FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.04.2024 klo 00:26:54 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 58 [59] 60 ... 66
 
Kirjoittaja Aihe: Ylivoimaisesti suurin ongelma juniorivalmennuksessa Suomessa  (Luettu 231535 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Wonder Man

Poissa Poissa


Vastaus #1450 : 13.02.2017 klo 23:58:34

Esim. Antti Niemen kommenteista näkee miten sekaisin tilanne on ollut jumalauta 2017 asti Suomessa ja Palloliitossa. Uskomatonta, että puuhastelu on saanut jatkua näin pitkään.
valmennustiimi

Poissa Poissa


Vastaus #1451 : 25.03.2017 klo 10:43:26

Kuvittelemme asioiden tapahtuvan liikaa itsestään. Eipä kyllä meidän koulutusjärjestelmäkään ole ihan oikealla tasolla. Kun ajatellaan meidän A tason valmentajia mitä sihen oikeasti on vaadittu? Pelaajatausta, kurssit ja analyysit, lopputyöt ja tarkkailut liiton kouluttajilta, joiden anti lähellä samaa tasoa. Muistan kun sain itse A lisenssin suoritettua ja meni kerralla ottelun arviontikin läpi vaikka itse en tiennyt taktisesti juuri silloin mitään vaan pidin asenteella hyvät puheet kopissa ja piirsin pelaajille pelipaikat sekä kerroin että haluan joukkueen pelaavan kuten olemme harjoitelleet ja pysyvän tukena toinen toisilleen. Sain kehuja kouluttajilta että erittäin hyvä ottelupalaveri ja työskentelystä pelistä sain palautteen että pitäisi antaa puolustukselle ohjeet nostaa linjaa useammin jos jäävät roikkumaan. Tämän kuittasin että pelaajien tulee itse myös oppia pelissä kun juuri sitä oli käyty treeneissä läpi. Plussaa kannustuksesta ja positiivisuudesta!! Nyt kun näen asian niin juuri tuolloin olisi pitänyt saada perusteellista sekä vaativampaa koulutusta. Ulkomailta saa hyviä oppeja ja oppia ymmärtämään miten asioita opetetaan tehokkaammin. Olen itse oppinut pienen askeleen reakoimaan myös taktisesti pelien sisällä. No kyllä me noustaan vielä ja hymyä huuleen. Nyt halliin peliä katsomaan ja kannustamaan!
Koiranalle

Poissa Poissa


Vastaus #1452 : 27.03.2017 klo 00:56:20

Suurin ongelma juniorivalmennuksessa suomessa on kukaan ei tiedä miten pitäisi pelata. Mielipiteeni on se, että jo erittäin nuoresta iästä asti pelaajia pitäisi alkaa opettamaan pelaamaan tietyllä tavalla oli se sitten pallon hallinta, syvältäpuolustaminen tai ylhäältä prässääminen. Palloliitto voisi ohjeistaa miten he haluavat A- maajoukkuuen pelaavan vuonna 2040.

Niin kauan kun ei ole yhtenäistä pelitapaa vaan kaikki valmentajat opettavat sitä "parasta" tapaa joita on yhtä monta kun on valmentajaa ei suomi tulee pääsemään yksiinkään arvo kisoihin.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1453 : 27.03.2017 klo 07:10:00

Katsopahan mistä pelistä tahansa, minkä tahansa kymmenen sekunnin pätkän löytää suomalaisen jalkapallovalmennuksen heikkoudet.
 
Useamman pelaajan yhteistyö, ei toimi. Ja se ei toimi, kun palloton pelaaja ei havannoi eteenpäin, on myöhässä jo ennen kuin saa pallon. Kun ei havannoi, ei ole oikein sijoittunut, peliasentokin jää silloin heikoksi. Kun pallo kiertää, pelattavaksi liikahtamisen ajoitus ei ole kunnossa, esim on vaikea saada palloa keskikentälle palaajalle kasvot eteenpäin, kun pudottautuminen pussinpohjalle ajoittuu väärin. Ne on toistuvia pelitilanteita, pelaamisen rutiinia johon valmennuksen kautta ei osata antaa peruskoulutusta, korjata kun pelaajalle alkaa iskostua huonoja malleja niitä ratkaista. Ne ei ole ajatustoiminnan kautta toteutettavia taitoja, vaan refleksimäisiä tottumuksia, jotka vain täytyy tehdä, jotta pelaaminen on sujuvaa. Tavallaan peruspelaaminen jää niin heikolle tolalle, ettei pelaajat kykene soveltamaan opittuja rutiineja pelatessaan. Ja tämä ongelma on vain jalkapallossa, muissa pallopeleissä ei ole sitä ongelmaa et pari pelaajaa jäätyy, jolloin koko joukkue on ongelmissa. Ja pitää tajuta, että nämä ovat yksilötaito ja käsitys asioita, pelaaminen ja peli on perustaltaan ihan samaa kaikissa joukkueissa kaikkialla maailmassa. Osaa reagoita tilanteeseen, voi vaihtaa jengiä ja pelaaminen sujuu.

Se ero on ihan valtaisa kun katsoo jonkin seurajoukkueen pelaamista verrattuna esimerkiksi suomen maajoukkuepeliin. Kun lähdetään hyökkäämään, osaa monta sekuntia aikaisemmin katsoa et viiden sekunnin päästä lähtee keskitys ja nuo pallottomat ovat maalinedessä viimeistelemässä kun lähtee muodostumaan hyökkäys, sujuvaa luonnollista pelaamista on helppo ennakoida. On tilaa jota joukkueet osaavat hyödyntää. Suomalaisen jalkapallojoukkueen pelaamista  ei oikein osaa ennakoida, ajatusketju katkoo, pätkii, tökkii, joku ei juoksekaan maalintekoon, keskittäjä jääkin nykimään jalkaansa laidalle ja ei keskitä, syöttö laiturille annetaankin taakse. En usko, että kyse on taitopuolen ongelmista vaan siitä että pelikäsitys ei kehity, jopa muodostuu jalkapallon kannalta vikaantuneeksi suomalaisilla painotuksilla ja valmennusmetodeilla. Ei opeteta pelaajia ymmärtämään pelaamista ajattelutasolla, jolloin ei reflekseiksi kehity oikeita tapoja reagoida pelin eläessä. Ikävaiheessa 8-14 v tehdään jotain nyt todella huonosti ja on tehty jo kauan.



Tai ehkä se tapahtuu jo aiemmin. Epäilisin et virhe on siellä pienpeleissä 3 vs.3 mitä palkitaan, mitä ruokitaan. Ei palkita oivalluksia kun pelaaja sijoittuu pelattavaksi, pallollinen havaitsee et syöttökin on olemassa, kun meidät on iskostettu kun laitureita ei synny palkitsemaan ohituksia, yksilöhaastoja ja valitettavasti samalla opetetaan katsomaan pelin sijasta palloon.
« Viimeksi muokattu: 27.03.2017 klo 07:21:15 kirjoittanut Pussikalja »
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1454 : 28.03.2017 klo 21:26:12

Se ero on ihan valtaisa kun katsoo jonkin seurajoukkueen pelaamista verrattuna esimerkiksi suomen maajoukkuepeliin. Kun lähdetään hyökkäämään, osaa monta sekuntia aikaisemmin katsoa et viiden sekunnin päästä lähtee keskitys ja nuo pallottomat ovat maalinedessä viimeistelemässä kun lähtee muodostumaan hyökkäys, sujuvaa luonnollista pelaamista on helppo ennakoida. On tilaa jota joukkueet osaavat hyödyntää.

Olen ihan samaa mieltä. Tässä esimerkki videolla, kun melkein kaikki onnistuu.

https://www.youtube.com/watch?v=I201ugztfTY

Toki hyökkäyksen ja puolustuksen pitää myös olla tasapainossa.

hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #1455 : 29.03.2017 klo 09:35:49

Suomalaisen jalkapallon ongelmana on että junioreille opetetaan monipuolisesti erilaisia pelitapoja ja pallollisena haastamaan vastustajaa? Korkki kiinni!
Lalli

Poissa Poissa


Vastaus #1456 : 29.03.2017 klo 16:16:12

del
« Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 22:49:55 kirjoittanut Lalli »
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #1457 : 29.03.2017 klo 17:39:53

Pallo on pelaajan hallussa alle minuutin 90 minuutin pelissä.
Mutta se minuutti on äärimmäisen tärkeä. Suhdeluvut on vähän samanlaisia kuin mäkihypyssä, jossa suorituksen tärkein osa on ponnistus, joka siis kestää joitain sekunnin kymmenyksiä. Jos laskee yhteen mäkihyppääjän kauden aikaiset ponnistukset, sekä kisoissa että harjoituksissa, ei yhteisaika ylitä minuuttia. Ajankäytöllisesti mäkihyppääjä on ylipäänsä sukset jalassa aika pienen osan lajin vaatimasta kokonaisajasta. Siitä huolimatta se ponnistus on tärkeä asia.

Vähän sama jalkapallossa pallotaidon osalta.

Lainaus
Kaikkiaan jos pelaaja liikkuu 11km kentällä, hän liikkuu pallon kanssa n. 190 m koko matsissa.
Tämä on tärkeä pointti. Tälläkin foorumilla olen nähnyt monta kirjoitusta jossa on vähätelty pallottoman nopeuden merkitystä ja korostettu pallollista nopeutta. Kyllä nopeus pallon kanssa on tärkeää, mutta hyvin tärkeää on myös kyky liikkua sekä paljon että nopeasti ilman palloa. En tiedä, mutta veikkaan että pallottomien spurttien metrimäärä on korkeampi kuin pallollisten spurttien.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1458 : 29.03.2017 klo 17:40:40

Pallopelin sijaan jalkapalloa pitäisikin ehkä kutsu pallottomaksi peliksi niin harvoin palloon pääsee käsiksi. Jos sitten ajatellaan joukkuepelin harjoittelua, pallo on siinä aika kaukainen asia. Ydinjuttu joukkuepelin kannalta on siis harjoitella pelaajien liikettä ja sijoittumista niin, että niinä muutamana sekuntina pallon kanssa ja vastustajan samalla häiritessä oma peli aina edistyy.

Hyvä viesti.

Tähän haluaisin lisätä muutaman videon, joita voi tiirailla, miten joukkue huipputasolla liikkuu ja mitä pelaajat tekevät pallottomina:

https://www.youtube.com/watch?v=ilq5hMy1yZc
https://www.youtube.com/watch?v=4Eg9-Bo2ES8
https://www.youtube.com/watch?v=CG-7Cp0VTsk

Tuo kolmas video on käytännössä kommentoimaton, mutta noiden kahden ensimmäisen videon jälkeen ainakin minusta hyvin mielenkiintoista katsottavaa. Asia ei kyllä ole yhtään helppo.
« Viimeksi muokattu: 29.03.2017 klo 17:46:46 kirjoittanut petteri72 »
Coco

Poissa Poissa


Vastaus #1459 : 29.03.2017 klo 18:50:20

Mistä tämä fakta on, että pallo on keskimäärin minuutin per pelaaja. Kentällä on 22 pelaajaa, joten pallo on siis 68 minuuttia katsomossako?
Lalli

Poissa Poissa


Vastaus #1460 : 29.03.2017 klo 19:39:15

del
« Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 22:48:44 kirjoittanut Lalli »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #1461 : 29.03.2017 klo 20:18:34

Mistä tämä fakta on, että pallo on keskimäärin minuutin per pelaaja. Kentällä on 22 pelaajaa, joten pallo on siis 68 minuuttia katsomossako?

Futispelissä aktiivista peliä on vain reilu 55min.
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #1462 : 30.03.2017 klo 13:26:15

Noista Jay Williamsin blogeista löytyy myös referaatti tutkimuksesta, jossa oli verrattu Englannin eri sarjatasojen vaatimuksia pelaajille, http://www.scienceofsocceronline.com/2013/09/match-performance-differs-across.html. Kävi ilmi, että Valioliigan pelaajat juoksevat keskimäärin lyhyemmän matkan ja kävelevät enemmän kuin alempien sarjatasojen pelaajat. Syitä on ainakin pelaajien parempi taito hallita palloa (jos olet epävarma pallon haltuunotossa, kaveri ehtii iholle, oma syöttö eteenpäin kärsii, se on yhä vaikeampi ottaa vastaan, ja oravanpyörä on valmis), edellisestä seuraava(?) ”pitkä päätyyn ja perään” pelitapa ja se, että jos vastustaja on taitavampi hallitsemaan palloa, niin oma peli menee pallon perässä juoksemiseksi.

Itse ajattelin tätä katsoessani yllä olevia Hoffenheimin pelivideoita: jos sinulla on pallo, niin riittää että noin neljä kaveria liikkuu ripeästi itsensä pelattavaksi; jos vastustajalla on pallo - saati saa sen sinulta ”yllättäen” – niin koko puolustuslinjan ja keskikentän pitää juosta alas. Ja jos ei juokse vaan sluibailee, kuten tästä videosta näimme https://www.youtube.com/watch?v=dDYE-h7aaXw niin tuloksena voi olla vastustajan maali.

Picasso oli erinomainen piirtäjä. Kuitenkin hän tuli kuuluisaksi töistä, joista ei tiedä onko niissä lintu vai kala. Ehkä pallottomaan peliinkin pätee sama: jotta voit pelata pallottomana hyvin, sinun on hallittava palloa äärettömän hyvin.
sasa2

Poissa Poissa


Vastaus #1463 : 30.03.2017 klo 15:42:42

Noista Jay Williamsin blogeista löytyy myös referaatti tutkimuksesta, jossa oli verrattu Englannin eri sarjatasojen vaatimuksia pelaajille, http://www.scienceofsocceronline.com/2013/09/match-performance-differs-across.html. Kävi ilmi, että Valioliigan pelaajat juoksevat keskimäärin lyhyemmän matkan ja kävelevät enemmän kuin alempien sarjatasojen pelaajat. Syitä on ainakin pelaajien parempi taito hallita palloa (jos olet epävarma pallon haltuunotossa, kaveri ehtii iholle, oma syöttö eteenpäin kärsii, se on yhä vaikeampi ottaa vastaan, ja oravanpyörä on valmis), edellisestä seuraava(?) ”pitkä päätyyn ja perään” pelitapa ja se, että jos vastustaja on taitavampi hallitsemaan palloa, niin oma peli menee pallon perässä juoksemiseksi.

Toisaalta lainattu kuinka Suomen pitäisi pelata..Mielestäni todella hyvin kirjoitettu. Emme koskaan voi tulla sellaiseksi joukkueeksi joka hallitsis palloa maajoukkuetason peleissä (ehkä joku yksittäinen maa voi olla?)

'Miksi ihmeessä Suomi istuu passiivisesti syvällä, kun meiltä puuttuvat mörköpuolustajat jotka painivat ilokseen ja syövät keskityksiä aamupalaksi? Miksemme tee täysin päinvastoin, ja prässää helvetin korkealta ja kovaa ja iske temmolla takaisin - meillä on Neuerointiin kykenevä maalivahti ja Moisanderissa puolustaja joka osaa toimittaa palloa nopeasti ja tarkasti alhaalta, meillä on työteliäs keskikenttä jota Hetemajin muodossa johtaa maailmanluokan rikkova pelaaja, meillä on hyökkääjiä jotka jaksavat juosta ja painaa. Meillä on pelaajia joiden mielenlaatu ja rauhallisuus eivät riitä pakitteluun, pelaajia joilla kaikuu takaraivossa aivan liikaa viime hetkien takaiskut ja raastavat tappiot. Miksemme ottaisi aloitetta itsellemme, pakoteta vastustaja sopeutumaan meihin - suomalaisilta löytyy nöyryyttä ja työmoraalia juosta ja prässätä sisukkaasti - kansallinen identiteettime suorastaan vaatii raatavaa, pelaajien tahdonvoiman ja fysiikan äärirajoille vievää pelityyliä, pelifilosofiaa, näistä löytyisivät ainekset siihen kuuluisaan meidän peliin jossa pelaajat tietäisivät aina missä mielentilassa heidän on saavuttava peliin: valmiina hikoilemaan, juoksemaan jalkansa ruvelle, hyökkäämään nopeasti voimia säästelemättä, henkinen ryhti suorana ja kovana, painaen, raataen joka tilanteen loppuun asti.

Tässä on kyse enemmästäkin kuin tuloksista: esimerkin näyttämisestä, suomalaisen jalkapallofilosofian ja identiteetin luomisesta, siitä kun Suomen joukkue vierailee jossakin, kotifanit muistaisivat vielä vuosien päästäkin ne hullut suomalaiset, jotka painoivat koko pelin harvinaislaatuisella asenteella - siitä kun superjunnu näkee Suomen maajoukkueen pelaavan, hän ajattelisi "noin mäkin haluan pelata". Maajoukkue on, halusimme taikka emme, suomalaisen jalkapalloilun symboli, ja sen peleissä on kyse enemmästäkin kuin tuloksesta - jokainen peli, jokainen kentällä tapahtuva asia on viestintää, standardien asettamista. Mitä me haluamme Suomen jalkapallomaajoukkueen viestivän, niin maailmalle kuin, ja kaikkein tärkeimpänä, meille suomalaisille?'
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1464 : 02.04.2017 klo 13:01:21

Itse ajattelin tätä katsoessani yllä olevia Hoffenheimin pelivideoita: jos sinulla on pallo, niin riittää että noin neljä kaveria liikkuu ripeästi itsensä pelattavaksi; jos vastustajalla on pallo - saati saa sen sinulta ”yllättäen” – niin koko puolustuslinjan ja keskikentän pitää juosta alas. Ja jos ei juokse vaan sluibailee, kuten tästä videosta näimme https://www.youtube.com/watch?v=dDYE-h7aaXw niin tuloksena voi olla vastustajan maali.

Joukkueen transitio hyökkäyksestä puolustukseen on hyvin mielenkiintoinen tilanne. Jotta voidasan tehdä maaleja pitäisi pystyä luomaan alueellisia ylivoimatilanteita tai epäjärjestystä vastustajan puolustukseen. Hyökkäys onnistuu paremmin kun aika monta pelaajaa on mukana ja pelaajilla on aikamoisia vapauksia.

Toisaalta kuitenkin kun vastustaja aina välillä saa pallon ikävässä paikassa ja silloin joukkueen pitäisi erittäin nopeasti pystyä siirtymään puolustukseen. Hyökätessä voimakkaastikin joukkueen muodon pitäisikin pysyä sellaisena, että puolustaminenkin onnistuu. Toisaalta myös puolustaessa olisi hyvä pysyä muodossa, josta päästään lähtemään aika ripeästi hyökkäykseen ennen kuin vastustaja on saanut pallonmenetyksen jälkeen rivinsä järjestykseen.
KallionPayet

Poissa Poissa


Vastaus #1465 : 05.04.2017 klo 23:16:07

Tietääkö Kukaan 13-vuotiaiden kilpajoukkueita halvalla? Esim. 40e kuussa?
joosar

Poissa Poissa


Vastaus #1466 : 06.04.2017 klo 12:58:42

Nyt kun rahaa on ilmeisesti tulossa palloliitolle kohtuu hyvinkin. Mielestäni nyt pitää kyllä tehdä järkeviä ratkaisuja tähän valmennuskoulutukseen?
Palkataan vaikka sieltä Espanjasta muutama oikeesti hyviä junnu coutseja vetää ne linjat tähän Suomi futikseen. En usko että vaikka rahaa laitetaan kuinka paljon tahansa nykyisiin junnuvalkkuihin niin homma ei vaan tuota mitään.
Muutosta pitää tulla jos halutaan kehitystä
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1467 : 07.04.2017 klo 17:40:29

Nyt kun rahaa on ilmeisesti tulossa palloliitolle kohtuu hyvinkin. Mielestäni nyt pitää kyllä tehdä järkeviä ratkaisuja tähän valmennuskoulutukseen?
Palkataan vaikka sieltä Espanjasta muutama oikeesti hyviä junnu coutseja vetää ne linjat tähän Suomi futikseen. En usko että vaikka rahaa laitetaan kuinka paljon tahansa nykyisiin junnuvalkkuihin niin homma ei vaan tuota mitään.
Muutosta pitää tulla jos halutaan kehitystä

Se muutos voisi olla hyvin yksinkertainen ja pienelläkin koulutuspaketilla hoidettavissa. Toki vaatisi ensin sen tosiasian tunnustamisen, että on koulutettu lähtökohtaisesti päin persettä jo aika kauan.

Pitäs hommata toimiville valmentajille koulutusta mitä jo tutuilla harjoitteilla on tarkoitus opettaa. Kohdistaa valmennus niiden lapsien käsityskyvyn kehittämiseen, eikä kuten nyt toimitaan, valmentajalla on idea jota ei edes vaivaudu kertomaan niille lapsille, mitä on tarkoitus oppia, mikä on päämäärä.

Eli mitä on tarkoitus kehittää. Mitä asioita, mitä huomioida harjoituksessa, jotta haluttu kehitysasia tulee niille lapsille sisäistetyksi. Mitä korjata, mihin kiinnittää huomiota, mitä lapsilta harjoituksessa tulee vaatia.

Huvittavintahan tässä on, että koko peli on opetettavissa pelaamalla. Asia kerrallaan.
papadopoulos

Poissa Poissa


Vastaus #1468 : 08.04.2017 klo 22:14:43

Nyt kun rahaa on ilmeisesti tulossa palloliitolle kohtuu hyvinkin. Mielestäni nyt pitää kyllä tehdä järkeviä ratkaisuja tähän valmennuskoulutukseen?
Palkataan vaikka sieltä Espanjasta muutama oikeesti hyviä junnu coutseja vetää ne linjat tähän Suomi futikseen. En usko että vaikka rahaa laitetaan kuinka paljon tahansa nykyisiin junnuvalkkuihin niin homma ei vaan tuota mitään.
Muutosta pitää tulla jos halutaan kehitystä

Yksi tänään mieleen tullut juttu on se, että jos tuolla turnauksissa ja peleissä pyörisi jotain kavereita kirjaamassa ylös valmentajien toimintaa, jonka voisivat sitten raportoida seurojen valmennuspäällikköille niin sillä voisi saada ohjattua toimintaa oikeaan suuntaa.

Tänään tuli taas todistettua sellaista tulos edellä menoa P7 peleissä, että oikein pahaa teki. Ei noilla valmentajille olisi mitään asiaa junnufutiksen lähellekään ilman kunnon läksytystä pelaajankehityksestä.
Kaikkitietäväkö?

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter Turku, FC Vertebrata, 90+3' Furuholm


Vastaus #1469 : 08.04.2017 klo 22:20:27

Yksi tänään mieleen tullut juttu on se, että jos tuolla turnauksissa ja peleissä pyörisi jotain kavereita kirjaamassa ylös valmentajien toimintaa, jonka voisivat sitten raportoida seurojen valmennuspäällikköille niin sillä voisi saada ohjattua toimintaa oikeaan suuntaa.

Tänään tuli taas todistettua sellaista tulos edellä menoa P7 peleissä, että oikein pahaa teki. Ei noilla valmentajille olisi mitään asiaa junnufutiksen lähellekään ilman kunnon läksytystä pelaajankehityksestä.
Hyvä mieleen tullut juttu. Pertti ottaa tästä kopin, toivottavasti.

Kuka siellä on kirjaamassa ylös onkin eri asia. Kirjaajien ollee syytä olla rakkaudesta lajiin ihmisiä, eikä mitään rahastajia.
Keijo K. Kojootti

Poissa Poissa


Vastaus #1470 : 09.04.2017 klo 00:21:26

Yksi tänään mieleen tullut juttu on se, että jos tuolla turnauksissa ja peleissä pyörisi jotain kavereita kirjaamassa ylös valmentajien toimintaa, jonka voisivat sitten raportoida seurojen valmennuspäällikköille niin sillä voisi saada ohjattua toimintaa oikeaan suuntaa.

Tänään tuli taas todistettua sellaista tulos edellä menoa P7 peleissä, että oikein pahaa teki. Ei noilla valmentajille olisi mitään asiaa junnufutiksen lähellekään ilman kunnon läksytystä pelaajankehityksestä.

Täh? Eli palkataan henkilöitä hoitamaan sitä työtä mikä valmennuspäällikköjen pitäisi itse tehdä? Jos valmennuspäällikkö ei tiedä mitä hänen valmentajansa puuhaavat niin monoa vaan.
papadopoulos

Poissa Poissa


Vastaus #1471 : 09.04.2017 klo 07:38:04

Täh? Eli palkataan henkilöitä hoitamaan sitä työtä mikä valmennuspäällikköjen pitäisi itse tehdä? Jos valmennuspäällikkö ei tiedä mitä hänen valmentajansa puuhaavat niin monoa vaan.

En tiedä nyt miltä näkökantilta asiaa katsot, mutta kun puhutaan pienemmistä seuroista (joiden perään pitäisikin katsoa) niin harvalla valmennuspäälliköt saa edes ihmeellisiä korvauksia eikä heillä ole hirveästi aikaa peleissä edes juosta.
Lisäksi en usko, että nämä valmennuspäälliköt on edes  itse täysin kartalla ja monoa on paha antaa kun ei muitakaan ole.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1472 : 09.04.2017 klo 08:01:23

Pelit ja turnaukset on turhin paikka pikkulapsilla "valmentaa" saati tehdä analyysejä. Peleistä näkee sen mitä harjoitellaan ja ne harjoitukset on paikka missä voi opettaa. Pelit on juhlaa ja nautintoa, antaa lasten pelata. Näin siis alle 10 vanhoilla. Toki sen pelaamisen voi tuhota leikkimällä aikuisfutista ja ohjeistaa pelaajilta omat oivallukset ja treeneissä opitut asiat pois. Mutta yleistä se kyllä on, että treenien ja pelitatapahtumien välillä on mieletön ristiriita, treeneissä pelataan barcaa ja kun se ei vielä onnistu, hätäpäissään valmentaja ohjeistaa mättämään pitkää ja prässäämään, kun oppimisvaiheessa vastustajan virheiden kautta saa aikaiseksi komeimmat voittolukemat. Mutta ei valmennuspäällikön resursseja kannata hukata turnauksissa makkaransyöntiin, niiden pitäs kiertää säännöllisesti treeneissä kehittämässä harjoituksia ja valmentajia.
emilkostadinov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, Mypa..


Vastaus #1473 : 09.04.2017 klo 08:24:14

Pelit ja turnaukset on turhin paikka pikkulapsilla "valmentaa" saati tehdä analyysejä. Peleistä näkee sen mitä harjoitellaan ja ne harjoitukset on paikka missä voi opettaa. Pelit on juhlaa ja nautintoa, antaa lasten pelata. Näin siis alle 10 vanhoilla. Toki sen pelaamisen voi tuhota leikkimällä aikuisfutista ja ohjeistaa pelaajilta omat oivallukset ja treeneissä opitut asiat pois. Mutta yleistä se kyllä on, että treenien ja pelitatapahtumien välillä on mieletön ristiriita, treeneissä pelataan barcaa ja kun se ei vielä onnistu, hätäpäissään valmentaja ohjeistaa mättämään pitkää ja prässäämään, kun oppimisvaiheessa vastustajan virheiden kautta saa aikaiseksi komeimmat voittolukemat. Mutta ei valmennuspäällikön resursseja kannata hukata turnauksissa makkaransyöntiin, niiden pitäs kiertää säännöllisesti treeneissä kehittämässä harjoituksia ja valmentajia.
Hyvä kirjoitus mutta toimii vain teoriassa. Francising-joukkueet seuroissa toimivat itserahoitusperiaatteella ja kilpailuasetelmassa vastaaviin toisiin joukkueisiin nähden, täällä missä on paljon joukkueita siirretään kunniahimoisen vanhemman lapsi satavarmasti siihen voittoa tavoittelevaan joukkueeseen että pääsee pelamaan ELL-sarjaan voittavaan joukkueeseen, siinä ei paljoa paina valmennuspäällikön pelikirja eikä seurakäsikirja kun ikäisekseen isokokoiset kerätään vuodesta toiseen joka ikäluokassa yhteen ja voitetaan pelit voimalla sekä pituudella ja ei niin kauniilla pitkällä pallolla. Tässä ei voita futis eikä pelaajakehitys vaan sarjoista ja peleistä tulee epätasaisia ja erinomaisia pelaajia lopettaa kun on tarjolla osalle vain heikkoa isäpoika valmennusta ja pelataan kuten aikuisfutiksessa, vain ja ainoastaan voitosta keinolla millä hyvänsä peli kerrallaan.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1474 : 09.04.2017 klo 09:39:21

Olet oikeassa E.K.

Paitsi että käytännössä pitäisi olla maltti ja olla keräämättä, olla välittämättä tuloksista alle 10 vanhoissa. Eli käytännössä järki päässä metodi on toimiva. Ei pelkkää teoriaa. Se ei vain toteudu.

 
Sivuja: 1 ... 58 [59] 60 ... 66
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa