FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.03.2024 klo 16:53:58 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Suunniteltu uudistus?
Jatkoon - 155 (49.8%)
Ei jatkoon - 156 (50.2%)
Äänestäjiä yhteensä: 308

Sivuja: 1 ... 37 [38] 39 ... 143
 
Kirjoittaja Aihe: Tarvitaanko Veikkausliigaan (taas) uusi sarjajärjestelmä?  (Luettu 363823 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #925 : 21.09.2017 klo 14:59:27

Edellinen taisi olla pelkällä hymiöllä ja lähti bittiavaruuteen, mutta roll-hymiö, hämmästynyt ja monttu auki tästä logiikasta.
Itse olen hämmästynyt siitä miten ihminen ei voi ymmärtää että 14 on enemmän kuin 8,10 tai 12 ???
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit ja kyläjoukkueet ml. Kups


Vastaus #926 : 21.09.2017 klo 15:38:11

Toki hyvä tavoite saada samanlainen ja yhtä laadukas 20 joukkueen sarja kuin vaikkapa Englannissa :)
..

Hassutellaan vähän, enää puuttuu 48 miljoonaa lisäasukasta, ilmasto, joka mahdollistaa talvella pelaamisen ja vitusti rahaa ja laadukkaita pelaajia. Ja jalkapalloyhteiskunnan.

Asiayhteydestä irrotettu (myönnetään), mutta en voinut vastustaa kiusausta.
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #927 : 21.09.2017 klo 15:47:30

Hassutellaan vähän, enää puuttuu 48 miljoonaa lisäasukasta, ilmasto, joka mahdollistaa talvella pelaamisen ja vitusti rahaa ja laadukkaita pelaajia. Ja jalkapalloyhteiskunnan.

Asiayhteydestä irrotettu (myönnetään), mutta en voinut vastustaa kiusausta.

Tulevaisuus on pitkä aika Ylos
Kodiac

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter Turku


Vastaus #928 : 21.09.2017 klo 16:09:31

Ainakin jääkiekon puolella suljetulla liigalla on saatu hyviä tuloksia. Mielestäni se on nyt paljon tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin esim 90-luvulla ennen suljettua sarjaa. Joukkueita on voitu kehittää pitemmällä jänteellä ja pelaajia on tullut valtavasti lisää kun monet seurat satsaavat junioreihin kun ei tarvitse ajatella vain seuraavaa kautta. Ja vaikka valtavasti hyviä pelaajia joka vuosi lähtee ulkomaille niin suht edullisesti pelaajia on saatu ulkomailta niitä korvaamaan. Toki nyt on tasoerot taas uudestaan vähän venähtäneet sarjan laajentuessa 15 joukkueiseksi mutta edelleenkin sarjan jumbo voi voittaa kärkijoukkueen ja eikä siinä ole edes mitään ihmeellistä. Välillähän sarja oli ennen laajentumista vielä tasaisempi. Veikkausliigassa jos JJK voittaisi HJK:n niin puhutaan jo aika ihmeestä. Miksei systeemiä voisi kokeilla Veikkausliigaankin?

Kalpalle (huomasin kannatuslitaniastasi sen) suljettu sarja on ollut varmaan hyvä, tosin sillekin vain lyhyellä tähtäimellä. SM-Liigan mielenkiintoisuus katosi meikälaisen silmillä täysin kun se suljettiin, joten minä taas pidän 90-lukua huomattavasti mielenkiintoisempana aikana, kuin nykyistä läpsyttelyä. SM-liigan keskiarvo-yleisömäärä on laskenut (viimeisen kymmenen vuoden aikana, laitoin aikaisempaan viestiini tilaston) ja samalla tosiaan tuhottiin alempi sarja, eli Mestis, joka oli varmasti koko lätkälle pahempi juttu. En saa millään tuosta sellaista yhtälöä, että kokonaisuutena lätkä olisi voittanut. Jotkin joukkueet (KalPa ja SaiPa eritoten) ovat tilanteesta hyötyneet. Suomalaisesta jalkapallosta löytyy hissijoukkueita, joilla on tuo talouskin pysynyt kunnossa. Pari kautta divarissa voi olla hyväksi, sitten on taas uusi into koko organisaatiolla, kun päästään liigaan.  

Onko SM-Liiga edes tasaisempi kuin 90-luvulla? Samat joukkueet tuolla vuodesta toiseen kärjessä ovat (pienin poikkeuksin). NHL:ssä on Draft-järjestelmä (ja palkkakatto), joka tasoittaa pitkässä juoksussa joukkueiden eroja.

Suurin ongelma suljetussa sarjassa on yksinkertaisesti se, että se vie nousemisen/laskemisen dramatiikan. Loppupään joukkueilla ei olisi suljetussa liigassa panosta. Periaatteessa suljettu liiga vaatisi playoffit, jotta suuremmalla osalla sarjassa olevista joukkueista olisi jotain josta pelata.  Osa joukkueista vain läpsyttelisi loppukauden. SM-liigassa joukkueen parhaat myydään pois, kun ei ole pelattavaa. Onhan siellä tietty vielä säälipleijarit keksitty, että saataisiin useammalle joukkueelle jotain panosta. Kutsumanimikin kertoo mielestäni paljon, liian paljon joukkueita pääsee pleijareihin.  
tab

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jätin futisforumin 23.5.2021


Vastaus #929 : 21.09.2017 klo 16:46:53

Voisiko suljettu sarja koostua liigasta ja Ykkösestä? Tai jonkinlainen tulppa olisi Ykkösen ja Kakkosen välillä. Kakkosesta voisi nousta valtakunnalliseen jalkapallosarjaan vain jos seura täyttää vaadittavat kriteerit. Kakkosen lohkoista nousukarsintaan pääsisi siis vain lisenssiehdot täyttävät joukkueet. Mikäli mikään Kakkosen joukkue ei täytä lisenssiehtoja, niin Ykköstä pelattaisiin pienemmällä joukkuemäärällä. Tällöin putoamisen uhka säilyisi Ykkösessä. Veikkausliiga ja Ykkönen pitäisi kuitenkin järjestellä saman organisaation alle tämän uudistuksen myötä.
Kikkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Meil ei oo mittään


Vastaus #930 : 21.09.2017 klo 16:56:01

Suurin ongelma suljetussa sarjassa on yksinkertaisesti se, että se vie nousemisen/laskemisen dramatiikan. Loppupään joukkueilla ei olisi suljetussa liigassa panosta.

On muuten parasta syksyisin varsinki jos ei ite oo putoamassa. Seuraan suurella mielenkiinnolla liigan putoamiskamppailun joukkueita ja Ykkösen kärkijengejä. Piti ihan Fanseat tilata loppukaudeksi, että pysyy mukana Ykkösen osalta. Mitalit menee sitten kelle menee.
Tsamorano

Poissa Poissa


Vastaus #931 : 21.09.2017 klo 16:59:53

Ainakin jääkiekon puolella suljetulla liigalla on saatu hyviä tuloksia. Mielestäni se on nyt paljon tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin esim 90-luvulla ennen suljettua sarjaa.

No voihan helvetti :D Vuoden päivät paukutettu miten liiga ei nykyään kiinnosta ja puolet yleisöstä tulee ilmaislipuilla kun muut "maksaneet" ovat firmojen maksamia haamukatsojia. 17 vuoden kokemus ja 9/10 liigasta on sitä mieltä että ovet auki, jos se suinkin pystyttäisiin tehdä. Kovin on enää myöhäistä, kuten tiedämme.
Nyrre

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Север Мурманск


Vastaus #932 : 21.09.2017 klo 17:53:43

Suomessa on kolmanneksi lyhin kausi:

Ja pelataan tiuhimpaan tahtiin pelejä:

Pisti silmään tuo Moldovan tynkäkausi ja piti oikein tarkastaa, että mikä on homman nimi. Moldovan pääsarjassa näyttäisi olevan kuluvalla kaudella jonkinlainen siirtymävaihe menossa, eurooppalaisesta syksystä kevääseen -otteluohjelmasta on luovuttu ja seuraava kausi 2018 alkaa keväällä ja päättyy syksyllä. Sekoittaa siis tilastoja jonkin verran tuossa, kun aikaisemmin on pelattu heinäkuusta toukokuuhun.
AutoBiography

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eagles, Suomi


Vastaus #933 : 21.09.2017 klo 20:46:19

Ainakin jääkiekon puolella suljetulla liigalla on saatu hyviä tuloksia.

Hyviä tuloksia? MVNT? :D Alas Eletäänkö me eri todellisuuksissa? Liiga on tullut kokonaisuutena kolisten alas siitä mitä se oli. Tasaisuus johtuu lähinnä siitä että kaikki ovat tasaisen paskoja. Ei ikinä suljettua sarjaa jalkapalloon, ei ikinä.
Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #934 : 21.09.2017 klo 21:28:51

Tainnu yksittäinen finaalisarja pistää jonkun pään vähän pyörälle.
katilo

Poissa Poissa


Vastaus #935 : 22.09.2017 klo 06:31:52

Hämmennetäämpä tätä nyt vielä yhdellä idealla.

Veikkausliiga jaetaan kolmeen (tai neljään) neljän joukkueen divisioonaan. Pelisysteemi sitten siten, että oman divisioonan sisällä enemmän pelejä eli enemmän derbyjä eli isompi kiinnostavuus paikallisesti. Divisioonan sisällä 4x pelit ja muuten 2x eli yhteensä 28 peliä per joukkue.

Pääsarjan jälkeen on playoffit siten, että jokaisen divisioonan voittaja pääsee jatkoon ja sitten kanssa paras kakkonen. Europaikat menisivät näille joukkueille. Oleellista tässä on, että europeleissä on todennäköisemmin samat joukkueet. Se luo jatkuvuutta, jonka varaan on hyvä kehittää joukkuetta. Chämppäripaikka mestarille.

Pääasia on, että saadaan luotua tapahtumia (playoffit ja derbyt), jotka keräävät poikkeuksellisen paljon katsojia ja jotka seura sitten hyödyntää siten, että näitä "yhden matsin kävijöitä" konvertoidaan säännöllisiksi asiakkaiksi (eli lopulta kausarin hankkijoiksi).

Vastaavan systeemin voisi luoda peilikuvana myös Ykköseen. Tällöin kunkin divisioonan häviäjä voisi karsia vastaavan Ykkösen divisioonan voittajaa vastaan. En ole tästä tosin oikein varma. Jotenkin tuntuisi oudolta, että sarjan voittamisesta ei varsinaisesti olisi mitään hyötyä.

Mielestäni tämän tyyppinen sarjarakenne voisi hyvinkin kasvattaa Veikkausliigassa olevien kaupallisesti menestyvien joukkueitten määrää.
Yopo

Poissa Poissa


Vastaus #936 : 22.09.2017 klo 07:58:11

Hämmennetäämpä tätä nyt vielä yhdellä idealla.

Veikkausliiga jaetaan kolmeen (tai neljään) neljän joukkueen divisioonaan. Pelisysteemi sitten siten, että oman divisioonan sisällä enemmän pelejä eli enemmän derbyjä eli isompi kiinnostavuus paikallisesti. Divisioonan sisällä 4x pelit ja muuten 2x eli yhteensä 28 peliä per joukkue.

.
.
.

Pääasia on, että saadaan luotua tapahtumia (playoffit ja derbyt), jotka keräävät poikkeuksellisen paljon katsojia ja jotka seura sitten hyödyntää siten, että näitä "yhden matsin kävijöitä" konvertoidaan säännöllisiksi asiakkaiksi (eli lopulta kausarin hankkijoiksi).
.

Yksi pointtihan sarjan kasvattamisessa on saada kaksinkertainen sarja ja saada dervytkin vain kahteen otteluun nykyisen kolmen sijaan. Tällä tavalla saadaan ylläpidettyä vuosittaista mielenkiintoa derbyjä kohtaan eikä esim Turun derbyn kaltaista inflaatiota nähtäisi. Tämän kauden kolmas Stadin derbykin kiinnosti ihmisiä selvästi aikaisempaa vähemmän - sarjatilanteen ja aikaisempien tulosten vaikuttaessa toki todennäköisesti eniten.

Kasvu 16:een joukkueeseen ei varmasti ole kivuton, mutta minäkin uskoisin sen olevan paras. Selkeä kaksinkertainen sarjajärjestelmä ilman pudotuspelejä tai ylä- ja alasarjoja sopivalla ottelumäärällä tekee tuosta luvusta 16 sen maagisen numeron.
Mangwie Ylmsteen

Poissa Poissa


Vastaus #937 : 22.09.2017 klo 08:23:48

Nykyinen sarjasysteemi palvelee ennen kaikkea Klubia, jolla on varaa pitään isoa rinkiä. Kai ideana on, että liigassa tulee mestaruus reserveilläkin ja sitten europeleihin voidaan heittää ykkösnyrkki. Kun nyt pari mestaruutta meni ohi, niin keskityttiin scudettoon ja mestaruus tulee 20 pisteen erolla. Sen takana on sitten tasaisempaa.

Ehdotankin, että HJK lähtee Jokereiden tavoin Venäjän liigaan, että saadaan tasainen 16 joukkueen sarja. Cupin finaali voisi olla sitten HJK - Suomen mestari, jonka voittaja pääsee mestareiden liigan karsintaan. Voi olla, ettei onnistu, sillä kai joku Swanseakin edustaa europeleissä Englantia ja FC Vaduz Sveitsiä, vaikka tulevatkin Walesista/ Liechtensteinista.
Antoine Roquentin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jatkuvuuden Periaate & J-P Sartren rohtopaukku


Vastaus #938 : 22.09.2017 klo 08:33:22

Joukkuemäärän nostamista kritisoivien argumenteissa on jälleen kerran sama oletus siitä, että jalkapallossa pyörivän rahan määrä on jotenkin vakio. Ei ole. Eivät seurat kilpaile keskenään samoista rahoista. Liigan laajentaminen toisi mukanaan uutta alueellista rahoitusta kasvavien yleisömäärien ja uusien yhteistyökumppaneiden myötä.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #939 : 22.09.2017 klo 08:49:01

Joukkuemäärän nostamista kritisoivien argumenteissa on jälleen kerran sama oletus siitä, että jalkapallossa pyörivän rahan määrä on jotenkin vakio. Ei ole. Eivät seurat kilpaile keskenään samoista rahoista. Liigan laajentaminen toisi mukanaan uutta alueellista rahoitusta kasvavien yleisömäärien ja uusien yhteistyökumppaneiden myötä.

Rahan määrä ei ole vakio, mutta myöskään kulut eivät ole vakioita. Joukkuemäärän nosto tarkoittaa sitä, että pelaajista tulee lisää kilpailua, mikä sitten nostaa niiden pelaajien palkkaa, jos oletetaan, että pelaajien määrä ei kuitenkaan nouse. Ja jos palkat nousevat, niin se tarkoittaa sitä, että voidaan pitää yhä kapeampia rostereita, tai lisätä verkkaripalkallisten junnujen määrää (joiden keskimääräinen taso taas on huonompi). Tai jos pelaajien määrää nostetaan, niin se tarkoittaa käytännössä sitä, että meillä on yhä suurempi määrä ulkomaalaisia pelaamassa, mitä ymmärtääkseni monet ovat vastustaneet. Ja junnujen määrän nouseminen ei ole mikään oikea vastaus, sillä harva seurajohto hyväksyy sitä, että otetaan tarkoituksella huonompia pelaajia kuin muut, jolloin se pelaajahankinta taas siirtyy sinne ulkomaille.
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #940 : 22.09.2017 klo 09:00:02

Joukkuemäärän nosto tarkoittaa sitä, että pelaajista tulee lisää kilpailua, mikä sitten nostaa niiden pelaajien palkkaa, jos oletetaan, että pelaajien määrä ei kuitenkaan nouse.
Olettavaa on kuitenkin että surin osa nykyisen Ykkösen 1-4 joukkueiden pelaajista siirtyy seurojen mukana liigaan. Lisäksi nämä nousijat voivat nousevien tulojen myötä ehkä palkata jonkun liigajyrän sen sijaan että tämä siirtyy höntsäilemään jonnekin Kakkoseen/Kolmoseen.
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit ja kyläjoukkueet ml. Kups


Vastaus #941 : 22.09.2017 klo 09:22:53

Joukkuemäärän nostamista kritisoivien argumenteissa on jälleen kerran sama oletus siitä, että jalkapallossa pyörivän rahan määrä on jotenkin vakio. Ei ole. Eivät seurat kilpaile keskenään samoista rahoista. Liigan laajentaminen toisi mukanaan uutta alueellista rahoitusta kasvavien yleisömäärien ja uusien yhteistyökumppaneiden myötä.

Ja joukkuemäärän nostavien on oletus, että joukkuemäärän nostaminen toisi uutta rahoitusta kasvavien yleisömäärien ja uusien yhteistyökumppanien myötä. Ajatuksella, että lapsi tuo leivän tullessaan.

Liigastatus tuo lisäkuluja. Riittääkö tulojen nousu kattamaan nousevat kulut?

Esimerkkejä löytyy
- Ps Kemi, turskaa vitusti
- HIFK turskaa hallitusti pari vuotta, osakeantivarat syöty, nyt uutta antia pukkaa
- KTP teki visiitin ja rahat paloivat, yhdistysten laatikkoleikeistä ei ota selvää, miten pahasti tuli turskaa

Jokerikortti:
- JJK, taitaa tulla turskaa

Valopilkku:
Ilves, liikevaihto yli tuplaantunut, tehnyt positiivista tulosta liiganousun jälkeen, jalat olleet maassa ainakin pari kautta


Eli on se mahdollista, mutta sisäinen skeptikko kuitenkin kysyy, että montako Tampereen kokoista talousaluetta Suomessa on?

Nyrre

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Север Мурманск


Vastaus #942 : 22.09.2017 klo 10:19:59

Voi olla, ettei onnistu, sillä kai joku Swanseakin edustaa europeleissä Englantia ja FC Vaduz Sveitsiä, vaikka tulevatkin Walesista/ Liechtensteinista.
Swansea edustaa kyllä Englantia, mutta Vaduz on kai edustanut aina Liechtensteinia, koska europaikka on tullut Liechtensteinin cupin voiton ansiosta. Mitähän muuten kävisi, jos Vaduz menestyisi Sveitsin liigassa europelipaikan arvoisesti, mutta voittaisi samana vuonna myös maansa cupin?
Lammio

Poissa Poissa


Vastaus #943 : 22.09.2017 klo 10:21:02

Mallia Ruotsista; 16 joukkuetta liigassa ja superykkösessä, seuraus nuorten euroopanmestareita sekä miehissä että naisissa. Panostus pitäisi olla pelissä eikä pilkun päälle olosuhteissa.

Ruotsi ei ole nuorten euroopan mestari siksi että siellä joukkuemäärä kahdessa ylimmässä sarjassa on 16+16.
Ruotsi on nuorten euroopan mestari (muun muassa) siksi että "jalkapalloilija" on siellä kilpailukykyinen ammatti.

Seuraava perustuu mutuun, mutten usko että menee kauas totuudesta:
Allsvenskan-pelaajat tienaavat keskimäärin Ruotsin keskipalkan tai siitä yli. Sikäläinen liigajyrä voi siis tehdä yli kymmenvuotisen uran eikä esim. perheen perustamisen takia tarvitse lopettaa lajia tai ottaa sivutyötä. Superettan-pelaajat tienaavat varmaan sen verran että lukion tms. jälkeen voi kokeilla täysipäiväistä harjoittelua muutaman vuoden ja katsoa kuinka korkealle omat lahjat riittävät.

Suomessa vertailukelpoista palkkaa maksavat Klubi, SJK ja Inter, sekä ehkä joukkueellinen yksittäisiä pelaajia muista joukkueista. Veikkausliigan keskipalkka taitaa olla siellä tienoilla että äidin nurkissa pärjää mutta perhettä ei elätetä. Ykkösessä pitäisi sitten (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) satsata täysipäiväisesti lajiin ja samalla hankkia elanto muualta. Seurauksena nuoret lahjakkuudet lopettavat ja liigajyriä ei synny.

Edelleen: Sarjojen kasvattaminen lisää kokonaisliikevaihtoa, mutta laskee molempien sarjojen keskimääräistä liikevaihtoa. Keskimääräinen liikevaihto korreloi keskimääräisen palkkatason kanssa. Veikkausliigan kasvattaminen voi lisätä ammattipelaajien määrää, mutta se vie pohjaa Ykkösen ammattimaistumiselta.
12

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #944 : 22.09.2017 klo 10:26:39

Swansea edustaa kyllä Englantia, mutta Vaduz on kai edustanut aina Liechtensteinia, koska europaikka on tullut Liechtensteinin cupin voiton ansiosta. Mitähän muuten kävisi, jos Vaduz menestyisi Sveitsin liigassa europelipaikan arvoisesti, mutta voittaisi samana vuonna myös maansa cupin?
Vaduz ei voi edustaa Sveitsiä missään tapauksessa. Sitten paikka menisi seuraavaksi parhaalle sveitsiläisjoukkueelle. Tämä johtuu siitä että Liechtensteinissa ei ole omaa sarjaa. Jos HJK menisi Venäjän liigaan niin se edustaisi Venäjää koska Suomessa on oma liiga jossa edustuspaikat ratkaistaan. Tosin HJK:n siirtymistä Venäjälle ei varmaan edes sallittaisi. Nämä Swanseat, Monacot ja Vaduzit ovat poikkeustapauksia ja aina pelanneet naapurin sarjoissa.

Tuosta lisätietoa:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sports_clubs_playing_in_the_league_of_another_country
« Viimeksi muokattu: 22.09.2017 klo 10:43:58 kirjoittanut 12 »
Fevernova

Poissa Poissa


Vastaus #945 : 22.09.2017 klo 10:44:57

Hämmennetäämpä tätä nyt vielä yhdellä idealla.

Veikkausliiga jaetaan kolmeen (tai neljään) neljän joukkueen divisioonaan. Pelisysteemi sitten siten, että oman divisioonan sisällä enemmän pelejä eli enemmän derbyjä eli isompi kiinnostavuus paikallisesti. Divisioonan sisällä 4x pelit ja muuten 2x eli yhteensä 28 peliä per joukkue.

Pääsarjan jälkeen on playoffit siten, että jokaisen divisioonan voittaja pääsee jatkoon ja sitten kanssa paras kakkonen. Europaikat menisivät näille joukkueille. Oleellista tässä on, että europeleissä on todennäköisemmin samat joukkueet. Se luo jatkuvuutta, jonka varaan on hyvä kehittää joukkuetta. Chämppäripaikka mestarille.

Pääasia on, että saadaan luotua tapahtumia (playoffit ja derbyt), jotka keräävät poikkeuksellisen paljon katsojia ja jotka seura sitten hyödyntää siten, että näitä "yhden matsin kävijöitä" konvertoidaan säännöllisiksi asiakkaiksi (eli lopulta kausarin hankkijoiksi).

Vastaavan systeemin voisi luoda peilikuvana myös Ykköseen. Tällöin kunkin divisioonan häviäjä voisi karsia vastaavan Ykkösen divisioonan voittajaa vastaan. En ole tästä tosin oikein varma. Jotenkin tuntuisi oudolta, että sarjan voittamisesta ei varsinaisesti olisi mitään hyötyä.

Mielestäni tämän tyyppinen sarjarakenne voisi hyvinkin kasvattaa Veikkausliigassa olevien kaupallisesti menestyvien joukkueitten määrää.
Mielenkiintoinen idea. Jokuhan tässä tulisi kärsiin, kun mietitään vieraspelien kilometrejä. Mutta joku laskukaava tähän on mahdollista tehdä, joka tekisi tästä tasapuolisemman. Mutta eihän tämä ole tälläkään hetkellä täysin tasavertainen.

Boldattuun vahva sama. Tämä johtaisi siihen että Veikkausliigan 8 viimeistä peliä olisi loppuunmyytyjä tai ainakin lähes loppuunmyytyjä (pronssipelit ei välttämättä nappaa ja tämä saatettaisiinkin ratkaista yhdellä pelillä).
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit ja kyläjoukkueet ml. Kups


Vastaus #946 : 22.09.2017 klo 11:11:31

Mielenkiintoinen idea. Jokuhan tässä tulisi kärsiin, kun mietitään vieraspelien kilometrejä. Mutta joku laskukaava tähän on mahdollista tehdä, joka tekisi tästä tasapuolisemman. Mutta eihän tämä ole tälläkään hetkellä täysin tasavertainen.

Boldattuun vahva sama. Tämä johtaisi siihen että Veikkausliigan 8 viimeistä peliä olisi loppuunmyytyjä tai ainakin lähes loppuunmyytyjä (pronssipelit ei välttämättä nappaa ja tämä saatettaisiinkin ratkaista yhdellä pelillä).
Tai sitten keskinäiset kärsivät inflaation. Lätkän puolella oli välisarja-formaatti, joka ei sekään ollut oikotie onneen.

Ja lätkän puolella playoff-sarjoissa vain tosifanit katsovat ne ensimmäiset turhat ottelut.

Mutta edelleenkään minua ja muita kermaperseitä ei saa lokakuussa huonolla säällä omalla rahalla katsomaan jalkapallo-pelejä, on ne sitten perinteistä tai po-pelejä.
Fevernova

Poissa Poissa


Vastaus #947 : 22.09.2017 klo 11:18:09

Ja lätkän puolella playoff-sarjoissa vain tosifanit katsovat ne ensimmäiset turhat ottelut.

Uhkakuvia tietysti löytyy ja se että isommat pelit kuten derbyt kärsisivät inflaation on ihan totta. Mutta se mikä tässä olisi hyvä puoli niin playoff-pelejä olisi 1 kotona ja 1 vieraissa, kun taas jääkiekon puolella sarjat ovat paras seitsemästä. Ja tässä skenaariossa pelattaisiin vain välierät ja sen jälkeen finaali/pronssiottelu. Mikä nostaisi näiden pelien arvon todella korkealle.
Antoine Roquentin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jatkuvuuden Periaate & J-P Sartren rohtopaukku


Vastaus #948 : 22.09.2017 klo 11:29:43

Ja joukkuemäärän nostavien on oletus, että joukkuemäärän nostaminen toisi uutta rahoitusta kasvavien yleisömäärien ja uusien yhteistyökumppanien myötä. Ajatuksella, että lapsi tuo leivän tullessaan.

Liigastatus tuo lisäkuluja. Riittääkö tulojen nousu kattamaan nousevat kulut?

Esimerkkejä löytyy
- Ps Kemi, turskaa vitusti
- HIFK turskaa hallitusti pari vuotta, osakeantivarat syöty, nyt uutta antia pukkaa
- KTP teki visiitin ja rahat paloivat, yhdistysten laatikkoleikeistä ei ota selvää, miten pahasti tuli turskaa

Jokerikortti:
- JJK, taitaa tulla turskaa

Valopilkku:
Ilves, liikevaihto yli tuplaantunut, tehnyt positiivista tulosta liiganousun jälkeen, jalat olleet maassa ainakin pari kautta


Eli on se mahdollista, mutta sisäinen skeptikko kuitenkin kysyy, että montako Tampereen kokoista talousaluetta Suomessa on?

Joka tapauksessa liigassa seuroihin tulee lisää rahaa. Eri asia on se, miten muuttunut tilanne osataan käsitellä. Kuten esimerkkisi osoittavat, se ei riipu lainkaan siitä montako joukkuetta liigassa on.
bluewhite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #949 : 22.09.2017 klo 17:04:02

Excelissä laskeskelin, että 14-joukkueen Veikkausliiga ja Ykkönen olisi parasta mitä Suomi-jalkapallolle voi tapahtua. Jos ja kun on painetta liigaan ottaa lisää joukkueita, voidaan Veikkausliiga laajentaa 16-joukkueen sarjaksi.

2017: 12 Veikkausliigassa 10 Ykkösessä (Veikkausliigan nousut ja putoamiset samalla tavalla kuin nyt. Ykkösestä putoaa vain yksi ja Kakkosen lohkovoittajat nousevat Ykköseen.
2018: 12 Veikkausliigassa 12 Ykkösessä (Veikkausliigaan nousee kolme Ykkösen parasta. Veikkausliigan viimeinen tippuu suoraan Ykköseen. Ykköseen nousee Kakkosen
lohkovoittajat ja Ykkösen viimeinen tippuu Kakkoseen.
2019: 14 Veikkausliigassa 12 Ykkösessä. (Veikkausliigaan nousee Ykkösen paras ja liigasta tippuu huonoin Ykköseen. Veikkausliiga-karsintaan osallistuu 1-2 Veikkausliigan joukkuetta ja 1-2 Ykkösen joukkuetta. Ykkösestä tippuu sarjan viimeinen ja kolme Kakkosen lohkovoittajaa nousevat kaudeksi 2020 Ykköseen.
2020: 14 Veikkausliiga 14 Ykkönen

Näin seuroilla olisi kolme vuotta järjestää olosuhteet kuntoon uuteen laajempaan Veikkausliigaan ja Ykköseen.

« Viimeksi muokattu: 22.09.2017 klo 18:40:16 kirjoittanut bluewhite »

 
Sivuja: 1 ... 37 [38] 39 ... 143
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa