FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.04.2018 klo 08:45:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mitkä maat jatkavat B-lohkosta?
Costa Rica ja Panama
Costa Rica ja Haiti
Costa Rica ja Jamaika
Panama ja Haiti
Panama ja Jamaika
Haiti ja Jamaika

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: MM 2018-karsinnat: CONCACAF  (Luettu 50207 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #75 : 26.03.2016 klo 07:58:46

Ryhmä A
Kanada - Meksiko 0-3
El Salvador - Honduras 2-2

Hondurasille varmaan hieman kitkerän makuinen pinna, sillä isäntien puskutasoitus tuli 89. minuutilla. Los Catrachos on lohkojumbona yhdellä pinnalla, joten ensi viikon kotipelistä olisi ehdottomasti otettava voitto.
 
Meksikolta taas aika vakuuttava esitys ja paremmalla tuurilla ero olisi voinut olla suurempikin, sillä maalipuut kolisivat pari kertaa ja Chicharito teki yhden hyvän soolomaalin, joka oli kuitenkin niukka paitsio. Kanadalta olen pari kotimatsia näissä karsinnoissa nähnyt ja sanoisin, että pelaavat nykyisellään kyllä selkeästi paremmin kuin vaikkapa viime kesän Gold Cupissa. Tässäkin matsissa Talavera joutui venymään pariin huipputorjuntaan. En pitäisi mitenkään mahdottomana, että menisivät kakkosena Hexagonaliin varsinkin, kun Honduras jatkaa kompurointiaan.

Ryhmä B
Jamaika - Costa Rica 1-1
Haiti - Panama 0-0

Taitaa jäädä Haitilta Hexagonal väliin, sillä kolmessa matsissa ei ole syntynyt maaliakaan ja pistepussi on sen myötä laiha. Ticoille taas hyvä vierastasuri ja jos voittavat Jamaikan ensi viikon kotimatsissaan niin jatkopaikka alkaa olla käytännössä varma.

Ryhmä C
Guatemala - USA 2-0
St Vincent & Grenadiinit - Trinidad & Tobago 2-3

Tähän lohkoon tuli ihan uutta väriä USA:n yllätystappion myötä. Isännät tekivät vartissa pari maalia eivätkä vieraat siitä enää nousseet. "Pescado" Ruizilta muten varsin varma viimeistely läpiajossa Tuoppi. USA on tällä hetkellä lohkokolmosena, mutta eiköhän maa itsensä jatkoon kampea, kun jäljellä on vielä pari kotimatsiakin. Guatemalan jatkopaikka on sen sijaan yhä aika kivisen tien takana; tämä vaatinee reissupelin voittoa joko Trinidad & Tobagosta tai USA:sta enkä oikein jaksa uskoa tähän skenaarioon. Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 26.03.2016 klo 10:01:32

Hyvät summaukset Chamagolilta. Tuoppi Enpä pystynyt mitään matsia itse nyt katselemaan, mutta toki tulosten kimppuun heti aamutuimaan. Varsin tasapelivetoinen kierros, mutta huikeimpana tuloksena toki tuo Guatemalan voitto USA:sta. USA:lta aikamoista rämpimistä toistaiseksi, mutta uskon kyllä itsekin, että jenkit sieltä vielä kahden joukkoon puristavat. Harmi, että Guatemala kohtaa T&T:n jo viidennellä eikä vasta viimeisellä kierroksella. Jos T&T:n jatkopaikka olisi ollut jo varma, olisi se saattanut ottaa vähän kevyemmin Guatemalaa vastaan, mutta nyt tuo etu menee USA:lle.

Voitto oli muuten Guatemalan ensimmäinen USA:sta sitten vuoden 1984, ja kautta aikain ensimmäinen panoksellisessa ottelussa. Maiden keskinäinen statistiikka on varsin mielenkiintoinen. Guatemala vei nimiinsä kolme ensimmäistä (2x 1977 ja kerran 1984, kaikki friendlyjä) ja sen jälkeiset 20 peliä olivat menneet jenkeille saldolla 14-6-0. Ja nyt sitten vihdoin Guatemalan neljäs voitto.

Kanada on tosiaan esiintynyt totuttua pirteämmin, ja kun Hondurasin rämpiminen jatkuu, ei Kanadan jatkopaikka ole lainkaan tuulesta temmattu ajatus. B-lohkon toinen jatkopaikka mennee jakoon syyskuun Panama-Jamaika -matsissa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #77 : 26.03.2016 klo 13:19:16

Voitto oli muuten Guatemalan ensimmäinen USA:sta sitten vuoden 1984, ja kautta aikain ensimmäinen panoksellisessa ottelussa. Maiden keskinäinen statistiikka on varsin mielenkiintoinen. Guatemala vei nimiinsä kolme ensimmäistä (2x 1977 ja kerran 1984, kaikki friendlyjä) ja sen jälkeiset 20 peliä olivat menneet jenkeille saldolla 14-6-0. Ja nyt sitten vihdoin Guatemalan neljäs voitto.
Aika erikoinen tilasto, Guatemala on kuitenkin kelvollinen Väli-Amerikan maa, joten en olisi uskonut, että se ollut noin vaikeaa USA:ta vastaan. Jenkkien jäljellä olevat kotipelit ovat siis lohkon kovempia maita vastaan ja noista irronnee 4-6 pinnaa. Ja kun Karibian "lomareissulta" tullee täyspotti, niin Hexagonalin paikka tulee luultavammin lopulta aika selkeästi.

Aika väljä on myös karsintojen aikataulu, kun tämän tuplakierroksen jälkeen pelataan tosiaan vasta syyskuussa. Toisaalta kesällä on Copa Centenario ja varmaan myös Karibian alueen ja Väli-Amerikan omat mestaruusskabat. Nämä kun toimivat myös karsintaturnauksina vuoden 2017 Gold Cupiin.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 30.03.2016 klo 11:51:21

CONCACAF:issa ei viime yönä yllätyksiä nähty, vaan kaikki kuusi peliä päättyivät kotivoittoihin yhteismaalein 18-0. Samalla Meksiko varmisti ensimmäisenä maana paikkansa Hexagonalissa, ja hyvin on pullat uunissa muillakin suurilla. Tecatito Corona on tehnyt nyt maalin kolmessa peräkkäisessä karsintapelissä, joten nuorukaisesta tulee koko ajan vain tärkeämpi pelaaja Meksikolle.

Tämä lohkovaihe pelataan päätökseensä syyskuussa kahdella ottelukierroksella, ja jokaisessa lohkossa on heti seuraavana pelipäivänä 2.9. herkulliset match-upin tarjolla. A-lohkon toinen jatkaja ratkaistaneen ottelussa Honduras-Kanada. Voitolla Honduras on hyvin vahvoilla jatkamaan, mutta tasapeli olisi Kanadallekin ihan hyvä tulos. On hyvin mahdollista, että viimeisten otteluiden jälkeen päädytään maalierovertailuun, ja siinä Hondurasilla on tällä hetkellä kolmen maalin etu Kanadaan nähden. Toki El Salvadorkin voi vielä pakkaa sotkea, mutta se vaatisi käytännössä Meksikon kukistamista seuraavassa ottelussa.

B-lohkossa Costa Rica nousi 10 pisteeseen, ja on käytännössä jo varmasti jatkossa, sinetti vain yhä puuttuu. Jokseenkin yhtä varmasti Haiti on jo ulkona. Toisesta paikasta jatkoon pelaavat Panama ja Jamaika seuraavalla kierroksella Panamassa. Panamalle tasapelikin olisi riittävän hyvä tulos, mutta Jamaikan jatkohaaveet vaativat vierasvoittoa.

C-lohkoa johtaa yhä Trinidad & Tobago, mutta USA:n vakuuttava 4-0 -voitto Guatemalasta vei jenkit selville vesille. USA:lla on jatkopaikka oikein mukavasti omissa käsissä, ja seuraavaksi edessä reissu Saint Vincent & Grenadiineille, jonka teoreettisetkin jatkosaumat ovat jo kadonneet. Guatemala voi yhä nousta kolmospaikalta T&T:n ohi, mutta se vaatii ehdottomasti vierasvoiton saarilta 2. syyskuuta. Tuolloin sille riittäisi jatkopaikkaan joka tapauksessa voitto kotikentällä Saint Vincent & Grenadiineista päätösottelussa. Mielenkiintoinen lohko.
Mangwie Ylmsteen

Poissa Poissa


Vastaus #79 : 30.03.2016 klo 13:27:31

Eipä täältäkään hirvittävästi vaihtelua Venäjän kisoihin ole tulossa. Neljä vuotta sitten tuossa karsinnan viimeisessä vaiheessa pelasivat USA, Costa Rica, Honduras, Meksiko, Panama ja Jamaika. Nyt todennäköisimmän vaihtoehdon mukaan Jamaika korvaantuu Trinidadilla. Panama (ja teoriassa vielä Guatemala) tyrkyllä olevat ensikertalaiset lopputurnaukseen.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 30.03.2016 klo 15:26:26

Eipä täältäkään hirvittävästi vaihtelua Venäjän kisoihin ole tulossa. Neljä vuotta sitten tuossa karsinnan viimeisessä vaiheessa pelasivat USA, Costa Rica, Honduras, Meksiko, Panama ja Jamaika. Nyt todennäköisimmän vaihtoehdon mukaan Jamaika korvaantuu Trinidadilla. Panama (ja teoriassa vielä Guatemala) tyrkyllä olevat ensikertalaiset lopputurnaukseen.

Ja tähänkin syynä lähinnä vain tuo armottoman kova B-lohkon arpa, sillä pidän kyllä sekä Panaman että Jamaikan tämän hetken tasoa kovempana kuin Hondurasin tai T&T:n, mutta kuolemanlohkon takia toisen on pakko jäädä rannalle. Eiköhän sieltä perinteiseen tapaan suorat kisapaikat mene Meksikolle, USA:lle ja Costa Ricalle, mutta veikkaan kyllä edelleen, että näiden ohella Panama pääsee suorittamaan MM-kisadebyyttinsä. Nelospaikka haltuun ja jatkokarsinnassa sitten päähän jotain Arabiemiraatteja tai Qataria.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #81 : 27.08.2016 klo 09:17:15

Nostellaas ylöspäin, sillä karsinnat jatkuvat ensi viikolla ja pari-kolme Hexagonaliin menijää voi hyvinkin ratketa.

Lohko A

3/9
Honduras - Kanada  klo 00.06
El Salvador - Meksiko klo 05.06

Tasapisteissä olevien Hondurasin ja Kanadan välinen kohtaaminen on yksi kierroksen pääpeleistä, sillä panoksena on lohkon kakkospaikka. Kanada olisi varmasti tyytyväinen pinnaankin, sillä se kohtaa päätöskiekalla El Salvadorin kotonaan, kun taas Hondurasilla on edessään vierasreissu Aztecalle. Kuten talvella tuli kirjoiteltua, niin Kanada on mennyt mielestäni pelillisesti eteenpäin vuoden 2015 Gold cupin ajoista ja esim. kotivoitto Hondurasista ei ollut mikään onnenkantamoinen. En pitäisi mitenkään mahdottomana, että hyvin puolustava joukkue hakisi sen pinnan tältä reissulta varsinkin, kun Los Catrachos ei ole näissä karsinnoissa juurikaan vakuuttanut. Honduras on kyllä uusinut ryhmäänsä melko reippaalla kädellä, sillä mukana on peräti kahdeksan Rion kisajoukkueessa ollutta pelaajaa.

Lohko B

3/9
Haiti - Costa Rica   klo 3:00
Panama - Jamaika klo 4:30

Ticot kuittaavat tasapelillä varmasti jatkopaikan ja tappiollakin voi tiketti Hexagonaliin irrota, jos toinen matsi päättyy sopivasti. Avausvoittoaan hakevalla Haitillakin on vielä teoreettiset saumat jatkoon, mutta tämä vaatisi jo melkoisesti apua muilta jengeiltä. Keylor Navas on sivussa tästä pelistä, mikä on vieraille tietysti paha takaisku. Panaman ja Jamaikan välinen matsi on kierroksen toinen pääpeli, jossa Reggae Boyzilla on aika lailla pakkovoiton paikka. Panama kun on tässä parissa selkeästi niskan päällä kolmen pinnan ja kuuden maalin erolla. Itse uskon, että vahvassa nousussa viime vuodet ollut Los Canaleros ottaa tästä voiton ja varmistaa samalla itselleen paikan Hexagonaliin. Tulivoimaan homman ei pitäisi ainakaan kaatua, sillä Luis Tejada johtaa Perun liigan maalikunkkukisaa ja myös voimahyökkääjä Roberto Nurse on ollut vahvassa iskussa Meksikon tämän kesän Liga de Ascensossa.

Lohko C

2/9
St Vincent & Grenadiinit - USA  klo 22:30
3/9
Trinidad & Tobago - Guatemala klo 2:00

Neljän pinnan takamatkalla oleva Guatemala on myös pakkovoiton edessä vierasreissullaan. Jos pinnat sattuisivat irtoamaan - mihin en usko - niin paikka finaalikierrokselle olisi myös lähellä, sillä joukkue kohtaa vikassa matsissa kotonaan lohkon heittopussin. USA hakee "Karibian lomareissultaan" voiton ja tuo voi riittää jopa Hexagonal-paikan varmistumiseen.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #82 : 03.09.2016 klo 08:25:37

Kierros meni sitten ennakkosuosikkien tahdissa ja käytännössä vain yksi paikka on enää tarjolla Hexagonaliin. A-lohkon Honduras ja Kanada kisaavat tästä ja Los Catrachos ovat suosikkeja jatkopaikan osalta. Joukkue vei viime yön keskinäisen väännön 2-1 ja johtaa kanadalaisia nyt kolmella pinnalla. Kun maalieroetuakin on viiden osuman verran, niin Honduras lähtee suhteellisen hyvistä asemista ensi viikon Azteca-kyläilyyn. Kanada kohtaa päätöspelissään kotonaan El Salvadorin ja tarvitsee tosiaan aika reippaan puoleisen voiton, mikäli mielii Hexagonaliin. Lohkon toisessa pelissä Meksiko voitti El Salvadorin 3-1.

B-lohkossa Panama voitti odotetusti Jamaikan ja eteni näin finaalikierrokselle. Molemmat maalit aika samanlaisia vastaiskuista tulleita eikä veskarilla ollut noissa hirveästi saumoja. Costa Rica haki puolestaan 0-1 voiton Haitista ja jatkaa lohkon kärjessä. Haitin saldo on tällä hetkellä yksi pinna & nolla maalia ja totuuden nimessä täytyy sanoa, että pikkuisen enemmän joukkueelta odotin, vaikka lohko onkin kova. No ehkä sitten ensi vuoden Gold Cupissa tulee jo kovempaa menestystä, sillä selkeätä kehittymistähän otteissa tässä on aiempiin vuosiin verrattuna tapahtunut.

C-lohkossa Guatemalan maajoukkuelegenda Carlos "Pescado" Ruiz iski pari maalia Trididad & Tobagoa vastaan, mutta tämä ei riittänyt, sillä matsi päättyi 2-2-tasapeliin. Isäntien sankari oli HJK:ssakin aikoinaan pelannut Joevin Jones, joka osui niin ikää kaksi kertaa. T&T varmisti tällä tuloksella paikan Hexagonaliin ja toinen piletti mennee USA:lle, joka haki Karibian reissultaan helpon 6-0-voiton. Guatemalan ainoa toivo on ottaa kotonaan St Vincent & Grenadiineistä todellinen murskavoitto ja vastaavasti USA:n pitäisi romahtaa omassa kotipelissään todella pahasti (kahdentoista malin ero näiden maiden välillä). Maininnan arvoista on sekin, että Dortmundissa pelaava 17-vuotias Christian Pulisic teki USA:lle pari maalia. Jos kehitys jatkuu tämän vuoden kaltaisena, niin USA:lle on kasvamassa kohtuullinen kultakimpale.  

edit. Cornelius Stewart oli St. Vincent & Grenadiinien avauksessa. Muita Suomifutiksesta  tuttuja nimiä ei osunut silmään; muistini mukaan pari muutakin on kyllä heidän maajoukkueryhmässään aiemmin ollut.
« Viimeksi muokattu: 03.09.2016 klo 08:44:08 kirjoittanut Chamagol »
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #83 : 06.09.2016 klo 11:46:39

Hondurasilainen liikemies tarjosi El Salvadorin pelaajille rahaa, jos he saavuttavat hyvän tuloksen Kanadaa vastaan. Pikkusummia tosin. https://www.theguardian.com/football/2016/sep/06/el-salvador-players-allege-bribe-canada-2018-world-cup-qualifier-honduras
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #84 : 07.09.2016 klo 13:01:54

CONCACAF:in neljäs vaihe pelattiin päätökseen aamuyön tunteina, ja enpä tosiaan millään ilveellä jaksanut valvoskella. Pannaan nyt kuitenkin tulokset esiin.

Guatemala-Saint Vincent ja Grenadiinit 9-3 :o - Jokohan Singapore Sling on mainittu jossain? Guatemala haki tarvitsemansa murskavoiton, mutta jatkopaikka olisi edellyttänyt vielä USA:n murskatappiota, joten adios, ja haave MM-kisadebyytistä lykkääntyi taas hamaan tulevaisuuteen. Guaten pelaajalegenda Pescadito Ruizille vaatimattomat 5 maalia, ja vaihto ajassa 90'+1, oletettavasti massiivisten aplodien saattelemana. Mahtoikohan jäädä viimeiseksi maaotteluksi? Vieraiden Cornelius Stewart pelasi puolisen tuntia lopusta.

USA-Trinidad & Tobago 4-0 - USA odotetusti lohkovoittajana Hexagonaliin. Jozy Altidorelle kaksi maalia. Pari ex-Veikkausliigamiestä kävi T&T:ltäkin kentällä. T&T niin ikään Hexagonaliin lohkokakkosena.

Costa Rica-Panama 3-1 - Cristian Bolanos viimeisteli kaksi maalia. Costa Rica ilman tappioita Hexagonaliin, ja Panama myös selvällä erolla seuraaviin jatkoon.

Jamaika-Haiti 0-2 - Haiti teki tämän vaiheen ensimmäiset maalinsa, otti ensimmäisen voittonsa ja nousi samalla lohkokolmoseksi ohi vaisusti esiintyneen Jamaikan.

Kanada-El Salvador 3-1 - Kanada otti tarvitsemansa voiton, mutta jatkoon se ei riittänyt. El Salvador pelasi vajaalla viimeiset n. 40 minuuttia.

Meksiko-Honduras 0-0 - Tasapeli varmisti Hondurasin jatkopaikan. Meksikolle tasuri oli ensimmäinen pistemenetys karsinnoissa, mutta saldo 5-1-0 maalierolla 13-1 on silti oikein vakuuttava. Matsissa näemmä peluutettiin aika paljon vähemmän peliaikaa enemmän saaneita pelaajia.

Hexagonaliin siis täysin odotetusti USA, Trinidad & Tobago, Costa Rica, Panama, Meksiko ja Honduras. Käsikirjoituksessa lukee, että suorat kisapaikat jaetaan tuttuun tapaan USA:lle, Costa Ricalle ja Meksikolle, ja playoff-paikasta kisaavat Panama ja Honduras. Itse uskon, että nyt on Panaman vuoro. T&T:llä kiusaajan rooli.
« Viimeksi muokattu: 07.09.2016 klo 13:19:30 kirjoittanut Laitalinkki »
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 07.09.2016 klo 13:17:07

Hexagonalin ohjelma:

11.11.2016

USA-Meksiko
Honduras-Panama
T&T-Costa Rica

15.11.2016

Costa Rica-USA
Panama-Meksiko
Honduras-T&T

24.3.2017

USA-Honduras
T&T-Panama
Meksiko-Costa Rica

28.3.2017

Panama-USA
Honduras-Costa Rica
T&T-Meksiko

7./8.6.2017

USA-T&T
Costa Rica-Panama
Meksiko-Honduras

11./12.6. 2017

Meksiko-USA
Panama-Honduras
Costa Rica-T&T

1.9.2017

USA-Costa Rica
Meksiko-Panama
T&T-Honduras

5.9.2017

Honduras-USA
Panama-T&T
Costa Rica-Meksiko

6.10.2017

USA-Panama
Costa Rica-Honduras
Meksiko-T&T

10.10.2017

T&T-USA
Panama-Costa Rica
Honduras-Meksiko

Kesäkuun tarkat pelipäivät selviävät, kun Meksikon otteluohjelma 17.6. alkavassa Confederations Cupissa tarkentuu. Kiire tulee El Trille joka tapauksessa reissata Venäjälle aikaerorasituksineen muineen, mutta onpahan ainakin molemmat kesäkuun pelit kotona. Oletan, että Meksiko tuonne jota kuinkin ykkösillään lähtee, toisin kuin vaikkapa Saksa, joka on jo ilmoittanut käyttävänsä Confed Cupissa osin reservimiehistöä.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 07.09.2016 klo 13:27:56

Ja kyllä, oli se Pescadito Ruizin viimeinen A-maaottelu, ja millä tavalla mies kentät hyvästelikään. Viiden maalin iltaan sisältyi miehen uran neljäs hattutemppu MM-karsinnoissa, ja samalla Ruiz nousi koko maailman MM-karsintojen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Ennätystä piti aiemmin hallussaan Iranin Ali Daei 35 karsintamaalillaan, ja Ruiz nosti karsintamaalisaldonsa saman tien 39:een. Kaikkiaan Ruiz teki Guatemalalle 68 maalia, joista siis 39 MM-karsinnoissa, 15 ystävyysotteluissa, 6 Copa de Orossa ja 6 Keski-Amerikan mestaruusturnauksissa (tuosta tosin tulee 66, mutta laskuvirhe ei olemani, vaan lähteeni :) ) .

http://www.prensalibre.com/deportes/futbol-nacional/llego-el-dia-del-adios-para-carlos-ruiz
https://www.youtube.com/watch?v=_xIW-T9KB5Q
snakewarrior

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Los Catratchos


Vastaus #87 : 07.09.2016 klo 23:19:49

Pieni sananen tässä vaiheessa Hondurasista. Jorge Luis Pinton johdolla on kolmen kuukauden kuluttua menty jo pari vuotta. Vaikka alkutaival muhkurainen olikin, niin prosessin hedelmät alkavat pikkuhiljaa paistaa jo.

Olympialaisetkin toivat ihan mukavasti vastauksia karsintaprosessiin. Jantterithan eivät tavallaan neljännen sijan myötä saavuttaneet oikein mitään, mutta tuo olikin juuri sen takia paras mitä heille voi toivoa.

Lähelle jäänyt mitalihan olisi ennen kaikkea ollut olympiateko ja sitten vasta futisteko. Nyt kaverit saivat aimo annoksen itseluottamusta kyvyistään, mutta heille jäi kuitenkin 100-prosenttinen nälkä.

Väittäisin että mm-kisoissa toiselle kierrokselle meno on kovempi juttu kuin olympiamitalin saaminen futiksessa. Voitto on sitten omassa kastissaan (koska voitto on aina voitto), mutta kyllä sellaisenkin mm-kisojen puolivälierä-välieräpaikalla helposti hautaa alleen. Joten se niistä olympialaisista.

Olympiateon kannalta sääli, futisteon kannalta siis jopa parempi.

Mikä tärkeintä- peli on parantunut. Honduras pelasi erinomaisen kontrollipelin Kanadaa vastaan ja olisi helposti voinut voittaa useammalla maalilla hieman paremmalla sihdillä ja onnella. Ottelussa jäi myös viheltämättä pari rankkaria hondurasilaisille ja kortteja kanukeille, jotka pelasivat todella kovaa. Mutta hieno peli, 90 minuuttia täyttä kontrollia. Kun katsoin peliä ei edes missään vaiheessa oikein jännittänyt, ei edes silloin kun Kanada oli siirtynyt 0-1 johtoon, niin levollisesti sai katsoa.

Meksikoa vastaan Honduras esitti etenkin hyvän 1.puoliajan ja hallitsi peliä. 2. Puoliajalla peli meni puolustusvoittoisen ja puolustustaistelun välillä, mutta siinäkin pelisuunnitelma toimi- ei yksinkertaisesti tarvinut yrittää enempää.

Hondurasin prosessi on tällä hetkellä nousujohteinen ja joukkue on monella tavalla hyvin erilainen kuin esim. vuoso sitten. Näen että kaikista hexagonal-joukkueista nimenomaan Hondurasin prosessi on tällä hetkellä jopa nousujohteisin, mutta en tunnekaan kovin hyvin muitten prosessia.
Mutta oli sitten kotona tai vieraissa, niin Honduras tulee olemaan todella paha vastustaja kaikille hexagonal joukkueille.

En nyt kirkossa kuulutta kolmatta (!) peräkkäistä suoraa paikkaa mm-kisoihin, mutta erittäin hyvältä näyttää. :)
snakewarrior

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Los Catratchos


Vastaus #88 : 08.09.2016 klo 23:14:41

Toki täytyy samaan hengen vetoon todeta, että Concacafin taso on noussut neljän vuoden takaisesta ja esim. Panamalla on hieno joukkue. Varmasti tulevat olemaan kovempia kuin viime kerralla ja tullaan näkemään upeat karsinnat kaiken kaikkiaan.
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Talouspaperimies, jaxuhail


Vastaus #89 : 13.11.2016 klo 22:35:04

Olipa mieletön matsi tuo USA - Meksiko. Sain vasta äsken väijyttyä tuon loppuun ilman spoilereita. Mahtava intensiteetti koko 90 minuuttia, josta Meksiko hallitsi selkeästi ensimmäistä jaksoa ja toinen puolikas oli taas kotijoukkueen heiniä. Matsin kruunasi tietenkin vanha kunnon Rafa Márquez puskumaalillaan. En tiedä forkan Meksikon aktiiviseuraajista, mutta ainakin omaan silmääni Héctor Herreran parhaat pelit näyttävät olevan takana päin. Nytkin tuli aika paljon typeriä ratkaisuja, joiden seurauksena olisi voinut verkko heilua Talaveran takana. Portossakaan ei ole mies vakuuttanut, kun olen matseja sattunut näkemään.
Mangwie Ylmsteen

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 16.11.2016 klo 10:05:14

Yhdysvallat aikoo sittenkin boikotoida kisoja vaikka Trumpista tuli presidentti? Kahdesta avausottelusta oli varmaan budjetoitu enemmän kuin nolla pistettä.

Panaman soisi pääsevän uutena maana lopputurnaukseen. 
snakewarrior

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Los Catratchos


Vastaus #91 : 16.11.2016 klo 11:54:28

Seuraavan Honduras-ottelun teema. Vierasvoitto USA-pelistä, Klinsmanille potkut ja merkittävä tulos jatkohaaveiden suhteen.

Varmasti lähtee jenkit kovaa yrittämään, mutta uskon vahvasti että voitto tuosta ottelusta on mahdollinen vaikka pelataan tietysti jossain lumen ja jään keskellä. Costa Rica ei siihen pystynyt vajaa neljä vuotta aiemmin, pystyykö Honduras...

Sitten Costa Rica-pelissä tavoitteena mennä tasoihin Costa Rican kanssa kaikkien aikojen maratontaulukossa. Costa Ricalla 21 voittoa, Hondurasilla 20 ja 19 tasuria.

Reilu kolme vuotta sitten saman tyyppinen ennustukseni kävi toteen Meksiko-Honduras- pelin osalta. Saa nähdä mitä nyt käy.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #92 : 19.11.2016 klo 13:59:25

Seuraavan Honduras-ottelun teema. Vierasvoitto USA-pelistä, Klinsmanille potkut ja merkittävä tulos jatkohaaveiden suhteen.
Periaatteessa voisi tulla kenkää kyllä jo aikaisemminkin, sillä USA:ssa vaaditaan kovasti Klinsmannin päätä vadille. Tosiasia onkin kieltämättä se, että maajoukkue on ottanut pikkaisen takapakkia sitten viime MM-kisojen. Copa Centenario meni tosin suht hyvin, mutta kun vaakakuppiin asettaa Gold Cupin ja Confederations Cupin karsinnan epäonnistumiset sekä yleisesti ottaen hieman tasapaksusti menneet MM-karsinnat, niin saksalaiskoutsin asema ei hirveän vahva ole. Lisäongelmia tuo se, että pelillinen esitys oli Costa Ricassa rehellisesti sanottuna surkea. Veikkaisin kuitenkin, että USA:n liitto antaa aikaa kuitenkin talven karsintamatseihin asti. Esiintuodut vaihtoehdotkaan eivät ole järin vakuuttavia; esim Bruce Arena vaikuttaa kaikesta menestyksestään huolimatta menneisyyden mieheltä.

Varmasti lähtee jenkit kovaa yrittämään, mutta uskon vahvasti että voitto tuosta ottelusta on mahdollinen vaikka pelataan tietysti jossain lumen ja jään keskellä. Costa Rica ei siihen pystynyt vajaa neljä vuotta aiemmin, pystyykö Honduras...
Saa nähdä, mutta ylipäätään kotietu on CONCACAF-karsinnoissa kyllä varsin järjetön. Hyvänä esimerkkinä mm. se, että Meksiko ei ollut ennen viime vaiheen voittoa hakenut täyttä pottia Hondurasista 24 vuoteen ja edellinen MM-karsintapinna USA:n reissuilta oli vuoden 1998 karsinnoista. Panamassa El Tri taas ei ole voittanut sitten vuoden 2000. Vastaavasti lukemani USA-lehdet väittivät, ettei maajoukkue olisi voittanut koskaan Costa Ricaa San Joséssa (CR). En jaksanut tarkistaa, mutta voi pitää paikkansakin.

Samalaisia linnakkeitahan Columbus ja muut paikat ovat olleet USA:lle, sillä toi taisi olla ensimmäinen kotihäviö MM-karsinnoissa tällä vuosituhannella. Tätä taustaa vasten en oikein jaksa uskoa Hondurasin vierasvoittoon varsinkaan, kun joukkue ei ole mielestäni takavuosien tasolla. Tämä siitä huolimatta, että nuorta olympiaverta on ryhmään tuotu.

Mitä Meksikoon tulee, niin ihan kiitettävä aloitus verrattuna tämän vuosituhannen muihin karsintaräpellyksiin. Panama-matsi oli tosiaan melkoista painia ja vetinen kenttäkin häiritsi, mutta kokonaisuutena pistejako oli oikeutettu tulos ja tyydytti selvästi molempia. Panaman osalta hämmästytti kyllä se, että Luis Tejada tuli kentälle vasta viime minuuteilla. Liekö Perun liigan maalipyssy ollut loukkaantuneena tai jotain? Joka tapauksessa Los Canalerosin osalta näyttää näiden matsien osalta kyllä varsin lupaavalta ja olen entistä vakuuttuneempi, että ryhmä on varsin vahvoilla ainakin neljän joukkoon.

Ylempänä kyseltiin myös Meksikon Héctor Herrerasta, joka oli kieltämättä varsin vaisu tapaus USA-pelissä eikä kummemmin tullut esiin myöskään Panamaa vastaan. En nyt kuitenkaan vielä lähtisi tuomitsemaan miestä menneen talven lumien joukkoon. Ikänsä puolesta kun pelivuosia riittää ja onhan näitä satunnaisia kunnonlaskuja muillakin pelaajilla nähty.
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Talouspaperimies, jaxuhail


Vastaus #93 : 20.11.2016 klo 00:40:57

Ei Tejada muistaakseni Copassakaan ollut millään tavalla avainroolissa, vaikka oli tuolloin ainakin Perun liigan matseissa elämänsä kunnossa. Allekirjoittaneelta jäänyt nyt matsit seuraamatta viime aikoina, joten en osaa hirveästi nykyformista sanoa. On tuo Liguillassa neljä näköjään tehnyt.
snakewarrior

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Los Catratchos


Vastaus #94 : 22.11.2016 klo 01:37:38

Periaatteessa voisi tulla kenkää kyllä jo aikaisemminkin, sillä USA:ssa vaaditaan kovasti Klinsmannin päätä vadille.

Samalaisia linnakkeitahan Columbus ja muut paikat ovat olleet USA:lle, sillä toi taisi olla ensimmäinen kotihäviö MM-karsinnoissa tällä vuosituhannella.


Oikeassahan olit noitten potkujen suhteen... Mutta itseasiassa juuri Honduras on voittanut jenkit "huippuvuotenaan" 2001 vieraissa mm-karsinnoissa (Hexagonal-vaiheessa), joissa kuitenkin puppeloi lopulta kisapaikan häviämällä T&T:tä vastaan kotimatsin, joka oli muuten Trinidadin ainoa voitto kyseisessä vaiheessa. Saamalla "odotetun" ok-voiton tuosta ottelusta, olisi USA jäänyt nuolemaan näppemään ja Honduras tullut Amerikan tilalle Aasiaan.

Kyllä nään, että Honduras on vahvempi vierasjoukkue, kuin joskus aiemmin - luotan Jorge Luis Pinton taktiseen osaamiseen. Ehkä siitä on apua, kun hän pääsee pitkän kiellon jälkeen takaisin vaihtopenkin vierelle. Toivon ainakin niin, että sillä on jotain merkitystä. Panamaa ja T&T:tä vastaan oli kiellossa, kuten myös aikaisemmin Meksikoa ja Kanadaa vastaan, oli näet käynyt käsiksi "Primitivo" Maradiagaan El Salvador-matsissa ja tästä siis ropsahti tuo kielto.

Lisäksi sairastuvalta kuuluu (toivon mukaan ei uusia tai samoja loukkaannu) aika hyvää, avainpelaajista mm. Andy Najar, Anthony Lozano ja Johny Palacios ovat kuntoutumassa. Henry Figueroa oli ERITTÄIN epävarma Maynor Figueroan toppariparina, ja ehdottomasti yksi vasta pelattujen kotimatsien heikoimmista lenkeistä, joten Palacios mieluummin mukaan (olympialaisten Brassi-matsin alun koomailusta huolimatta :). Hyökkäyksestä puuttui myös jotain, ja uskon että keväällä Honduras tulee olemaan paljon vahvempi Najarin ja Lozanon tulon myötä. Nään, että kuusi pinnaa kevään tuplamatseista jenkkejä ja ticoja vastaan on realistinen.

Kaikki kunnia Panamalle voitosta, mutta aikamoista painiahan tuo oli. Honduras pyrki kuitenkin enemmän pelaamaan ja Panama rikkoi jatkuvasti peliä. Lisäksi kuubalaistuomari oli odotetusti yksi Hondurasin vastustajista Panaman lisäksi, ja jätti viheltämättä jotain todella merkittävää ottelun kulun kannalta. Pian Panaman maalin jälkeen oli törkeä kyynerpäällä kasvoihin lyönti, josta olisi kuulunut antaa punainen - edes keltaista ei herunut, ja silloin olisi ollut vielä 65 minuuttia pelaamatta. Kaikesta huolimatta tosiaan, hyvä voitto Panamalle, muttei mikään ratkaiseva isku Hondurasille.

Hondurasin ongelma on kapea materiaali ja tiettyjen pelaajien ailahtelevuus. Esim. Boniek Garcían menetys hyökkäyksen aivoina olisi tuhoisa ja oikean laitapakin Beckelesin ja keskikentän teknisesti todella taitavan Mario Martinezin taso heittelee aika paljon pelistä toiseen. Näistä pelaajista esim. olen huolissani. Ja onhan Izaguirre lihonnut aika paljon, mutta oli silti yksi avainpelaajista Hondurasilla etenkin T&T:tä vastaan.

Paljon on parannettavaa, mutta kun asiat menevät niinkuin pitääkin, tulee USA:lla ja Costa Ricalla olemaan vaikeaa maaliskuun matseissa. Ainoa asia mikä vähän mietityttää on maaliskuun olosuhteen USA:n valitsemassa pelipaikassa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #95 : 19.12.2016 klo 22:11:41

Paljon on parannettavaa, mutta kun asiat menevät niinkuin pitääkin, tulee USA:lla ja Costa Ricalla olemaan vaikeaa maaliskuun matseissa. Ainoa asia mikä vähän mietityttää on maaliskuun olosuhteen USA:n valitsemassa pelipaikassa.
Hondurasille pientä takapakkia, sillä FIFA;n kurinpitovaliokunta on lätkäissyt yhden matsin bännin San Pedro Sulan stadionille, joka kärsitään Costa Rica-matsissa. Tulkitsin kuitenkin niin, että tuo ei tarkoita tyhjille katsomoille pelaamista vaan, että saavat valita toisen stadionin. Voin toki olla väärässäkin.

Sanktioita lensi muuallekin, mutta ne olivat aika pieniä rahasummia; esim. Meksikolle tuli noin 20k$:a eeehputo-huudoista USA:n reissulta, mikä ei kuulosta kovin kaksiselta rangaistukselta. FMF:ää luulisi sen sijaan kiinnostavan, että Chile sai FIFA:lta jo kolmannen stadionbannin näissä karsinnoissa homofobisten tsänttien vuoksi.

Toi USAn ja Hondurasin välinen matsi pelataan muuten San Jose Earthquakesin kotikentällä, joten pakkasta ei tarvitse pelätä.
snakewarrior

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Los Catratchos


Vastaus #96 : 28.12.2016 klo 12:03:45

Niin, kyllähän suurta ja mahtavaa Meksikoa kohdellaan silkkihansikkain CONCACAFin "pikkumaihin" verrattuna. Hondurasia vastaan kunnon ajojahti päällä. Sehän nähdään onnistuuko tietyt tahot suhmuroimaan sen, mitä yrittävät, eli Hondurasin ulos kisoista, vai purraanko syksyllä hammasta vitutusta täynnä Hondurasin kisapaikan vuoksi.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #97 : 29.12.2016 klo 19:18:33

Niin, kyllähän suurta ja mahtavaa Meksikoa kohdellaan silkkihansikkain CONCACAFin "pikkumaihin" verrattuna.
Näinhän se valitettavasti menee. Jos vaikka ajattelee vaikka tapaus "Chaco Gimeneziä" Brasilian kisojen karsinnoissa, niin päätökset olisivat voineet olla vähän toisenlaisia, jos esim. Panama olisi ollut "syytettynä" Meksikon sijasta. Samoin tuoreessa muistissa ovat viime Gold Cupin Meksikoa suosineet tuomarisuoritukset

Hondurasia vastaan kunnon ajojahti päällä. Sehän nähdään onnistuuko tietyt tahot suhmuroimaan sen, mitä yrittävät, eli Hondurasin ulos kisoista, vai purraanko syksyllä hammasta vitutusta täynnä Hondurasin kisapaikan vuoksi.
Tätä ajojahtia en kyllä jaksa allekirjoittaa. Honduras oli matsissa kotijoukkue, joten on aika selvää, että se sai molempien joukkueiden fanien perseillessä kovemmat rangaistukset kuin Panama. Samalla tavalla tuo Meksikonkin raharangaistus on kyllä ymmärrettävä, sillä vierasmatsien tapahtumista (eeeh putooo) ei kovin herkästi anneta kotipelien bännejä. El Trin osalta asiaan voi vaikuttaa sekin, että kyseessä ei ollut - pääosiltaan - mistään matseihin reissaavista vierasfaneista vaan USA:ssa asuvista meksikolaisista.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #98 : 30.12.2016 klo 01:57:48

USA:lla on kyllä kaikki edellytykset katastrofiin ja jäämiseen rannalle kisoista, kuten ylempänä todettiin, niin Bruce Arena on suht tuoreestakin menestyksestään huolimatta melkoinen dinosaurus. Ennemmin odotti Arenan vetäytyvän eläkkeelle MLS-kauden päätteeksi, kun Galaxy-projekti alkoi näyttää yli-ikäiseltä, mutta pääsikin sitten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Toisaalta sitten Arena on kuitenkin paras yhdysvaltalainen päävalmentaja tällä hetkellä, mikä vaan ei ole paljon. Nuoremmat yhdysvaltalaisvalmentajat, kuten Gregg Berhalter, Caleb Porter, Ben Olsen ja Jesse Marsch ovat MLS:n puolella väläytelleet, mutta kaikkien suorituksista on puuttunut tasaisuus, ei kenelläkään ole niin ehjää sarjaa, että olisi maajoukkuevalmentajaksi ollut muuta kuin riskivalinta. Käytännössä ainoa Arenan tapaan turvallinen vaihtoehto, Bob Bradley, ehti Swanseaan, nähtävästi USA:n onneksi... Ja myöskin Bradleyn edellinen päävalmentajapesti oli Arenaa tuoreempi sekä jonkin verran heikompi. Jürgen Klinsmannin jälkeen oli ilmeisesti pakko valita yhdysvaltalainen valmentaja, vaikka tämänhetkinen valmentajapooli olisi puoltanut ulkomaista kaveria. Tai sitten olisi voinut ottaa riskin nuoremman valmentajan kanssa, Arenasta vaan henkii tuttu ja turvallinen tasapaksu suorittaminen, mikä ei välttämättä enää riitä.

Arenan Galaxyn menestys on kuitenkin viime aikoina syntynyt sen kautta, että 4-4-2:ssa keskikentän pohjalle löytyy loistava peliä pitkillä syötöillä kääntävä pelaaja, laidoille nopeat kaverit vastahyökkäyksiin ja kärkeen huippuluokan viimeistelijä. Oikein tiedä, että löytyykö USA:n nykymateriaalista oikein mitään noista korkeammalle kansainväliselle tasolle...

Maaliskuun lopulla voitot Hondurasia ja Panamaa vastaan ja Arenan urakka on kurssissa, mutta epäilenpä...
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #99 : 11.01.2017 klo 01:41:05

Bruce Arena nykäisi myöskin käytännössä koko ykkösjoukkueen valmennustiimin Galaxysta mukaansa maajoukkueeseen, joten erittäin todennäköisesti täysin Arenan vanhoilla teemoilla tähänkin projektiin mennään.

Arenan valinnat alkuvuoden harjoitusleirille on myös julkistettu. Ei nyt mitään ihan hirveätä sensaatiota, kun pelkästään MLS-pelaajista on leiriryhmä kasattu. Ikivanhan ja jo monta kertaa maajoukkueessa lopettaneen DaMarcus Beasleyn rahtaaminen takaisin toki sellainen "perus-Arena" -tasoa oleva juttu.

Myöhemmin USA:n kansalaisuudet saaneet maalivahti Stefan Frei (Sveitsi) ja hyökkääjä Kekuta Manneh (Gambia) ovat ensimmäistä kertaa USA:n maajoukkueen mukana, tosin kumpikin ymmärtääkseni on jo aika nuoresta asti USA:ssa asunut, eikä Frein kohdalla varsinkaan alkuperäinen kotimaa ole ollut kiinnostunut.

DC:n vasen pakki Taylor Kemp, Philadelphian oikea pakki Keegan Rosenberry ja Dallasin toppari Walker Zimmerman puolustajista pääsevät mahdollisesti debytoimaan maajoukkueessa. Keskikentällä kokenut, loukkaantumisten jälkeen hienon kauden Philadelphiassa pelannut Chris Pontius sekä Arenan itsensä Galaxyyn viime kaudella haluama nuori Sebastian Lletget ovat ringissä ilman aiempaa maaottelukokemusta.

Ei toki MLS-porukasta nyt mitään suuria valinnanmahdollisuuksia valmentajalle tarjoudukaan noin laajaan rinkiin. Toppari Matt Besler, keskikentän pohja Kyle Beckerman sekä hyökkäävät keskikentät Mix Diskerud ja Lee Ngueyn jäivät viime aikojen MLS-maajoukkuevakiporukasta sivuun Arenan ensimmäisestä ringistä. MLS:ssä Besler on tosin ollut pahasti laskusuunnassa, ikääntyvät Nguyen sekä Beckerman hiipuneet ja Diskerud ollut ihan helvetin huono.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines