FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.04.2024 klo 09:31:01 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Suunniteltu uudistus?
Jatkoon - 155 (49.8%)
Ei jatkoon - 156 (50.2%)
Äänestäjiä yhteensä: 308

Sivuja: 1 ... 134 [135] 136 ... 143
 
Kirjoittaja Aihe: Tarvitaanko Veikkausliigaan (taas) uusi sarjajärjestelmä?  (Luettu 363933 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3350 : 26.09.2019 klo 16:22:02

Olisiko Lahdessa ollut enemmän katsojia, jos olisivat pelanneet vaikka Ilvestä tai Interiä vastaan ja sama Helsinkiin?

Eikö kysymyksen pitäisi kuulua ”olisiko ollut vähemmän yleisöä, jos kyse olisi ollut 14 tai 16 joukkueen sarjajärjestelmän loppukauden merkityksettömästä pelistä”?
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3351 : 26.09.2019 klo 16:57:17

...

Ja jos nyt ajatellaan realistisesti, että vain todellisten mitalitaistelijoiden eli top4-jengien ottelut kiinnostaa yleisöä ja mediaa, niin niiden osalta muutos menee näin:

Viime kaudella top4-jengit pelasivat syyskuun maaottelutauon jälkeen yhteensä 25 ottelussa, joista 14 oli top4-joukkueen kotiotteluita ja 4 top4-joukkueiden keskinäisiä.

Tällä kaudella top4-jengit pelaavat mestaruussarjassa yhteensä 14 ottelussa, joista 11 on top4-joukkueen kotiotteluita ja 6 top4-joukkueiden keskinäisiä.

Onko siis merkityksellisten otteluiden määrä loppukauden aikana todella noussut sarjajärjestelmän ansiosta edes suhteellisesti tarkasteltuna? Joo noiden keskinäisten otteluiden määrä on noussut 4->6, mutta top4-jengien kotiotteluiden määrä on pudonnut 14->11 eli suhteellisesti enemmän kuin ottelumäärän kokonaislasku sarjajärjestelmämuutoksen myötä.

Ja jos viime kaudella top4-jengit kiinnittivät median huomiota pelaamalla peräti 25 ottelussa, tänä vuonna noiden otteluiden yhteismäärä on lähes 40% pienempi. Eli 40 % media- ja uutisointivaje pitäis täyttää niillä kahdella ”ylimääräisellä” keskinäisellä ottelulla. Aikamoinen homma.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2019 klo 16:59:34 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
Knossos
Vastaus #3352 : 26.09.2019 klo 17:02:12



Ihan oivallista pohdintaa kärkitaistelun kannalta ja joudun osittain vetämään sanojani takaisin, mutta tässä unohdetaan alaloppusarja kokonaan. Merkityksellisiä otteluita sielläkin pelataan, vaikkei suuri yleisö sitä olisikaan vielä omaksunut. Kärkitaistelun osalta taidat olla oikeassa suhteellisten ja absoluuttisten ottelumäärien suhteen, mutta niin sanottujen "kuuden pisteen" otteluiden määrä loppukaudesta on suurempi kuin ennen, minkä seurauksena mestaruustaistelu on lähtökohtaisesti enemmän auki loppukaudesta.

Merkityksettömien otteluiden määrä lienee kuitenkin vähentynyt edelliskaudesta?
« Viimeksi muokattu: 26.09.2019 klo 17:05:07 kirjoittanut Knossos »
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3353 : 26.09.2019 klo 17:13:15

..mutta tässä unohdetaan alaloppusarja kokonaan. Merkityksellisiä otteluita sielläkin pelataan, vaikkei suuri yleisö sitä olisikaan vielä omaksunut

Juu edelleen tosiaan tuntuu, että ainoastaan sarjapaikkataistelu kiinnostaa edes vähän. Tulevat vuodet sitten näyttävät, alkaako europaikkaplayoff oikeasti kiinnostaa enemmän. Toivotaan parasta, mitä ikinä se onkaan :)

Merkityksettömien otteluiden määrä lienee kuitenkin vähentynyt edelliskaudesta?

Ainakin sen suhteellisen ottelumäärän vähentymisen verran. Ja ehdottomasti 16 joukkueen 2-kertaiseen sarjaan verrattuna merkityksettömiä otteluita on vähemmän. Toisaalta voi keskustella siitä, onko merkityksettömien otteluiden määrän minimointi oikea ykköslähtökohta sarjajärjestelmän valinnalle, jos merkityksettömyys ei ole teennäiseen merkityksellisyyteen verrattuna kovin merkittävä tekijä vaikkapa yleisömäärien kannalta.
rangaistuspotku

Poissa Poissa


Vastaus #3354 : 27.09.2019 klo 02:11:52

Mulle on ihan sama mikä viikonpäivä pelit on, mutta sais alkaa jo klo 1700 tai 1730. Tuo 1830 on vähän myöhäinen pojan kanssa. Ilveskin on jakanut kaikille junnuille kausarit, tulisi varmaan vanhemmat mukana peleihin, jos pelit ei loppuisi noin myöhään.

Mikä myöhä
18:30 muka on?! Onneksi tässä maassa ei sentään kaikkea suunnitella kersojen mukaan, jalkapallo-ottelu nyt lähtökohtaisesti on aikuisten tapahtuma.
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #3355 : 27.09.2019 klo 06:30:42

Mikä myöhä
18:30 muka on?! Onneksi tässä maassa ei sentään kaikkea suunnitella kersojen mukaan, jalkapallo-ottelu nyt lähtökohtaisesti on aikuisten tapahtuma.

Eihän tuo kyllä myöhä ole, mutta kieltämättä näin syksyllä on mukavaa jos matsit alkaa aikaisin. Huomenna pelataan jo kello 14:00 ja se kyllä maistuu. Matsin jälkeen on vielä koko ilta aikaa eikä matsissa tule niin kylmäkään.
NipaMan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Melody, Ilves, FF2 KI


Vastaus #3356 : 27.09.2019 klo 08:39:24

Mikä myöhä
18:30 muka on?! Onneksi tässä maassa ei sentään kaikkea suunnitella kersojen mukaan, jalkapallo-ottelu nyt lähtökohtaisesti on aikuisten tapahtuma.

Sitä vaan mietin, että minkä takia sen pitäisi alkaa kello 18:30? Onko tohon joku syy? Eikö voi alkaa vaikka kello 17:30?

Eikujjoo, ne neljä vieraskannattajaa ei välttämättä ehdi aikaisempaan peliin Alas

edit. Sitä vaan, et kun muksu menee normaalisti nukkumaan ennen yhdeksää, niin meneehän tuo 1830 alkanut peli vähän myöhäiseksi. Mut kai toi vierasfanin takia on tuo ajankohta ja ehtiihän Ilveksen pelaajatkin palautuun vähän päivätyöstään ennen peliä.
Tarinankertoja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #3357 : 27.09.2019 klo 08:52:26

Sarjan kiinnostavuus yleisön silmissä tulee sarjan tasaisuudesta.
 
Tästä nyt ei kai tarvi alkaa erillisväittelyä, todettakon tämä nyt vaan tutkituksi asiakasi ja puhtaat businesarjat amerriikoissa tätä tekee tasaamalla mahdollisuuksia draftein ja palkkakatoin.
kotimainen kiakko jakamalla muhkean TV rahan tasan.. samoin ruotsin futiksen Allsvenkan (+ SuperEttan) jakaa TV rahat tasan tasottaakseen sarjoja.

Meillähän ei ole muhkeita TV rahoja jaettavaksi. Eikä meille ole mahdollista järjestää draftausta (seurat ovat itse kasvattajaseuroja, eikä se futikseen oikein sovi muutenkaan) saati olisi euroopan pohjalla olevana sarjana tehdä mitään palkkakatto- tai edes lattiajärjestelmää.

Pääsponsorin avokätisempi rahotus lienee ainoa keino lisätä rahaa kokosarjan kohdalla..

Mihin voidaan vaikuttaa ovat olosuhdevaatimukset, joukkuemäärä ja sarjamuoto. Nämä eivät ole ne tehokkaimmat tavat tasottaan sarjaa, mutta ensimmäinen näistä, eli olosuhteet, vaikuttaa niin keskeisesti siihen tärkeimpään, eli katsojaviihtyvyyteen, että tästä ei pitäisi lipsua.

Joukkuemäärä on ongelmallinen. koska 12 joukkueen sarjaa ei olla saatu tasaiseksi, päätettiin se pilkkoa kahteen 6 joukkueen loppusarjaan ja antaa alemmalle porkkana europaikan muodossa. Yhdenkauden perusteella tästä on vaikea sanoa mitään, sarjan tasaisuushan saattaa olla tänäkesänä puhdas sattuma, mutta idea tossa on selvä, tasaisempia matsheja ja tasaisempi sarja = enemmän yleisöä. Ainakin tää lainalaisuus toimii kaikkialla maailmassa, joidenkin mielestä toki suomalaiset poikkeavat geneettisesti ja kulttuurillisesti täysin kaikista muista, ja tämä ei päde…

Nyt kun sarjajärjestelmä viilattiin tällaiseksi, on se tietysti pidettävä tällaisena useampi kausi, eihän tässä muuten ole mitään järkeä. Jotain näyttöä toimivuudesta/toimimattomuudesta on saatava ennen uutta viilausta. Tämä koskee myös joukkuemäärä.

Sarjan tasaisuuden näkökulmasta 16 joukkuetta olisi tällä hetkellä aivan liikaa. Ensin kun saisi näiden 12 joukkueen olosuhteet kohdilleen.

Ikuisuuspuheenaihe on myös sarjajärjestelmä, joka pitäsi Allsvenkania apinoiden tehdä sellaiseksi että yksi kokonainen kierros pelattaisiin aina kokonaan yhtenä viikonloppuna. Ei poikkeuksia. Ei edes europelien takia…
…mikään tasainen europelimenestys ei ole minkäänlainen avain yleisömenestykseen Liigalle. Pari huippupeliä pikemminkin imee katsoja pois liigamatsheista ja ennen kaikkea, europelit koskevat vain pientä osaa joukkueista. Europelijoukkueethan saavat suomenmittakaavassa muhkeat palkkiot UEFA:lta näistä peleistä, joten sarjan tasoittamiseksi näiden pelien pelaaminen pitäisi olla joukkueille extraa, joka parantaa kaikkien muiden joukkueiden mahdollisuuksia Liigassa. Eli eräänlainen tasoitusmekanismi.

Kauden pituus on myös ikuisuusaihe, mutta tämä linkittyy tiukasti olosuhteisiin. Ja siihen, että ne pelit alku ja loppukaudesta on pelattava ylesiön ehdoilla joukkueiden tasapuolinen kohtelu unohtaen. Eli esim Allsvenskan alkaa 31.3. ja päättyy 22.11. Koska siä pelataan 30 kierrosta ja meillä 27, voidaan pudottaa alusta 1 kierrosta ja lopusta 2, jolloin Veikkausliiga alkaisi siinä 7.4 ja loppuisi kuten nytkin about 20.10.

Tasaisesti ja ilman europeliväistöjä (koska sarjan tasoittaminen) viikonloppukierroksin Yleisön Ensin ajattelulla, eli huhtikuun matshit 5 kierrosta (jos apinoidaan Allsvenskania) pelataan etelän hyvissä olosuhteissa.

YLEISÖ ENSIN, sillä yhtään ottelusiirtoa vieraalle kentälle EI PIDÄ  TEHDÄ vaan sarjaohjelma on laadittava niin, että Yleisö on ensisijainen kriteeri, sen olosuhteet ja pelinseuraamisen helppous. Voi voi jos hyvien olosuhteiden joukkueille tulee enemmän huonon kelin pelejä, mutta hyvien olosuhteiden seurat on myös yleensä varakkaampia seuroja, joten tämäKin toimisi sarjaa tasoittavana tekijänä. JA ennen kaikkea ei pelisiirroilla tai stadionvaihdoilla aiheuteta Yleisölle tarpeetonta haittaa.

Veikkausliiga koittaa maksimoida Seurojen tasapuolisuutta ja etuja ymmärtämättä että Raha tulee Yleisön mukana, joten Yleisö Ensin tulisi olla ohjenuora kaikessa, myös otteluohjelman laadinnassa.

Jos menee Yleisö edellä päätöksissä, niin Yleisöä tulee enemmän -> rahaa on enemmän -> paremmat olosuhteet/parempi palkanmaksukyky -> parempi tasoista jalkapalloa
« Viimeksi muokattu: 27.09.2019 klo 08:55:29 kirjoittanut Tarinankertoja »
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #3358 : 27.09.2019 klo 09:19:32

Eihän tuo kyllä myöhä ole, mutta kieltämättä näin syksyllä on mukavaa jos matsit alkaa aikaisin. Huomenna pelataan jo kello 14:00 ja se kyllä maistuu. Matsin jälkeen on vielä koko ilta aikaa eikä matsissa tule niin kylmäkään.
itsellä taas juuri päinvastoin. Mikä sen mukavampaa kuin seistä katsomossa syysiltana ja katsoa matsia keinovalaistuksessa ja pienessä tihkusateessa. Keväällä ja kesällä sitten ihan sama milloin viikonloppuisin aloitetaan.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #3359 : 27.09.2019 klo 09:20:30

YLEISÖ ENSIN, sillä yhtään ottelusiirtoa vieraalle kentälle EI PIDÄ  TEHDÄ
Juuri näin. Jos ei ole olosuhteet kunnossa, niin voi mennä pelaamaan jonnekin harrastussarjoihin. I support tasoitus.
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Honka


Vastaus #3360 : 27.09.2019 klo 10:34:25

jalkapallo-ottelu nyt lähtökohtaisesti on aikuisten tapahtuma.

Eri mieltä. Lapset ovat tulevaisuuden aikuisia, ja esim. Tampereella voi nähdä, kuinka lasten huomioiminen ilmaisen kausarin muodossa on nostanut seuran yhdeksi Suomen kiinnostavimmista.


Tarinankertojan tekstin kanssa on helppo olla samaa mieltä. Kuten itsekin kirjoitin edellisellä sivulla, suomifutista on turha yrittää kehittää euromenestyksen tavoittelu etunenässä, sillä suomalaisseurat eivät tule olemaan säännöllisesti eurolohkoissa, ja ylipäätänsä europeleihin pääseminen syö yleisöä liigapeleistä. Siksi "arkisesta" veikkausliigasta pitäisi keskittyä tekemään miellyttävällä tavalla arkinen, jolloin ajatusta matsiin lähdöstä ei tarvitsisi kyseenalaistaa menestykseen puutteen takia, ainakaan samassa mittakaavassa kuin nyt (vrt. Suomi & skandinavia)
NipaMan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Melody, Ilves, FF2 KI


Vastaus #3361 : 27.09.2019 klo 10:54:57

Eri mieltä. Lapset ovat tulevaisuuden aikuisia, ja esim. Tampereella voi nähdä, kuinka lasten huomioiminen ilmaisen kausarin muodossa on nostanut seuran yhdeksi Suomen kiinnostavimmista.

Tuo "ilmainen" on nyt vähän harjaanjohtavaa, kun taisi kausimaksu pompsahtaa 50€.

Juuri näin. Jos ei ole olosuhteet kunnossa, niin voi mennä pelaamaan jonnekin harrastussarjoihin. I support tasoitus.

Nurmikenttä tietenkin se ykkösvaatimus, harrastelijat höntsätköön muovilla Ylos
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #3362 : 27.09.2019 klo 12:32:31

Sarjan kiinnostavuus yleisön silmissä tulee sarjan tasaisuudesta.
 
...

Samaa mieltä tästä. Toki se että sarja on jaettu kilpa- ja harrastesarjaan ei tarkoita sitä että sarja olisi tasainen, vaan kertoo suoraan sen että seuratkin ovat luovuttaneet sarjan kehittämisen suhteen. Näiden 'no ainakin saadaan tasaisia matseja edes sijoituspeleistä, jottei kenellekään jää kaudesta paha mieli' -mallien paikka on junnufutiksessa. Toki samaa mieltä myös siitä että nyt kun tälle tielle lähdettiin, niin ei lähdetä muuttamaan sarjajärjestelmää heti uudestaan. 

Olosuhdevaatimuksille ylös. Täysistä kierroksista samaa mieltä. Yleisön ehdoilla menemisestä samaa mieltä. Se mitä en allekirjoita on niiden joukkueiden rankaiseminen, jotka ovat laittaneet olosuhteensa kuntoon; mikä motivoisi olosuhteiden kehittämiseen jos tiedetän että sen myötä painottuvat kotipelit ajankohtiin jolloin katsojia on vaikeampi houkutella katsomoihin. Tässähän itseasiassa rangastaisiin näiden joukkueiden kannattajia ja rikottaisiin periaatetta siitä että mentäisiin katsojien ehdoilla. Näihin ei toki periaaatteessa pitäisi olla edes tarvetta, jos olosuhdevaatimuksista pidettäisiin kiinni. Jos löysää annetaan, hinta tästä on mentävä maksuun löysää saaneelle seuralle eikä syyttömälle osapuolelle.

Lainaus
Voi voi jos hyvien olosuhteiden joukkueille tulee enemmän huonon kelin pelejä, mutta hyvien olosuhteiden seurat on myös yleensä varakkaampia seuroja, joten tämäKin toimisi sarjaa tasoittavana tekijänä

Tune: VPS, TPS, ...? Se että kotipelien pelipaikalla on hienot seinät (stadion) ei kyllä ainakaan suomessa korreloi sen kanssa että seura uisi rahassa. Ihan samaan tapaan se että tase on paksu, ei tarkoita että kassassa olisi rahaa.
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #3363 : 27.09.2019 klo 12:34:50

Kyllähän seuraavan kerran kun ohjelmaa vääjäämättä muutetaan, niin sen on oltava kaksinkertainen sarja riittävällä määrällä jengejä. Sen aika ei taida olla ihan vielä, mutta kun saadaan vielä muutamilla paikkakunnilla olosuhteet kuntoon niin voidaan alkaa jo harkita...
Triangelikostaja

Poissa Poissa


Vastaus #3364 : 27.09.2019 klo 13:05:43

Kyllähän seuraavan kerran kun ohjelmaa vääjäämättä muutetaan, niin sen on oltava kaksinkertainen sarja riittävällä määrällä jengejä. Sen aika ei taida olla ihan vielä, mutta kun saadaan vielä muutamilla paikkakunnilla olosuhteet kuntoon niin voidaan alkaa jo harkita...


Mitä ne olosuhteet loppupeleissä ratkaisee kun totuus on se, että Suomesta ei löydy mitenkään järkevästi esim. 16 tarpeeksi kovaa joukkuetta pääsarjatasolle. Viimeiset olisivat sarjan jälkeen ottaneet 0-2 voitto ja maaliero 10-50.
« Viimeksi muokattu: 27.09.2019 klo 13:09:15 kirjoittanut Triangelikostaja »
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #3365 : 27.09.2019 klo 14:09:25

Mitä ne olosuhteet loppupeleissä ratkaisee kun totuus on se, että Suomesta ei löydy mitenkään järkevästi esim. 16 tarpeeksi kovaa joukkuetta pääsarjatasolle. Viimeiset olisivat sarjan jälkeen ottaneet 0-2 voitto ja maaliero 10-50.

Perusmuodossaan tällä hetkellä kaikille joukkueille tulee se 27 ottelua, eli lähempi verrokki olisi 14 joukkueen sarja (=26 ottelua). Jos halutaan niin tähän voi laskea päälle mahdollisia karsintapelejä ja halutessaan myös europaikka-playoffit jos niistä pidetään kiinni. Lisäksi olosuhteilla tarkoitan myös parempia taloudellisia olosuhteita lajin ympärillä, johon suuntaan toivon että ollaan menossa. Vaatiiko se sitten vielä isompaa TV-näkyvyyttä, Veikkauksen monopolin purkua vai muuta, se jää nähtäväksi.

Siinä olet oikeassa että viime vuosina on järjestään sarjan pohjalla rämmitty joko pelillisesti, taloudellisesti tai molemmilta osin, eli aika ei kaksinkertaiselle sarjalle ole vielä kypsä. Silti tänäkin vuonna mm. Kokkola on kaatanut Hongan ja Klubin, ja Vepsu Cupissa Interin ja sarjassa MIFK:n, eli ihan täydellisiä heittopusseja takavuosien Kotkan ja Kumun tyyliin ei ole nähty.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3366 : 27.09.2019 klo 14:50:16

Suomesta ei löydy mitenkään järkevästi esim. 16 tarpeeksi kovaa joukkuetta pääsarjatasolle.

Miksi ei? Talousalueet on melko erillään toisistaan, eivätkä rajoita toistensa rahamääriä. Futareita taas on maailma pullollaan, joten pelaajienkaan määrä ei käytännössä ole rajoitettu (kotimaisten toki on). Suurin rajoitehan on nykyään se, kuinka monta joukkuetta mahtuu liigaan, sillä Ykkösessä kukaan ei saa liikevaihtoa kasvatettua.
Triangelikostaja

Poissa Poissa


Vastaus #3367 : 27.09.2019 klo 16:27:31

Miksi ei? Talousalueet on melko erillään toisistaan, eivätkä rajoita toistensa rahamääriä. Futareita taas on maailma pullollaan, joten pelaajienkaan määrä ei käytännössä ole rajoitettu (kotimaisten toki on). Suurin rajoitehan on nykyään se, kuinka monta joukkuetta mahtuu liigaan, sillä Ykkösessä kukaan ei saa liikevaihtoa kasvatettua.

Mitkään puhtaat ulkomaalaisten varassa pyörivät ostojoukkueet nyt ei hyödytä ketään muuta paitsi niitä ulkomaalaisia.

Minusta koko suomalaisen jalkapalloilun kannalta on terveempää niin, että myös ykkönen säilyy edes jotenkin kilpailukykyisenä. Ainakin jossakin 16-joukkueen sarjassa kävisi ihan pakosti niin, että ykkönen muuttuisi kyllä nykyisestä muodostaan joksikin lähinnä kaatopaikkaa muistuttavaksi viritelmäksi. Toisekseen jos niitä resursseja olisi tarjolla, niin mikään ei estäisi vaikkapa jotakin sellaista tahoa ottamasta yhteyttä ykkösen tai kakkosen joukkueisiin ja nopeasti tuolta noustaisiin Veikkausliigaan. Lähin konkreettinen esimerkki se, että yksi Suomen tunnetuimmista urheilubrändeistä (HIFK) joutui turvautumaan vähintäänkin kohtuu epämääräiseen kiinalaisviritelmään oman tulevaisuutensa turvaamiseksi.
« Viimeksi muokattu: 27.09.2019 klo 16:31:48 kirjoittanut Triangelikostaja »
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vain single malt on oikeaa viskiä


Vastaus #3368 : 27.09.2019 klo 16:28:24

Miksi ei? Talousalueet on melko erillään toisistaan, eivätkä rajoita toistensa rahamääriä. Futareita taas on maailma pullollaan, joten pelaajienkaan määrä ei käytännössä ole rajoitettu (kotimaisten toki on). Suurin rajoitehan on nykyään se, kuinka monta joukkuetta mahtuu liigaan, sillä Ykkösessä kukaan ei saa liikevaihtoa kasvatettua.
Tällä kaudella kolme liigajoukkuetta ollut taloudellisesti ahtaalla. Näistä yksi pelastui useamman mesenaatin yhteistyön toimesta, yksi on hankalassa tilanteessa ensi kauden lisenssin suhteen, ja yhdellä putoaa pelaajabudjetti ensi kaudelle lähes sadalla tonnilla. Eli hyvin saa liigassa liikevaihtoa kasvatettua. ” Ylos
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #3369 : 27.09.2019 klo 16:35:00

Mitkään puhtaat ulkomaalaisten varassa pyörivät ostojoukkueet nyt ei hyödytä ketään muuta paitsi niitä ulkomaalaisia.

Viittaatko Hesan joukkueisiin, Seinämäkeen vai Kokkolaan?
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #3370 : 27.09.2019 klo 16:41:04

yksi on hankalassa tilanteessa ensi kauden lisenssin suhteen, ja yhdellä putoaa pelaajabudjetti ensi kaudelle lähes sadalla tonnilla.
hmm, kenellä on lisenssivaikeuksia?
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3371 : 27.09.2019 klo 16:55:08

Tällä kaudella kolme liigajoukkuetta ollut taloudellisesti ahtaalla. Näistä yksi pelastui useamman mesenaatin yhteistyön toimesta, yksi on hankalassa tilanteessa ensi kauden lisenssin suhteen, ja yhdellä putoaa pelaajabudjetti ensi kaudelle lähes sadalla tonnilla. Eli hyvin saa liigassa liikevaihtoa kasvatettua. ” Ylos

Suosittelen, että seuraavaksi listaat näiden joukkueiden liikevaihdot ja vertaat niitä ykkösen liikevaihtoihin, ja teet analyysisi uudestaan.

Talousvaikeuksiin voi toki päätyä vaikka mestarijoukkue kymmenen miljoonan euron liikevaihdolla, jos rahaa käyttää enemmän kuin on tuloja. Tuo on lisenssisäädösten ja valvonnan puutteeseen liittyvä ongelma, ja helpohkosti korjattavissa.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3372 : 27.09.2019 klo 16:57:19

Minusta koko suomalaisen jalkapalloilun kannalta on terveempää niin, että myös ykkönen säilyy edes jotenkin kilpailukykyisenä.

Ykkönen ei ole eikä koskaan tule olemaan kilpailukykyinen. Ykkösessä liikevaihdot ovat auttamatta liian pieniä. Tasainen se voi toki olla, koska budjettierot eivät koskaan pääse kasvamaan isoiksi, jos kenelläkään ei ole tuloja.
Triangelikostaja

Poissa Poissa


Vastaus #3373 : 27.09.2019 klo 17:03:22

Ykkönen ei ole eikä koskaan tule olemaan kilpailukykyinen. Ykkösessä liikevaihdot ovat auttamatta liian pieniä. Tasainen se voi toki olla, koska budjettierot eivät koskaan pääse kasvamaan isoiksi, jos kenelläkään ei ole tuloja.

Minusta sinulla on vähän outo fiksaatio noihin liikevaihtoihin. Ykkösestä nousseet joukkueethan ovat järjestään kilpailukykyisiä heti Veikkausliigassa, kuten tänäkin vuonna.

Eivät siis toki aina ole kilpailukykyisiä, mutta nykyisellä 12-joukkueen sarjalla tuo hyppäys Ykkösestä Veikkausliigaan on tuntunut olevan ihan hyvä tason puolesta.
« Viimeksi muokattu: 27.09.2019 klo 17:10:32 kirjoittanut Triangelikostaja »
sonny burnett

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Raimon bisnekset


Vastaus #3374 : 27.09.2019 klo 17:08:44

Ykkönen on ihan riittävän kilpailukykyinen Suomen kakkostasoksi suhteuttaen Liigan liikevaihdot tai pelillisen tason. Isompi tasoero ei ole mielekäs.

Sarja nousee tai laskee sen mukaan kuinka Liiga kehittyy.

 
Sivuja: 1 ... 134 [135] 136 ... 143
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa