ne lainauksista tai muutetaan IMG-tägit esimerkiksi linkeiksi.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2014 klo 23:57:02 kirjoittanut Catweazle »

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines