FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.06.2020 klo 23:49:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mikä on oikea pelipaikka Suomen Cupin loppuottelulle?
Sonera Stadium Helsingin Töölössä - 34 (9.6%)
Helsingin Olympiastadion normaalilla lipunmyynnillä - 23 (6.5%)
Helsingin Olympiastadion siten, että katsomot täytetään vapaalippulaisilla - 43 (12.2%)
Tehtaan Kenttä Valkeakoskella - 12 (3.4%)
Ratina Tampereella - 6 (1.7%)
Veritas-Stadion Turussa - 11 (3.1%)
Avoin hakukilpailu kaikkien seurojen kesken kullekin kaudelle - 84 (23.8%)
Avoin hakukilpailu kaikkien Veikkausliiga-seurojen kesken kullekin vuodelle - 4 (1.1%)
Kiertävä isännyys Veikkausliiga-seurojen kesken - 21 (5.9%)
Kiertävä isännyys Veikkausliigan ja Ykkösen seurojen kesken - 39 (11%)
Loppuottelu aina edellisvuoden finaalin hävinneen joukkueen kotikentälle - 4 (1.1%)
Loppuottelu saman vuoden cupin välierän hävinneen joukkueen kotikentälle - 0 (0%)
Loppuottelu saman vuoden Liigacupin voittajan kotikentälle - 2 (0.6%)
Loppuottelu jommankumman finalistin kotikentällä - 22 (6.2%)
Loppuottelu puolueettomalla kentällä, jonne molemmilla joukkueilla on suunnilleen yhtä pitkä matka - 46 (13%)
Joku muu, mikä? - 2 (0.6%)
Äänestäjiä yhteensä: 350

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Mikä on oikea pelipaikka Suomen Cupin loppuottelulle?  (Luettu 6325 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Laitalinkki

Poissa Poissa


: 16.12.2014 klo 12:53:53

Olin itse asiassa ajatellut avata keskustelun ja äänestyksen Suomen Cupin loppuottelun oikeasta pelipaikasta jo heti edellisen Suomen Cupin finaalin jälkeen, mutta välillä kiire ja vielä useammin unohdus oli lykännyt asiaa. Tuolla (viime kauden) Suomen Cupin ketjussa - ja loppuotteluketjussa - on kuitenkin taitettu peistä asian tiimoilta jo pitkään. Eilen Palloliitto ilmoitti päätöksestä, että vuoden 2015 Suomen Cupin finaali pelataan Valkeakoskella, mutta äänestys lienee silti ajankohtainen tulevia vuosia silmällä pitäen. Valkeakosken loppuottelu liittyy selkeästi Suomen Cupin 60-vuotisjuhlavuoteen ja siihen, että Valkeakosken Haka oli tuolloin cupin ensimmäinen voittaja. En pidä kovinkaan todennäköisenä, että Valkeakosken isännyys toistuisi vuonna 2016.

Suomen Cup-finaaleja on pelattu historian saatossa seuraavasti (lähde wikipedia):

- Olympiastadionilla 41 kertaa vuosina 1955-1999
- Tampereella 2 kertaa (1977 ja 2001)
- Kuopiossa ja Lahdessa kerran, vuonna 1978 (kaksiosainen loppuottelu molempien finalistien kotikentällä)
- Töölön Pallokentällä kerran (1981)
- Porissa kerran (vuonna 1993)
- Finnair Stadiumilla/Sonera Stadiumilla 14 kertaa vuosina 2000-2014

Mikäli Wikipediassa oleviin yleisömäärätietoihin on luottaminen, on cupin loppuottelun ylivoimainen yleisöennätys vuodelta 1963, jolloin Olympiastadionille kokoontui peräti 14 052 katsojaa Hakan ja Reippaan väliseen loppuotteluun. Se on myös ainoa kerta, jolloin 10 000:n katsojan raja on ylittynyt. Itse asiassa edes puoleen tuosta määrästä on päästy vain seitsemän kertaa, viimeksi vuonna 1994. Sonera Stadiumilla (ml. Finnair Stadium) pelattujen loppuotteluin yleisömäärät menevät haarukkaan 1457- 5137. Merkillepantavaa on kuitenkin, että tämänvuotinen HJK:n ja Interin välinen finaali houkutteli paikalle vain 2 349 katsojaa, ja tunnelman todettiin laajalti jääneen viimevuotista vaisummaksi. Tuolloin RoPS ja KuPS houkuttelivat katsomoon yli 4 000 katsojaa (ennätys Sonskilla pelatuissa ei-HJK:llisissa finaaleissa), ja tunnelma oli erinomainen. Toki tämänvuotista yleisömäärä selittää vähän myös suunniteltua myöhäisempi ajankohta.

Jospa tällä alustuksella sopisi ryhtyä selvittämään, mikä on foorumistien kanta Suomen Cupin finaalin oikeaksi pelipaikaksi. Mukana saattaa olla joidenkuiden mielestä kornejakin vaihtoehtoja, mutta pyrin tekemään kattauksesta laajan. Ja toki saa muistuttaa, jos jotain unohtui. Alla pieni selvitys äänestysvaihtoehdoista:

1) Sonera Stadium ei paljon perusteluja kaipaa. Jo perinteinen cup-finaalin paikka, ja 2010-luvun Veikkausliigaa dominoineen HJK:n muovimattoinen kotikenttä. Cup-juna sallittava?

2) Suomen suurin stadion ja maajoukkueen kotikenttä. Aito nurmi. Olisi tosin käytettävissä vasta vuonna 2019. Jäisikö tunnelma kolkoksi lähes tyhjällä stadionilla?

3) Suomen suurin stadion ja maajoukkueen kotikenttä. Aito nurmi. Olisi tosin käytettävissä vasta vuonna 2019. Pitäisikö stadion täyttää vaikkapa juniorijalkapalloilijoilla tai muilla ilmaislippulaisilla, jotta tunnelma saataisiin kohdilleen ja kipinää jalkapalloon sytytettyä?

4) Tehtaan Kenttä pääsee näyttämään kyntensä cup-kaudella 2015. Keinonurmi, mutta muuten ollut luotettava kansainvälisten pelien näyttämönä.

5) Maajoukkueen tuleva kotiareena vuosina 2016-2018.

6) Monien mielestä Suomen paras pelkkää jalkapalloa varten rakennettu stadion, jossa luonnonnurmi. Kapasiteetti riittävä.

7) Kaikki kaupungit saavat anoa Suomen Cupin finaalia järjestettäväkseen. Palloliitto päättää isännän. Miten taataan valinnan puolueettomuus?

8 ) Kaikki Veikkausliiga-kaupungit saavat anoa Suomen Cupin finaalia järjestettäväkseen. Palloliitto päättää isännän. Miten taataan valinnan puolueettomuus?

9) Laitetaan finaali-isännyys kiertämään vuosittain Veikkausliiga-seurojen kesken. Jos jokin seura putoaa sarjasta, se skipataan. Jos jokin seura ei halua järjestää finaalia, isännyys siirtyy jonossa seuraavalle.

10) Sama juttu kuin kohdassa 9, mutta otetaan Ykkösen joukkueet mukaan kiertoon.

11) Loppuottelu järjestetään edellisen vuoden cup-finaalin hävinneen joukkueen kotikentällä, eli esim. vuonna 2015 finaali olisi tuotu Turkuun. Kyseessä olisi lohdutuspalkinto tai pikemminkin palkinto välieräpelin voittamisesta. Ennen välierävoitto saattoi tarkoittaa eurokentille pääsyä, nyt tuo porkkana on poistunut, vaan Eurooppaan pääsee cupin kautta vain finaalin voittamalla. Tuo olisi pieni bonuspalkinto Suomen Cupin kakkoselle. Jos finaalihäviäjä ei halua loppuottelua järjestää, isännyyttä tarjotaan cup-voittajalle.

12) Välierien hävinneet osapuolet saisivat hakea isännyyttä saman vuoden finaalille. Finaali olisi tällöin aina puolueettomalla kentällä, eikä kotietua olisi kenelläkään. Kaikki saisivat kokea cup-junan/-bussin/-laivan tunnelman. Tänä vuonna ehdokkaita olisivat olleet Lahti ja Maarianhamina.

13) Loppuottelu Liigacupin voittajan kotikentällä. Antaisi pienen lisäpanoksen Liigacupiin, joka nykyisellään ei kovin monia sykähdytä.

14) Loppuottelu jommankumman finalistin kotikentälle. Kotiyleisö sallittava? Finalistien välille avoin haku, mutta miten taattaisiin puolueettomuus? HJK:lle "isännyys" on osunut ties kuinka usein, mutta olisiko esim. viime vuoden finaali pitänyt pelata joko Kuopiossa tai Rovaniemellä?

15) Loppuottelu puolueettomalla kentällä, jonne molemmilla joukkueilla on suunnilleen yhtä pitkä matka. Ei siis matkustusetua tai -haittaa joukkueille eikä kannattajille. Viime vuoden loppuottelu RoPS-KuPS esimerkiksi Oulussa ja tämänvuotinen HJK-Inter esimerkiksi Valkeakoskella.

16) Jokin muu vaihtoehto, ehdota omaa.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #1 : 16.12.2014 klo 13:09:21

7) Kaikki kaupungit saavat anoa Suomen Cupin finaalia järjestettäväkseen. Palloliitto päättää isännän.

Tämä vaihtoehto toteutettuna siten, että cup-finaalin järjestämispaikka päätetään hyvissä ajoin "palkintona" olosuhdeparannuksista. Tulevia paikkoja voisivat olla siis Hietalahden uusi stadikka, Nottajoki, Kisapuisto uuden pääkatsomon valmistuttua, Tammelan uusi stadikka jne...
Mattmattmatt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #2 : 16.12.2014 klo 15:05:22

Itse olisin kyllä sen kannalla, että kaikki pystyisivät hakemaan finaalia, kunhan stadion täyttää tietyt reunaehdot. Noilla vaihtoehdoilla kun esimerkiksi jos finaalia kierrätettäisiin Veikkausliigaseurojen (tai liigan ja Ykkösen) kesken niin finaali päätyisi jossain vaiheessa esimerkiksi Tapiolaan. Ja toisaalta, jos esimerkiksi Haka tippuisi Kakkoseen niin Tehtis jäisi ulkopuolelle jne.

Seiskalle sinänsä peukkua siis, kunhan tietyt reunaehdot olisi paperilla ja näistä pidettäisiin kiinni. Lisäpisteitä tässä voisi tosiaan saada noista olosuhdeparannuksista.

Yksi vaihtoehto olisi myös, että otettaisiin kiertoon Finski (tai miksei Olympiastadion ja junnuilmaisflabat), Veritas, Tehtis jne mitat täyttävät stadionit, ja näistä valittaisiin aina se puolueeton vaihtoehto. Näin vältyttäisiin siltä, että Klubi pelaa jokaisen finaalin kotikentällä sinne päästessään. 15 toki sinänsä hyvä jos vastaava ratkaisu on aina mahdollinen. Reissun pituus nyt sinänsä ei ole itseisarvo kun on finaalista kyse, kunhan nyt pyrittäisiin välttämään esimerkiksi HJK - TPS -finaalia Rovaniemellä. Välierät sen sijaan tulisi pelata sillä tavalla, että kenttä on puolueeton ja about puolessa välissä. Pelattiinko ne muuten viime vuonna näin tai jollain kaudella?
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #3 : 16.12.2014 klo 15:33:49

Pelattiinko ne muuten viime vuonna näin tai jollain kaudella?

KuPS ja MyPa pelasivat mikkelissä muutama vuosi takaperin välierän, kun p*lluliiton suurvisiirit eivät ihan jaksaneet katsella alkuperäisen viime hetken kuningasideansa päällekkäisyyksiä kv-matsien kalentereiden kanssa.
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #4 : 16.12.2014 klo 15:38:34

Eiköhän nämä höntsät plus junnumaaotteluiden pelipaikat päätetä aika pitkälti puheenjohtajavaalin aikana.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #5 : 16.12.2014 klo 15:58:23

Tämä vaihtoehto toteutettuna siten, että cup-finaalin järjestämispaikka päätetään hyvissä ajoin "palkintona" olosuhdeparannuksista. Tulevia paikkoja voisivat olla siis Hietalahden uusi stadikka, Nottajoki, Kisapuisto uuden pääkatsomon valmistuttua, Tammelan uusi stadikka jne...


Näin. Ylos

Olosuhdeparannusten lisäksi voidaan huomioida erilaisia juhlavuosia.
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #6 : 16.12.2014 klo 16:03:49


Näin. Ylos

Olosuhdeparannusten lisäksi voidaan huomioida erilaisia juhlavuosia.

Ylos todellakin

Ja mielummin sellaisia paikkakuntia joilla ei pelata miljoonaa liigaottelua joita ei edes oma väki tule katsomaan. Valkeakoski on esimerkiksi tänä vuonna hyvä valinta. Ensi kerralla Oulu ja sen jälkeen Vaasa?
« Viimeksi muokattu: 16.12.2014 klo 16:05:59 kirjoittanut MacGyver »
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 16.12.2014 klo 20:34:56

Olen samaa mieltä enemmistön kanssa. Cup-isännyys pitäisi olla paikkakunnalle kunnia-asia ja tästä todella kilpailtaisiin. Saisi cupikin ihan uutta nostetta kuin homehtuneessa Hesassa.

Mutta tässäkin pitää muistaa, että mikään yksittäinen taikatemppu ei ole avain onneen. Kiertävä isäntä olisi kuitenkin yksi hyvä asia todellisissa toimenpiteissä cupin arvon ja profiilin nostamiseksi.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #8 : 16.12.2014 klo 20:38:33

Tämä vaihtoehto toteutettuna siten, että cup-finaalin järjestämispaikka päätetään hyvissä ajoin "palkintona" olosuhdeparannuksista. Tulevia paikkoja voisivat olla siis Hietalahden uusi stadikka, Nottajoki, Kisapuisto uuden pääkatsomon valmistuttua, Tammelan uusi stadikka jne...

Juuri näin. Kun katsoo mitä satsauksia kunnat tekevät saadakseen Kalevan kisat tai Itä-lännen niin ehkä tämä voisi olla hyvä keino kiihdyttää olosuhdeinvestointeja.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 16.12.2014 klo 23:49:25

Juuri näin. Kun katsoo mitä satsauksia kunnat tekevät saadakseen Kalevan kisat tai Itä-lännen niin ehkä tämä voisi olla hyvä keino kiihdyttää olosuhdeinvestointeja.
Tämä on ihan totta. Toisaalta olen edelleen sitä mieltä, että Suomen Cupin loppuottelu pitäisi pelata Olympiastadionilla. Nyt sinne ei kuitenkaan päästä useampaan vuoteen, joten ainakin vuoteen 2019 ehditään hyvin kokeilla muitakin vaihtoehtoja.

Totta kai Olympiastadionilla voisi olla loppuottelussa aika väljää, mutta voisihan sinne hyvin jakaa junnujoukkueille ilmaislippuja. Muut katsojat kulkisivat luonnollisesti lippuluukun kautta.
Tango Rosario

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki limaniput


Vastaus #10 : 17.12.2014 klo 01:23:05

Periaatteessa en minä näe mitään syytä, miksi finaali pitäisi pelata joka vuosi Helsingissä, ainakaan muualla kuin maan päästadionilla. Ei cupin kierrättäminen ole mikään ihmetemppu, jolla kisan arvostusta nostetaan, mutta voisihan sitäkin tasapuolisuuden takia kokeilla kun kerta suunnilleen kaikkea muutakin on jo aikojen saatossa yritetty.
naula

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP & Huuhkajat


Vastaus #11 : 17.12.2014 klo 01:44:15

Totta kai Olympiastadionilla voisi olla loppuottelussa aika väljää, mutta voisihan sinne hyvin jakaa junnujoukkueille ilmaislippuja. Muut katsojat kulkisivat luonnollisesti lippuluukun kautta.

Kai Olympiastadion-finaalissa voisi olla varsin hyvä tunnelma, jos vaikka molempien joukkueiden katsojat sekä tuularit aseteltaisiin pääkatsomoon? Tämän arvauksen perustan siihen, että jo kesällä HIFK:n kannattajat saivat kuuleman mukaan stadikalle varsin hyvän tunnelman Ykkösen peleihin, vaikka yleisöä stadion-peleissä oli joku 1000-2000. Finaalissa nyt kuitenkin yleensä molempien joukkueiden kannattajia on niin paljon että he voisivat saada samanlaisen tunnelman.
Mulder

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #12 : 17.12.2014 klo 02:42:59

Periaatteessa en minä näe mitään syytä, miksi finaali pitäisi pelata joka vuosi Helsingissä, ainakaan muualla kuin maan päästadionilla. Ei cupin kierrättäminen ole mikään ihmetemppu, jolla kisan arvostusta nostetaan, mutta voisihan sitäkin tasapuolisuuden takia kokeilla kun kerta suunnilleen kaikkea muutakin on jo aikojen saatossa yritetty.

Juuri näin. Cupin arvostuksen nostamiseksi ei saa riittää pelkkä finaalin siirto toiselle paikkakunnalle. Muuten käy todennäköisesti niin, että finaalin yleisömäärä ja kiinnostus junnaa paikallaan ja 3-5 vuoden päästä tähän keksitään ratkaisuna siirtää finaali "sinne minne se kuuluukin" eli Helsinkiin.

Paikkakuntaa voisi kierrättää palkintona sen mukaan missä olosuhteita laitetaan kuntoon, kuten ylempänä ehdotettiin. Tähän ja tapahtuman markkinointiin (josta on ennen vastannut pelkästään liitto) lisäporkkanaa sen verran, että järjestävä seura/kaupunki saa enemmistön lipputuloista itselleen ja oheismyynnin kokonaan. Kiinnostusta herättämään vielä jotain äänestystä, jossa jalkapalloyleisö pääsee osin itse vaikuttamaan seuraavan vuoden finaalistadioniin.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 17.12.2014 klo 11:25:23

Äänestäjiä on tässä vaiheessa 118, joten kenties tässä on pienen väliyhteenvedon paikka:

- Nykyinen (tai hetkellisesti entinen) ratkaisu pelata cup-finaali Sonera Stadiumilla ei tunnu äänestäjiä vakuuttavan. Kymmenen ääntä on tässä vaiheessa varsin vähän, joten muutosta selvästi toivotaan.

- Helsingissä paljon suositummalta vaihtoehdolta vaikuttaa Olympiastadion, joskin enemmistö toivoo, että Stadikka täytettäisiin esim. ilmaiseksi sisään päästettävillä junnufutaajilla. Eikä Olympiastadion toki ole käytettävissä ennen vuotta 2019.

- "Hassutteluvaihtoehdoille", eli cup-finaalin isännän ratkeamiselle Liigacupin tai itse Suomen Cupin ottelutulosten perusteella, ei löydy muutamaa hajaääntä lukuun ottamatta kannatusta.

- Finaali puolueettomalla kentällä tuntuu olevan selvästi useamman mieleen kuin finaali jommankumman finalistin kotikentällä.

- Selvästi suosituimmalta vaihtoehdolta vaikuttaa tässä vaiheessa kaikille avoin hakukilpailu, ja Palloliiton tekemä valinta hakijoiden keskuudesta. Monien yhteisenä toiveena on, että finalisti palkitaan stadionolosuhteiden kehittämisestä. Pitäisikö loppuottelupaikkakunta sitten valita jo edellisen kauden puolella (kuten esim. tänä vuonna tehtiin), vai sittenkin esim. vasta cupin puolivälierien jälkeen, jotta varmistuttaisiin siitä, että peli todella pelattaisiin puolueettomalla paikkakunnalla?

Ja toki äänestys pysyy edelleen vielä pitkään auki, jotta kantaa sopii ottaa muidenkin...
HuonoKunto

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 17.12.2014 klo 18:30:38

Töölön jalkapallostadion Helsingissä. Stadikka kun yleisömäärän voidaan olettaa olevan noin 10 000. Eli ei vielä hetkeen.

Suurin eteenpäin meno olisi sulkea HJK cupista ulos. Niille se on aina ollut pelkkä rasite ja ne antaa sen näkyä ja kuulua. Arvostusta koko kilpailu ei tule klubilta koskaan saamaan, vaan ensimmäinen askel olisi sen näkyvän dissaamisen lopettaminen. Kiitos.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #15 : 17.12.2014 klo 21:56:44

- Selvästi suosituimmalta vaihtoehdolta vaikuttaa tässä vaiheessa kaikille avoin hakukilpailu, ja Palloliiton tekemä valinta hakijoiden keskuudesta. Monien yhteisenä toiveena on, että finalisti palkitaan stadionolosuhteiden kehittämisestä. Pitäisikö loppuottelupaikkakunta sitten valita jo edellisen kauden puolella (kuten esim. tänä vuonna tehtiin), vai sittenkin esim. vasta cupin puolivälierien jälkeen, jotta varmistuttaisiin siitä, että peli todella pelattaisiin puolueettomalla paikkakunnalla?

Ja toki äänestys pysyy edelleen vielä pitkään auki, jotta kantaa sopii ottaa muidenkin...


Valinta aina mielellään 3-4 vuotta ennen tapahtumaa niin sitä voidaan oikeasti käyttää olosuhdekehityksen vipuna. Sen jalkapallohenkisen kaupunkinvaltuutetun varkaudessa tai imatralla on paljon helpompi vedota siihen, että Palloliitto myöntää meille cup-finaalin joka tuo kaupunkiin viisi tuhatta vierasta jos teemme siitä nyt päätöksen.

Finaalista pitäisi myös pystyä kehittämään koko viikonlopun tapahtuma, johon jalkapallokansa myös muualta kun finaalijoukkueiden kaupungeista vaeltaa paikalle ja täyttää kirkonkylän baarit ja hotellit. Jälleen kerran katse pesikseen, yleisurheiluun ja kuninkuusraveihin miten se tehdään. (Ja aavistan jo, että puritanistit täällä ovat sitä mieltä että homma menee pilalle jos siihen ympätään finaalin lisäksi kaikkea muuta oheistapahtuma.)

Ja sillä ei ole yhtään mitään väliä jos toinen finaalijoukkueista osuukin finaalipaikkakunnalta.Pyhäinhäväistys

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 17.12.2014 klo 22:11:01

Finaalista pitäisi myös pystyä kehittämään koko viikonlopun tapahtuma, johon jalkapallokansa myös muualta kun finaalijoukkueiden kaupungeista vaeltaa paikalle ja täyttää kirkonkylän baarit ja hotellit.

Finaalitapahtumankin kehittäminen pitäisi lähteä siitä, että tehdään koko Cupista jalkapallokansan läpi futiskauden kestävä tapahtuma, eikä hukata sitä minnekään tammikuun aamuhallivuoroihin niille harvalle paikkakunnalle, joista pelaamiseen soveltuva halli siis ylipäätään löytyy. Nyt mennään ihan perse edellä puuhun, kun yritetään epätoivoisesti duunata jotain isoa häppeninkia finaalista, mutta itse kilpailu ei kiinnosta ketään.
Venire

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter Turku


Vastaus #17 : 17.12.2014 klo 23:04:32

Davis Cup-tyyliin arvotaan, kuka isännöi ensimmäistä kyseisten joukkueiden välistä cup-ottelua, ja sitten vuorotellaan. Koskisi jokaista kierrosta. Tietyn sarjatason alapuolella sitten automaattinen kotietu alasarjalaiselle ensimmäisillä kierroksilla, ja kääntäen vuorottelua sovellettaisiin joukkueiden välillä vain silloin kun ne pelaavat määriteltyjen sarjatasojen sisällä/myöhemmillä kierroksilla. Sovelletaan takautuvasti.
Vlad Kepes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kulttuurikeynesianismi


Vastaus #18 : 18.12.2014 klo 01:32:29

Hakukilpailu sitten kun meillä on tarpeeksi hyviä stadioneita. Ilman muuta kannatan sitä että uudistetut Hietalahti ja Tammela, sekä Seinäjoen stadion saisivat pitää kertaalleen finaalin.

Uudistettu Olympiastadion on kuitenkin mielestäni kaikista toivottavin ratkaisu.
Tango Rosario

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki limaniput


Vastaus #19 : 18.12.2014 klo 02:09:51Ja sillä ei ole yhtään mitään väliä jos toinen finaalijoukkueista osuukin finaalipaikkakunnalta.


Melkein parempi vain, jos niin käy. Sehän vain lisää kiinnostusta kyseisellä paikkakunnalla sekä nostaa finaalipaikan tavoitearvoa joukkueen sisällä. Ovathan kotifinaalit mahdollisia sitä paitsi eurocupeissakin.

Toinen vaihtoehto on, että valitaan Espanjan tavoin aina muutaman isoimman kaupungin joukosta molemmille finaalijoukkueille puolueeton pelipaikka.
mustajoki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti/KTP


Vastaus #20 : 18.12.2014 klo 20:47:35

Paras vaihtoehto olisi kiertävä isännyys Veikkausliigan jaYkkösen seurojen kesken. Tämä malli antaisi isäntäjoukkueelle potkua kauden cupiin ja kotijoukkueen pääsy finaaliin takaisi hyvän tunnelman ja yleisömäärän.
Moe
Vastaus #21 : 19.12.2014 klo 00:01:32

Sonski ehdottomasti syistä että:

- Helsinki. Viime vuosina on nähty muutamia hyviä kannattajainvaasioita cup-finaaliin, enkä minä ainakaan jaksa uskoa, että samanlaiset massat esimerkiksi Rovaniemeltä tai Kuopiosta lähtisivät jonnekin Turkuun tai Valkeakoskelle
- Fasiliteeteiltaan Suomen ykkösstadion
- Maantieteellinen sijainti ihanteellinen ottaen huomioon, että todennäköisimmät finaalijoukkueet ovat Suomen alemmalta puoliskolta. Kaikista todennäköisimmin 200 km säteellä Helsingistä
- Sonskin finaalistakin on muodostunut jo eräänlainen perinne

Väitän kyllä, että se cupin arvostuskin voitaisiin saada nousuun jollain muullakin keinolla kuin sillä, että finaalia kierrätettäisiin maakunnasta toiseen. Itse asiassa mulle ainakin tulisi tuollaisesta kiertävästä finaalista mieleen ihan päinvastaisia ajatuksia. Noh, onneksi ei ainakaan ihan lähivuosina koske omaa seuraa moiset pohdinnat.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 19.12.2014 klo 01:06:44

Väitän kyllä, että se cupin arvostuskin voitaisiin saada nousuun jollain muullakin keinolla kuin sillä, että finaalia kierrätettäisiin maakunnasta toiseen.
Eiköhän se niin ole, että Cupin arvostuksen kasvu lähtee ihan muista asioista kuin loppuottelusta. Totta kai siinäkin on parannettavaa, mutta suurimmat epäkohdat ovat muualla. Pitää tosin muistaa sekin, että loppuottelun kehittäminen on helpompaa kuin koko Cupin nykytilan korjaaminen.

Noh, onneksi ei ainakaan ihan lähivuosina koske omaa seuraa moiset pohdinnat.
Itse ajattelin olla oman seurani kanssa loppuottelussa heti 2016. Ylos
kiuaskivi

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 19.12.2014 klo 13:32:53

Eihän tähän ole muuta vastausta kuin Helsingin Olympiastadion
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 20.12.2014 klo 09:42:19

Finaalista pitäisi myös pystyä kehittämään koko viikonlopun tapahtuma, johon jalkapallokansa myös muualta kun finaalijoukkueiden kaupungeista vaeltaa paikalle ja täyttää kirkonkylän baarit ja hotellit. Jälleen kerran katse pesikseen, yleisurheiluun ja kuninkuusraveihin miten se tehdään. (Ja aavistan jo, että puritanistit täällä ovat sitä mieltä että homma menee pilalle jos siihen ympätään finaalin lisäksi kaikkea muuta oheistapahtuma.)

Ja sillä ei ole yhtään mitään väliä jos toinen finaalijoukkueista osuukin finaalipaikkakunnalta.

Tämä on tärkein pointti, kun keskustellaan nimenomaisesti Cupin loppuottelusta.

Se, jos loppuottelusta onnistuttaisiin tekemään laajaa yleisö- ja mediakiinnostusta herättävä tapahtuma, ei ratkaise perustavaa laatua olevia ongelmia, mutta ei mitenkään ole ainakaan esteenä sille etteikö yleisesti ottaen kilpailun profiilia voisi nostaa. Ihmeellistä on taas ajattelu.

Ja nimenomaan tapahtuma, ei pelkästään yksi ottelu joka käydään jossain päin Suomea pelaamassa pois kuleksimasta.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines