FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.04.2020 klo 21:16:23 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Jenkkien naisfutiksesta..  (Luettu 13598 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 30.07.2019 klo 12:43:54

Toivottavasti naiset saavat haluamansa.
Nyt kaipaisin vähän lisää perusteluja, sillä:
Lainaus
The #USMNT have played 7 World Cup games in a tournament that generates $6 billion. The #USWNT have played 21 games in a tournament that generates $131 million.
Lainaus
Not to mention the men have in fact played in 8 games, facts matter.
En tiedä, paljonko Yhdysvaltojen jalkapalloliitto on saanut noista kisoista rahaa, mutta käsittääkseni FIFA:n maksamat miesten bonukset ovat naisia isommat, koska ks. yllä. Toki on oikein, että naiset noin yleisesti ansaitsevat enemmän, jos naisjalkapallo on Yhdysvalloissa miesjalkapalloa suositumpaa. Joku MM-kisojen bonusten käyttäminen tuloerojen todisteena on vain älyllisesti laiskaa ja epärehellistä.
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 30.07.2019 klo 14:00:08

Myös Ruotsissa sikäläinen DO on puuttunut tähän yhdenvertaisuusongelmaan tiukkenevalla otteella.
SVT on uutisoinut viimeisimmät käänteet tänään:

https://www.svt.se/sport/fotboll/har-ar-fragorna-do-vill-ha-svar
Louhikkokoskettaja
Vastaus #27 : 30.07.2019 klo 20:28:29

USA:n miesten maajoukkueen pelaajayhdistys on asettunut tukemaan naisten maajoukkueen pelaajayhdistyksen vaatimusta tasa-arvoisista korvauksista ja käyneet myös US Soccerin presidentti Carlos Cordeiron lausuntoa vastaan. Taustalla on pääasiallisesti se, että miestenkin maajoukkueen pelaajayhdistys haluaa suuremman osuuden US Soccerin maaotteluista saamista rahoista, sen sijaan että rahat uppoaisivat liiton kassaan, ja naisten saaman mediahuomion olettavat auttavan tuossa tavoitteessa.

Cordeiro on itsensä presidenttinä ajanut aika nopeasti hyvin hankalaan tilanteeseen, kun ei oikeastaan ole onnistunut juuri minkään ongelman ratkaisemissa tai edes vaikuttanut kykenevältä mihinkään ratkaisuihin missään ongelmissa. Cordeirohan nousi US Soccerin presidentiksi liiton sisältä voittaen viime kädessä MLS:n ehdokkaan. Riitautuminen maajoukkueiden kanssa on sitten Cordeiron kannalta hyvin ongelmallista tuen jatkumisen osalta. Toki Cordeirolla on vielä lähemmäs kolme vuotta kauttaan jäljellä ja jossain määrin Cordeiro nykyisellään sitten kelpaakin MLS:lle ja muille ammattilaissarjoille, kun Cordeiro heikkona johtajana ei ole noiden toimintaan voinut paljon mitenkään puuttua, kun siellä omalla ydinalueellakin on ongelmia enemmän kuin tarpeeksi.
« Viimeksi muokattu: 30.07.2019 klo 20:38:16 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #28 : 14.10.2019 klo 18:01:51

Portlandissa Thorns keräsi kaudella 2019 yli 20:n tuhannen katsojakeskiarvon, mikä on NWSL:n uusi ennätys. Samaten syntyi yhden ottelun yleisöennätys NWSL:ssä, kun elokuussa Providence Park täyttyi kärkiottelussa North Carolinaa vastaan, 25 218 katsojaa, mikä on toiseksi korkein naisten seurajoukkuejalkapalloilussa USA:ssa koskaan. Sen aiemman ammattilaissarjan WUSA:n avausottelu kaudella 2001 pitää edelleen kärkipaikkaa, kun Washingtonissa oli Bay Areaa vastaan yli 30 tuhatta katsojaa, mutta se jäi yksittäiseksi isoksi yleisömääräksi, kuten myös NWSL:n yleisönnätystä aiemmin pitäneen Orlandon ensimmäinen kotiottelu 2016 Houstonia vastaan, missä oli reilut 23 tuhatta katsojaa. 15 kertaa on USA:ssa ollut naisten seurajoukkueotteluissa yli 20 tuhatta katsojaa, noista 12 on ollut Portland Thornsin kotiotteluita. Tilastoissa ei huomioida otteluita, missä on samalla lipulla päässyt MLS ja NWSL- tai WUSA -otteluun.

Mistä sitten tuo Portlandin jalkapalloinnostus on tullut, kun MLS:ssä Timbers stadionin laajennuksen jälkeenkin myy kaikki ottelut loppuun ja kausikortit ovat edelleenkin jonottamisen takana. Thorns tällä kaudella nousi Portlandin ammattilaisurheilun kakkosseuraksi yleisökeskiarvoissa ohi NBA:n TrailBlazersin, toki koripallohallin kapasiteetti tulee lukemissa jo vastaan. Ei Thornsin peleihin kuitenkaan ihan ilmaiseksi pääse, vaan lippuhinnat lähtevät kymmenestä dollarista ottelua kohti useamman ottelun lippupaketin hankkiessa ja yksittäisen lipun hinnat lähtevät vajaasta kahdestakympistä. Miesten puolellahan Atlantaa, Seattlea ja Cincinnatia voi Portlandin tapaan pitää jalkapallohulluina kaupunkeina, mutta naisissa Portland on aivan omassa luokassaan, kun taas Seattlessa Reignille ei oikein katsojia löytynyt ja seura muutti täksi kaudeksti Tacomaan. Hieman yllättäen NWSL:n kakkoskaupunki yleisömäärissä on Salt Lake, missä Utah Royals keräsi hieman päälle kymmenen tuhannen katsojakeskiarvon ottelua kohti.

Aika tärkeä tekijä noissa NWSL:n isommissa yleisömäärissä on luultavasti yhteistyö MLS:n kanssa. Portlandissa ja Salt Lakessa MLS- ja NWSL-seurat ovat saman omistajan ja pelaavat samalla stadionilla. Reign ei Seattlessa ollut samalla tavalla yhteydessä Soundersiin. Ei tuo toki automaattisesti onnistuva yhtälökään ole, kun Orlandossa, Chicagossa, DC:ssä ja Houstonissa ovat myös NWSL-seurat yhteydessä MLS-seuroihin, mutta samanlaista yleisöryntäystä ei ole tapahtunut. Toki Chicagossa ja Houstonissa se MLS-seurakin taistelee jonkinasteisten yleisömääräongelmien kanssa, tai Chicagossa huomattavankin ja Red Wolvesin yleisömäärät NWSL:ssä ovat siihen nähden olleet jopa aika vahvat.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2019 klo 21:48:14 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines