FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.12.2022 klo 19:51:31 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 14 [15]
 
Kirjoittaja Aihe: Belgia  (Luettu 102063 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #350 : 30.09.2022 klo 15:40:35

Katselin tiukalla kammalla Martinezin miehistön syyskuun ottelut Walesia (2-1 voitto) ja Hollantia (0-1 tappio) vastaan ja tein samalla pientä vertailua aiempaan, kun MM-kisat ovat jo ovella. Kokoonpanot syyskuun peleissä olivat:

5-1-3-1 vs. Wales

Batshuayi 23
Hazard 10 - De Bruyne 7 - Tielemans 8
Witsel 6
Carrasco 11 - Vertonghen 5 - Alderweireld 2 - Debast 4 - Meunier 15
Courtois 1

5-1-3-1 vs. Hollanti

Batshuayi 23
Hazard 10 - De Bruyne 7 - Onana 18
Witsel 6
Castagne 21 - Vertonghen 5 - Alderweireld 2 - Debast 4 - Meunier 15
Courtois 1

Belgia pallottomana


Kiinnitin ensimmäisenä huomiota siihen, että puolustusmuotoa oli viilattu 5-2-3:sta 5-1-3-1:een. 5-3-1-1:ksikin tuota voisi tietysti kutsua. Martinez oli saanut motivoitua jopa Hazardin paiskimaan töitä alaspäin eikä vain lepäämään pallon yläpuolella. Belgia jätti vastustajan sivutopparit melko rauhaan ja Witselin yläpuolella Hazard-Tielemans kaksikko keskittyi tukkimaan välikaistat ja Batshuayin alapuolella De Bruyne puolestaan merkkasi vastustajan toisen pohjapelaajan estäen pelaamisen tämän kautta, kun Wales hyökkäsi 3-2-5/3-1-4-2:lla. Puolustuslinjassa muutoksena oli se, että Alderweireld oli keskitoppari eikä oikealla, jossa pelasi nuori 18-vuotias Anderlechtin Z. Debast ensimmäisissä maaotteluissaan.


Näemmä tuota 5-1-3-1:tä oli kokeiltu jo jonkin verran kesäkuussa esim. Puolaa vastaan. Hazard oli pallollisessa vaiheessa kyllä paperilla vasen laituri, mutta pallottomana liikkui välillä Batshuayin alapuolelle, kun Tielemans ja Mertens puolustivat välikaistat ja Witsel luuti heidän alapuolellaan.


Tässä on puolestaan hauska kuvapari eli ensin Belgia näyttää ryhmittyvän ensin korkean prässin 4-3-3 muotoonsa, jossa painollinen wingback ja pohjapari tukee alapuolelta yläkolmikkoa...


... mutta sitten Tielemans ohjeistikin Hazardia, että siirrytäänpä suosiolla 5-1-3-1 blokkiin. Hazard liikkui keskelle merkkaamaan pohjapelaajan ja Batshuayi liikkui prässäämään yksikseen topparia, joka korkealta prässätessä olisi ollut Hazardin vastuulla.


Tässä näkyy Walesin ajoittainen 3-1-4-2 hyökkäysmuoto. KDB tosiaan jättää tällä kertaa ankkurin vain syöttövarjoon ja auttaa hitusen Batshuayita prässäämisessä. Hazard ja Tielemans blokkaavat sivutoppareilta syötöt välikaistoja pitkin. Witsel häärää vapaammassa roolissa puolustuslinjan edessä tukkimassa tiloja. Kun ennen pallon alla on ollut selvästi vain seitsemän pelaajaa (ja yläkolmikko jäänyt lepäämään tilanteenvaihtoja varten), nyt niitä on kahdeksan ja KDB-Batshuayi (Lukaku) kaksikko jää kyttäämään vastaiskuja selvemmin. Luulisin, että osasyynä on muutokseen se, että Belgia saisi täten paremmin tukittua myös vastustajilta murtavia syöttöjä wingbackien ja sivutoppareiden välisistä aukoista. Kahdella kk-pelaajalla (Witsel-Tielemans) juoksumatkat ovat olleet sivuttain suuria ja he eivät ole ehtineet peittämään aukkoja puolustuslinjassa omalla sijoittumisellaan sen edessä niin hyvin kuin toivoisi. Nyt tavallaan aukot välikaistoilla lienevät vähän paremmin ummessa, kun valmiiksi kaksi pelaajaa sijoittuu noille kaistoille ja Witsel tarvittaessa stunttaa vielä alempana. Lisäksi vastustajan on vaikeampi pelata ylätaskuihin. Tietysti vastaisku-uhka on vähän pienempi, mutta Hazard nyt ei ole enää yhtä terävä kuin parhaimmillaan ja KDB-Lukaku kaksikko on viime vuosina kahdestaankin loihtinut pallonriistojen jälkeen maaleja, joten Hazardin voi täten sijoittaa alemmas puolustamaan.


Toiselta jaksolta vielä pari näytettä. Belgia tasoitti 1-1:een tunnin kohdalla. Tsekki yritti purkaa korkean prässin walesmaisesti pitkällä syötöllä selustaan, mutta Denayer voitti juoksukilvan Krmenchikia vastaan.


Vertonghen ohitti itse jalalla Provodin vastaprässin.


Yläkolmikosta Lukaku ja KDB ovat valmiudessa vastaanottamaan syötön ylempänä ja iskemään vastaan tehokkaasti. Vertonghen löytääkin De Bruynen vapaana.


De Bruyne jatkoi nopeasti selustaan ja Lukaku pääsi taas otolliseen 1v1-haastoon, kun Tsekin tasapaino ei ollut kuosissa.


Romelun hyökkäyksen päätös ansaitsee GIFin, koska sen verran upeasti hän hassutti Sparta Prahan topparin Celustkan kahville.


80. minuutilla vuorostaan Alderweireld katkoi puolessa kentässä Pavelkan syötön oikeasta laidasta kohti keskustaa. Yläkolmikko Trossard-Lukaku-KDB on omilla paikoillaan valmiudessa ja Toby poimiikin KDB:n oikealta välikaistalta.


Kevin käännähti tempokuljetukseen kohti suojaamatonta linjaa.


Koska Lukaku oli kahden pelaajan puristuksessa, De Bruyne vei tilanteen itse loppuun ja ampui vasurillaan kaukolaukauksen ohi maalin. Kaikkinensa voisi todeta, että kun Tsekkiä vastaan aukeni vastaiskuja, Belga hyödynsi niitä kyllä kiitettävästi luoden tasoitusosuman ja pari muutakin maalipaikkaa.Näissä kuvissa näkyy, kuinka Hazard tosiaan laskeutui tarvittaessa oman boksin läheisyyteen Tielemansin kaltaisesti, joten hän ei fuskannut, vaan kapteenina hoiti leiviskänsä myös pallottomana. Mutta enpä ole tosiaan ennen maajoukkueessa Hazardia näin lähellä omaa boksia kuin aniharvoin. Samoin KDBkin tietysti syvällä puolustaessa valui aika alas ja pallon alla oli välillä jopa yhdeksän pelaajaa, mutta pääosin vain kahdeksan.


Hollantia vastaan Belgia käytti samaa 5-1-3-1:tä/5-3-1-1:tä. Hazard laskeutui yhä kurinalaisesti alas. Kiinnittäkää huomiota Tielemansin korvaajan Onanan sijoittumiseen. Hän on juuri täydellisesti syöttölinjalla tukkimassa pystysyöttöä välikaistaa pitkin eikä toki tässä kohden puolustuslinjassakaan ole sellaisia aukkoja sivuttaissuunnassa, joita pitäisi tukkia, vaan ennemmin kuosissa olevalla sijoittumisella estetään pelaaminen ylätaskuun.


Onana sai hieman jalkaa väliin syöttöyritykseen ylätaskuun ja pallo karkasi täten Debastille. Belgia pääsi jauhamaan pallonhallintapeliään sen jälkeen.


Hazard ei toki mikään velho ole alaspäin ja syöttökulmien peitto oli vielä vähän hakusessa, mutta onneksi Witsel ja sivutoppari Vertonghen paikkasivat mahdolliset vuodot. Tässäkin Vertonghen puolustaa eteenpäin estäen hollantilaisen kääntymisen ja seurauksena on palautus takaisin toppareille. Mutta joo, Belgian päästämät maalit olivat vastaiskusta ja kulmapotkusta syyskuun peleissä, joten ainakin jossain määrin uudistukset toimivat.


Silloin kun Belgia prässäsi ylempää, Hazard nousi kolmanneksi pelaajaksi yläkolmikkoon. Witsel-Tielemans/Onana jäi alemmas suojaamaan puolustuslinjaa noina hetkinä, kun Hazard, KDB ja Batshuayi prässäsivät toppareita ja pohjapelaajia. Tuon kolmikon taakse jäi kuitenkin isoja tiloja välillä, joten kollektiivisessa tekemisessä oli yhä kehitettävää.


De Bruynekin turhautui levitellen käsiään, kun Witsel, Onana ja painollinen wingback Castagne jäivät liian kauas yläkolmikosta. Se, että painoton wingback jäi topparikolmikon seuraksi on ollut ohjeistus ennenkin, mutta tosiaan pelin puolen wingbackin ja pohjakaksikon kyllä pitäisi olla tukemassa korkeaa prässiä vähän lähempänä ja muodon täten kallellaan oleva 4-3-3, jos ja kun korkean prässin roolitus on sama kuin ennen.


Kesäkuussa tosiaan ainakin roolitus oli vielä ennallaan aiemmista vuosista eli prässi korkealta oli kallellaan oleva 4-3-3, jos jokin numeroryhmitys on annettava, mutta siis tässä kuvassa painollinen wingback tukee pohjaparin kanssa yläkolmikon prässiä paljon lähempää kuin ylemmässä kuvassa.

Belgia pallollisena


Pallollisessa vaiheessa hyökkäysmuoto oli 3-1-4-1-1. Lähtökohtaisesti Hazard ja Tielemans täyttivät välikaistat ja De Bruyne liikkui keskellä linjojen välissä kärjen alapuolella. Sinällään Belgia on ennenkin jättänyt vain yhden kk-pelaajan pyörittämään peliä toppareiden yläpuolelle, mutta tuolloin muotona on ollut ennemmin 3-1-4-2 eli kaksi pelaajaa on roikkunut puolustuslinjassa ja välikaistat ovat olleet tuplattuina kuten vaikkapa Tanskaa ja Suomea vastaan viime kesänä. Ja toki 3-2-5/3-4-2-1 on ollut se suosituin puolen kentän hyökkäysmuoto kuitenkin viime vuosina:


Puoleen kenttään päästyään Belgia hyökkäsi 3-2-5 muodolla kuten tavallista. Tanska antoi aika rauhassa Belgian toppareiden pyörittää palloa ja keskittyi puolustamaan kapealla tiiviisti. MB ja Damsgaard vain estivät sivutoppareita pelaamasta taskuihin Carrascolle ja Mertensille. Poulsen merkkasi aika pitkälti Tielemansin ja antoi tarvittaessa painetta Denayerille. Höjbjerg prässäsi alapuolelta Tielemansia, jos Poulsen vuoti. Lisäksi Höjbjerg oli valmiudessa tuplaamaan Carrascon ja Delaney vastaavasti liikkui Mertensin ja Dendonckerin välillä. Wingbackit kontrolloivat wingbackeja. Keskellä Kjaer seurasi Lukakua ja aina toinen sivutoppareista auttoi häntä, kun näiden ei tarvinnut puolustaa eteenpäin kiinni välikaistapelaajiin. Mutta joo, Tanska tiesi, että Belgia haluaa pelata muodon sisään taskuihin Mertensille ja Carrascolle, joten tämä puolustuspelisuunnitelma eliminoi ne syötöt aika hyvin, koska kuten kuvan yläreunassa näkyy, esim. Mertensiin kohdistuu prässi niin Vestergaardilta kuin Delaneylta ja lisäksi vielä Damsgaard on sijoittunut kapealle siten, että Alderweireld ei pysty pelaamaan suoraan Mertensin jalkaan.


Niinpä Carrascokin ajoittain hakeutui pelattavaksi leveyteen tyhjään tilaan, jonka Hazard oli tyhjentänyt.


Ajoittain puolestaan Mertens ja Carrasco liikkuivat kapealle keskelle Lukakun alapuolelle, jotta tämä pystyi pudottamaan palloja muodon sisässä linjojen väliin, mutta Belgia ei kuitenkaan kyennyt siltikään tuota kolmikkoa keskeltä löytämään näinä harvoina hetkinä. Tanskan pakka pysyi tiiviinä.


Toisella jaksolla Belgia avasi siis alhaalta 3-4-1-2:lla 3-4-2-1:n sijaan. Samoin muuttui hyökkäysmuoto puolessa kentässä 3-2-5:stä 3-1-4-2:een. Dendoncker jäi yksin topparien eteen. KDB ja Tielemans täyttivät taskut ja Carrasco-Lukaku kaksikko roikkui viimeisessä linjassa tullen vastaan tai spurtaten pystyyn. Hyökkäysmuoto oli sama, jota Tanska käytti alusta alkaen. Vaihtojen jälkeen tämä sama muoto säilyi, kun Witsel korvasi vain Dendonckerin ja E. Hazard Carrascon yksi-yhteen.
Heti alussa kävi oikeastaan selväksi se, että Martinez oli tehnyt kotiläksyt. Esimerkiksi 3-2-5:llä hyökätessä Witsel ja De Bruyne eivät olleet yhdessä keskellä Suomen kahden ylimmän prässilinjan välissä etsimässä tiloja, vaan ainoastaan Witsel oli yleensä keskellä ja De Bruyne puolestaan etsi vapaan tilan Suomen yläviisikon ulkopuolelta Belgian vasemmasta laidasta tilasta, jonka Chadli omalla nousullaan jätti tyhjäksi. Näin ollen De Bruyne siis hakeutui aika usein Lodin ja Pohjanpalon "väliin" pyörittämään peliä tyhjään tilaan. Samassa tilassa Venäjä-pelissä Golovin operoi todella paljon ja kun Lodilla on ollut ongelmia oikeana keskikenttänä ajoittain antaa riittävästi painetta pallolle ja sulkea vastustajan avoin jalka, De Bruynen operointi vasemmalla puolella oli viisas veto. Witsel puolestaan jäi ainoana keskelle Suomen yläviisikon puristuksiin. Välillä molemmat jopa täyttivät yhtä aikaa välikaistat, jolloin keskellä ei ollut ketään, vaan Belgialla oli kummallakin välikaistalla tuplamiehitys siten, että lähempänä toppareita olivat KDB ja Witsel ja puolestaan Suomen viimeisessä linjassa Hazard ja Doku. Alla oleva katsomosta nappaamani kuva on hyvä osoitus tuollaisista hetkistä, mutta se pitää vielä todeta, että De Bruynelle leveyteen hakeutuminen ei ole uusi asia varsinkaan silloin, kun hän pelaa yläkolmikossa taskussa eikä saa palloja riittävästi muodon sisään, jolloin hän saattaa pudota sivurajalle saakka luomaan hetkellisiä 2v1 ylivoimia wingbackin kanssa, mutta tässä ei oikeastaan ollut kyse siitä, kun KDB pelasi keskustan kaksikossa ja etsi vain vapaan tilan Suomen yläviisikon sivustalta välttäen sen sisään menemistä.


De Bruyne on nyt oikealla välikaistalla samalla kaistalla kuin Hazard ja puolestaan Witsel on vasemmalla välikaistalla samalla kaistalla kuin Doku. Suomen yläviisikon puristuksissa ei ole ketään, joten Belgia minimoi riskin pallonmenetykseen tuon yläviisikon puristuksissa, kun se ei edes yritä pelata sen sisään, vaan etenee suosiolla Suomen jättämän tyhjän tilan kautta. Lisäksi Belgialla on Suomen kärkiparia vastaan tällöin suurin piirtein 5v2 puolustusvalmius transitiotilanteissa, joka oli odotettuakin ja siksikin Suomen vastaiskut jäivät niin köykäisiksi. Tässä kuvassa näkyy myös se, että Belgia on täyttänyt kaikki viisi hyökkäyskaistaa (välikaistat jopa kahdella pelaajalla siis tai kolmella jos sivutopparitkin lasketaan mukaan) ja lisäksi vieraiden laitakolmiot ovat kuvassa hyvin esillä (Chadli-Doku-Witsel ja Trossard-Hazard-KDB tässä kuvassa). Lukaku odottelee keskellä palloa toppareiden pihdeissä.

Toinen tapa hyökätä Belgialla oli 3-1-6, jolloin Witsel nosti itsensä kahden alimman linjan väliin kuudenneksi pelaajaksi ja De Bruyne jäi alemmas kierrättämään palloa toppareiden kanssa. Tuolloin yleensä toinen sivutoppari otti hitusen vapauksia ylöspäin täyttäen Witselin jättämää aukkoa. Esimerkiksi jos ylemmässä kuvassa Witsel ottaisi muutaman askeleen vielä ylemmäs, hän olisi Suomen kahden alimman linjan välissä etsimässä tyhjää tilaa ja Vermaelen tällöin otti puolestaan muutaman askeleen lähemmäs Suomen maalia täyttääkseen Witselin jättämää tilaa. Toisella puoliajalla tuota 3-1-6 variaatiota nähtiin enemmän ja lisäksi samalla vasemmalta välikaistalta Hazard kavensi keskemmäs Lukakun alapuolella pudotuksia varten tehdäkseen toki samalla tilaa Witselille. Tuota Lukaku-Hazard -yhteyttä nähtiin todella paljon esimerkiksi EM-karsinnoissa, joten mikään uusi asia se ei ollut, että Eden ei pysytellyt jatkuvasti omalla välikaistallaan taskussa, vaan hakeutui keskelle tukemaan Lukakua ja pelaamaan kombinaatioita tämän kanssa linjojen välissä lyhyillä etäisyyksillä.Isoin ero aiempaan oli siis se, että 3-1-4-1-1:ssä keskikaistalla oli koko ajan kaksi pelaajaa (kärki+kymppipaikka) ja välikaistoilla vain yksi, kun esimerkiksi aiemmin 3-1-4-2:lla hyökätessä välikaistoilla on ollut perätysten kaksi pelaajaa (tai jopa kolme, jos sivutoppari lasketaan mukaan) ja keskellä vain yksi (kärki), vaikka välillä Hazard tai joku muu nimellinen laituri onkin saattanut kaventaa Lukakun alapuolelle, mutta tämänkertaisessa hyökkäysrakenteessa se toteutui jatkuvasti ja siksi pidin siitä. Vielä enemmän toki olisin pitänyt Martinezin esittelemästä 3-1-4-1-1:stä, jos Hazard olisi ollut hyökätessä se pelaaja, joka olisi jatkuvasti ollut kärjen alapuolella ja De Bruyne päässyt ehkä jopa mielipaikalleen oikealle välikaistalle ja Tielemans olisi pelannut vasemmalla välikaistalla. Välillä syyskuun matseissa tuollaisia hetkiäkin toki nähtiin ja ne vain vahvistivat mielikuvaani siitä, että Martinezin kannattaisi organisoiduissa hyökkäyksissä sijoittaa Qatarissa Hazard Lukakun alapuolelle ja täyttää välikaistat Tielemans-KDB kaksikolla. Alla on pari näytettä aiemmilta vuosilta Hazardin pelaamisesta kärjen alapuolella:


Belgia teki 2-1 voittomaalin 69. minuutilla. Kaikki alkaa siitä, kun Belgia on 3v2 ylivoimallaan kierrättänyt pallon toppareista Alderweireldille ja Damsgaard ei ehdi sulkea jalkaa. Alderweireld pelaa bravuurisyötön Lukakulle.


Lukaku otti pallon alas Kjaerin edessä.


Huikean 10 sekunnin suojaamissoolon jälkeen Lukaku sai pudotettua tuplattunakin pallon Tielemansille, jota Delaney tietysti prässää.


Tielemans syötti poikittain nousseelle T. Hazardille, joka vei Wassin mukanaan tyhjentäen siten tilan De Bruynelle. Thorgan jättää pallon Edenille, joka poimii KDB:n juoksun.


Loppu on historiaa pallon livahdettua etukulmasta ohi Schmeichelin. Tanska yksi, Belgia kaksi.

Mitä tulee vielä E. Hazardiin, hän tykkää liikkua myös painottomalta puolelta todella lähelle Lukakua, jos pallo on oikealla laidalla. Siten hän on entistä valmiimpana ja paremmin sijoittuneena Lukakun mahdollisille pudotuksille hyökkäyskolmanneksella. Sama pätee tietysti Mertensiin, jos pallo on vasemmalla laidalla, mutta Eden liikkuu noista kahdesti kuitenkin vielä hanakammin vapaammassa roolissa lähelle Lukakua.


Hyvä esimerkki kahteen ylempään havaintoon liittyen on Venäjää vastaan tehty Belgian toinen osuma, jossa Eden liikkuu Lukakun alapuolella ja pyssyttää sitten tämän pudotuksen jälkeen keskeltä pallon alakulmaan. Topparikolmikosta puolestaan Alderweireld oli hyvin syvällä isäntien alueella ja osoitti jälleen syöttötaitojaan löytämällä Lukakun boksista pienellä chipillä. Ja kun Alderweireld oli syvällä, Witsel liikkui paikkaamaan tätä topparikolmikkoon, jotta kenttätasapaino oli harmonisempi.


Tämä kuva on puolestaan päätöskierroksen ottelusta Kyprosta vastaan. Kuten näkyy, Alderweireld on laitimmaisena topparina pallollisena syvällä vastustajan puoliskolla. Hyökkäysmuoto on tuttu 3-2-5, kun Tielemans-Vanaken kaksikko huolehtii tasapainosta. Yläviisikon muodostivat tässä pelissä Carrasco-E.Hazard-Benteke-KDB-T.Hazard. Viimeksi mainittu pystyy siis pelaamaan myös oikealla, mutta tulevassa EM-lopputurnauksessa häntä tuskin siellä nähdään, vaan Meunier ja Castagne ovat ykkösvaihtoehdot sille laidalle. Kuten tästäkin kuvasta kuitenkin näkyy, T. Hazard ja Carrasco wingbackeina pitävät leveyden ja venyttivät vastustajan muotoa sivuttaissuunnassa. E. Hazard puolestaan on vapaammassa roolissa taas kaventanut painottamalta puolelta keskemmäs linjojen väliin kärkipelaaja Benteken lähelle. Jos Suomi jossain ottelussa päätyy karsinnoista tuttuun 5-4-1 muodostelmaan, Belgiaa vastaan se on todennäköisintä, koska se hyökkää Italian tavoin viideltä kaistalta pääsääntöisesti ja kolmen topparin käyttö mahdollistaisi sen, että esimerkiksi Italia-pelien tavoin laitimmaiset topparit pystyisivät irtoamaan alimmasta linjasta estämään esimerkiksi E. Hazardin ja Mertensin pääsemistä palloihin käsiksi välikaistoilla.


Alderweireld-Tielemans-KDB kolmiopeli päättyy siihen, että De Bruyne pääsee hänelle optimaalisesta ja seurajoukkueestakin tutusta paikasta oikealta välikaistalta keskittämään. Benteke on lähes Lukakun veroinen kohdepelaaja boksissa, muttei osu palloon kunnolla. Painottomalta puolelta wingback on kuitenkin Belgialle tyypillisesti tehnyt taustanousun. Carrasco syöttää Bentekelle uuden mahdollisuuden ja tämä tasoittaa ottelun nurmen pinnasta. Pallollisella pelaajalla oli lukuisia syöttövaihtoehtoja hyökkäyskolmanneksella lyhyillä etäisyyksillä tässäkin GIFissä ja kun De Bruyne pääsee operoimaan oikealta puolelta (pelasipa hän alempana tai "Mertensin roolissa"), vaaran merkit ovat aina ilmassa.


Hazard säästäisi energiaa tehdä taikojaan ahtaassa tilassa, johon hänen ominaisuutensa vielä riittävät, jos hän saisi vapauden olla kärjen alapuolella linjojen välissä pysyvästi. Näissä syyskuun peleissä hän asemoi itsensä kuitenkin useimmin välikaistalle ja roikkui toisinaan puolustuslinjassa kuten viime kesänä kytäten rakoja vastustajan puolustuslinjassa wingbackin ja sivutopparin välissä. Lisäksi välillä hän hakeutui jopa leveyteen rotatoiden Castagnen/Carrascon kanssa. Tässä Castagne on ottanut Hazardin paikan puolustuslinjassa roikkujana hetkellisesti ja Eden hakeutunut laitakaistalle varmistamaan. Minusta hänen ei pitäisi enää liikkua noin kaukana vastustajan maalista, koska räjähtävyys ei ole entisellään ja vielä MM-kisoissa nähtyjä tehokkaita kuljetuksia leveydestä vastustajan muodon sisään ei ole näköpiirissä välttämättä. Muistan kyllä livenä, kuinka Tunisiaa vastaan hän haki palloja jalkaansa samasta tilasta kuin tässä kuvassa ja sitten kuljetti vastustajan muodon sisään repien sitä palasiksi, mutta näin neljä vuotta myöhemmin asiat ovat toisin.


Tämä otos on puolestaan kesäkuulta Puolaa vastaan ja näyttää toteen juuri sen, että samalla välikaistalla on ollut 3-2-5:llä hyökätessä välillä jopa kolme pelaajaa (sivutoppari-pohjapelaaja-laituri), kun uudistuneessa rakenteessa oli syyskuussa toisin.


Sitten pari näytettä Wales-pelistä Belgian maaleista ja parhaista paikoista avausjaksolta. Niitä yhdisti pitkälti se, että Hazard oli kärjen alapuolella ja De Bruyne hetkellisesti liikkunut oikealle välikaistalle. Avausmaali oli poikkeus ja argumentti Martinezin käyttämän rakenteen puolesta. Rehtinä keskustelijana sekin on perattava nöyrästi läpi. Kuten näkyy, hyökkäysmuotona on 3-1-4-1-1 siten, että KDB on kärjen alla ja Hazard-Tielemans välikaistoilla. Debast kierrättää Meunierille sivurajalle.


Meunier antaa ilmeisesti jalkapallon huonoimman syötön sivurajaa pitkin vastustajan pomppaavan wingbackin N. Williamsin selustaan ja laadullinen ylivoimatilanne sillä saadaan luoduksi. Batshuayi tekee tyhjään tilaan aloitteen kärjestä vikkelänä hyökkääjänä. Vastustajan wingbackien/laitapuolustajien takana olevan tilan haavoittaminen ei ole Belgialle uusi asia, vaan osa hyökkäyspelikirjaa.


Batshuayi peippailee aikansa sivutopparia vastaan laadullisessa ylivoimatilanteessa, kunnes hän poimii keskeltä De Bruynen. Hazardkin on kaventanut painottomalta puolelta keskelle tavanomaiseen tapaansa.


De Bruynen viimeistely on maailmanluokkaa; vasemmalla jalalla yhdellä kosketuksella etualakulmaan. Belgia yksi, Wales nolla.


Toinen tapa haavoittaa vastustajan laitapakkien/wingbackien takana olevia tiloja ovat olleet laitureiden välikaistoilta tekemät aloitteet. Tässä 32. minuutilla Hazard liikkuu Robertsin taakse.


Roberts ehti kuitenkin pallon alapuolelle, joten 1v1-tilanne ei muodostunut sivutopparia vastaan kuten Batshuayilla aiemmin. Silti Hazard ohitti miehensä ja ampui niukasti ohi takakulman maalivahdin saatua näppinsä väliin. En kuitenkaan tällaisten ohitusten varaan laskisi MM-kisoissa, kun vastukset kovenevat, vaikka Waleskin kisoissa on mukana, mutta esimerkiksi jatkopeleissä sitten tällaiset väläytykset voivat olla vähissä, vaikka Hazardin fanipoika olenkin.


Sitten minun rakenne-ehdotustani puoltaviin poimintoihin. 2-0 maalissa De Bruyne pääsi tekemään citymaisen dynaamisen pystyjuoksun oikeaa välikaistaa pitkin Tielemansin tyhjennettyä kaistan ja tarjoilemaan tyhjiin Batshuayille. Hazard oli vieläpä alapuolella kakkospallovalmiudessa. Meunier osoittaa jälleen olevansa parhaimmillaan maajoukkueessa ja saa kakkossyötön tähänkin maaliin poimimalla De Bruynen juoksun.


Toppari ei saa KDB:tä kuriin ja Batsu kiittää takatolpalta.


Hetken päästä 3-0 maalikin oli lähellä uuden pystyjuoksun myötä. Tielemans on jälleen tyhjentänyt oikean välikaistan ja liikkunut leveyteen tyhjään tilaan saaden kierrätyksen Debastilta. Batshuayi tekee aloitteen N. Williamsin taakse vieden yhden topparin mukanaan ja KDB hyökkää syntyneeseen aukkoon. Hazard on keskellä.


Hennessey torjui niukasti oikealla jalallaan De Bruynen laukauksen kohti takakulmaa. Yhtä lailla Meunier olisi voinut olla pystysyötön antajana ja Tielemans olla vasemmalla välikaistalla, mutta pointtina olkoot tosiaan se, että vaikka syyskuun hyökkäysrakenteessakin välillä belgialaiset vaihtelivat paikkojaan niin, että KDB pääsi oikealle välikaistalle Tielemansin tyhjennettyä sen ja Hazard kavensi perässä täyttämään keskikaistaa kärjen alapuolella, tällaisia roolituksia näkisi mieluusti pysyvästi eikä vain 4-5 kertaa per puoliaika. Minusta se, että Tielemans oli oikealla, KDB alapuolella ja Hazard vasemmalla ei tuottanut niin hyviä maalipaikkoja kuin tällaiset hetket, jolloin pelipaikat muuntuivat. Sen myönnytyksen voin toki tehdä, että kun KDB ei valmiiksi päivystä oikealla välikaistalla, tällaisten juoksujen merkkaaminen on hankalampaa, kun ne tulevat osin yllättäen.


Hollanti-pelistä vielä yksi kiinnostava tilanne. Onana on tielemansmaisesti hakeutunut sivurajalle rakentamaan peliä pois vastustajan prässilinjojen puristuksista ja tyhjentänyt oikean välikaistan KDB:lle. Hazard liikkuu perässä kärjen alapuolelle.


Onana lähti syöttönsä jälkeen pystyjuoksuun ja KDB poimi sen oikealta välikaistalta.


Vastustajan wingbackin takana oli taas tyhjää tilaa, jota Belgia hyödynsi luoden 1v1-tilanteen. Sivutoppari ei saanut katki takaviistokääntöä Hazardille. Batshuayi kärkenä vei omalla juoksullaan muut topparit kohti maalia ja Edenille avautui suuri tila hyökkääjän alapuolella.


Valitettavasti laukaus karkasi taivaisiin, mutta hyviä asioita tapahtui, kun hyökkäyspään sielut KDB ja Hazard pääsivät hetkellisesti operoimaan mielestäni heidän parhailla paikoillaan.

Mainitaan loppuun nyt vielä sekin, että tuo Tielemansin/Onanan liikkumjnen laitakaistalle tyhjään tilaan luomaan alueellinen ylivoima ei sekään ollut uusi innovaatio, vaan esimerkiksi KDB on sitä tehnyt, mutta toki silloin hän oli osa yläkolmikkoa:

Leveydessä olleen tilan hyödyntäminen


Belgialle ominaista hyökkäyspelaamista 3-2-5:lla vyöryessä on se, että wingbackit imevät vastustajan laitapakin/wingbackin itseensä ja pelaavat sitten pallon tämän selustaan, jonne hyökkää välikaistalta joku yläkolmikon jäsenistä. Samaan se pyrki Walesiakin vastaan, kun vieraat sallivat tosiaan toppareiden ja wingbackien kierrättää palloa melko vapaasti keskenään, mutta toteutus ei tuonut tulosta. Esimerkiksi heti minuutin kohdalla Meunier on saanut pallon Alderweireldilta ja odottaa, että hänen vastinparinsa Williams puolustaa eteenpäin ja samalla välikaistalla päivystävä Lukaku hyökkää syntyneeseen tilaan. Lawrence kuitenkin seurasi sivutopparina Romelun juoksun, joten Meunier ei edes yrittänyt pelata ohi Williamsin.


Kolmen minuutin kohdalla oli uusi yritys edetä leveydessä olleen tilan kautta. KDB on nyt omalla paikallaan oikealla välikaistalla Meunierin saadessa pallon.


Tällä kertaa myös Meunier jatkoi pallon ykkösellä Williamsin selustaan, mutta Lawrence ehti palloon ennen De Bruynea ja James oli vielä laskeutunut tuplaamaan De Bruynen.


17. minuutilta toiselta laidalta sama kikka, mutta Wales oli tehnyt kotiläksyt ja seurasi hyvin juoksut wingbackiensa selustaan. Venäjää vastaanhan EM-karsinnoissa Belgia onnistui hyvin luomaan tilanteita laidoilta esimerkiksi vierasottelussaan, kun Hazardit vuorollaan vasemmalla laidalla pääsivät 1v1-haastoihin, mutta Walesia vastaan sama ei toiminut. Tällä kertaa Mertens imee Robertsin itseensä ja välikaistalta Hazard hyökkää selustaan.


Mepham kuitenkin ennakoi juoksun sivutopparina eikä päästänyt Hazardia haastamaan häntä eristetyssä 1v1-tilanteessa, joita Belgia hakee laidoilta tullessaan.


Belgialla oli olemassa kuitenkin toisenlainen ratkaisumalli. Marraskuussa Englantia vastaan alhaalta rakennettaessa KDB liikkui keskemmältä laitaan ja Meunier nousi suoraan vastustajan puolustuslinjaan. Walesia vastaan Belgia toteutti tuota samaa vastustajan kenttäpuoliskolla, kun se pääsi melko ilmaiseksi puoleen kenttään Walesin vetäydyttyä useimmiten valmiiksi muotoon. Esimerkiksi tässä KDB on liikkunut välikaistalta sivurajalle tyhjään tilaan, kun Wales on kapealla keskellä. Meunier on kuvan ulkopuolella Williamsin takana ja kun Lawrence sivutopparina ei tietenkään ole lähtenyt seuraamaan KDB:tä laitakaistalle, KDB:llä ja Meunierilla on mahdollisuus luoda 2v1-ylivoima Williamsia vastaan laitakaistalle.


Hetken päästä KDB on taas sivurajalla ja nyt Meunier näkyy kuvan oikeassa reunassa sitomassa Williamsia, jolloin KDB, Tielemans ja Alderweireld saavat 3v2 ylivoiman oikeaan laitaan ja kykenevät siten pelaamaan ohi prässin.


Kahdeksan minuutin kohdalla Toby pelaa Tielemansille keskelle ja ennen kuin Ampadu ehtii iholle, Tielemans jatkaa pallon laitaan liikkuneelle KDB:lle, jolloin Williams jää 1v2-alivoimaiseksi Meunieria ja De Bruynea vastaan, kun Jameskin on ollut prässäämässä Alderweireldia eikä ehdi heti alas avuksi.


KDB:n saatua pallon haltuun Meunier oli valmiudessa spurttaamaan selustaan ja keskittämään, mutta KDB poimikin keskeltä Mertensin, joka hyökkäsi Rodonin ja Mephamin välille syntyneeseen suureen aukkoon, jonka Lukaku omalla liikkeellään synnytti imien Rodonin mukaansa keskemmältä kohti laitaa.


Ampadu kuitenkin blokkasi naamataulullaan syötön, joten vaarallinen tilanne jäi syntymättä.


2-1 voittomaalissa Belgia hyödynsi samaa ylivoimaansa laitakaistalla ohittaakseen Walesin ylimmät prässilinjat ja luodakseen keskitystilanteen Meunierille. Lawrence sivutopparina on jäänyt jälleen keskelle eikä ole kulkeutunut kohti laitaa, vaikka De Bruyne on niin tehnyt, joten siksi Belgialla on 4v3-ylivoima Ampadua, Jamesia ja Williamsia vastaan.


KDB sai pallon Tobylta ja siirsi sen Meunierille, joka sai jalan auki ennen kuin Williams ehti peittämään keskitystä.


Samalla boksissa Roberts liukastui epäonnisesti ja hänen miehensä Hazard sai pukata rauhassa pallon maaliin. Belgia kaksi, Wales yksi.
Mady

Poissa Poissa


Vastaus #351 : 10.11.2022 klo 17:08:32

Belgian joukkue Qatar 2022

Goalkeepers

Thibaut Courtois (Real Madrid)
Simon Mignolet (Club Bruges)
Koen Casteels (VfL Wolfsburg)

Defenders
Toby Alderweireld (Royal Antwerp)
Jan Vertonghen (RSC Anderlecht)
Leander Dendoncker (Aston Villa)
Wout Faes (Leicester City)
Arthur Theate (Stade Rennais)
Zeno Debast (RSC Anderlecht)

Midfielders
Thomas Meunier (Borussia Dortmund)
Timothy Castagne (Leicester City)
Yannick Carrasco (Atletico de Madrid)
Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)
Axel Witsel (Atlético de Madrid)
Youri Tielemans (Leicester City)
Amadou Onana (Everton)
Hans Vanaken (Club Bruges)
Kevin De Bruyne (Manchester City)

Forwards
Romelu Lukaku (Inter Milan)
Eden Hazard (Real Madrid)
Michy Batshuayi (Fenerbahce)
Charles De Ketelaere (AC Milan)
Jeremy Doku (Stade Rennais)
Dries Mertens (Galatasaray)
Lois Openda (RC Lens)
Leandro Trossard (Brighton)

Reserves
Jason Denayer (Shabab Al-Ahli)
Alexis Saelemaekers (AC Milan)
Bryan Heynen (KRC Genk)
Dodi Lukabekio (Hertha Berlin)
« Viimeksi muokattu: 11.11.2022 klo 01:36:47 kirjoittanut Mady »
kyynaama

Poissa Poissa


Vastaus #352 : 10.11.2022 klo 18:17:34

Belgian joukkue Qatar 2022

Goalkeepers

Thibaut Courtois (Real Madrid)
Simon Mignolet (Club Bruges)
Koen Casteels (VfL Wolfsburg)

Defenders
Toby Alderweireld (Royal Antwerp)
Jan Vertonghen (RSC Anderlecht)
Leander Dendoncker (Aston Villa)
Wout Faes (Leicester City)
Arthur Theate (Stade Rennais)
Zeno Debast (RSC Anderlecht)

Midfielders
Thomas Meunier (Borussia Dortmund)
Timothy Castagne (Leicester City)
Yannick Carrasco (Atletico de Madrid)
Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)
Axel Witsel (Atlético de Madrid)
Youri Tielemans (Leicester City)
Amadou Onana (Everton)
Hans Vanaken (Club Bruges)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Forwards
Romelu Lukaku (Inter Milan)
Eden Hazard (Real Madrid)
Michy Batshuayi (Fenerbahce)
Charles De Ketelaere (AC Milan)
Jeremy Doku (Stade Rennais)
Dries Mertens (Galatasaray)
Lois Openda (RC Lens)
Leandro Trossard (Brighton)

Reserves
Jason Denayer (Shabab Al-Ahli)
Alexis Saelemaekers (AC Milan)
Bryan Heynen (KRC Genk)
Dodi Lukabekio (Hertha Berlin)

Kovasti haisee 'vielä kerran pojat' menolta.
Julio Salinas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kopse


Vastaus #353 : 10.11.2022 klo 18:50:58

Bäst före on jo mennyt
Mady

Poissa Poissa


Vastaus #354 : 10.11.2022 klo 19:17:50

Kovasti haisee 'vielä kerran pojat' menolta.

Muitten kultaisten sukupolvien joukkoon, jotka jäivät saavuttamatta mitään.
00250

Poissa Poissa


Vastaus #355 : 10.11.2022 klo 19:46:19

Juu, samaa mieltä, että ”kerran vielä poijjaat” -mentaliteetilla mennään. Mukana maailman paras maalivahti ja pulustus oli parhaimmillaan 2018 -kisoissa.

de Bruyne (lausutaan ”de bräyne”) toki timantinkova, Lukaku ollut telakalla ja viime kausi täysin katastrofi. Hazard täysi turisti nykyisin ja mites noi laitapakit?

Mainittakoon, että Dodi Lukebakio on erittäin viihdyttävä pelaaja, jonka rannalle jääminen yllättää. Ainakin helevetin nopea, mutta en ole ihan varma kuitenkaan tehoista.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2022 klo 19:48:24 kirjoittanut 00250 »
Ianway

Poissa Poissa


Vastaus #356 : 10.11.2022 klo 19:56:40

Kova ikämiesderby tulossa Kroatiaa vastaan (jälkimmäisellä toki jokunen nuorempiin pelaaja lienee avarissa).
Big Show

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #sigmagrindset


Vastaus #357 : 11.11.2022 klo 08:42:10

Muitten kultaisten sukupolvien joukkoon, jotka jäivät saavuttamatta mitään.

Kovat on vaatimukset, jos MM-pronssi 12 miljoonan ihmisen maalta ei ole mikään saavutus ??? Olisiko Suomenkin kultaisen sukupolven pitänyt edetä vähintään EM-finaaliin asti?
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #358 : 11.11.2022 klo 09:19:24

Kovat on vaatimukset, jos MM-pronssi 12 miljoonan ihmisen maalta ei ole mikään saavutus ??? Olisiko Suomenkin kultaisen sukupolven pitänyt edetä vähintään EM-finaaliin asti?
Olipa älykäs kommentti. Se rosteri mikä Belgialla oli muutama vuosi sitten ja lähes jokainen parhaimmillaan... Muistatko? Miten meni ne turnaukset? Höpöhöpö -pelit ja karsinnat oli Belgialta vuosikausia melkoista näytöstä, ei hirveästi haastajia ollut. Arvokisoissa sitten oltiin kuin Englanti, tosin Englannillakaan harvoin ollut niin vahvaa nippua.

Toby Alderweireld (Royal Antwerp)
Jan Vertonghen (RSC Anderlecht)
... Ai että, ja varmaan vielä avauksen pelaajina?
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #359 : 11.11.2022 klo 09:25:30

Olipa älykäs kommentti. Se rosteri mikä Belgialla oli muutama vuosi sitten ja lähes jokainen parhaimmillaan... Muistatko? Miten meni ne turnaukset? Höpöhöpö -pelit ja karsinnat oli Belgialta vuosikausia melkoista näytöstä, ei hirveästi haastajia ollut. Arvokisoissa sitten oltiin kuin Englanti, tosin Englannillakaan harvoin ollut niin vahvaa nippua.

Toby Alderweireld (Royal Antwerp)
Jan Vertonghen (RSC Anderlecht)
... Ai että, ja varmaan vielä avauksen pelaajina?
Puolustuksen keski-ikä on kuitenkin laskenut kun Verminaattori on siirtynyt valmennushommiin.
Big Show

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #sigmagrindset


Vastaus #360 : 11.11.2022 klo 12:33:53

Olipa älykäs kommentti.
Kyllä.
Se rosteri mikä Belgialla oli muutama vuosi sitten ja lähes jokainen parhaimmillaan... Muistatko?
Kyllä, ja paperilla silti heikompi kuin Brasilia, Saksa, Espanja, Argentiina ja Italia. Samaa tasoa Englannin, Portugalin ja Hollannin kanssa. Ei todellakaan mikään maailman kovin rosteri, laitapakkeinakin hääri pääasiassa topparit.

Miten meni ne turnaukset?
No edelleen MM-pronssia :D Sen jälkeen puolivälierätappio tulevalle Euroopan mestarille.

Arvokisoissa sitten oltiin kuin Englanti
Tässä muuten lista eurooppalaisista maajoukkueista, jotka ovat menneet kahdeksan parhaan joukkoon viimeisissä neljissä arvokisoissa (eli 2014-->):

Belgia
-

Belgian lisäksi ylipäätään vain Ranska ja Sveitsi(!) ovat selviytyneet pudotuspeleihin asti.

Loppujen lopuksi Belgian kultainen sukupolvi suoritti suunnilleen niin hyvin kuin olisi pitänytkin. Paremmalla tuurilla olisi voinut voittaa pokaalinkin, mutta niin olisi voinut moni muukin maa. En ymmärrä tätä kymmenen vuotta kestänyttä setämiesten vähättelyä, mikä ilmeisimmin kumpuaa siitä, että ei siihen vakiintuneeseen tier1-porukkaan (BRA, ARG, ENG, GER, ITA, FRA, SPA, NED, POR) saa yksinkertaisesti tulla uusia maita, tai muuten on maailmankirjat sekaisin. Tai jotain. Hämmentävä case joka tapauksessa.


??? Nyt ei kyllä enää ymmärrys pysy mukana. Selvennätkö hieman?
Ellen jotain missannut, niin MM2014, EM2016, MM2018 ja EM2020/1 turnauksissa joka kerta kahdeksan parhaan joukkoon on päässyt tasan yksi maa.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2022 klo 12:41:00 kirjoittanut Big Show »
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #361 : 11.11.2022 klo 12:38:34

Tässä muuten lista eurooppalaisista maajoukkueista, jotka ovat menneet kahdeksan parhaan joukkoon viimeisissä neljissä arvokisoissa (eli 2014-->):

Belgia
-

Belgian lisäksi ylipäätään vain Ranska ja Sveitsi(!) ovat selviytyneet pudotuspeleihin asti.


??? Nyt ei kyllä enää ymmärrys pysy mukana. Selvennätkö hieman?
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #362 : 11.11.2022 klo 17:41:52

Kuuntelin R. Martinezin lehdistötilaisuuden ja ohessa on siitä nostoja:

- Lukaku saa hoitoa 22. marraskuuta saakka eli 24 tuntia ennen kuin Belgia pelaa avauspelin, jonka jälkeen hänen tilannettaan tarkastellaan. Rivien välistä tulkitsin Martinezin puheista, että Romelu pyritään saamaan kuntoon eritoten pudotuspeleihin, koska hän totesi MM-turnauksen koostuvan kahdesta eri vaiheesta; alkulohkosta ja pudotuspeleistä. Tarkoitus toki on, että hän pelaisi jo alkulohkossa (veikkaan itse, että Lukaku kirmaa viheriöllä viimeistään viimeisessä alkulohkopelissä). Viimeiset kolme päivää ovat olleet kuitenkin positiivisia, heillä on hyvä lääkintätiimi ja kokemusta vastaavista täpärälle menevistä tapauksista, kun mm. Kompany parsittiin kuntoon neljä vuotta sitten kolmanteen alkulohkopeliin, jonka jälkeen hän pelasi neljä matsia putkeen ja samoin Witsel saatiin kuntoon EM-kisoihin. Lukakun ollessa epävarma tapaus oli tärkeää valita joukkueeseen kolmanneksi hyökkääjäksi pelaaja, joka on ysipaikan erikoismies eli Openda. Batshuayilla on puolestaan hyvät näytöt punaisista paholaisista
- Boyatan jättäminen ulos oli vaikein päätös, koska hänen sitoutumisensa maajoukkueeseen on ollut esimerkillistä
- Chadlin viimeinen kuukausi ei ole ollut optimaalinen seurajoukkueensa ja myös hänen kohtalostaan keskusteltiin pitkään, koska tällaiseen isoon turnaukseen hänen monipuolisuudestaan olisi ollut apua eikä päätös pudottamisesta ollut helppo sekään
- Denayer on kärsinyt pari viikkoa pienestä kylkivammasta eikä hänen kanssaan haluttu ottaa riskiä siitä, että onko hän pelikunnossa vai ei, kun aiemminkin hän on kärsinyt vammoista vähän väliä eikä tämä ole harjoitellut 12 viimeiseen päivään
- Debastista Martinez on ollut vaikuttunut, koska tämä on haastavassa ympäristössä pelannut kypsästi. Tuolla hän viittasi siihen, että Anderlecht on Belgian sarjassa 15 kierroksen jälkeen vasta sijalla 11. Zenon kohdalla ei Martinezin mukaan pidä tuijottaa nuorta ikää, vaan otteita kentällä
- Mertens on pelannut uudessa seurassaan nyt enemmän kuin ex-seurassaan kahtena viime vuonna yhteensä ja hänen kokemuksestaan on apua
- Hazardille turnaus on uniikki tilaisuus nauttia jalkapallosta ja hän on saanut harjoitella säännöllisesti, mutta ottelukestävyys on se, johon hänet on saatava, kun pelejä on joka neljäs päivä. Kun pelaajia arvioidaan, Martinez tarkastelee kolmea asiaa: sitoutumista, talenttia ja kokemusta. Hazard on kuulemma sitoutuneempi kuin koskaan, hänen talentin viheriöllä kaikki kyllä tietävät ja kaikki nauttivat siitä -18 kisoissa
- Dokun valintaa puolsi 1v1-osaaminen ja syyskuussa kahdessa U21-maaottelussa puoliajan kummassakin pelanneena hän täytti ne asiat, joita valmennusjohto oli pyytänyt (oma huomio: EM-puolivälierässähän Italiaa vastaan lähes kaikki Belgian vaarallisimmat paikat tulivat leveydestä Dokun 1v1-osaamisella, kun Italia tukki keskustan ja laitapakki-keskikenttäpelaaja -komboilla tuplasi välikaistoilla olleet KDB:n ja Hazardin sekä Lukakukin oli toppareiden puristuksissa)
- Onanaa Martinez kuvaili vähän samantyyppiseksi pelaajaksi kuin Fellaini oli heille neljä vuotta sitten eli hän pystyy tuomaan fyysisyydellään lisäarvoa pallottomaan pelaamiseen
- De Ketelaere on odotuksia paremman alkukauden jälkeen nyt Milanissa tilanteessa, jossa oli oletettavaa hänen ollakin eli peliajasta joutuu taistelemaan mestaruuden voittaneessa joukkueessa, mutta hänen kykynsä hakeutua pelattavaksi linjojen väleihin ja tehdä peliä vasurilla puolsivat valintaa. Hän pääsee hyvässä seurassa ensimmäiseen MM-turnaukseen
- Ylipäätään Martinez sanoi ryhmän olevan sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Seitsemälle pelaajalle kyseessä on jo kolmas MM-turnaus, mutta vastapainona on kymmenkunta debytanttia ja Martinezin mukaan ryhmässä pitää olla tuollaisia pelaajia tuomassa lisävirtaa. Yhdeksälle pelaajalle puolestaan Qatar on toinen MM-turnaus
- Varapelaajat saavat yksilölliset harjoitusohjelmat ja heidät on ohjeistettu olemaan kutsuntavalmiudessa 22. marraskuuta saakka

EM-kisoihin verrattuna tilanne on minusta sikäli parempi, että Witsel on täydessä kunnossa, topparikolmikossa enemmän selkeyttä ja lisäksi Meunierille on olemassa Castagne vaihtoehtona, kun tämähän loukkaantui viimeksi heti avauspelissä Venäjää vastaan. Topparikolmikon selvyydellä tarkoitan sitä, että EM-kisoissa Martinez etsi sopivaa palasta Vertonghenin ja Alderweireldin väliin vaihdellen mm. Boyatan, Denayerin ja Vermaelenin välillä, mutta nyt Toby on siirretty keskitoppariksi todennäköisesti pysyvästi ja se tuonee vakautta alakertaan hitusen lisää, kun pitää vain ratkaista se, pelaako sivutopparina Dendoncker vai Debast. Veikkaan molempien saavan tilaisuutensa turnauksen aikana. Keskitopparina Alderweireld pystyy myös yhä jakamaan tarkkoja patenttisyöttöjään ilmassa vastustajan puolustuslinjan selustaan ja Dendoncker sivutopparina käyttämään hevosenpotkuaan tarvittaessa hyödyksi kuten Puolaa vastaan hänen tehtyään komean kaukolaukausmaalin. Lisäksi Carrasco on palannut Eurooppaan eikä palloile enää Kiinassa, joten vasemmankin wingbackin tontti hoitunee paremmin, koska T. Hazardiin minulla ei niin suurta luottoa ole ja voi jopa olla, että Castagnekin avaa vasemmalla joitain matseja yhtä aikaa Meunierin kanssa. EM-kisathan Carrasco aloitti yläoksalla laiturina, kun De Bruyne ja E. Hazard eivät olleet kunnossa, joten ei pidä unohtaa sitäkään, että tosiaan E. Hazardkin on nyt paremmassa kunnossa kuin ennen EM-kisoja kuten toki De Bruynekin, joka viimeksi kävi kasvo-operaatiossa juuri ennen kisoja.

Toisaalta Lukaku on puolikuntoinen, mutta rakenne on kuitenkin sen verran kuosissa, että ihan hirveästi sillä ei ole merkitystä, että puttaako vitosen viivalta matalia keskityksiä sisään Lukaku vai Batshuayi, kun Michykin on kuitenkin mättänyt 26 maajoukkuemaalia 47 ottelussa, joten jos jonkun avainpelaajista on oltava loukkaantuneena, Lukaku on minusta vähiten huono vaihtoehto. Välikaistakeskityksiäkin Batshuayi kykenee kuitenkin ilmasta viimeistelemään sisään kuten vaikkapa Tunisiaa vastaan neljä vuotta sitten ja viimeksi kesäkuussa Puolan verkkoon. Suurin ero tulee tietenkin siinä, että jos Belgiaa prässätään korkealta kuten Tanska teki EM-kisoissa avausjaksolla, kohdepelaajana Lukakun veroinen Batshuayi ei luonnollisestikaan ole, mutta Meunierin tavoin aina maajoukkueessa Batshuayikin on parhaimmillaan, joten sikäli luotan häneen ykköskärkenä suurta yleisöä enemmän. Ja tokihan puolivälierässä Italiaa vastaan Lukakukin oli targettina melko lapanen keskiviivalla, kun vastassa painivat Chiellini ja Bonucci.

Oma ideaaliavaukseni on jo pitkälti lueteltuna tämän sivun alussa, mutta se olisi siis tälläinen (5-1-3-1/3-1-4-1-1):

Batshuayi/Lukaku
De Bruyne - Hazard - Tielemans
Witsel
Carrasco - Vertonghen - Alderweireld - Debast/Dendoncker - Castagne
Courtois

Veikkaukseni Martinezin hierarkiasta on kuitenkin tälläinen:

Batshuayi/Lukaku
Hazard - De Bruyne - Tielemans
Witsel
Carrasco - Vertonghen - Alderweireld - Dendoncker/Debast - Meunier/Castagne
Courtois

Meunier on ollut niin hyvä maajoukkueessa wingbackina lähes poikkeuksetta, että ei minua häiritse, vaikka hän Castagnen sijaan avaisikin oikealla vakituisemmin, mutta paahtavissa olosuhteissa kenties Castagnen kestävyys on parempi ja näemmä pelituntumakin on parempi, kun Meunier on ollut viime kierrokset sivussa loukkaantuneena, joten voi hyvin olla, että Castagne pelaa Kanadaa vastaan. Alan hiljalleen lämpenemään myös idealle De Bruynesta kärjen alapuolella, vaikka Hazardin siinä mieluusti näkisin siksikin, että varsinkin EM-kisoissa kaipasin De Bruynea keskikentän pohjalle auttamaan pelinrakentelussa sen sijaan, että hän oli osa yläkolmikkoa muissa peleissä kuin Suomea vastaan. Nyt hyökkäysrakenne on luultavimmin kuitenkin hieman erilainen eli 3-2-5:n/3-4-1-2:n asemesta 3-1-4-1-1, joten kolmella kk-pelaajalla (ankkuri+välikaistat) korkean prässin purkaminen luonnistunee helpommin ja täten De Bruynen voi sijoittaa ylemmäs ja hänelle saadaan pelattua palloa myös paremmin muodon sisään kuin vaikkapa Italiaa vastaan EM-puolivälierässä. Mutta jos Belgia palaa jossain vaiheessa 3-2-5/5-2-3:een, sitten De Bruyne-Witsel on se pohjapari, joka on minusta kollektiivin toimivuuden kannalta paras.

Puolustussuuntaan 5-1-3-1/5-3-1-1 on minusta hyvä muutos 5-2-3:sta, koska kuten jo edellisessä viestissä kirjoitin, välikaistat ovat täten oletettavasti paremmin tukittuina ja vastustajat eivät ehkä ihan niin helposti kykene puhkomaan puolustuslinjaa sivutoppareiden ja wingbackien välisistä aukoista, joiden peittäminen on jossain määrin ollut haastavaa vain kahdella pohjapelaajalla näiden jouduttua puolustamaan niin isoja alueita puolustuslinjan edessä, kun yläkolmikko "ennen vanhaan" jäi vain lepäämään pallon yläpuolelle vastaiskuja kytäten. Qatarissa pallon alla on todennäköisesti vähintään kahdeksan pelaajaa ja joskus yhdeksänkin, jos KDB laskeutuu apuun. Tietysti vastaiskujen kannalta De Bruynen on hyvä olla kärjen alapuolella Hazardin sijasta, vaikkakin vasemman kk-pelaajan roolistakin KDB kyllä mahdollisesti ehtisi myös aika hyvin liittymään positiivisiin tilanteenvaihtoihin eivätkä Edenin kyvyt sietää välitöntä vastaprässiä ole niin pahasti ruostuneet, etteikö hän pystyisi kärjen alapuolella ostamaan muille aikaa liittyä hyökkäykseen. Mutta se siitä, jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten Martinez lopulta ryhmittää joukkueen MM-avaukseen Kanadaa vastaan. MM-pronssi viime kisoista on niin kova saavutus, ettei sitä sovi minustakaan unohtaa Martinezin aikakaudesta puhuttaessa. Tuon meriitin toistaminen on haastavaa, mutta kaiken mennessä nappiin mahdollista. Hiljalleenhan tässä on kaivettava kaapin perukoilta punaista pelipaitaakin neljän vuoden tauon jälkeen esiin, koska Argentiinan ohella Belgia saa kannatukseni tulevissa kisoissa. :)
« Viimeksi muokattu: 11.11.2022 klo 17:44:31 kirjoittanut Salming »
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #363 : 23.11.2022 klo 16:02:53

MM-kenraalissa Egypti oli jokunen päivä sitten parempi maalein 2-1, kun neljä vuotta sitten vastaava kohtaaminen päättyi 3-0, joten asetelmat kisoihin eivät ole yhtä hyvät. Tuoreet uutiset Lukakusta ja kahden ensimmäisen pelin missaamisesta eivät myöskään ilahduta. Martinez piti sikäli valttikortit vielä piilossa, että Belgia oli palannut Kansojen liigan kokeiluista takaisin siihen, että hyökkäysmalli oli tutusti 3-4-2-1 eikä 3-1-4-1-1. KDB ja Hazard olivat Batshuayin alapuolella välikaistoilla ja Witsel-Vanaken kaksikko keskikentän pohjalla. Theate ja Debast olivat puolestaan sivutopparit Alderweireldin ympärillä. Carrasco avasi vasempana ja Castagne oikeana wingbackina.

Egypti tukki keskustan, joten Belgia ihan mielellään hyökkäsi leveydestä luoden laadullisia ylivoimia, kun pelikirjassa olivat Alderweireldilta tutut ristipallot mm. vasempaan laitaan kohti Hazardia ja Carrascoa, jotka sujuvasti vaihtelivat paikkoja. Välillä nimittäin Edenkin oli leveydessä ja Carrasco teki sisäkaistajuoksuja. Hazard näytti yllättävän terävältä varsinkin avausjaksolla ja kykeni välikaistalla houkuttelemaan vastustajia itseensä ennen syöttöä leveyteen Carrascolle, jonka 1v1-keskityksistä parhaat murtautumiset syntyivät, mutta tarkkuus niistä kuitenkin uupui, kunnes sitten toisella puoliajalla 2-1 kavennusmaalissa matala pallo löysi maalin edestä Opendan, joka puttasi sisään. Tuossa vaiheessa toki Castagne oli siirtynyt vasemmaksi wingbackiksi, kun maskinaamainen Meunier tuli sisään oikealle ja Hazard otettiin pois kentältä, jolloin Carrasco otti tämän paikan yläoksalla ja teki vasemmasta taskusta aloitteen vastustajan laitapakin selustaan saaden sinne syötön Castagnelta sivurajalta. Nuo taskupelaajien aloitteet vastustajan wingbackien/laitapakkien selustaan ovat myös olleet tuttua kauraa Belgian hyökkäyspelaamisessa Martinezin aikakaudella. Mitä tulee Opendaan, hän teki piikistä toisella puoliajalla samanlaisia aloitteita kuin syyskuussa Batshuayi vastustajan vasemman laitapakin selustaan tyhjään tilaan ja kertaalleen sitten punnersikin tilaa tukkimaan tulleen topparin ohitse puoliksi, muttei saanut kalastettua pilkkua, vaikka tämä repi paidasta ohuesti. Batshuayi oli avausjaksolla pieni pettymys ja pelasi yhden huonoimmista näkemistäni maaotteluista ollen jotenkin tavallistakin kankeampi, mutta jospa hän parantaisi, kun tosipelit lopulta alkavat. Openda vakuutti enemmän toisella puoliajalla, mutta veikkaan kuitenkin, että Batshuayi avaa illalla Kanadaa vastaan.

Negatiivisissa tilanteenvaihdoissa Egypti hyödynsi Belgian wingbackien jättämiä tiloja ja mm. Salah lähetti kertaalleen oivan diagonaalipallon Trezeguetille, joka kiskaisi volleyn kohti etuyläkulmaa Carrascon jättämästä tilasta, mutta Courtois venyi etukulmapelastukseen. Avausmaali puolestaan tuli KDB:n pallonmenetyksestä oman boksin nurkilla, kun tämä oli vaihtanut paikkoja hetkellisesti Vanakenin kanssa ja Belgia avasi yhä 3-4-2-1:lla. Louhikkokosketuksen jälkeisen riiston suorittanut Mohamed latasi pallon tarkasti alakulmaan Courtoisin ulottumattomiin.

Pallottomana korkealta prässätessä muoto oli tuttu 4-3-3, kun Carrasco nousi kk-linjaan pohjapelaajien rinnalle. Kansojen liigan Puola-vieraspeliin verrattuna yhtenäistä oli kuitenkin se, että Hazard liikkui useasti keskelle merkkaamaan vastustajan pohjapelaajaa ja Batshuayi/Openda prässäsi hänen sijastaan vastustajan oikeaa topparia samalla, kun KDB/Mertens hoiti vasemman topparin, joten täten Edenin jalkoja pystyttiin oletettavasti säästämään enemmän. Omalla puoliskolla Belgian organisoidut puolustushetket olivat harvassa, mutta näytti siltä, että käytössä oli vanha tuttu 5-2-3 eikä 5-1-3-1/5-3-1-1. Puolustussuuntaan ongelmat olivat tutut eli selusta vuoti jonkun verran ja puolustuslinjassa olleista aukoista mm. Trezeguet pujahti pystyyn jatkuvasti silloin, kun Egypti hitaammin hyökkäsi. Avausjaksolla Courtoisin vastaantulo pelasti Belgian, mutta toisen puoliajan alussa Debast hävisi juoksukilpailun ja Trezeguet viimeisteli läpiajosta alakulmaan. Salah tarjoili oivan pystysyötön keskiympyrästä laskeuduttuaan palloa vastaan, kun Belgia yritti prässätä ylempää, mutta etäisyydet venyivät liiaksi ja puolustuslinja ei pumpannut tarpeeksi vastaan, kun kk-linja nosti ylemmäs ja täten kahden alimman linjan väliin jäi liiaksi tilaa hyödynnettäväksi. Mitä tulee Debastiin, hän oli Batshuayin tavoin heikohko ja veikkaankin, että Dendoncker löytyy avauksesta tänään.

Erikoistilanteista jäi mieleen se, että kulmat Belgia puolusti neljällä aluepuolustajalla, neljällä vartioijalla ja kahdella boksin reunapelaajalla. EM-kisoihin verrattuna aluepuolustajia oli siis yksi enemmän, mutta vartioijia yksi vähemmän. Hyökkäyskulmissa KDB oli pallolla, Hazard tarjosi lyhyen variaation ja Carrasco oli boksin reunalla. Kohteita oli jopa kuusi, jotka olivat järjestäytyneet siten, että vitosen viivalla oli kaksi eri kahden pelaajan ryhmittymää, Witsel oli pilkun maastossa ja Debast taka-alueella. Alhaalla varmisti vain yksi pelaaja. Carrasco tinttasi kertaalleen yhden kakkospallon boksin reunalta päin veskaria tulisesti ja kertaalleen yksi KDB:n keskitys valui pakan läpi Debastille, joka haltuunoton jälkeen syötti vitosen viivalta vastaantulleelle Batshuayille, mutta tämä oli paitsiossa ampuessaan kääntölaukauksen ylärimaan. Tarkkailisin kuitenkin jatkossakin Belgian kulmapotkuissa tuota yksinäistä pelaajaa taka-alueella, joka on kenties sitten tosipeleissä Debastin sijaan Dendoncker.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2022 klo 16:05:46 kirjoittanut Salming »
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #364 : 25.11.2022 klo 19:53:30

Belgia - Kanada 1-0, 23.11.2022, jalkapallon MM-kisat

Belgia 5-3-1-1

Batshuayi 23
De Bruyne 7
Hazard 10 - Tielemans 8 - Witsel 6
Carrasco 11 - Vertonghen 5 - Alderweireld 2 - Dendoncker 19 - Castagne 21
Courtois 1

Kanada 5-2-3

Hoilett 10 - David 20 - Buchanan 11
Eustaquio 7 - Hutchinson 13
Davies 19 - Miller 4 - Vitoria 5 - Johnston 2 - Laryea 22
Borjan 18

Belgian avauksessa ei yllätyksiä ollut yläviisikon osalta saatika topparikolmikossa. Wingbackeista Meunier ei ilmeisesti ollut vielä täydessä kunnossa, joten Castagne avasi oikealla. Egypti-pelin paras yksilö Carrasco jatkoi ansaitusti vasempana wingbackina. Kanadan optimiavauksesta etukäteistieto oli sen verran ohutta, että en heidän avauskokoonpanovalintojaan sen kummemmin kommentoi, mutta oli toki hienoa, että Davies oli pelikunnossa. Kyseessä oli niin kiehtova taktinen näytös Herdmanin ja monsieur Martinezin ryhmien välillä, että perkasin sen läpi melko tarkkaan 210 kuvalla. Jo avauspuoliajalla Belgia esitteli melkeinpä kaikki eri hyökkäysvariaatiot, joita se on Martinezin alaisuudessa käyttänyt, kun se yritti selvittää Kanadan korkean prässin.

1. puoliaika


Heti alussa kävi selville Kanadan hyökkäysmuoto, joka oli 3-4-1-2. Topparikolmikko oli leveällä. Wingbackit Davies ja Laryea olivat sivurajoilla ja pohjapari Eustaquio-Hutchinson tietysti keskellä. Yläkolmikosta David putosi irti toppareista Belgian kk-linjan ja puolustuslinjan väliin. Laiturit Hoilett ja Buchanan sen sijaan jäivät roikkumaan Belgian toppareihin pyrkimyksenään haavoittaa selustassa ollutta tilaa.


Belgia prässäsi alkuun ylhäältä siten, että kerrallaan yksi toppari jäi vapaaksi. Tässä kuvassa se on vasemmalla Miller. Batshuayi huolehti Vitoriasta ja Hazard Johnstonista, mutta periaatteessa jos Kanada kierrätti Millerille, Batsahuayi ravasi silloin kiinni häneenkin. Hazardin ja Batshuayin alapuolella De Bruyne merkkasi Eustaquion ja Tielemans Hutchinsonin, kun Witsel jäi Davidin luokse puolustuslinjan eteen. Wingbackit Castagne ja Carrasco pelasivat tietysti Kanadan wingbackeja vastaan. Topparikolmikolle jäi 3v2-ylivoima Kanadan laitureita vastaan. Puolustusmuotoa ylhäältä voisi kuvailla ehkä parhaiten 5-2-1-2:ksi tai 4-3-1-2:ksi pelin puolen wingbackin aina vuorollaan pumpattua eteenpäin tutusti.


Roolituksissa oli kuitenkin pientä epäselvyyttä aika ajoin ja tässäkin näkyy hyvin se, että Alderweireld levittelee käsiään, kun Witsel on jättänyt Davidin auki noustuaan kiinni Eustaquioon, koska KDB prässäsi keskitopparia, koska Batshuayi oli juossut Vitorian luota kiinni Milleriin. Egyptiähän vastaan voittomaali syntyi juuri täten, että Salah jäi puolustuslinjan eteen auki turhan vapaaksi ja jatkoi syötön siitä selustaan Trezeguetille.


Belgian onneksi Kanada ei tällä kertaa kuitenkaan löytänyt Davidia vapaana, vaan Borjan avasi kohti Hoilettia, joka pudotti pallon Dendoncerin edestä vapaana olleelle Daviesille, kun Castagne putosi varmistamaan Dendonckerin irtoamisen puolustuslinjasta.


Omalla puoliskollaan Belgia puolusti samoin kuin Kansojen liigassa eli 5-3-1-1/5-1-3-1-1:llä, joten eivät ne aiemmat kokeillut turhia sitten kuitenkaan olleet, vaikka Egyptiä vastaan oli hetkeksi palattu perusasioihin. Yläkolmikosta Hazard putosi periaatteessa kk-linjaan Tielemansin ja Witselin rinnalle puolustaessaan Johnstonia. KDB oli keskellä Batshuayin alapuolella estämässä yhä pelaamista pääosin Eustaquion kautta. Erona oli oikeastaan aiempaan vain se, että Tielemans pelasi alkuun Witselin vasemmalla puolella eikä toisinpäin.


Hazard sai pakotettua Johnstonin kääntymään takaisin alaspäin. Tämä yritti poimia jälleen vapaaksi jätetyn Millerin, mutta puolenvaihto katkesi sen aavistaneeseen Batshuayihin.


Belgian ensimmäinen positiivinen tilanteenvaihto päättyi suoraviivaiseen kaukolaukaukseen 3v4-hyökkäyksen päätteeksi. Kuti kuitenkin meni suoraan Borjanin syliin.


Kanadan seuraava hyökkäys alhaalta käynnistyi vapaana olleen Millerin kautta. Batshuayi ei ehtinyt juosta Vitorian luota ajoissa Milleriin kiinni, joten Witsel irtosi vastaan ja tällöin Tielemans joutui pudottamaan Hutchinsonin luota nopeasti kiinni Davidiin ja Hazard tiivisti perässä Johnstonin luota Hutchinsoniin, jolloin vuorostaan oikea toppari jätettiin auki painottomalle puolelle. Tässä kuvassa myös Laryea on vapaana, kun Carrasco pysyttelee puolustuslinjassa Castagnen pumpattua kiinni Daviesiin painollisena wingbackina eli se ei ollut muuttunut kuitenkaan, että korkealta prässätessä Belgian painoton wingback jäi aina topparikolmikon seuraksi muodostamaan lisäylivoimaa alas, joten 3v2-ylivoiman sijasta Belgialla oli nyt jopa 4v2-ylivoima Kanadan laitureita vastaan. Nähtyään Millerin avoimen jalan, Hoilett oli heti valmiudessa haavoittamaan Castagnen jättämää tilaa ja testaamaan Belgian alakerran juoksunopeutta!


Dendoncker kuitenkin katkaisi syötön, mutta haltuunotto karkasi Davidille.


Tämä jatkoi kakkospallon perille selustaan, mutta Dendoncker ehti kipittää pelin alle.


Belgian boksipuolustus oli hyvää läpi ottelun. Tässäkin Hoilettin matalan keskityksen Alderweireld purki ollen täydellisesti sijoittunut syöttölinjalle eikä David päässyt palloon käsiksi pilkun tuntumassa. Vertonghen puolestaan seurasi iholla Buchananin painottoman puolen juoksun etutolpalle.


Tässä näkyy jatkotilanteessa hyvin tuo Belgian 5-3-1-1 muoto syvällä, kun Hazard on Kansojen liigan tapaan omaksunut jonkinlaisen kurinalaisuuden alaspäin ja valunut oman boksin reunalle saakka Tielemansin ja Witselin rinnalle tukkimaan toista välikaistaa, mutta erona aiempaan oli tosiaan se, että Tielemans oli alkuun keskimmäinen kk-pelaaja tässä linjassa eikä Witsel. KDB lepää pallon yläpuolella ollen valmiudessa vastaiskuun Batshuayin kanssa.


Belgian heikko kohta on tunnetusti ollut vasen laita, koska siellä on yleensä hyökkäävämpi wingback. Niinpä Kanadakin haki sieltä murtautumista jo puolentoista minuutin kohdalla. Sivutoppari Johnston teki aloitteen ja Laryea poimi sen.


Carrascon ja Hazardin pelaajavaihto lennosta toimi ja Carrasco selvitti 1v1-tilanteen Johnstonia vastaan.


Jatkotilanteessa Hazard kuitenkin oli löysä ja Laryea tuli turhan helposti sivurajalta ulos pallon kanssa. Tielemans joutui astumaan vastaan, mutta sai katkon aikaan boksissa.


Belgian lähtiessä vastaiskuun pallo löysi tiensä heti tietysti De Bruynen jalkaan, mutta Kanada oli läksyt tehnyt ja Hutchinson vastaprässäsi tältä elintilan pois välittömästi estäen kääntymisen ja Kanada voitti lopulta purkupallon itselleen puolessa kentässä.


Tässä on vielä laadukas kuva Belgian puolustusvastuista 5-3-1-1 blokissa. Miller on jälleen auki ja hänen kauttaan Kanada etenee. Belgian puolustuslinjassa on puolestaan taas 3v2-ylivoiman sijasta 4v2-tilanne, kun painoton Carrasco on topparien tukena laituriparia vastaan ja Tielemans hoitaa linjan edestä Davidin samalla, kun KDB ja Witsel peilaavat pohjapelaajat. Edeltävän tilanteen jäljiltä pelipaikat ovat hieman sekaisin vierasjoukkueella Daviesin ollessa pohjapelaajana hetkellisesti, mutta 3-4-1-2 rakenne on sama.


Witsel jätti liiaksi etäisyyttä Daviesiin ja tämä pääsi rauhassa pelaamaan pystyyn, jonne kirmasivat tällä kertaa David ja Buchanan, mutta...


... Alderweireld luki lentoradan varmasti. Ideana oli kuitenkin taas testata topparikolmikon nopeutta ja siten Herdmanin pelisuunnitelma oli hyvä.


Belgia rakensi alhaalta ensi kerran vajaan kolmen minuutin kohdalla. Käytössä oli sama 3-1-4-1-1 kuin syyskuussa Kansojen liigassa. Witsel oli ankkurina, Hazard ja Tielemans välikaistoilla, wingbackit leveydessä venyttämässä vastustajan muotoa, KDB kärjen alapuolella ja Batshuayi valmiudessa iskemään aloitteilla vastustajan vasemman wingbackin selustaan.


Kanada puolusti puolestaan 5-2-3 muodossa puolessa kentässä jättäen puolessa kentässä Belgian wingbackit auki leveyteen. Näihin irrottiin kiinni vasta kierrätyksen tapahtuessa ja muutoin Davies-Laryea kaksikko loi ylivoiman puolustuslinjaan. Yläkolmikko oli 3v4-alivoimainen Belgian toppareita ja ankkuria vastaan. Pohjapari Eustaquio-Hutchinson otti linjan edestä kiinni Tielemansin ja De Bruynen. Hazard oli Johnstonin vastuulla ja Batshuayi Vitoria-Miller kaksikon.


Mutta silloin kun Kanada puolusti eteenpäin ja halusi ottaa korkealta kiinni, roolitukset vähän muuttuivat. Eustaquion tehtävänä oli nimittäin luoda 4v4-tasavoima ja hän nosti kiinni Witseliin, jolloin Davies monipuolisena ja hyvin liikkuvana pelaajana jätti Castagnen rauhaan sivurajalle ja tiivisti perässä kiinni Tielemansiin! Muutoin vastuut pysyivät entisellään eli Hutchinson hyvin pitkälti miesvartioi De Bruynea, Johnston kontrolloi Hazardia ja Batshyaui (kuvan ulkopuolella) oli 1v2-alivoimainen kahta muuta topparia vastaan. Laryea hoitaa leveydessä olevan Carrascon ja tarvittaessa tukee Hazardin puolustamisessa.


Kuten EM-kisoista muistamme, Tanskan ja Italian korkeiden prässien ohittamisessa Belgialla oli suuriakin ongelmia. Lisäksi nyt käytössä ei ollut edes Lukakua kohdepelaajana, vaikka tämä Italiaa vastaan targettina lapanen olikin, mutta Kanadan toppareita vastaan hän olisi varmasti ollut käyttökelpoinen. Herdmanin pelisuunnitelma ja valinta prässätä korkealta aggressiivisesti oli siis hyvä, koska sen oli tiedetty aiheuttavan ongelmia Belgialle. Courtois ei myöskään jalalla ole maaginen, vaikka Real Madridissa kohtalaiseen lyhytsyöttöpeliin pystyykin, jos vieressä on toppari vapaana, mutta esimerkiksi tässä kuvassa vapaata syöttöpaikkaa lähelle ei ollut, joten oli turvauduttava pitkään palloon, koska vapaana olleelle Castagnellekaan hän ei palloa mitenkään saanut käännettyä. Tässä kuvassa muuten Belgian hyökkäysmuoto on 3-1-4-1-1:n sijaan jopa enemmän EM-kisojen Tanska-pelin 2. puoliajan kaltainen 3-4-1-2, kun Hazard on roikkumassa puolustuslinjassa Batshuayin kanssa ja KDB heidän alapuolellaan sekä Tielemans selkeästi on laskeutunut toiseksi pohjapelaajaksi.


Lukakun poissaollessa kohteina olivat Hazard ja Batshuayi. Johnston kuitenkin kyykytti Edeniä varsinkin pääpalloissa ja katkoi tässäkin Courtoisin avauksen.


Hetken päästä rajaheiton jälkeen Alderweireld puolestaan yritti löytää Batshuayin...


... mutta Vitoria voitti tämän kaksinkamppailun ja Kanada sai pallon takaisin itselleen.


Kuva viiden minuutin jälkeen korkeasta prässistä, joka tuottaa katkon sivurajalla. Puolustuslinjasta Dendoncker älysi pumpata irti sentään kiinni Davidiin, kun Tielemansin piti nostaa Eustaquioon KDB:n juostua prässinsä loppuun keskitoppariin saakka. Niinpä Laryealle tai Johnstonille ei ollut kunnon pakoväylää chipille.


Kuva Kanadan 5-2-3:sta jälleen puolessa kentässä. Belgian wingbackit ovat taas lähtökohtaisesti auki leveydessä, mutta Laryea ennakoi jo syötön Carrascolle ja irtoaa tätä kohden. Castagne sen sijaan on auki, kun Davies on toppareiden apuna. Yläkolmikko on 3v4-alivoimainen, kun Eustaquio ja Hutchinson jälleen seuraavat Tielemansia ja De Bruynea tarkkaan ja pitkälti estävät näille helpot syötöt. On makuasia, että kutsuuko tätä Belgian hyökkäysmuotoa 3-1-4-1-1:ksi vai onko se jälleen enemmän 3-4-1-2.


Niinpä Vertonghenin oli turvauduttava taas chippiin, mutta Hazardilla ei palaa ollut ilmassa Johnstonia vastaan, joka puolusti mainiosti eteenpäin.


Seuranneesta positiivisesta tilanteenvaihdostaan Kanada hyökkäsi tietysti Carrascon jättämään tilaan Laryean selvitettyä tämän vastaprässin tylyllä yhden käden tuuppauksella.


Vertonghen ei saanut tukituksi tilaa, vaan Buchanan pääsi keskittämään, mutta Dendoncker piti hyvin Davidin kurissa, vaikka Kanada kulmapotkun saikin.


Egypti-pelin tapaan Belgia puolusti kulmat neljällä aluepuolustajalla ja vartioijalla sekä kahdella reunapelaajalla, jotka olivat Hazard ja Batshuayi. Aluetta suojasivat De Bruyne, Alderweireld, Witsel ja Vertonghen, joten vartioijat olivat Dendoncker, Tielemans, Carrasco ja Castagne. Kanadalla pallolla oli Hoilett. Kohteita oli viisi, mutta yksi heistä valmiina vitosen alueella, joten neljä vartioijaa riitti täten Belgialle ihan hyvin. Vitoria ja Buchanan olivat taaempana ja Hutchinson-Miller kaksikko hakeutui etualueelle. David oli valmiiksi maalin edessä hämmentämässä. Davies tarjosi lyhyen variaation ja Eustaquio-Johnston kaksikko oli boksin reunalla. Alhaalla varmisti Laryea.


Hoilettin ensimmäinen kulma putosi taakse Buchananille, jonka Carrasco hukkasi totaalisesti. David ja Vitoria tekivät vielä keskellä hyvät blokit, jottei aluepuolustajista esim. Witsel päässyt puskemaan ykköspalloon.


Buchanan ampui puolivolleyn ja tuomiona oli rankkari, kun pallo osui Carrascon käteen, huoh. Mutta itsepä tämä ongelmansa aiheutti hukaten vartioitavansa.


Onneksi kuitenkin Courtois ryösti alakulmasta Daviesin eikä kukaan rynnännyt rangaistusalueelle etuajassakaan.


10. minuutilla Belgia ohitti korkean prässin taas ilmassa, mutta Batshuayi ei kyennyt Courtoisin avausta voittamaan punapaidoille, vaan Miller alisti häntä, joten Lukakulle olisi kyllä tarvetta ollut tosiaankin, kun avauskympillä Batshuayin ja Hazardin ilmakaksinkamppailujen saldo oli yhteensä 0/4.


Jatkoprässi toimi kuitenkin hyvin ja Batshuayi jätti Vitorian syöttövarjoon iskiessään kiinni Borjaniin ja tämä joutui täten turvautumaan pitkään palloon. Eustaquio ja David olivat puolestaa hetkellisesti vaihtaneet paikkoja, joten siksi Tielemans kontrolloi ensin mainittua ja Witsel sitten Davidia.


Yhtä lailla Kanada joutui turvautumaan pitkään palloon ja Vertonghen voitti sen Buchanania vastaan pituusylivoimansa turvin, mutta kanadalaiset olivat kakkospalloissa hyvin sijoittuneina ja tässäkin Witselin sijaan David nappasi pelivälineen takaisin vaahteralehdille.


11. minuutilla Belgia ensi kerran oikeastaan yritti hyödyntää Castagnen vapaana olemista sivurajalla avaten vaihteeksi alhaalta alkuperäisellä 3-1-4-1-1:lla. Alderweireld chippasi pallon yli Davidin. Davies tietysti irtosi silloin kapealta takaisin leveyteen, mutta oli myöhässä.


Eustaqio kuitenkin paikkasi ja katkoi yhden kosketuksen jatkon kohti Tielemansia. Tällä kertaa hän ei korkealta prässätessä ollut nostanut kiinni Witseliin, vaan antoi yläkolmikon jäädä 3v4-alivoimaiseksi ja huilasi sitten alempana Tielemansin vanavedessä. Se oli oikea päätös, koska muutoin Davies olisi jäänyt 1v2-alivoimaiseksi Castagnea ja Tielemansia vastaan.


Alun jälkeen Kanadan korkeassa prässissä kävi yhä useammin niin, että Eustaquio jäi alemmas Tielemansin luokse kuten tässäkin ja se tarkoitti, että yleensä varsinkin Vertonghen jäi vapaaksi toppariksi, jolle kierrättää pallo, mutta Courtois ei uskaltanut hänelle pelata tässäkään...


... vaan nosti tuloksetta pystyyn kohti De Bruynea, mutta tämän vartioija Hutchinson oli välissä keskikentällä. Toisena huomiona Daviesilla oli täten isompi vapaus pumpata aiemmin Castagneen, kun hänellä oli luottamus Eustaqion jäämisestä Tielemansiin.


Riiston jälkeen Kanada jälleen yritti haavoittaa Carrascon jättämää tilaa ja Hoilett antoi salahmaisen diagonaalipallon topparikolmikon yli taka-alueelle, jonne kirmasi trezeguetmaisesti Laryea.


Tämä ei kuitenkaan virittänyt volleyta kohti etukulmaan, vaan pudotti taakse Eustaquiolle, mutta Vertonghen oli välissä purkamassa.


Ajassa 13:43 Belgialta nähtiin toistamiseen 3-1-3-3 avausvariaatio, jonka muistan bonganneeni ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten Kansojen liigan peleissä, kun samassa lohkossa olivat Englanti, Tanska ja Wales. Mutta siis silloin Meunier putosi sen verran alas houkutellen vastustajan wingbackin mukaansa, että kk-pelaajalle avautui tilaisuus nousta viimeiseen linjaan kuin oikeaksi laituriksi. Tässä sen tekee Tielemans ja Hazard on puolestaan vasemmalla laidalla roikkumassa puolustuslinjassa. Ideana oli se, että Tielemans pääsisi pois Eustaquion vartioinnista ja Belgia saisi luotua myös Batshuayille 1v2-tilanteen sijasta 1v1-tilanteen, kun Millerin oli irrottava leveyteen ja jätettävä Vitoria yksin keskelle painimaan Batshun kanssa!


Castagne ei kuitenkaan saanut syötettyä sivurajaa pitkin ohi Daviesin, vaan joutui palauttamaan alas ja Kurttu kierrätti Vertonghenille, mutta Buchanan ehti kipittää iholle ja blokata chipin kohti Hazardia rajaheitoksi.


Ajassa 14:48 Belgia tarjoili vuorostaan 3-2-3-2/3-2-1-4 avausmallin, jota se käytti erityisesti Englantia vastaan sekoittaakseen sen korkeaa prässiä pari vuotta sitten. De Bruyne laskeutui totutusti oikean wingbackin jättämään tilaan ja Castagne nosti itsensä tieltä pois viimeiseen linjaan kuten Meunier pari vuotta sitten.


Kanadallekin tuo variaatio aiheutti ongelmia, koska Hutchinson ei voinut lähteä seuraamaan häntä niin kauas ja vapaan tassun kautta Belgia pääsikin edistämään peliä, kun Eustaquio jäi kahden tulen väliin ja KDB poimi auki jääneen Tielemansin. Jos Eustaquio ei olisi irronnut laitaan, sitten KDB olisi päässyt käyttämään tempokuljetustaitojaan.


Tielemansin jatko Millerin edestä kohti Castagnea karkasi kuitenkin sivurajan yli. Hyvää reagointia kuitenkin valmennuskursseja käyneiltä Belgian janttereilta palata aika ajoin jo pari vuotta sitten toimineeseen avausmalliin hädän hetkellä.


Martinez oli kuitenkin kehitellyt Belgialle uusiakin avausmalleja. Ensimmäinen nähtiin viiden minuutin kohdalla, kun Witsel ja Meunier ovat poikkeavilla paikoilla. Meunier on kuvan alalaidassa noussut Englannin viimeiseen linjaan, joten siksi Chilwellkin makaa puolustuslinjassa luomassa 4v2 ylivoiman Lukakua ja Meunieria vastaan. Lisäksi Witsel on nostanut itsensä KDB:n ja Mertensin väliin, joten vain Tielemans on keskellä topparikolmikon yläpuolella. Muotoa voisi kuvailla kallellaan olevaksi 3-2-3-2:ksi.


Ja kun pallo kierrätettiin Alderweireldille, Meunier ei pudonnutkaan sivurajaa pitkin alemmas, vaan KDB liikkui auttamaan ikään kuin wingbackin paikalle. Alderweireldilla ja KDB:lla on 2v1 ylivoima Englannin vasenta laituria Grealishia vastaan, koska Chilwell ei voi tukea korkeaa prässiä siksi, että hän joutuu vartioimaan Meunieria ja Englannille on epäselvää, että kenen pitäisi liikkua KDB:n perässä laitakaistalle. Erittäin mielenkiintoista. Meunier pysyi siis keskiviivalla kuvan ulkopuolella Lukakun kanssa samassa tasossa imien siten Chilwellin pois sieltä, missä KDB nyt on. Englantihan prässäsi 5-2-3 muodossa, joten jos Henderson tai Rice lähtisi keskeltä seuraamaan KDB:tä, Witsel ja Mertens saisivat 2v1 ylivoiman keskelle, nerokasta.


Pallo kierrätettiin Vertonghenille ja tämä antoi pidemmän syötön suoraan Witselille. Ehkä ideana oli myös saada toinen kohdepelaaja ylös, jolle pelata Lukakun lisäksi ohi korkean prässin tarpeen vaatiessa? Witsel pystyy tästä asennosta helposti pitämään Hendersonin selässä ja pudottamaan pallon Mertensille tai KDB:lle, miksei myös Tielemansille.


Tässä kuvassa näkyy nyt vielä ehkä se ykkösidea eli saada 2v1 ylivoimalla pallo KDB:n jalkaan, jonka jälkeen tämän tempokuljetustaidoilla eteneminen syvältäkin kohti Englannin maalia olisi ollut vaivatonta. Tai jos Henderson-Rice kaksikosta toinen irtoaa luomaan 2v2-tilanteen laitaan nuolen kaltaisesti, Belgialle jää toisen ympyrän kaltainen 3v2 ylivoima painottomalle puolelle toista keskikenttäpelaajaa ja Trippieriä vastaan, jolloin eteneminen onnistuu ristipallolla T. Hazardille, joka on vapaana Tripperin kaventaessa kiinni Mertensiin.


Minuutin päästä KDB on taas hakemassa palloa wingbackin paikalta ja Meunier ylempänä samalla laitakaistalla. Englanti ratkaisi Grealishin alivoimaiseksi jäämisen siten, että Chilwell sai luvan nousta kiinni KDB:hen ja Mings sitten levitti kohti Meunieria, mutta samalla Belgia on reagoinut siten, että T. Hazard ja Mertens ovat Lukakun kanssa viimeisessä linjassa muodon ollessa epäsymmetrinen 3-2-2-3 tällä kertaa. Kuvassa näkyy seitsemän englantilaista, joten viimeisessä linjassa on 3v3-tilanne Hazard-Mertens-Lukaku vastaan Trippier, Walker ja Dier.


Tässä näkyy tuo eristetty 3v3-tilanne vasemmalla laidalla. Mings on kaukana muista toppareista Meunierin vuoksi.


Koska Kane peitti syöttöjä Tielemansille, tämä liikkui sivuun avaten keskitoppari Denayerille tilaa kuljettaa. Samalla KDB lähti pystyyn ja kun Chilwell palasi ajoissa puolustuslinjaan, KDB leikkasi keskelle tyhjään tilaan pelattavaksi ja näin ollen Belgia oli päässyt ohi prässin puoleen kenttään jauhamaan tuttua pallonhallintaansa. Martinez piti Southgatea opetuslapsenaan pelin alussa.


Kahdeksas minuutti. Alderweireld kierrättää ohi Grealishin. KDB putoaa kolmannesta tasosta toiseen tasoon Tielemansin rinnalle Chilwell selässään.


KDB sai pelattu laitaa pitkin ohi Chilwellin Meunierille, jota seuraa Mings edellisen tilanteen tapaan.


Meunierilla riitti rohkeutta pudottaa Denayerille asti. Mount on yksin kahta pelaajaa vastaan, kun Kane oli kaventanut kohti Alderweireldia eikä ehtinyt palata ajoissa keskelle.


Denayer siirsi sivuun ja Vertonghen sai vapaasti kuljettaa vuorostaan puoleen kenttään. Henderson tullessa vastaan hän pelaa helposti keskelle Witselille, joka kuljettaa lopulta pallon Englannin kenttäpuoliskon puoleenväliin, kun tilaa on. Innovatiivista Roberto Martinezia kerta kaikkiaan, wau!


Vartin kohdalla Belgian korkea prässi murtuu oikeastaan vain siksi, että Hazard nukahti Johnstonin merkkaamisessa ja Borjan sai helposti chipata tälle pallon.


Hazard toki kipitti Johnstonin vielä kiinni, mutta tämä ehti syöttää silti selustaan Hoilettille,


Dendoncker kuitenkin seurasi miehensä loppuun saakka tarkasti ja ohjasi ampumaan ohi takakulman.


17. minuutilla Tielemans liikkui debruynemaisesti sivurajalle ensimmäistä kertaa tyhjentäen tälle välikaistan ja luoden 3v2-ylivoiman oikeaan laitaan. Topparikolmikko poimikin hänet heti kierrätyksellään.


Syöttö eteenpäin ohi Eustaquion ei kuitenkaan tavoittanut De Bruynea, vaan meni Millerille asti. Mutta joo, jälleen Belgia oikean laidan kautta sai asioita tapahtumaan edes hitusen, kun wingback nosti tieltä pois viimeiseen linjaan ja kk-pelaaja liikkui vartioijansa luota pois.


18 minuutin kohdalla Belgia puhkoo korkean prässin ensimmäistä kertaa maitse kunnolla, kun ensin 4v3-ylivoiman turvin pallo kierrätettiin jälleen vapaana olleelle Vertonghenille ja ennen kuin Buchanan ehti iholle, hän syötti eteenpäin. De Bruyne on loistavasti pudonnut todella alas ja imenyt Hutchinsonin pois puolustuslinjan edestä. Niinpä Batshyaille aukeaa iso tila, johon pudota vastaan! Esimerkkipelaamista KDB:ltä miesvartiointia vastaan eli jos et itse ole pelattavissa, tee tila muille.


35-vuotias keskitoppari Vitoria ei ole omimmillaan eteenpäin puolustamisessa ja jääkin Batsusta jälkeen. Samalla Hutchinson hukkaa kontrollin De Bruynesta, joka kääntyy salamannopeasti pystyjuoksuun ja saa pudotuksen Batshuayilta.


Eustaquio yritti stuntata, muttei ehtinyt repiä KDB:tä kumoon. Hänen kaventamisensa myötä kuitenkin Tielemans on jäänyt täysin auki.


De Bruyne teki kuitenkin väärän valinnan yrittäen vapauttaa Carrascon läpi, mutta Millerin ja Johnstonin läpi ei ollut asiaa mennä.


Hetken päästä pitkästä aikaa Eustaquio tulee yläkolmikon avuksi prässiin merkkaamaan Witselin ja luomaan 4v4-tilanteen. Davies lukee peliä alempana ja jättää Castagnen entistä vapaammaksi siirtyen kiinni Tielemansiin kuten kuuluikin.


Tällä kertaa Belgia kuitenkin löysi vapaan pelaajan kierrättämällä ja Davies oli niin kaukana, että Castagne ehti kääntyä jopa positiiviseen peliasentoon!


Tielemans houkutteli häneen nostaneen Millerin irti muusta linjasta ja loi täten entistä eristetymmän 1v1-tilanteen Batshuayille, joka teki syyskuun tapaan tutun aloitteen vastustajan wingbackin/sivutopparin jättämään tilaan, mutta Vitoria puolusti todella hyvin iholta ja sai estettyä ohituksen! Batshuayin oli täten vain suojattava palloa ja palautettava se lopulta alas, mutta idea murtautumiseen oli hyvä.


21. minuutilla oli vuoro kokeilla perinteistä 3-4-2-1:tä. De Bruyne putosi pohjalle Witselin seuraksi, kun Hazard ja Tielemans olivat yhä välikaistoilla ja Batsu piikissä. Jälleen KDB halusi vain vetää mukanaan Hutchinsonin, jotta Eden tai Batshuayi voisi tulla palloa vastaan tyhjään tilaan puolustuslinjan etupuolelle ja saada siten Kanadan topparit varpailleen.


Castagnen ulkosyrjäjatko sivurajalta ohi Daviesin katkesi kuitenkin Milleriin, joka luki hyvin syötön kohti Batshuayita.


Ajassa 22:30 Belgia puhkoo korkean prässin ensimmäistä kertaa siten, että koko kollektiivi ylitetään pelaamalla suoraan selustaan eikä puolustuslinjan eteen. Käytössä on vaihteeksi 3-4-1-2, kun Tielemans on KDB-roolissa kärjen alla ja tämä on taas toisena pohjapelaajana vetänyt Hutchinsonin mukaansa. Koska käytössä ei ollut Lukakua, ehkä tätä tapaa olisi pitänyt käyttää alusta asti enemmän, koska selustaan Eden ja Batshuayi ovat riittävän vikkeliä etenemään sen sijaan, että heitä tavoiteltiin alkuun pienillä chipeillä puolustuslinjan edestä. Yhtä kaikki, David antaa riittämiin tilaa avoimelle jalalle ja sen Alderweireld hyödyntää poimimalla Hazardin juoksun.


Haltuunotto oli sensaatiomainen ja Hazard pyörähti ohi Johnstonin, kun siihen asti tämä oli ollut niskan päällä kaksinkamppailuissa.


Syöttö Tielemansille jäi turhan taakse, mutta tämä taisteli pallon vielä Batshuayille, jonka Miller oli jättänyt auki kavennettuaan peittämään De Bruynen mahdollista kutia boksin reunalta.


Silti Miller ehti vielä Batshuayinkin vedon tielle. Mutta joo, kerrassaan monipuolista hyökkäämistä kotijoukkueelta.


Belgian kulmapotkut antoi tietysti De Bruyne ja Hazard tarjosi lyhyen. Erona Egypti-peliin kohteita oli aluksi vain viisi kuuden sijasta ja Carrasco oli saanut boksin reunalle täten Tielemansin. Witsel, topparit ja Batshuayi olivat kohteet, kun Castagne varmisti alhaalla. Kanada puolusti standardinomaisesti kahdella aluepuolustajalla (Hutchinson-Vitoria), viidellä vartioijalla (Miller, Johnston, Laryea, Eustaquio ja Buchanan) ja kolmella reunapelaajalla (David-Davies-Hoilett) eli kuten Suomikin tekee.


Kuten tavanomaista, KDB keskitti vain suoraviivaisesti viiteen metriin, mutta Vitoria tuli hyvin esiin ja purki arajuurimaisesti.


Puolessa kentässä Castagne syötti purkupallon Hazardin sijaan suoraan vastustajan vaarallisimmalle transitiopelaajalle Daviesille...


... mutta kapteeni Eden paikkasi tuon kammottavan erheen ja pysäytti vastaiskun alkuunsa.


Hetken päästä Belgia rakensi vaihteeksi taas 3-1-4-1-1:llään. Jostain ihmeen syystä Hutchinson päätti nostaa kiinni Witseliin, vaikka tämä oli mukavasti syöttövarjossa. Niinpä KDB jäi täysin vapaaksi ja sen Belgia tietysti hyödynsi. En oikein ymmärrä, mitä 39-vuotias Besiktasin konkari ajatteli tässä tilanteessa.


KDB:n syöttövalinta kuljetuksesta oli parempi kuin aiemmin...


... mutta Hazard tuplattiin ja hyökkäys kuihtui. Laryea tuli kurinalaisesti Johnstonin avuksi.


Kun Belgia pelaa muodon sisään, tavoitteena on sentteriä useammin löytää välikaistoilta väkkärämäinen yksilö. Kanada kuitenkin tiesi sen ja Johnston puolusti taas hyvin eteenpäin rapaten aggressiivisesti Hazardia jaloille eikä tämä päässyt kääntymään Carrascon syötön jälkeen.


Hyökkäyspelikirjaan ovat vuosikausia kuuluneet myös wingbackien aloitteet vastustajan wingbackien selustoihin. Ja kun Alderweireld saa jalan auki puolessa kentässä, selustaan on aina menijöitä, joten David ei saisi jättää näin paljoa tilaa millään. Castagne tekee aloitteen Daviesin taakse.


Davies ylsi niukasti väliin. Lähellä oli 2v0-tilanne Belgialle ja sitä myöten peli olisi ollut varmasti 1-0. Erittäin klassinen Martinezin aikakauden murtautumisyritys.


Ajassa 25:45 Kanada yritti korkean prässin purkuun samaa kikkaa kuin Belgia. David kymppipaikalta putosi alemmas ja imi Witselin mukaansa. Leveydestä Laryea leikkasi puolustuslinjan eteen tyhjään tilaan. De Bruyne puolestaan jälleen oli antanut lepoa Batsulle ja noussut pohjapelaajasta prässäämään keskitopparia, jottei Batsun tarvinnut ravata Millerin ja Vitorian välillä koko aikaa. Samalla Hutchinson jäi vain syöttövarjoon, mutta sen varjon KDB teki hyvin, joten Vitorian oli avattava ilmassa ohi prässin.


Laryean sijasta hän tunki pallon ahtaaseen tilaan Buchananille eikä tämä Carrascon ohi päässyt kääntymään.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #365 : 25.11.2022 klo 19:54:16


Belgian muodon sisään Kanada pääsi etenemään lähinnä Daviesin sekasortoa aiheuttaneilla kuljetuksilla. 26. minuutilla nähtiin yksi sellainen. Belgia on ryhmittymässä tuttuun 5-3-1-1:een, kun Davies menee röyhkeästi läpi Tielemansin ja Castagnen välistä. Tälläista ei tietenkään saisi tapahtua eikä ihme, että puolustussuuntaan parempi ja ylipäätään fyysisempi Onana korvasi tauolla Tielemansin!


Seurauksena Witsel joutui reagoimaan ja irtoamaan keskemmältä, mutta oli myöhässä ja Hoilettin seinäsyötöstä Davies sai pallon takaisin itselleen tyhjässä tilassa puolustuslinjan edessä.


Tietysti Hazardkaan ei ihan puhtaita papereita saa, kun Daviesin siirrosta Hutchinson pääsi tälläämään välikaistalta kaukolaukauksen hieman ohi etuyläkulman. Piirun verran terävämmällä paluulla puolustukseen laukaus olisi estynyt.


27. minuutilta Belgian seuraava prässinpurkukokeilu ja jälleen Castagnen kautta. Davies oli taas riittävästi myöhässä, mutta Eustaquio rappasi Witselin nurin noustuaan taas yläkolmikon tueksi.


Hetken päästä Belgia oppii ja toistamiseen Toby pelaa alhaalta suoraan selustaan. Tällä kertaa Hazardin sijaan kohteena on Batshuayi..


... mutta Vitoria-Miller kaksikko selvittää uhan.


Syvällä tapahtuneiden menetysten jälkeen Belgialla oli tutusti kasassa kolmen miehen transitionestolinja, joka tässä koostui kk-kolmikosta, mutta joskus myös sivutoppari voi olla osa sitä tilanteesta riippuen. Eustaquio ei lähde edes testaamaan linjan puhkomista, vaan tyytyy rauhoittamaan alas. Tasapaino oli siis kunnossa.


28. minuutilla Kanada yritti haavoittaa Belgiaa jälleen sen heikommalta laidalta. David löytyi ensimmäistä kertaa kunnolla puolustuslinjan edestä ja Witsel antoi sen verran tilaa, että hän pääsi jatkamaan pallon Carrascon selustaan. Laryea voittaa juoksukisan päästen keskittämään.


Boksipuolustus toimi onneksi yhä. Castagne tuli upeasti painottomalta puolelta suurimman uhan luokse keskikaistalle ja esti Hoilettia ampumasta.


Minuutin päästä Kanada purki prässin oikean kautta uudelleen. Hazard täysin turhaan lähti hidastamaan Vitoriaa, kun KDB kuitenkin olisi ehtinyt juosta tämän vielä kiinni. Ehkä pelituntuman puute aiheutti tällaisia pelinlukuvirheitä. Niinpä Johnston jäi auki sivurajalle.


Carrasco joutui puolustamaan eteenpäin Johnstoniin, mutta tämä pelasi seinän Buchananin kanssa ja pääsi juoksemaan kohti suojaamatonta linjaa hetkessä, äsh.


Dendoncker kuitenkin pysäytti matkan kuudentoista rajalle.


Pallo toki tuli takaisin Johnstonille vielä, mutta Courtois torjui varmasti. Jos Belgia haluaa korkean prässin toimivan, hazardmaisia nukahduksia ei saisi oikein tulla.


Belgia kunnioitti Daviesia ja tämä tuplattiin aina, kun mahdollista. Tässä Davies ja Hoilett ovat rotatoineet pelipaikat. Davies hetkellisesti laiturina houkutteli Dendonckerin ja vierestä Tielemansinkin itseensä ennen pudotusta takaisin Eustaquiolle. Samalla Buchanan toisena laiturina teki heti aloitteen syntyneeseen tilaan...


... mutta kokenut puolustuslinja tiesi, mitä on tulossa eikä tuplattuna Buchanan päässyt läpi umpikujasta.


31. minuutilla Tobylla oli tassu auki taas puolessa kentässä ja se oli merkki Castagnelle siitä, että on mentävä pystyyn.


Tämä voitti ykköspallon Daviesia vastaan. Tuntui siltä, että Castagne oli viimeisen linjan kohdepelaajista ilmassa jopa se kaikkein paras target...


... mutta Batshuayi hukkasi lopulta kakkospallon boksin reunalla.


Negatiivinen tilanteenvaihto päättyi taas haavoitukseen wingbackin jättämään tilaan, jonne kipitti nyt David.


Belgian onneksi tämä ei saanut kunnon puskua aikaan.


32. minuutilla Vertonghen ohitti prässin toistamiseen illan aikana poimien Batsun puolustuslinjan edestä. Taas Vitoria jäi jälkeen, kun olisi pitänyt puolustaa eteenpäin, joten nämä hetket olivat hänen ja Kanadan heikkous.


KDB oli vuorostaan hakeutunut vasemmalle laidalle irti Hutchinsonista ja pääsi juoksemaan Laryean jättämään tilaan rauhassa.


Aikainen keskitys löysi Batshuayin, mutta Miller oli edessä eikä volleykaan onnistunut puhtaasti, mutta hiljalleen jakson edetessä Belgia löysi voittavat keinot prässinpurkuun.


Minuutin päästä nähtiin harvinaisuus, kun Hazard voitti pääpallon Johnstonin edestä ensi kerran. Vertonghen oli taas chippaajana Buchananin annettua liiaksi aikaa ja tilaa.


Jatkosyöttö Daviesin selustaan kolmannen aloitteen tehneelle Castagnelle karkasi kuitenkin yli päädystä, mutta tulevissa peleissä en yllättyisi, jos vastustajat onnistuvat maalinteossa Daviesin selustasta, koska sen verran haparoivasti tämä selustaansa ajoittain havainnoi.


Hetken päästä Kanada tuli alhaalta tutusti 3-4-1-2:lla. Tielemans juoksi prässin loppuun ja se jätti Witselin alivoimaiseksi linjan eteen.


Mutta loistavasti Witsel klaarasi tilanteen voittaen pääpallon Davidin edestä.


Seuraavaksi Davies lähti kuljettamaan vaihteeksi muodon sisään, kun pelaamalla Kanada ei sinne päässyt. Castagne jäi telineisiin 1v1-tilanteessa.


Sen jälkeen Hazard sijoittuu heikosti ja Davies poimii nousevan Johnstonin.


Alderweireld purki kuitenkin välikaistakeskityksen. Witsel joutui puolustamaan liian isoa aluetta eikä täten millään ehtinyt paikkaamaan Edenin vuotoa. Vaikka tämä entiseen verrattuna valuu syvemmälle ja on hanakkaampi puolustamaan, varsinaisessa sijoittumisessa on yhä korjattavaa rutkasti.


36. minuutilla Hutchinsonin prässätessä Witseliä, Eustaquio ymmärsi kaventaa KDB:hen, joten aiemman tilanteen kaltaista hetkeä ei tapahtunut, että KDB olisi ollut täysin auki keskellä. Niinpä Vertonghenin piti chipata Edenille, joka voitti jopa toistamiseen ykköspallon ilmassa, mutta jatko ei mennyt omille.


37. minuutilta kuva Hazardin laiskuudesta. Vanhat tavat puskivat esiin ja hän jäi lepäämään, joten Witsel ja Tielemans joutuivat tiivistämään kohti palloa ja auttamaan Carrascoa, kun Hutchinson nousi pohjalta kuudenneksi pelaajaksi ylös. Täten keskelle jäi hurja tila, mutta Belgian onneksi Kanada yritti puskea kombinaatiolla läpi wingbackin ja sivutopparin välisestä aukosta.


Ei sekään huono idea ollut, kun sekin haavoitusreitti on toimivaksi Belgiaa vastaan todettua, mutta Witsel puolusti erinomaisesti ja tukki aukon sekä vielä voitti maakaksinkamppailun Laryeaa vastaan. Ja sanomattakin oli tosiaan selvää se, että jakson edetessä Witsel oli palannut Tielemansin vasemmalle puolelle puolustettaessakin eikä vain rakennusvaiheessa, kun vielä pelin alussa he olivat toisin päin.


Kanadan aggressiivisen prässin parasta antia oli ehkä jopa se, että Egypti-pelissä loistanut Carrasco ei saanut palloa ollenkaan haastotilanteisiin ja laadullisiin ylivoimahetkiin vastustajan puoliskolla ja omalla puoliskolla hän ei uskaltanut edes kokeilla Laryean ohittamista, vaan aina kuuliaisesti pelasi helpon syötön.


39. minuutilla KDB liikkui vaihteeksi laitakaistalle ja Castagne nosti tieltä pois. Ensimmäistä kertaa kuitenkin Miller lähti seuraamaan häntä ja niinpä Tielemansin piti syöttää KDB:n ohi suoraan Castagnelle! Liekö Herdman antanut penkiltä ohjeistuksen kesken pelin KDB:n merkkaamisesta.


Davies voitti kuitenkin kriittisen 1v1-tilanteen.


41. minuutilta tuttu prässinpurku eli kun selustassa on tilaa, Alderweireld lähettää pallon sinne Belgian avatessa 3-4-1-2:lla. Tämä syöttö kuitenkin karkasi Borjanille asti.


42. minuutilla prässinpurku onnistui vuorostaan siten, että Hazard liikkui tarpeeksi etäälle Johnstonista ja Tielemans poimi hänet, jolloin Belgia pääsi puolen kentän pallonhallintajauhantaan käsiksi.


Tielemans pysyi leveydessä luoden sinne ylivoiman. Hoilett oli kahden tulen välissä jättäen Dendonckerin jalan auki ja tämä poimi linjojen välistä Hazardin, mutta kosketus oli huono ja Eustaquio väänsi Edenin irti pallosta, joten maitse muodon sisään eteneminen ei tälläkään kertaa toiminut välikaistaväkkärää hyödyntäen.


1-0 voittomaali syntyi ajassa 43:32. Asetelma oli tuttu eli Belgian alanelikolla 4v3-ylivoima. Vaikka David jätti hyvin Witselin varjoon, paine pallolle jäi liian vähäiseksi jälleen kerran. Viimeisessä linjassa oli tutut kolme pelaajaa menossa selustaan, kun KDB oli taas liikkunut vuorostaan leveyteen pelattavaksi.


Alderweireld on vuosien saatossa lukuisia kertoja poiminut Lukakun pystyjuoksualoitteen. Nyt yhteys Batshuayin kanssa pelasi myös kivasti, kun tämä jätti Vitorian telineisiin ja viimeisteli sitten varmasti suoraan pomppupallosta pelivälineen takakulmaan. Belgia yksi, Kanada nolla. Kuten todettua, jakson edetessä tapahtunut ideologinen muutos prässinpurussa (puolustuslinjan edustan sijasta useammin suoraan selustaan) toi lopulta palkinnon, kun tarpeeksi monta kertaa Belgia löi pallon Kanadan puolustuslinjan taakse tyhjään tilaan.


Lisäajalla Belgia puolusti hyvin puolessa kentässä. Dendoncker puolusti eteenpäin ja riisti pallon Hoilettilta. KDB on tilanteenvaihtoja ajatellen optimaalisesti sijoittunut ja Witselin on helppo syöttää hänelle irtopallo.


Myös Hazard on ollut omalla paikallaan ja täten KDB:n on helppo lukea liike kärjen alle.


Hazardin pystysyöttö karkasi kuitenkin Borjanille. 5-2-3 systeemin etuna on ollut se, että tilanteenvaihdoissa Belgian yläkolmikko on aina ollut valmiiksi "omilla" paikoillaan ja heille on ollut helppo pelata, joten siksi Belgia on ollut niin vaarallinen vastaiskuissa. 5-3-1-1:llä puolustettaessa liikeradat hakevat vielä uomiaan, mutta tässä oli jo aihio olemassa haavoittamiseen ja rakenne kivasti kunnossa.


Kun on puhuttu Belgian vuotamisesta sivutopparin ja wingbackin välisistä aukoista, tässä niin tapahtuu. Tielemansin pitäisi olla paremmin sijoittunut ja estää Daviesin syöttö, mutta se ei onnistu ja siksikin Onana ansaitusti tuli tauolla tilalle. 5-3-1-1 puolustusmuotoon on siirrytty juuri siksi, että tällaisia puhkovia passeja tulisi vähemmän, kun Tielemans on valmiiksi välikaistalla eikä hänen tarvitse juosta juurikaan sivuttain peittääkseen aukkoa.


Davidin syötön taskusta keskustaan kuitenkin Vertonghen onneksi purki.


Kanada haki myös vielä kertaalleen murtautumista oikealta. Johnston jatkaa sivurajalta yhdellä kosketuksella pallon Carrascon taakse. Hazardin pitäisi vaihtaa lennossa miestä ja seurata pystyjuoksu Laryealta, mutta niin ei tietenkään tapahdu...


... Vertonghen kaventaa myöhässä tukkimaan tilan ja Laryea ehtii keskittämään vaarallisesti luukulle.


Dendoncker häiritsi kuitenkin riittämiin Buchanania ja tämä ohjasi yli avopaikasta. Erinomaista puolustamista ja Dendoncker osoitti olevansa Debastia parempi vaihtoehto sivutoppariksi.


Lopuksi vielä Kanadan toinen kulmapotku. Carrasco hukkasi toistamiseen Buchananin, joka juoksi Belgian aluepuolustusnelikosta riittävän ulottumattomiin puskien etualueelta pallon kohti maalia tuloksetta, kun Alderweireld oli lopulta välissä, mutta jotain ehkä pitää keksiä Carrascon vartiointivastuulle jatkossa, koska hän on selkeä heikkous tämän pelin perusteella.


Batshuayikaan ei tietysti ihan hereillä ollut kakkospallossa, vaan Eustaquio pääsi tinttamaan liian vapaasti kohti maalia. Castagne onneksi uhrasi kehonsa ja blokkasi kanuunan, joten taukotilanne oli 1-0.

2. puoliaika


Tauolla Martinez reagoi kahdella vaihdolla. Onana korvasi Tielemansin, joka oli ollut lepsu puolustamaan välikaistaa ja samoin erikoistilanteissa ontunut Carrasco sai tehdä tilaa Meunierille. Lisäksi Kanada vyöryi avausjaksolla pari kertaa Belgian vasemmalta laidalta puolivaarallisesti, joten Castagnen siirto sinne puolustusvoittoisempana wingbackina oli hyvä reagointi. Toisen jakson Belgia myös aloitti paluulla tuttuun 3-4-2-1 hyökkäysmuotoon, kun Onana oli selkeästi toinen pohjapelaaja ja De Bruyne-Hazard kaksikko välikaistoilla Batshuayin alapuolella. Kanada jatkoi korkealta prässäämistä hetkellisesti jopa koko kentän miesvartioinnilla, joten Courtois joutui vain pelaamaan pitkän pallon kohti kärkeä.


Batshuayi raapi Vitoriaa vastaan vapaapotkun punapaidoille, joten kohdepelaajuus velvoitteiden hoitaminen alkoi paremmin kuin avausjaksolla.


Puolessakin kentässä oli palattu selkeästi vanhaan 3-2-5 hyökkäysmuotoon. Täten Belgia sai 5v4-ylivoiman rakenteluvaiheeseen alas silloinkin, kun Eustaquio nousi yläkolmikon avuksi merkkaamaan jommankumman Belgian pohjapelaajista eli yleensä Witselin eikä kyseessä ollut enää avausjakson tapaan 4v4-tilanne. Kehut Martinezille tästäkin muutoksesta kesken ottelun ilman muuta ja sen teroittamisesta pukukopissa tauolla. Hutchinson yhä miesvartioi De Bruynea kahden alimman linjan välissä ja Johnston kontrolloi Hazardia, joten välikaistoille pelaaminen ei toki helppoa ollut. Lisäksi Batshuayi oli yhä lähtokohtaisesti 1v2-alivoimainen Vitoria ja Milleriä vastaan.


Vertonghen tässä toki löysi Hazardin, mutta kääntyminen oli mahdotonta Johnstonin ollessa iholla.


Hyökkäysmuotona 3-4-2-1 ei kuitenkaan ollut kiveenhakattu, vaan yhä KDB:lla oli lisenssi liikkua vapaasti ja houkutella Hutchinsonia pois puolustuslinjan edestä. Se avasi mm. välillä tällaisia tiloja, mutta tässäkään kumpikaan Hazard tai Batshuayi ei tee aloitetta vastaan, vaan he roikkuvat puolustuslinjassa.


Lopulta Courtois poimi nostollaan Batshuayin tyhjentyneestä tilasta ja Miller jäi jälkeen, mutta jatko viereen Onanalle jäi kuitenkin liian taakse. De Bruynekin olisi ollut auki, kun Hutchinson vaihtoi lennosta miehiä Eustaquion kanssa, mutta tämä hitusen nukahti De Bruynen seuraamisessa.


Puolustusmuodossa 5-3-1-1 ei tauolla muutosta ollut tapahtunut, vaan yhä Hazard putosi kk-linjaan.


47. minuutilla Kanada kokeili jälleen haavoittaa Belgiaa pystysyötöllä ja nimenomaan vasemman wingbackin selustaan. Buchanan on vaihtanut paikkoja Laryean kanssa hetkellisesti ollen leveydessä ja tekee sieltä juoksun, kun Laryea ja Hoiletti hetkellisinä laitureina kirmaavat keskemmältä 3v2-alivoimaisina pystyyn. Witsel tutusti hoitaa Davidin puolustuslinjan edestä ja Onana vuorostaan Eustaquion. Hazardkin on sijoittunut tässä hyvin jättäen Johnstonin pelaamattomiin paineistaessaan avointa jalkaa, kun KDB ei Hutchinsonin luota sitä ehtinyt sulkemaan. Korkealta prässätessä Belgia oli senkin pysyvän muutoksen tehnyt, joka jo avausjaksolla osittain näkyi, että Batshuayi entistä useammin oli vain vastuussa Milleristä ja keskellä De Bruyne vastasi Vitoria-Hutchinson kaksikosta ja prässätessään keskitopparia yritti sitten vain niinä hetkinä jättää Hutchinsonin samalla syöttövarjoon.


Castagne ei selustastaan vuotanut siihen tahtiin kuin Carrasco ja ehti pelin alle helposti.


Jatkotilanteessa toki Eustaqio pääsi keskittämään välikaistalta puikotettuaan ensin kk-linjan avuksi laskeutuneen De Bruynen. Hazard muuten hyvin kontrolloi Johnstonin nousun ja oli varmaan siitä saanut kopissa palautetta, että hänen on oltava huolellisempi alaspäin.


Davidin pusku toppareiden välistä jäi kuitenkin ponnettomaksi mennen vasemmalta ohi.


49. minuutilla Belgia avaa taas 3-4-2-1:lla. Onana olisi vapaana, mutta häntä ei löydetty, kun Kanada ohjasi pelinavauksen sivurajalle. Castagne syötti ykkösellä Laryean ohi muodon sisään yrittäen löytää välikaistaväkkärän...


... mutta Johnston jatkoi mallikasta eteenpäin pumppaamista eikä Hazard vaikeaa syöttöä haltuunsa saanut.


50. minuutilta tuttua suoraviivaista pelinavaamista Kanadalta. Davies on houkutellut Meunierin irti linjasta ja Miller pelaa ohi Batshuayin tyhjään tilaan kirmaavalle Hoilettille, mutta Dendoncker kontrolloi juoksun varmasti.


Ja kun umpikujasta Hoilett haki pudotusta Daviesille, Meunier pääsi väliin. De Bruyne oli hyvin sijoittunut omalla paikallaan vastaiskua varten ja tämä oli helppo Meunierin keskeltä löytää välittömästi.


KDB jatkoi eteenpäin Hazardille, joka teki samanlaisen liikkeen painottomalta puolelta keskelle kuten kertaalleen avausjaksolla jo riiston jälkeen. De Bruynen syöttö kuitenkin valitettavasti oli liian kova ja kuvan ulkopuolelta Vitoria tuli vastaan ehtien siihen ennen Hazardia. Mutta joo, plussaa kuitenkin pojille siitä, että uudellakin puolustuskonseptilla vastaiskuissa on sovittuja liikeratoja, joiden toteuttaminen vaatii vain vielä vähän hiomista.


51. minuutilla Belgia purki prässin komeasti. Vanhus-Hutchinson alkoi hiljalleen piiputtaa ja yksinkertaisen puolelta toiselle kierrätyksen jälkeen jäi aika pahasti perään De Bruynesta. Laryea oli puolestaan myöhässä Castagnesta, joka syötti helposti keskustaan.


Davies toki reagoi hyvin sittemmin KDB:n levitykseen Onanalle ja tämän oli palautettava pallo toppareille.


Minuutti myöhemmin puolestaan Alderweireldilla on jalka liian auki. Hazard on liikkunut riittävän kauas Johnstonista tyhjään tilaan. Häntä seuraamaan lähtenyt ja Castagnen vartioinnin Johstonin vastuulle jättänyt Laryea jää ei-kenenkään-maalle ja Belgia pääsee omista pois täten. Lepsuilua ja osittaista väsymistä Kanadan prässäämisessä alkoi siis näkyä toisen jakson alussa.


Hutchinson tuli hidastamaan Hazardia, joten De Bruyne jäi auki.


Eustaquio tuli De Bruyneen jättäen Onanan auki. Samalla Hazard jatkoi liikettään sitoen Johstonin itseensä ja Castagne jäi auki. Ikävä kyllä, Onanan taka-aluekeskitys leijaili päätyrajasta yli, kun Timothy teki klassisen pystyjuoksunsa.


52. minuutilta otos Kanadan avaamisesta alhaalta. Tässäkin näkyy taas se, että Batshuayi tyytyy Millerin peittämiseen ja KDB:lla on velvollisuus prässätä Vitoriaa sekä estää samalla passi Hutchinsonille. Lisäksi kuten jo välillä avausjaksolla, oikea wingback Laryea on hiipinyt keskikentälle luomaan 3v2-ylivoiman Witseliä ja Tielemansia vastaan. Ja kun Witsel vielä joutuu tarvittaessa pumppaamaan Eustaquioon Onanan huolehtiessa sillä kertaa Davidista, Laryea jäisi apposen auki puolustuslinjan etupuolelle, kun Castagnekin on vähän hölmösti noussut sivurajaa pitkin kiinni Johnstoniin, jonka Hazard kyllä hoitaisi. Belgian puolustuslinjasta Alderweireld ei varsinkaan keskitopparina lähde enää höntyilemään eteenpäin, joten tuo oli hyvin scoutattu etukäteen Herdmanilta, että kun keskikentälle tuo yhden pelaajan leveydestä lisää Laryean muodossa, ylivoima on melkeinpä taattu. Vertonghenkaan ei voinut eteenpäin irrota, kun hänen vastuullaan oli Buchanan.


Vitoria chippasikin vasurillaan viimeiseen linjaan Buchananille, mutta Vertonghen esti kääntymisen.


Jatkotilanteessa kuitenkin Johnston lähetti ristipallon kohti Hoilettia, kun Hazard ei kuitenkaan loppuun asti puolustanut ja Castagnen oli kontrolloitava jälleen Buchanania.


Meunier sai varoituksen selkään hyppäämisestä estettyään selustajuoksun.


54. minuutilla Belgia avasi 3-4-2-1:lla. Dendonckerin illan selkeästi huonoin hetki oli tämä, kun hän Hoilettin prässin alla lahjoitti vieraille kulmapotkun. Kuvassa näkyy myös tosiaan taas se, että toinen Belgian pohjapelaajista on auki. Nyt se on Witsel. Ja Kanadan pohjaparin muuttunut dynamiikkakin on taas esillä eli pelin edetessä yhä useammin Hutchinson nosti yläkolmikon tueksi ja Eustaquio jäi kontrolloimaan De Bruynea, kun pelin alussa oli vielä toisin, mutta toisaalta tuo oli hyvää vaihtelua heidän molempien jalkojensa säästämiseksi.


2018 kisoissa Vertonghen oli vielä hyvä tukkimaan wingbackin takana ollutta tilaa ja muistan livenä silloin Tunisia-pelissä hänen voittaneen kaikki juoksukisat/kaksinkamppailut sivurajalla, mutta nykyään on toisin ja oli jopa haikeaa nähdä tämäkin hetki, kun hän sivurajaheitossa on tukkimassa Castagnen selustaa, mutta niin vain Buchanan neppasi pallon hänen ylitseen. Onneksi keskitys meni sentään keittiön puolelle.


Heti perään Belgia tulee 3-4-2-1:llaan onnistuneesti prässistä ulos vapaata pohjapelaajaa hyödyntäen. Eustaquio ei ehtinyt kirmata Witselin luota ajoissa Onanaan, joka lähti kuljettamaan topparin syötöstä. Hutchinson on tällä kertaa jäänyt kiinni KDB:hen.


Harmillisesti Onanan käsivarsi heilahti kevyesti kaverin naamariin ja tämä kalasti kortin belgialaishärälle, hyh.


Seuraavaksi Belgia puolustaa 5-3-1-1:ssä. Davies yrittää kuljettaa tai syöttää muodon sisään kuten avausjaksolla, mutta kun vastassa on Tielemansin sijaan Onana, se ei onnistu. Hyvä vaihto Martinezilta kuten jo todettua.


Negatiivisessa tilanteenvaihdossa Kanada osoitti kurinalaisuuttaan, kun kahdeksan pelaajaa oli nopeasti pallon alapuolella. Buchanan ei päästänyt Castagnea hyödyntämään leveydessä ollutta tilaa.


58. minuutilla Kanada teki vaihtoja. Kone tuli keskikentän pohjalle Hutchinsonin tilalle. Larin puolestaan korvasi Hoilettin, jolloin David siirtyi vasemmaksi laituriksi ja Larin tuli sentteriksi. Lisäksi Davies nostettiin oikeaan laitaan ja Buchanan siirtyi vasemmalle wingbackiksi.


Eustaquion sivuvapaapotkut olivat luokattomia. Idea oli toki hyvä, kun hän keskitti taka-alueelle, jossa Belgian kahdeksan miehen linjassa olivat Castagne ja Witsel 2v2-tilanteessa Johnstonia ja Vitoriaa vastaan, mutta pallot vain kaarsivat suoraan päädystä yli. Keskellä Belgialla oli vankka nelikko Onana+topparit, joten sinne ei kannattanut keskittää.


Tunnin kohdalta kuva Kanadan koko kentän miesvartioinnista, joka näkyi puoliajan alussakin. Davies ohjasi Vertonghenin syöttämään Tobylle, joka sitten Larinin edestä chippasi pallon Hazardille.


Tämä onnistui toista kertaa pyörähtämään Johnstonin ohi puhtaasti kuten vanhoina hyvinä aikoina, ahh. Syöttö kesti vain liiaksi, joten Batsu ehti paitsioon ja Johnstonkin pallon alle uudelleen. Helpointa miesvartiointiprässin purkaminen on tietysti voittaa oma 1v1-tilanne ja tässä niin tapahtui, mutta turhan harvassa ne hetket muutoin olivat.


62. minuutilla kapteeni Hazard jätti kentän ja tilalle tuli Trossard. Hyökkäysmuoto säilyi 3-4-2-1:na.


Parin minuutin päästä Belgia sai toisen kulmapotkun. Nyt se käytti aika lailla samanlaista variaatiota kuin Egyptiä vastaan eli Debastin korvaaja Dendoncker oli eristettynä taakse ja Witsel oli pilkun tuntumassa. Kaksi kahden hengen ryhmittymää eivät kuitenkaan olleet tällä kertaa valmiiksi vitosen viivalla, vaan juoksivat sinne taaempaa.


De Bruyne keskitti kohti Dendonckeria, mutta Buchanan sitoi miehensä mainiosti irti pallosta. Scouttausläksyt oli tehty tämänkin osalta.


65. minuutilla Kanada löi taas palloa pystyyn, kun selustassa oli tilaa ja taito ei riittänyt muodon sisään etenemisiin. Larin teki aloitteen ja jyräsi käytännössä Vertonghenin läpi. Syötön antoi Laryea, joka ei tällä kertaa liikkunut keskustaan, vaan pysyi leveydessä. Belgia kontrolloi tilanteen siten hyvin, että Trossard jätti Johstonin nousun Castagnen ja Witselin huoleksi, muttei ehtinyt silti sulkea jalkaa millään.


Vertonghen turhaan levitteli käsiään vapaapotkua anellen.


Syöttö takaviistoon meni kuitenkin mereen, kun Belgian alakerta lopulta sijoittui hyvin rangaistusalueella jatkaen terävää boksipuolustamista, joten se osa-alue oli timanttisessa kunnossa.


Tilanteenvaihdossa De Bruyne löytyi auki paraatipaikalta...


... mutta Miller tukki upeasti wingbackin jättämän tilan eikä Batshuayi päässyt sitä haavoittamaan.


66. minuutilta pyyhkeitä Trossardille. Hänellä kesti liian kauan palata kk-linjaan ja täten Castagne jäi alivoimaiseksi, joten Laryea pääsi rauhassa virittämään välikaistalta kaukolaukauksen ohi maalin. Trossard kuitenkin oli ollut kehissä vain viisi minuuttia, joten jaloissa olisi pitänyt olla vielä virtaa.


Seuraavaksi Belgia avaa taas 3-4-2-1:lla. Jottei toinen pohjapelaaja olisi kerrallaan auki, Eustaquio on päättänyt nousta Koneen rinnalle merkkaamaan Onanan, mutta täten KDB on auki ja kun Miller peruuttaa puolustuslinjassa eikä jaksa puolustaa eteenpäin, De Bruyne jää auki ja tekee aloitteen Buchananin selustaan.


Eustaquio ei ehtinyt kipittää Onanan luota ajoissa KDB:hen...


... mutta yhden kosketuksen karattua pitkäksi Miller reagoi. Hänkään ei silti saanut De Bruynea pysähtymään.


Batshuayin viimeistelyssä boksista De Bruynen tarjoilusta kesti niin kauan, että Laryea luki upeasti pahimman uhan kaventaen siksi laidalta keskelle ja onnistui blokkaamaan vedon kulmapotkuksi.


Hetken päästä Onana löytyi keskikentältä vapaana, kun Kone ja Eustaquio keskittyivät Witseliin ja De Bruyneen. Etäisyydet prässissä alkoivat venyä väsyneenä eikä Millerkään jaksanut pumpata kiinni tälläkään kertaa vastustajaan.


Konekin hukkasi De Bruynen, joka teki itsensä pelattavaksi ja vapautti sitten melkein Batshuayin karkuun. Syöttö vain karkasi vähän pitkäksi Borjanille asti.


Kanada rakenteli 69. minuutilla hyökkäystään tutulla 3-4-1-2:lla. Davies ja Larin roikkuivat topparikolmikkoa vastaan, kun David putosi kymppipaikalle. Häntä ei kuitenkaan tälläkään kertaa hyödynnetty, vaan Vitoria syötti Eustaquiolle...


... joka menetti pallon Onanalle. Tämän dominanssi pallottomana siis jatkui ja oletan miehen olevan avauksessa ensi pelissä.


Hetken päästä Courtois ohitti prässin pelaamalla vaihteeksi selustaan. Castagne jaksoi tehdä sinne yhä aloitteita tässäkin vaiheessa iltaa.


Haltuunotto oli timanttia Laryean selustassa, mutta pudotus meni ohi KDB:n jalan, joten hetkellistä 3v2-tilannetta Belgia ei päässyt ihan hyödyntämään.


Tutusti Kanada haavoitti vastaiskussa laidoilta, mutta Dendonckerin tukki Meunierin jättämän tilan Larinia vastaan.


Dominanssi jatkui heti perään, kun Kanada yritti pelata ylätaskuun, mutta Dendoncker irtosi eteenpäin ja esti Larinin kääntymisen vaivatta. Jos Belgia ei päässyt välikaistoilta etenemään, sama päti tosiaan Kanadaan.


72. minuutilta tilanteenvaihdon poikanen tutulla diagonaalipallolla, mutta Laryea lopetti juoksun kesken, kun Castagne ehti tukkimaan itse oman selustansa.


73. minuutilla Laryea otettiin ansaitusti ulos, kun tassu ei enää noussut virkeästi. Buchanan siirtyi täten takaisin oikealle ottaen wingbackin roolin ja Adekugbe meni vasemmalle. Yläkolmikko säilyi Davies-Larin-David koostumuksessa. KDB jäi tässä kontrolloimaan pohjapelaajaa, joten Batsu ravasi kahden topparin välillä, muttei ehtinyt sulkemaan Vitorian jalkaa. Syöttö kuitenkin karkasi ja Davies jätti aloitteensa kesken.


Hetken päästä Belgia murtaa prässin poimimalla taas Onanan vapaana pelaajana keskikentältä. Adekugben olisi periaatteessa pitänyt jättää Meunier vartioimatta ja tiivistää kuten Davies avausjaksolla kiinni kk-pelaajaan näinä hetkinä, mutta hän jätti tekemättä niin eikä Davies ehtinyt Dendonckerinkaan luota kipittää ajoissa alemmas.


Pystysyöttöyritys vain karkasi pitkäksi. Lähelle Belgia pääsi monesti Batsun vapauttamista toistamiseen karkuun, mutta viimeisistä passeista uupui laatu.


75. minuutilla Kanada tulee taas oikealta. Johnston lähti syöttönsä perään liikkumaan pystyyn, mutta Trossard kontrolloi hänet hyvin. Buchanan pelasi seinän ja lähti itse sitten Castagnen selustaan.


Keskityksen laatu oli kuitenkin tuttua huttua 1v1-tilanteesta ja Alderweireld katkoi sen Larinin edestä.


Hetken päästä oli selustakokeilun vuoro, kun Miller avasi ohi Batshuayin, mutta jälleen kerran Belgian alakerta kyllä kontrolloi Kanadan roikkuvan laiturin pystyjuoksun rutiinilla eikä Davies pääse tässä millään ohi Alderweireldin.


78. minuutilla Openda korvasi Batshuayin. Rooli oli prässätä Milleriä kuten Batshuayikin pelin edetessä yhä useammin oli tehnyt. Tuoreilla jaloilla hän saikin suljettua heti avoimen jalan ja katkaistua syötön.


79. minuutilla Onana sijoittui ainoan kerran heikommin ja laituri Davies löytyi ylätaskusta auki...


... mutta nopeasti ympärillä oli riittävästi pelaajia eikä asiaa umpikujasta edetä!


Hetken päästä Kanada tuli oikealta. Belgia oli tutussa 5-3-1-1:ssa, mutta Trossard jätti liiaksi etäisyyttä eikä ehtinyt estää Johnstonin aikaista keskitystä, joten ei Trossard nyt mikään valtava petraus Hazardiin nähden ollut puolustussuuntaan, jos ollenkaan.


Keskitys putosi täydellisesti Larinille "Spurs-topparien" väliin, mutta Courtois liimasi puskun haltuunsa. Haluaisin kyllä yhä nähdä De Bruynen vasempana keskikenttänä tuossa kolmen linjassa jossain pelissä, koska hän luultavasti olisi vielä parempi alaspäin kuin Hazard ja Trossard.


Päätöskympillä Herdman teki vielä viimeisiä taktisia viilauksia. Osorio korvasi Eustaquion ja Millar Buchananin. Muoto muuntui 4-4-1-1:een, kun Davies siirtyi kymppipaikalle Davidin alle. Larin ja Millar olivat laidoissa ja Kone-Osorio pohjaparina. Adekugbe ja Johnston operoivat laitapakkeina.


Hetkeä ennen ylempää kuvaa Kanada yritti tulla taas oikealta ja Castagnen selustasta, mutta tämä katkaisi Johnstonin syötön.


Openda hyödynsi leveydessä olleen tilan. Johnston toki polki hänet kiinni, mutta aiheutti vapaapotkun taklauksellaan.


Belgialla oli kohteita kuusi kuten viimeisimmässä kulmavariaatiossakin Kanadan seitsemän miehen linjaa vastaan.


Millimetrin tarkka keskitys tavoitti Vitorian ja Millerin välistä Dendonckerin, mutta nikkaus meni yli. Jos käytössä on KDB:n tasoinen jalka, silloin tietysti voi yrittää keskittää vaarallisimmalle sektorille vastustajan parhaita pääpelaajiakin vastaan.


Seuraavaksi Adekugbe haki lävistävää syöttöä selustaan, mutta Meunier katkoi varmasti Millarin tarkoitetun passin. Puolustuslinjassa oli riittävä 5v4-ylivoima Belgialla loppuvaiheissa.


Vastaprässi ohitettiin parilla passilla ja sitten KDB löytyikin omalta tontiltaan.


Pyssytys suoraan kuljetuksesta karkasi kuitenkin yläparvelle.


Koska Belgian wingbackit pakotettuina pysyvät puolustuslinjassa kiinni laitureissa, se avasi tilaa Kanadan laitapuolustajien keskityksille sivurajoilta. Tässä Adekugbe toimittaa ruokaa luukulle.


Boksipuolustaminen ei ihan priimaa tässä ollut, mutta Larin ei kuitenkaan riittämiin pallon päälle päässyt.


88. minuutilla Meunier sai apuja leveyden puolustamiseen Dendonckerilta. Adekugbe teki aloitteen selustaan ja Miller poimi hänet, mutta Dendoncker kurinalaisesti tukki syntyneen tilan...


... eikä Kanada saanut palkinnoksi kuin kulmapotkun, josta ei mitään vaaraa aiheutunut luokattoman toimituksen vuoksi. Täten trillerin lopputulos oli Belgia yksi, Kanada nolla.
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #366 : 26.11.2022 klo 22:18:05

Reuters uutisoi Martinezin lausuntoa että Lukakun tervehtyminen on edennyt mutta Marokkoa vastaan pelaaminen on epätodennäköistä.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #367 : 01.12.2022 klo 20:41:54

Ja Martinez erosi.

 
Sivuja: 1 ... 14 [15]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa