FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.01.2023 klo 13:50:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi  (Luettu 37077 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Thalian

Poissa Poissa


: 19.12.2014 klo 14:18:08

Yritetäänpäs vaihteeksi tämmöistä, kun tuntuu, että piirien toimintaa ei liikaa käsitellä.

Eli siis katsotaan, jos tässä vaikka saataisiin hiukan keskustelua tuosta paikallisen piirin toimista. Kaikenlainen jutustelu on tervetullutta ja ruusuja sekä risuja otetaan vastaan. Varsinkin risuja luulisi riittävän, sen verran on paljon kehityskohteita olemassa... Itsehän siis toimin luottamushenkilönä piirissä eli jotain pieniä tiedonmuruja on, mutta en minä nyt mikään virallinen äänitorvi ole ja itsenäni kirjoittelen täällä.

Piirin toimintahan koki aika suuren mullistuksen tässä tämän vuoden aikana, kun ensin vaihtui piiripäällikkö ja sitten jäi puheenjohtajakin pois syyskokouksessa. Nyt kuitenkin on uusia voimia johtopaikoilla ja toimintaa on viety eteenpäin aivan erilaisella otteella kuin aiemmin. Toivottavasti saadaan piirin toimintaa kehitettyä tulevana vuonna aivan eri tavalla kuin sitä on aiemmin tehty. Nähtäisikö jopa sellainen ihme, että piirin kommunikointi seuroihin paranisi?

Lukujen valossa piirillä menee ihan ok, sillä pelipassimäärät ovat olleet nousussa ja tänäkin vuonna nousua oli noin 4%. Samoin piirin talous on vakaalla pohjalla, vaikka nyt mitään suurta voittoa ei toki tehdäkään. Suurin ongelmakohta on tuomareiden määrä: piirin tuomari/ottelu -suhde on surkein koko Suomessa ja tähän asiaan pyritään erityisesti kiinnittämään huomiota tulena vuotena. Jyväskylässä tuomareita on ihan kohtuullisesti, mutta muu maakunta on paljon vaikeampaa aluetta ja sinne tuntuu tuomareiden saaminen olevan todella vaikeaa.

Olisikos siis jollakulla jotain kommentoitavaa ihan mistä vain futikseen liittyvästä tällä alueella? Olisi hienoa, jos saisimme jotain keskustelua herätettyä ja kukapa tietää, jos vaikka keskusteluiden perusteella tulisi jotain oikeita muutoksiakin.
#10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #1 : 19.12.2014 klo 15:19:29

Ainakin piirin ulkoista viestintää voisi parantaa paljon. Nyt sieltä saa lähinnä vittuilua ja välinpitämättömiä kommenttejä asiallisiin kysymyksiin ja uteluihin. Luulisi että seuratoimioita arvostettaisiin edes vähän alusta, kerta kaikki konkreettinen kilpailutoiminnan/ottelutapahtumien raportointi on ulkoisestettu seuroille, vaikka varmasti palkkioita ei ole toimiston puolelta pienennetty.
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 21.12.2014 klo 12:55:32

Olisiko tässä nyt viisi vuotta yritetty piiriä saada uskomaan, etten ole enää Soulsin puheenjohtaja ja ne yhteystiedot voisi sieltä Resultcodesta poistaa, mutta yhäpä vain soittoja tulee seuran asioihin liittyen. Varmaan onnistuisi jos tuonne itse marssisi lyömään nyrkkiä pöytään henkilötodistusten ja riskosreskiteriotteiden kera, mutta onhan se vähän kummalliselta tuntunut, etteivät sähköpostit auta mitään eikä netissäkään pysty itse asiaa muuttamaan. Eiköhän tuota vielä letkuissakin pääse vastailemaan ystävyysottelupyyntöihin.

Ei first world problem, mutta tiettyä sujuvuutta toivoisi tämänkaltaisten asioiden osalta. Muutoin kokemukset ovat ihan ok silloin kun aikanaan piirissä tuli asioitua.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 21.12.2014 klo 13:16:42

Olisiko tässä nyt viisi vuotta yritetty piiriä saada uskomaan, etten ole enää Soulsin puheenjohtaja ja ne yhteystiedot voisi sieltä Resultcodesta poistaa, mutta yhäpä vain soittoja tulee seuran asioihin liittyen. Varmaan onnistuisi jos tuonne itse marssisi lyömään nyrkkiä pöytään henkilötodistusten ja riskosreskiteriotteiden kera, mutta onhan se vähän kummalliselta tuntunut, etteivät sähköpostit auta mitään eikä netissäkään pysty itse asiaa muuttamaan. Eiköhän tuota vielä letkuissakin pääse vastailemaan ystävyysottelupyyntöihin.

Resultcoden kanssa on joo ongelmia, jotka johtuvat paljon siitä, että ominaisuuksia on niin paljon, että niitä ei osaa kukaan käyttää kaikkia. Katselin tuossa itse äsken myös tuota RCn käyttöliittymää ja en kyllä keksinyt, että mistähän sitä pjtä voisi muuttaa, vaikka kyllä siellä jossain varmasti sellainen nappula on. Softan käyttöä kuitenkin harjoitellaan koko ajan lisää joten säkällä jossain vaiheessa tämäkin asia selviää!
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #4 : 21.12.2014 klo 15:37:10

Keski-Suomen piirille vinkiksi, että jos hommat ei toimi niin palkatkaa mut sinne.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 03.02.2015 klo 14:44:48

Piirillä on menossa nyt tuollainen seurafoorumi -kiertue, jossa seurat saisivat avata tuntojaan. Valitettavasti vain osanotto ei ole ollut ihan toivotulla tasolla, sillä kutsutuista seuroista noin 25% on tullut paikalle. Nää olisi kuitenkin niitä tilaisuuksia, joissa oikeasti voisi päästä vaikuttamaan siihen piirin toimintaan, joten toivoisi porukalta vähän aktiivisempaa osanottoa. Toivottavasti tulevissa foorumeissa olisi enemmän porukkaa, sillä ihan hyvää keskustelua näissäkin on ollut. Mielipiteiden kirjo voisi vain olla laajempi.
liukas playboy

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 12.06.2015 klo 09:39:05

Esittäisin pari viehkoa toivetta, kun kuitenkin täällä pyörivät:

Viimestään ensi kauden alkuun pitäisi laittaa kuntoon ja selkeästi kirjata, sekä laittaa esille ainakin:

- Farmisäännöt
- Kaksoisedarin säännöt
- Sähköisten pöytäkirjojen käytännöt
- Kaikki muutkin yhteiset pelisäännöt
 
Nyt on niin monenlaista käytäntöä ja tulkinnan varaa, että ei mitään järkeä. Sähköpostitse saat eri vastauksen kuin ohjeissa mainitaan ja yleensä sekin riippuu henkilöstä. Jos sieltä nyt kukaan vaivautuu vastamaan.

Vähän menee Persumaiseksi purnaamiseksi, mutta maksetaanko tästä puuhastelusta oikeasti moisia summia? Vuodesta toiseen kenttien laidalla näitä puidaan, mutta samat jehut siellä pitävät valtaa ja vittuilevat jos joku rohkenee kyseenalaistaa näitä.

FIFAN mallilla ihan juurille asti? Tämäkö se on sitä Grassrootsia :D
« Viimeksi muokattu: 12.06.2015 klo 10:14:36 kirjoittanut liukas playboy »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 12.06.2015 klo 10:35:51


Vuodesta toiseen kenttien laidalla näitä puidaan, mutta samat jehut siellä pitävät valtaa

Piirillähän on uusi päällikkö, joka on ollut alle vuoden puikoissa. Joskohan mies toisi vähän muutosta toimintakulttuuriinkin. Onhan se kyllä sinänsä ollut aika erikoista, että toimintaohjeet tulevat tasan tarkkaan kauden alussa sähköpostilla ja jos haluaa niistä vaikka jotain tarkastaa, niin pitää joko olla se sähköposti jemmassa, tai sitten pitää kysyä aiheesta suoraan toimistolta. Nykyaikaisempi tapa olisi ehkä pistää nuo tiedot webbisivuille, mutta ne sivut ovat kyllä aika hirveät ja pitävät sisällään aika vähän relevanttia tietoa.
manuforever

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 22.07.2015 klo 09:44:48

Keski-Suomen piirillä toiminta ei ole ollut viimevuosina kovinkaan tehokasta.

Ihmettelen kovasti, että miksi esimerkiksi tietyissä ikäryhmissä ei saada aikaan tasojoukkueilla toimivaa piirisarjaa, kun muualla toimii hyvinkin.

Nyt joutuu nuoremmat pelaamaan vanhempien sarjassa siinä toivossa että saavat kovempia pelejä. Mielestäni tämä kehiytys ei ole kovinkaan suotavaa ainakaan pitkällä tähtäimellä.

Samoin resultcode ja sen tilastojen paikkansapitävyys ei oikein toimi, kun osalla joukkueista ei näy kuin muutama peli...

Viimevuonna piirisarjan pelit ja otteluohjelma oli aivan mitä sattuu ja välillä joukkueet meni väärille kentille ja väärään aikaan, kun tiedottamisesta ei ollut ollenkaan ja eikä muuttuneita paikkoja infottu minnekkään. Tänävuonna tilanne ei oikeastaan ole parantunut.

Tämä koskee lähinnä nuorimpia junioreita ainakin -04 ikäluokkaan asti.

Jotain pitäisi tehdä, koska ei se voi olla niin vaikeaa, jos asiat on saatu muuallakin toimimaan.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 22.07.2015 klo 10:58:29

Pistin palautteen eteenpäin. En uskalla itse kommentoida sisältöä, kun junnufutis ei ole mun vahvaa aluetta enkä tiedä kovin tarkasti, miten se on organisoitu. Sen tosin allekirjoitan noin yleisellä tasolla, että tiedotus ei ole toiminut ja sitä pyritäänkin parantamaan tulevaisuudessa.
old coach

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 22.07.2015 klo 14:09:56

Olen valmentanut junnuja Etelä- ja Keski-Suomessa. Enpä usko tällä hetkellä Keski-Suomesta löytyvän riittävää määrää tasokkaita pelaajia noihin talenttisarjoihin. Eihän täältä saada kasaan edes kahta kilpailukykyistä joukkuetta per ikäryhmä Puolen Suomen Liigaan.
Piirin sarjojen taso nousee, kun seurojen pelaajakehityksen taso nousee. Ei noita hyvätasoisia joukkueita käsittääkseni missään piirin varastossa ole, kyllä se työ pitää seuroissa tehdä. Kun on tullut katseltua vähän muitakin maakuntia, niin jäljessä ollaan, meillä vähän laadukkaampaa toimintaa on vain parissa seurassa. Aktiiviaikoina piti omille joukkueille hakea pelejä pitkin maata, ei riittänyt taso piirin alueella eikä riitä nytkään, kun olen tilannetta sivusta seurannut. Olisihan tilanne ihan toinen, jos meillä olisi valmennus sillä tasolla, että omassa maakunnassa olisi vaikka 4-5 kova tasoista joukkuetta per ikäluokka, siihen on vielä matkaa ja kovasti jumppaa seuroissa tehtävänä. Resultcode tuli tutuksi myös, meillä ainakin ongelmana oli se, että jojo oli laiska päivittämään tuloksia ja siksi oli tulokset miten sattuu. Tsemppiä koutseille, koittakaa jaksaa.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 22.07.2015 klo 14:13:19

Niin, se tosiaan kannattaa muistaa, että olemme aika pieni piiri. Pelaajapopulaation ollessa semipieni, niin se rajaa mahdollisuuksia rakentaa useita sarjoja kun joukkueita ei vain ole. Tämähän on näkynyt pahiten siinä, että vanhimmissa junnuissa ei piirisarjoja saada ollenkaan pystyyn, kun osallistujia olisi ollut 2-3 joukkueen verran.
manuforever

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 22.07.2015 klo 18:26:51

Piirin pitäisi ehdottomasti vaatia seuroilta sitä, että valmentajien koulutusta pitäisi lisätä. (Tietty koulutus tietynikäisille). Tämä siksi kun liian monessa seurassa valmennetaan mutu-tuntumalla. Piirin pitää vaatia seuroilta enemmän niin silloin saadaan lisää pelaajia ja parempia valmentajia.
Toinen juttu, piiriltä/palloliitolta voisi tulla suositus pelityylistä millä pelataan. Esim. nyt kun tulee 8vs.8 pelit niin voisi kuvitella, että kaikki mentäisiin yhdessä paremmin eteenpäin kun olisi selkeä pelityyli millä pelata.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 22.07.2015 klo 18:36:56

Oon aika varma, että on pelaajan kehitystä haittaava asia, mikäli vastustajat pelaavat aina samalla taktiikalla. On vain hyvä, että junnuna vastustajien taktiikassa on varianssia, jolloin on pakko vähän soveltaa siellä kentällä.
manuforever

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 22.07.2015 klo 20:20:53

Tuohon yhtenäiseen ryhmitykseen palatakseni niin ainakin suurimmilla seuroilla on yhtenäinen suunnitelma siitä miten pelataan ja tätä suunnitelmaa ainakin seuratasolla toteutetaan. Tästä on se hyöty, että tietty tapa pelata on opittu jo pikkujunnuna niin myöhemmin sitä pelitapaa on siis helppo toteuttaa ja samalla varioida tarpeen mukaan. Näin toimitaan esim. keski-euroopassa ja ehkä parhaana esimerkkinä tästä muuan Amsterdamin Ajax.
Näin siis seuratsolla suurissa seuroissa. Siksi otin asian esille, koska se helpottaisi varmasti pikkuseurojen tilannetta, kun ei niin ammattitaitoiset valmentajat ole valmentamassa ja peluuttamassa.
liukas playboy

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 22.07.2015 klo 21:15:13

Ymmärsinkö oikein, että haluat piirin kaikille seuroille yhtenevät taktiikat? :D

Piirihän on nimenomaan seurojen yhteisö. Tai sen pitäisi olla. Eli seurat muodostavat piirin, ei toistepäin tai mitenkään muuten.

Näiden seurojen välillä on luonnollinen kilpailu joka sarjassa, lasketaan sitten sarjatilannetta tai ei. Saman seuran sisällä voidaan sitten taktiikoista sopia mitä halutaan, mutta eipähän nuo siellä Hollannissakaan taida koko piirissä napsutella Ajaxin kolmiopelillä.

Kaikkea sitä tuleekin luettua :o
manuforever

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 22.07.2015 klo 22:09:51

Nyt ymmärsit liukas playboy hiukka väärin. Tarkoitan siis sitä, että kun moni pikkuseura painii sen ongelman kanssa ettei seuroissa ole oikeasti osaamista niin toin vaan esille, josko piiri voisi kouluttaa/antaa ohjeistusta seuroille kuinka toimia joissain asioissa... En tiedä onko piirin tehtävä, mutta voisi viedä Suomalaista jalkapalloa eteenpäin. Ja siihenhän me kaikki pyrimme.

liukas playboy

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 23.07.2015 klo 07:18:27

No sitähän minäkin.

Ongelma ei taida olla koulutuksen puute, vaan toimijoiden puute. Paikkakuntakohtaisia eroja on paljon, mutta jollain pitäisi saada lisää toimijoita lajin pariin. Nyt siellä puuhastelevat vain pieni osa junnujen vanhempia, muiden tyytyessä vaatimaan parempaa.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 04.08.2015 klo 13:16:22

Valmentajakoulutuksessa opettaja kutsui Keski-Suomea juniorijalkapallon mustaksi aukoksi. Luulin vitsiksi. Nauroin. Nyt olen seurannut keskisuomalaista junioritoimintaa seitsemisen vuotta. Ei naurata enää.

Paljon on menty pahimmista ajoista eteenpäin. Olosuhteet ovat parantuneet keinonurmien ja Vehkahallin myötä. Junnujen harjoitusmäärät ovat lisääntyneet ja harjoittelusta on tullut tavoitteellisempaa. Paljon on silti parannettavaa. Ainakin poikafutiksen puolella joukkueiden menestymättömyys Piirien turnauksissa ja esimerkiksi Puolen Suomen liigassa kertovat karua kieltä Piirin jalkapallotoiminnan tasosta.

Alla muutama näkemys, miten piiri voisi toimia paremmin.

PIIRIJOUKKUEET
Piirijoukkuetoiminta on retuperällä. Tai päätelkää itse: http://www.palloliitto.fi/keski-suomi/pelaajakehitys/piirijoukkueet/pojat

Sivuilta saa kaivettua esiin P01 piirijoukkueen vastuuhenkilöt. Tulevia tapahtumia tai mitään muutakaan tietoa ei ole. P02:n vastuuhenkilöitä ei ole eikä tulevia tapahtumia. Tapahtumia on muutama mennyt piirihaavi sekä yksi pelitapahtuma. Muutaman piirihaavin kentän reunalta seuranneena voin myös sanoa, etteivät tapahtumat loistaneet tasoltaan.

Ensimmäinen juttu olisi nimetä piirijoukkueiden vastuuhenkilöt.

Toiseksi piirijoukkueita pitäisi olla kaksi ikäluokkaa kohden. Piirin ykkösjoukkue olisi se, missä kootaan ikäluokan ehdoton kärki koko piiristä, kokoon ja syntymäkuukauteen katsomatta. Kakkosporukka voisi olla ryhmä, jossa joukkue kasataan loppuvuonna syntyneistä tai muuten fyysiseltä kasvultaan jäljessä olevista pelaajista. Kakkosjoukkue voi pelata sekä oman ikäisiä, että vuotta nuorempia joukkueita vastaan. Samaa käytäntöä voisi esitellä muillekin piireille. Loppuvuonna syntyneiden kilpailullisesti heikompi tilanne ei ole jalkapallon tai Suomen yksinoikeus ja näkyy lähes kaikissa huippu-urheilun tilastoissa. Muutama maa on siihen herännyt. Muistaakseni esimerkiksi Espanjassa on kokeiltu perustaa loppuvuonna syntyneille omia maajoukkueita.

Kolmanneksi piirijoukkueet voisivat järjestää oikeasti aktiivista ja tavoitteellista toimintaa. Tuntuu käsittämättömältä, että tällä hetkellä Keski-Suomen piirillä ei ole poikajoukkueille ainoatakaan tulevaa tapahtumaa missään ikäluokassa.

Nykyisellään piirijoukkueiden puolesta tuntee lähinnä myötähäpeää.

SEUROJEN YHTEISTOIMINTA
Piirin tulisi olla paremmin tukemassa seurojen elinkelpoisuutta ja seurojen yhteistyötä. Pienet seurat kituvat, kun ei ole valmentajia eikä vuoroja. Lopulta, kun siirrytään 11vs11 peleihin, ei ole enää joukkuettakaan. Pienemmät seurat syyttävät helposti JJK:ta pelaajien imuroinnista, vaikka oma pesä on siivoamatta eikä joukkuetoiminta millään täytä tavoitteellisen harjoittelun vaatimuksia.

JJK taas seurana keskittyy niin innokkaasti pieniksi puristettuihin edustusjoukkueisiinsa, että haastajat jäävät kokoelmiksi sekavia haastaja-harrastepelaajia, joissa valmentaja on pulassa moninaisen materiaalin ja liian vähäisten resurssien kanssa. Yhteistyötä joukkueiden välillä ei saada aikaiseksi edes seuran sisällä, saatikka toisten seurojen kanssa.

Tämä seurojen kykenemättömyys yhteistyöhön näkyy esimerkiksi siinä, ettei PSL:an ole muutamaan ikäluokkaan saatu kuin yksi pelikelpoinen joukkue, osassa ei juuri sitäkään. Edes JJK:n edustusjoukkueen menestys ei näissä sarjoissa päätä huimaa. Kaikissa PSL ikäluokissa on kuitenkin riittävä määrä riittävän hyviä pelaajia, jotta sarjoihin saataisiin kaksi yli keskitason joukkuetta. Tämä edellyttäisi yhteistoimintaa, johon ei toistaiseksi ole kyetty. Yksikään joukkue ei voi todeta tähän, että kyllä me, mutta nuo muut eivät. Olen sivusta seurannut yrityksiä useammankin joukkueen ja ikäluokan kanssa eikä tilanteeseen ole yhtä syyllistä vaan ikäluokasta riippuen kukin joukkue kusee vuorollaan toisten muroihin.

Pahimpina kärsijöinä isojen poikien kitkerässä nokittelussa ovat juniorit ja keskisuomalainen jalkapallo.

Piirin pitäisi tukea yhteistoimintaa ja kannustaa siihen. Jos nyt otetaan esimerkiksi nuo tämän vuoden PSL ikäluokat ja vilkaistaan, mitä olisi voinut tehdä.

02 ikäluokassa JJK:n edustuksella on mennyt hyvin sekä PSL:ssa että muuten. Ikäluokassa olisi pelaajia toiseenkin vähintään keskikastin PSL joukkueeseen. Nyt kourallinen potentiaalisista pelaajista pelasi JJK:n haastajissa, kourallinen Komeetoissa ja kourallinen PaRi:n 01 joukkueessa. Yksittäisiä pelaajia löytyisi myös piirin pienemmiltä paikkakunnilta, kuten Joutsasta. Yhteistyötä ikäluokassa ehdotettiin muutamaankin otteeseen, mutta joukkueet päättivät mieluummin toimia kukin omillaan. Lopulta toinenkin joukkue PSL:ssa oli JJK:sta. Haastajajoukkue JJK Red selvitti tiensä sarjaan karsintojen kautta. Joukkue koostui 02 haastajista ja 03 kilpajoukkuepelaajista. Lopputuloksena oli kevätkaudelta 11 tappiota maalierolla 0-77.

01 ikäluokassa tilanne ei ole erityisen ruusuinen. JJK:n edustus oli 12 joukkueen sarjassa yhdeksäs. Toista joukkuetta ei ollut. Palokan riento voitti paikallisissa karsinnoissa JJK:n haastajajoukkueen, mutta putosi Jipolle. PaRi sai kuitenkin paikan syksyn kierroksille. Joukkue on saanut koottua kentälle omat parhaat 02 ja 01 juniorinsa, hyviä pelaajia pienemmistä seuroista sekä muutaman seurasiirron JJK:sta. Joukkue voi jo olla riittävän hyvä selviämään sarjassa. Nähtäväksi jää. Yhteisjoukkueella menestymismahdollisuudet olisivat paremmat. Esimerkiksi Komeettojen 00 joukkueessa pelaa 5-6 pelaajaa, joiden taso riittäisi PSL peleihin. Samoin JJK:n haastajissa on yhä muutama potentiaalinen pelaaja ja kuten arvata saattaa, pienemmistä seuroista löytyy muutama kelvollinen juniori. Yhteistyötä ei tässäkään ikäluokassa saatu aikaiseksi. JJK:n sisäisen yhteistyön puuttuminen ja muut haasteet ikäluokassa ovat aiheuttaneet sen, että liikenne seurasta ulos on ollut vilkasta.

00 ikäluokassa mukana oli kaksi joukkuetta, JJK:n edustus ja Komeetat. Menestys jäi molemmilla vaatimattomaksi. Joukkueet löytyvät 9 joukkueen sarjassa sijoilta 7 ja 8. Tätä ikäluokkaa on vaivannut pitkään sama kuin muitakin. JJK:n edustusjoukkue on hyvin pitkälle toiminut itsenäisesti, vailla yhteistyötä haastajien tai toisten seurojen kanssa. Muut kuin edustuksen pelaajat ovat olleet vailla tavoitteellista harjoittelua. Kun murrosikä tuo lopettamisia ja muita haasteita, ei pelaajamateriaalia yhtäkkiä enää olekaan tuosta vain otettavissa ellei haastajatoimintaa ole hoidettu kunnolla. Ikäluokka siirtyy ensi vuonna B-junioreihin, jossa odottavat omat haasteensa. En ehkä tänä vuonna olisi enää tähän ikäluokkaan edes yrittänyt rakentaa kummoista yhteistyötä, mutta aiempina vuosina hyvällä toiminnalla olisi saatu aikaiseksi se, että ikäluokan kärki olisi leveämpi eikä pelaamisen taso romahda, jos yksittäinen avainpelaaja siirtyy ikäluokkaa vanhempiin.

Summa summarum. Minusta pienen piirin, jossa seurojen tavoitteellinen toiminta ei tahdo pysyä muun Suomen mukana kuin hetkittäin, pitäisi tehdä Piirin avustuksella yhteistyötä. Esimerkiksi PSL:n osalta se voisi tarkoittaa sitä, että JJK:n edustus pelaa sarjaa omillaan. He siihen pystyvät. Loput tasoltaan riittävät pelaajat koetetaan Piirin avustuksella koota (ilman seurasiirtoja) pienempien seurojen yhteisjoukkueeksi. Tässä jokin seura voi toimia ns. emoseurana joka pääosin vastaa toiminnan organisoinnista ja josta esimerkiksi vastuuvalmentaja tulee. 01 ikäluokassa tämä voisi olla Palokan Riento ja 02 ikäluokassa Komeetat. 00 meni jo, mutta 03:ssa kykenevä seura taitaisi olla taas Komeetat. Olennaista olisi saada Piiri tukemaan ja ohjaamaan yhteistyötä, koska keskenään seurat eivät siihen tunnu kykenevän. Olisi jopa jollain tasolla mahdollista, että aiemmin esittämäni Piirin 2 joukkue linkittyisi tähän toimintaan.

Kilpatason yhteistyöhön liittyy aina pelkoja seurasiirroista ja oman toiminnan näivettymisestä. Siksi olisi samalla ensisijaisen tärkeää tukea osallistuvien joukkueiden omaa toimintaa ja välttää kaikkien pelaajien keskittymistä yhden tai kahden joukkueen alle, kuten tällä hetkellä on tapahtumassa. Missä esimerkiksi ovat Nousun, Muuramen, Säynätsalon, Joutsan, Laukaan, Jämsänkosken yms. joukkueet 11vs11 piirisarjoista. Joukkueiden toiminta on vilkasta pikkujunioreissa, mutta sitten ne vain katoavat. Uskon, että paremmalla organisoinnilla, yhteistyöllä, ohjaamisella ja tukemisella pienempienkin seurojen joukkueet säilyisivät elinkelpoisina pidempään.

PIIRISARJAT
Piti kirjoittaa vielä kolmannesta kipupisteestä eli piirisarjoista, mutta nyt loppui aika ja energia. Olihan sitä tuossakin ja tuskin edeltävääkään kukaan jaksaa kokonaan lukea. Palaan joskus asiaan. Jos palaan.
« Viimeksi muokattu: 04.08.2015 klo 13:22:27 kirjoittanut Lenko »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 04.08.2015 klo 14:21:26

Hyvää pohdintaa!

PIIRIJOUKKUEET

Piirijoukkueissa paljon on kyse rahasta. Piirijoukkuetoiminta on jo nyt semikallista osallistujille ja ei se piirillekään ilmaista ole. Paljon on kehittämistä, mutta ilman suuria satsauksia ne ovat vaikeita.

Lainaus
SEUROJEN YHTEISTOIMINTA

Olisi kyllä elintärkeää, että seurat tekisivät enemmän yhteistyötä. Tähän on pyrkinyt myös piiri ja täällähän oli keväällä tuo seurafoorumi, jossa oli tarkoitus luoda tällaista yhteistoimintaa. Osallistumisprosentti jäi vain aika alhaiseksi, mikä nostaa haasteita yhteistoiminnan kehittämisessä. Ketään kun ei voida pakottaa tekemään yhteistyötä ja jos paikalle ei tulla, niin vaikea siinä on mitään viritellä.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 05.08.2015 klo 07:56:12

...paljon on kyse rahasta.

Suomi on köyhä, Palloliitto on köyhä, Piiri on köyhä, seurat ovat köyhiä, joukkueet ovat köyhiä ja pelaajat ne vasta köyhiä ovatkin. Siksi kai suomalainen jalkapallokin on niin köyhää, sanan kaikissa merkityksissä. Rahaa ei ole yht'äkkiä tulossa enemmän kuin aiemmin. Jonkun pitäisi kehittyä nykyisellä rahamäärällä.


...jos paikalle ei tulla...

Pyydettiinkö? Ihan henkilökohtaisesti? Kaikki Keski-Suomen yhteistyön kannalta merkittävät henkilöt on soitettu päivässä läpi. Kerrottiinko, mitä yritetään? Tiedettiinkö itsekään?
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 05.08.2015 klo 08:30:12

Pyydettiinkö? Ihan henkilökohtaisesti? Kaikki Keski-Suomen yhteistyön kannalta merkittävät henkilöt on soitettu päivässä läpi. Kerrottiinko, mitä yritetään? Tiedettiinkö itsekään?

Jokainen seura kutsuttiin paikalle. Kellään yksittäisellä henkilöllä tuskin on tietoa, ketkä ovat niitä merkittäviä henkilöitä, joten henkilökohtaisia kutsuja tuskin lähetettiin kovin monelle. Kyllä seurojen pitää tietää, ketkä ovat niitä henkilöitä, joiden osallistuminen on merkittävää.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 05.08.2015 klo 09:26:42

Jokainen seura kutsuttiin paikalle. Kellään yksittäisellä henkilöllä tuskin on tietoa, ketkä ovat niitä merkittäviä henkilöitä, joten henkilökohtaisia kutsuja tuskin lähetettiin kovin monelle. Kyllä seurojen pitää tietää, ketkä ovat niitä henkilöitä, joiden osallistuminen on merkittävää.

Montako seuraa Keski-Suomessa on, joissa on toiminnanjohtaja tai vastaava? Riittävätkö yhden käden sormet vai tarvitaanko kahta? Ei se ole suuri joukko, joka pitäisi saada ensimmäiseen tapaamiseen paikalle ja jolle pitäisi soittaa. Sitten voi ottaa seuraavaan tapaamiseen muuta henkilökuntaa ja valmentajia. Pitäisi tietysti olla selkeä idea ja agenda, jota haluaa edistää. "Tulkaas juttelemaan niin mietitään" ei taida viedä hommaa eteenpäin.

Enkä sano, etteivät ihmiset tienneet, mutta tämä on vähän kuin puhelinmarkkinointia. Henkilökohtaisesti on vaikeampi sanoa ei kuin sähköpostille. Pohjimmiltaan Keski-Suomen jalkapalloihmiset tahtovat hyvää paikalliselle jalkapallolle ja ymmärtävät yhteistyön merkityksen. Jos piiristä joku soittaa ja sanoo, nyt aletaan tehdä piirijohtoisesti yhteistyötä näillä ja näillä spekseillä, meillä on varattu hommaan tämä ihminen ja nämä resurssit, toimintatapa on jotensakin tämä, tavoitteet nämä, tule paikalle, tämä on tärkeää, niin ihmiset tulevat.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2015 klo 09:32:48 kirjoittanut Lenko »
#10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #23 : 05.08.2015 klo 10:37:44

Piiriltä nyt on ihan turha odottaa mitään mistään asiasta. Täysi puuhasteluyksikkö josta vuosi vuodelta siirretään enemmän tehtäviä seuroille.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 08.08.2015 klo 09:19:42

Kiitos vastauksista ja yrityksestä saada aikaan vuoropuhelua, vaikka kovin antoisaksi sananvaihto ei yltynytkään.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa