FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.06.2019 klo 02:28:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 37 [38]
 
Kirjoittaja Aihe: Kuinka Suomen tulisi pelata?  (Luettu 124316 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
bluewhite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #925 : 10.10.2017 klo 13:50:50

Samaa ollut Perpalla aina mutta kun Serie A. Perpan näkisin avaamassa vain näitä saksoja ja italioita vastaan joissa joudutaan ottamaan koko ajan vastaan, ehkä vieraissakin näistä vähän heikompia. Sitten heikompia vastaan penkillä ja vaihdosta varmistelemaan voittoa. Moisander maajoukkueessa vihdoin ja viimein siellä mihin kuuluu jos kentälle laitetaan, tuo pelinrakentamiseen hyvän lisän ja muutenkin yllä jo kerrottu hyviä puolia.

Juuri näin. Mikäli Suomi on ennakkosuosikki ja haluaa ottaa pallonhallinan niin mielummim Soiri avaukseen.
Geejuna

Poissa Poissa


Vastaus #926 : 10.10.2017 klo 14:03:47

Ps eikö Uronen ole pelannut molempia laitoja? Nyt vakiintunut vasemmalle, mutta historiassa oikeasta laidasta enemmän aikuisten kokemusta kuin Moisanderilla vasemmasta?

Urosta oikeana pakkina mietin itsekin, jos Moisanderia halutaan vaspana peluuttaa. Uronenhan on kunnostautunut urallaan myös maalinteossa laitapakiksi ihan mukavin tehoin, joten paremman jalan vapautuminen kaukovetoihin sisään leikatessa voisi tuoda mielenkiintoisen lisävaihtoehdon hyökkäyspeliin. Toki samalla menetettäisiin paremman jalan keskitykset perinteisemmissä liikkeissä leveyteen, mikä on harmi, kun hyviä keskittäjiä ei majussa liikaa ole. Joka tapauksessa sekä Uronen että Moisander ovat nykymaajoukkueen pelaajista tasokkaimmasta päästä, enkä haluaisi nähdä (enkä uskokaan näkeväni) kummankaan penkitystä, kun ovat kunnossa. Voisiko Uroselle yksi vaihtoehto olla myös keskikentän vasen laita Moisanderin avatessa vaspana? Vapauttaisi myös Lodin tarvittaessa keskikaistalle, vaikka toki peli laidallakin sujuu paremmin kuin hyvin.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #927 : 10.10.2017 klo 14:14:37

En ymmärrä, miten joku ehdottaa Soiria Hetemaj'n tilalle missään olosuhteissa. Vaikka Suomi pelaisi ns. huonompia maita vastaan, Perpan rooli puolustussuuntaan on niin arvokas, että hänen paikkansa on aina avauksessa. Soiri on ollut hyvä vaihtomies, mutta ei ansaitse vielä avauspaikkaa. Ja pallonhallinnan kannalta Perpa on usein juuri se pelaaja, joka paineen alla pystyy löytämään sen oman miehen siitä vierestä ja malttaa suojata palloa sen verran, että ei menetä sitä. Mielestäni Suomella on tällä hetkellä kolme muodostelmaa, joita voidaan käyttää harkinnan mukaan. Ne ovat 4-4-2, 4-1-4-1 ja 4-2-3-1. Seuraavaksi omat unelma-avaukseni kullekin ryhmitykselle.

4-4-2:

Pukki-Pohjanpalo
Hetemaj - Sparv- Ring - Lod
Moisander - Arajuuri - Väisänen/Ojala - X
Hradecky

4-1-4-1:

Pohjanpalo
Uronen - Hetemaj - Ring - Lod
Sparv
Moisander - Arajuuri - Väisänen/Ojala - X
Hradecky

4-2-3-1:

Pohjanpalo
Uronen - Ring - Lod
Hetemaj - Sparv
Moisander - Arajuuri - Väisänen/Ojala - X
Hradecky

Hahmotelmissa oikean pakin tontti on ongelmallisin. Sinne ovat tarjolla Arkivuo, Pirinen, Toivio ja Granlund. Lisäksi tietysti on olemassa se vaihtoehto, että Uronen pelaa vasemmalla ja Nikke oikealla, mutta näen mieluusti Urosen ylempänä vasemmalla laidalla, jolloin hän pääsee vapaasti käyttämään pallollisia kykyjään enemmän kuten Ukrainaa vastaan kesäkuussa hänen pelatessa 4-2-3-1 muodostelmassa vasempana laiturina. Mosallakaan ei ole vielä asiaa avaukseen silloin, kun parhaat ovat käytettävissä. Eremenkon ollessa käytettävissä hän ottaisi ensisijaisesti hahmotelmissa Ringin paikan. Varmoja avauksen nimiä ovat aina Pohjanpalo, Lod, Sparv, Hetemaj, Moisander, Arajuuri ja Hradecky ja loput neljä paikkaa sitten ovat enemmän tai vähemmän auki vielä.
Rantsi

Poissa Poissa


Vastaus #928 : 10.10.2017 klo 16:19:45

Hahmotelmissa oikean pakin tontti on ongelmallisin. Sinne ovat tarjolla Arkivuo, Pirinen, Toivio ja Granlund.

Ja Raitala.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #929 : 10.10.2017 klo 17:08:11

Ja Raitala.
Totta, Raitala unohtui, mutta ilman muuta hän on hyvä vaihtoehto.
Zazar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Life are what you being madeing it


Vastaus #930 : 10.10.2017 klo 20:11:44

Kanerva on nyt aika selvästi vastannut otsikon kysymykseen - ainakin niihin matseihin, joihin lähdetään altavastaajana. Riven Suomi aloittaa kahdella neljän linjalla joissa myös laitureilla vahvat puolustusvelvoitteet, ja ylhäällä aloittaa joko kymppipaikka+kärki tai kaksi hyökkääjää. Tarkoitus ei ole alussa vielä erityisemmin pitää palloa tai edes hyökätä (toki vastaiskuun lähdetään jos pystytään), kunhan nyt annetaan vastustajan prässätä kovalla kiimalla ja huolehditaan, että vihun maalipaikkojen laatu on kuitenkin mahdollisimman heikko. Jossain vaiheessa toista puoliaikaa sitten vastustaja vähän jo väsyy prässäämiseen, ehkä hieman laiskistuu kun saavat pitää palloa, jolloin Kanerva iskee tekemällä tarvittaessa pari hyökkäävämpää vaihtoa: puolustavan keskikentän tilalle pelintekijää, laidan rakkikoirien tilalle hyökkäävämpää laituria, kymppipaikan tilalle kärkimiestä, ihan lopussa vaikka topparia boksiin kunhan palloa saadaan ylös. Tällä systeemillä melkein vastustaja kuin vastustaja on tähän mennessä yllätetty housut kintuissa kun sen keskikenttä ei jaksakaan loppuvaiheessa enää tarjota riittävää tukea pulustukselleen Suomen jatkuvan tulituksen alla.

--

Kun mietitään tähän systeemiin pelaajia ensi syksyn Nations Leagueen (pelaajat joilla uskoisin olevan niiden aikana käyttöä boldattuna), on ainakin maalivahtiosaston tilanne selkeä. Kaikki on hyvin niin kauan kun Hradecky on kentällä, helvetti on irti jos ei ole. Tai no on siellä Tanskassa peliaikaa saava Joronen sentään varalla, mutta ei Jesse mikään Luke siltikään ole ja kovat paineet nuorella miehellä ensimmäisessä tosipelissä maajoukkueessa olisi varmasti. Kaikki kunnia Mäenpäälle ja Jaakkolalle, mutta tuolla pelituntumalla kulkeva vesse maalissa saisi katsomossa lähinnä pistää kädet ristiin ja toivoa parasta, heidän takana onkin tunnetusti lähinnä tyhjää. Toivottavasti ei joudu tämmöisiä ihan hetkeen miettimään.

Toppariosaston tilanne on sikäli hyvä, että siellä on kahdelle paikalle kolme mitat täyttävää vaihtoehtoa, eli Arajuuri, Ojala ja Väisänen, joita sitten kentälle tilanteen mukaan (Arajuuren asema toki aika betonoitu eli valinta tehdään noiden kahden muun välillä). Voi myöskin olettaa että tuon tyylisten isojen topparien suoritustaso pysynee suht samana ensi vuoteen asti - ja hätätilanteessakin, jossa kaksi noista kolmesta on sivussa, voi noita paikata ainakin Toivio, Moisander ja varmaan myös Belgiassa ysikymppejä vetävä Moren. Näistä Moisander toki jatkossa ensisijaisesti vaspaksi, ensimmäinen stuntti Nikelle olisi Uronen, ja ainakin Pirisen sekä Raitalan kehtaa tuohon varmaan paremman puutteessa pistää myös. Oikean pakin paikka sitten aivan avoinna, varmaan Raitala olisi puolustussuuntaan varmana kaverina oma ykkösvaihtoehtoni mutta Piri ja mahdollista skottifutisjengiä vastaan myös Toivio, kenties Uronenkin tuossa backup-vaihtoehtoina. Toivottavasti Saksela pääsee yli loukkaantumisistaan, voisi olla tontin musta hevonen. Joo ja kai se Granlundkin voi hätäpaikata jos vastassa ei ole Perisicin tasoinen jannu, mutta toivottavasti ei tarvitse häneen enää turvautua. Arkivuon osalta taitaa valitettavasti aika ajaa ohi ja mies siirtymään itsekin kohti valmennuspuuhia, vaikka mielelläni näkisin kyllä vielä Arki-Karin ihmepaluun entiselle tasolleen vielä yhdeksi vuodeksi.

Kaikki näki eilen miten käy, kun keskikentän lukko Sparv on sivussa. Kukaan muu ei hoida tuota roolia yhtä hyvin ja mies olisi aivan elintärkeä osa rivepalloa, kunhan mies nyt olisi saatavilla kentälle edes yhtä usein kuin Litmanen... Näkisin että Timpan viereen ykkösvaihtoehto on NYCFC:ssä hyvin pelaava Ring, ja Yaghoubi sitten isona jokerikorttina pelintekijäksi. Backup-vaihtoehdot lienevät ensisijaisesti vielä alle 25v Kamara ja Lam. Schüller on saanut ehkä vähän liikaakin kritiikkiä näistä esityksistään, mutten näe sitä siltikään maajoukkuetason pelaajana. Halstikin on tainnut vanheta ulos maajoukkueesta, ja Mattilan pitäisi pystyä toipumaan loukistaan sekä pelaamaan maajoukkuetasolla hyvin useammin kuin kaksi kertaa vuodessa ollakseen vaihtoehto. Mehmet Hetemaj ja Joni Kauko molemmat ihan hyviä ukkoja majun treeneihin jos 23 pelaajan nimilistaa ei saada muuten täytettyä, toivottavasti ei käyttöä otteluissa. Kaan Kairiselle Nations League taitaa tulla liian pian.

Hetemaj ja Lod voisivat nuokin pelata keskellä ja jälkimmäinen vaikka hyökkääjänäkin, mutta omissa papereissani (ja varmaan Rivenkin) ovat otteluiden aluissa ensisijaisesti ykkösvaihtoehdot laidoille: molemmilla kun on annettavaa kumpaankin suuntaan. Erityisesti Röbän peliä tuli katsottua epäuskoisin silmin kun eihän sitä nyt voi uskoa että Suomen maajoukkue hyökkää niin, että pelaajat menee 1vs1-tilanteissa ohi. Luonnollisesti myös Perpa on lähes korvaamaton palanen Riven systeemiä väsyttäessään vastustajan keskikenttää. Vaihtoehdoista Hämäläinen on vanhetessaan menettänyt hyökkäyssuunnan parhaasta aseestaan eli nopeudesta, mutta työmoraalinsa ansiosta Kappe menee kyllä edelleen tuossa 60 min laiturina ja vaihtoon -roolissa. Uronen saattaisi olla joitakin vastustajia vastaan vaihtoehto myös keskikentällä vasemmalle ja Ring (sekä mahdollisesti myös Saksela) oikealle.

Yksi ryhmänsä ovat sitten nämä hyökkäävämmät kk-pelaajat, jotka ovat vaihtoehto avaukseen lähinnä kärkimiehen pariksi - muuten heidän roolina olisi lähinnä vaihdosta kentälle tuomaan hyökkäysvoimaa. Siitä kiitollinen ryhmä, että mahdolliset vaihtoehdot tähän rooliin eivät lopu ihan heti kesken ja lisäksi kaverit ovat nuoria, eli juuri sopivia kavereita tuollaiseen supersubin rooliin. Ainakin Jensen, Soiri ja Skrabb kuuluvat tähän porukkaan. Toivottavasti myös Tuominen jatkaa vastuun saamista Valko-Venäjällä. Pullukka-Forsellin näkisin kentällä maksimissaan kun kaikki muu toivo on mennyt. Riku Riski saa peliaikaa Norjassa, mutta se on edelleen se sama Riku Riski. Robert Taylorilla on potentiaalia mutta peliaikaa pitäisi löytää jostakin, Soisalolle ja Ylätuvalle taitaa heillekin tulla 2018 vielä liian pian.

Hyökkäysosastolla meillä on Pohjanpalo, Pukki ja Riven suosikki Markkanen. Positiivisena voi sanoa että ne kaikki ovat pelaajaprofiililtaan sopivan erilaisia, negatiivisena puolena kaikki kaipaisivat peliaikaa kipeästi. Lisäksi Markkasen pitäisi opetella tekemään maaleja muuallakin kuin Allsvenskanissa. Riskin Roope sitten köyhänmiehen Pukki/Pohjanpalona ja Sadik jonkinlaisen varallisuuden miehen Markkasena. Väyrys-Timin osalta olen heittänyt jo kaiken toivoni.

Sitten on vielä Roman Eremenko. Vapautuu pelikiellostaan juuri ennen toista maajoukkuetaukoa, mutta en usko että miestä uskaltaa laittaa kentälle ilman yhtään seurajoukkueottelua kahteen vuoteen (jos siis majun edustaminen jaksaa ylipäätään kiinnostaa vielä): Romalle olisi käyttöä siis vain kahdessa viimeisessä ottelussa. Luotan kyllä että taso riittää yhä majun avaukseen karsinnoissa 2019, varmaan ensisijaisesti kymppipaikalle, mutta kannattaako majun permanentti rikkoa vielä marraskuussa 2018 ennen mahdollisia kuolemanotteluita?

Kapteenikeskustelun näen aika epäoleellisena kun mun mielestä kentällä ei ole mitään johtavuusongelmaa näkyvissä. Joo, moni muu pelaaja olisi varmaan Moisanderia miehekkäämpi vaihtoehto kantamaan nauhaa ja vetämään haistattelut Ylelle, mutta toimii se homma käytännössä näinkin että Nikke, Perpa, Tim, Luke ja Paukku hoitavat kapun tehtävät tavallaan "porukalla" enkä näe syytä rikkoakaan tätä status quota.

--

Näissäkin syksyn otteluissa oli jokaisessa syystä tai toisesta 5-6 ukkoa sivussa, vaan ihan hyvin se silti meni. Oikeastaan vain Hradeckyn, Sparvin ja Hetemajn poissaolot (+ mahdollisesti Pukin ja Pohjanpalon yhtäaikainen sellainen) olisi vaikea tyydyttävästi paikata Suomen materiaalilla joten jos nuo avainpelaajat vain pysyvät ensi vuoteen saakka kunnossa, varovaisin luottavaisin mielin lähtisin katsomaan mitä tahansa mahdollista Nations Leaguen lohkoa tune: https://twitter.com/timofuruholm/status/437555914242260993
Lalli

Poissa Poissa


Vastaus #931 : 10.10.2017 klo 23:10:22

del

« Viimeksi muokattu: 17.12.2017 klo 22:04:06 kirjoittanut Lalli »
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #932 : 10.10.2017 klo 23:29:23

Vielähän valmennuksen meno on samanlaista pelaajamanagerointia kuin täällä foorumilla: kokeillaan sitä sun tätä pelaajaa siinä tai tässä formissa. Oikeastihan tätä pelaajavaihtorallia pitäisi jo hidastaa ja saada aikaan permanentteja, jotka hioo yhteen toistensa kanssa pelaamista aivan eri tahtotasolla kuin tähän asti. Hyvässä joukkueessa toisten pelaajien tekeminen pitää aavistaa jo ennen kuin kaveri edes liikkuu. Ei maajoukkue ole mikään saluuna, jossa ovet käy kun käydään kavereita morjestamassa.

- Reaalimaailmassa tulee kuitenkin aina poissaoloja pelikieltojen ja loukkaantumisten takia. Parempi sopeutua niihin, kuin tuskailla joka kerta erikseen jonkun tärkeän pelaaja puuttumista. Osa pelaajavalinnoista on ollut myös taktisia (Markkanen v. Islanti) ja niin olkoon jatkossakin.
Filosofi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Urjalan Palloseura


Vastaus #933 : 10.10.2017 klo 23:43:17

Niin, Suomelta on puuttunut koko ajan joku avauksen pelaaja, tai useampia. Yllättävän hyvää tulosta Kanervalta näillä "jämäpelaajilla"...
tab

Poissa Poissa


Vastaus #934 : 04.02.2018 klo 21:30:44

Vähän nuorennusleikkausta kehiin! Mites Kamara, F. Jensen, R. Jensen ja Stavitski sopisivat Suomen pelaajaryhmitykseen?

                   Pohjanpalo    
       Soiri      F. Jensen    Stavitski  
                Kamara   Lod    
Uronen   R. Jensen   Väisänen   Saksela
                    Hradecky
« Viimeksi muokattu: 04.02.2018 klo 21:33:51 kirjoittanut tab »
Kyseenalaistaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tottenham Hotspur, FC Kontu


Vastaus #935 : 04.02.2018 klo 22:44:34

Vähän nuorennusleikkausta kehiin! Mites Kamara, F. Jensen, R. Jensen ja Stavitski sopisivat Suomen pelaajaryhmitykseen?

                   Pohjanpalo    
       Soiri      F. Jensen    Stavitski  
                Kamara   Lod    
Uronen   R. Jensen   Väisänen   Saksela
                    Hradecky

Mihin ihmeeseen sitä nuorennusleikkausta tarvitaan, kun suurin osa maajoukkueen tärkeimmistä pelaajista on tällä hetkellä ns. parhaassa iässä futisuran kannalta?
Osmonkääliö

Poissa Poissa


Vastaus #936 : 07.02.2018 klo 23:32:35

Vähän nuorennusleikkausta kehiin! Mites Kamara, F. Jensen, R. Jensen ja Stavitski sopisivat Suomen pelaajaryhmitykseen?

                   Pohjanpalo    
       Lod      F. Jensen    Soiri/Ring
                Kamara   Sparv/Ring
Uronen   Arajuuri   Väisänen   Saksela
                    Hradecky

Turha lähtee enää entisestään väkisillä nuorentamaan. Tarvitsee joukkue myös johtajuutta. Tämä voisi olla realistisempi. Ring toki käy keskikentälle ja on pelannut huuhkajissa myös oikealla laidalla. Oman mausteensa tuo toki myös Roma, jos hän vielä huuhkajiin palaa.
keketsu

Poissa Poissa


Vastaus #937 : 08.02.2018 klo 14:27:33

Seuraavassa harjoitusmaaottelussa voisi kokeilla tällaista:

                                               Pukki
                                 Jenssen F
                 
                    Soiri                                  Stavitski

                               Lod       Kamara

             Uronen     Moren        Arajuuri      Jenssen R

                                     Hradecky


firs

Poissa Poissa


Vastaus #938 : 08.02.2018 klo 14:46:29

Suomella on kaksi harjoitusmatsia sovittu ennen syksyä, joten toiveissa olisi, että ne pelaisivat, joiden kaavaillaan olevan avainpelaajia syksyllä.

Stavitskin voisi seuraavaksi nostaa U21-maajoukkueeseen ja onhan tuo kahden keskusta vähän riski.
Jooh

Poissa Poissa


Vastaus #939 : 08.02.2018 klo 16:04:44

Seuraavassa harjoitusmaaottelussa voisi kokeilla tällaista:

                                               Pukki
                                 Jenssen F
                 
                    Soiri                                  Stavitski

                               Lod       Kamara

             Uronen     Moren        Arajuuri      Jenssen R

                                     Hradecky
Tällainen ryhmitys oli itselläkin mielessä. Jos pitkästä aikaa voitaisiin pelata ihan oikeilla laitureilla.
firs

Poissa Poissa


Vastaus #940 : 08.02.2018 klo 16:35:31

Olkoonkin, että Lod on pelannut keskikentän keskellä muutaman pelin tällä kaudella, niin en silti lähtisi kahden keskustalla.

Röba on Suomen hyökkäyspelissäkin niin iso palanen, että tuollainen kurinalainen rooli ei saa mitenkään kaikkea irti ja muutenkin altavastaajan kahden keskusta on usein liian iso riski.

Jos välttämättä haluatte noilla pelaajilla lähteä, niin sen verran suosittelen vaihtamaan, että Lod Jenseniin, piirun verran alemmas ja kolmanneksi keskikenttäpelaajaksi joku Ring.

Mutta eipä tuo ole muutenkaan millään tavalla realistinen eikä meillä ole vielä kahta hyvää laiturikaan. Potentiaalia sentään kerrankin.

 
Sivuja: 1 ... 37 [38]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines