FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.02.2018 klo 02:57:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 23 [24] 25 ... 47
 
Kirjoittaja Aihe: Tarvitaanko Veikkausliigaan (taas) uusi sarjajärjestelmä?  (Luettu 104989 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Woland

Poissa Poissa


Vastaus #575 : 29.05.2017 klo 14:37:09

Onko tämä mutuilua vai onko sinne oikeasti tulossa parempi muovimatto? Kemi on hieno jalkapallokaupunki! Ylos

Sauvosaaren topikista huhtikuulta:

Jos kysyjä tarkoittaa olosuhteiden parantamista pitemmällä tähtäimellä niin kerrottakoon, että kaupungin talousarviossa on varattu 50000 euroa vuodelle 2017 Sauvosaaren urheilupuiston kehittämis-suunnitelmaan ja vuosille 2018-2019 investointirahaa 1.8 milj. euroa. Tämä tarkoittanee lämmitettävää tekonurmikenttää ja valaistusta.  Taloustilanne on tiukka, mutta toivottavasti rahat löytyy. (Lähde: Kemin kaupungin talousarvio v. 2017 ja 2018-2019.)

RoPS:n miehenä tiedän hyvin suunnitelmien olevan vain suunnitelmia, mutta jos tuo toteutuu, niin vauhti on jopa kovempi kuin Kemin taloudellinen alamäki.
bluewhite

Poissa Poissa


Vastaus #576 : 29.05.2017 klo 17:22:54

Hyvää keskustelua hermannit. Kiitos siitä! Ylos

Pleijarit, ala- ja yläloppusarjat ovat saaneet lähes täystyrmäyksen täällä joka yllätti korkeintaan Mietaan. Täällä pelätään etenkin alaloppusarjan merkityksettömiä pelejä ja siitä johtuvia yleisömäärän romahduksia. Itse kyllä väitän, että yhdistetyssä Veikkausliigan ja Ykkösen "Veikkausliigakarsinnassa" yleisömäärät olisivat paljon korkeammat kuin perus Ykkösen ottelussa ainakin Ykkösen joukkueiden osalta.

Mitä jos pelattaisiin kaksinkertainen sarja 12-joukkueella? Tiedän, että ottelumäärä laskee tuntuvasti jopa liikaa? Tähän on kuitenkin ratkaisu. Lohkomuotoinen Cup-kilpailu voitaisiin siirtää alkukaudelle tuomaan täydennystä sarjaohjelmaan.

Kaikki liigajoukkueet pääsisivät Cupin lohkovaiheeseen automaattisesti ja neljä alasarjojen parasta pääsisivät myös lohkovaiheeseen. Cupissa liigajoukkueet jaetaan kahteen lohkoon ja kaksi alempien sarjojen joukkuetta tulisivat näin myös molempiin lohkoihin. Lohkot jaetaan edellisen liigakauden kauden sijoitusten perusteella. (Esim. tänä vuonna Lohko 1.joukkeet MIFK(1), SJK(3), Ilves(5) jne.) Alasarjanjoukkueet voidaan arpoa lohkoihin. Lohkot pelattaisiin kaksinkertaisena sarjana. Otteluita tulisi yhteensä 14 per joukkue sekä mahdolliset pudotuspeliottelut. Lohkovaihe Cupissa alkaa talvella esimerkiksi tammikuussa. Lohkovaiheen ottelut painoittuvat tammi-huhtikuulla.

Veikkausliiga voidaan aloittaa myöhemmin tämän ansiosta. Aloitus voidaan toki tehdä jo huhtikuussa kuten nytkin, mutta ottelut painottuisivat touko-lokakuulla. Näin ei tulisi syksyn sateille merkityksettömiä otteluita.

E. Muokataas vielä hieman...

Pointtini on se, että jokainen joukkue saa saman verran koti- ja vierasotteluita tällä systeemillä. Tämä tuo oikeudenmukaisuutta ja toivattavasti myös tasaisuutta Veikkausliigaan. Toinen syy nykyisen sarjajärjeselmän remonttiin on se, että sarja voitaisiin aloittaa hieman myöhemmin. Suomen talvi on mitä on ja emme voi siihen vaikuttaa. Tällä kaudella on taas nähty, että huhtikuu on aivan liian aikaisin aloittaa kausi. Pelin taso on ollut surkea lumisadeotteluissa, yleisö ei ole löytänyt katsomoihin jne.  

E2.0. Lisätään vielä, että esimerkiksi PS Kemi saa Karihaarassa ja JJK perunapellolla pelaamisesta kotietua (Onneksi ei nyt hirveästi tällä kaudella). Cup-ottelut voidaan pelata mun puolesta vaikka suolla, mutta ei vuonna 2017 Veikkausliigaa voida pelata näissä olosuhteissa Alas.

E3.0 36 kilpailullista peliä (22 VL ja 14 Cup) ja mahdolliset jatkopelit Suomen Cupissa (max 3) mahdollistavat yhden ottelun viikossa pelaamisen. Tämä tarkoittaa, sitä joukkueiden rinkien ei tarvitse olla niin laajat. Voidaan panostaa määrän sijasta laatuun. Toki tässä "säästetään" korkeintaan yhden-kahden pelaajan palkat, jotka todennäköisesti menevät hieman paremman pelaajan palkkaan.

E4.0 8) Ei myöskään tarvita nihkeitä Liigacupeja yms. turhia sarjoja kun Suomen Cup pelataan jo talvella ja keväällä.
« Viimeksi muokattu: 29.05.2017 klo 18:38:08 kirjoittanut bluewhite »
tab

Poissa Poissa


Vastaus #577 : 29.05.2017 klo 19:00:11

Se mitä veikkausliiga tarvitsee tulevaisuudessa on brändiuudistus. Viime vuosina on ollut positiivisia ilmiöitä ja olosuhteet ovat kehittyneet. Sarjajärjestelmän suuri uudistus pitäisi tehdä yhdessä palloliiton kanssa. Päämääränä olisi suomalaisen pelaajakehityksen ja paikallisen jalkapallokulttuurin kehittyminen.

Omassa visiossani Veikkausliigan yläpuolelle perustetaan uusi huippuliiga, jonka virallinen nimi myydään sponsorille (esim. Viasatliiga tjsp). Sarjajärjestelmän uudistamisen yhteydessä tehdään myös sellainen uudistus, että kaikilla liigajoukkueilla pitäisi olla omat junioriakatemiat harjoituskeskuksineen. Palloliitto tukisi näitä rahallisesti liigajoukkeiden sarjasijoitusten perusteella. Kahden ylimmän sarjatason joukkueessa saisi pelata vain 5 ulkomailla kasvanutta pelaajaa. Ulkomaanvahvistuksiksi laskettaisiin esimerkiksi ne pelaajat, jotka siirtyvät ulkomaisista sarjoista ja eivät ole myöskään pelanneet Suomen sarjoissa yli viittä vuotta.

Korkeimmasta liigasta putoaisi yksi joukkue suoraan Veikkausliigaan ja Veikkausliigan voittaja nousisi suoraan. Tämä lisäksi voisi olla myös liigakarsinta. Ottelumäärän vähentyessä kierrokset voisi aina keskittää viikonloppuihin. Esimerkiksi SM-liigaa aina perjantaisin ja lauantaisin, Veikkausliigaa sunnuntaisin ja maanantaisin.

Sarjat ja joukkueet näyttäisivät esimerkiksi tältä:

SM-Jalkapalloliiga (8 joukkuetta, nelinkertainen sarja, 28 ottelua per joukkue)

HJK
SJK
KuPS
VPS
Ilves
IFK Mariehamn
FC Honka
FC Inter Turku

Veikkausliiga (8 joukkuetta, nelinkertainen sarja, 28 ottelua per joukkue)

FC Lahti
RoPS
HIFK
JJK
AC Oulu
TPS
KPV
PS Kemi

Ykkönen (16 joukkuetta)
Kakkonen (16 joukkuetta)
« Viimeksi muokattu: 29.05.2017 klo 19:06:22 kirjoittanut tab »
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #578 : 29.05.2017 klo 19:15:44

^ Kaksitasoisesta liigasta puhuttaessa muistutettakoon Bob Maalin idea siitä, että pelattaisiin ristiin yksi kierros sarjatasojen välillä:
http://futisforum2.org/index.php?topic=148871.msg7983747#msg7983747

Ideana radikaali, mutta sisältää monia hyviä puolia ja ansaitsisi enemmän pohdintaa.

(Hauska muuten lukea noita juttuja kun sama levy pyörii puolin ja toisin aina vain.)
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #579 : 29.05.2017 klo 19:25:05

Tähän väliin vois taas kysyä, että kuka vittu sponssais Veikkausliigajoukkueita, jos Veikkausliiga ei olis mestaruussarja? :D
krevis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #580 : 29.05.2017 klo 23:43:25

Olisko Saarelmalla niin paljon rahaa?
Kikkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #581 : 30.05.2017 klo 01:44:11

Tähän väliin vois taas kysyä, että kuka vittu sponssais Veikkausliigajoukkueita, jos Veikkausliiga ei olis mestaruussarja? :D

Sama. Toisin sanoen Veikkausliiga = Ykkönen. Ainoa muutos joukkuemäärät kierroksineen.
« Viimeksi muokattu: 30.05.2017 klo 01:46:32 kirjoittanut Kikkara »
Myrsky

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OUL V6


Vastaus #582 : 09.08.2017 klo 05:13:05

Pallokerhossa 8.8. käsiteltiin Ykköstä. Jakson aikana pohdittiin myös Veikkausliigan sarjajärjestelmän optimaalista muotoa. Firman miehet olivat sitä mieltä, ettei Veikkausliigaa voi laajentaa kuuteentoista joukkueeseen, mutta supistaminen kymmeneen tuntui olevan oikein kiva vaihtoehto.

Veikkausliigan kuihduttamisella spekulointi on pöyristyttävää kotimaiseen jalkapalloon kohdistuvaa vihapuhetta. Veikkausliigan supistaminen entisestään olisi suurin rikos suomalaista huippu-urheilua kohtaan tällä vuosituhannella.

Pääkaupunkiseudun kuplassa pullistelevilla fanitoimittajilla ei ole aavistustakaan, millä vimmalla esimerkiksi AC Oulun organisaatiossa paiskitaan töitä veikkausliigaunelman saavuttamiseksi. Siinä samassa organisaatiossa, joka vuosien varrella on ottanut vastaan enemmän iskuja kuin laki sallii, mutta jonka unelma pääsarjatason jalkapallosta on kuitenkin pitänyt sitkeästi pystyssä. Samaa voi varmasti sanoa Turun, Espoon, Kotkan, Kokkolan, Mikkelin, Rauman, Porin, Valkeakosken ja monen muun, perinteisen jalkapallokaupungin lajia rakastavat ihmiset. "Resurssit ei riitä" on löysä heitto, jossa kaikuu paitsi oksettava Helsinki-keskeisyys, myös silkka asioihin perehtymättömyys.

16 joukkuetta, 30 ottelua, kotona ja vieraissa.

Ainoa järkevä muutos 2-3 vuoden kuluttua.
Toffo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, Tottenham, Feyenoord, Real Zaragoza


Vastaus #583 : 09.08.2017 klo 08:47:40

Myrsky on oikeassa.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #584 : 09.08.2017 klo 08:54:10

Veikkausliigan supistaminen entisestään olisi suurin rikos suomalaista huippu-urheilua kohtaan tällä vuosituhannella.

Äläs nyt. Sillä saataisiin Helsingin derbyt lopullisesti pois ohjelmistosta, ja varmistettaisiin sekin, ettei Tampereella ja Turussa olis koskaan kahta liigaseuraa, ja että monilla muillakin suurilla talousalueilla voitais keskittyä lätkäliigaan, ja 1üga jos mikä on huippu-urheilua :)
bluewhite

Poissa Poissa


Vastaus #585 : 09.08.2017 klo 09:18:50

Äläs nyt. Sillä saataisiin Helsingin derbyt lopullisesti pois ohjelmistosta, ja varmistettaisiin sekin, ettei Tampereella ja Turussa olis koskaan kahta liigaseuraa, ja että monilla muillakin suurilla talousalueilla voitais keskittyä lätkäliigaan, ja 1üga jos mikä on huippu-urheilua :)

No ne derbyt voi loppua joka tapauksessa tämän kauden jälkeen taas hetkeksi kenties ikuisesti. Mulla ei ole mitään 16 joukkueen liigaan vastaan, jos sinne nousevissa seuroissa on talous, olosuhteet ja juniorituotanto kunnossa. Ja mielellään laaja kannattajakunta eikä talous perustu pelkästään mesenaatin lompakon paksuuteen tyyliin Legirus Inter. Se, että seura on perinteinen ja halu nousta liigaan ei oikein vielä riitä. Aika harva nyky liigaseurakaan täyttää aiemmin mainitsemia kriteerejä.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #586 : 09.08.2017 klo 09:23:26

Olisi mahtavaa, jos löytyisi 16 seuraa joilla on olosuhteet ja talous kunnossa. Se toisi lisää seuroja ja paikkakuntia liigakartalle, sekä järkeistäisi otteluohjelman. Ikävä tosiasia on kuitenkin se, että tälläkin hetkellä hupilupi perseraiskaa tiensä mestariksi ja häviää jokaista kotimaista vastustajaa kovemmille makedonialaisille Euroopassa. Onko se sitten hyvä tie pidemmällä aikavälillä?
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #587 : 09.08.2017 klo 09:36:57

Täältäkö luin, että Euroopan huippuseuratkin olisi kovempia jos La Liga, Bundesliiga, Valioliiga ja Series A olisi suppeampia.

HJKn ylivoima viime vuosina? 16 joukkueen sarjan edut on niin selvät, että Pallokerho voisi journalismia kunnioittaakseen käydä aihetta perusteellisesti läpi.
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #588 : 09.08.2017 klo 09:39:17

Olisko Saarelmalla niin paljon rahaa?

Hieno kommentti! Historian havinaa!
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #589 : 09.08.2017 klo 09:42:38

Olisi mahtavaa, jos löytyisi 16 seuraa joilla on olosuhteet ja talous kunnossa. Se toisi lisää seuroja ja paikkakuntia liigakartalle, sekä järkeistäisi otteluohjelman. Ikävä tosiasia on kuitenkin se, että tälläkin hetkellä hupilupi perseraiskaa tiensä mestariksi ja häviää jokaista kotimaista vastustajaa kovemmille makedonialaisille Euroopassa. Onko se sitten hyvä tie pidemmällä aikavälillä?

Mitä tekemistä näillä kahdella asialla on keskenään?

Uskoisin, että niitä olosuhteita ja talouksia on helpompi saada kuntoon liigassa.  Osaavilla tekijöillä tietenkin höystettynä.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #590 : 09.08.2017 klo 09:53:43

Ikävä tosiasia on kuitenkin se, että tälläkin hetkellä hupilupi perseraiskaa tiensä mestariksi ja häviää jokaista kotimaista vastustajaa kovemmille makedonialaisille Euroopassa. Onko se sitten hyvä tie pidemmällä aikavälillä?

Toisaalta VPS pärjäsi eurokentillä Klubia paremmin, eikä Klubi ole voittaut mestaruutta kahteen kauteen.

Ei varmaan kannata ylireagoida Klubin ylivoimaan nyt, kun se johtuu aika pitkälti Sarajärven sekoilusta kevättalven aikana :). Ens vuonna mestaruus on taas jonkun muun heiniä.
sonny burnett

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: youtube.com/watch?v=q3f3uv6MzRg


Vastaus #591 : 09.08.2017 klo 11:52:35

10 joukkueen liiga ja ykkönen olisivat paras yhdistelmä Suomen nykypelaajatuotannolla, jos ykkösen tulopuoli jollain taikatempulla saataisiin 20-30% korkeammaksi.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #592 : 09.08.2017 klo 11:56:54

Olisi mahtavaa, jos löytyisi 16 seuraa joilla on olosuhteet ja talous kunnossa.

Muna, kana vai kananmuna?

Liigajoukkueet keräävät enemmän rahaa ja liigastatuksella monilla paikkakunnilla on saatu olosuhteita paremmaksi. Kokonaisuutena enemmän tämä näyttää siltä, että liigaa laajentamalla saadaan taloutta ja olosuhteita paremmaksi kuin odottamalla, että asiat tapahtuvat maagisesti itsestään, jonka jälkeen voidaan tehdä jotain.
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #593 : 09.08.2017 klo 12:39:50

10 joukkueen liiga ja ykkönen olisivat paras yhdistelmä Suomen nykypelaajatuotannolla, jos ykkösen tulopuoli jollain taikatempulla saataisiin 20-30% korkeammaksi.

Miksi liigaa pitää pienentää, jos ykkösen tulopuoli kasvaa?  Oletettavasti ykkösen tulopuoli kasvaa reilusti, jos liiga pienennetään kahteen joukkueeseen ja lopuista kymmenestä jengistä muodostetaan ykkönen. 

Suomen/suomalaisen pelaajatuotannon voisin kuvitella hyötyvän siitä, että pelipaikkoja on liigassa mieluummin enemmän kuin vähemmän.

gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #594 : 09.08.2017 klo 14:23:15

Pallokerhossa 8.8. käsiteltiin Ykköstä. Jakson aikana pohdittiin myös Veikkausliigan sarjajärjestelmän optimaalista muotoa. Firman miehet olivat sitä mieltä, ettei Veikkausliigaa voi laajentaa kuuteentoista joukkueeseen, mutta supistaminen kymmeneen tuntui olevan oikein kiva vaihtoehto.

Veikkausliigan kuihduttamisella spekulointi on pöyristyttävää kotimaiseen jalkapalloon kohdistuvaa vihapuhetta. Veikkausliigan supistaminen entisestään olisi suurin rikos suomalaista huippu-urheilua kohtaan tällä vuosituhannella.

Pääkaupunkiseudun kuplassa pullistelevilla fanitoimittajilla ei ole aavistustakaan, millä vimmalla esimerkiksi AC Oulun organisaatiossa paiskitaan töitä veikkausliigaunelman saavuttamiseksi. Siinä samassa organisaatiossa, joka vuosien varrella on ottanut vastaan enemmän iskuja kuin laki sallii, mutta jonka unelma pääsarjatason jalkapallosta on kuitenkin pitänyt sitkeästi pystyssä. Samaa voi varmasti sanoa Turun, Espoon, Kotkan, Kokkolan, Mikkelin, Rauman, Porin, Valkeakosken ja monen muun, perinteisen jalkapallokaupungin lajia rakastavat ihmiset. "Resurssit ei riitä" on löysä heitto, jossa kaikuu paitsi oksettava Helsinki-keskeisyys, myös silkka asioihin perehtymättömyys.

16 joukkuetta, 30 ottelua, kotona ja vieraissa.

Ainoa järkevä muutos 2-3 vuoden kuluttua.
Aika paljon tuossa kommentissa vedetty mutkia suoriksi.  Kuunnelkaa hyvät forumistit tuo pdodcast, koska tuossa pohdiskeltiin mm. yhdessä veikkausliigaa ja ykköstä ja onko kolminkertainen sarja miten hyvä tai paha.
sonny burnett

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: youtube.com/watch?v=q3f3uv6MzRg


Vastaus #595 : 09.08.2017 klo 14:23:30

Yksi tärkeimmistä tavoista nostaa suomalaisen liigapallon terävintä kärkeä on pelata enemmän kovia otteluita. Tähän tärkeimmät keinot ovat laadukkaiden vastustajien säännöllinen kohtaaminen järkevässä pelirytmissä. Nykyisellään hyviä pelaajia ei riitä 12 joukkueeseen, hyvä jos edes 10:een. Nykyistä kovempi kilpailu vähistä pelipaikoista Liigassa voisi auttaa myös tasonnostossa.
Grönvita Ekenäs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #596 : 09.08.2017 klo 14:39:50

Kuunnelkaa hyvät forumistit tuo pdodcast, koska tuossa pohdiskeltiin mm. yhdessä veikkausliigaa ja ykköstä ja onko kolminkertainen sarja miten hyvä tai paha.
Kolminkertaisen sarjajärjestelmän hyviä tai pahoja puolia ei pitäisi edes pohdiskella, se on täysi katastrofi ja erittäin epäoikeudenmukainen systeemi. Jos kaikilla olisi sama alusta ja samanmittaiset kentät niin se olisi vielä jotenkin mahdollista mutta niin ei tietysti ole. 16+14 (VL+ykkönen) tulevaisuudessa on ainoa oikea malli.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #597 : 09.08.2017 klo 20:08:55

Klubilla on tällä hetkellä 4.8 kertaa enemmän pisteitä kuin JJK:lla. Allsvenskania on pelattu valmiiksi 9 kautta 16 joukkueella ja kolmesti mestarin ja viimeisen pisteiden suhde on ollut suurempi. Keskiarvo 4.4. Norjan pääsarjaa on pelattu 16 joukkueella 8 kautena ennen kuluvaa kautta ja siellä on kerran piste-ero ollut suurempi kuin Veikkausliigassa nyt ja keskiarvo on ollut 3.8. Tanskassa pelataan 12 joukkueella ja siellä suhde on viimeisen 10 vuoden aikana ollut keskimäärin 3.3 ja kerran 5.1.

Mitään ihan poikkeuksellista ei ole nyt Veikkausliigassa meneillään mutta toisaalta liigan laajentaminen voi tuon perusteella tehdä Suomesta erilaisen muihin Pohjoismaihin nähden. Toisaalta tää on pitkä juoksu ja liigastatus parantaa olosuhteita, olosuhteet tuo rahaa ja raha parantaa joukkueiden tasoa.
 
Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #598 : 10.08.2017 klo 01:06:25

Joko. Joko. Joko.

16 joukkueen liiga ja 8 joukkueen Ykkönen olisi varsin reilu systeemi kaikinpuolin. Liigasta tippuisi viimeinen ja toiseksi viimeinen karsisi Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa. Lisäksi Ykkösen kaksi huonointa tippuisivat Kakkoseen. Liigasta tippuminen ei olisi seuroille katastrofi (paluu ihan realistista, jos seura on kondiksessa) ja Ykkönen toimisi valtakunnallisena (hallitun kokoisena) sarjana tietynlaisena puuhastelupuskurina. Omille kasvateille löytyisi enemmän pelipaikkoja liigasta sekä kokonaisuutena liigajoukkueilla olisi pelejä vähemmän, joten europeleihin keskittyminen sujuisi paremmin ilman nykyisiä otteluruuhkia. Alueellisesti jalkapallo saisi runsaasti nykyistä enemmän näkyvyyttä sekä keräisi suosiota ja täten suurella todennäköisyydellä myös paikallisten sponsorien tukieuroja tulisi entistä enemmän...

Myös olosuhteita on historian valossa kehitetty liigastatuksella ihan vähän enemmän kauttaaltaan...voi kun näkisitte jo pelkästään missä lahoavalla rämäkentällä Kemi pelaisi edelleen, jos ei olosuhdevaatimuksia olisi ollenkaan Liigassa. Ihan symppiskenttä Kakkosen tasolle oli entiselläänkin, mutta ei olisi ollut kyllä liigaan arvoisensa.

Liiga vuosimallia 2020 (kaksinkertainen sarja, 30 ottelua) ...ottelumäärä totaalisen sopiva

HJK
VPS
FC Lahti
Ilves
KuPS
SJK
FC Inter
MIFK
PS Kemi
RoPS
HIFK
FC Honka
TPS
KPV
AC Oulu
FF Jaro

Aika maireita ottelupareja saisi aikaiseksi...oli sitten liigassa esimerkin mukaiset joukkueet tai tilalla esim. JJK:ta/Hakaa/KTP:ta/TamUa tai muita jengejä. Samalla urheilullisuus olisi turvattu tasan menevillä kotiotteluilla (joita olisi sopiva määrä ja kaikki kohtattaisiin KERRAN kotonaan).

Ykkönen 2020 (nelinkertainen sarja, 28 ottelua)

KTP
MP
HAKA
JJK
TamU (/TPV)
EIF (/BK-46)
MuSa (/FC Jazz)
Gnistan (/FC Viikingit)

Toki voisi spekuloida olisiko Ykkönen liiankin pieni sarja joukkuemäärältään? Ehkä, mutta väittäisin sarjan olevan silti hyvinkin kiinnostava joukkuemäärän vähyydestä huolimatta ja ennen kaikkea urheilullinen! Tämä kompensoisi hyvin joukkuemäärän pientä putoamista... 50% (4/8) joukkueista menisi joko liigaan/liigakarsintaan tai putoaisi, joten sarjasta tuskin kovin montaa seuraa löytyisi, joiden kannattajat eivät saisi jännittää sarjataulukon muotoutumista kauden loppukierroksille asti.

Silti kahdella ylimmällä sarjatasolla olisi nykyiseen verrattuna kaksi seuraa enemmän, joten vaikka Ykkösen sarja olisikin näennäisesti armoton, niin kyllä kahdella ylimmällä sarjatasolla pysyisivät pitkässä juoksussa ne joiden resurssien puolesta kuuluisikin. Ykkösen ylemmille sijoille kipuisivat lähes poikkeuksetta ne seurat, joilla siihen resurssit riittää ja Kakkoseen tupsahtaisivat useimmiten ne, joille rahkeet tulivat vastaan ja/tai ei ole erityisempää hinkua roikkua väkisin Ykkösessä. Urheilullisuus (taustalla löytyvine aitoine resursseineen) tekisivät tehtävänsä hyvin pitkässä juoksussa.

Kakkosesta vielä: Kakkoseen neljä kymmenen joukkueen lohkoa ja lohkovoittajat kaksiosaiseen nousukarsintaan, joiden voittajat nousevat Ykköseen sekä Kakkosesta tippuisivat kaksi huonointa per lohko. Seuroja tarkastellessa Kakkosesta löytyisi edelleen esim. MuSan, FC Viikingien, TPV:n, FC Jazzin, BK-46:n, SalPan, VIFK:n, GBK:n, AC Kajaanin, FC Espoon, GrIFK:n, (MYPA Kolmosesta) jne. kaltaisia seuroja, joista varmasti osa tähtäisi jokatapauksessa ylemmille tasoille ja/tai pystyisivät Ykkösessä pelaamaan täysin kunniallisesti ja uskottavasti.

...vaihtoehtoisesti sitten nämä "8 joukkueen liiga nelinkertaisella sarjalla" -skenaariot tai muut välimallien epäurheilijamaiset hassuttelut, joissa koti- ja vieraspelit jakaantuvat epätasaisesti ja/tai kokonaisuutenaa otteluita on liian vähän? Tuhotaan laajempi suomifutiksen kiinnostus kautta maan vain sen tähden, että saadaan näennäisesti kova liiga (oikeasti edelleen täysin hobby-tasoa), joka kattaa muutaman hassun paikkakunnan maantieteellisesti laajalla suomen maalla. Liigassa pelaa todellisuudessa vain pari kolme namusetien rahoittamaa joukkuetta näillä Fauberteilla ja Salameilla, Klubi sekä pari muuta liigaan kuin ihmeen kaupalla hetkeksi päätynyttä.

Laajemmassa mittakaavassa tuloksena liigan kiinnostavuuden totaalinen tuhoaminen vain, jotta Klubi voittaa jonku makedonialaisen kuka vitun euroopassa vähän useammin? Itse näen liigan tarkoituksellisuuden laajemmassa mittakaavassa kuin pelkkänä Klubin harjoitteluliigana pariin eurooppaliigan karsintaottelupariin. Tuskinpa kovin moni rollolainen jaksaisi seurata edes vähän alusta liigaa (esimerkiksi jonkun MIFK:n tai FC Interin kotipelejä) maksullisen striimin kautta, jos lähin liigaseura on 600km+ päässä. Vähillä joukkueilla liiga tekisi itsestään muutaman osallistujajoukkueen ja hyvin harvalukuisten suomifutisfriikkien sarjan, josta puhuttaisiin kaduilla entistä vähemmän (ei auttaisi vaikka makedonialaiset tippuisi europeleissä).
« Viimeksi muokattu: 10.08.2017 klo 01:09:38 kirjoittanut Pikka »
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkueet, suomalaiset kasvattajaseurat


Vastaus #599 : 11.08.2017 klo 13:51:54


Liiga vuosimallia 2020 (kaksinkertainen sarja, 30 ottelua) ...ottelumäärä totaalisen sopiva

HJK
VPS
FC Lahti
Ilves
KuPS
SJK
FC Inter
MIFK
PS Kemi
RoPS
HIFK
FC Honka
TPS
KPV
AC Oulu
FF Jaro

Aika maireita ottelupareja saisi aikaiseksi...oli sitten liigassa esimerkin mukaiset joukkueet tai tilalla esim. JJK:ta/Hakaa/KTP:ta/TamUa tai muita jengejä. Samalla urheilullisuus olisi turvattu tasan menevillä kotiotteluilla (joita olisi sopiva määrä ja kaikki kohtattaisiin KERRAN kotonaan).


Mitä KPV ja Jaro tuolla tekisivät? Mahtuuko niiden stadioneillekaan paria tuhatta enempää katsojia? Entä missä OPS? Oulun derby?

No, joka tapauksessa tuollainen liiga on täysin toiveajattelua ainakin kolmen vuoden aikajänteellä. Yhtälö sarjajärjestelmän ratkaisemiseksi on tällä hetkellä vaikea, sillä tasoa ei ole eikä olosuhteita. Vain HJK ns. "täyttää mitat" ja tasoa joudutaan heidänkin tapauksessaan rakentamaan aivan liian paljon ulkomaalaisten varaan. Ei ole riittävästi tasokkaita paluumuuttajia eikä kasvavia nuoria. Jos pääsarjan tasoa halutaan pitää yllä ulkomaalaisia hankkimalla, olisiko sitten nykyistä laajempi, mutta mahdollisimman kotikutoinen Ykkönen hyvä ratkaisu. Mene ja tiedä.

 
Sivuja: 1 ... 23 [24] 25 ... 47
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines