FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.12.2024 klo 12:42:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Miksi Veikkausliigan valmentajat päästävät pelaajat liian helpolla?  (Luettu 3540 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Powered

Poissa Poissa


: 25.02.2015 klo 18:00:15

Miksi Veikkausliigan valmentajat eivät saa pelaajista maksimia irti?
« Viimeksi muokattu: 27.02.2015 klo 02:51:03 kirjoittanut Bootlegger »
Jalkapalloministeri

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 25.02.2015 klo 18:33:08

Puuttuu kunnollinen SYSTEEMI Alas
Alonso Quijano

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 25.02.2015 klo 18:58:19

Muija ei päästä kauteen valmistaville leireille näitä päiväkotisetiä ja pullakuskeja?
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #3 : 26.02.2015 klo 20:16:34

Mikä on Veikkausliigapelaajan maksimi? Miten tietää, pelaako joku pelaaja yli vai ali taitojensa edellyttämän tason?
SirL

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 26.02.2015 klo 20:28:14

Kilpailu kehittää. Kilpailu pelipaikoista on suurimmassa osassa liigaseuroista olematonta tai hyvin vähäistä. Isolle osalle pelaajista ei ole tarpeeksi merkitystä kuinka harjoittelee ja kuinka pelit menee, kun peliaika on taattu joka tapauksessa.

Tilanteeseen ei tule muutosta ennen kuin pelaajakehitys alkaisi tuottaa selvästi nykytasoa parempia pelaajia edustusjoukkueiden käyttöön, jolloin motivoituneet ja tasokkaat junnut veisivät leipääntyneiden liigajyrien pelipaikat ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että ovat parempia. Toinen vaihtoehto on sitten, että seuroilla olisi rahaa hankkia tasokkaita pelaajia myös vaihtopenkille, mutta ei ole ihan näköpiirissä tämäkään. Päinvastoin.
kovafanipallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seksi-Simon bandwagonissa.


Vastaus #5 : 01.03.2015 klo 00:29:57

Vika ei ole niinkään valmentajissa, vaan otteluruuhkassa. Yritä siinä 3 ottelun viikkotahdilla nyt antaa kentällä itsestäsi pelaajana kaikki irti ja yritä siinä valmentajana piiskata väsyneitä miehiä. ainoa mitä tuo tuottaa on se että ajan kanssa valkku menettää pukukopin. Tuo nykynen 33 matsii on sekä varsinkin fyysisesti, mutta myös henkisesti liian raskas tahti. Tällaista ei missään muualla maailmassa, joten tuo kertoo kaiken siitä millainen liigantapaja tuo otteluruuhka on.

parasta tässä on se, että tyyliin 99% jalkapalloihmisistä tämän ongelman olemassaolon myöntää mutta silti sille ei olla tehty yhtään mitään. v-ttu mitä puuhastelua koko veikkausliiga. palloliitto johtoon! seuroilta valta pois, koska niin kauan kun kaikilla on sanavalta niin mitään muutoksia ei tulla koskaan näkemään.
sparkmes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPS 1923


Vastaus #6 : 02.03.2015 klo 23:32:04

Käsitys otteluruuhkasta on mielenkiintoinen. Veikkausliigan kausi kestää noin 6,5 kk. Sinä aikana pelataan 33 peliä. Mikäli joukkue pelaa lisäksi muutaman cup-ottelun ja ehkä jokusen kv. pelin, pelejä kertyy noin 36 - 40. Parhaat seurat pelaavat enemmän kv. pelien vuoksi. Huonoimmat pelaavat vähemmän. Jos oletetaan keskiarvoksi 38 peliä kauden aikana, saadaan 38:6,5 = 6,1. Siis keskimäärin noin 6 peliä kuukaudessa, hieman yli yksi viikossa eli yksi peli noin joka viides tai kuudes päivä. Onko tuo paljon? Minusta keskimäärin ei - ongelma on kai se, että pelikalenteri on epätasainen.

Lisäksi pelataan Liigacupia, harkkapelejä ym., mutta ne ovat pääosin kauden ulkopuolella.

Jos vertaa lukua 6 peliä/kk useimpiin eurooppalaisiin pääsarjoihin, ei minusta eroa juuri ole puoleen eikä toiseen. Hulluinta meno on suurseuroilla, joilla voi olla yhtä aikaa sarja, CL, kansallinen cup ja engalnnissa vielä liigacup. Neljä kilpailua yhtä aikaa.

Isoilla seuroilla on tietysti isot ringit. Suomalaisilla on pienet pelaajaringit. Silti kun valitetaan pelien määrästä, pitää huomioida, että pelaajien fyysisiä ominaisuuksia voidaan parantaa harjoittelemalla. Erään ligaseuran valmentaja lausui juuri julkisuudessa, kuinka talviloman jälkeen palataan kuuden viikkoharjoituksen kovaan tahtiin. Kuusi kertaa viikossa? Keskimääräinen juoksija tai hiihtäjä tai triathlonisti tai kuka tahansa tavoitteellinen urheilija harjoittelee vähintään 12 - 13 kertaa viikossa, 15 - 20 tuntia viikossa. Tunnit vielä nettoharjoitusaikaa, tauot pois laskettuna. Jos futistreeni kestää 1,5 tuntia ja niitä on kuusi viikossa, tulee yhteensä 9 tuntia. Siitäkin ajasta iso osa kuluu seisoskellessa valmentajan ohjeita kuunnellessa.

Erään tutkimuksen mukaan jääkiekossa tunnin harjoituksen aikana pelaaja oli aktiivinen keskimäärin 20 minuuttia. Mikä lie aika futiksessa?

Ruotsalaiselta esteiden olympivoittajalta Anders Gärderudilta kysyttiin, mitä huipulle pääseminen vaatii. Vastaus oli: Jos on valmis juoksemaan kymmenen vuoden ajan joka päivä kaksi kertaa vähintään 20 km päivässä, on mahdollista päästä huipulle.

Tietenkin suurin osa pelaajista treenaa myös toisen kerran päivässä, vaikka joukkue ei yhdessä harjoittelisi kuin kerran ja kyllä moni seura ainakin jossain vaiheessa kautta harjoittelee kahdesti päivässä. Silti aika usein olemme todistaneet, kuinka suomalaiset jalkapalloilijat eivät häviä muille ainoastaan teknisesti, taktisesti ja taidollisesti, vaan ihan puhtaasti kuntonsa (puutteellisuuden) vuoksi.

Eli samalla kun otteluruuhkat eivät palvele ketään ja väsyneitä pelaajia ei ole kiva katsoa, niin isossa kuvassa meillä ei kuitenkaan pelata niin paljon, etteikö siitä hyvin harjoitellut urheilija selviäisi.

Jos siis on hyvin harjoitellut ja kunnossa. Oma lukunsa on jalkapallon luonne. Se on nopeuskestävyys-, nopeus- ja voimalaji, jossa tulee myös jonkin verran kolhuja. Futis ei ole kestävyysjuoksua, joten Andersia ei voi tässä suoraan soveltaa. Pikajuoksija ei voi juosta satasen ennätystä kahdesti viikossa kuukaudesta toisen. Painija ei voi vääntää lihaa alleen tehokkaasti ennen kuin lihasvammat ovat tervehtyneet. Futaaja on jossain tuolla välissä. Joka toinen päivä ei voi pelata täysillä, ei edes joka kolmas päivä. Joka neljäs päviä on sekin aika kuluttavaa, mutta joka viides tai kuudes päivä alkaa olla jo fyysisesti mahdollista, jos ei ole isompia ruhjeita tms. Jos pelit ovat joka viides päivä, ehtii pelin jälkeen harjoitella kevyemmin päivän tai pari, sitten valmentajalla on yksi hyvä päivä rassata pelaajia tavoitteellisesti. Sen jälken ehditään vielä palautteleman päivä ennen peliä. Tämä siis, jos elettäisiin ideaalimaailmassa, jossa pelit ovat tasaisesti jakaantuneet.

Kootusti: sen sijaan, että valitetaan pelien määrää, voitaisiin ehkä tehdä se mikä on tehtävissä. Pistetään keuhkot ja korsetti kuntoon ja eletään kuin urheiljat elävät. Harjoitellaan, kilpaillaan, levätään ja taas harjoitellaan. Jätetään pelikonsolien pelaaminen ja tänne foorumille kirjoittelu vähemmälle.
kovafanipallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seksi-Simon bandwagonissa.


Vastaus #7 : 03.03.2015 klo 21:52:58

Käsitys otteluruuhkasta on mielenkiintoinen. Veikkausliigan kausi kestää noin 6,5 kk. Sinä aikana pelataan 33 peliä. Mikäli joukkue pelaa lisäksi muutaman cup-ottelun ja ehkä jokusen kv. pelin, pelejä kertyy noin 36 - 40. Parhaat seurat pelaavat enemmän kv. pelien vuoksi. Huonoimmat pelaavat vähemmän. Jos oletetaan keskiarvoksi 38 peliä kauden aikana, saadaan 38:6,5 = 6,1. Siis keskimäärin noin 6 peliä kuukaudessa, hieman yli yksi viikossa eli yksi peli noin joka viides tai kuudes päivä. Onko tuo paljon?.
Jos veikkausliigajengit pelaisivat liigapelit, europelit ja cupit mukaanlukien 6 ottelua kuukaudessa niin kaikkihan olisi silloin enemmän kun hyvin eikä kukaan itkisi otteluruuhkasta. Laskutoimituksesi meni metsään. Unohdit vähentää tuosta 6,5 kuukaudesta niinkin tärkeän seikan, kuin kesäkuun, syyskuun ja lokakuun maaottelutauot + viikon lokakuun lopusta joista tulee pikaisella päässälaskutoimituksella yhteensä noin 38 päivää.

näin ollen tuo 38 jaetaan 5,25:llä eli oikea pelirytmi on = 7,2 ottelua kuukaudessa.  Ja jos esim HJK pelaa ensi kaudella yhtä paljon pelejä kuin viime vuonna niin sillon se joutuu pelamaan 50:5,25 = 9,5 peliä kuukaudessa. Tämä on mahdollista vain suomessa. Sitten on näitä ihan älyttömiä ruuhkaryppäitä missä pelaataan 17 päivässä kuusi ottelua joka laskee pelin tasoa huomattavasti. Tuossa nyt ei tarvitse olla edes peruskouluja käynyt että tajuaa tuollaisen tahdin järjettömyyden. ottelutahti on se joka tappaa tämän maan jalkapallon.

Huvittavinta tässä on se että tietyt seurat eivät halua pidentää kautta koska "lipputulot laskevat". Tämä lause kertoo kaiken siitä millaisia vain tähän hetkeen-panostajia suomalaisessa futiksessa rellestää, heillä on kapea katse ja he eivät osaa rakentaa ruohonjuuritasolta sitä pohjaa tulevaisuutta varten. Fakta on se, että kun otteluruuhka pienenee -> pelin taso paranee -> katsojia tulee sitten ajan kanssa katsomoon entistä enemmän pitkin koko, kautta koska parempi taso. Ja tämä parempi pelin taso myös mahdollistaisi euroopassa pärjäämisen joka taas toisi huomattavia summia rahaa seurojen kanssaa, jotka kyllä korvaisi ne pari tuhatta euroa jotka jäivät kassasta uupumaan koska kotiottelut piti järjestää maaliskuussa. Taksikuskeille tippumiset johtuu ihan täysin otteluruuhkan aiheuttamasta henkisestä ja fyysisestä tason notkahtamisesta. Jos jotain positivee hakee niin Mtv:n tutkimuksen mukaan onneks sentään edes HJK, SJK, RoPS ja HIFK on onneksi asiasta samaa mieltä tästä otteluruuhkasta.



Tähän loppuun kummeli tason keskustelu miten neuvottelut onnistuvat veikkausliigaseurojen kanssa kun seuroilla on yhteinen päätösvalta ja demokratia missä jokaisen mielipide pitää ottaa huomioon:


Inarin intohimopallittelijat ovat juuri hävinneet fäärsaarilaisille eurooppa liigan karsinnoissa 1. kierroksella:
"Seura: hemmetti! hävittiin fäärsaarilaisille taksikuskeille. no yritä nyt tässä voittaa kun joudutaan pelaamaan ihan hirveellä epäinhimillisellä ottelutahdilla"
"asiantuntija: Eikös tuota kautta sitten kannattaisi pidentää, niin ei olisi ruuhkaa ja pääsisitte virkeänä europeleihin jolloin taksikuskit voitettaisiin lähes varmuudella entisaikojen tapaan?"
"Seura: no mutta mehän menetetään siinä ihan hirveät lipputulot jos maaliskuussa joudutaan kausi alottaamaan. Ei käy!"
"asiantuntija": No ette te nyt kovin hirveästi menetä jos siellä on 800 katsojaa 1200 katsojan sijaan parissa pelissä?"
"Seura: Kylläpäs menetetään, lipputulomenetykset ovat aivan valtaisat ja se vaikuttaa toimintaamme heti!" (havaittavissa ylidramatisointia)
"asiantuntija: mutta ne europeleistä tulevat sadat tuhannet eurot ja loppuunmyydyt stadionit tuovat 100-kertaisesti takaisin ne keväänä menetetyt lipputulot?
"Seura: Emme me edes pelaa europelejä ensi vuonna eli emme halua tehdä muutoksia jotka vaikuttavat meihin negatiivisesti"
"asiantuntija: mutta kun tässähän onkin kyse siitä, että rakennetaan se kestävä pohja ruohonjuuritasolta alkaen, jotta saisimme muuta eurooppaa jalkapallossa kiinni, alkaen otteluruuhkan helpottamisesta"
"Seura: Ei sun tarvi tulla meille tulla noita typeriä ohjeita antamaan kyllä me tiedetään miten tätä hommaa pyöritetään! KYLLÄ ME OSATAAN. JA MITÄÄN MUUTOKSIA EI TEHDÄ. PISTE."
kapten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki suomalainen jalkapalloilu


Vastaus #8 : 03.03.2015 klo 21:59:32

Tuossa nyt ei tarvitse olla edes peruskouluja käynyt että tajuaa tuollaisen tahdin järjettömyyden. ottelutahti on se joka tappaa tämän maan jalkapallon.

Kirjoituksessasi oli kyllä totuuden siementäkin, mutta tuo viimeinen nyt ei oikein osunut. Mielestäni mikään ei ollut Veikkausliigassa olennaisesti paremmin kun pelattiin 10 joukkueen sarjaa jossa oli 27 peliä.
kovafanipallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seksi-Simon bandwagonissa.


Vastaus #9 : 04.03.2015 klo 00:09:21

Kirjoituksessasi oli kyllä totuuden siementäkin, mutta tuo viimeinen nyt ei oikein osunut. Mielestäni mikään ei ollut Veikkausliigassa olennaisesti paremmin kun pelattiin 10 joukkueen sarjaa jossa oli 27 peliä.
Olin vielä tuohon aikaan kun liiga oli 10 joukkueen sarja, peruskouluikäinen jonne ja kaiken lisäksi enemmän kiinnostuneempi kendosta kuin fudiksesta.  Minulta ei siis löydy vertailukelpoisia omia näkemyksiä asiasta, jotta 90 luvun veikkausliigasta verrattuna tähän päivän futikseen voisin enemmän keskustella.
 
olen kuitenkin sitä mieltä että nimenomaan ottelutahti on kaikkein suurin yksittäinen tekijä tällä hetkellä joka laskee tasoa selkeästi mutta kaikenlisäksi se olisi myös helpoiten korjattavissa oleva asia. Ne viime vuosikymmenen yksittäiset pubijengihäviöit eivät ole enää yksittäisiä vaan normaalia. Ulkomaalaiset seurat eivät enää kiinnostu pelaajista ja kritisoivat nimenomaan veikkausliigan heikkoa tempoa joka kyllä onkin ihan naurettavalla tasolla nykypäivänä.  Taso on laskenut aika selvästi vähän liiankin lujaa parina viime vuonna, joka mun matikalla menee sopivasti yksi yhteen otteluruuhkan kanssa. 2011/2012 oli vielä poikkeus kun silloin oli vielä isommat pelaajaringit, nyt on sen sijaan erittäin huono taloudellinen tilanne ja se näkyy jengien pelaajamääristä, pelaajia ei ole riittävästi viemään kautta läpi niin että pelillinen taso ei laskisi.

veikkausliigan uusi slogan: "Veikkausliiga, väsyneitä miehiä ja halutonta paskaa"
pikkuhukka

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 04.03.2015 klo 00:29:37

Jalkapallo-ottelu on fyysisesti niin vaativa suoritus, että sen jälkeen pelaajat tarvitsevat kaksi palautumispäivää ennen seuraavaa peliä. Kevyet harjoitukset välipäivinä keskittyvät palautumiseen, taktiikkaan ja tekniikkaan. Valmentajien pitäisi järjestää toiset, fyysisesti vaativammat harjoitukset, niille pelaajille, jotka eivät pelanneet vähintään 60 minuuttia. Epäilen, että jää tekemättä. Kakkosjoukkueen pelien pitäisi riittävän vaativia harjoittaakseen pelaamista edustusjoukkueen tasolla.

Pelikauden pidentämisessä tärkeintä on estää fyysisen kunnon romahdus talvikuukausina. Harjoitusolosuhteiden parantaminen on tärkeää, mutta ammattilaisuusidealismi on johtanut siihen, että pelaajat ovat listoilla vain kesän ajan. Talvella he ovat itse vastuussa kuntonsa ylläpitämisestä ja sopimuksen saamisesta kesäksi.

Kun pelit muodostavat merkittävän osan harjoittelusta, on tärkeää saada peleistä kovatasoisia myös vauhdiltaan. Kaikkien liigajoukkueiden pitäisi siis harjoitella täysipainoisesti ympäri vuoden, jolloin pelit olisivat tasaisia ja mielenkiintoisia. Joukkueiden määrän pienentäminen tarkoittaa sitä, että kohta europaikkojakin tavoitellaan pätkätyövoimalla.

Ammattipelaajien viimeaikaista löntystelyä seuraamalla olen alkanut epäillä, että rekrytoinnin perusteissa on 100% paino alhaisella palkkapyynnöllä. Kentillä on pelaajia, jotka eivät selviäisi 60-vuotiaalle palomiehelle tarkoitetusta Cooperin testistä.
kovafanipallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seksi-Simon bandwagonissa.


Vastaus #11 : 04.03.2015 klo 01:05:29

Jalkapallo-ottelu on fyysisesti niin vaativa suoritus, että sen jälkeen pelaajat tarvitsevat kaksi palautumispäivää ennen seuraavaa peliä. Kevyet harjoitukset välipäivinä keskittyvät palautumiseen, taktiikkaan ja tekniikkaan. Valmentajien pitäisi järjestää toiset, fyysisesti vaativammat harjoitukset, niille pelaajille, jotka eivät pelanneet vähintään 60 minuuttia. Epäilen, että jää tekemättä. Kakkosjoukkueen pelien pitäisi riittävän vaativia harjoittaakseen pelaamista edustusjoukkueen tasolla.

Pelikauden pidentämisessä tärkeintä on estää fyysisen kunnon romahdus talvikuukausina. Harjoitusolosuhteiden parantaminen on tärkeää, mutta ammattilaisuusidealismi on johtanut siihen, että pelaajat ovat listoilla vain kesän ajan. Talvella he ovat itse vastuussa kuntonsa ylläpitämisestä ja sopimuksen saamisesta kesäksi.

Kun pelit muodostavat merkittävän osan harjoittelusta, on tärkeää saada peleistä kovatasoisia myös vauhdiltaan. Kaikkien liigajoukkueiden pitäisi siis harjoitella täysipainoisesti ympäri vuoden, jolloin pelit olisivat tasaisia ja mielenkiintoisia. Joukkueiden määrän pienentäminen tarkoittaa sitä, että kohta europaikkojakin tavoitellaan pätkätyövoimalla.

Ammattipelaajien viimeaikaista löntystelyä seuraamalla olen alkanut epäillä, että rekrytoinnin perusteissa on 100% paino alhaisella palkkapyynnöllä. Kentillä on pelaajia, jotka eivät selviäisi 60-vuotiaalle palomiehelle tarkoitetusta Cooperin testistä.
Pitää muistaa että tapahtuuko palautuminen vai täydellinen palautuminen on erittäin tärkeässä osassa ammattilaisurheilijoilla. Suurimmalla osasta ihmisistä se on vähintään 3 päivää ja monella jopa pidempäänkin on se aika mitä lihakset vaativat palautuakseen täydellisesti, varsinkin silloin kun raskaita urheilusuorituksia tulee jatkuvasti. Fyysinen väsymys ei ole myöskään ainoa, vaan henkinen väsymys on yhtä isossa kuvassa. Silloin kun isoja fyysisiä suorituksia tulee kuukausikaupalla kolmen päivän välein, niin keho ei yksinkertaisesti jaksa enää ja suorituskyky laskee. Optimaalisesti ison kuvan kannalta yksi peli viikossa ja poikkeuksena euroruuhkien ajan tahdilla kaksi peliä viikossa, olisi sellainen rytmi mihin pelaajat pystyisivät, kuten pystyvät euroopankin sarjoissa. Sen lisäksi että pelaajat isekin ovat viimeisinä vuosina avautuneet siitä että eivät ehdi palautumaan ennen seuraavaa matsia kertoo mielestäni riittävästi siitä missä nyt mennään.

Itse en ole joukkuelajeja harrastanut mutta semi-salimarkkuilua harrastaessa palautuminen on tuttu käsite. omasta kokemuksesta kun 3 päivän välein treenaa samat lihasryhmät useamman viikon ajan niin fyysinen kunto romahtaa selvästi ja  tulokset ja kestävyys laskevat vaikka käyttää palautumisjuomia ja lisäproteiineja. 4-5 päivän välein samoja lihasryhmiä treenatessa tulokset sen sijaan pysyvät samana ja ajan kanssa parantuvat, kun keho saa kunnon palautumisajat. Futaajilla varsinkin jalat on kovassa rasituksessa ja jalat ovat niin iso lihasryhmä, että vaativat pidemmän palautumisen.

Tälainen löytyi netistä



Tuosta voi jokainen tehdä sitten omat päätökset meneekö veikkausliiga ottelu erittäin kovaan vaiko maximaaliseen -kategoriaan.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 04.03.2015 klo 10:33:27

Kirjoituksessasi oli kyllä totuuden siementäkin, mutta tuo viimeinen nyt ei oikein osunut. Mielestäni mikään ei ollut Veikkausliigassa olennaisesti paremmin kun pelattiin 10 joukkueen sarjaa jossa oli 27 peliä.

Aika oli myös hieman eri.
Nykyään myös Veikkausliigassa valmennus eri osa-alueineen on ihan eri tasolla kuin tuolloin. Suurimpia ongelmia toki se, että taloudellisen tilanteen takia pelaajista suurempi osa on todellisuudessa puoliammattilaisia. Ammattilaisuusasteen ollessa parhaimmillaan Veikkausliigan taso oli kokonaisuudessaan parempi ja oli merkkejä, että eteenpäin voitaisiin mennä ja sen takiahan tehtiin sarjajärjestelmäuudistus. Ammattilaisuusasteen lisäksi tulee juurikin otteluruuhka, joka vaikuttaa palautumisen lisäksi myös pelin kehittämiseen eli valmentajien työ voi olla kuukauden verran sitä, että vedetään vain palauttavia harjoitteita ja tarkkaillaan vastustajaa, oma peli jää kehittämättä ja samalla jää myös pelaajien kehitys sivurooliin.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa