FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.08.2020 klo 20:53:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Suunniteltu uudistus?
Jatkoon - 152 (49.8%)
Ei jatkoon - 153 (50.2%)
Äänestäjiä yhteensä: 303

Sivuja: 1 ... 140 [141] 142 143
 
Kirjoittaja Aihe: Tarvitaanko Veikkausliigaan (taas) uusi sarjajärjestelmä?  (Luettu 346726 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veslagas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, topparit laitapakkeina


Vastaus #3500 : 09.11.2019 klo 18:27:55

Kauden nyt tätä uutta katselleena, niin kyllä se vanha järjestelmä vaikutti paremmalta.
Itsekkään en oikein aina pysynyt edes kärryillä, ketkä siellä europleijareisssa edes tulee pelaamaan, joten vaikea uskoa, että satunnaiskatsojat olisivat yhtään kartalla.
Kuulin Hongan yläloppusarjan viimeisessä pelissä vanhempien herrasmiesten puhuvan pelin jälkeen siihen malliin, että se olisi ollut kauden viimeinen peli. Toivottavasti löysivät kuitenkin paikalle vielä tulevaan europleijarifinaaliin Maarianhaminaa vastaan.

Systeemi on sekava varsinkin ns. satunnaiskatsojille, mutta en halua kuitenkaan tuomita sitä vielä täysin. Jos satunnaiskatsojat ovat vielä parin kauden päästä aivan kuutamolla sarjasysteemistä niin on menty pahasti metsään.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #3501 : 09.11.2019 klo 19:28:10

Tšekin liiga julkaisi eilen tilastoja loppusarjoista, joita kokeiltiin ensimmäistä kertaa. Alemman loppusarjan AM oli normaalia pienempi. Ylemmän loppusarjan AM oli normaalia pienempi kolmea isoa ottelua lukuunottamatta. Keskisarjan (europlayoffit) AM oli normaali, mutta lukua muutti paremmaksi Ostrava.

Toivotaan, että Suomessa menee paremmin.

Täällä todellisena mietaana olen nyt ihmettelemässä, miten sama toistui Suomessakin poikkeuksineen. Yleisö ei vain löydä/ymmärrä tällaisia sekoiluja. Jos ensi kauden lopussa ollaan samassa tilanteessa, kaikki ulos ja normaali futissarja takaisin.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #3502 : 09.11.2019 klo 22:56:20

Olet väärässä. Pohjanmaan aluekin elättää hyvin 4 jengiä kahdella ylimmällä sarjatasolla ja vastaavia talousalueita on Suomessa varmaan kymmenen.
Varmaan olenkin, mutta ei siellä Pohjanmaalla nyt kovin ruusuiselta tällä hetkellä näytä... Jos olis enemmän rahaa käytössä/joukkue, niin vois tulla enemmän menestystä. Liikaa joukkueita liian pienellä alueella tai liian pienillä resursseilla, niin tulokset on keskinkertaisia. Olisko ideaa keskittää resussit? Se 3-4 joukkuetta kahdelle ylimmälle tasolle tuolla alueella vois olla realismia, mutta 5 on liioittelua. Ei se hyvin mene täällä Keski- ja Itä-Suomessakaan kokonaisuutena, sillä KuPSin takana on ollut iso musta aukko. JJK, Jippo ja MP ovat vuorollaan käyneet ykkösessä tai jopa liigassa, mutta eivät siellä ole kauaa pysyneet. Sitten on liian usein talous sakannut ja noutaja tullut. Pitäis saada vakiinnutettua se taso ja sitä myötä yhtenäinen alueellinen pelaajapolku. Monella alueella samat ongelmat.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3503 : 09.11.2019 klo 23:09:31

Olisko ideaa keskittää resussit?

Kuulostaa mielenkiintoiselta ajatukselta. Kokeillaanko toimivuutta vaikka siten, että me kaksi keskitetään kaikki meidän resurssit minulle? Annanko tilinumeron?
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #3504 : 09.11.2019 klo 23:24:31

Kuulostaa mielenkiintoiselta ajatukselta. Kokeillaanko toimivuutta vaikka siten, että me kaksi keskitetään kaikki meidän resurssit minulle? Annanko tilinumeron?
Hyvä idea, mutta meikäläisen resursseilla ei pistetä pystyyn edes kaljaliigan jengiä. ;)

Mutta jos lähdettäis siitä, että jokaiseen tai lähes jokaiseen Suomen maakuntaan saataisiin 2 joukkuetta, jotka pelaisivat kahdella ylimmällä sarjatasolla. Noita maakuntia on kuitenkin 19 kpl, joten mikään mahdottomuus se ei olisi. Kyseisen maakunnan pitäisi saada homma toimimaan siten, että resurssit saadaan hyötykäyttöön täysimääräisesti, eikä niitä heitetä hukkaan. Miten se tehdään, niin ei hajuakaan, mutta alueellista yhteistyötä pitäisi saada paremmin toimimaan. Esim Oulu ja Vantaa taitavat olla hyviä esimerkkejä siitä miten ei ainakaan kannata tehdä.
Jaakko

Poissa Poissa


Vastaus #3505 : 09.11.2019 klo 23:53:58

Täällä todellisena mietaana olen nyt ihmettelemässä, miten sama toistui Suomessakin poikkeuksineen. Yleisö ei vain löydä/ymmärrä tällaisia sekoiluja. Jos ensi kauden lopussa ollaan samassa tilanteessa, kaikki ulos ja normaali futissarja takaisin.

Jos puhutaan isoja otteluja lukuunottamatta, niin eikö vertailuluvusta pitäisi poistaa isot ottelut?
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #3506 : 10.11.2019 klo 11:02:33

Olet väärässä. Pohjanmaan aluekin elättää hyvin 4 jengiä kahdella ylimmällä sarjatasolla ja vastaavia talousalueita on Suomessa varmaan kymmenen.

Not sure if serious. Neljästä jengistä kolme on divarissa, kaksi aika pahoissa talousongelmissa (VPS ilmeisesti sai pelastusrengasrahoituksen kasaan, ehdoilla jotka takaavat toiminnan jatkumisen divarissa) ja kaksi elää mesenaatin varassa. Kaikki neljä tekevät vuodesta toiseen tappiota. Mielestäni ”elättää hyvin” antaa lievästi sanottuna todellisuutta aurinkoisemman kuvan tilanteesta...
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #3507 : 10.11.2019 klo 11:55:08

Not sure if serious. Neljästä jengistä kolme on divarissa, kaksi aika pahoissa talousongelmissa
Tästä olisi kiva kuulla asiantuntijalta lisätietoja?
SJK porskuttaa Raipen rahoilla. KPV:llä Raipen tilalla Masa. Jarolla toki pienet tulot mutta niin on menotkin ja Oolannin-Antilta tulee välillä murusia. Vaasassa taisi tosiaan paikalliset manibisnes miehet pistää sen verran että pinnalla pysyvät.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3508 : 10.11.2019 klo 12:48:52

Mielestäni ”elättää hyvin” antaa lievästi sanottuna todellisuutta aurinkoisemman kuvan tilanteesta...

Eli mikä näistä neljästä siis on sun mielestä katoamassa kahdelta ylimmältä sarjatasolta, jos ei kerran elätä hyvin?

Jos futisseuran ”hyvineläminen” vaatii sen, että se tekee jatkuvaa voittoa, eikä taustalla saa olla rahoittajia, Suomeen täytynee tehdä yhden joukkueen liiga, Ykköseen ei ketään ja loput korkeintaan Kakkoseen :D

E:
Jos puhutaan Laitisesta, Sarajärvestä ja Vepsun ”pelastajista”, heissä on kaikissa erittäin paljon yhteistä. Kokkolalainen henkilö nimittäin tulee kokkolalaista joukkuetta, seinäjokinen seinäjokista ja vaasalaiset vaasalaista. Ja juuri se oli koko keskustelun pointti. Näillä edellytyksillä on saatu pieneltä Pohjanmaan alueelta 4(+1) joukkuetta kahdelle ylimmälle sarjatasolle, joten kenenkään on turha väittää, että talousalueet jotenkin rajoittaisivat kahden ylimmän sarjatason joukkuemääriä. Kyse on päinvastaisesta tilanteesta. Kahden ylimmän sarjatason joukkuemäärät rajoittavat mukana olevien talousalueiden määrää.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2019 klo 12:58:20 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #3509 : 10.11.2019 klo 12:56:15

HIFK, Honka, Inter tai vaikka Suomen mestari KuPS jne. Missähän nämäkin olisivat ilman taustarahoittajia ja millaisilla pelimerkeillä.

Eikä tosiaan esimerkiksi Vaasan ja Kokkolan seurat syö keskenään toisilta resursseja vaan kaupungin sisällä seurojen välinen kilpailu ja muu urheilu tekee tämän. Kokkolalainen Halpa-Halli lienee harvoja yrityksiä, jotka on ikään molempia seuroja (KPV ja VPS) sponssannut.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2019 klo 13:00:42 kirjoittanut Pikka »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #3510 : 10.11.2019 klo 13:55:35

Ei namusetä taustalla kielletty ole, mutta on aika väärin sanoa silloin, että alue kannattalee niitä seuroja kun oikeasti se raha tulee namusedältä. Toki alkaa näyttämään siltä, että ilman rahoittajaa pelaaminen Veikkausliigassa alkaa olla taloudellisesti aika vaikeaa, että ehkä tässä pitäisikin alkaa vaatimaan jotain rikasta omistajaa jokaiselle seuralle.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3511 : 10.11.2019 klo 14:20:27

on aika väärin sanoa silloin, että alue kannattalee niitä seuroja kun oikeasti se raha tulee namusedältä

Miten niin? Sponsorirahat tulee ymmärtääkseni urheiluun melkein aina ”namusediltä”, eli paikallisten yritysten johdon edustajilta. Hyvin harvoin kyse on normaalista yritysten markkinointibudjetista, jonka kohteen joku markkinointivastaava itse päättää.

Seinäjoen tapauksessa raha taitaa myös tulla laajemmin alueen yrityksiltä, eikä vain Sarajärven taskusta, vaikka häntä yksinäiseksi mesenaatiksi usein kuvaillaankin. Raimo vaan on erittäin vaikutusvaltainen ja saa ”pakottamalla” muut yrityspomot mukaan.

Vaasassa taas paikallisten yritysten tuki on riittänyt ilman yksittäistä isoa mesenaattiakin tuomaan Vepsulle tasaisen reilun miljoonan euron liikevaihdon vuodesta toiseen. Se, että pimputtelu-uskovainen johto päätti pari vuotta sitten pimputtelun pelastaakseen käyttää rahaa paljon enemmän kuin sitä sisään tuli, ei kerro talousalueen riittävyydestä sinänsä, sillä eihän se sisään tuleva rahamäärä missään vaiheessa merkittävästi vähentynyt. Kulusuunnittelu vain petti.

Kokkolassa ja Pietarsaaressa luonnollisesti saatavissa oleva raha riittää Ykkösen tasolle, eikä liigasta kannattaisi ilman mesenaattia kummassakaan haaveilla. Mutta miksi pitäisikään, koska kyllähän Kokkolan ja Pietarsaaren kokoisten paikkakuntien luonnollinen asema ykkösen tasolla onkin.

Toki alkaa näyttämään siltä, että ilman rahoittajaa pelaaminen Veikkausliigassa alkaa olla taloudellisesti aika vaikeaa, että ehkä tässä pitäisikin alkaa vaatimaan jotain rikasta omistajaa jokaiselle seuralle.

Alkaa näyttää? Itse en edes muista aikaa, jolloin suomifutiksessa menestyminen ei olisi ollut mesenaateista kiinni. Paperifirmat vaan ovat vaihtuneet vähän eri tyyppisiksi mesenaateiksi.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2019 klo 14:25:34 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
sol

Poissa Poissa


Vastaus #3512 : 10.11.2019 klo 14:23:31Mutta jos lähdettäis siitä, että jokaiseen tai lähes jokaiseen Suomen maakuntaan saataisiin 2 joukkuetta, jotka pelaisivat kahdella ylimmällä sarjatasolla. Noita maakuntia on kuitenkin 19 kpl, joten mikään mahdottomuus se ei olisi.
Loistava idea. Pöllis hereillä, 19 joukkueen Liiga ja divari maakuntakiintiöillä tulille välittömästi.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3513 : 10.11.2019 klo 14:30:19

Loistava idea. Pöllis hereillä, 19 joukkueen Liiga ja divari maakuntakiintiöillä tulille välittömästi.

Kannattais vielä jakaa maakuntien paikat talousalueen koon neliö- tai kuutiojuurien mukaisesti, eikä laittaa tasaisesti tiettyä määrää per maakunta ;)
NOPEAMUSTAMIES

Poissa Poissa


Vastaus #3514 : 21.11.2019 klo 14:56:25

Miten sarjajärjestelmän pitäisi reagoida siihen, että joukkueisiin ollaan palkkaamassa viidennneksen vähemmän pelaajia, jos Interin tapa toimia yleistyy. Kerrankin pelaajia löytyis.
Sabu

Poissa Poissa


Vastaus #3515 : 25.11.2019 klo 03:26:24

Toivottavasti pleijareista luovutaan. Milloin tiedetään jatkuuko tämä pelleily myös ensi kaudella?

Asiasta kukkaruukkuun, maikkarilla oli eilen mielenkiintoinen uutinen lähes päivälleen 20 vuoden takaa vuodelta 1999, jolloin sarjajärjestelmää oltiin taas kerran muuttamassa.

Lainaus käyttäjältä: MTV Uutiset
Suomi-futiksessa valtataistelu 20 vuotta sitten: Hjallis Harkimo närkästyi kabinettipelistä, kun Palloliitto jyräsi Veikkausliigan yli

Jalkapallon Veikkausliigaan suunniteltiin 20 vuotta sitten sarjauudistusta, joka aiheutti vääntöä liigahallituksen ja Palloliiton välillä. Tulosruutu selvitti tuolloin tapausta perinpohjaisesti. Pöydällä oli uudistus, jossa ehdotettiin liigaan kaksinkertaista sarjaa ja pudotuspelejä – eli hyvin samanlaista järjestelmää, jolla pelattiin ensi kertaa tällä kaudella.

Nimimerkki ex_deBoerin legendaarista FutisForum-historiikia (1996-2002) vapaasti tulkiten myös Ääriliikkeellä oli tuolloin osuutta suunnitelmien kaatumiseen.. 8)

"Hjallis Harkimo saa jälleen aikaan kohua kun alkaa puuhaamaan ensi kesän Veikkausliigan Play-Offseja ja paikalliskierrosta. Noin 95% Forumilaisista vastustaa hanketta ja Forumin adressi asiaa koskien luovutetaan Palloliittoon. Hanke kaattuu sittemmin, mutta ottelumäärä nousee huomattavasti."
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #3516 : 25.11.2019 klo 10:09:06

"Pöydällä oli uudistus, jossa ehdotettiin liigaan kaksinkertaista sarjaa ja pudotuspelejä – eli hyvin samanlaista järjestelmää, jolla pelattiin ensi kertaa tällä kaudella."

No eihän tuo nyt ollut oikeasti läheskään sellainen, millaisella nyt pelattiin.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #3517 : 25.11.2019 klo 10:30:02

No eihän tuo nyt ollut oikeasti läheskään sellainen, millaisella nyt pelattiin.

Se oli MTV:n juttu, eli vastaa futis-tiedon ja -osaamisen suhteen samaa kuin poliittinen kirjoitus Seiskassa. Ei kannata uhrata aikaa kommentointiin.
Jalkapalloministeri

Paikalla Paikalla


Vastaus #3518 : 23.03.2020 klo 15:52:59

Jokos olisi sopiva hetki siirtyä eurooppalaiseen rytmiin? Ennen elokuuta ei pelata joka tapauksessa. Nyt puolestaan olisi jo mainio sää nauttia ulkona siitä kauneimmasta jos vain joku pelaisi vaikka edes treenimatsin. Elokuu-marraskuu, talvitauon jälkeen vaikka helmikuu-toukokuu. Korona tappaa kuitenkin heikoimmat, joten kuuden joukkueen nelinkertainen sarja voisi toimia hyvin nyt ns. siirtymäkaudella. Seuraavalle vuodelle sitten enemmän innokkaita mukaan. Tarkemmat speksit voi määrittää, kun selviää koska pelit voidaan aloittaa.

 Tekonurmien yleistyminen, olosuhteiden paraneminen ja ilmastonmuutos tekee touhusta vuosi vuodelta helpompaa.
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Anthony Annanin järjettömät pulkat


Vastaus #3519 : 23.03.2020 klo 15:58:45

Ehdottomasti tällaisen kovan kriisin jälkeen laitetaan futis taistelemaan elintilastasaan lätkän, koriksen, lentiksen ja salibandyn kanssa.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #3520 : 23.03.2020 klo 16:13:46

Kausi 2020 tullaan todennäköisesti pelaamaan jonkinlaisena jämäkautena. Tätä voisi käyttää verukkeena sille, että Veikkausliigasta eikä Ykkösestä putoaisi yhtään joukkuetta, ja alempaa nostettaisiin joukkueita siten, että kummassakin sarjassa olisi 14 joukkuetta. Saataisiin kaudelle 2021 järkevät ottelumäärät ilman keinotekoisia loppusarjoja.
Hadji

Poissa Poissa


Vastaus #3521 : 22.04.2020 klo 21:37:54

Kausi 2020 tullaan todennäköisesti pelaamaan jonkinlaisena jämäkautena. Tätä voisi käyttää verukkeena sille, että Veikkausliigasta eikä Ykkösestä putoaisi yhtään joukkuetta, ja alempaa nostettaisiin joukkueita siten, että kummassakin sarjassa olisi 14 joukkuetta. Saataisiin kaudelle 2021 järkevät ottelumäärät ilman keinotekoisia loppusarjoja.

Juuri näin Ylos Jos tällä poikkeusmenetelmällä jokunen konkurssi vältetään, niin eiköhän sitä kestetä yksi kausi ilman putoamistaistelun jännitystä.
Kuku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelaiset muoviseurat ja kabinettinousijat


Vastaus #3522 : 22.04.2020 klo 22:07:51

Ei muuta kuin täällä ammoin muna pystyssä unelmoituun syksy-kevät-kauteen NYT!
Sabah Al Khair

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Allahu Snackbar


Vastaus #3523 : 23.04.2020 klo 14:29:36

Jokos olisi sopiva hetki siirtyä eurooppalaiseen rytmiin?... Korona tappaa kuitenkin heikoimmat, joten kuuden joukkueen nelinkertainen sarja voisi toimia hyvin nyt ns. siirtymäkaudella. Seuraavalle vuodelle sitten enemmän innokkaita mukaan...
Sen enempää ideaan kantaa ottamatta, Uefan vaatiimus on että kansallisissa liigoissa pelaa vähintään 8 joukkuetta. Tämän luin joskus jostain, muistaakseni tutkiskellessani Andorran, Gibraltarin ja muiden Euroopan pikkumaiden pääsarjoja. Tähän hätään en löydä lisätietoa tai vahvistusta tälle. Joku korjatkoon, jos olen väärässä.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #3524 : 23.04.2020 klo 14:39:40

Sen enempää ideaan kantaa ottamatta, Uefan vaatiimus on että kansallisissa liigoissa pelaa vähintään 8 joukkuetta. Tämän luin joskus jostain, muistaakseni tutkiskellessani Andorran, Gibraltarin ja muiden Euroopan pikkumaiden pääsarjoja. Tähän hätään en löydä lisätietoa tai vahvistusta tälle. Joku korjatkoon, jos olen väärässä.
Pitää paikkansa, tai sarjan saa kyllä järjestää pienemmälläkin joukkuemäärällä, mutta silloin ei ole europaikkoja jaossa.

 
Sivuja: 1 ... 140 [141] 142 143
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines