FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.05.2018 klo 11:43:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 56 [57]
 
Kirjoittaja Aihe: Tarvitaanko Veikkausliigaan (taas) uusi sarjajärjestelmä?  (Luettu 129347 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sixpack

Poissa Poissa


Vastaus #1400 : 16.05.2018 klo 12:49:35

Näm ovat aika räikeässä ristiriidassa keskenään, kun sijat 5-13 (ehkä jopa 4-13) ovat samanarvoisia. Se tarkoittaa, että loppukaudesta keskikastin joukkueella saattaisi hyvin olla jopa neljä tai viisi panoksetonta peliä tahkottavana, jolloin ennen kaikkea lisääntyisivät merkityksettömät pelit. Tätähän Hypercube on ratkonut eri maissa juuri europaikkapleijareilla.
Jokainen joukkue vierailee vain kerran toisen kotikentällä. Eli se on ko. kaudelle ainutkertainen tilaisuus nähdä joukkueiden kohtaaminen. Jo tällä tavalla jokainen peli on merkityksellinen. Ainakin minä osaan kiinnostua oman joukkueen kannattamisesta, kisamakkarasta ja hyvästä pelistä.
Panostakin jokaisessa matsissa on, ainakin jos viitsii harrastaa vedonlyöntiä.
Tuskinpa kukaan valmentajista tai pelaajista haluaa olla menestymättä missään pelissä. kentälläkin on siis aina panosta.

Ainoa tapa jolla jokaiseen liigan peliin sataisiin tarkoittamaasi panosta, olisi pelata veikkausliiga CUP-muotoisena kilpailuna. Ei ehkä kuitenkaan haluta kauden päättyvän jo huhtikuussa?
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #1401 : 17.05.2018 klo 11:20:42

Ainoa tapa jolla jokaiseen liigan peliin sataisiin tarkoittamaasi panosta, olisi pelata veikkausliiga CUP-muotoisena kilpailuna. Ei ehkä kuitenkaan haluta kauden päättyvän jo huhtikuussa?

Tai sitten saataisiin taikahatusta palkintorahaa, jota jaettaisiin sijoitusten ja muuten hyvän toiminnan perusteella.
Lalli

Poissa Poissa


Vastaus #1402 : 17.05.2018 klo 14:18:33

Vaikea sanoa, miksi tämä sarjauudistus nyt yhtäkkiä pulpahti esille. Yrittävätkö tietyt seurat sysätä omia ongelmiaan liigan kontolle.

Riippumatta sarjajärjestelmästä joka vuosi on vain kourallinen joukkueita, jotka ovat siinä tikissä että niitä voi pitää peliä kilpailullisesti kehittävinä. Etukäteen on vaikea sanoa keitä ne ovat kuten tänäkin vuonna on taas nähty.

Pelaajien jaksaminen on tietenkin haastava kysymys suomalaisessa "sprinttisarjan" maassa. Ei täällä ainakaan voida valmistautua samoin kuin maratonsarjan maissa. Lätkässä rotaatio pyörii minuuttirytmillä, futiksessa pääsääntöisesti 90 min välein, mutta lätkässäkin vaihtopenkin pitää olla pelin sisällä parin tunnin ajan ja vaatii kovaa henkistä kanttia ettei herpaannuta. Kuinka kilpailukykyisesti näitä asioita Suomen futiksessa oikein osataan. Väsytäänkö osaamattomuuden vuoksi liian helposti?

Jos haluaa Euroopassa pärjääväksi joukkueeksi ja ensisijaisena strategiana sitä varten on nostaa Veikkausliigan tasoa, edessä on pitkä odottelu. Sen perusteella mitä median kautta on voinut päätellä näihin peleihin valmistautumisesta, kunnianhimoisimpienkin joukkueiden kannattaisi kyllä ensin katsoa siihen peiliin, missä näkyy oma tekeminen. Liigan taakse on turha piiloutua.

Itse kannattaisin 2 kertaa 16 joukkueen liigaa. Se toisi sopivan määrän pelejä ja lisäisi liigapeittoa. Samalla Liigan johdossa pitäisi skarpata ja paneutua koko liigan taloudellisen tuottavuuden nostoon. Nyt vaikuttaa aika leipääntyneltä menolta siihen nähden että liigan pitäisi olla iso ihmisten vapaa-ajan viihdetuote. Tietenkin tässä auttaisi sekin, että fanit puristaisivat enemmän kättä ja vähemmän nyrkkiä.

 
Sivuja: 1 ... 56 [57]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines