FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.08.2020 klo 02:12:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 56 [57] 58
 
Kirjoittaja Aihe: HJK:n markkinointi: Kilpailua sohvaa vastaan  (Luettu 269199 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Akitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, suomalaiset maailmalla


Vastaus #1400 : 21.03.2019 klo 16:23:01

Avataanpas hieman omaa kommenttia, kun siitä ehti jo pieni sota syttyä.

Muutama onkin täällä jo nostanut esiin ne asiat, mihin itse mainoksessa kiinnitin huomiota – tuotantoarvoon ja luovaan toteutukseen. Kumpaankahan ei ole merkittävästi satsattu. On selvästi haluttu tuoda esiin, että Klubi on yhteisö, johon kuulutaan vauvasta vaariin ja viestihän välittyykin ihan selkeästi. Se mihin luova toteutus pyrkii puolestaan monesti vaikuttamaan, eli muisti- ja tunnejäljen synnyttäminen, jää puolitiehen. Kyseessä on ihan kiva video, mutta sille tasolle jäädään, ja ainakin omat odotukseni Klubin brändille ovat muuta kuin "ihan kivoja videoita". Ennen muinoin siinä onkin onnistuttu (jopa ennen SMM:n aikaa, joskin paljon samojen suunnittelijoiden toimesta). Etenkin kun mietitään TV:n kaltaista massamediaa (ja sen vaatimia mediainvestointeja), "ihan kiva" tuskin on kenenkään toiveissa.

Enkä sano, että aiempi mainonta oli parempaa, koska se oli tehty eri kohderyhmälle (kannattajat), vaan koska se oli parempaa mainontaa. Oivallutti ja herätti tunteita. Tämä nyt valittu kohderyhmä on Ägän puheiden mukaan varmasti juuri oikea. Junnut ja heidän vanhempansa täytyy saada vahvemmin aktivoitua mukaan. Kysymys kuuluukin: jos he ovat osoittautuneet niin vaikeiksi saada peleihin, riittääkö siihen tämän tason muistutus, joka välittää yhteisöllisyyden ajatusta melko pinnallisella tasolla.

Ja tosiaan, vaikka Honka, HIFK tai mikään muukaan Veikkausliiga-jengi ei tämän parempaa ole pystynyt, se ei ole syy Klubille olla kurottamatta korkeammalle. Tavoitetasoa ei tarvitse hakea kuin naapurin kendoladosta, jossa tätä samaa yhteisöllisyyden ajatusta on onnistuttu välittämään nimenomaan mainoselokuvan keinoin tavalla, joka aiheuttaa kylmät väreet jopa kaltaiselleni vahvasti HIFK-antipatioita omaavalle henkilölle.

Lisää on tosiaan kuulemma tulossa, mutta luulenpa, että tässä peräänkuuluttamani toteutustapa tuskin tulee muuttumaan. Nykyisen toimistokumppanin työnjälkeä tuntuu muuallakin leimaavan se, että perimmäinen ajatus on usein hyvin löydetty, mutta toteutus ei oikein lennä. Onneksi heillä on vahvuuksia sitten muissa asioissa, joten eiköhän tämä Klubiperhekin saada vielä stadionille aktivoitua, mutta vaikuttavalla mainonnalla sitä tuskin tulemme näkemään.

E: jatketaan vielä, että oma "toivottavasti ei" -kommenttini liittyy nyt siis vielä erikseen tämän käyttämiseen TV-mainonnassa. Vaikka hintataso onkin laskenut, on TV-mainonta edelleen verrattain hintavaa, jolloin toteutuksen toivoo olevan linjassa investoinnin kanssa. Ko. video käy ihan mainiona muikkarina kausarikirjeen linkiksi tai somevideoksi, mutta oletetuilla panostuksilla toivoisi vaikuttavampaa otetta.
« Viimeksi muokattu: 21.03.2019 klo 21:54:25 kirjoittanut Akitus »
Billy the Badger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ФК «Паруса» Силтавуорэнранта


Vastaus #1401 : 21.03.2019 klo 16:44:00

Yksi viestikö noin pahasti pahoitti mielesi?

Sama, kiinnostaa muuten ihan helvetisti lukea tätä saatanallista kitinää kitinästä. On aika tympeää keskustelua.
rojadirecta

Poissa Poissa


Vastaus #1402 : 21.03.2019 klo 19:16:42

Avataanpas hieman omaa kommenttia, kun siitä ehti jo pieni sota syttyä.

Kattava ja laadukas analyysi. Vähän sinnepäin tehdyn vaikutelmaa tässä kampanjassa lisää vielä se, että tätä samaa mainoselokuvaa on nyt ajettu televisiossa, jossa se ei ole investointiin nähden erityisen laadukas, ja somessa, jossa ei myöskään ole huomioitu aika yleisesti tunnettuja tuloksellisen somemainonnan käytäntöjä - ihan siitä alkaen että eri somekanaviin ja mainospaikkoihin tehtäisiin näihin sopivat ja toimivat versiot.

Markkinoinnille ja toimistolle sen sijaan roppakaupalla kehuja vireillä olevasta junnutempauksesta kauden ensimmäiseen peliin ja #munklubi-konseptin ilmeisesti tekeillä olevasta jatkosta.
Umbron hiekkahousut

Poissa Poissa


Vastaus #1403 : 21.03.2019 klo 20:00:36

TV-laatuisella kalustolla kuvattu tuotanto nyt vain maksaa tuon verran.
No ei kyllä maksa. Riippuu ihan siitä paljonko videon tuottaja pyytää. Tuon tasoisen mainoksen voisi joku tehdä ilmaiseksi esim. koulutyönä, ja sitten taas joku isompi ja tunnettu yhtiö voisi pyytää monta kymmentä tuhatta.

Eli lyhyesti sanottuna tuon mainoksen hinta ei välttämättä ole mikään korkea (olettaen että esiintyjille ei esiintymisestä ole maksettu mainittavaa palkkaa). "Järkevänä" hintana tuon tasoisesta videosta pitäisin 1000-1500€ ja kaikki yli sen on kusetusta.

e: Ja tv-laatuisen kaluston voit ostaa jostain Gigantista muutamalla satasella (siis sellaisen jolla voi kuvata mainoksessa näkyvän kaltaista materiaalia). Tossa videossa ei ollut mitenkään erikoisen kummoinen tuotantoarvo.

e2: Veikkaan että on tehty mainos somea ajatellen ja sitten joku on vain keksinyt että hei miksei tuutattaisi tätä samaa pätkää myös televisioon?
« Viimeksi muokattu: 21.03.2019 klo 20:04:00 kirjoittanut Umbron hiekkahousut »
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #1404 : 21.03.2019 klo 21:18:20

Ja tosiaan, vaikka Honka, HIFK tai mikään muukaan Veikkausliiga-jengi ei tämän parempaa ole pystynyt, se ei ole syy Klubille kurottaa korkeammalle.

HIFK on muuten tuottanut muutamia todella laadukkaita videoita someen (mm. https://www.youtube.com/watch?v=0_yMSmf7bAg ). Lähtökohtaisesti punaisilla ei ole penniäkään ylimääräistä joten jostain lienee on löytynyt omistautunut fani tekemään näitä.

TV-mainoksia ei hirveästi taida muilla jengeillä ikinä ollakaan, joten niiden vertailu on haastavampaa.
Akitus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, suomalaiset maailmalla


Vastaus #1405 : 21.03.2019 klo 21:57:26

HIFK on muuten tuottanut muutamia todella laadukkaita videoita someen ...

Tämäkin vielä. Klubi ei ole tainnut Metzin ihme -filkan jälkeen mitään moista yrittääkään, vaikka tarinoita olisi varmasti. Samalla tuli huomattua, että lainatussa otteessa oli itseltäni jäänyt ajatus puolittaiseksi. Tarkoitushan oli sanoa, ettei ko. asia ole syy olla kurottamatta korkeammalle, mutta ajatus taisi välittyä.
rojadirecta

Poissa Poissa


Vastaus #1406 : 22.03.2019 klo 01:13:01

No ei kyllä maksa.

Tottakai kaikenlaisia hommia voidaan teettää oppilastyönä tai makkarapalkalla. Yleensä kuitenkin työstä pitää maksaa ja jos tämä mainostuotanto on tehty nykyisen toimistokumppanin kanssa, on hinta varmasti yllä esitettyä korkeampi.

Mutta tämähän ei ole ollut keskustelun pointti.

Vaan se, että pienilläkin budjeteilla on mahdollista tehdä oivaltavaa, yllättävää ja jaettavaa markkinointiviestintä, mitä klubiltakin on aiemmin nähty. Nyt ei näytä että sellaista oltaisiin tekemässä, mutta toivottavasti markkinoinnin muilla osa-alueilla skarpataan.
Umbron hiekkahousut

Poissa Poissa


Vastaus #1407 : 22.03.2019 klo 11:43:54

Tottakai kaikenlaisia hommia voidaan teettää oppilastyönä tai makkarapalkalla. Yleensä kuitenkin työstä pitää maksaa ja jos tämä mainostuotanto on tehty nykyisen toimistokumppanin kanssa, on hinta varmasti yllä esitettyä korkeampi.
Juuri näin, ja hainkin juuri sitä että sillä perusteella miltä tämä mainos näyttää, ei ole realistista olettaa että se maksaisi aiemmin jostain repäistyn 10 000 euroa. Toki se on mahdollista, mutta jos näin on niin ei kyllä hinta ja laatu kohtaa ja kannattaa harkita niitä oppilastöitä/makkarapalkkalaisia jos tämä on tyydyttävä laatutaso.
Hippo04

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, PuiU, Brentford


Vastaus #1408 : 22.03.2019 klo 14:00:42

HIFK on muuten tuottanut muutamia todella laadukkaita videoita someen (mm. https://www.youtube.com/watch?v=0_yMSmf7bAg ).

Tätä kun kehuttiin niin arvelin sen sisältävän hidastuksia ja mahtipontista musiikkia tsämppärin tyyliin. Ei pettänyt. Surkea esitys ja pitkäpiimäinen kliseepläjäys, oli budjetti tai jengi sitten mikä tahansa. Vaikea nähdä miten tuolla houkutellaan ketään katsomoon. Toimii ehkä tosifaneille nousumuistelon merkeissä.

Klubin mainos oli raikas ja hyväntuulinen. Tykkäsin. Mutta taidankin olla ykköskohderymää kys. mainokselle.
« Viimeksi muokattu: 22.03.2019 klo 14:05:17 kirjoittanut Hippo04 »
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #1409 : 22.03.2019 klo 14:45:47

HIFK:n kaltaiset videot on sellaisia, joita pyörii yhtään isompien seurojen yleisissä tiloissa, kaupassa, museossa tai muussa vastaavassa stadikan yhteydessä.

Ehkä noi sitten jäähallilla pyörii ja houkuttelee sieltä jengiä futista seuraamaan?
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #1410 : 22.03.2019 klo 17:07:59

Surkea esitys ja pitkäpiimäinen kliseepläjäys
...
Klubin mainos oli raikas ja hyväntuulinen. Tykkäsin. Mutta taidankin olla ykköskohderymää kys. mainokselle.

Makuasioita toki. Mikä mahtaa olla tämä kohderyhmä johon viittaat?
Pastor of Muppets

Poissa Poissa


Vastaus #1411 : 03.09.2019 klo 13:33:05

Viimeaikaisten otteiden pohjilta onkin ajankohtaista alkaa muistuttelemaan kausarin uusimisesta, koska "kausi 2020 lähestyy, ja HJK haluaa sinut jälleen mukaan kannustamaan joukkuetta sinivalkoisella ylpeydellä".

Joku voisi kysyä milloin joukkue alkaa pelaamaan sinivalkoisella ylpeydellä.
radics

Poissa Poissa


Vastaus #1412 : 03.09.2019 klo 14:59:59

Viimeaikaisten otteiden pohjilta onkin ajankohtaista alkaa muistuttelemaan kausarin uusimisesta, koska "kausi 2020 lähestyy, ja HJK haluaa sinut jälleen mukaan kannustamaan joukkuetta sinivalkoisella ylpeydellä".

Joku voisi kysyä milloin joukkue alkaa pelaamaan sinivalkoisella ylpeydellä.

Ainakin toimistolta tuntuu sitä ylpeyttä löytyvän toisin kuin monilta kannattajilta jotka mieluummin kusevat omiin muroihin ja ylpeilevät sillä.
Pastor of Muppets

Poissa Poissa


Vastaus #1413 : 03.09.2019 klo 15:10:36

Ainakin toimistolta tuntuu sitä ylpeyttä löytyvän toisin kuin monilta kannattajilta jotka mieluummin kusevat omiin muroihin ja ylpeilevät sillä.

Tästä jotain lisätietoja?
palloseura

Poissa Poissa


Vastaus #1414 : 03.09.2019 klo 15:15:55

Tästä jotain lisätietoja?

No tämä foorumilla itkeminen kun ei voiteta joka vuosi mestaruutta. Ja sitten kun voitetaan kaksi kertaa mestaruus putkeen yli 20 pisteen erolla niin sekään ei käy vaan kaikki on paskaa koska bana ja moni muu asia.
Itse ostan kausarin ja olen ylpeä joukkueesta vaikka lopputulos olisi kuudes sija. Omia on vain kannatettava ja tukena ollaan aina.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #1415 : 03.09.2019 klo 15:28:22

Ylpeys on toisaalta sitäkin, että ilmoittaa olevansa pettynyt jos sekä tekeminen että tulokset ovat perseestä. Sehän vain tarkoittaa, että normaali suoritus- ja vaatimustaso ovat kuin toiselta planeetalta muihin verrattuna.
cobblepot

Poissa Poissa


Vastaus #1416 : 03.09.2019 klo 15:36:45

No tämä foorumilla itkeminen kun ei voiteta joka vuosi mestaruutta. Ja sitten kun voitetaan kaksi kertaa mestaruus putkeen yli 20 pisteen erolla niin sekään ei käy vaan kaikki on paskaa koska bana ja moni muu asia.
Itse ostan kausarin ja olen ylpeä joukkueesta vaikka lopputulos olisi kuudes sija. Omia on vain kannatettava ja tukena ollaan aina.

Palloseuroilla nämä :D Ylos
radics

Poissa Poissa


Vastaus #1417 : 03.09.2019 klo 18:30:25

Nyt katotaan kuka on Klubilainen ja kuka pelkkä gloryhunter.
Samson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, New England Patriots


Vastaus #1418 : 03.09.2019 klo 18:42:55

Nyt katotaan kuka on Klubilainen ja kuka pelkkä gloryhunter.
Itsehän olen vaihtanut nimeni Klubilaiseksi jo vuosia sitten. Sen sijaan klubilainen olen ollut syntymästä saakka.
Dohle

Poissa Poissa


Vastaus #1419 : 03.09.2019 klo 19:55:23

Vittuako täällä jotain kausarin ostamisesta jankutatte? Eikös tosifaneilla ole se Klubien Klubi -kausari seuraavalle kahdellekin vuodelle jo valmiiksi? >:(
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #1420 : 03.09.2019 klo 20:42:55

Vittuako täällä jotain kausarin ostamisesta jankutatte? Eikös tosifaneilla ole se Klubien Klubi -kausari seuraavalle kahdellekin vuodelle jo valmiiksi? >:(

Lisäksi pitäisi kuulemma ääneenkannattaa. Tosifanit ei istu hiljaa, vaan huutavat äänensä käheäksi päädyssä. :)

--

En näe mitään syytä miksei Klubi markkinoisi kausareitaan ensi kaudelle juuri nyt, vaikkakin lienee järkevä spämmätä myös myöhemmin uudestaan jos joillain on vielä tunteet pinnassa tuon edellisen matsin jäljiltä.

Pastor of Muppets

Poissa Poissa


Vastaus #1421 : 04.09.2019 klo 09:34:43

Jostain kuudennesta sijasta voisi olla ylpeä, jos koko ykkösmiehistö olisi haaksirikkoutunut autiolle saarelle ja kausi jouduttaisiin vetämään läpi junnuilla ja varamiesten varamiehillä. Kun näin nyt ei kuitenkaan ole käynyt, tulokset ovat olleet nähdyn kaltaiset kaikissa kilpailuissa, ja ennen kaikkea peli on ollut pääsääntöisesti aivan hirveää paskaa, niin hankala olla tyytyväinen oikeastaan mistään tähän kauteen liittyvästä (pl. Alhon otteet uudessa roolissa ja Väänäsen nousu pelaavaan kokoonpanoon). Mitä itse ottelutapahtumiin tulee, niin Lahden kairaamisesta jäi oikeasti hyvä fiilis, mutta tässä on nyt kahden ensimmäisen pelin jälkeen voitettu liigassa sen lisäksi ainoastaan KPV kotona(saa korjata, jos muistan vääriin). Yhdenkään pistemenetyksen en muista johtuneen vastustajan hyvästä pelistä, vaan kaikki on pupellettu ihan itse. Tasainen liiga olisi ihan kiva juttu, mutta ei niin, että itse vajotaan muiden tasolle.

Jotenkin sitä vaan toivoisi, että yritetään ujuttaa mukaan edes jotain positiivistakin siinä vaiheessa kun uutta kautta aletaan markkinoida, mutta ei kai se sitten ole tarpeellista, kun varmaan itsekin taas uusin kausarin kaikesta huolimatta. Toivottavasti edes "uusille" asiakkaille kohdistettavaan markkinointiin yritetään panostaa vähän enemmän, koska kyllä siellä katsomossa ilmaislipuista huolimatta tuntuu riittävän tilaa.
John Fire

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Brahen kenttä


Vastaus #1422 : 04.09.2019 klo 09:38:03


Jos Klubi on jäämässä kuudenneksi niin kyllä europleijareista huolimatta Klubipäädyn ainoa velvollisuus on huutaa raivokkaasti että MISTÄ TEILLE MAKSETAAN?
Näin on ollut ja näin on oleva. Klubilainen ei tyydy jämäsijoihin, piste. Nämä radicsit ja palloseurat saa tietysti lässyttää mitä hyvänsä.
maakato

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #1423 : 04.09.2019 klo 10:07:18

Itsekin huudan ja valitan ja tiesmitä, kun peli on nähdyllä tasolla ja jos Klubi tulee kuudenneksi, niin raivokas mistä teille maksetaan chäntti on isosti paikallaan. Toki tämä ei poista ylpeyttä siitä, että kannattaa Suomen hienointa seuraa ja vaikka Klubin peli olisi paskaa katsomoon tullaan, koska seura merkitsee enemmän, kun paska peli/kausi (tai jopa kaudet). Kun Klubi pelaa hyvin, niin ollaan näyttämässä se katsomossa. Kun Klubi pelaa huonosti, niin ollaan näyttämässä se katsomossa.
Jallu0312

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Suomifutis, Lazio


Vastaus #1424 : 04.09.2019 klo 10:09:29

Jos Klubi on jäämässä kuudenneksi niin kyllä europleijareista huolimatta Klubipäädyn ainoa velvollisuus on huutaa raivokkaasti että MISTÄ TEILLE MAKSETAAN?
Näin on ollut ja näin on oleva. Klubilainen ei tyydy jämäsijoihin, piste. Nämä radicsit ja palloseurat saa tietysti lässyttää mitä hyvänsä.
tämä. Mutta vaikka klubi olisi tippumassa niin paikan päälle on mentävä. Ei ole mitään validia syytä olla menemättä paikalle, jos väittää olevansa oikea klubilainen.

 
Sivuja: 1 ... 56 [57] 58
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines