FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.12.2019 klo 07:43:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Vuoden forumisti 2019, Joulupata 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Suunniteltu uudistus?
Jatkoon - 148 (50.2%)
Ei jatkoon - 147 (49.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 294

Sivuja: 1 ... 140 [141]
 
Kirjoittaja Aihe: Tarvitaanko Veikkausliigaan (taas) uusi sarjajärjestelmä?  (Luettu 328073 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Veslagas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, topparit laitapakkeina


Vastaus #3500 : 09.11.2019 klo 17:27:55

Kauden nyt tätä uutta katselleena, niin kyllä se vanha järjestelmä vaikutti paremmalta.
Itsekkään en oikein aina pysynyt edes kärryillä, ketkä siellä europleijareisssa edes tulee pelaamaan, joten vaikea uskoa, että satunnaiskatsojat olisivat yhtään kartalla.
Kuulin Hongan yläloppusarjan viimeisessä pelissä vanhempien herrasmiesten puhuvan pelin jälkeen siihen malliin, että se olisi ollut kauden viimeinen peli. Toivottavasti löysivät kuitenkin paikalle vielä tulevaan europleijarifinaaliin Maarianhaminaa vastaan.

Systeemi on sekava varsinkin ns. satunnaiskatsojille, mutta en halua kuitenkaan tuomita sitä vielä täysin. Jos satunnaiskatsojat ovat vielä parin kauden päästä aivan kuutamolla sarjasysteemistä niin on menty pahasti metsään.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #3501 : 09.11.2019 klo 18:28:10

Tšekin liiga julkaisi eilen tilastoja loppusarjoista, joita kokeiltiin ensimmäistä kertaa. Alemman loppusarjan AM oli normaalia pienempi. Ylemmän loppusarjan AM oli normaalia pienempi kolmea isoa ottelua lukuunottamatta. Keskisarjan (europlayoffit) AM oli normaali, mutta lukua muutti paremmaksi Ostrava.

Toivotaan, että Suomessa menee paremmin.

Täällä todellisena mietaana olen nyt ihmettelemässä, miten sama toistui Suomessakin poikkeuksineen. Yleisö ei vain löydä/ymmärrä tällaisia sekoiluja. Jos ensi kauden lopussa ollaan samassa tilanteessa, kaikki ulos ja normaali futissarja takaisin.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #3502 : 09.11.2019 klo 21:56:20

Olet väärässä. Pohjanmaan aluekin elättää hyvin 4 jengiä kahdella ylimmällä sarjatasolla ja vastaavia talousalueita on Suomessa varmaan kymmenen.
Varmaan olenkin, mutta ei siellä Pohjanmaalla nyt kovin ruusuiselta tällä hetkellä näytä... Jos olis enemmän rahaa käytössä/joukkue, niin vois tulla enemmän menestystä. Liikaa joukkueita liian pienellä alueella tai liian pienillä resursseilla, niin tulokset on keskinkertaisia. Olisko ideaa keskittää resussit? Se 3-4 joukkuetta kahdelle ylimmälle tasolle tuolla alueella vois olla realismia, mutta 5 on liioittelua. Ei se hyvin mene täällä Keski- ja Itä-Suomessakaan kokonaisuutena, sillä KuPSin takana on ollut iso musta aukko. JJK, Jippo ja MP ovat vuorollaan käyneet ykkösessä tai jopa liigassa, mutta eivät siellä ole kauaa pysyneet. Sitten on liian usein talous sakannut ja noutaja tullut. Pitäis saada vakiinnutettua se taso ja sitä myötä yhtenäinen alueellinen pelaajapolku. Monella alueella samat ongelmat.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ykkönen


Vastaus #3503 : 09.11.2019 klo 22:09:31

Olisko ideaa keskittää resussit?

Kuulostaa mielenkiintoiselta ajatukselta. Kokeillaanko toimivuutta vaikka siten, että me kaksi keskitetään kaikki meidän resurssit minulle? Annanko tilinumeron?
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #3504 : 09.11.2019 klo 22:24:31

Kuulostaa mielenkiintoiselta ajatukselta. Kokeillaanko toimivuutta vaikka siten, että me kaksi keskitetään kaikki meidän resurssit minulle? Annanko tilinumeron?
Hyvä idea, mutta meikäläisen resursseilla ei pistetä pystyyn edes kaljaliigan jengiä. ;)

Mutta jos lähdettäis siitä, että jokaiseen tai lähes jokaiseen Suomen maakuntaan saataisiin 2 joukkuetta, jotka pelaisivat kahdella ylimmällä sarjatasolla. Noita maakuntia on kuitenkin 19 kpl, joten mikään mahdottomuus se ei olisi. Kyseisen maakunnan pitäisi saada homma toimimaan siten, että resurssit saadaan hyötykäyttöön täysimääräisesti, eikä niitä heitetä hukkaan. Miten se tehdään, niin ei hajuakaan, mutta alueellista yhteistyötä pitäisi saada paremmin toimimaan. Esim Oulu ja Vantaa taitavat olla hyviä esimerkkejä siitä miten ei ainakaan kannata tehdä.
Jaakko

Poissa Poissa


Vastaus #3505 : 09.11.2019 klo 22:53:58

Täällä todellisena mietaana olen nyt ihmettelemässä, miten sama toistui Suomessakin poikkeuksineen. Yleisö ei vain löydä/ymmärrä tällaisia sekoiluja. Jos ensi kauden lopussa ollaan samassa tilanteessa, kaikki ulos ja normaali futissarja takaisin.

Jos puhutaan isoja otteluja lukuunottamatta, niin eikö vertailuluvusta pitäisi poistaa isot ottelut?
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #3506 : 10.11.2019 klo 10:02:33

Olet väärässä. Pohjanmaan aluekin elättää hyvin 4 jengiä kahdella ylimmällä sarjatasolla ja vastaavia talousalueita on Suomessa varmaan kymmenen.

Not sure if serious. Neljästä jengistä kolme on divarissa, kaksi aika pahoissa talousongelmissa (VPS ilmeisesti sai pelastusrengasrahoituksen kasaan, ehdoilla jotka takaavat toiminnan jatkumisen divarissa) ja kaksi elää mesenaatin varassa. Kaikki neljä tekevät vuodesta toiseen tappiota. Mielestäni ”elättää hyvin” antaa lievästi sanottuna todellisuutta aurinkoisemman kuvan tilanteesta...
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #3507 : 10.11.2019 klo 10:55:08

Not sure if serious. Neljästä jengistä kolme on divarissa, kaksi aika pahoissa talousongelmissa
Tästä olisi kiva kuulla asiantuntijalta lisätietoja?
SJK porskuttaa Raipen rahoilla. KPV:llä Raipen tilalla Masa. Jarolla toki pienet tulot mutta niin on menotkin ja Oolannin-Antilta tulee välillä murusia. Vaasassa taisi tosiaan paikalliset manibisnes miehet pistää sen verran että pinnalla pysyvät.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ykkönen


Vastaus #3508 : 10.11.2019 klo 11:48:52

Mielestäni ”elättää hyvin” antaa lievästi sanottuna todellisuutta aurinkoisemman kuvan tilanteesta...

Eli mikä näistä neljästä siis on sun mielestä katoamassa kahdelta ylimmältä sarjatasolta, jos ei kerran elätä hyvin?

Jos futisseuran ”hyvineläminen” vaatii sen, että se tekee jatkuvaa voittoa, eikä taustalla saa olla rahoittajia, Suomeen täytynee tehdä yhden joukkueen liiga, Ykköseen ei ketään ja loput korkeintaan Kakkoseen :D

E:
Jos puhutaan Laitisesta, Sarajärvestä ja Vepsun ”pelastajista”, heissä on kaikissa erittäin paljon yhteistä. Kokkolalainen henkilö nimittäin tulee kokkolalaista joukkuetta, seinäjokinen seinäjokista ja vaasalaiset vaasalaista. Ja juuri se oli koko keskustelun pointti. Näillä edellytyksillä on saatu pieneltä Pohjanmaan alueelta 4(+1) joukkuetta kahdelle ylimmälle sarjatasolle, joten kenenkään on turha väittää, että talousalueet jotenkin rajoittaisivat kahden ylimmän sarjatason joukkuemääriä. Kyse on päinvastaisesta tilanteesta. Kahden ylimmän sarjatason joukkuemäärät rajoittavat mukana olevien talousalueiden määrää.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2019 klo 11:58:20 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #3509 : 10.11.2019 klo 11:56:15

HIFK, Honka, Inter tai vaikka Suomen mestari KuPS jne. Missähän nämäkin olisivat ilman taustarahoittajia ja millaisilla pelimerkeillä.

Eikä tosiaan esimerkiksi Vaasan ja Kokkolan seurat syö keskenään toisilta resursseja vaan kaupungin sisällä seurojen välinen kilpailu ja muu urheilu tekee tämän. Kokkolalainen Halpa-Halli lienee harvoja yrityksiä, jotka on ikään molempia seuroja (KPV ja VPS) sponssannut.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2019 klo 12:00:42 kirjoittanut Pikka »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #3510 : 10.11.2019 klo 12:55:35

Ei namusetä taustalla kielletty ole, mutta on aika väärin sanoa silloin, että alue kannattalee niitä seuroja kun oikeasti se raha tulee namusedältä. Toki alkaa näyttämään siltä, että ilman rahoittajaa pelaaminen Veikkausliigassa alkaa olla taloudellisesti aika vaikeaa, että ehkä tässä pitäisikin alkaa vaatimaan jotain rikasta omistajaa jokaiselle seuralle.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ykkönen


Vastaus #3511 : 10.11.2019 klo 13:20:27

on aika väärin sanoa silloin, että alue kannattalee niitä seuroja kun oikeasti se raha tulee namusedältä

Miten niin? Sponsorirahat tulee ymmärtääkseni urheiluun melkein aina ”namusediltä”, eli paikallisten yritysten johdon edustajilta. Hyvin harvoin kyse on normaalista yritysten markkinointibudjetista, jonka kohteen joku markkinointivastaava itse päättää.

Seinäjoen tapauksessa raha taitaa myös tulla laajemmin alueen yrityksiltä, eikä vain Sarajärven taskusta, vaikka häntä yksinäiseksi mesenaatiksi usein kuvaillaankin. Raimo vaan on erittäin vaikutusvaltainen ja saa ”pakottamalla” muut yrityspomot mukaan.

Vaasassa taas paikallisten yritysten tuki on riittänyt ilman yksittäistä isoa mesenaattiakin tuomaan Vepsulle tasaisen reilun miljoonan euron liikevaihdon vuodesta toiseen. Se, että pimputtelu-uskovainen johto päätti pari vuotta sitten pimputtelun pelastaakseen käyttää rahaa paljon enemmän kuin sitä sisään tuli, ei kerro talousalueen riittävyydestä sinänsä, sillä eihän se sisään tuleva rahamäärä missään vaiheessa merkittävästi vähentynyt. Kulusuunnittelu vain petti.

Kokkolassa ja Pietarsaaressa luonnollisesti saatavissa oleva raha riittää Ykkösen tasolle, eikä liigasta kannattaisi ilman mesenaattia kummassakaan haaveilla. Mutta miksi pitäisikään, koska kyllähän Kokkolan ja Pietarsaaren kokoisten paikkakuntien luonnollinen asema ykkösen tasolla onkin.

Toki alkaa näyttämään siltä, että ilman rahoittajaa pelaaminen Veikkausliigassa alkaa olla taloudellisesti aika vaikeaa, että ehkä tässä pitäisikin alkaa vaatimaan jotain rikasta omistajaa jokaiselle seuralle.

Alkaa näyttää? Itse en edes muista aikaa, jolloin suomifutiksessa menestyminen ei olisi ollut mesenaateista kiinni. Paperifirmat vaan ovat vaihtuneet vähän eri tyyppisiksi mesenaateiksi.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2019 klo 13:25:34 kirjoittanut Pelle-Wermanni »
sol

Poissa Poissa


Vastaus #3512 : 10.11.2019 klo 13:23:31Mutta jos lähdettäis siitä, että jokaiseen tai lähes jokaiseen Suomen maakuntaan saataisiin 2 joukkuetta, jotka pelaisivat kahdella ylimmällä sarjatasolla. Noita maakuntia on kuitenkin 19 kpl, joten mikään mahdottomuus se ei olisi.
Loistava idea. Pöllis hereillä, 19 joukkueen Liiga ja divari maakuntakiintiöillä tulille välittömästi.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ykkönen


Vastaus #3513 : 10.11.2019 klo 13:30:19

Loistava idea. Pöllis hereillä, 19 joukkueen Liiga ja divari maakuntakiintiöillä tulille välittömästi.

Kannattais vielä jakaa maakuntien paikat talousalueen koon neliö- tai kuutiojuurien mukaisesti, eikä laittaa tasaisesti tiettyä määrää per maakunta ;)
NOPEAMUSTAMIES

Poissa Poissa


Vastaus #3514 : 21.11.2019 klo 13:56:25

Miten sarjajärjestelmän pitäisi reagoida siihen, että joukkueisiin ollaan palkkaamassa viidennneksen vähemmän pelaajia, jos Interin tapa toimia yleistyy. Kerrankin pelaajia löytyis.
Sabu

Poissa Poissa


Vastaus #3515 : 25.11.2019 klo 02:26:24

Toivottavasti pleijareista luovutaan. Milloin tiedetään jatkuuko tämä pelleily myös ensi kaudella?

Asiasta kukkaruukkuun, maikkarilla oli eilen mielenkiintoinen uutinen lähes päivälleen 20 vuoden takaa vuodelta 1999, jolloin sarjajärjestelmää oltiin taas kerran muuttamassa.

Lainaus käyttäjältä: MTV Uutiset
Suomi-futiksessa valtataistelu 20 vuotta sitten: Hjallis Harkimo närkästyi kabinettipelistä, kun Palloliitto jyräsi Veikkausliigan yli

Jalkapallon Veikkausliigaan suunniteltiin 20 vuotta sitten sarjauudistusta, joka aiheutti vääntöä liigahallituksen ja Palloliiton välillä. Tulosruutu selvitti tuolloin tapausta perinpohjaisesti. Pöydällä oli uudistus, jossa ehdotettiin liigaan kaksinkertaista sarjaa ja pudotuspelejä – eli hyvin samanlaista järjestelmää, jolla pelattiin ensi kertaa tällä kaudella.

Nimimerkki ex_deBoerin legendaarista FutisForum-historiikia (1996-2002) vapaasti tulkiten myös Ääriliikkeellä oli tuolloin osuutta suunnitelmien kaatumiseen.. 8)

"Hjallis Harkimo saa jälleen aikaan kohua kun alkaa puuhaamaan ensi kesän Veikkausliigan Play-Offseja ja paikalliskierrosta. Noin 95% Forumilaisista vastustaa hanketta ja Forumin adressi asiaa koskien luovutetaan Palloliittoon. Hanke kaattuu sittemmin, mutta ottelumäärä nousee huomattavasti."
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #3516 : 25.11.2019 klo 09:09:06

"Pöydällä oli uudistus, jossa ehdotettiin liigaan kaksinkertaista sarjaa ja pudotuspelejä – eli hyvin samanlaista järjestelmää, jolla pelattiin ensi kertaa tällä kaudella."

No eihän tuo nyt ollut oikeasti läheskään sellainen, millaisella nyt pelattiin.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ykkönen


Vastaus #3517 : 25.11.2019 klo 09:30:02

No eihän tuo nyt ollut oikeasti läheskään sellainen, millaisella nyt pelattiin.

Se oli MTV:n juttu, eli vastaa futis-tiedon ja -osaamisen suhteen samaa kuin poliittinen kirjoitus Seiskassa. Ei kannata uhrata aikaa kommentointiin.

 
Sivuja: 1 ... 140 [141]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines