FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.02.2020 klo 14:23:15 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mikä maa debytoi vuoden 2018 MM-kisoissa?
Qatar - 24 (4.3%)
Bahrain - 2 (0.4%)
Jordania - 4 (0.7%)
Oman - 3 (0.5%)
Libanon - 2 (0.4%)
Uzbekistan - 34 (6%)
Sambia - 8 (1.4%)
Guinea - 3 (0.5%)
Sudan - 4 (0.7%)
Etiopia - 5 (0.9%)
Kongo - 11 (2%)
Burkina Faso - 28 (5%)
Gabon - 14 (2.5%)
Kap Verde - 9 (1.6%)
Päiväntasaajan Guinea - 5 (0.9%)
Mali - 12 (2.1%)
Guatemala - 1 (0.2%)
Panama - 20 (3.6%)
Venezuela - 20 (3.6%)
Fidzi - 11 (2%)
Tahiti - 8 (1.4%)
Uusi-Kaledonia - 17 (3%)
Suomi - 117 (20.8%)
Kypros - 3 (0.5%)
Islanti - 87 (15.5%)
Albania - 6 (1.1%)
Viro - 18 (3.2%)
Liettua - 1 (0.2%)
Latvia - 2 (0.4%)
Armenia - 6 (1.1%)
Azerbaidzhan - 6 (1.1%)
Valko-Venäjä - 4 (0.7%)
Makedonia - 3 (0.5%)
Montenegro - 25 (4.4%)
Joku muu - 4 (0.7%)
Yksikään maa ei debytoi vuoden 2018 kisoissa - 35 (6.2%)
Äänestäjiä yhteensä: 307

Sivuja: 1 [2] 3 ... 17
 
Kirjoittaja Aihe: MM-kisat Venäjällä 2018  (Luettu 208902 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jari-ja-Minä
Vastaus #25 : 15.07.2014 klo 12:44:07

4 vuotta Venäjään ja vituttaa jo valmiiksi joko a) väärin kannattaminen jos Suomi pääsee kisoihin b) tai Suomi ei pääse kisoihin

Ylos

Seurantaan. Mielenkiintoiset kisat tulossa, pelkästään Venäjän poliittisen tilanteen takia + kuinka Venäjä meinaa saada itselleen mestaruustasoisen joukkueen, koska heidän kulttuurinsa ei hyväksy muuta tulosta kotikisoista.
natalz

Paikalla Paikalla


Vastaus #26 : 15.07.2014 klo 21:02:43

Brasilian kisoihin tikettiarvonta alkoi viime vuoden lokakuun lopulla, eli voisi siis olettaa että Venäjälle jossain 2017 loppuvuodesta? :D Noh siihen on vielä aikaa, mutta olishan se hienoa jos pääsis Leningradiin Allegrolla pelejä katteleen :)
Aristoteleskooppi

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 22.07.2014 klo 14:00:20

"Viekää MM-turnaus Putinilta"

http://www.hs.fi/urheilu/Jalkapalloprotesti+leviää+sosiaalisessa+mediassa+Viekää+MM-turnaus+Putinilta/a1405996803074?ref=hs-art-top-6

Lainaus
Vuoden 2018 MM-kisat halutaan siirtää Venäjältä Hollantiin

Jalkapalloprotesti leviää sosiaalisessa mediassa: "Viekää MM-turnaus Putinilta"New Yorkissa asuva englantilaistoimittaja ja kolumnisti  Tunku Varadarajan kirjoitti sunnuntaina, että paras tapa vaikuttaa Venäjän presidentti  Vladimir Putiniin on viedä vuoden 2018 jalkapallon MM-turnaus häneltä pois.

Kirjoitus sai sosiaalisessa mediassa aikaan adressin, jossa vaaditaan kisojen siirtämistä Venäjältä Hollantiin.

The Daily Beast -verkkolehden kolumnisti Varadajan käsittelee viimeisimmässä kirjoituksessaan Itä-Ukrainan kriisin ja Venäjällä järjestettävien vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen yhteyttä.

Varadajanin mielestä Itä-Ukrainan lentoturman jälkimainingeissa presidentti Putinin pitää joutua maksumieheksi – ei Venäjän kansan. Hän näkee, että todisteiden valossa joko Venäjän armeija tai Venäjän tukemat kapinalliset ampuivat malesialaiskoneen alas.

"Ensimmäisenä voisimme lopettaa teeskentelyn, että urheilu olisi poliittisesti neutraalia", Varadajan aloittaa kolumninsa.

Hän kirjoittaa, että talouspakotteita kivuliaampi tapa vastustaa Putinin toimia Itä-Ukrainassa olisi viedä häneltä jotain henkilökohtaista.

"Varma tapa satuttaa häntä on viedä Venäjältä oikeus järjestää vuoden 2018 MM-turnaus."

Varadajan muistuttaa, että Putin käyttää jalkapallon MM-kisoja valta-asemansa pönkittämiseen.

"Kisat ovat Putinille ase, jolla hän todistaa kansalleen olevansa kaikkivoipa, ettei ole mitään järkeä vastustaa häntä", Varadajan jatkaa.

Hän toivoo, että kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan pääsponsorit, kuten Visa, Kia Motors ja Sony painostaisivat Fifaa vaihtamaan kisaisäntää.

Fifa rypee edelleen lahjusskandaalin keskellä. Lajiliitto tutkii Qatarin vuoden 2022 kisoihin liittyviä korruptiosyytteitä. Jos kisat on hankittu lahjuksilla, Qatar saattaa menettää isännyytensä.

Myös Varadajan syyttää Fifaa ja sen puheenjohtajaa  Sepp Blatteria hämäristä toimista ja korruptiosta. Kolumnistin mukaan Blatterin ensimmäinen askel kilpensä kiillottamiseksi voisi olla kisojen siirtäminen pois Venäjältä.

Kenelle Varadajan sitten myöntäisi vuoden 2018 MM-turnauksen?

"Ehdotan Hollantia, joka haki vuoden 2018 kisoja. Toisin kuin Venäjä, Hollanti on maailman johtava jalkapallomaa ja demokraattinen yhteiskunta."

Toisena syynä hän mainitsee sen, että Itä-Ukrainan lentoturmassa menehtyi 189 hollantilaista.

Varadajanin sunnuntainen kirjoitus levisi sosiaalisessa mediassa nopeasti. Kärkevä teksti sai aikaan protestiliikkeen Venäjän jalkapalloturnausta vastaan.

Maanantaina Yhdysvalloissa pantiin alulle adressi, joka vaatii vuoden 2018 MM-turnauksen siirtämistä Hollantiin. Adressi aiotaan toimittaa Fifalle.

"MM-kisojen on tarkoitus edistää rauhaa ja rasismin vastaista työtä. Putin ylpeänä vastustaa näitä arvoja", adressissa kerrotaan.

"Venäjä on käyttäytynyt jo vuosia kuin koskematon valtio, ja silti se palkittiin vuoden 2014 talviolympialaisilla."

Adressin on perustanut amerikkalainen toimittaja ja kirjailija  Andrea Chalupa. Hän jakaa aktiivisesti sosiaalisessa mediassa tietoa Venäjän toimista liittyen Ukrainan kriisiin.

Twitterissä hashtag #NoRussiaWorldCup levisi maanantai-iltana journalistien ja aktivistien toimesta nopeasti ympäri maailman.

Myös hashtagin #BoycottPutinNow alle ilmestyi maanantaina valtava määrä Venäjän MM-turnausta vastustavia twiittejä.

Aiheesta on myös verkkosivusto, jossa vaaditaan ihmisiä boikotoimaan Fifan pääsponsoreita. Sivustolla on videoita, joihin on kerätty kuvia Ukrainan kriisistä ja yhdistetty sponsorien logot videoihin.

Sponsorien suuntaan heitetään sarkastista piikittelyä.

"Kiitos Visa, teillä tosiaankin on kivoja yhteistyökumppaneita", yhdellä videoista sanotaan.

Protestilla halutaan vaikuttaa siihen, että presidentti Vladimir Putin ei enää sekaantuisi Ukrainan kriisiin. Aktivistit uskovat kolumnisti Varadajanin tapaan, että paras keino vaikuttaa siihen on viedä MM-turnaus Venäjältä.

Protestoijien joukkoon on liittynyt myös vaikutusvaltaisia liikemiehiä. Esimerkiksi NHL-jääkiekkoseura Ottawa Senatorsin omistaja  Eugene Melnyk vaati jo keväällä ihmisiä boikotoimaan Fifan pääsponsoreita. Melnykillä on Ukrainan ja Kanadan kansalaisuus.

Melnyk pelkää, että Putinin toimet eivät rajoitu vain Ukrainaan.

"Mikäli emme pysäytä häntä nyt, hän valtaa lopulta Ukrainan ja jatkaa sitten Moldovaan, Romaniaan, Puolaan ja Bulgariaan", Melnyk sanoi toukokuussa Ottawa Citizen -lehdelle.

Hän vaati tuolloin Fifaa siirtämään vuoden 2018 MM-turnauksen välittömästi pois Venäjältä.

"Turnauksen järjestäminen Venäjällä on kaikkien jalkapallon ja MM-kisojen arvojen vastaista", Menlyk puhisi.

Samaan aikaan kun jalkapalloprotesti levisi sosiaalisessa mediassa, presidentti Putin vieraili Samaran kaupungissa tulevan MM-stadionin rakennustyömaalla.

Putinin mukaan jalkapallon MM-turnaus on valtava satsaus Venäjän tulevaisuudelle.

"Projekti antaa Venäjälle mahdollisuuden näyttää hienoja kaupunkejamme koko maailmalle. Kisojen avulla kehitämme kaupunkiemme infrastruktuuria, esimerkiksi liikennettä, hotelleja ja viestintäjärjestelmiä", Putin sanoi uutistoimisto Itar-Tassille.

MM-projekti vie kuitenkin valtavasti rahaa. Zürichin yliopiston tutkijoiden mukaan Venäjän MM-turnauksesta tulee kaikkien aikojen kallein jalkapallohanke.

Tutkijoiden mukaan turnaus maksaa Venäjälle 11 500 dollaria per istumapaikka. Vertailun vuoksi Brasilian kisat maksoivat 6 500 dollaria istumapaikkaa kohden ja Etelä-Afrikassa 2010 vastaava lukema oli 5 000 dollaria.

Kisojen kustannukset ovat kasvaneet vauhdilla. Esimerkiksi Pietariin rakennettavan 70 000 katsojaa vetävän stadionin kulut ovat nousseet arvoidusta 415 miljoonasta dollarista 1,2 miljardiin.

"Kisoilla on nollavaikutus Venäjän taloudelliseen kehitykseen, kun otetaan huomioon Venäjän talouden synkkenevä tila", Zürichin yliopiston professori  Martin Müller arvioi kesäkuussa.

Turnauksen järjestämiseen palaa järjettömiä summia rahaa, mutta siitä saatavat hyödyt ovat ainakin pitkäkestoisesti ajateltuna pieniä.

Vaikka Putin kehuu kisojen parantavan kehittämisen tarpeessa olevaa venäläistä infrastruktuuria, osa rakennuksista jää vuoden 2018 jälkeen käyttämättömäksi.

Jättikokoisille stadioneille ei ole kisojen jälkeen todellista tarvetta. Saksalaislehti Der Spiegelin mukaan pienin stadion on 42 000 katsojalle. Venäjän jalkapallon pääsarjaa käy katsomassa keskimäärin 12 000 ihmistä ottelua kohden.

Venäjän urheiluministeri  Vitali Mutko on yrittänyt hillitä kasvavia kustannuksia, mutta stadioneja rakentavat yritykset vaativat lisää rahaa.

Yksi yrityksistä on Stroytransgaz, jonka omistaa Putinin lähipiiriin kuuluva  Gennadi Timtšenko, joka omistaa osan myös jääkiekkoseura Helsingin Jokereista.

Stroytransgaz vaatii 35 prosenttia enemmän rahaa rakennustöihin kuin urheiluministeri Mutko tarjoaa.

Der Spiegelin artikkelin mukaan Venäjän poliittinen oppositio ei usko, että kyseessä on sattuma. Timtšenko on ollut Putinin hyvä tuttava vuosien ajan.

Kun kisaisännyys vuonna 2010 myönnettiin Venäjälle, silloinen presidentti  Dmitri Medvedev lupasi, että kisajärjestelyissä yritetään välttää korruptiota. Arvostelijoiden mukaan lupaus ei ole ollut muuta kuin toiveajattelua.

Venäjän poliittinen oppositio kritisoi Putinia siitä, että MM-turnauksen budjetti on kasvanut ylisuureksi, koska rakennusprojektit luovutetaan Putinin lähipiirille ilman todellista kilpailua.

Esimerkiksi käy Sotšin talviolympialaisten jättisuuri budjetti, josta venäläisten oppositiopoliitikkojen  Boris Nemtsovin ja  Leonid Martynyukin raportin mukaan 30 miljardia dollaria katosi Putinia lähellä olevien liikemiesten taskuihin.

Talviolympialaisten kustannukset nousivat Business Insiderin vuosi sitten kirjoittaman jutun mukaan noin 51 miljardiin dollariin, joka Nemtsovin ja Martynyukin raportin perusteella on enemmän kuin 21 edellisten talviolympialaisten kustannukset yhteensä.

Kriitikot epäilevät, että samasta syystä vuoden 2018 jalkapallon MM-kisojen rakennuskustannukset ovat lähes tuplasti suuremmat kuin tänä kesänä järjestetyn Brasilian turnauksen.

The Daily Beastin kolumnissaan Tunku Varadajan muistuttaa, että MM-kisat on huomattavasti helpompaa siirtää toiseen maahan kuin olympialaiset.

"Olympialaisiin tulee urheilijoita kaikista maailman maista. MM-kisoihin pääsee vain rajattu määrä joukkueita. Monia eurooppalaisia maita putoaa pois lopputurnauksesta."

"Esimerkiksi Etelä-Korea ja Japani tai Afrikan valtiot eivät ole kiitollisuudenvelassa Putinille. Venäjän MM-kisoja vastustavan yhteenliittymän kokoaminen pitäisi olla paljon helpompaa kuin mitä se olisi ollut olympialaisten yhteydessä", Varadajan kirjoittaa.

ifa ei ole ottanut virallisia tiedotuskanavia pitkin mitään kantaa vuoden 2018 MM-turnaukseen kohdistettuun kritiikkiin.

Lajiliitto keskittyy tällä hetkellä selvittämään Qatarin kisoihin liittyvää lahjusskandaalia. Selvitys valmistuu näillä näkymin syyskuussa.

Myöskään kansalliset lajiliitot eivät ole ainakaan julkisesti vaatineet Fifaa siirtämään turnausta pois Venäjältä.


edit. Lisätty lainaus
« Viimeksi muokattu: 22.07.2014 klo 14:04:26 kirjoittanut Aristoteleskooppi »
Keano

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 22.07.2014 klo 15:46:33

Korruptio-Blatterin ja FIFA:n nyt on turha odottaa tekevän mitään, mutta jos oikeasti saataisiin kunnon protestiliike boikotoimaan kaikki MM-turnausta sponsoroivia yrityksiä/tuotteita, niin silloin FIFA:nkin olisi jo harkittava päätöstään uudelleen. Mutta eipä taida tuostakaan olla pelkoa, kun länsimaisten kermaperseiden MM-boikotointi luultavasti jää siihen pelkkään sosiaalisessa mediassa huuteluun.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #29 : 22.07.2014 klo 16:04:20

Kiva ja idealistinen ajatus, mutta business-miehille yks hailee. Pohjois-Koreakin olisi saanut kisat, jos olisi vetänyt oikeista naruista.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 22.07.2014 klo 17:11:45

Tuolla lisää noista Venäjän ongelmista: http://www.bbc.com/news/world-europe-28409784
tuuletin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Klubit. Antti M. Doblas


Vastaus #31 : 22.07.2014 klo 17:59:10

"Viekää MM-turnaus Putinilta"
Käväisty lykkäämässä yksi 'kiva ja idealistinen' allekirjoitus lisää tuohon adressiin.
( https://www.change.org/petitions/fifa-move-the-2018-world-cup-to-the-netherlands#share )
« Viimeksi muokattu: 22.07.2014 klo 18:02:13 kirjoittanut tuuletin »
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 22.07.2014 klo 18:06:32

Korruptio-Blatterin ja FIFA:n nyt on turha odottaa tekevän mitään, mutta jos oikeasti saataisiin kunnon protestiliike boikotoimaan kaikki MM-turnausta sponsoroivia yrityksiä/tuotteita, niin silloin FIFA:nkin olisi jo harkittava päätöstään uudelleen. Mutta eipä taida tuostakaan olla pelkoa, kun länsimaisten kermaperseiden MM-boikotointi luultavasti jää siihen pelkkään sosiaalisessa mediassa huuteluun.

Sosiaalisessa mediassa huutelu on sitä mitä järjestäjämaa kaipaakin. Vievät ylemmyydentunnossaan tuhnuttelevaa länttä kuin pässiä narussa. Kun on somessa peukuteltu ja ehkä jopa "avauduttu" siitä että ei oikein tuollaisesta tykätä, niin onpahan sanottu ja tehty ja se siitä sitten.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #33 : 23.07.2014 klo 09:28:48

Sitä olen miettinyt, että onkohan tämän tyyppisten järjestämissopimusten laillinen purkaminen kovinkaan helppoa varsinkaan, jos ei löydy näyttöä siitä, että sopimukset olisivat syntyneet vilpilliseltä pohjalta (esim. FIFA:n valitsijoiden lahjonta). Kai noissa pumaskoissa jotkut purkuklausuulit on, mutta luulisi niiden liittyvän enempi sopimusvelvoitteiden rikkomiseen. Esim. kärjistetysti järjestäjät eivät pane tikkua ristiin stadionien rakentamiseksi sovittuihin aikatauluihin mennessä. Varmaan kisojen siirto poliittisella päätökselläkin olisi mahdollista, mutta antaisiko tämä sitten kisoihin rahaa polttaneille Venäjän valtiolla / venäläisyhtiöille mahdollisuuden vetää FIFA:n oikeuteen sopimusrikkomuksista (jossain sveitsiläisessä oikeusistuimessa?) En tiedä ja siksi kysyn... ;)

Mitä noita aiempia suuskisojen siirtoa muistelen, niin Kolumbia 86 ja Denver 76 tapauksissa kyse taisi olla kisaisäntien luopumisesta. Kolumbian talous oli vissiin niin pahasti kuralla, ettei kisoihin ollut varaa. Denverin talvikisat taas kaatuivat muistaakseni ympäristöväen vastarintaan. Tokio 40 voisi kuvitella olevan tapaus, jossa kisat on riistetty hyökkäyssotaa käyvältä maalta (en tosin jaksanut tsekata)
« Viimeksi muokattu: 23.07.2014 klo 09:49:02 kirjoittanut Chamagol »
Maakuntasatraappi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kauneustubetus


Vastaus #34 : 23.07.2014 klo 10:19:03

Ei tässä millään laeilla ja säännöillä ole painoarvoa, vaan bisneksellä. Jos pääsponsorit kuten Cokis ja Mäkkäri sanovat että Venäjällä ei pelata, niin sitten ei pelata.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #35 : 23.07.2014 klo 10:40:14

Tuolla lisää noista Venäjän ongelmista: http://www.bbc.com/news/world-europe-28409784

Venäjän ongelmat ovat todellisia, sitä ei käy kiistäminen. Mutta epäilemättä he pystyvät kisat järjestämään, ellei Putinin valta kaadu ja maassa tule uutta vallankumousta. Kaikki tulee olemaan pitkään sekaisin ja levällään, venäläiseen tapaan, mutta lopulta homma toimii, kuten Sotshin olympialaisissa. Tällaisissa asioissa venäläiset kykenevät halutessaan melkein mihin vain. Ja nyt he varmasti haluavat.

Jos kisoja ei tulisi Venäjälle, ei siellä sen enempää rahaa laitettaisi sosiaalibudjettiin tai lastensairaaloihin. Aseisiin ehkä, mutta eiköhän sille sektorille varoja riitä muutenkin. Venäjä ei ole demokratia, edes näennäisessä mielessä.

Toisaalta maailmassa on hyvin vähän maita, joille kisat voisi eettisessä mielessä myöntää, ei Brasiliakaan niihin kuulu, eikä Etelä-Afrikkakaan. Jalkapallon MM-kisat ovat edistäneet rauhanomaista kanssakäymistä valtioiden välillä kuitenkin tehokkaammin kuin olympiakisat, tai mikään muukaan tapahtuma maapallollamme. Sillä on itseisarvonsa. Siksi toivon, että kisat saataisiin Venäjällä hoidettua kunnialla.     
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #36 : 25.07.2014 klo 22:11:47

Ei tässä millään laeilla ja säännöillä ole painoarvoa, vaan bisneksellä. Jos pääsponsorit kuten Cokis ja Mäkkäri sanovat että Venäjällä ei pelata, niin sitten ei pelata.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288718547259.html
Lainaus
Venäjä otti McDonald'sin hampurilaiset hampaisiinsa - viranomaisen mukaan ruoka ei täytä turvallisuusvaatimuksia
Vandit

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 26.07.2014 klo 22:01:59

Ei tässä millään laeilla ja säännöillä ole painoarvoa, vaan bisneksellä. Jos pääsponsorit kuten Cokis ja Mäkkäri sanovat että Venäjällä ei pelata, niin sitten ei pelata.

Eiköhän Coca-cola ja McDonalds ole tässä kontekstissa ihan pikkutekijöitä verrattuna siihen oligarkkien korruptiorumbaan jota Putin ja Blatter pyörittää. Ei hevon v***n väliä mitä joku Mäkkärin CEO sanoo kun paljon isommat kuviot ihan muualla.
Jari-ja-Minä
Vastaus #38 : 27.07.2014 klo 09:09:44

Ei tässä millään laeilla ja säännöillä ole painoarvoa, vaan bisneksellä. Jos pääsponsorit kuten Cokis ja Mäkkäri sanovat että Venäjällä ei pelata, niin sitten ei pelata.

Mäkkärin ja kokisen voi korvata mm. Gazpromilla ja Oxotalla
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 27.07.2014 klo 09:20:59

Mäkkärin ja kokisen voi korvata mm. Gazpromilla ja Oxotalla
Nimenomaan näin. Jänkkikorporaatioiden ylivalta olkoon förbi, ja huomattavasti synpaattisemmat venäläiskorvaajat astukoot esiin. Olutkin on Venäjällä hyvää ja pikaruokaketjujakin on omasta takaa.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 27.07.2014 klo 16:59:11

Kyllähän Putin jo pari kuukautta sitten korosti että Venäjältä löytyy eri kansallisuuksien perinneruoista hampurilaisille korvaajia, yhtenä näistä mainitsi mm. karjalanpiirakat, ja vihjasi että aluehallintojen olisi syytä panostaa tällaisen ruokakulttuurin kehittymiseen.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 18.08.2014 klo 17:54:30

Blatter vieraili Putinin residenssillä Sotshissa. Keskustelun aiheena oli mm. MM-kisastadionien määrän vähentäminen. Lisäksi keskustelivat Venäjän tempusta siirtää miehittämänsä Krimin seurat yksipuolisesti oman liittonsa alaisiin kilpailuihin.
http://www.fifa.com/worldcup/russia2018/news/newsid=2423201/index.html
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 19.08.2014 klo 13:50:22

Tarkemmin sanottuna Blatter on ehdottanut kisakaupunkien vähentämistä yhdestätoista yhdeksään (ja stadionien kahdestatoista kymmeneen). Oma täysin mutuun perustuva arvaukseni on, että liipaisimella olisivat ensimmäisenä Saransk ja Kaliningrad.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 19.08.2014 klo 14:33:49

Itsekin veikkaisin että nuo ovat ensimmäisenä liipasimella. Kaliningradissa ei taida olla vielä edes aloitettu rakennustöitä, Saranskissa toukokuuhun mennessä oli jotkut tolpat maassa mutta ilmeisesti sen jälkeen rakennustyöt olleet keskeytyksissä. Tähän päälle vielä kaikki muu infrastruktuurin kehittäminen.

Lisäksi stadionien kapasiteettia ollaan pienentämässä 35 tuhanteen lukuunottamatta avausottelun sekä välierien ja finaalin stadioneita.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #44 : 22.08.2014 klo 22:44:30

Höh. Jalkapallon MM-kisat olisivat ainoa järkevä syy koskaan matkustaa Königsbergiin.
Baresi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TP-47, Leijonat, Huuhkajat, Jäätävä läppä


Vastaus #45 : 29.08.2014 klo 00:54:37

Vaikea uskoa että sulassa sovussa pelaillaan 2018. No, Fifa on kuvioissa niin miksei pelattais.

Se ois kuningasidea pelata kisoja ympäri maailmaa. Jokaisessa isossa metropolissa yksi peli. Helsinki...
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 02.09.2014 klo 17:38:45

EU suunnittelee pakotteiden ulottamista urheilutapahtumiin. Voi olla FIFA:n korruptiokerhollekin vaikeaa ummistaa silmänsä länsimaiden jatkuvasti tiukentuvasta suhtautumisesta Venäjään. Ja olisihan se sangen irvokasta pelata mm-futista diktaattorin hallitsemassa maassa, joka samaan aikaan käy hyökkäyssotaa itsenäistä ja suvereenia valtiota vastaan.
Jari-ja-Minä
Vastaus #47 : 04.09.2014 klo 16:27:38

EU suunnittelee pakotteiden ulottamista urheilutapahtumiin. Voi olla FIFA:n korruptiokerhollekin vaikeaa ummistaa silmänsä länsimaiden jatkuvasti tiukentuvasta suhtautumisesta Venäjään. Ja olisihan se sangen irvokasta pelata mm-futista diktaattorin hallitsemassa maassa, joka samaan aikaan käy hyökkäyssotaa itsenäistä ja suvereenia valtiota vastaan.

Vaikea nähdä että kisoja nyt ihan vielä siirrettäisiin. Lisäksi diktatuuri ja hyökkäyssota ovat aika kärkkäästi sanottuja. Mutta ehkä tässä ei ole oikea paikka puhua Ukrainan kriisistä.. Paljon saa asioita tapahtua että kisoja siirretään, kun katsoo esim 2022 Qatarin touhuja jossa stadioneita rakennetaan orjatyöllä keskelle aavikkoa, niin miksei pelejä voisi pelata venäjällä vaikka siellä onkin vähän jännittynyt tilanne tällä hetkellä. Eiköhän 4 vuodessa tule rauha, tai sitten iso sota jolloin kisat joka tapauksessa jäisi väliin..
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 05.09.2014 klo 15:11:55

Amerikkalaisen Michael J. Garcian johtama komitea on saanut valmiiksi raporttinsa 2018 ja 2022 kisahakuihin liittyvän korruptiotutkinnan. 350-sivuinen raportti menee nyt jatkokäsittelyyn.

Venäjä asetti tämän Garcian jo keväällä maahantulokieltoon.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #49 : 13.10.2014 klo 17:38:16

Uutinen
Blatter: Venäjä saa pitää MM-turnauksen
Urheilu 13.10.2014 18:24
STT–NTB

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa antaa täyden tukensa Venäjän MM-lopputurnaukselle 2018.

Venäjän puolesta liputti maanantaina Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter. Hän vakuutteli Norjassa, että Venäjällä pelataan vajaan neljän vuoden päästä maailmanmestaruudesta Ukrainan-konfliktista huolimatta.

"Olemme täysin puolueeton, ei-poliittinen järjestö. Meille ei tuota vaikeuksia käydä Venäjällä varmistamassa, että MM-järjestelyt sujuvat suunnitellusti", Blatter sanoi.

Hän ei näe, että tapahtumat Ukrainassa lisäisivät boikottiuhkaa Venäjän MM-kisoja kohtaan.

Blatter kertoi myös, että sitä seuraava MM-lopputurnaus pelataan Fifan päätöksen mukaisesti 2022 Qatarissa, vaikka kisoja on maan sääolojen takia vaadittu vietäväksi muualle.


http://www.hs.fi/urheilu/a1413170389910

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 17
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines