Halsti on kunnossa ja matkustanut joukkueen mukana. Saa nähdä mahtuuko Halsti avaukseen. Perry Kitchen on saletti avaaja keskikentän keskustaan, kaveriksi joko Davy Arnaud tai Halsti. Toisaalta toppari Steve Birnbaum on kärsinyt polvivaivoista, joten mahdollista on myös Halstin pelaaminen Birnbaumin paikalla topparina. Todennäköisimpänä kuitenkin pidetään, että valmentaja luottaa "vanhoihin" pelaajiin, joten Arnaud ja Birnbaum ottavat avauksen paikat ja Halsti aloittaa penkillä.
Hyvä korjaus. Joku selittämätön laskuvirhe mulla tuossa. América lienee mukanaolijoista tämän kisan suursuosikki joka tapauksessa.
Saattoi olla siitä kiinni, että Portlandin ja Olimpian taisto jatkopaikasta oli äärimmäisen tiukka. Molemmille lohkossa yhdeksän pistettä ja Portlandin maaliero oli parempi, mutta jatkopaikka ratkaistaan ensisijaisesti keskinäisten otteluiden perusteella ja Olimpia eteni jatkoon keskinäisten otteluiden vierasmaalien perusteella, Portland-Olimpia päättyi 4-2, kun taas Olimpia-Portland 3-1.
Jos nyt avataan vielä Halstin mahdollisen CL-debyytin lähestyessä CONCACAF:in Mestarien liigan formaattia ja mukaan pääseviä seuroja. Turnaushan aloitetaan syksyllä kahdeksalla kolmen joukkueen lohkolla, joiden voittajat etenevät kevään puolivälieriin, joista sitten luonnolisesti jatkona välierät ja finaali.
24 lohkovaiheen paikkaa jakautuvat seuraavasti:
Pohjois-Amerikan alue 12 paikkaa:
USA ja Meksiko molemmat 4
Kanada 1
Karibia 3 (Pienet Karibian maat pelaavat Karibian mestaruusturnauksen, joissa kolme paikaa jaetaan)
Väli-Amerikan alue 12 paikkaa:
Costa Rica 3
Honduras, El Salvador, Guatemala ja Panama kaikki 2
Nicaragua 1
Eli tällä kertaa kaikki Costa Rican seurat jatkossa, mikä on jo melkoinen sensaatio, kun yleensä painotetusta lohkojaosta johtuen Meksiko ja USA ovat lohkovaihetta dominoineet, mutta molemmilta heikko suoritus tällä kertaa. Nykyisen kaudelta 2008/09 alkaneen, Mestarien liigaksi kutsutun, formaatin aikana turnaus on ollut täyttä Meksikon juhlaa. Kaikki kuusi nykymuotoista turnausta ovat päättyneet meksikolaisseuran voittoon ja vain kerran finaali ei ole ollut meksikolaisten keskinäinen koitos, kun Salt Lake eteni finaaliin keväällä 2011. Tällä kaudella on siis suuri mahdollisuus poikkeukseen, ainakin sen osalta, ettei finaali olisi meksikolaisten keskinäinen. Joskin jatkossa olevat mekskolaisseurat, America ja Pachuca ovat tietysti turnauksen selkeät suosikit tässä vaiheessa. DCU ja costaricalaiset oletettavasti kovimmat haastajat, Montrealin ja Olimpian eväät luultavasti liian kevyet.
Lähes varmasti viisi MLS-seuraa selviää aina turnaukseen, kun USA:lla on neljä paikkaa ja Kanadalla yksi. Kanada luopui aiemmin käyttämästään karsintaturnauksesta ja maan ainoa paikka menee nykyään parhaiten MLS:n runkosarjassa sijoittuneelle kanadalaisseuralle (Vancouver, Toronto, Montreal). Tosin muutos aiempaan ei ole suuri, kun aiemmin Kanada järjesti erillisen neljän seuran turnauksen CL-paikasta ja MLS-kolmikon kanssa paikasta taisteli NASL:n Edmonton.
USA:n paikat menevät MLS:n runkosarjan voittajalle, runkosarjan toisen konferenssin parhaalle, finaalin voittajalle ja US Open Cupin voittajalle. Jos joku seura saavuttaa CL-paikan useammalla tavalla tai kanadalaisseura päätyy CL-paikkaan oikeuttavalle sijalle jaetaan paikka MLS:n runkosarjapisteissä parhaiten sijoittuneelle, joka ei kisaan muuten pääsisi. US Open Cupissa on mukana USA:n muidenkin sarjojen seurat, joten sitä kautta on erittäin pieni mahdollisuus, etteivät kaikki USA:n paikat menisi MLS-seuroille.