FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.09.2020 klo 23:00:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Jenkkien naisfutiksesta..  (Luettu 16450 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 30.07.2019 klo 12:43:54

Toivottavasti naiset saavat haluamansa.
Nyt kaipaisin vähän lisää perusteluja, sillä:
Lainaus
The #USMNT have played 7 World Cup games in a tournament that generates $6 billion. The #USWNT have played 21 games in a tournament that generates $131 million.
Lainaus
Not to mention the men have in fact played in 8 games, facts matter.
En tiedä, paljonko Yhdysvaltojen jalkapalloliitto on saanut noista kisoista rahaa, mutta käsittääkseni FIFA:n maksamat miesten bonukset ovat naisia isommat, koska ks. yllä. Toki on oikein, että naiset noin yleisesti ansaitsevat enemmän, jos naisjalkapallo on Yhdysvalloissa miesjalkapalloa suositumpaa. Joku MM-kisojen bonusten käyttäminen tuloerojen todisteena on vain älyllisesti laiskaa ja epärehellistä.
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 30.07.2019 klo 14:00:08

Myös Ruotsissa sikäläinen DO on puuttunut tähän yhdenvertaisuusongelmaan tiukkenevalla otteella.
SVT on uutisoinut viimeisimmät käänteet tänään:

https://www.svt.se/sport/fotboll/har-ar-fragorna-do-vill-ha-svar
Louhikkokoskettaja
Vastaus #27 : 30.07.2019 klo 20:28:29

USA:n miesten maajoukkueen pelaajayhdistys on asettunut tukemaan naisten maajoukkueen pelaajayhdistyksen vaatimusta tasa-arvoisista korvauksista ja käyneet myös US Soccerin presidentti Carlos Cordeiron lausuntoa vastaan. Taustalla on pääasiallisesti se, että miestenkin maajoukkueen pelaajayhdistys haluaa suuremman osuuden US Soccerin maaotteluista saamista rahoista, sen sijaan että rahat uppoaisivat liiton kassaan, ja naisten saaman mediahuomion olettavat auttavan tuossa tavoitteessa.

Cordeiro on itsensä presidenttinä ajanut aika nopeasti hyvin hankalaan tilanteeseen, kun ei oikeastaan ole onnistunut juuri minkään ongelman ratkaisemissa tai edes vaikuttanut kykenevältä mihinkään ratkaisuihin missään ongelmissa. Cordeirohan nousi US Soccerin presidentiksi liiton sisältä voittaen viime kädessä MLS:n ehdokkaan. Riitautuminen maajoukkueiden kanssa on sitten Cordeiron kannalta hyvin ongelmallista tuen jatkumisen osalta. Toki Cordeirolla on vielä lähemmäs kolme vuotta kauttaan jäljellä ja jossain määrin Cordeiro nykyisellään sitten kelpaakin MLS:lle ja muille ammattilaissarjoille, kun Cordeiro heikkona johtajana ei ole noiden toimintaan voinut paljon mitenkään puuttua, kun siellä omalla ydinalueellakin on ongelmia enemmän kuin tarpeeksi.
« Viimeksi muokattu: 30.07.2019 klo 20:38:16 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #28 : 14.10.2019 klo 18:01:51

Portlandissa Thorns keräsi kaudella 2019 yli 20:n tuhannen katsojakeskiarvon, mikä on NWSL:n uusi ennätys. Samaten syntyi yhden ottelun yleisöennätys NWSL:ssä, kun elokuussa Providence Park täyttyi kärkiottelussa North Carolinaa vastaan, 25 218 katsojaa, mikä on toiseksi korkein naisten seurajoukkuejalkapalloilussa USA:ssa koskaan. Sen aiemman ammattilaissarjan WUSA:n avausottelu kaudella 2001 pitää edelleen kärkipaikkaa, kun Washingtonissa oli Bay Areaa vastaan yli 30 tuhatta katsojaa, mutta se jäi yksittäiseksi isoksi yleisömääräksi, kuten myös NWSL:n yleisönnätystä aiemmin pitäneen Orlandon ensimmäinen kotiottelu 2016 Houstonia vastaan, missä oli reilut 23 tuhatta katsojaa. 15 kertaa on USA:ssa ollut naisten seurajoukkueotteluissa yli 20 tuhatta katsojaa, noista 12 on ollut Portland Thornsin kotiotteluita. Tilastoissa ei huomioida otteluita, missä on samalla lipulla päässyt MLS ja NWSL- tai WUSA -otteluun.

Mistä sitten tuo Portlandin jalkapalloinnostus on tullut, kun MLS:ssä Timbers stadionin laajennuksen jälkeenkin myy kaikki ottelut loppuun ja kausikortit ovat edelleenkin jonottamisen takana. Thorns tällä kaudella nousi Portlandin ammattilaisurheilun kakkosseuraksi yleisökeskiarvoissa ohi NBA:n TrailBlazersin, toki koripallohallin kapasiteetti tulee lukemissa jo vastaan. Ei Thornsin peleihin kuitenkaan ihan ilmaiseksi pääse, vaan lippuhinnat lähtevät kymmenestä dollarista ottelua kohti useamman ottelun lippupaketin hankkiessa ja yksittäisen lipun hinnat lähtevät vajaasta kahdestakympistä. Miesten puolellahan Atlantaa, Seattlea ja Cincinnatia voi Portlandin tapaan pitää jalkapallohulluina kaupunkeina, mutta naisissa Portland on aivan omassa luokassaan, kun taas Seattlessa Reignille ei oikein katsojia löytynyt ja seura muutti täksi kaudeksti Tacomaan. Hieman yllättäen NWSL:n kakkoskaupunki yleisömäärissä on Salt Lake, missä Utah Royals keräsi hieman päälle kymmenen tuhannen katsojakeskiarvon ottelua kohti.

Aika tärkeä tekijä noissa NWSL:n isommissa yleisömäärissä on luultavasti yhteistyö MLS:n kanssa. Portlandissa ja Salt Lakessa MLS- ja NWSL-seurat ovat saman omistajan ja pelaavat samalla stadionilla. Reign ei Seattlessa ollut samalla tavalla yhteydessä Soundersiin. Ei tuo toki automaattisesti onnistuva yhtälökään ole, kun Orlandossa, Chicagossa, DC:ssä ja Houstonissa ovat myös NWSL-seurat yhteydessä MLS-seuroihin, mutta samanlaista yleisöryntäystä ei ole tapahtunut. Toki Chicagossa ja Houstonissa se MLS-seurakin taistelee jonkinasteisten yleisömääräongelmien kanssa, tai Chicagossa huomattavankin ja Red Wolvesin yleisömäärät NWSL:ssä ovat siihen nähden olleet jopa aika vahvat.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2019 klo 21:48:14 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 06.05.2020 klo 12:40:50

Kovaa peliä Bostonissa https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006029088.html

Uutinen

Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueen pelaajat haastoivat liiton syrjinnästä oikeuteen ja vaativat samaa palkkaa kuin miehet

Naiset vaativat miljoonien dollarien takautuvia korvauksia.

Kaikki Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkueen 28 pelaajaa haastoivat maan jalkapalloliiton syrjinnästä oikeuteen. Keskikenttäpelaajat Carli Lloyd ja Megan Rapinoe, jotka auttoivat Yhdysvaltoja saavuttamaan maailmanmestaruuden neljä vuotta sitten, olivat haasteen allekirjoittaneiden pelaajien joukossa.

Pelaajat vaativat samaa palkkaa ja työolosuhteita kuin miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajat. ”Siitä huolimatta että naiset ja miehet kutsutaan työskentelemään samoilla vastuilla saman työnantajan puolesta ovat naiset saaneet jatkuvasti vähemmän rahaa kuin miehet”, haasteessa sanottiin. ”Näin on käynyt, vaikka naisten saavutukset ovat olleet paljon parempia kuin miehillä. Vertailun vuoksi sanottakoon, että naisten maajoukkue voitti maailmanmestaruuden.”


Seurantaan.

Koska tuolla liigan korona-topicissa asiaa vähän sivuttiin ja siitä tämä muistuikin mieleen, niin laitetaanpas uusin tilannepäivitys tänne:
Uutinen
Judge sides with U.S. Soccer in USWNT's equal pay lawsuit

A federal judge in California ruled in favor of the United States Soccer Federation on most of the key points in the ongoing wage discrimination lawsuit brought by members of the U.S. women's national team player pool, dealing a potentially fatal setback to the players in the high-profile case.

Players based the lawsuit filed last year on two grounds: first, that U.S. Soccer violated the Equal Pay Act by paying them less than members of the men's national team; and second, that the federation discriminated against them under Title VII of the Civil Rights Act of 1964, specifically with regard to workplace conditions.

Judge R. Gary Klausner on Friday ruled for U.S. Soccer's motion for summary judgment with regard to the Equal Pay Act, stating in his decision that the players "have not demonstrated a triable issue that WNT players are paid less than MNT players."

Klausner's ruling was informed by the federation's contention that women's players were paid more in total and on a per-game basis than their male counterparts were during the period in question. Friday's ruling cited as undisputed fact that from 2015 to 2019, the women's national team averaged $220,747 per game in total payments (for a total of $24.5 million), while the men's national team averaged $212,639 per game in total payments (for a total of $18.5 million).

Those figures do not include compensation women's players receive from U.S. Soccer for play in the National Women's Soccer League.

In certifying Carli Lloyd, Alex Morgan, Megan Rapinoe and Becky Sauerbrunn as class representatives in the suit in November, the court ruled against U.S. Soccer's reliance on total compensation. The federation argued at the time that the four players lacked standing because they earned more in total than male counterparts. In siding with the plaintiffs at that time, Klausner cited precedent that total compensation alone was insufficient -- a woman could earn more in total but still be paid at a lesser rate to violate the Equal Pay Act.

But Friday's ruling stated that the plaintiffs had failed in the intervening months to further establish that they earned more in total compensation "due solely, or in material part, to the WNT working more than the MNT."

Instead, the differences in collective bargaining agreements between the women's team and the men's team proved to be the undoing of the EPA claims.

Klausner effectively concluded that differences in payment structure were the result of choices made by the women's players and their union -- including guaranteed annual salaries of at least $100,000 for 20 contracted players -- and not discrimination by the federation.

The 32-page ruling went through a detailed history of the collective bargaining process that led to the current CBA between U.S. Soccer and the USWNTPA that was signed in 2017. Klausner noted that representatives for the players rejected a pay-for-play model identical to the men early in those negotiations in 2016. In later negotiations, the players offered a counterproposal with lesser bonuses than the federation's offer in exchange for more contracted players and higher base salaries -- benefits not part of the CBA between U.S. Soccer and the men's union.

Therefore, while the women's players argued that, after winning the World Cup in 2015 and 2019, they would have made more money under the terms of a men's CBA, which offered higher game bonuses, the court noted that there was "indisputably economic value" to the guarantees included only in the women's CBA.

"Merely comparing what WNT players received under their own CBA with what they would have received under the MNT CBA discounts the value that the team placed on the guaranteed benefits they received under their agreement," the ruling stated, "which they opted for at the expense of higher performance-based bonuses."

U.S. Soccer relied almost exclusively on that line of argument after its inflammatory filings in March that led to the resignation of Carlos Cordeiro as president and apologies from his successor, Cindy Parlow Cone. In those filings as part of the summary judgment process, U.S. Soccer argued that the women's players did not meet EPA requirements for performing equal work because it alleged they were physically inferior to men's players and that the women's game carried less responsibility than the men's game.

Some prominent members of the women's national team reacted to the decision on social media Friday.

Presidential candidate Joe Biden on Saturday tweeted his support for the players and threatened to cut off funding for the men's World Cup in 2026 if he is elected and the women do not receive equal pay. The U.S. will co-host the 2026 World Cup with Mexico and Canada.

Last July, the Give Our Athletes Level Salaries (GOALS) Act to was introduced to Congress to prohibit funds for the 2026 World Cup unless the USSF provided equal pay to the USMNT and USWNT. It was referred to the House Committee on Foreign Affairs.

The court's decision Friday also granted in part U.S. Soccer's motion for summary judgment with regard to the Title VII claims, ruling that the federation did not discriminate against players by having them play more games on artificial turf than men's players during the period in question.

The bulk of the games in question came during the Victory Tour after the 2015 Women's World Cup, which under FIFA management was played entirely on artificial turf in Canada. The U.S. played seven games on artificial turf in the 10-game tour, including a game in Hawaii that was canceled because of what were deemed unsafe field conditions in Aloha Stadium. Rapinoe tore her ACL in practice two days prior.

But Klausner ruled that the federation was not acting in a discriminatory manner because of its professed intent "to spread National Team games across various cities in various regions of the country, the relatively large number of games required to be played in a relatively short period of time during fall and winter, and the desire to prioritize venues with grass fields for 2016 in preparation for the 2016 Olympics."

The women's team also played three games on artificial turf in the summer and fall of 2017.

Klausner accepted as legitimate the federation's contention that it did not anticipate generating enough revenue from those games to merit installing temporary grass fields. He noted "the issue to be decided in this case is not whether USSF employed good management practices but whether it discriminated against Plaintiffs."

The court left unsettled only the plaintiffs' Title VII claims regarding discrimination in charter flights and hotel accommodations and medical and training support.

A spokesperson for the players indicated they planned to appeal.

"We are shocked and disappointed with today's decision, but we will not give up our hard work for equal pay," said Molly Levinson, spokesperson for the plaintiffs. "We are confident in our case and steadfast in our commitment to ensuring that girls and women who play this sport will not be valued as lesser just because of their gender.


"We have learned that there are tremendous obstacles to change; we know that it takes bravery and courage and perseverance to stand up to them. We will appeal and press on. Words cannot express our gratitude to all who support us."

Parlow Cone has said she hopes the suit can settle before a trial.

"We look forward to working with the women's national team to chart a positive path forward to grow the game,'' the USSF said in a statement. "We are committed to continuing that work to ensure our women's national team remains the best in the world.''

Earlier Friday, the women asked that Parlow Cone be included as a trial witness. Their lawyers said although the federation backed off earlier arguments saying women were inferior to their male counterparts in skill and effort, it still planned to contest differences in responsibility.
https://www.espn.com/espnw/sports/story/_/id/29125363/judge-sides-us-soccer-uswnt-equal-pay-lawsuit

Jumalauta mitä settiä "Ylos"
Ruori

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 22.07.2020 klo 01:54:43

En tätä jenkkien NWSL:ää kovin hyvin tunne, mutta voisi kuvitella, että tämmöisellä porukalla koko liiga ja miksei koko lajikin saattaisi saada nostetta?

"Yhdysvaltojen Los Angelesiin perustettavan uraauurtavan jalkapallojoukkueen omistajajoukko on täynnä Hollywoodin ja urheilumaailman naistähtiä.

Vuonna 2022 Yhdysvaltojen naisten ammattilaissarja NWSL saa uuden Los Angelesista kotoisin olevan joukkueen, jonka poikkeuksellinen omistajajoukko vilisee viihdetaivaan kirkkaimpia naistähtiä ja huippujalkapalloilijoita"

Serena Williams, Natalie Portman, Jennifer Garner, Eva Longoria, Uzo Aduba ja Jessica Chastain. USA:n maajoukkuepelaaista ainakin Julie Foudy, Mia Hamm, Joy Fawcett ja Abby Wambach...

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000006578286.html

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines