FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.07.2021 klo 19:10:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen Jalkapallomuseo - Valkeakoski  (Luettu 6602 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


: 15.07.2014 klo 16:00:07

Avataanpa oma ketju tälle jalkapallokohteelle.

http://www.suomenjalkapallomuseo.fi/

Tuli tässä kesällä käytyä junnuikäisen kanssa, itsellekin oli ensimmäinen kerta.

Lutuuria oli havaittavissa, mutta vähän oli sellaista henkeä että pariin vuoteen tuolla ei ole tapahtunut mitään, hyvä kun pölyjä on pyyhitty. Seinällä oli hieno kuvasarja suomen mestareista aikojen alusta nimilistoineen - mutta 2 vai 3 viimeisintä puuttui. Toisella seinällä oli kaikkien aikojen maalintekijä- ja ottelumäärätilastot ... jotka päättyivät nekin vuoteen 2010 tai sinne päin.

Näytteillä on suhteellisen paljon kaikenlaista nippeliä eikä järjestys ole oikein optimaalinen - paraatipaikalla on kasoittain pinssejä ja kravatteja jonkun vanhan pääsihteerin kokoelmasta, noin esimerkin mainitakseni. Sinänsä kiinnostavia, mutta ei oikein museomielessä organisoidusti. Ei tuo silti mikään aataminaikuinen ole vaan 2000-lukua mennään kyllä, kun yksi seinä on varattu multimedialle, ja ne videopätkät olivatkin oikein hyviä.

Lystikäs kuriositeetti on myös vuosittaisten virallisten pönötyskuvien sarja Lahden urheilukomppaniassa armeijansa potkineista jalkapalloilijoista. Sekin sarja tietysti tuntuu katkeavan ennen aikojaan...

Tietämättä taustoista ollenkaan jäi vähän sellainen epäilys, että onkohan kenties joku museota edes joten kuten aktiivisesti päivittänyt lutuuriwerneri heittänyt pyyhkeen kehään tai siirtynyt peräti lopullisille korkeammille sarjatasoille? Onko Valkeakoskelaisilla tietoa?

Jos näin on, niin mistä löytyisi uutta verta tai muuten pientä puhtia toimintaan? Kyllä tuossa ainekset hienoksi paikaksi olivat koossa, mutta hieman oli sellainen atmosfääri että vanhoilla höyryillä ajetaan alamäkeen. Osaako joku valottaa tarkemmin taustoja?

Kaiken kaikkiaan museossa kannattaa tietysti käydä foorumistinkin, vaikka tehdä pieni mutka matkaan Valkeakosken kautta jos ei ole peliin menossa.
Kuku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelaiset muoviseurat ja kabinettinousijat


Vastaus #1 : 18.07.2014 klo 11:59:57

Taitaa olla museotoimi vaikeuksissa vähän joka puolella Suomessa, valtiolta ei heru enää rahaa eli täytyykö tässäkin toivoa että se kuuluisa monitoimimies Joku ottaa asiaa hoitaakseen. 
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #2 : 18.07.2014 klo 13:41:09

Museohan on ollut käytännössä vapaaehtoistoiminnan varassa ja suurimman taakan on kait kantanut Mikko Rikkonen. Vähän sama juttu kuin kaikkialla yhteiskunnassa - raha on hemmetin tiukassa ja nykyisin myös vapaaehtoiset ovat kiven alla.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #3 : 18.07.2014 klo 14:01:15

täytyykö tässäkin toivoa että se kuuluisa monitoimimies Joku ottaa asiaa hoitaakseen. 

No tää oli yks ajatuksista millä tän foorumille postasin, koska juuri tuollainen fiilis käynnistä jäi. Varmaan rahallakin saisi kaikenlaista kivaa, mutta Jalkapallomuseosta saisi selvästi särmemmän ilman rahaakin kun se Joku, jolla on aikaa pistäisi vähän tuulemaan. Ensin päivittäisi listat, sitten pinssit sun muut rojut vähän parempaan järjestykseen ja tekstit kuntoon. Sitten vitriinien lasit kiiltäviksi, ja taas pärjättäisiin vuoden verran ihan hyvin.

Ja siis käymisen arvoinen paikka ilman muuta tuo on, ei siellä tule pois lähtiessä suru puseroon jalkapallosuomen puolesta sen enempää kuin oli sisään tullessakaan.

Jaa, Homer laittoi ansiokkaan puuhamiehen nimenkin. Mikolle ensinnäkin kiitoksia, koska jos tuo on ollut yhden miehen projekti käytännössä, niin jäljessä ei oo mitään hävettävää vaikka tässä luettelenkin juttuja jota mun mielestä pitäisi tehdä. Päinvastoin, hyvä Mikko. Ylos

Ja toiseksi tässä olisi henkilökohtaisen lutuurityön paikka, jos vaikka joku joutilas kesäfoorumisti tarjoutuisi Mikon avuksi päivittämään listat - tai mitä nyt Mikolla onkaan muuta mielessä mitä tuolla voisi tehdä jos olisi käsipareja tai aikaa. Homerilta saanee yhteystiedot tai kai ne myös siellä museon sivuilla on.

 
Nikodemus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #4 : 18.07.2014 klo 18:14:40

Voi olla, että sekoitan miehen johonkin toiseen, mutta siirtyikös Rikkosen Mikko yläkerran pelikentille noin vuosi-kaksi sitten? Pahoittelut, jos sekoitin johonkin toiseen.

Itselle muuten tuli joskus viime vuonna sähköpostia museosta, jossa pyydettiin kannatusmaksua/jäseneksi liittymistä. Nyt tuota viestiä ei enää kyllä löytynyt. En tiedä mille listalle olivat viestin lähettäneet.
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #5 : 18.07.2014 klo 22:16:55

Joskus vuosia sitten pistin tuonne semmoista vinkkiä, että Hakan pelipäivinä kannattaisi pitää auki esim. klo 18 saakka, niin saattaisivat saada esim. vieraskannattajista kävijöitä jokusen. No, eivät venyneet. Yhen kerran sitten sattui Haka-KuPS maanantaille ja hankkiuduin kymmentuntisesta työvuorostani eroon, että kerettäisiin erään forumistitoverin kanssa varmasti ajoissa mestoille. Otin tuossa työvuoron hukkaamisessa rahallisesti hyvän matkaa toistasataa euroa turpaan ja sitten huomasin myöhemmin, että tuo kioski oli maanantaisin kiinni. Tuo näemmä on muuttunut.

Nyttemminhän tuonne päin ei mainittavammin asiaa ole, eli mahtaako tuonne museoonkaan koskaan päätyä.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #6 : 18.07.2014 klo 22:32:24

Jäänyt käyminen tähän mennessä väliin, pitäisi kyllä joskus ehtiä poikkeamaan. Viime kesänä sinne kyseltiin kuulemma Smäikän porukkaa jonkinlaisiin avajaisiin mutta suurin osa ns. aktiiviporukasta oli just silloin jossain Minskin suunnalla.
Bo-Göran

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Itävaltalaiset ja lauttasaarelaiset perinneseurat


Vastaus #7 : 20.07.2014 klo 14:41:56

Joskus vuosia sitten pistin tuonne semmoista vinkkiä, että Hakan pelipäivinä kannattaisi pitää auki esim. klo 18 saakka, niin saattaisivat saada esim. vieraskannattajista kävijöitä jokusen. No, eivät venyneet.

En myöskään halua kritisoida vapaaehtoistyötä, päinvastoin. Silti olettaisin, että tuolla kävisi enemmän väkeä, jos Hakan kotipelien päivänä ovet vaikka sitten avattaisiin sen pari tuntia myöhemmin ja museo olisi auki 30min ennen peliä asti. Periaatteessa kiinnostaisi käydä tuolla, mutta ne muutamat kerrat, kun olen Hakan matseissa käynyt, on harmittanut kun museo ei ole koskaan ollut auki sopivasti. Kynnys lähteä varta vasten museon takia Valkeakoskelle on myös vähän korkea.
Pallopoika23

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Saksa, Manchester United


Vastaus #8 : 22.07.2014 klo 17:35:43

Itse tuli käytyä museossa muutama vuosi sitten. Mukava näyttely, jossa esiteltiin ennenkaikkea suomalaisen jalkapallon historiaa.
Agostini

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Se missä Emmi Alanen pelaa


Vastaus #9 : 02.08.2015 klo 13:48:03

Tänä kesänä tuli ensimmäistä kertaa vierailtua Jalkapallomuseossa, ja aika kaksijakoiset fiilikset jäi. Ensinnäkin näyttely oli todella mielenkiintoinen sisältäen valtavasti suomalaisen futishistorian kannalta merkittäviä esineitä joita ihastellessa kului useita tunteja. Näytteillepanoon olisi tosin voinut vähän enemmän panostaa, sillä vitriinit oli pakattu aika täyteen eikä kaikkien esineiden taustatarinaa voinut mitenkään tietää, varsinkaan jos suomalainen futishistoria ei ole tuttua. Jo vuosi sitten kirjoitetuissa viesteissä mainittu pysähtyneisyys oli myös läsnä, sillä paikkaan oli vähän hankala löytää ja koko parituntisen vierailun aikana ainoa ihmiskontaktini oli alakerran lipunmyyjä. Tilastot, valokuvat yms.(ml Palloliiton matskut) päättyivät vuoteen 2010 jne.

Futisfanaatikolle tuo on todella hieno pyhiinvaelluskohde, mutta ymmärrän hyvin miksi se ei vedä kovinkaan paljon vierailijoita, sillä ne lähialueen ihmisetkään joiden kanssa juttelin eivät olleet tietoisia paikasta. Toivottavasti löytyisi joku puuhamies, joka jatkaisi ansiokasta työtä.
Valehyökkääjä

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 29.01.2016 klo 13:25:22

Nostellaanpa ketjua ylös. Jalkapallomuseota ollaan uudistamassa Urheilumuseon johdolla, ja uusi perusnäyttely avataan kevään aikana.

Lisää tietoa hankkeesta Urheilumuseon blogissa: http://urheilumuseo.blogspot.fi/2016/01/jalkapalloa-museossa-suomen.html
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #11 : 29.01.2016 klo 18:03:55

Jalkapallomuseota ollaan uudistamassa Urheilumuseon johdolla, ja uusi perusnäyttely avataan kevään aikana.

Erinomaisia uutisia. Tuolta blogista luettuna toimenpiteet kuulostivat erittäin hyviltä. Ainekset olivat kasassa, päivitystä ja kasvojenkohotusta paikka tarvitsi.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #12 : 10.03.2016 klo 19:44:26

Liigan sivuillakin uudistus noteerataan. Pari pientä lisätiedon murustakin aiemmin ketjussa olleeseen linkkiin.

http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2016/03/10/suomen-jalkapallomuseo-uudistuu-kevaalla-2016
Valehyökkääjä

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 11.03.2016 klo 13:05:56

Homma tosiaan etenee tasaisesti. Lisätietoa kuvien kera myös Urheilumuseon blogissa http://urheilumuseo.blogspot.fi/2016/03/suomen-jalkapallomuseon-uudistushanke.html
Valehyökkääjä

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 25.05.2016 klo 10:33:22

Jalkapallomuseon uusittu perusnäyttely on nyt avoinna yleisölle Valkeakosken kanavanrannassa!

Yle teki museosta tällaisen jutun eilen: http://yle.fi/uutiset/pelipaita_joka_suututti_sami_hyypian_ja_muuta_jalkapallohistoriaa__suomen_jalkapallomuseo_uudistui/8903369

Kuvia näyttelystä esillä Urheilumuseon Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1099350806788224.1073741837.125326224190692&type=3

Aukioloajat ovat samat kuin Myllysaaren museossa joka sijaitsee rakennuksen 1. kerroksessa (jalkapallomuseo on kolmannessa), eli 1.9.-31.5.: ti-pe klo 10-16, su klo 12-16;
1.6.-31.8. ma-pe klo 10-16, la-su klo 12-16
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #15 : 25.05.2016 klo 10:51:20

Neljältä kiinni, ei saatana! Olis vaikka matsipäivinä 12-18.

The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 25.05.2016 klo 11:02:42

Jalkapallomuseon uusittu perusnäyttely on nyt avoinna yleisölle Valkeakosken kanavanrannassa!

Yle teki museosta tällaisen jutun eilen: http://yle.fi/uutiset/pelipaita_joka_suututti_sami_hyypian_ja_muuta_jalkapallohistoriaa__suomen_jalkapallomuseo_uudistui/8903369


- Hieno yksityiskohta tämä Hypia-paita. Tämähän suorastaan huutaa vierelleen Litmasen ensimmäisen Malmö FF-ottelun aikaista paitaa nimipainatuksella: Litmannen. Missähän kyseinen paita mahtaa nykyisin lojua?

Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #17 : 25.05.2016 klo 13:50:09

Lainaus
(Hall-of-fame) Suosikkiaan saa Lavikaisen mukaan ihailla aidossa äänimaisemassa, yleisön pauhun keskellä.

– Tähän haluttiin tuoda vähän katsomon tuntua, autenttisia katsomon ääniä Tehtaan kentältä Hakan pelistä.

Kannattaako mennä kuuntelemaan, vai onko autenttiset hiljaisuuden rikkovat "voi vittu Jari/Topi/Kalle sä oot paska" -huudot sensuroitu?
Valehyökkääjä

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 25.05.2016 klo 16:29:36

- Hieno yksityiskohta tämä Hypia-paita. Tämähän suorastaan huutaa vierelleen Litmasen ensimmäisen Malmö FF-ottelun aikaista paitaa nimipainatuksella: Litmannen. Missähän kyseinen paita mahtaa nykyisin lojua?Tästä en ollut kuullutkaan. Hypia, Litmannen ja Jaaskelainen olisi kieltämättä hieno saada samaan vitriiniin.

Museon aukioloajat ovat samat kuin Myllysaaren museolla, mutta olisi toki hyvä jos pelipäivinä voisi pitää auki pidempään. Laitetaan toive eteenpäin.
elhadjidiouf

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #19 : 25.05.2016 klo 16:31:27

Kannattaako mennä kuuntelemaan, vai onko autenttiset hiljaisuuden rikkovat "voi vittu Jari/Topi/Kalle sä oot paska" -huudot sensuroitu?
Legendaarinen "Haka pelaa vajaalla"(Multasen ollessa kentällä) kajahtaa minuutin välein.
angus80

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus, FC Lahti, Italy, Finland


Vastaus #20 : 19.08.2016 klo 09:50:18

Hi,
I haven't visited it yet, is it worth? Do they have many jerseys of national team?
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #21 : 17.03.2017 klo 13:30:44

Nyttemminhän tuonne päin ei mainittavammin asiaa ole, eli mahtaako tuonne museoonkaan koskaan päätyä.

Perkele! Väkästelin kolme varttia tähän tarinaa eiliseltä, mutta jostain syystä automaagisen uloskirjaamisen jälkeen en saanut edes pakittamalla pelastettua kuvalinkkejä yms.

Mutta lyhyesti. Käykää, vitonen on olematon hinta tästä elämyksestä. Varatkaa aikaa enemmän kuin tunti, ei riittänyt ollenkaan. Aukioloajat on perseestä.

Kuvia.
Hucle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: South of Venus, East of Yyteri Beach


Vastaus #22 : 17.03.2017 klo 23:08:59

Ottaisikohan Jalkapallomuseo vastaan läjän käsiohjelmia 60-luvulta ->eteenpäin (FIN home/away) + suomalaisten seurajoukkueiden kansainvälisiä (home/away). Varmaan sieltä näitä löytyykin, mutten näitä mihinkään paperinkeräyslaatikoihinkaan haluaisi tunkea. Ihan hyvässä trimmissä olevia.  
« Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 23:29:22 kirjoittanut Hucle »
Zaari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nukkuvat jättiläiset


Vastaus #23 : 20.03.2017 klo 15:54:40

Ottaisikohan Jalkapallomuseo vastaan läjän käsiohjelmia 60-luvulta ->eteenpäin (FIN home/away) + suomalaisten seurajoukkueiden kansainvälisiä (home/away). Varmaan sieltä näitä löytyykin, mutten näitä mihinkään paperinkeräyslaatikoihinkaan haluaisi tunkea. Ihan hyvässä trimmissä olevia. 

Satavarmasti ottaa vastaan enemmän kuin mielellään. Tästä vielä linkki lomakkeeseen: http://www.suomenjalkapallomuseo.fi/lomake.html?id=1.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2017 klo 15:57:36 kirjoittanut Zaari »
rangaistuspotku

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 28.03.2017 klo 10:30:36

Kyllä on jalkapalomuseo väärässä paikassa. Ei sillä, ettikö Valkeakoski olisi suomalaista jalkapallohistoriaa. Mutta suuren yleisön tavoittaisi paremmin vaikka Hesassa, Tampereella tai Turussa.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa