FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
01.12.2024 klo 05:04:44 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Kirjoittaja Aihe: Ovatko (super)junnujen harjoittelumäärät menneet överiksi?  (Luettu 21142 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Mawa

Poissa Poissa


: 01.02.2015 klo 22:23:56

poistettu
« Viimeksi muokattu: 28.04.2015 klo 18:22:52 kirjoittanut Mawa »
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #1 : 01.02.2015 klo 22:31:25

Oleellista on mikä on ohjatun harjoittelun ja mikä on omaehtoisen, jalkapallolla leikkimisen määrä ja suhde. Jälkimmäistä ei periaatteessa voi tehdä liikaa, mikäli se todella on omaehtoista ja lapsen oma leikki.
Sope

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KemPa


Vastaus #2 : 01.02.2015 klo 22:49:28

Katselin videon pätkän, jossa todettiin että Martin Ödegaardin ja Eremenkojen isät ovat treenauttaneet pojillensa pääosin pallokosketusta, laukauksia ja muuta tekniikka. Voimasta ja fysiikasta viis, ne ehtii hankkimaan myöhemmin. Voimatreeniä ei siis ole tehty (ainakaan painoilla).

Tekniikka ja fysiikka eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Enempää en jaksa nyt aiheesta. Valintana ei ole mikään joko Shefki tai pallotaituri. Pelaaja voi olla molempia.

Miksi voimatreeni on joku mörkö tai "heh heh" -naureskelun asia tai asia, jonka "ehtii hankkimaan myöhemmin." Teemu Pukki joutui Saksassa kuntokuurille, koska fysiikkaharjoittelu oli siihen asti tehty päin vittua.
L-Val.

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 01.02.2015 klo 23:13:53

Teemu Pukki joutui Saksassa kuntokuurille, koska fysiikkaharjoittelu oli siihen asti tehty päin vittua.

Ei voi tehdä sellaista asiaa päin vittua mitä ei ole alunperinkään tehty. Pukki on siitä esimerkki miksi nuoria pitää juuri harjoituttaa kokonaisvaltaisesti niin ei tule sitten näitä ongelmia.


Mutta Suomessa yleinen ongelma yli lajirajojen on tuo lasten ja nuorten omaehtoisen liikunnan vähäisyys, ja edelleen väheneminen. Koska vanhemmat eivät nykyään enää viitsi, niin seurat nostavat sitten ohjattujen kertojen määriä, että pystytään jotenkin vastaamaan aikuisiällä tuleviin kilpaurheilun vaatimuksiin. Jokainen joka on toiminut eri lajeissa tietää, että tämä "hätä" on yhteinen.
sateentekijä

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 02.02.2015 klo 21:25:10

Ensimmäiseen viestiin kommenttina, toisenlaisiakin kantoja asiaan löytyy esim.

http://www.valmennustaito.info/taito/taitotohtori/

ja siinä mainittu Hornigin & co tutkimus saksalaisten jalkapallolijoiden harjoittelutaustoista. Siinä erottavana tekijänä
oli löydetty omatoimisen pelaamisen määrä.

Tämä siis liittyen harjoittelumääriin yleensä ja nimenomaan ohjatun harjoittelun/omatoimisen harjoittelun suhteeseen.
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #5 : 18.02.2015 klo 23:09:06

Aika pahasti homma tuntuu lähteneen monella seuralla rasasta noiden junnujen kanssa. Jopa alle 10 vuotiaille on ryhdytty perustamaan seuroihin virallisia kilpa-/ edustusjoukkueita. Vaikea uskoa että tuolle tielle joutuneiden lasten into jaksaa kovin pikälle kantaa mitä tuohon omaehtoiseen harjoitteluun tulee....
Hieronymus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki tarkoituksensa ymmärtävät seurat


Vastaus #6 : 20.02.2015 klo 11:31:33

Juu, kyllä nämä treenimäärät ovat melkoisia. Moni käy hikoilemassa viikottain ja vielä pallon kanssa pelaten. Se on varmaa, että suurin osa näistä lopettaa ennen rippileiriä. Minusta pallojen hankinta joukkueisiin ja pelaaminen kaltaistensa kanssa pitäisi lakisääteisesti kieltää. Vähintäänkin pitäisi muuttaa toiminta sekaryhmiksi tyttöjen ja poikien kesken. Siinä voisi olla jollekin puolueelle yksi lisäkohta vaaliohjelmaansa. Täältä on yksi varma lisä-ääni tulossa.

Nyt kaikki isät ja äidit! Sukset ja luistimet jalkaan, siitä lapset eniten tykkäävät.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 10.03.2015 klo 07:14:30

Avausviestin kysymykseen muiden maiden harjoitusmääristä löytyy Google-hakukoneella. http://www.eerikkila.fi/blogi/kirjoitukset/9/jalkapallo_vaatii_aikaista_kiinnittymista_-_sha_n_toiminta_laajenee!
SHA yrittää nyt edes ikäluokkien huiput harjoittelemaan saman verran kuin ikätoverinsa ulkomailla.

Luulisi olevan itsestäänselvyys, että ammattilaiseksi päästäkseen pitää harjoitella paljon jo pienestä pitäen. Myös se on itsestäänselvyys, että vain osa on siihen valmis.  
« Viimeksi muokattu: 10.03.2015 klo 07:21:39 kirjoittanut Savon keisari »
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #8 : 11.03.2015 klo 15:38:16

Avausviestiin: Millä perusteella todellinen ja oikea treenaaminen alkaa vasta 14-16-vuoden iässä/jälkeen? Ja mitä se sitten on siihen asti?
Mawa

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 11.03.2015 klo 23:56:47

poistettu
« Viimeksi muokattu: 28.04.2015 klo 18:23:24 kirjoittanut Mawa »
ZZlatan

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 12.03.2015 klo 00:01:03

Siis mitäh?

Alle 14-vuotiaiden harjoittelu EI ole OIKEAA HARJOITTELUA, koska lihakset eivät vielä kasva eivätkä mene hapoille?

Huh huh mitä paskaa taas.
Mawa

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 12.03.2015 klo 00:22:45

poistettu
« Viimeksi muokattu: 28.04.2015 klo 18:18:05 kirjoittanut Mawa »
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 12.03.2015 klo 09:44:48

Allekirjoitan sen, että ollakseen huippujalkapalloilija, pitää olla huippu-urheilija. Senkin allekirjoitan, että suomalainen järjestelmä ei yleensä tuota huippujalkapalloilijoita esimerkiksi siitä syystä, että he eivät fyysisiltä ominaisuuksiltaan ole eurooppalaisten tasolla. Tämä on käynyt ilmi esimerkiksi siinä, että Euroopan kentille suunnanneilla pelaajilla on usein ollut vaikeuksia nimenomaan pelikovuuden ja fysiikan kanssa. Teemu Pukki, Petteri Forsell ja mitä niitä nyt olikaan. Senkin allekirjoitan, että lihaksisto kehittyy kunnolla vasta murrosiässä eikä siksi esimerkiksi voimaharjoittelu ole kovin merkittävässä osassa lapsena.

Osin en oikein ole kirjoitustesi kanssa samaa mieltä tai en ymmärrä tekstiäsi siten kuin sen tahtoisit ymmärrettävän.

Hassunhauska hulluttelu ruotsalaisen å:n ja kirjoitusasun kanssa taas saa sinut vaikuttamaan tyhmältä ja ylimieliseltä, varsinkin kun kohdistat sen yhteen forumin asiapitoisimmista kirjoittajista. Tarkoituksesi tuskin on tehdä itsestäsi yksinkertaiselta vaikuttavaa forumnarria, joten kirjoituksissa kannattanee jatkossa pysyä asiaperusteluissa ja jättää henkilökohtaisuuksilta vaikuttavat hassuttelut sikseen.
« Viimeksi muokattu: 12.03.2015 klo 10:03:01 kirjoittanut Lenko »
Rafu10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sporting CP, Portugal, Real Madrid


Vastaus #13 : 12.03.2015 klo 10:58:17

I would doubt that the reason why, the Finnish system doesn't produce top footballers to export, is based on physical attributes. I would say, according to what I observe in the case of my own son, playing at academy level in KäPa, the system has an almost manic obsession, with physical and skill related issues.

I agree with previous statements of overload, it's just too many hours spent on the training ground, and then coaches expect children to come home and make their own routine. It's ridiculous and I do customize and manage time out of pitch, training levels and mainly, training schedule, because in the end, they are children, and therefore need time to play with friends and so on.

The main difference I see, between Portuguese and Finnish kids football behaviour, is insight, interpretation of game mechanics and decision making. They are thrown, into academy level with huge technical flaws, revealing the complete failure that the base work (regional level) is in Finland. If the base work isn't done well, nothing after that, can work properly, it's impossible to build a building, without solid foundations at the very bottom. Until the system, doesn't accept that the main reason of the failure, is within itself, caused mainly by the complete lack of vision, knowledge and football culture of it's coaches, then everything else is doomed to fail.

The problem isn't in the children, Finnish children are like any other child in the planet, wonderful and eager to play and compete, but, why can't the system teach them, what it's really relevant in order to compete well with other nations? Maybe because the coaches, are too full of themselves, lack the knowledge and love for the game, to take their/our children to another level, Finnish football my friends, mainly lack PASSION and COMPETENCE.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2015 klo 09:19:03 kirjoittanut Rafu10 »
Riemumieli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC KTP


Vastaus #14 : 12.03.2015 klo 13:27:43

Nooh. Koska joukossa on pääosa lapsia, joiden fysiikka ei ole riittävän kehittynyttä, "treenitkin" ovat murrosikään asti Suomessa aika fyysisesti aika leikkiä,
Tämä pätee varmaan vain futikseen. Muissa lajeissa hiki virtaa ja kunto kasvaa.
Demas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: aakkosjärjestyksessä: ACO, Arse, Barca..jne


Vastaus #15 : 12.03.2015 klo 13:48:46

Kehitys tapahtuu levossa. Tätä olen itse noudattanut koko pienen ikäni, en toki enää ole junnu.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #16 : 13.03.2015 klo 10:51:54

Todelliset huiput tehdään omalla ajalla. Mitä täydempi joukkuekalenteri, sitä vähemmän kehittymiselle on mahdollisuuksia.  Esimerkiksi Ilveksessä junnut poltetään älyttömillä viikkotuntimäärillä loppuun niin, että omaehtoinen treenaaminen ei enää monellekaan maistu.  Sitten seura vielä leveilee sillä, että junnumassaa on niin paljon, että joka ikäluokassa on verinen kilpailu pelipaikoista.  Sillähän niitä huippuja tuotetaan... NOT.

Hollannissa älytään vielä keventää treenimääriä pahimman murrosiän aikana - sekä henkisistä että fyysisistä syistä, kun täälläkin huudellaan, että tosi treenit pitäisi alkaa 14 vee.

ogi77

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: no onhan niitä


Vastaus #17 : 13.03.2015 klo 11:04:16

Liian paljon joukkuetreeniä, ainakin osa palaa loppuun. Kannustamista oman ajan harjoitteluun, yleiseen liikkumiseen vaikka ilman palloa jne. Meillä on 4 treeniä viikossa E11-kilpaporukassa, kilpailevat seurat vetää useimmat yhden enemmän ja taitavat pelatakin vähän enemmän kuin me. Välillä ei treenisuorittaminen meidänkään tapahtumamäärillä ole optimaalista ja pojille on sanottu, että treeneihin ei tulla siksi että saadaan harjoitteluprosentit kondikseen vaan siksi että halutaan kehittyä. Eli on sallittua olla silloin tällöin pois ja pitää lepopäivä jos tuntuu että ei treeneihin pysty keskittymään tai suorittamaan optimaalisella tavalla.

Ja taito harjoitellaan omalla ajalla, treeneissä käydään vinkit ja esimerkkisuoritteet läpi, toistot omalla ajalla.

jokkedokke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulu


Vastaus #18 : 13.03.2015 klo 11:15:56

Todelliset huiput tehdään omalla ajalla.

Joka puolella Suomea eivät olosuhteet ole ihan samalla tasolla. Siinä missä jossakin Tammisaaressa tuomi jo kukkii ja nurmikentät vihertävät, on Oulun korkeudella puoli metriä lunta. Mitenkäs se omalla ajalla palloilu tässä tilanteessa?

Noh, täällä toki sitten pelataan lätkää. Meidänkin kirkonkylämme ulkojäällä on leivottu useampia NHL-ammattilaisia, ja kourallinen SM-liigapelureita. Vähemmän sitten edes ykkösen tason pelaajia jalkapallon puolella.

Melkeen sanoisin että jos pohjoisen alueelta aiotaan tarjota mahdollisuus lahjakkaimmille ja sitoutuneimmille junnuille jalkapalloharrastuksen viemiseksi mahdollisesti puoli- tai kokoammattilaistasolle, ainoa keino tähän on tarjota tarpeeksi joukkueharjoituksia. Eihän jokaisen joukkueharjoituksen tarvitse olla coervereiden hinkkausta, kyllä sinne sekaan voi vapaampaa pelailuakin tunkea. Ja pienpelejä, paljon pienpelejä.
Rafu10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sporting CP, Portugal, Real Madrid


Vastaus #19 : 13.03.2015 klo 12:02:58

 Here are some total training load tables, used by top european clubs working on youth development.

AJ Auxerre (France)

 Age groups------------practice sessions-----------time per week-----------time per year

 U9-U11                      3x1,5 hours                      4,5 hours                     180 hours
 U12-U13                    5x2 hours                         10 hours                      400 hours
 U14-U15                    5x2 hours                         10 hours                      400 hours
 U16-U19                    8x2 hours                         16 hours                      640 hours

FC Ajax (Netherlands)

 U9-U12                     3x1,5 hours                       4,5 hours                     180 hours
 U13-U15                   7x1,5 hours                       10,5 hours                    420 hours
 U16-U19                   10x1,5 hours                     15 hours                       600 hours

Bayer Leverkusen (Germany)

 U9-U11                     3x1,5 hours                       4,5 hours                     180 hours
 U12-U16                   5x2 hours                          10 hours                      400 hours
 U17-U19                   5x2 hours + 2x1 hour         12 hours                      480 hours

 Feyenoord (Netherlands)

 U9-U10                     2x1,5 hours                       3 hours                        120 hours
 U11-U12                   3x2 hours                          6 hours                        240 hours
 U13-U19                   4x2 hours                          8 hours                        320 hours

FC Barcelona (Spain)

 U9-U11                     3x1,5 hours                       4,5 hours                     180 hours
 U12-U14                   4x1,5 hours                       6 hours                        240 hours
 U15-U17                   5x1,5 hours                       7,5 hours                     300 hours
 U18-U19                   5x1,5 hours                       7,5 hours                     300 hours

Source:




JayAi

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 13.03.2015 klo 13:30:41

Edelleen se ongelma on siinä, että Suomen tilannetta on mahdotonta vertailla suoraan johonkin vaikka Espanjaan. Kaikki ymmärtää että omalla ajalla tekevä harjoittelu on lopulta se ratkaisevin tekijä. Mutta en näe että Suomessa pelkästään harjoitusmääriä laskemalla nostettaisiin automaattisesti sitä omalla ajalla tapahtuvaa tekemistä. Oikeastaan päinvastoin. Tälläkin hetkellä ne jotka käy eniten harjoituksissa, niin niistä myös löytyy ne jotka tekee omalla ajalla eniten. Ei toki kaikki, mutta ei niistä jotka käy vähiten harjoituksissa löydy yhtään sellaista joka omalla ajalla tekisi merkittävissä määrin asioita. En siis toki ole kenenkään kotona käynyt katsomassa tilannetta, mutta kyllä sen näkee ja kuulee.

Espanjassa "kaikki" pelaa kadulla, kouluissa ja omalla ajalla. Siellä oikeasti suuri osa lapsista elää sitä unelmaa että voisi joskus päästä Barcelonaan. Siellä pihapelikulttuuri on selkeästi edellä, koulut tukevat toimintaa ja vanhemmat myös ovat paljon enemmän kannustavia omalla ajalla tapahtuvaan toimintaan. Tähän tietenkin lisätään se että seurat myös varmasti tukevat tuota jossain määrin.

Lopuksi sitten vielä tulee se, että siellä tietää että jos et omalla ajalla reenaa, niin sitten sut vaan pistetään pois akatemiasta ja otetaan joku joka tekee. Suomessa taas jos olet päässyt johonkin "edustusjengiin" niin ei sieltä kovin helposti tiputa.

Itsekkin siis olen sitä mieltä että parasta olisi jos täällä harjoittelu olisi samalla tasolla nuorimmissa ikäluokissa kuin ulkomailla, mutta samalla tiedostan että Suomea ei voi verrata johonkin Espanjaan. Tai KäPa:a Ajaxiin. Kuitenkin faktahan on, että esim. KäPa tuotti vielä 10-vuotta sitten luokkaa 0 mj-pelaajaa. Tällä hetkellä se tuottaa 10-15 juniorimaajoukkueisiin. Miksi? Koska siellä alettiin harjoitella enemmän, järjestelmällisemmin ja paremmassa ohjauksessa.

Jotkut ovat palstalla verranneet urheilua myös mm. johonkin soittamiseen, niin hyvä muistaa että soittamissa tuntimäärät ovat ihan toisella tasolla. Siis lähtien jo säännöllisistä tunneista. Jos siis tahdot huipulle.

Mielestäni siis joku 4 harjoitusta on ihan ok 10-vuotiaille(vaikka huippuakatemioissa tämä siis on sen 3), mutta jos puhutaan 6:sta niin sitten ollaan yli.
Rafu10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sporting CP, Portugal, Real Madrid


Vastaus #21 : 13.03.2015 klo 14:08:43

Some clubs in Finland, are loading more hours on their U10's, than FC Barcelona is loading on their full youth system, way up until U19. 4x2 hours+ games on Saturday+ 1,5 hour physical on Sunday, that's over 10 hours a week of football related action, it's pure madness. More quality and less quantity!
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 13.03.2015 klo 15:02:29

Suomen olosuhteet ovat täysin erilaiset kuin näillä eurooppalaisten suurseurojen akatemioilla, joten nämä vertailut ovat aika turhia. Yksi merkittävä ero on jo se, että nämä isot akatemiat keräävät lahjakkuutensa laajalta maantieteelliseltä alueelta. Jos matkat treeneihin on vaikkapa 1,5 tuntia suuntaansa, niin ei ole järkeä harjoitella 6 kertaa viikossa. Aikaa autossa kuluisi yksinkertaisesti liikaa. Tämä selittää tuon eron ainakin osittain.

En pitäisi mahdottomana sitäkään, että näiden seurojen junnuilla on joku lähiseura jonka harjoituksissa he käyvät niinä päivinä kun eivät ole akatemian harjoituksissa. Tai sitten välipäivinä harjoitellaan ja pelaillaan omaehtoisesti.
Rafu10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sporting CP, Portugal, Real Madrid


Vastaus #23 : 13.03.2015 klo 15:40:13

Driving hours? Wider scouting area? What are we talking about here? Kids from outside Barcelona, live in internship regime at La Masia, at U12 level already. We are talking about loads here, different clubs have their own number of training hours, as the table above show. Why are Finnish kids being exposed to such aggressive training loads, when nobody else in Europe does so? That's what I would like to understand, give me a reasonable explanation. I've asked this to many different coaches, and nobody seem to know the answer, who designed this programs, based on what data?
« Viimeksi muokattu: 13.03.2015 klo 15:42:47 kirjoittanut Rafu10 »
jokkedokke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulu


Vastaus #24 : 13.03.2015 klo 16:12:35

Driving hours? Wider scouting area? What are we talking about here? Kids from outside Barcelona, live in internship regime at La Masia, at U12 level already. We are talking about loads here, different clubs have their own number of training hours, as the table above show. Why are Finnish kids being exposed to such aggressive training loads, when nobody else in Europe does so? That's what I would like to understand, give me a reasonable explanation. I've asked this to many different coaches, and nobody seem to know the answer, who designed this programs, based on what data?

Snow. Lots of it. Coupled with ice. For 6 months, the outside playing season at least here up north lasts from late April until mid-October. The kids cannot play football outside, so the only option that remains is to belong to a club, and to take part in team practices. And those practice sessions are being calculated into this "aggressive training load".

Thing probably are a bit better down south.

 
Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa