FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.03.2024 klo 15:29:16 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 60 [61] 62 ... 66
 
Kirjoittaja Aihe: Ylivoimaisesti suurin ongelma juniorivalmennuksessa Suomessa  (Luettu 231120 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1500 : 07.05.2017 klo 13:49:13

Laitetaanpas tässä sitten muutama ihan hyvä harjoite, jos nämä eivät ole kaikille tuttuja.

Pienemmille:

Perustaitorata:
https://www.youtube.com/watch?v=zDDsiti1RM8

Kelloharjoite:
https://www.youtube.com/watch?v=gaEuNIP40Ro

Keskittymis- ja reaktioharjoite:
https://www.youtube.com/watch?v=ePGu-su6Ztg

Pallon hallintaa ja syöttämistä, sopii kun on vähän enemmän pallon hallintaa ja yhteispeliä.
https://www.youtube.com/watch?v=Fak8bnqlWGg

Tältä youtube-kanavalta voi tiirailla lisää harjoitteita, monipuolisuus ja vaihtelevuus on valttia:

https://www.youtube.com/channel/UCiUzytLVNL4rvLmyedKGxMw
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #1501 : 07.05.2017 klo 17:59:40

Avaatko vähän tuon kelloharjoitteen ideaa/sääntöjä?
papadopoulos

Poissa Poissa


Vastaus #1502 : 07.05.2017 klo 20:48:59

Espanjassa harjoitellaan joukkueharjoituksissa edelleen vähemmän kuin Suomessa, mutta ei siitä taas sen enempää...
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1503 : 08.05.2017 klo 10:26:53

Espanjassa harjoitellaan joukkueharjoituksissa edelleen vähemmän kuin Suomessa, mutta ei siitä taas sen enempää...

Toisaalta Espanjasssa pelataan paljon enemmän omaehtoisia puisto- ja pihapelejä. Suomessa vaikka intoa junnulla riittäisi ei läheltä välttämättä löydy pelikavereita joiden kanssa höntsätä aamusta iltaan.
emilkostadinov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, Mypa..


Vastaus #1504 : 08.05.2017 klo 12:46:15

Pari ikäluokkaa pienestä lähes aikuiseksi parilla paikkakunnalla nähneenä vanhempana ja valmentajana osan aikaa kokemuksista voin kertoa jotain haasteista, ratkaisut on sitten hieman eri juttu kuin Suomen valtionvelka eli ihan yhdellä kani hatusta tempulla ei ongelma ratkea..

Joukkueet junnuissa ovat seurojen fransicing- joukkueita jotka jäsenmaksuilla ja kenttämaksuilla ylläpitävät seuran henkilöstöä ja keräävät itse rahansa vanhemmilta joukkueen ylläpitämiseksi, tämä johtaa täysin erilaisiin joukkueisiin seuran sisällä valmennuksesta alkaen, harvoissa seuroissa oikeasti vastuuvalmentaja noudattaa seurakäsistä tai vastaavaa, jos pelit voitetaan pitkällä palllolla niin voitetaan kuitenkin. Pelaajia jaellaan etenkin pienissä junnuissa tasoryhmiin monesti fyysisen kehittyneisyyden mukaan ei pelikäsityksen tms mukaan ja monesti vaikuttaa vanhempien sosiaalinen asema ja asema suhteessa valmentajiin. Joukkueet menevät miten haluavat sekalaisiin turnauksiin riippuen valmentajien ja joukkueenjohtajien näkemyksistä. Monet pikkujunnujen koutsit sivuuttavat tekniikkatreenejä eikä vaadita riittävästi vaan hyväksytään jos joku ei oikein jaksa pomputella tai ei osaa laukaista molemmilla jaloilla vaikka nämä olisi juuri pienille junnuille parhaiten opetettavissa. Vastuuvalmentajilta seura ei vaadi riittävästi tekemisen laatua missään vaiheessa, riittää kun rahaa tulee seuran kassaan ja mielellään myös menestystä yhtäaikaa. Seurat ovat vahvempia kuin palloliitto tai piiri ja tekevät kuten parhaaksi näkevät. Valmentajiksi hakeutuu ja pääsee junnuja valmentamaan henkilöitä jotka valmentavat lapsia kuin MM- finaalia pelattaisiin joka pelissä.

Heti kun aloitetaan lasten piirisarjat alkavat pelaajien siirtoaika tiettyihin alueseuroihin alkaa eli kerätään sen hetken parhaat ja fyysisesti kehittyneimmät pelaajat ja niillä voitetaan heikentyneet joukkueet kevyesti sitten niissä sarjapeleissä. Joukkueiden sisällä kilpailu on heikkoa eli kun on kerätty 20 pelaajaa niin niillä mennään ellei menestytä niin otetaan ulkopuolelta riittävästi uusia pelaajia muista jengeistä joka kausi. Sarjoissa on ELL- sarjaa myöten joukkueita jotka pärjäävät C- junnuiksi asti fysiikalla ja pitkällä pallolla jonka vahva veskari lähettää target pelaajalle tai nopealle kärjelle. Edelleen sarjamenestys on yliarvostettua ja piirin koutsit jotka ovat usein näiden samojen seurojen ex- valmentajia ja seuraavat lähinnä näitä joukkueita. Sarjojen epätasaisuus kasvaa iän myötä ja kulminoituu 15- vuotiaisiin jossa vihdoin alkaa erot tasoittua ja peli parantua futiksen näköiseksi niin siirrytäänkin B-junnuihin jossa ei enää jengejä ole läheskään kaikilla paikkakunnilla ja pelaajia lopettaa noin puolet tässä vaiheessa. Yhtään yli 12-v ei näy omalla ajalla paljoa treenamassa ja kun pitäisi alkaa treenata täysiä 16- vuotiaana niin Suomessa keskitytään B-SM ja divari peleihin ja ollaan ylpeitä siinä menestymisestä. A-junnujoukkueita ei sitten montaa oikeasti enää olekkaan kun ne vähät pelaajat pelaa miesten kakkosta tai kolmosta. Koko ikäluokasta pääsee max 20 pelaajaa koskaan pelaamaan Veikkausliigaa.

Muutama empiirinen havainto joissa on korrelaatio merkittävä; Tekniikkakisoissa nuorena ja etenkin hieman vanhempina menestyvät yksilöt usein menestyvät pelaajana myös myöhemmin, lienee motivaatiojuttu. Pienimpien junnujen ekoista tasoryhmistä todella harvoin samat pelaajat ovat enää B-junnuikäisenä saman tasoisia pelaajia vaan liikehditää on todella paljon ylös ja alas. Suomalaiset seurat pärjäävät hyvin kv. peleissä 14-v asti sitten ei enää edes käydä missään turnauksissa juurikaan, ei edes hesacupissa vaan sarjamenestys on kaikki kaikessa. Ulkomaisilla 15+ ikäluokan jengeillä fyysinen kunto on ihan eri luokkaa kuin suomalaisilla huippujoukkueilla. Lahjakkaan yli +14 v pelaajan peluutus ylemmässä ikäluokassa kehittää paljon vaikka sarjataso olisi alhainen.

Jotenkin kaipaisi reformia palloliiton toimintaan, seurojen johtoon, seurojen ja joukkueiden valmennukseen, joukkueiden välisten pelien tasoerojen minimointiin, kilpailun lisäämiseen pelaajien välillä joukkueen sisällä ja sarjajärjestelmän uudelleen määrittelyyn että pelien taso kovenisi ja kilpailu olisi mahdollisimman kovaa mutta tasaista.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #1505 : 08.05.2017 klo 13:01:02

Suomen jääkiekossa kyllä harjoitettiin melkein 10 vuoden ajan myös "kaikki pelaa" valmennusta, sen seurauksena parhaiden juniorien ja samalla myös parhaiden aikuisten taso tipahti rajusti. Kun siirryttiin muutama vuosi sitten takaisin ensin kovaan ja sen jälkeen entistä kovempaan kilpailuun myös nuoremmissa ikäluokissa taso nousi pienellä viiveellä selvästi.
Millaista mittaria tuossa on käytetty?
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1506 : 08.05.2017 klo 14:34:05

Millaista mittaria tuossa on käytetty?

Menestystä kansainvälisessä turnauksissa. Suomi oli "kaikki pelaa" aikakaudella kaukana kärjestä esimerkiksi alle 18-vuotiaiden kisoissa.

Sen jälkeen kun järjestelmä muuttui Suomi nousi kärkipäähän sekä 18- että 20-vuotiaissa ja NHL:ään on päässyt enemmän nuoria pelaajia.

Myös nuoremmissa ikäluokissa kansainvälisissä peleissä Suomi on pärjännyt selvästi paremmin eli nuoret ovat kehittyneet nopeammin ja paremmalle tasolle kuin aikaisemmin.
Lalli

Poissa Poissa


Vastaus #1507 : 08.05.2017 klo 19:51:34

del
« Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 21:32:02 kirjoittanut Lalli »
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1508 : 09.05.2017 klo 05:51:47

Se " kaikki pelaa" oli pelkkää juhlapuheiden löpinää. Koskaan sellaista vaihetta käytännössä jalkapallossa ei ole ollut, harrastelijajoukkueita lukuunottamatta. Ja samalla tavalla yhä on olemassa jengejä, joissa kaikki pelaa mutta yksikään pelaaja ei treenaa tosissaan, eikä treenejä ole kuin nimeksi. Kyl se kilpailullisuus ja karsinta oli rajua jo 90-luvulla, malttia kasvataa laajassa mitassa ikäluokasta pelaajia, ei silloinkaan ollut. Ton selityksen vois jo unohtaa, eikä nykytila ole mikään muutos aiemmasta. Samat virheet toistuu, uusien toimioiden toimesta.

Lenkolta ja Emil K:lta hyvät kirjoitukset, allekirjoitan ne täysin. Vastaa täysin sitä mitä arki jalkapallossa on.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1509 : 09.05.2017 klo 08:01:18

-
« Viimeksi muokattu: 24.04.2019 klo 10:17:26 kirjoittanut Lenko »
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #1510 : 09.05.2017 klo 09:12:04

Menestystä kansainvälisessä turnauksissa. Suomi oli "kaikki pelaa" aikakaudella kaukana kärjestä esimerkiksi alle 18-vuotiaiden kisoissa.

Sen jälkeen kun järjestelmä muuttui Suomi nousi kärkipäähän sekä 18- että 20-vuotiaissa ja NHL:ään on päässyt enemmän nuoria pelaajia.

Myös nuoremmissa ikäluokissa kansainvälisissä peleissä Suomi on pärjännyt selvästi paremmin eli nuoret ovat kehittyneet nopeammin ja paremmalle tasolle kuin aikaisemmin.
Ah, tulkitsin että puhuttiin jostain 10-15-vuotiaista. Sori.
Lalli

Poissa Poissa


Vastaus #1511 : 09.05.2017 klo 14:00:38

del
 
« Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 21:31:38 kirjoittanut Lalli »
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1512 : 09.05.2017 klo 19:29:32

Sitä kaikki pelaa vaaraa ei ikinä ollutkaan. Se koski vain joukkueita, jotka eivät pelanneet kilpaa ja olleet seuran ykkösjoukkueita.

Tasapaksuus ja kilpailun puute on ton varjolla harjoitettu natsityylinen karsinta vailla järjen hiventä kun lapset ovat 6-12. Karsitaan ikäluokka pienemäksi kuin ikäluokan jalkapallojoukkue 11 vs.11 peleissä tarvitaan. Koska pienkenttään et tarvitse kuin 10 pelaajaa ja niistäkin kaksi on veskareita. Täällä ei ole kuin pari isoa seuraa ja lukematon liuta YJ joukkueita, jotka kykenee edes treenaamaan C-junnu iän jälkeen, kun pelaajia on niin vähän enää jäljellä. Ja kun ei ole pelaajia ei ole kilpailua ja ikäluokasta edes maajoukkuetason pelaajat eivät kehity tasolle jolla voisivat kilpailla peliajasta tusina Ghanalaisen, Kongolaisen saati eteläamerikkalaisen näennäisammattilaispelaajan kanssa edustuksessa. Kehitys tyssääntyy juuri kun pitäs alkaa harjoitella, kun ei tarvitse. Jos on selvinnyt karsinnasta edarin B-junnuihin, voi hyvällä omalla tunnolla opetella kaljanjuontia ja keskittyä tietsikkapeleihin, ei sieltä takaa enää montaa junnua löydy, loput on jääneet harrastelijajengeihin jotka pelailee treeneissä parikertaa viikossa ja potkiskelevat 13-3 tuloksia leppoisalla temmolla. Jos joku löytyy, se on eksynyt 15 kesäisenä kakkosdivarijengin mukaan, kun oma ikäluokka on kuollut ja kuopattu alueelliseen kakkoseen tai kolmoseen. Ja nämä on iso osa niistä, jotka liigaa jokupäivä pelaa. Onnekkaat jotka ovat päässeet pois juniorivalmennuksen kohelluksessa hyvään miesjoukkueeseen ja oppineet kokeneimmoltaan ja tuurilla jopa valmentajalta kuinka jalkapalloa pelataan.

Et kaikki pelaa ei selityksenä ole relevantti, ei ole ollut mielestäni koskaan. Lätkässä alettiin huomioida asenne ja yksilötaidot, kehitettiin fyysistä treeniä valtavasti, se selittää kilpailuloikan nuorilla pelaajilla. Kaikki pelaa ei ollu ongelma sielläkään, sielläkin pelattiin tuloksesta kunnes tajuttiin et junnuikähän on vaihe jolloin hiotaan yksilöstä mahdollisimman valmis miesten peleihin, kehittämällä toimintaa treeneissä ja kentän ulkopuolella lihashuollossa ja elintavoissa. Tajuttiin etsiä asennetta, eikä enää keskitytty voittamaan vain C-junnujen mestaruutta.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1513 : 09.05.2017 klo 20:42:37

Lätkässä kyllä treenimäärät kasvavat vaiheittain jo E-D-junnuissa. Serkku pelasi noin vuosikymmen sitten kiekkoa Jäähongassa, jengissä, joka oli vanhemmassa D:ssä Suomen kolmonen. Joukkuetreenejä oli D:ssä noin neljä kertaa viikossa + pelit. Omaehtoisesti serkku treenasi tuon päälle ehkä kymmenkunta tuntia viikossa. Varmaan moni muukin poika treenasi paljon myös omaehtoisesti, kun siihen kannustettiin.

Joukkue oli kivikova, 25 pojasta nykyisin yksi on liigan ykkösketjussa, yksi on liigan nelosketjussa ja kolme mestiksessä. C:ssä laitettiin joukkueita yhteen, eikä serkku enää mahtunut Bluesiin.

Serkku jatkoi treenaamista ja pelasi lopuksi miesten Suomi-sarjaa.

Toki tosi treenaaminen ja kriittiset vuodet alkavat noin 15-vuotiaana, mutta kyllä jo sitä ennen pelaajilla on syytä olla hyvä treenitausta ja perusasiat kunnossa, jotta voidaan kehittyä.
koera

Poissa Poissa


Vastaus #1514 : 09.05.2017 klo 22:05:13

Sitä kaikki pelaa vaaraa ei ikinä ollutkaan. Se koski vain joukkueita, jotka eivät pelanneet kilpaa ja olleet seuran ykkösjoukkueita.

Et näemmä tunne asiaa edes pintapuolisesti. Alkuperäinen versio koski ihan kaikkia nappulajoukkueita aina 12-vuotiaisiin asti, ja tunnusomaista peleille oli se, että maaleja ei laskettu, sarjataulukoita ei ollut, tuloksista puhuminen oli kiellettyä jne. Ainoat kilpailulliset nappulapelit oli salassa järjestettyjä matseja TPS:n ja HJK:n kaltaisten seurojen välillä.

Asiasta löytyy ihan pätevä seurantatutkimus, josta käy ilmi että edes koko homman pääpointti, eli drop-outin vähentäminen ei "Leikki maailmassa" onnistunut, vaan vaikutus oli päinvastainen. Noihin aikohin valmentaneet/pelanneet myös muistanevat, kuinka kategorisesti ulkomailla tuli turpaan kaikilta. Joku roti hatusta vedettyihin juttuihin, please.



papadopoulos voi muotoilla poistetun viestinsä uudestaan, joku roti alatyylin käyttämiseen tällä alueella. 
   
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #1515 : 09.05.2017 klo 23:43:12

Juuri noin kuin koera kirjoitti. KP koski ihan kaikkia LeikkiMaailman joukkueita. Pahimmillaan vanhemmat kellottivat omien ja vastustajapelaajien peliajat ja kantelivat Palloliittoon asti jos Puolen Pelin Takuuta ei tismalleen noudatettu.

Ikävintähän tuossa ajassa oli se, että KP antoi niille aina ja joka asiaan tyytymättömille hyvän lyömäaseen. Ei sillä väliä ollut, että ohjeita ja sääntöjä tulkittiin ihan miten sattuu, sillä urheiluseurayhteisöissä tuohon aikaan liian usein se äänekkäin oli lopulta oikeassa.

Ongelmia oli kyllä seuroissakin, ja tilausta uudistukselle oli kosolti. Homma vain tehtiin aivan juosten kuseksimalla. Tuloksena hukkasimme usean ikäluokan pelaajiston. Lisäksi KP aiheutti paljon kiistoja ja riitoja, joiden selvittely söi kaikkien toimijoiden jo valmiiksi vähissä olevaa energiaa.
hidas ja kankea

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu, entisaikojen Arsenal


Vastaus #1516 : 10.05.2017 klo 02:46:39


Kuten Bamse jo kyseli, voisitko hieman avata tätä? Passiivista syöttelyä ringissä ja valtava jono odottamassa, että pääsee kuskaamaan ringin ympäri. Pelinomaista? Valaise toki, jos jokin syvempi ajatus tästä löytyy.
Månsas

Poissa Poissa


Vastaus #1517 : 10.05.2017 klo 11:01:16

Kelloharjoitteesta muutama huomio, en tosin ymmärrä espanjaa tai tiedä ko. ryhmän harjoittelu taustaa, pelaajien iäksi arvioisin n.8-9v.Hyvä muunneltavissa oleva harjoite (jonka vaativuutta voi lisätä helposti kehityksen myötä).Kohderyhmä huomioiden tarpeeksi konkreettinen harjoite, harjoitetta ei varmaan ole työstetty vielä kovin paljon ko. ryhmän kanssa perustuen  peliasentoihin ja paikallaanpolkemisen sujuvuuteen ja siitä liikemallin vaihtoon. Harjoite helposti valvottavissa - 1 valmentaja ja 12- 14 poikaa - suht pienellä alueella. Valmentajan sijoittumista en oikein hiffannut, mutta oikein näppärä harjoite kehittämään pelinomaisissa harjoitteissa vaadittavia ominaisuuksia ja taitoja ko. ikäryhmälle. 
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1518 : 10.05.2017 klo 12:51:42

Kuten Bamse jo kyseli, voisitko hieman avata tätä? Passiivista syöttelyä ringissä ja valtava jono odottamassa, että pääsee kuskaamaan ringin ympäri. Pelinomaista? Valaise toki, jos jokin syvempi ajatus tästä löytyy.

Tuossa kelloharjoitteessa jaetaan joukkue kahteen ryhmään, toinen toimii ringissä syötellen, jota kierretään sitten pallon kanssa kuljettaen. Aika pienille tuo toimii perusmuodossakin.

Tuo idea on kyllä huomattavan muunneltava. Tuohon voi lisätä välillä ryhmä- tai yksilökohtaisen kilpailutekijän, kumpi kiertää ringin nopeimmin tai tyylikkäimmin. Tuollaisessa kuljetusharjoitteessa sekä tyyli eli pallon hallinta ja nopeus ovat aika olennaisia. Toki tuossa harjoitteessa ei tarvitse olla niin, että vain yksi kiertää ringin kerralla.

Tuosta saa aika tiukan kuntotreeninkin vähän vanhemmille, kun vedetään ensin pallon kanssa ympyrää ja sitten palautusta. Toisaalta kun taitoa on enemmän voi kuljettava pelaaja vetää kesken juoksun seinän syöttelevään rinkiinkin, jolloin ringin pelaajien pitää koko ajan huomioida kaksi mahdollista syöttöä.

Espanjassa nuorimpien seuratreenit taitavat olla vähemmän pelipainoitteisia kuin Suomessa. Se johtuu osin siitä, että tuon ikäiset pojat pelaavat siellä paljon keskenään. 1vs1, 2vs2 ja 3vs3 tyyppiset pelilliset harjoitteet ovat toki aika tyypillisiä. Toisaalta myös harjoitteet, joissa kehitetään samaan aikaan yksilöllisiä taitoja ja ympäristön huomioimista.

« Viimeksi muokattu: 10.05.2017 klo 12:53:58 kirjoittanut petteri72 »
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1519 : 10.05.2017 klo 19:14:33

Koera. Voitko kertoa milloin muka kaikki pelaa ohjeistuksissa mainittiin, et tuloksia ei kirjata ja et sen noudattamista valvottiin muuta kuin itkuisten vanhempien toimesta tai voitonhakuisten vastustajan valmentajien toimesta. Katkoksia jalkapallon parista ei kuitenkaan ole ollut vuotta kahta kauempaa sitten 80-luvun alun. Se jäi puheen asteelle, yhähän kaikki pelaa ja puolen pelin takuut löytyy ohjeistuksista, kuka noudattaa kuka ei, kukaan sitä ei valvo. Eikä ole koskaan valvonutkaan. Paria vuotta kauempaa tollaista jaksoa suomifutiksessa ei ole voinut olla ja parin vuoden merkitys tuskin on tehny muutosta kansainväliseen jalkapalloon. On hävitty ennen, sen jälkeen ja varsinkin viimeiset 10-15, ei kasva edes yksilöitä. Saati joukkuetta joka pärjt milloinkahan tälläinen tuhoisa jakso mahtoi suomifutiksessa olla. Mikä on se ikäluokka, luokat, joka sen kasvattama oikein on?
E
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #1520 : 10.05.2017 klo 19:17:03

Ja kuten "hidas ja kankea" yllä jo ihmetteli, ihmettelen minäkin. Tuossa harjoitteessa ei ole mitään varsinaista tavoitetta, kilpailua joukkueiden/pelaajien välillä eikä mitään havainnointia kehittävää tuollaisenaan.

Löysää syöttelyä ja kuljetus ringin ympäri. En tajua. Toki kehittää varmasti kuljetustaitoa, mutta niin kehittää moni muukin harjoite.

Edit: kelloharjoite siis. Luin vastauksetkin, mutta en vakuuttunut.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1521 : 10.05.2017 klo 19:50:58

Ja kuten "hidas ja kankea" yllä jo ihmetteli, ihmettelen minäkin. Tuossa harjoitteessa ei ole mitään varsinaista tavoitetta, kilpailua joukkueiden/pelaajien välillä eikä mitään havainnointia kehittävää tuollaisenaan.

Löysää syöttelyä ja kuljetus ringin ympäri. En tajua. Toki kehittää varmasti kuljetustaitoa, mutta niin kehittää moni muukin harjoite.

Edit: kelloharjoite siis. Luin vastauksetkin, mutta en vakuuttunut.

Eiks ne pojat vedä rinkiä ympäri täyttä, siltä se pallon karkailu ainakiin omaan silmään näyttäs? Jos laskee palautusringin syötöt, juoksuja on tietty määrä/juoksija, kyl tossa kilpailun elementit täyttyy. Juoksut on kuin pelissä, täyttä, palautus, täyttä. Syotöissäkin täytyy olla laatu, karannut syöttö ei syöttöjen määrää nosta. Ei vaadi paljon tilaa, on yksinkertainen voi keskittyä vauhtiin ja pallonhallintaan, helppo valvoa vaikka liikuntasalissa. Yksinkertaiset treenit tuppaa toimimaan. En tuosta kauheasti moitittavaa löydä. Erinomainen yksinkertainen mittari, jos on teemana ollu kuljetusta ja syöttöjen laatua. Kello kertoo kehityksen.

Ja tavoite on luultavasti saada lapset tekemään jotain täysillä. Se ei todellakaan ole itsestään selvyys, et asioita tehdään niin kovalla intensiteetillä ja temmolla kun se on mahdollista, siihenkin pitää opettaa. Ja tollainen harjoitus täyttää sen tarkoituksen hyvin ja korostaa taidon merkitystä, mitä parempi kosketus sen nopeammin ringin kierrät.

Hauska ois tietää spanskien ajatus tuossa, mut samantyyppisiä kisoja esim. syöttömäärät kelloja vastaan motivoi harjoittelemaan syöttämistä ja sen laatua. Helpompi myydä ajatusta lapsille, peleihin ne treenit ei ajatuksen asteella lapsille siirry vaikka toki näkyvät, tollaset kisaleikit ne tajuaa kun tulokset paranee kauden mittaan.
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #1522 : 10.05.2017 klo 20:20:07

Eiks ne pojat vedä rinkiä ympäri täyttä, siltä se pallon karkailu ainakiin omaan silmään näyttäs? Jos laskee palautusringin syötöt, juoksuja on tietty määrä/juoksija, kyl tossa kilpailun elementit täyttyy. Juoksut on kuin pelissä, täyttä, palautus, täyttä. Syotöissäkin täytyy olla laatu, karannut syöttö ei syöttöjen määrää nosta. Ei vaadi paljon tilaa, on yksinkertainen voi keskittyä vauhtiin ja pallonhallintaan, helppo valvoa vaikka liikuntasalissa. Yksinkertaiset treenit tuppaa toimimaan. En tuosta kauheasti moitittavaa löydä. Erinomainen yksinkertainen mittari, jos on teemana ollu kuljetusta ja syöttöjen laatua. Kello kertoo kehityksen.

No näillä perusteluilla jo ostan harjoitteen. Montako onnistunutta syöttöä sinä aikana kun toinen joukkue on kiertänyt rinkinsä. Ja vaihto. Saadaan kilpailu ja tempo ylös.

edit: syöttelyyn jokin lisäsääntö, esimerkiksi ettei saa syöttää samalle keneltä on saanut syötön, niin tuohon saa vielä järkeä lisää.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2017 klo 20:40:21 kirjoittanut bamse »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #1523 : 11.05.2017 klo 13:45:15

Onko siis Kaikki pelaa suunnilleen ainoa Palloliiton hanke, joka on onnistuneesti ja tehokkaasti toteutettu?
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #1524 : 11.05.2017 klo 20:26:55

Onko siis Kaikki pelaa suunnilleen ainoa Palloliiton hanke, joka on onnistuneesti ja tehokkaasti toteutettu?

Kyllä. Se yhdisti koko suomen jalkapalloväen ajattelun, poisti kaiken muun laisen ideologian ja on syy kaikkiin ongelmiin sen aikana, ennen sitä ja sen jälkeen.

Muuten palloliitto ei ole vaikuttanut koskaan kenttätason toimintaan, mutta juuri tämä vaikutti ja toimii selityksenä mokata ikäluokka toisensa jälkeen loputtoman kauan.

Se ettei se koskaan jalkautunut on sivuseikka, selityksenä se on helvetin hyvä voittaa D-junnujen piirinmestaruus  joukkueella joista kukaan ei pelaa enää A-ikäisenä, se kaikki pelaa oli väärin, tuhoavaa ja typeryyttä. Pitää vain karsia heikkoa ainesta kovemmin, antaa valmennusta vielä harvemmille, että tuon aikakauden tuhon vaikutukset hälvenevät.

Olenko nyt isänmaallinen jalkapallomies, hail akatemia?

 
Sivuja: 1 ... 60 [61] 62 ... 66
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa