FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.10.2020 klo 09:44:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3
 
Kirjoittaja Aihe: Aulis Rytkönen - Rahasto  (Luettu 22868 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Basler

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 10.09.2014 klo 11:05:07

Ihan kiva mainos, mutta itselle tuli lukiessa ensin mieleen, että Jere on menehtynyt (kunnes jaksoin lukea pienellä präntätyn). Sitten iski huojennus, että ai se on vaan lopettanut, ja heti sen perään pieni vittuuntuminen siitä, että vakavalla asialla leikittiin tuolla tavalla. Mutta tuskin kovin moni ajattelee samalla tavalla :)

Mulle tuli mieleen, että Jere on kateissa. Siis ei menehtynyt, eikä himassa, vaan kateissa. Sitten kun selvisi, että Jere onkin poissa vain sen takia, kun ei ole fyrkkaa, tuli sellainen helpotus ja niin se varmaan monella muullakin on ja lahjoittavat mielellään vähän rahaa. Itse olen muutenkin ostanut tuohon otteluun lipun, mutta toivottavasti yleisömäärä saadaan mainonnalla komeammaksi mitä se muuten olisi.

Jännä nähdä ovatko uudet Afrikan avut jo messissä? Trinidadilainenhan jo tuli.
Basler

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 10.09.2014 klo 11:08:19

Kertokaapa maalaiselle, minkä hintaista harrastaminen HJK:ssa on verrattuna muihin seuroihin? Luulisi pohjoismaisessa suurseurassa olevan useampi päätoiminen juniorivalmentaja, joka varmaan näkyy kuukausimaksuissa. Onko mahdollista, että Jeren vanhemmat laittoivat pojan harrastamaan johonkin halvempaan seuraan?

Tokihan se on mahdollista, mutta idea kampanjassa on se, että taataan niiden lahjakkaiden kundien ja kimmojen pelaaminen Klubissa, joilla ei rahat muuten riittäisi harrastuksen jatkamiseen. Eli perhe nimeltä HJK auttaa niitä, joilla on hankalampi tilanne. Muiden seurojen pelaajien tilanteet ovat asia erikseen. Jossain voi saada harrastaa halvemmalla, mutta ei Klubinkaan tarkoitus ole olla vain eliitin seura, vaan seura joka kehittää hyviä futaajia ja samalla tarjoaa monelle keskinkertaisuudellekin hyvän harrastuksen.
4-5-2

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsingin Jalkapalloklubi


Vastaus #27 : 10.09.2014 klo 11:11:12

Eihän tästäkin nyt vaan saada Suomessa negatiivista asiaa?
Jarkka

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 10.09.2014 klo 11:11:43

Edelleen, rahasto on hyvä ja yhden ottelun lipputulojen ohjaaminen siihen on hyvä asia. Klubin on kuitenkin syytä olla tarkkana.

HJK-Barca -matsi myytiin ihmisille (Messin lisäksi) sillä, että tapahtuman tuotto tilitetään stadionhankkeelle. KuPS-matsin lipputulot on kerrottu tilitettävän lyhentämättöminä Aulis Rytkönen -rahastolle.

Ihmiset tukevat hyviä hankkeita mielellään. Kun tuoton käyttämistä hyvään tarkoitukseen hyödynnetään tapahtumien markkinoinnissa etukäteen, olisi kohtuullista odottaa, että niiden todellinen tuotto myös julkistettaisiin. Barca-pelistä on yli kuukausi, mutta hallille tilitettävistä tuotoista ei ole vielä kuulunut mitään. Jossain haastattelussa Riihilahti taisi mainita, että asiat ovat vielä kesken ja taloudellinen loppuselvitys tekemättä. Toivottavasti asia saadaan lähiaikoina pakettiin ja tuotto voidaan julkistaa, ettei asiasta ala syntyä kiusallista puheenaihetta.

HJK-KuPS -matsin lipputulojen laskeminen pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyvin yksinkertaista ja ne pitäisi saada laskettua ensi viikon alkuun mennessä. Tällä kertaa tuotto toivottavasti julkaistaan nopealla aikataululla. Muuten tämä tuottojen ohjaaminen sinne ja tänne voi alkaa näyttää tyhjältä lupaukselta.

Itse uskon totta kai Klubin ja Riihilahden vilpittömyyteen näissä asioissa ja epäilemättä rahaston tukeminen on seuran intresseissä. Suomifutiksen kanssa on vain vuosien mittaan ollut tekemisissä kaikennäköisiä hienoja asioita lupailleita viheltäjiä, joiden lupauksiin ei ole voinut luottaa. Kaikkien ihmisten luotto ei siis ole samalla tasolla kuin meikäläisellä, ja myös Klubin on se ansaittava.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #29 : 10.09.2014 klo 11:51:06

Eihän tästäkin nyt vaan saada Suomessa negatiivista asiaa?
Osittain tämä kertoo yhteiskunnan muutoksesta. Toisaalta iso seura ei ole organisaationa niin joustava, että tällaisen järjestäminen olisi muutoin järkevää. 90-luvun laman alkaessa (kuulemma) "omassa" pienessä futisseurassa (myös partiossa ja itseasiassa koulun luokkaretkimaksuissa oli vastaava) oli käytäntö, että työttömien lapsilla oli mahdollista saada varuste-/jäsenmaksut "ilmaiseksi". Tuolloin todennäköisesti muu varainhankintakin oli jossain määrin yhteisöllisempää - talkoita, myyjäisiä.. (en tiedä paljon nykyään on, mutta huhujen mukaan "nykyvanhempia" on vaikea saada osallistumaan). Tuosta lamasta ei yhteiskunta ole ehkä täysin koskaan toipunut, vaan on muodostunut yhteiskuntaluokka, joka on kroonisesti vähävarainen. Kuitenkin nyky-yhteiskuntaan sopinee paremmin tällainen organisoitu ja selkeä järjestely etenkin, kun taitavat nuo maksut olla ihan eri mittakaavoissa verrattuna parin vuosikymmenen takaisiin.
Basler

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 10.09.2014 klo 12:24:11

Ihmiset tukevat hyviä hankkeita mielellään. Kun tuoton käyttämistä hyvään tarkoitukseen hyödynnetään tapahtumien markkinoinnissa etukäteen, olisi kohtuullista odottaa, että niiden todellinen tuotto myös julkistettaisiin. Barca-pelistä on yli kuukausi, mutta hallille tilitettävistä tuotoista ei ole vielä kuulunut mitään. Jossain haastattelussa Riihilahti taisi mainita, että asiat ovat vielä kesken ja taloudellinen loppuselvitys tekemättä. Toivottavasti asia saadaan lähiaikoina pakettiin ja tuotto voidaan julkistaa, ettei asiasta ala syntyä kiusallista puheenaihetta.

Minusta näitä asioita ei voi verrata. Olen samaa mieltä, että KuPS-matsin tuotto olisi hyvä julkistaa, mutta sen sijaan mielestäni Barcelona-pelin tuottoa ei pidä julkistaa, vaan rakentaa se halli. Kun halli on pystyssä on sama, mitä se on tullut maksamaan tai kuinka se on rahoitettu, meille riittää se, että Barcelona-pelin tuotto oli osaltaan auttamassa asiaa.
Josse

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 10.09.2014 klo 12:36:09

Loistahommahan tämä on ja kiva, että myös Klubissa on herätty tähän. "Naapuri"seura KäPa:ssa on ollut jo jonkin aikaa pystyssä Zorron Stipendi -nimellä menevä homma samasta aiheesta.
Johtaja Calu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mustat Kuhnurit, Eemeli Virta


Vastaus #32 : 10.09.2014 klo 13:20:29

Kendon puolella Ice Heartsissa pelanneita on solvattu spurgujen lapsiksi yms., koska pelaavat täysin tuetussa joukkueessa.
Toivottavasti nämä tuet lahjoitetaan ns. hiljaisuudessa, koska 10-12-vuotiaat osaavat olla kohtuullisen ilkeitä.

Tämä tuli mieleen.

Omana junnuaikanani ei kukaan lopettanut rahan takia vaikka ei meillä mitään edullisia kausimaksut ja varustemaksut olleet, vaan melkeinpä päinvastoin. Muistan että ainakin meiän jengissä pystyi pelkillä talkoilla esim. Hartwallilla tai vastaavassa maksamaan vaikka koko kausimaksun. Ja siellä talkoissa kävi varakaitten lastenkin perheitä jo varmaan yhteishengen takia tai jotain. Talkoista ei ainakaan ketään "pilkattu" koska se oli yhteistä aikaa ja jopa hyötyliikuntaa parhaimmillaan (ite en käynyt kertaakaan koska olin laiska paska ja porukoitten työt meni usein päällekkäin).
Rebel

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 10.09.2014 klo 13:31:06

Pelasi vain kaupunginosajoukkueessa (sori Kannelmäki). Tuolla kuvauksella aivan liian lahjaton saamaan mitään rahastoapua.

Se vaan aloitti Kantsussa, ei tarina kerro mistä jengistä lopetti. Jalkapalloyhteiskunnassa lahjattomienkin pitää saada pelata jalkapalloa, ei ole kyse siitä miten hyvä on. Vaan harrastuksesta.
Jarkka

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 10.09.2014 klo 13:32:17

Laitetaanpa vielä yksi postaus aiheesta ja taas vähän lähestymiskulmaa muuttaen. Vaikuttaa, että monella täällä on melko hatarat tiedot junnujoukkueiden taloudesta ja harrastamisen kustannuksista.

HJK:n organisaatiossa junnujoukkueilla on itsenäinen talous, jolla kuitataan ko. joukkueen valmentajapalkkiot, harjoitusvuorojen maksut, turnausten ja sarjojen osallistumismaksut, turnausten matkakulut ja leirikulut. Tilinpäätös raportoidaan vuosittain seuralle, mutta muuta yhteistä joukkueella ja seuralla ei taloudellisesti ole. Edustusjoukkueiden ulkopuolella perustoiminnan kustannus on haarukassa 50-150 e/kk/pelaaja, edarissa haarukka lienee välillä 150-300e/kk. Hintalappu riippuu joukkueen omista päätöksistä, mm. maksetaanko valmentajalle, maksetaanko apuvalmentajalle, kuinka monta viikkovuoroa harjoitellaan tekonurmilla/halleissa (PK-seudulla koko kentän kustannus on 100-150e/h), leireilläänkö ja kuinka paljon, kuinka monta turnausta pelataan jne. Tähän tulee päälle sitten matkakulut, jos halutaan lähteä vaikkapa ulkomaille pelaamaan. Samoin varusteet pitää maksaa.

Joltain osin tuota ko. kustannusta voidaan kattaa varainhankintatempauksilla tai joukkueiden omilla sponsoreilla, mutta pääosa siitä jää lähes aina pelaajien vanhempien maksettavaksi. Panostukset (valmennus, treeniolosuhteet) ja maksut päätetään kunkin joukkueen pelaajien vanhempien kesken ja kaikki maksavat oman osansa. Käytännössä maksu/pelaaja/kk on sama kaikille vanhempien tulotasosta riippumatta.

Seuran osuus pelaajan maksuista on huomattavasti alempi, tavoitteellisessa kilpajoukkueessa alle 10% kokonaiskustannuksesta. Junioripelaajat maksavat seuralle vain vuosittaisen jäsenmaksun. HJK:ssa se on noin luokkaa 150e/vsi, ja sillä katetaan ry:n toimiston henkilökunnan kulut. Vastineeksi pelaaja saa kausikortin ja pari etukuponkia seuran sponsorien palveluihin.

Valtaosa pelaajan velvoitteista on siis omaa joukkuetta, eli välillisesti pelikavereiden vanhempia kohtaan. Mikäli joku pelaaja ei pysty maksujaan hoitamaan, eikä hänelle satu löytymään joukkueen sisäistä sponsoria, pelit joukkueessa loppuvat nopeasti. Teoriassa vanhemmat voisivat sopia keskenään, että kaikki maksavat vaikka 20% korotettuja maksuja jotta mukaviksi pojiksi tiedetyt ja pelillisesti joukkueen parhaimmistoa olevat "Jere, Ahmed ja Sergei" voidaan pitää mukana, mutta yleensä monet niistäkin jotka saavat maksut hoidettua elävät lähellä taloudellista kipurajaa, eikä tosielämässä tuollaista taida kukaan edes uskaltaa muille vanhemmille esittää.

Tämän seurauksena PK-seudulla tuntuu olevan eri seuroissa ja joukkueissa kiertäviä pelaajia, jotka käyvät kokeilemassa harjoittelua joukkueissa vähän aikaa, kunnes nämä ikävät hallinnolliset asiat tulevat eteen. Vaikka pelillinen taso ja motivaatio riittäisi, maksut eivät hoidu tai edellinen seura ei allekirjoita siirtopapereita rästissä olevien velvoitteiden takia, ja näin matka jatkuu taas seuraavaan kokeiltavaan seuraan. Tämä on sekä inmillisesti että urheilullisesti ikävää, ja tähän uusi rahasto voi auttaa. Stipendein on saatavissa sekä lahjakkaita lapsia pidettyä jalkapallon parissa, että varmistettua parhaiden junnujen pysyminen klubipaidassa vanhempien tulotasosta riippumatta. Tulotasolla ja taitotasolla kun joskus tuntuu olevan jopa negatiivinen korrelaatio.
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 10.09.2014 klo 14:04:36

Seuran osuus pelaajan maksuista on huomattavasti alempi, tavoitteellisessa kilpajoukkueessa alle 10% kokonaiskustannuksesta. Junioripelaajat maksavat seuralle vain vuosittaisen jäsenmaksun.
Sinänsä Jarkan viesti on varmaankin joukkueen näkökulmasta totta, mutta tältä osin tässä tuskin on koko totuus. En usko että HJK maksaa kenttävuoroista sitä kustannusta, mitä se omilta joukkueiltaan perii. Liikuntavirastolla on hinnasto, jolla se vuoroja seuroille kauppaa ja luullakseni taso on luokkaa muutamia euroaja per tunti, kun taas joukkkueilta peritään kymppejä tai satasia per tunti. Osa seuran joukkueilta perimistä maksuista on siis 'piilotettu' kenttämaksuihin. Joku jolla on aikaa ja intoa penkoa liikuntaviraston sivuja voi tarkastaa asian ja korjata jos olen väärässä.
Jarkka

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 10.09.2014 klo 14:46:22

Jep. Voi olla hyvinkin totta LIV:n kenttien osalta. Joukkueet tosin hankkivat osan vuoroistaan seurasta riippumattomilta tahoilta, esim. suoraan halliyhtiöiltä tms. ja PK-seudulla markkinahinta on tuon mukainen kuin kuvasin.

Lähinnä yritin selventää tuossa sitä, mitä yksittäinen pelaaja maksaa seuralle ja mitä joukkueelle, ja miksi "Jereä" ei ole helpoo tukea suoraan alennetuilla maksuilla, vaan tällainen rahasto ja stipendimenettely tarvitaan. Junnujoukkueiden talousasioista oli ylempänä muutama kysellyt, ja mistäpä niitä tietäisi jos ei ole ko. skenessä toiminut.
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 10.09.2014 klo 15:08:58

Lähinnä yritin selventää tuossa sitä, mitä yksittäinen pelaaja maksaa seuralle ja mitä joukkueelle, ja miksi "Jereä" ei ole helpoo tukea suoraan alennetuilla maksuilla, vaan tällainen rahasto ja stipendimenettely tarvitaan. Junnujoukkueiden talousasioista oli ylempänä muutama kysellyt, ja mistäpä niitä tietäisi jos ei ole ko. skenessä toiminut.
Juuri näin, ja tältä osin olet aivan oikeassa.

Espoon suunnalta voin vahvistaa että toimintatapa ja kustannustaso on jotakuinkin sama, eli ei HJK ole mikään poikkeus tässä.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #38 : 10.09.2014 klo 17:00:29

No tuolla perusteella sitten kaiken maailman Markkaset jäisi ilman tukea?

Tämän rahaston tarkoitushan ei ollut tukea huippu-urheilua, vaan harrastamista. Ja se voi joskus jopa olla yhteneväinen huippu-urheilun kanssa. Kykyjä pystytään spottaamaan melko huonosti junioritasolla. Tästä on kai ihan tutkittuakin tietoa.

En huomannut muuten missään että tämä olisi vain HJK:n pelaajien rahasto - vai oliko näin?

Noita stipendejä lahjakkaille varmaan on jo muutenkin olemassa, ja voipa olla, että on HJK:nkin etu tulla vastaan erityistapauksissa kustannuksissa urheilullisin perustein.

Miten tuon HJK-ulottuvuuden on voinut jäädä näkemättä ;) . Vain HJK-fani pystyy tuohon. Lue tuo mainos uudelleen.

- Pelkästään perusharrastaminen on jo niin kallista, että kaikilla perheillä ei ole siihen varaa. Yhteiskunnan tehtävä on tarjota jokaiselle nuorelle harrastusmahdollisuus, oli se sitten jalkapalloa tai jotakin muuta. Tämä on HJK:n tapa kantaa kortensa kekoon. Kilpailullinen, tavoitteellinen toiminta on vielä astetta kalliimpaa. Yhdenkään lahjakkaan pelaajan kehitys ei saisi olla kiinni rahasta, ilmoitti valmennuspäällikkö Joonas Rantanen.

Kun raadollisesti tuota mainosta ja tiedotetta lukee, niin juttu myydään että muka tuetaan harrastustoimintaa, mutta oikeasti fokus on tukea lahjakkuuksia=edareita.

Jos ei pidä HJK:sta, niin tämän kampanjan voi myös nähdä juonena, jolla uusilla nappulakengillä ja ulkomaanturnausmatkoilla ostetaan lahjakkuuksia muista seuroista.

En minä nyt kaikesta ole tuota mieltä, mutta virtuaalituopista vetoa, että puolet tästä profetiasta toteutuu .....
4-5-2

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsingin Jalkapalloklubi


Vastaus #39 : 10.09.2014 klo 17:02:09

Miten tuon HJK-ulottuvuuden on voinut jäädä näkemättä ;) . Vain HJK-fani pystyy tuohon. Lue tuo mainos uudelleen.

- Pelkästään perusharrastaminen on jo niin kallista, että kaikilla perheillä ei ole siihen varaa. Yhteiskunnan tehtävä on tarjota jokaiselle nuorelle harrastusmahdollisuus, oli se sitten jalkapalloa tai jotakin muuta. Tämä on HJK:n tapa kantaa kortensa kekoon. Kilpailullinen, tavoitteellinen toiminta on vielä astetta kalliimpaa. Yhdenkään lahjakkaan pelaajan kehitys ei saisi olla kiinni rahasta, ilmoitti valmennuspäällikkö Joonas Rantanen.

Kun raadollisesti tuota mainosta ja tiedotetta lukee, niin juttu myydään että muka tuetaan harrastustoimintaa, mutta oikeasti fokus on tukea lahjakkuuksia=edareita.

Jos ei pidä HJK:sta, niin tämän kampanjan voi myös nähdä juonena, jolla uusilla nappulakengillä ja ulkomaanturnausmatkoilla ostetaan lahjakkuuksia muista seuroista.

En minä nyt kaikesta ole tuota mieltä, mutta virtuaalituopista vetoa, että puolet tästä profetiasta toteutuu .....

Toisaalta nimenomaan edareissa harrastaminen on kallista. Kyllä kaupunginosajengeissä harrastamiseen riittää yleensä hieman vähävaraisemman perheenkin rahat.

Mun silmään rahaston tarkoitus palvelee hyvin niitä, jotka oikeasti haluavat harrastaa futista, mutta perheen rahat ei riitä.
Jarkka

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 10.09.2014 klo 17:18:08

IS:n uutisen mukaan tukihaarukka oli välillä 100-2500e. Eli tukistipendi voi olla jotain välillä harrastepelaajan 2kk kulut - edaripelaajan 10kk kulut.

Uskon ilman mitään tietoa asiasta, että määrällisesti tukea saa useampi harrastepelaaja kuin edaripelaaja, mutta rahasta suurin osa kanavoituu edaripelaajille. Ja tämä on mielestäni ihan hyväksyttävää. Edarissa kulut ovat moninkertaiset ja pelaajilta vaaditaan myös pidempiaikaista sitoutumista.

Seniili seilimaakari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: koko Suomen HJK


Vastaus #41 : 10.09.2014 klo 17:23:25

liimanäppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK, Honsu


Vastaus #42 : 10.09.2014 klo 21:52:25

Ostan lipun vaikken tiedä vielä pääsenkö peliin. Ylos
Sama. Ylos
Laittakaa nyt hyvät ihmiset tuonne rahaston tilille suoraan se lipunhinta, jos ette matsiin ole menossa.
Untermars

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #43 : 11.09.2014 klo 14:09:31

Miten tuon HJK-ulottuvuuden on voinut jäädä näkemättä ;) . Vain HJK-fani pystyy tuohon. Lue tuo mainos uudelleen.


No kampanjalle on tehty ihan mainos. Kannattaa lukea vaikka se alkuun. On helposti saavutettavissa tuossa hieman ylempänä ;)

Mainoksiin kannattaa aina luottaa!

http://www.hjk.fi/docs/Aulis_Rytkonen_rahaston_saannot.pdf
- rahaston säännät eivät - ainakaan yksiselitteisesti - estä stipendien myöntämistä muiden seurojen pelaajille tai harrastajille noin ylipäänsä
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 12.09.2014 klo 12:45:31

- rahaston säännät eivät - ainakaan yksiselitteisesti - estä stipendien myöntämistä muiden seurojen pelaajille tai harrastajille noin ylipäänsä
Ei pidä paikkaansa. Rahaston säännöissä sanotaan: "Rahaston tarkoituksena on edistää ja tukea HJK seurayhteisön yhteiskuntavastuullista toimintaa, sekä poika- ja tyttöpelaajia heidän matkalla kohti menestystä." En oikein näe miten vaikkapa TPS:n junioreille myönnettävät stipendit edistäisivät nimenomaan HJK:n seurayhteisön yhteiskuntavastuullista toimintaa. Rahasto on siis kohdistettu nimenomaan HJK:n pelaajien tukemiseen.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #45 : 12.09.2014 klo 13:34:48

Ote rahaston säännöistä:
Rahasto on osa Talenttiklubi ry–yhdistystä, joka toimii rahaston ylläpitäjänä ja valitsee rahaston
johtoryhmän.


Ote HJK: virallisilta sivuilta
Talenttiklubi ry

Talenttiklubi ry:n tavoitteena on tarjota nuorille lahjakkaille pelaajille mahdollisuus kehittyä pelaajina. Lisäksi Talenttiklubi ry kehittää yhteistyössä HJK:n edustusjoukkueen ja junioriorganisaation kanssa valmennuksen laadullista tasoa tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Talenttiklubi ry:lla on farmisopimus HJK oy:n kanssa.


Eihän tässä ole mitään epäselvyyttä. HJK on tiedottanut asiasta avoimesti ja johdonmukaisesti. Ei seuran keräämien rahojen käytössä oman seuran junnutoimintaan ole mitenkään poikkeuksellista. Varmasti suurelle osalle potentiaalisia lahjoittajia silläkin on väliä, että menee nimenomaan klubin toimintaan.
Jarkka

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 07.04.2018 klo 12:45:18

Lari Vesanderin ansiokkaan kirjoituksen (https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000005632173.html) innoittamana nostan tämän yli kolme vuotta levänneen ketjun ylös.

Katselin vanhoista tiedotteista, että vuonna 2015 AR-rahasto jakoi stipendejä 7.500 € yhteensä 27 pelaajalle. Vuoden 2017 stipendejä jaettiin 15.800 € ja tänä keväänä 15.770 € yhteensä 66 pelaajalle. Vuoden 2016 stipendeistä en löytänyt minkäänlaista uutisointia.

Hyvää toimintaa, joka toivottavasti kasvaa tästä merkittävästi isommaksi.
Levante Utd

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 07.04.2018 klo 13:19:00

Hatun nosto tälle.

Mutta kun pureudutaan pintaa syvemmälle:
Seuran jäsen maksu 150 € ensimmäinen lapsi, 75 € seuraavat. Siihen päälle kuukausimaksut, lisenssit, varusteet ja vakuutukset.

2015 avustus oli 277 € per hakija. 2018 summa oli 239 € per hakija. Joten jääkö siitä yhden kuukauden kuukausimaksu jäsenmaksun maksamisen jälkeen? Tietenkin osa pelaajista saa varmaan muitakin avustuksia harrastukseen.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #48 : 07.04.2018 klo 21:33:15

Hatun nosto tälle.

Mutta kun pureudutaan pintaa syvemmälle:
Seuran jäsen maksu 150 € ensimmäinen lapsi, 75 € seuraavat. Siihen päälle kuukausimaksut, lisenssit, varusteet ja vakuutukset.

2015 avustus oli 277 € per hakija. 2018 summa oli 239 € per hakija. Joten jääkö siitä yhden kuukauden kuukausimaksu jäsenmaksun maksamisen jälkeen? Tietenkin osa pelaajista saa varmaan muitakin avustuksia harrastukseen.


Minkä seuran jäsenmaksu on muka 150€ ? ??? Yleensä noi on muutaman kympin...maksimissaan.
satunnainentallaaja

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 07.04.2018 klo 22:13:07

Minkä seuran jäsenmaksu on muka 150€ ? ??? Yleensä noi on muutaman kympin...maksimissaan.

No en oo kyl itse vielä ”muutamaan kymppiin” per kausi törmänny missään.

Kuten jutussakin mainittiin, niin klubissa noi ikäluokkamaksut (meillä niistä puhuttiin vielä seuran vuosimaksuina, johon sisältyi kausikortti liigajengin matseihin (just)), oli vuosittain jotain just tuota 700e tasoa. Toivottavasti ovat tuosta tippuneet! Sairasta rahastusta.

Mutta kyllä muualla pääkaupunkiseudulla ollaan kyl 100-200e pintaan per vanhin junnu kaudesta seuralle aina maksettu. Ja edullisempaa sit sisaruksille. Se on ihan ok summa, jotta saadaan varmistettua seurojen parempi toiminta ammattitaitoisten valmentajien kautta. Mutta seuroille valitettavasti vielä pieni summa.

Klubi saa isoja sponssirahoja liigaseuran statuksella ja edarijunnuille puoli-ilmaisia ulkomaanreissuja nimen avulla, mutta silti ne osaa rahastaa myös vanhempia.

Milloinkahan yritykset uskaltaa lähteä isommilla summilla puhtaasti juniorityön taakse? Artikkeli jälleen erinomainen äänenavaus, mutta johtaako jälleen umpikujaan?

 
Sivuja: 1 [2] 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines