FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.04.2019 klo 02:00:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Suunniteltu uudistus?
Jatkoon - 74 (41.3%)
Ei jatkoon - 105 (58.7%)
Äänestäjiä yhteensä: 179

Sivuja: 1 ... 116 [117] 118 ... 125
 
Kirjoittaja Aihe: Tarvitaanko Veikkausliigaan (taas) uusi sarjajärjestelmä?  (Luettu 270485 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
JohanL

Poissa Poissa


Vastaus #2900 : 05.11.2018 klo 15:37:49

Uskon, että pudotuspelit kiinnostavat satunnaiskatsojaa enemmän kuin normi sarjapelit. Nähdäkseni tässä systeemissä voi kuitenkin olla mahdollisuus myös isommalle hyvälle suomifutiksen pussiin. Oikeastaan itse siirtäisin tuon playoffien finaalin vieläpä seuraavan sarjakauden alkuun. Tämä siitä syystä, jotta maksimoitasiin seurojen kyvykkyys eurokentillä. Euromenestys on kuitenkin se joka pidemmällä aikavälillä suomifutista kehittää.

Nykyisellään Klubia lukuunottamatta Veikkausliiga seurojen keskinäiset tasoerot vaihtelevat valtavasti kaudesta toiseen. Moni seura on valtavan riippuvainen pätkätyöläisten onnistumisesta. Mikäli onnistuneita rekryjä tulee niin nämä pelaavat seuroissa lähtökohtaisesti maksimissaan sen kauden loppuun.

Tämä johtaa siihen, että siinä missä seura voi olla sarjan kärkipäätä. Muutaman avainpelaajan lähdettyä sillä voi olla haasteita pysyä sarjassa. Näitähän on myös nähty useampana kautena. Tällöin myös europaikan saanut joukkue lähtee lauluun jotain Färsaarelaisia vastaan.

Venyttämällä finaali ensikauden alkuun, oletusarvoisesti finaalin voittaisi sillä merkityksellisellä kaudella iskukykyisempi joukkue.

Suomifutiksen kehitys lähtee pienin askelin. Merkityksellisimmät pienet askeleet ovat otteluparin voitot Euroopassa ja tällä systeemillä myös tätä mahdollisuutta voisimme maksimoida.

Suomifutiksen kannalta on lopulta yksi paskanvittu kuka on venyttänyt kolmanneksi ja kuka jäänyt neljänneksi. Merkityksellisempää on pelatut ottelusarjan Euroopan kilpailuissa.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #2901 : 05.11.2018 klo 15:53:32

Tässä pitäisi oikeasti jo katsoa vuoteen 2020, jolloin voi olla edessä sellainen positiivinen ongelma, että maajoukkue pelaa EM-kisoissa ja Veikkausliigan pelijärjestelmän pitäisi kestää se, että kesäkuussa pidetään parin-kolmen viikon sarjatauko. Ja pahimmassa tapauksessa tämä tiedetään vasta maaliskuussa juuri ennen veikkausliigakauden alkua.
Erval

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #2902 : 05.11.2018 klo 15:55:39

Tämä. Suomen Cup oli hieno kilpailu ja ihmettelin aina miksi se ei jengiä kiinnosta. Nykyäänhän se on raiskattu täysin eikä kukaan edes tiedä koska finaali pelataan. Muista kierroksista puhumattakaan.


Lohkovaihe alkaa tammikuussa, neljännesvälierät, puolivälierät ja välieräy pelataan 18.3.-5.4., finaali pelataan ensi vuonna kesäkuussa ja EM/MM-kisa vuosina toukokuussa.

Tästä tulikin mieleen, että jos Cupin voittaa sarjan 1-3 sijoille päätyneistä joukkueista, niin silloinhan pronssijoukkueen ei tarvitse pelata play offeja europaikasta, koska viimeinen europaikka menee neloselle. Eli silloin mentäisi 4-7 sijoittuneiden play offeilla, ilmeisesti?
« Viimeksi muokattu: 05.11.2018 klo 16:15:13 kirjoittanut Erval »
Osallistuja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #2903 : 05.11.2018 klo 16:10:12

Miksi eurokentille (luultavasti jonnekin slobomaahan häviämään) pääsy on ainoa mittari? Eikö tätä meidän omaa sarjaa voi arvostaa ja juhlia pronssia, jos sellainen tulee? Europelit sitten omana juttunaan.'

edit: jos kilpailijana katson jotain tapahtumaa, niin kyllä ne kolme ensimmäistä sijaa ja joku pysti/mitali kaulaan ovat ne, mitkä muistetaan. Myös jälkikäteen.

Samaa mieltä. Pronssista jää paljon paremmat fiilikset kuin nelossijasta, kun se nyt vaan on niin pitkään ollut urheilussa ylipäätään mittarina, että kolme parasta ovat saavuttaneet jotain.

Meneekö se nyt siis niin, että jos mestari tai hopeamitalisti on myös cupin voittaja, niin pronssijoukkue saa vanhaan tapaan varman europaikan ja se neljäs europaikka menee sitten playoffien kautta 4.-8. sijojen jengille?
kovafanipallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Puppeli-Bana


Vastaus #2904 : 05.11.2018 klo 16:16:10

Tästä tulikin mieleen, että jos Cupin voittaa sarjan 1-3 sijoille päätyneet joukkueet, niin silloinhan pronssijoukkueen ei tarvitse pelata play offeja europaikasta, koska viimeinen europaikka menee neloselle. Eli silloin mentäisi 4-7 sijoittuneiden play offeilla, ilmeisesti?
Tätä samaa itsekin miettinyt, ilmeisesti ei taida olla vielä missään varmaa tietoa asiasta? Pitäisi kyllä ehdottomasti pelata tuollaisessa tilanteessa juurikin ehdottamallasi tavalla.
Erval

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #2905 : 05.11.2018 klo 16:18:05

Samaa mieltä. Pronssista jää paljon paremmat fiilikset kuin nelossijasta, kun se nyt vaan on niin pitkään ollut urheilussa ylipäätään mittarina, että kolme parasta ovat saavuttaneet jotain.

Meneekö se nyt siis niin, että jos mestari tai hopeamitalisti on myös cupin voittaja, niin pronssijoukkue saa vanhaan tapaan varman europaikan ja se neljäs europaikka menee sitten playoffien kautta 4.-8. sijojen jengille?

Veikkaan, ettei kaikkia mahdollisia skenaarioita ole vielä mietitty. Itse ajattelisin, että vain poffien viimeinen ottelu 3. vs 4-7 voittaja jäisi pois. Mutta onhan se mahdollista, että sama miniturnaus pelataan 4.-8. joukkueiden välillä.
silmä64

Poissa Poissa


Vastaus #2906 : 05.11.2018 klo 16:48:10

Katsomorahat Kokkolan kentälle tuli jo Kaupunginhallistuksen kokouksesta vajaa milli. Valot tulee 2020 stadionin rakentamisen yhteydessä. Hybridi arena on 2019-2020 budjetissa. Hanke siis menee KPV/Lentopallon Tiikereiden tarpeet täyttäen toisessa vaiheessa kiekolle uusi harjoitus halli Vesi Veijarin laajennus. Olosuhdetoimikuntakin oli saanut jo kaupungilta tiedotteen toimista. Positiiviseen sävyyn ne tuota komeentoivat äsken Ylen uutisissa. että kyllä tämä tästä.
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #2907 : 05.11.2018 klo 18:20:39


Suomifutiksen kannalta on lopulta yksi paskanvittu kuka on venyttänyt kolmanneksi ja kuka jäänyt neljänneksi. Merkityksellisempää on pelatut ottelusarjan Euroopan kilpailuissa.

Väärä ajattelutapa. Tuo on lottovoitosta haihattelua kun pitäisi keskittyä ja iloita siitä leivästä mikä on pöydässä. Suomifutis on tässä ja nyt, ei haavekuvissa tai 2040- luvulla. Vertailu globaaliin futisviihdebisnekseen ei ole mielekästä.
 
Kunkin seuran on parhaansa mukaan yritettävä pärjätä siinä sarjassa johon osallistuu, tehtävä se hurtilla huumorilla ja jalolla arvopohjalla saaden oman kylän väen tukemaan ja osallistumaan toimintaan. Se ei tarkoita seurakuntatoimintaa tai pumpulipuuhastelua. Pelaajille voi huutaa, heiltä voi vaatia. Kentällä voi kiroilla ja rapata.

Useimmille seuroille liigan kolmostilakin on täyttä utopiaa, joten heidän tavoitteet ja haaveet ovat pienempiä, mutta yhtä kaikki tärkeitä.
Jos joku Ootsin Kemi tai Jamon KPV nappaa yllätyspronssin niin se on nähtävä hienona urotekona jolle on nostettava hattua lajin piirissä ja laajemminkin. Ei nillitettävä että ne pilaa meidän maineen Euroopassa tai että Nottajoella olisi paremmat puitteet ja junnutoiminta ja rahahanat olla mitaleilla.

Sarjajärjestelmän rukkaus ja alinomainen vertailu paljastaa suomifutiksen kenties suurimman ongelman; edes omat eivät arvosta. Se on viheliäisen alhaista, kun kuitenkin sadat tuhannet ihmiset viettävät iltojaan ympäri vuoden pimeässä tihkusateessa kumirouheen hajussa.

Arvostuksen puute laji- ihmisten parissa näkyy siten, että sinne muovimaton ääreen tullaan ikään kuin kellokorttia leimaamaan. Futis on kilvoittelua mutta Suomesta puuttuu kilpailu. Juuri millekään posteille ei ole suurta hinkua. Liigan penkille pääsee jos on kiltti poika joka jaksaa vetää Cooperin 3,3k, kakkosdivarin kärkikahinoissa kauhistellaan että ei kai me nyt saateta nousta- voi joutua istumaan bussissa pari kertaa kesässä! B-junnujen treeneistä huokuu maanantai- aamun matikkatunti- ei nuoruuden elinvoimaa ja soturihenkeä , hormoneiden vuolasta virtaa ja villiä energiaa.

Suomifutiksesta puuttuu jalkapallon ydin. Mitä enemmän sarjajärjestelmiä venkslataan ja sitä enemmän lajista puhutaan bisneshepreaksi, sen kauemmaksi ydin katoaa.
Lapin perseilijä

Poissa Poissa


Vastaus #2908 : 05.11.2018 klo 18:47:58

Nyt se vasta suuri mahdollisuus onkin, että sijat 4-6 ( jopa kolmonen) on kahden kierroksen jälkeen taputeltu, ja lopuilla peleillä ei ole merkitystä. Ykkönen ja kakkonen on karannut ja alemmas et voi pudota. Sitten vain pelaillaan, ja odotetaan noita typeriä tiputuspelejä siitä yhdestä europaikasta.

Ja miten tuo eroaa nykyisestä sarjajärjestelmästä?

Jos kerran noin selvä ero sijoilla 4-6 alempana/ylempänä oleviin, ei se olisi tällä(kään) kaudella kyllä tuonut koko kauden aikana mitään mielenkiintoa katsojiin, sponsoreihin, mediaan jne.

Nyt sentään noilla sijoilla on vielä jännitettävää pleijari-europaikasta (ja sija 7-8 noilla silti vielä yleensä hyvinkin suuri riski, ja täten jännitettävää pitäisi riittää) koska loppusarjan lopullisella sijoituksella todellista väliä kotiedun muodossa pleijareissa.Tuossa tilanteessa kyllä kannattaa taistella joka sijoituksesta saadakseen paremmat asetelmat pleijareihin. Toisin kuin nykysysteemissä, jossa ei ole mitään väliä mikä se tarkka sijaluku on, kunhan ollaan tiettyjen viivojen yläpuolella.

Kuten jo mainittu.

« Viimeksi muokattu: 05.11.2018 klo 18:50:24 kirjoittanut Lapin perseilijä »
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #2909 : 05.11.2018 klo 20:25:51

Useimmille seuroille liigan kolmostilakin on täyttä utopiaa, joten heidän tavoitteet ja haaveet ovat pienempiä, mutta yhtä kaikki tärkeitä.
Jos joku Ootsin Kemi tai Jamon KPV nappaa yllätyspronssin niin se on nähtävä hienona urotekona jolle on nostettava hattua lajin piirissä ja laajemminkin. Ei nillitettävä että ne pilaa meidän maineen Euroopassa tai että Nottajoella olisi paremmat puitteet ja junnutoiminta ja rahahanat olla mitaleilla.

No eikö sitä keskimäärin pidettäisi hienona urotekona. Nuo maapisterunkkarit ovat aivan oma marginaalinsa jopa Futisfoorumilla, jossa ei pyöri jalkapalloa seuraavistakaan kuin pieni osa.

Lainaus
Sarjajärjestelmän rukkaus ja alinomainen vertailu paljastaa suomifutiksen kenties suurimman ongelman; edes omat eivät arvosta. Se on viheliäisen alhaista, kun kuitenkin sadat tuhannet ihmiset viettävät iltojaan ympäri vuoden pimeässä tihkusateessa kumirouheen hajussa.

Tätä paatosta en ymmärrä. Eikö ole loogista että ottelutahti on liian tiivis ja olosuhteet eivät tällä hetkellä mahdollista kauden pidentämistä -> järjestelmää on rukattava...

Lainaus
Arvostuksen puute laji- ihmisten parissa näkyy siten, että sinne muovimaton ääreen tullaan ikään kuin kellokorttia leimaamaan. Futis on kilvoittelua mutta Suomesta puuttuu kilpailu. Juuri millekään posteille ei ole suurta hinkua. Liigan penkille pääsee jos on kiltti poika joka jaksaa vetää Cooperin 3,3k, kakkosdivarin kärkikahinoissa kauhistellaan että ei kai me nyt saateta nousta- voi joutua istumaan bussissa pari kertaa kesässä! B-junnujen treeneistä huokuu maanantai- aamun matikkatunti- ei nuoruuden elinvoimaa ja soturihenkeä , hormoneiden vuolasta virtaa ja villiä energiaa.

Jos näin on jossain, niin on kyllä varmasti supermasentavaa tulla "ikään kuin kellokorttia leimaamaan" kun palkkakaan ei juokse :D

Mutta kyllä, maalailusi varmaan vastaa todellisia skenaarioita. Pelaajat tajuavat jossain vaiheessa että taso ei riitä eurokentille ja epävarma ura alipalkattuna liigajyränäkään ei kauhesti houkuta. Tätä tilannetta ei sarjajärjestelmän säädöt heilauta suuntaan eikä toiseen. Joku uskoo, että sarjalaajennuksella taivaat ja eurohanat olisivat auki ja kakkosdivarin ylemmät jengit alkaisivat ikäänkuin itsestään innostua valtakunnallisesta sarjasta.

Lainaus
Suomifutiksesta puuttuu jalkapallon ydin. Mitä enemmän sarjajärjestelmiä venkslataan ja sitä enemmän lajista puhutaan bisneshepreaksi, sen kauemmaksi ydin katoaa.

En tiedä missä tällainen näkyy. Peruskatsojaa ei lopulta edes hirveästi kiinnosta sarjajärjestelmän detailit vaan ne haluaa käydä katsomassa (mieluiten menestyksekästä) jalkapalloa ja viihtymässä. Esimerkiksi kolminkertaisen sarjan problematiikka ei kiinnosta jalkapallon seuraajista kuin 1% sarjajärjestelmänörttejä (jotka toki pitävät ehkä 40% foorumin mekkalasta).

- - -

Noihin mitali vs. europaikka -kahinoihin on todettava, että kyllä esim. Ilveksen 2017 pronssi jäi historiankirjoihin. Ei 2018 europelit. Ei olisi jäänyt, vaikka olisi menty tuuritsempillä toiselle kierrokselle perseraiskattavaksi.
1961

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #2910 : 05.11.2018 klo 20:34:51

Uskon, että pudotuspelit kiinnostavat satunnaiskatsojaa enemmän kuin normi sarjapelit.
Minä en usko.

Keväällä pelattiin pudotuspelejä pääsystä Euroopan kentille eli Suomen Cupia. Nämä pelattiin Veikkausliigajoukkueiden kesken ja stadion oli sama, jolla kotijoukkue pelaa liigapelinsäkin:
su 18.3. klo 14:00 HJK - VPS, yleisöä 467
to 29.3. klo 18:30 SJK - FC Honka, yleisöä 899
to 29.3. klo 18:30 HJK - KuPS, yleisöä 819
ma 2.4. klo 18:30 HJK - FC Honka, yleisöä 679

Finaalissa sentään oltiin aika lähellä ns. normaalia (eli HJK:n keskiarvoa):
la 12.5. klo 15:00 HJK - FC Inter, yleisöä 3540
Lapin perseilijä

Poissa Poissa


Vastaus #2911 : 05.11.2018 klo 20:50:34


Noihin mitali vs. europaikka -kahinoihin on todettava, että kyllä esim. Ilveksen 2017 pronssi jäi historiankirjoihin. Ei 2018 europelit. Ei olisi jäänyt, vaikka olisi menty tuuritsempillä toiselle kierrokselle perseraiskattavaksi.

Erillinen Cup Voittajien Cup takaisin erillisiksi europeleiksi että Suomenkin (muiden pienten maiden ohella) seuroilla olisi mahdollista olla edes siellä 64/32 joukossa, tai jopa paremmin kuten lähinnä vain Pohjois-Suomen omista pelaajista koostunut RoPS 80-luvun lopulla!

Jos silloin tuollaisessa lyhyessä sarjassa oli mahdollista suonenvedoilla edetä pitkälle, miksei nytkin?

Kuka olisi tarpeeksi rohkea Suomesta tätä ehdottamaan?

Onhan cup äärimmäisen suosittu ympäri Euroopan, ja tosipelit alkaisivat Euroopassa heti eikä vain jonkun karsinnan kautta (jotka ei taida yleensä kovin paljoa kiinnostaa muuallakaan).

Jos tulee ristiriitaa Eurooppa Liigaan verraten, annetaan cupin voittaneiden joukkueiden valita joko sen karsinnat tai sitten se Cup Voittajien Cup, monelle (pienemmän maan seuralle) olisi valinta varmaan aika selvä.
Ja varmasti joidenkin isojen maidenkin seurat näkisi sen parempana mahdollisuutena pärjätä, varsinkin kun helposti voi tulla jonkun pienen/heikon maan seura arvalla, vaikka Eurooppa Liiga voisi tuoda ehkä lohkovaiheesta enemmän rahaa...

Sitten jos joukkueiden määrä jakaantuu epätasaisesti eri karsintoihin niin jonkinlainen pieni karsinta pääsystä siihen 32 cupin voittajan joukkoon?

Minä en usko.

Keväällä pelattiin pudotuspelejä pääsystä Euroopan kentille eli Suomen Cupia. Nämä pelattiin Veikkausliigajoukkueiden kesken ja stadion oli sama, jolla kotijoukkue pelaa liigapelinsäkin:
su 18.3. klo 14:00 HJK - VPS, yleisöä 467
to 29.3. klo 18:30 SJK - FC Honka, yleisöä 899
to 29.3. klo 18:30 HJK - KuPS, yleisöä 819
ma 2.4. klo 18:30 HJK - FC Honka, yleisöä 679

Finaalissa sentään oltiin aika lähellä ns. normaalia (eli HJK:n keskiarvoa):
la 12.5. klo 15:00 HJK - FC Inter, yleisöä 3540

Tuo kyllä muuttuisi jos tuo ylempi^ mainitsemani malli tulisi jälleen käyttöön, kun cupista voisi oikeasti päästä paljon pidemmälle Euroopassa kuin muuten.
« Viimeksi muokattu: 05.11.2018 klo 20:54:40 kirjoittanut Lapin perseilijä »
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #2912 : 05.11.2018 klo 21:18:48

Noihin mitali vs. europaikka -kahinoihin on todettava, että kyllä esim. Ilveksen 2017 pronssi jäi historiankirjoihin. Ei 2018 europelit. Ei olisi jäänyt, vaikka olisi menty tuuritsempillä toiselle kierrokselle perseraiskattavaksi.

Tietysti sillä on merkitystä muistamiseen miten ne europelit menee. Lahdessa upeasti menneet europelit 2009 (jolloin oltiin yhden maalin päässä Eurooppaliigasta) muistetaan vähintään yhtä hyvin kuin kausi 2008 jolla europaikka saavutettiin ja seura voitti historiansa ensinmäisen mitalin.
pikkuhukka

Poissa Poissa


Vastaus #2913 : 05.11.2018 klo 22:27:01

Mutta kyllä, maalailusi varmaan vastaa todellisia skenaarioita. Pelaajat tajuavat jossain vaiheessa että taso ei riitä eurokentille ja epävarma ura alipalkattuna liigajyränäkään ei kauhesti houkuta.
Hyvällä tsäkällä pelaaja pääsee koko talveksi kunnon kentille keski-eurooppaan ja palaa maajoukkuemiehenä takaisin. Suomalaiskatsojaa ihmetyttää miten lahjattomaksi tuomittu pelaajamme pääsi näin yllättämään. Kun hän sitten uransa jälkeen palaa veikkausliigaan höntsätalven jälkeen pelailemaan mutakentillä, hänen hyvää peliään voi ihailla vain vanhoilta videoilta.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #2914 : 05.11.2018 klo 22:27:09

Erillinen Cup Voittajien Cup takaisin erillisiksi europeleiksi että Suomenkin (muiden pienten maiden ohella) seuroilla olisi mahdollista olla edes siellä 64/32 joukossa, tai jopa paremmin kuten lähinnä vain Pohjois-Suomen omista pelaajista koostunut RoPS 80-luvun lopulla!

Jos silloin tuollaisessa lyhyessä sarjassa oli mahdollista suonenvedoilla edetä pitkälle, miksei nytkin?

Kuka olisi tarpeeksi rohkea Suomesta tätä ehdottamaan?

Onhan cup äärimmäisen suosittu ympäri Euroopan, ja tosipelit alkaisivat Euroopassa heti eikä vain jonkun karsinnan kautta (jotka ei taida yleensä kovin paljoa kiinnostaa muuallakaan).

Jos tulee ristiriitaa Eurooppa Liigaan verraten, annetaan cupin voittaneiden joukkueiden valita joko sen karsinnat tai sitten se Cup Voittajien Cup, monelle (pienemmän maan seuralle) olisi valinta varmaan aika selvä.
Ja varmasti joidenkin isojen maidenkin seurat näkisi sen parempana mahdollisuutena pärjätä, varsinkin kun helposti voi tulla jonkun pienen/heikon maan seura arvalla, vaikka Eurooppa Liiga voisi tuoda ehkä lohkovaiheesta enemmän rahaa...

Sitten jos joukkueiden määrä jakaantuu epätasaisesti eri karsintoihin niin jonkinlainen pieni karsinta pääsystä siihen 32 cupin voittajan joukkoon?

Tuo kyllä muuttuisi jos tuo ylempi^ mainitsemani malli tulisi jälleen käyttöön, kun cupista voisi oikeasti päästä paljon pidemmälle Euroopassa kuin muuten.

Eiväthän cup-kilpailut ole suosittuja kuin parissa maassa? Ilman UEFAn tekohengitystä se kilpailumuoto olisi kuollut suuressa osassa Eurooppaa.

Isojen maiden isot seurat kokevat jopa EL:n rasitteena, saati sitten jos joutuisi pelaamaan jotain pientä ja heikkoa montenegolaisseuraa vastaan. Eihän se kiinnostaisi ketään.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aktivist Schwarze Pumpe


Vastaus #2915 : 05.11.2018 klo 22:34:26

Isojen maiden isot seurat kokevat jopa EL:n rasitteena, saati sitten jos joutuisi pelaamaan jotain pientä ja heikkoa montenegolaisseuraa vastaan. Eihän se kiinnostaisi ketään.

Lähinnä rasite siksi, että fyrkkaa tulee Tsämppäriin verrattuna aivan helvetisti vähemmän eikä se riitä rosterien laajentamiseen.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #2916 : 05.11.2018 klo 23:56:28

Lahdessa upeasti menneet europelit 2009 (jolloin oltiin yhden maalin päässä Eurooppaliigasta) muistetaan vähintään yhtä hyvin...

...eli väärin, koska se oli maali ja yksi ottelukierros ;) Upeasti ne toki menivät, siinä ei mitään.
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #2917 : 06.11.2018 klo 08:30:43

Noihin mitali vs. europaikka -kahinoihin on todettava, että kyllä esim. Ilveksen 2017 pronssi jäi historiankirjoihin. Ei 2018 europelit.

Seuralle europeleihin pääsy > veikkausliigan kolmossija. Rahasta ja näkyvyydestähän tuossa on kyse, ei mistään historiankirjoista. Historiankirjat ei toimistoa paljoa lohduta kun laskuja tippuu postilaatikkoon. Paitsi jos seuralle tuleva rahapalkinto veikkausliigan kolmossijasta on suurempi kuin europeleihin pääsystä, missä tapauksessa otan takkini.... En muuten olisi muistanut Ilveksen olleen viime vuonna kolmonen.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa


Vastaus #2918 : 06.11.2018 klo 09:38:09

Seuralle europeleihin pääsy > veikkausliigan kolmossija. Rahasta ja näkyvyydestähän tuossa on kyse, ei mistään historiankirjoista.

Olen ehkä jalkapalloromantikko, mutta itse en näe, että seura koostuisi pelkästään edustusjoukkueen talousjohdosta :)

Ja jos taas ajattelee tyypillisiä suomalaisjoukkueiden europelejä, voi aina kysyä, kannattaako korostaa pariin tappioon johtaneita pelejä koko kauden mittaisen kotimaisen sarjan saavutusten yli.
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #2919 : 06.11.2018 klo 10:55:01

Olen ehkä jalkapalloromantikko, mutta itse en näe, että seura koostuisi pelkästään edustusjoukkueen talousjohdosta :)

Mielenkiintoinen nosto jalkapalloromantikolta, joka aiemmin on forkalla tainnut huutaa sarjan laajentamisen perään perusteluna veikkausliigastatuksen tuoma rahasade. :)
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa


Vastaus #2920 : 06.11.2018 klo 11:58:16

Mielenkiintoinen nosto jalkapalloromantikolta, joka aiemmin on forkalla tainnut huutaa sarjan laajentamisen perään perusteluna veikkausliigastatuksen tuoma rahasade. :)

Mahtavaa ”keskustelua” Ylos. Viestissäni oli sana ”pelkästään” ihan tarkoituksella. Lisäksi talous on vain yksi lukuisista isompaa liigaa puoltavista tekijöistä, joita tässä ketjussa on mainitu. Jos olet lukenut viesteistäni sen osion, osannet käydä lukemassa ne muutkin. Tai niistä lukuisten muiden vastaavista viesteistä :)
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #2921 : 06.11.2018 klo 14:15:16

Seuralle europeleihin pääsy > veikkausliigan kolmossija. Rahasta ja näkyvyydestähän tuossa on kyse, ei mistään historiankirjoista. Historiankirjat ei toimistoa paljoa lohduta kun laskuja tippuu postilaatikkoon. Paitsi jos seuralle tuleva rahapalkinto veikkausliigan kolmossijasta on suurempi kuin europeleihin pääsystä, missä tapauksessa otan takkini....

Kyllä "pronssimitalisti"-maininnat mediassa, historiankirjoissa, "saavutukset"-luetteloissa, kausikatsauksissa, sponsorineuvotteluissa, kausikorttimyynnissä jne. ovat ihan rahanarvoistakin tavaraa.

Varsinkin viime kauden Ilveksen tapauksessa europeleistä ei paljoa käteen jäänyt. Yksittäistapaus toki.

Mutta kyse oli, onko mitalilla arvostusta. Väitän, että mitali lämmittää pidempään, (normaalisti sujuneet) europelit lähinnä tulevalla kaudella.

Lainaus
En muuten olisi muistanut Ilveksen olleen viime vuonna kolmonen.

Et ehkä seuraa kylliksi Veikkausliigaa?
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #2922 : 06.11.2018 klo 14:48:01

Ehkä hyvä vertailukohta on siinä, kuinka moni muistaa viime kauden mitalistit vs. viime kaudella europelejä pelanneet suomalaisjengit (suurin piirtein yhtä kaukaa muistot siis). Veikkaisin, että mitalistit muistaa useampi, mutta toki muiden kuin oman jengin menestykseen harvemmin niin hirveästi kiinnittää huomiota.
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #2923 : 06.11.2018 klo 15:42:52

Et ehkä seuraa kylliksi Veikkausliigaa?

En kyllä millään usko että olisi siitä kiinni :) Vain mestari muistetaan.

Historiankirjojen maininta pronssimitallista tuskin korvaa rahallista menetystä joka seuraa europelin menettämistä? Edes niissä sponsorineuvotteluissa? Ilveksen europelien kohtalo oli kyllä surullinen tapaus.

Täällä on useasti viitattu Belgian hyviin kokemuksiin, niitä kummemmin erittelemättä; voisiko joku kertoa mitä ne ovat ja miten ne on todennettu? Fanithan ovat noita pleijareita tainneet enimmäkseen vastustaa ja pitäneet niitä keinotekoisina?
kokoperkele

Poissa Poissa


Vastaus #2924 : 06.11.2018 klo 15:47:34

mä olin muuten ihan helvetin kauan sitten kerran kattoos kun liverpool pelas myllykoskella

 
Sivuja: 1 ... 116 [117] 118 ... 125
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines