FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.02.2019 klo 18:44:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: Lohko C: Kolumbia - Kreikka 14.6. klo 19.00 - Murtuuko Kreikan puolustus?  (Luettu 9408 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Grand Inquisitor

Poissa Poissa


: 14.06.2014 klo 10:42:21

Historiaan en paneudu sen enempää kuin kertomalla sen että Kreikka ei ole kahden edellisten MM-kisojen aikana voittanut kuin yhden ottelun, ja Kolumbia taas ei ole ollut kisoissa kuuteentoista vuoteen. Nyt on tosi kyseessä ja kumpikin hakee jatkopaikkaa täydellä vimmalla.Pelipaikkana toimii Estádio Mineirão, Belo Horizonte. Lämpötilan pitäisi olla mukavan tuntuinen 23-25 celciusta.Kreikka
Se lähtee otteluun uskollisena pelityylilleen, puolustamaan viimeiseen asti. Karsinnoissa Kreikkaa vastaan ei tehty yhtään puhdasta pelitilannemaalia. Se hävisikin karsinnoissa vain yhden ottelun. Kreikka ei todennäköisesti lähde taistelemaan pallonhallinnasta, vaan se makaa syvällä omalla puoliskollaan - tai oikeastaan omalla rangaistusalueella. Hyökkääminen tapahtuu enimmäkseen laitojen kautta, joissa pelaavat Samaras sekä Salpingidis. Kreikalla on kärjessä Mitroglou, jota voidaan pitää hyvänä viimeistelijänä, mutta peliaika Fulhamissa kevätkaudella jäi vähiin ja pelikunto ei ole ehkä paras mahdollinen. Kreikan maalit tuntuvat tulevan usein erikoistilanteista joissa sillä on pääpelivoimaa. Kreikan ainoa menetys kisoissa on Kyriakos Papadopoulos, joka ei päässyt vahvistamaan puolustusta loukkaantumisten vuoksi. Kreikka tuskin tekee montaa maalia kisoissa, mutta sen puolustus on niin organisoitu, että sen puhkomiseen vaaditaan lähes yliluonnollisia kykyjä.

Joidenkin (vahvistamattomien) huhujen mukaan Kreikka lähtisi otteluun poikkeuksellisesti 4-3-3 -taktiikalla. Maalilla pelaa Karnezis. Puolustuksessa olisi Holebas, Sokratis, Manolas, ja Torosidis. Keskikentällä Katsouranis, Kone ja Maniatis. Hyökkäyksessä Samaras, Salpingidis ja Mitroglou. En sitten tiedä mihin vanha mutta väkevä Karagounis on tuosta joutunut. Kyseessä on vain huhu, joten voi olla että ryhmitys on lopulta aivan erilainen.

Kolumbia
Kolumbian joukkueella ei ole ihan yhtä vahvaa identiteettiä kuin Kreikalla. Pekerman on tosin tehyt hyvää työtä sillä saralla ja Kolumbian tunnusmerkki on tänä päivänä se, että se pyrkii hallitsemaan ottelua jos se vain suinkin on mahdollista. Vaikka valmentaja vaihtui kesken karsintojen, joukkue on hitsaantunut hyvin yhteen lyhyessä ajassa ja yksilötaidossa se kilpailee Etelä-Amerikan parhaimpien joukkueiden kanssa. Kolumbia on tosin kohdannut monia ikäviä vastoinkäymisiä karsintojen ja kisojen välillä. Kolme tai neljä avauksen pelaajaa on jäänyt pois loukkaantumisten vuoksi, suurin nimi on tietysti Falcao. Uskallan väittää että Falcaon menetys ei ole yhtä merkittävä kuin ne muut eteen tulleet ongemat. Molemmat laitapuolustajat (Armero ja Zuniga) ovat kärsineet rikkonaisista kausista, eivätkä ole aivan täydessä iskussa. Topparina mahdollisesti avaava Cristian Zapata on myöskin ollut pelamaatta koko kevätkauden AC Milanissa. Keskikentän pohjan ehkä tärkein pelaaja Aldo Ramirez loukkaantui viikko ennen kisoja. Ehtiikö joukkue kasvaa kisojen aikana?

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Kolumbialta löytyy paljon taitoa keskikentän hyökkäävämmältä osastolta. Monacoon siirtynyt James Rodriguez on se jonka odotetaan rakentavan peliä. Kolumbian ryhmitys otteluun on vielä kysymysmerkki. Se tulee olemaan mahdollisesti 4-2-2-2 jolloin kärjessä pelaavat Carlos Bacca ja Teo Gutierrez. Laidoilla ovat James ja Juan Guillermo Cuadrado. Kolumbian hyökkäyksen yksi kulmakivistä on nousevat laitapakit. Mielenkiintoista onkin nähdä kuinka puolikuntoinen Zuniga jaksaa ravata laitaa edestakaisin. Santiago Arias luultavasti korvaa hänet ottelun loppuolella. Pystyykö Kolumbia puhkomaan Kreikan puolustuksen 90 minuutin aikana? Tehtävä on haasteellinen, sillä samalla pitää olla varovainen Kreikan vastahyökkäysten kanssa. Eikä Kolumbian puolustus ole maailman nopein. Ikänsä puolesta kohta saattohoitoa tarvitseva Yepes on puolustuksen auktoriteetti, mutta hidas sellainen. Kolumbian mahdollinen avaus: maalilla pelaa Ospina, puolustuksessa Zuniga, Zapata, Yepes ja Armero. Keskikentällä Abel Aguilar, Carlos Sanchez, Cuadrado ja James. Hyökkäyksessä Bacca ja Teo.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2014 klo 16:23:20 kirjoittanut Grand Inquisitor »
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: El Chiquitito


Vastaus #1 : 14.06.2014 klo 11:07:10

Avaukselle Tuoppi ;)

Tämä matsi on kyllä varsin mielenkiintoinen. Oikeastaan mitä tahansa voi tapahtua, vaikka Kolumbia suosikkina matsiin lähteekin. Kreikalta odotettavissa varmaankin aika varovainen startti ja katsotaan, miten saavat luotua maalipaikkoja sitten cafeterojen päädyssä. Kolumbian kärryihinhän tässä on hypättävä ja toivottava Jamesilta ja kumppaneilta dominointia. Armero varmasti tekee todella paljon nousuja, mutta Kreikan keskikentän kolmikon oikeanpuolimmainen pelaaja (Katsouranis tai Maniatis) auttanee Torosidisia siten, että mitään ylivoimatilannetta eivät James ja Armero pääse laidalle luomaan. Vaikeaksi Kreikan pelaamisen tekee se, että hyökkäysuhkaa tulee myös toiselta laidalta salamannopean Juan Cuadradon toimesta. Palloja saadaan siis todennäköisesti pelattua runsaasti Kreikan boksiin, mutta avainkyssäriksi jää, miten Kreikan toppariosasto selvittää nämä pallot ja onnistuuko helleenien keskikentän pohja antamaan riittävästi tukea toppareilleen. Kolumbian kärkiosasto on vaarallinen, joten hikinen iltapuhde on Belo Horizontessa Kreikalla tiedossa. Kolumbian linja tulee sitten puolestaan pelaamaan todella korkealla, joten Salpingidisille yritetään todennäköisesti pelata palloa juoksuun linjan taakse. Yepes ja luultavasti aloittava Valdés ovat todella hitaita.

Kreikan voittoon en jaksa uskoa, mutta tasuri tai Kolumbian niukka voitto tänään nähdään. James Rodríguez iskee yhden pilkulta, Bacca ja Samaras tekevät lisäksi maalin mieheen ja Kolumbia tarraa jo heti ensimmäisessä matsissa kiinni jatkopaikkaan. Kiimaa!
Finnish Kebab

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, AC Oulu


Vastaus #2 : 14.06.2014 klo 11:17:56

Urheilusanomien kisaennakon laadukkaat arviot joukkueiden avauskokoonpanoista:

Kolumbia (4-4-2): Ospina; Zuñiga, Yepes, Zapata, Armero; Cuadrado, Sanchez, Ramirez, Rodriquez; Gutierrez, Martinez
Kreikka (4-2-3-1): Karnezis; Torosidis, Manolas, Sokratis, Vyntra; Maniatis, Tziolis; Salpingidis, Karagounis, Samaras; Mitroglou

Muistaakseni Kolumbian miehistöstä ainakin Ramirez joutui jäämään loukkaantumisen takia pois miehistöstä. En kauhean hyvin joukkueita tunne, mutta uskoisin, että aika moni noista kavereista tänään kentällä nähdään (todellinen asian tuntija anal yysi). Tylsiä pelejä ei näissä kisoissa olla vielä nähty ja toivottavasti tämä ei tee poikkeusta, vaikka Kreikka varmaankin parhaansa tekee. Veikataan 1-0 Kolumbialle.
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #3 : 14.06.2014 klo 11:31:07

Eiköhän Kreikka puserra sen 0-1-voiton tai vähintään maalittoman tasapelin. Jatkoon kuitenkin ja hater's gonna hate. Ylos Samaras alistanee Napoli-Atalanta-Milan-Napoli-alakertaa.
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: El Chiquitito


Vastaus #4 : 14.06.2014 klo 11:35:24

Urheilusanomien kisaennakon laadukkaat arviot joukkueiden avauskokoonpanoista:

Kolumbia (4-4-2): Ospina; Zuñiga, Yepes, Zapata, Armero; Cuadrado, Sanchez, Ramirez, Rodriquez; Gutierrez, Martinez
Kreikka (4-2-3-1): Karnezis; Torosidis, Manolas, Sokratis, Vyntra; Maniatis, Tziolis; Salpingidis, Karagounis, Samaras; Mitroglou

Muistaakseni Kolumbian miehistöstä ainakin Ramirez joutui jäämään loukkaantumisen takia pois miehistöstä. En kauhean hyvin joukkueita tunne, mutta uskoisin, että aika moni noista kavereista tänään kentällä nähdään (todellinen asian tuntija anal yysi). Tylsiä pelejä ei näissä kisoissa olla vielä nähty ja toivottavasti tämä ei tee poikkeusta, vaikka Kreikka varmaankin parhaansa tekee. Veikataan 1-0 Kolumbialle.

Nuo avauskokoonpanoveikkaukset on vedelty yllättäen vähän vasemmalla kädellä. Pekerman tuntuisi pitävän Valdésista enemmän kuin huonon pelituntuman omaavasta Zapatasta, minkä lisäksi tosiaan Abel Aguilar aloittanee keskikentällä Carlos Sánchezin kanssa ja on näistä kahdesta puolustavasta pelaajasta se hyökkäävämpi. Jackson Martínez ei aloita todellakaan hyökkäyksessä vaan Gutiérrezin parina nähdään mitä todennäköisimmin Carlos Bacca. Olisikin mielenkiintoista jos Pekerman päättäisikin pelata yhdellä kärjellä, jolloin James Rodríguez olisi paperillakin kymppipaikalla ja Victor Ibarbo vasempana linkkinä. Tämä olisi omissa papereissani se ykkösformaatio, mutta Pekerman luultavasti peluuttaa kahta kärkeä.

Kreikka sen sijaan pelaa kolmella keskikentän keskustapelaajalla, joista kaikki ovat erittäin defensiivis-orientoituneita. Tziolis on ankkuri ja Maniatis ja luultavasti Katsouranis pelaavat Tziolisin molemmin puolin. Maniatishan on koulutukseltaan rouhijatyylinen oikea pakki, joten keskikentällä ei aivan liikaa luovuutta ole. Jos tarvitaan maaleja niin Karagounis varmasti otetaan vaihdosta kentälle. Lisäksi Vyntra aloittaa satavarmasti penkiltä ja José Holebas on avauksessa vasemmalla. Kreikan ryhmitys muotoutuu oikeastaan 4-3-3:seksi, mutta laitahyökkääjillä (etenkin Samarasilla) on suuri puolustusvastuu, joten kolmen hyökkääjän ryhmityksestä voidaan olla montaa mieltä.
Grand Inquisitor

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 14.06.2014 klo 11:48:03

Painotan vielä että Kolumbian ryhmitys on todella auki tässä vaiheessa. Topparina Yepesin kanssa on joko Zapata, Valdes tai nuori Balanta. Voi tosin olla että Balanta laitetaan pelaamaan keskikentälle. Jos Kolumbia pelaa 4-2-3-1 niin hyökkäävä keskikenttä on Ibarbo-James-Cuadrado. On myös täysin epäselvää kuka olisi se yksinäinen hyökkääjä.
Ylävitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Trolling is way of living


Vastaus #6 : 14.06.2014 klo 12:07:10

Kolumbian bandwagonissa tässä jos tätä nyt jaksaa katsella, mielenkiintoisia nimiä keskikentältä ylöspäin heillä. Kreikka nyt on Kreikka, ei kiinnosta edes vähää alusta. Oma veikkaus 1-0 ja se todennäköisin skenaario.
ikzu

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 14.06.2014 klo 12:17:01

Saadaankos me katsella ja kuunnella innostunutta Mara Kuuselaa analysoimassa kreikkalaisia tänään?
Mainio Manaatti

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 14.06.2014 klo 13:05:19

Mites Kolumbia on yleensä pelannut? Kuka kärjistä avaa? Jackson Martinez? Onko topparipari Yepes-Zapata?
Täynnä hienoja pelaajia, mutta en ole vuosiin peliäkään heiltä nähnyt. James Rodriguez ja Cuadrado kuuluvat kisojen ehdottomaan eliittiin.

Kreikasta ei nouse esille, kuin hyvät topparit ja ihana Jorgos Samaras <3 Varmasti vittumainen joukkue..

Oisko 1-1 lopputulos aika lähellä...
schlander

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Bayern München


Vastaus #9 : 14.06.2014 klo 13:21:25

Mites Kolumbia on yleensä pelannut? Kuka kärjistä avaa? Jackson Martinez? Onko topparipari Yepes-Zapata?

Gutierrez, Martinez lienee avaa, toinen vaihtoehto lienee Bacca Martinezin tilalle.

Zapata-Yepes todennäköinen. Hauska nähdä riittääkö Yepes enää näissä karkeloissa. Itse en usko.

Edit. Uskotaan sitten, ehkä Zapata ei avaa. Annetaan tietynlainen mahdollisuus sitten Valdésille. Toisaalta Jordaniaa vastaan oli Zapata-Yepes.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2014 klo 13:26:17 kirjoittanut schlander »
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: El Chiquitito


Vastaus #10 : 14.06.2014 klo 13:23:57

Vähän alusta jne... Martínez aloittaa penkiltä ja Bacca ja/tai Gutiérrez nähdään kärjessä.
Millionthnck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #11 : 14.06.2014 klo 13:25:06

Oikeastaan ihan sama miten pelissä käy, kunhan Kreikka häviää. En varmaan ole ainoa toivomuksen kanssa :D tähän mennessä selvästi kisojen vähäkiimaisen matsi, mutta toki tääkin tulee katsottua.
Mainio Manaatti

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 14.06.2014 klo 13:25:58

Gutierrez, Martinez lienee avaa, toinen vaihtoehto lienee Bacca Martinezin tilalle.

Zapata-Yepes lienee ns. satavarma kaksikko. Hauska nähdä riittääkö Yepes enää näissä karkeloissa. Itse en usko.

Tämä River Platen Gutierrez on uusi tuttavuus.. Vaihdossa on Baccan ja Ramosin tasoisia kärkiä, vaikka Falcao puuttuukin.

edit. No oli mitä oli.. Kova materiaali kärjessä. Mulle yllättävää, jos Yepes on Zapatan edellä nokkimisjärjestyksessä.
Grand Inquisitor

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 14.06.2014 klo 13:33:42

Mites Kolumbia on yleensä pelannut? Kuka kärjistä avaa? Jackson Martinez? Onko topparipari Yepes-Zapata?
Täynnä hienoja pelaajia, mutta en ole vuosiin peliäkään heiltä nähnyt. James Rodriguez ja Cuadrado kuuluvat kisojen ehdottomaan eliittiin.

Kreikasta ei nouse esille, kuin hyvät topparit ja ihana Jorgos Samaras <3 Varmasti vittumainen joukkue..

Oisko 1-1 lopputulos aika lähellä...

Jackson on tainnut menettää paikkansa kärjessä muille miehille. Tosin juuri tässä ottelussa hänen hyvää pääpelitaitoa tarvittaisiin. Kolumbia tuli karsinnoissa toiseksi, kaksi pistettä Argentiinaa jäljessä. Tämä siitä huolimatta että karsintojen alku meni huonosti ja valmentaja vaihtui. Kolumbia voitti mm. Uruguayn kotonaan 4-0, Chilen vieraissa 1-3. Belgiakin kaatui ystävyysottelussa 0-2. Kolumbia on antanut paljon näyttöjä joiden perusteella sitä voidaan pitää todellahyvänä joukkueena. Joukkueen ainoa kritiikki on kohdistunut puolustukseen. Ja sekin oli karsintojen paras.

Mutta kuten todettua, paljon on tapahtunut kaikenlaista ikävää ja odotukset eivät ole yhtä korkealla kuin esim vuosi sitten. En osaa tarkastella Kolumbiaa lainkaan objektiivisesti, mutta itse pidän sitä Argentiinan ja Brasilian jälkeen parhaimpana latinomaana. Kaikista ongelmista ja menetysksistä huolimatta. Mutta itse kisat tulevat olemaan iso kysymysmerkki. Joukkueella ei ole lainkaan kokemusta näistä ympyröistä, joten mitään suuria odotuksia ei voi tässä vaiheessa olla. Voi olla Chile ja Uruguay menevät pelkän kokemuksen avulla pidemmälle. Saapi nähdä...

e.

Mitä hyökkääjiin tulee, niin Teo Gutierrez on ollut aivan loistava kakkoshyökkääjä, vaikka miehellä ei suurta mainetta Euroopassa olekaan. Hän tulee tänään pelaamaan varmasti, mutta olisin yllättynyt jos hän olisi yksinäisenä kärkenä. Hän on enemmänkin kärjen apumies. Jackson ja Ramos ovat hyviä, mutta maajoukkuessa he eivät ole niinä vähinä peliminuutteina näyttäneet parasta osaamistaan, kun taas Bacca on näyttänyt terävämmältä. Falcao loukkaantui niin myöhään ettei aikaa ole ollut kokeilla kunnolla esim Ramosia.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2014 klo 13:37:36 kirjoittanut Grand Inquisitor »
Oscar Blaketon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stoke City, Celtic


Vastaus #14 : 14.06.2014 klo 13:44:18

Ilman muuta Kreikan wagoneissa, juuri mikään ei ole kauniimpaa kuin kunnon hyvinorganisoitu bussipuolustus Ylos 2004 ei unohdu!
Bolivar

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 14.06.2014 klo 13:55:52

Ilman muuta Kreikan wagoneissa, juuri mikään ei ole kauniimpaa kuin kunnon hyvinorganisoitu bussipuolustus Ylos 2004 ei unohdu!

Kreikkalaiset osaavat organisoida tasan kahta asiaa: veronkiertoa ja bussipuolustusta.
Tapsaonparas

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Visio 2020


Vastaus #16 : 14.06.2014 klo 14:35:38

Kolumbian wagoneissa, kiusaaja-Samaras vopite hasitaa jne.
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Milan, ja Dallas Cowboys


Vastaus #17 : 14.06.2014 klo 15:13:01

Talismaani Yepes pistää Samarasin taskuunsa ja peli päättyy 2-0. Hieno avaus tälle kisapäivälle! Ylos

Ps. Enkä inhoa Kreikkaa. Melkein päinvastoin.
Haksis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Beşiktaş!


Vastaus #18 : 14.06.2014 klo 15:17:48

Ehdottomasti Kolumbian wagonissa alusta loppuun. 2-1 Tänään. Maalintekijöinä James Rodriguez,Cuadrado ja Katsouranis.
Coltrane

Paikalla Paikalla


Vastaus #19 : 14.06.2014 klo 15:20:44

Kolumbian wagoneissa, kiusaaja-Samaras vopite hasitaa jne.

Samaras ei ole mikään kiusaaja, vaan hieno mies. Kolumbian voittoa silti toivotaan, vaikka vaikeaa voi tulla lihamuurin kanssa.

Olisi myös mielenkiintoista nähdä Victor Ibarbo kentällä, ja tutkailla vastaako ylivoimainen Fifa-versio ollenkaan todellisuutta? :)
Landespede

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 14.06.2014 klo 15:26:03

Kolumbian Bandwagonissa ollaan, Jamesin ja Cuadradon dominoinnille jo etukäteen Ylos
Guarin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Portugal, CONMEBOL, Atletico, Boca Juniors, SCP


Vastaus #21 : 14.06.2014 klo 15:53:53

On kyllä hienoa nähdä Los Cafeteros pitkästä aikaa MM-kisoissa ja menestystä tietysti toivotaan Ylos Jo hehkutettujen nimien lisäksi kehotan seuraamaan Carlos Sanchezia keskikentän pohjalla, en tiedä miksi olen miehen pelaamiseen mieltynyt.
h_10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #22 : 14.06.2014 klo 16:18:09

Samaraksen ylivoimalle jo etukäteen Tuoppi Kreikalla massiivinen bussi parkissa joten hyvä että on illan ensimmäinen peli ettei nukahtamista tarvitse pelätä.
Linde

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 14.06.2014 klo 16:32:15

Puoltoista tuntia ja kiima sen kun kasvaa!
Dimes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, LCFC


Vastaus #24 : 14.06.2014 klo 16:36:29

Vaikka yleensä olenkin eurooppalaisten joukkueiden puolella, niin nyt peukut on pystyssä Kolumbian voitolle. Tulosveikkauksena 2-1 James Rodríguezin ja Pablo Armeron maaleilla. Kreikan maalin tekee joku Christodosos Giannafyllodopouloulous tai jotain.

 
Sivuja: [1] 2 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines