FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.08.2019 klo 23:06:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3]
 
Kirjoittaja Aihe: CONCACAF Champions League & CONCACAF League  (Luettu 11762 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #50 : 13.02.2019 klo 00:23:47

CONCACAF:n Mestarien liiga alkaa taas ensi viikolla. Kilpailun malli pysyy samana kuin viime kaudella eli mukana on 16 seuraa, jotka pelaavat pudotuspelit ottelupareina.

Yhdellä arvonnalla näissä nykyään mennään eli kaavio arvottiin valmiiksi finaaliin asti:

Alianza (El Salvador)
Monterrey (Meksiko)

Herediano (Costa Rica)
Atlanta (USA)

- - -

Independiente (Panama)
Toronto (Kanada)

Kansas (USA)
Toluca (Meksiko)

- - - - - - - -

Guastataoya (Guatemala)
Houston (USA)

Saprissa (Costa Rica)
Tigres (Meksiko)

- - -

Atletico Pantoja (Dominikaaninen tasavalta)
New York RB (USA)

Marathon (Honduras)
Santos Laguna (Meksiko)Kaudelle 2020 sitten tulee taas muutoksia, tosin malli 16:n seuran kevään aikana pelattavasta pudotuspeliturnauksesta pysyy samana, mutta turnaukseen selviytymisen kriteerit muuttuvat joiltakin osin. Samana pysyy, että Meksikosta ja USA:sta selviää maiden sarjojen perusteella neljä seuraa kummastakin sekä Karibian mestaruusturnauksen voittaja pääsee mukaan.

Kanadan mestari pääsee edelleenkin mukaan, tosin Kanadan mestaruusturnaus kokee muutoksia, kun jatkossa turnaukseen osallistuvat Kanadan suurimpien aluesarjojen mestarit, kaikki Kanadan Valioliigan seurat, USL:n Ottawa sekä Kanadan kolme MLS-seuraa. Turnaus pelataan pudotuspelimuotoisena, missä aluesarjojen mestarit karsivat ensimmäisessä vaiheessa, toisessa vaiheessa karsintaan tulevat mukaan Kanadan Valioliigan seurat, Ottawa sekä Montreal ja Vancouver tulevat mukaan puolivälierävaiheessa. Hallitseva Kanadan mestari Toronto saa suoraan paikan välierävaiheeseen.

Väli-Amerikan maiden mestarit eivät saa enää suoraan paikkoja Mestarien liigaan, vaan nuo ratkaistaan jatkossa täysin CONCACAF Leaguen perusteella. Siinä missä aiemmin Väli-Amerikan maiden kuusi paikkaa menivät El Salvadorin, Hondurasin, Costa Rican, Panaman ja Guatemalan mestareille sekä CONCACAF Leaguen voittajalle, niin jatkossa mukaan selviytyy CONCACAF Leaguen kuusi parasta eli mestari, finaalin häviäjä, hävinneet välieräjoukkueet sekä kaksi paremmin rankattua puolivälierissä hävinnyttä.

Tuo todennäköisesti on Costa Ricalle, Panamalle ja Hondurasille sopiva uudistus, kun maille aukeaa mahdollisuus useampiin paikkoihin Mestarien liigassa, toisaalta sitten mukana on riski siitä, ettei yksikään seura selviydy mukaan. Guatemalan ja El Salvadorin seuroja uudistuksen myötä ei sitten luultavasti usein enää Mestarien liigan puolella nähdä... Tuskin nähdään Nicaraguan tai Belizenkään seuroja, mutta jatkossa noilla on hieman suuremmat mahdollisuudet kuitenkin Mestarien liigaan selvitä.

Kanadan Valioliigan mestari saa myös paikan CONCACAF Leagueen. Kanadalle on jo paikka tulevan kesän turnauksessa, mutta tuossa vaiheessa Valioliigan ensimmäinen kausi on vielä kesken, joten on vielä epäselvää, että miten tuo tulevan kesän edustaja valitaan. Karibian mestaruusturnauksesta pääsee myös kolme seuraa mukaan CONCACAF Leagueen, finaalin häviäjä sekä hävinneet välieräjoukkueet luultavasti, kun voittaja menee suoraan Mestarien liigan puolelle.

Eli jatkossa CONCACAF League on 22:n seuran pudotuspelimuotoinen turnaus, missä ensin pelataan alustava karsintakierros, mihin vain osa seuroista osallistuu ja 16 seuraa on mukana ensimmäisellä varsinaisella kierroksella.

Costa Rica, kolme paikkaa (kaksi suoraa ja yksi karsinta)
Honduras, kolme paikkaa (kaksi suoraa ja yksi karsinta)
Panama, kolme paikkaa (kaksi suoraa ja yksi karsinta)

El Salvador, kolme paikkaa (yksi suora ja kaksi karsinta)
Guatemala, kolme paikkaa (yksi suora ja kaksi karsinta)

Nicaragua, kaksi paikkaa (yksi suora ja yksi karsinta)

Belize, yksi paikka karsintakierrokselle
Kanada, yksi paikka karsintakierrokselle

Karibia, maat ratkeavat myöhemmin, kolme paikkaa (yksi suora ja kaksi karsinta)


2019 CONCACAF League pelataan heinäkuusta-marraskuuhun, tarkat päivät ja arvonta vielä ovat ilmoittamatta
« Viimeksi muokattu: 13.02.2019 klo 00:27:06 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #51 : 20.02.2019 klo 09:25:50

Torontossa on jo kriisi käsillä, vaikka MLS-kauden alkuun on vielä muutama viikko aikaa. Avainpelaajia on myyty ja hankinnat antavat odottaa, eikä joukkue näytä  tällä hetkellä ollenkaan kilpailukykyiseltä. Panamassa tuli 4-0-tappio Independiente de La Chorreraa vastaan ja Mestarien liiga näyttäisi kanadalaisilla päätyvän ensimmäiseen ottelupariin, kun mitään sen suuntaista ei ole näkynyt, millä tuon kotona enää kääntäisivät.

Vaikeaa kaudenalkua on Torontolle taas tarjolla, kun joukkueen rakentaminen on jäänyt näin myöhään. Tuo tappio Panamassa ei nyt ollut edes yksittäinen romahdus vaan USL:n Las Vegasiltakin tuli harjoitusottelussa pataan maalein 5-1.

Saprissa voitti kotonaan Tigresin maalein 1-0, mutta eivätköhän meksikolaiset tuosta vielä kotona jatkopaikan ota.

Houston haki 1-0-vierasvoiton Guatemalasta Guastatoyaa vastaan ja on vahvasti kiinni jatkopaikassa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #52 : 21.02.2019 klo 12:25:37

Saprissa voitti kotonaan Tigresin maalein 1-0, mutta eivätköhän meksikolaiset tuosta vielä kotona jatkopaikan ota.
No joo, suosikkeja toki, mutta vierasmaali jäi kuitenkin tekemättä ja tämä voi nousta ongelmaksi. Mitä nyt noita koosteita katsoin, niin selkeästi enemmän Tigresillä oli vaarapaikkoja ja olisihan noista nyt ainakin yksi pitänyt pystyä tekemään, vaikka Gignac ei mukana  reissussa ollutkaan. Muutenkin Tigresillä oli hieman vaihtoehtoinen kokoonpano liigaan nähden, mutta ei tuo nyt mikään rupuporukka ollut, kun avauksesta löytyi kuitenkin mm. Valencia, Aquino ja Vargas.Ottelun pahin sössiminen nähtiin kyllä ticojen puolelta, sanoisinko, että aika huikea muniminen :D, näkyy tossa klipissä kohdasta 5.05 eteenpäin.

https://www.youtube.com/watch?v=bupx8eZedFw

Muissa matseissa Santos varmisti käytännössä jatkopaikkansa hakemalla 6-2 vierasvoiton Marathonista. Colonista hankinttu Javier Correa osoitti maalivainuaan tekemällä hattutempun jo avausjaksolla. New York Red Bulls on kanssa vahvoilla, sillä joukkue voitti Atlético Pantojan 2-0. Isäntien Jean Innocent avitti tekemällä ottelun ensimmäisen maalin omaan verkkoon. El Salvadorin Alianza sen sijaan yllätti Monterreyn venymällä kotonaan maalittomaan tasuriin. Rayados on toki suursuosikki jatkajaksi, mutta olisin odottanut joukkueelta kuitenkin voittoa, koska olivat erittäin vahvalla ryhmällä liikkeellä. Suurista staroista oikestaan vain Funes Mori puuttui vieraiden ryhmästä.

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #53 : 21.02.2019 klo 12:56:05


Kaudelle 2020 sitten tulee taas muutoksia, tosin malli 16:n seuran kevään aikana pelattavasta pudotuspeliturnauksesta pysyy samana, mutta turnaukseen selviytymisen kriteerit muuttuvat joiltakin osin...

Kanadan mestari pääsee edelleenkin mukaan, tosin Kanadan mestaruusturnaus kokee muutoksia, kun jatkossa turnaukseen osallistuvat Kanadan suurimpien aluesarjojen mestarit, kaikki Kanadan Valioliigan seurat, USL:n Ottawa sekä Kanadan kolme MLS-seuraa. Turnaus pelataan pudotuspelimuotoisena, missä aluesarjojen mestarit karsivat ensimmäisessä vaiheessa, toisessa vaiheessa karsintaan tulevat mukaan Kanadan Valioliigan seurat, Ottawa sekä Montreal ja Vancouver tulevat mukaan puolivälierävaiheessa. Hallitseva Kanadan mestari Toronto saa suoraan paikan välierävaiheeseen.
Osaatko sanoa miksi näin? Liittyykö ensisijaisesti joukkueiden määrään vai onko ensin tehty päätös, että hallitseva mestari on suoraan välierissä, minkä jälkeen on sitten luotu kaavio tältä pohjalta? Väli-Amerikan osallistujamuutokset ovat omalla tavallaan kanssa mielenkiintoisia. Samaa mieltä siitä, että tätä kautta mestareiden liigaan osallistuvien taso kyllä noussee ja pitkässä juoksussa iänikuinen Liga Mx-MLS-dominointi voi laskea. Sinälläänhän mestareiden liigan viime vuosien muutos on mielenkiintoinen, sillä syksyisen lohkovaiheen dumppaaminen roskakoriin ja korvaaminen CONCACAF-liigalla tapahtui nimenomaan pienempien liittojen/maiden toiveesta ja voi olla, että tämäkin muutos on lähtöisin samasta suunnasta. Eli välttämättä kyse ei ole Costa Rican, Hondurasin ja Panaman junailemasta juonittelusta. Joka tapauksessa tämä muutos nostaa selkeästi CONCACAF-liigan painoarvoa ja sitä kautta mahdollisesti televisiotuloja.

« Viimeksi muokattu: 21.02.2019 klo 12:58:17 kirjoittanut Chamagol »
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #54 : 22.02.2019 klo 09:50:59

Luulisin että Kanadan MLS-seurat ovat vaatineet vähempää ottelumäärää, mihin on sitten kompromissina päätetty, että mestari pääsee suoraan välieriin ja kaksi muuta aloittavat puolivälierissä. Erittäin todennäköisestihän mestari tulee lähes aina olemaan MLS-seura, kun resurssierot ovat niin suuret ja jatkajat ratkaistaan ottelupareilla, mikä vielä pienentää yllätysten mahdollisuutta.Herediano voitti Atlantan maalein 3-1. On jatkopaikka vielä Atlantan saavutettavissa kotiosassa, mutta hyvin vaikeaksi meni. Kyllähän Atlantankin osalta on kysymysmerkkejä, kun muutoksia on tehty ja jätetty tekemättä.

Kuinka nopeasti de Boer saa ideansa ajettua sisään, miten Pity Martinez pystyy korvaamaan Almironin, kuinka valmis huippulupaavana pidetty Bello on aikuisten peleissä isompaan rooliin, jne. Toisaalta sitten kokeneista Parkhurstista ja Larentowiczista Martino sai paljon irti mestaruuskaudella, vaikka muuten ikääntyvän kaksikon ura on ollut laskussa ja soveltuvatko sitten de Boerin peluutukseen...

Kansas voitti kotonaan Tolucan peräti 3-0 ja meksikolaisilla on kotonaan vaikea tehtävä tuota enää kääntää. Kansasin hyökkäystä on epäilty, kun joukkue päätti kauteen lähteä Nemeth ykköskärkenään. Ainakin ensimmäisessä ottelussa toimi ja Nemeth teki avausmaalin.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #55 : 27.02.2019 klo 10:15:22

Viime yönä ei yllätyksiä, toki Houston laittoi hieman jännitystä, kun Guastatoya meni parikymmentä minuuttia ennen loppua johtoon ja yhteismaalit olivat tasan. Houston kuitenkin kuittasi nopeasti ja iski lopussa vielä toisen maalin, voitti 2-1 ja eteni yhteismaalein 3-1 jatkoon.

Toronto ei pystynyt Independiente de La Chorreraa enää uhkaamaan. Lopputulos 1-1 ja panamalaiset jatkoon yhteismaalein 5-1.

Tigres odotetusti eteni jatkoon Saprisssaa vastaan vierastappiosta huolimatta. Kotona Tigres meni puolessa tunnissa 3-0-johtoon, lopputulos 5-1 ja yhteismaalit 5-2.

Houston ja Tigres kohtaavat seuraavalla kierroksella, Tigres selkeä suosikki, kun ei Houston mikään kummoinen yhdistelmä ole ja Guastatoyaakin vastaan oli pieniä vaikeuksia. Independiente saa vastaansa Kansas-Toluca-otteluparin voittajan.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #56 : 28.02.2019 klo 10:27:19

Odotetut jatkajat tulivat viime yön otteluistakin. Monterrey tosin oli yllättävän tiukoilla El Salvadorin Alianzaa vastaan, otteluparin ainoa maali syntyi viitisen minuuttia ennen loppua rankkarista. Monterrey kohtaa seuraavaksi Heredianon tai Atlantan.

Santos Laguna ja New York RB kohtaavat seuraavalla kierroksella, kun molemmat etenivät helposti jatkoon. Santos voitti Hondurasin Marathonin kotonaan 5-0 ja yhteismaalit 11-2. NYRB:lle 3-0-kotivoitto Dominikaanisen Tasavallan Atletico Pantojaa vastaan ja yhteismaalit 5-0.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #57 : 01.03.2019 klo 09:47:01

Atlanta otti Heredianon kahden maalin etumatkan kiinni jo vajaassa kympissä, voitti lopulta maalein 4-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 5-3. Ottelu pelattiin Kennesaw'ssa paikallisen yliopiston jenkkifutisstadionilla, kun Mercedes-Benz Stadium oli varattu monster truck-tapahtumalle...

Kansas voitti Tolucan vieraissa maalein 2-0 ja yhteismaalit lopulta peräti 5-0. Erittäin kova voimannäyttö Kansasilta MLS-kauttakin ajatellen.

Puolivälierät:

New York RB - Santos Laguna
Houston - Tigres

- - -

Independiente - Kansas
Atlanta - Monterrey

Tigres ja Kansas ovat selkeitä suosikkeja jatkoon, mutta kaksi muuta otteluparia ovat ennakkoon erittäin mielenkiintoisia.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #58 : 01.03.2019 klo 17:41:47

Atlanta otti Heredianon kahden maalin etumatkan kiinni jo vajaassa kympissä, voitti lopulta maalein 4-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 5-3. Ottelu pelattiin Kennesaw'ssa paikallisen yliopiston jenkkifutisstadionilla, kun Mercedes-Benz Stadium oli varattu monster truck-tapahtumalle...

Kansas voitti Tolucan vieraissa maalein 2-0 ja yhteismaalit lopulta peräti 5-0. Erittäin kova voimannäyttö Kansasilta MLS-kauttakin ajatellen.

Puolivälierät:

New York RB - Santos Laguna
Houston - Tigres

- - -

Independiente - Kansas
Atlanta - Monterrey

Tigres ja Kansas ovat selkeitä suosikkeja jatkoon, mutta kaksi muuta otteluparia ovat ennakkoon erittäin mielenkiintoisia.
Joo, Tigres on varmasti suosikki, mutta saa nyt nähdä millaisella poppoolla joukkue reissaa Houstoniin. Ko. viikon lopussa kun pelataan klassikko Monterreytä vastaan ja se ajaa varmasti tärkeydessä tämän pelin edelle ainakin Tuca Ferrettin aatoksissa. Brassihan on niittänyt mainetta siitä, että kv. tyrnaukset eivät pahemmin nappaa js että liiga on aina se ykkösprioriteetti. Meksikon media onkin taas kirjoitellut, etteiTigres  ole kiinnostunut concahampsista. Vettä tuli median myllyyn lähinnä siitä, etei Gignac pelannut kummassakaan matsissa Saprissaa vastaan, mutta koki sitten kahdesti ihmeparanemisen liigan osalta.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2019 klo 18:06:43 kirjoittanut Chamagol »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #59 : 01.03.2019 klo 18:12:12

Tulipas hienoja kirjoitusvirheitä. Ja lisättäköön nyt sekin, että Tigres on seurana selvästi aloittanut jonkinlaisen pr-iskun, että kyllä kiinnostaa. Gignac kirjoitti pitkän somestoorin siitä, että median spekuloinnit ovat turhia ja että hän on oikeasti loukkaantunut eikä polvi kestä kahta matsia viikossa. Júrgen Damm taas kertoili, että pelaajille tämä on kyllä tärkeä turnaus ja miksipä ei, kun palkintona olisi kuitenkin paikka seurajoukkueiden MM-turnaukseksessa. Viimeisimpänä sitten seuran presidentti ilmoitti, että Concachampsiin panostetaan tosissaan, koska Felinos ei ole voittanut mitään kv. tasolla - no aika näyttää kuinka käy ;).

Louhikkokoskettajalle kiitokset Kanadan kuvioiden avaamisesta, selkeytti hieman pähkäilevää mieltäni.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #60 : 08.03.2019 klo 07:19:01

Puolivälierien ensimmäiset osat pelattu ja meksikolaisseurojen hallintaa oli. Santos haki 2-0 vierasvoiton New York RB:n kentältä ja samoihin lukuihin päättyi Houstonin ja Tigresin välinen matsi. Monterrey taas kaatoi kotonaan Atlantan yllättävänkin selvästi eli 3-0. Kyllähän noista voi toki vielä nousta, mutta melko heikolta tilanne näyttää tämän MLS-trion osalta. Kolmikon vaisuhko suoritus vahvistaa omaa käsitystäni siitä, että MLS-jengit tuppaavat hieman kärsimään Concacaf liigan pudotuspelien ajankohdasta, oma kausi on hädin tuskin alkanut verrattuna vaikkapa nyt Meksikon edustajiin. Joukkueiden mahdollisista tasomuutoksista ei itselläni ole kummoista käsitystä, Houston on ilmeisesti melko keskinkertainen, mutta Red Bulls ja Atlanta lienevät kuitenkin yhä oman sarjansa kärkipäätä?

Ja tulihan avauskiekalta yksi kohtuullinenkin tulos MLS:n jengeille, sillä Sporting Kansasilla on ok saumat jatkoon. Joukkue tosin hävisi panamalaiselle Independientelle 2-1, mutta arvokas vierasmaali tuli kuitenkin tehtyä.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #61 : 08.03.2019 klo 16:46:40

Ensi vuonna MLS-kausi alkaa ainakin pari viikkoa nykyistä aiemmin, kun sarjaa on pyritty rytmittämään paremmin kansainväliseen kalenteriin eli alun osalta pyritään siihen, että joukkueet olisivat valmiina Mestarien liigaan ja toisaalta sitten syksyn maaottelutauot eivät enää sotkisi pudotuspelejä yhtä pahasti. Tämä kausihan pelataan erittäin tiiviinä, kun kausi loppuu jo aiempaa aikaisemmin. Iso kysymyshän sitten on, että miten olosuhteet sallivat tuon aikaisemman aloituksen, selvähän toki on, että pohjoisen joukkueet tulevat aloittamaan kautensa entistä pidemmällä vierasputkella ja etelän porukoilla alkukaudet ovat erittäin kotipainotteisia.

NYRB aloitti pirteästi Santos Lagunaa vastaan, mutta kun ei paikoistaan tehnyt, niin meksikolaiset pääsivät peliin mukaan ja käyttivät omat paikkansa. Kansasilta vähän ylimielinen lähtö otteluun Panamalla, turhan paljon rotaatiota ja lopulta tappio, mutta vierasmaalin ansiosta tuo pitäisi pystyä joukkueen kotonaan kääntämään, ei tosin kotiosassa sitten luultavasti enää ole varaa kierrättää, vaikka otteluohjelma on tiivis. Houstonin ja Atlantan tappiot olivat aika odotetut, kun Houstonin materiaali ei vaan kovin kummoinen monelta osin ole. Atlantalta nyt odotetaan MLS:n hallitsevana mestarina paljon tälläkin kaudella, mutta valmentajanvaihdoksen ja muiden muutosten jälkeen peli on ollut alkukaudesta kovin sekaisin, vieraskentällä ei näyttäisi onnistuvan oikein mikään. Kovin heikkoja ovat olleet vierasottelut Mestarien liigassa Heredianoa ja Monterreytä vastaan, kuten myös MLS:n avauskierroksen ottelu DC:tä vastaan.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #62 : 13.03.2019 klo 16:47:51

New York RB otti Santos Lagunan kahden maalin johdon avausosan jälkeen kiinni vajaassa kymmenessä minuutissa Meksikossa, mutta tuo ei lopulta Santos Lagunaa hätkähdyttänyt, vaan ratkaisu tuli parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun meksikolaiset tekivät vajaassa kymmenessä minuutissa neljä maalia, voittivat ottelun maalein 4-2 ja otteluparin 6-2.

Tigres otti varman 1-0-kotivoiton Houstonia vastaan ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-0.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #63 : 16.03.2019 klo 02:39:35

Atlanta ei odotetusti pystynyt vierasosan romahduksen jälkeen kotona enää nousemaan tosissaan uhkaamaan Monterreyn jatkopaikkaa. 1-0-voitto Atlantalle Josef Martinezin vajaa vartti ennen loppua tekemällä maalilla, mutta Monterrey turvallisesti jatkoon yhteismaalein 3-1.

Independiente de La Chorrera piinasi Kansasia vieraissa pitkään kotiosan 2-1-voittonsa jälkeen ja onnistui pitämään tilanteen maalittomana reilut 70 minuuttia, mutta lopulta panamalaisten puolustus murtui ja Kansas teki reilussa kymmenessä minuutissa kolme maalia, voitti 3-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-2.

Välierissä sitten otteluparit Tigres - Santos Laguna ja Monterrey - Kansas.

Sinällään erikoinen sattuma, että MLS-seuroista välieriin meni ainoana sijoittamattomana kilpailuun joutunut Kansas. Tosin reitti ei sitten lopulta niin vaikea ollut, kun ensiksi vastaan osui meksikolaisista selkeästi heikoin Toluca ja seuraavaksi Panaman Independiente, kun Torontosta ei mihinkään ollut.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #64 : 16.03.2019 klo 11:06:04

New York RB otti Santos Lagunan kahden maalin johdon avausosan jälkeen kiinni vajaassa kymmenessä minuutissa Meksikossa, mutta tuo ei lopulta Santos Lagunaa hätkähdyttänyt, vaan ratkaisu tuli parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun meksikolaiset tekivät vajaassa kymmenessä minuutissa neljä maalia, voittivat ottelun maalein 4-2 ja otteluparin 6-2.

Tigres otti varman 1-0-kotivoiton Houstonia vastaan ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-0.
Houstonillakin oli kyllä 0-0 tilanteessa pari-kolme hyvää paikkaa, joista maalintekemällä homma olisi mennyt ainakin jännäksi. Eipä silti, kyllä Tigres kokonaisuudessaan selkeästi parempi oli ja otti ansaitun voiton. Carlos Salcedokin pääsi avaamaan maalitilnsä uuden seuransa riveissä. Aika erikoinen osuma sinällään sillä El Titán pääsi virittelemään tykkiään todella rauhassa maalialueen  rajalla ja verkkohan siinä tietysti heilui.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #65 : 04.04.2019 klo 19:38:00

Välierien ensimmäisessä osassa Tigresille selvä 3-0-voitto Santoksesta. Edu Vargas iski ekan puoliajan alkuhetkillä Orozcon torjuman irtopallon verkkoon ja kun  Enner Valencia lisäsi vielä avausjaksolla pariin otteeseen isäntien johtoa, niin Santos oli tyrmätty. Ecuadorilainen teki molemmat maalinsa lähietäisyydeltä ja eipä Orozcolla noissa juuri sanansijaa ollut. Samalla Valencia vahvisteli asemiaan maalikunkkukisan kärkimiehenä ja antoi samalla näyttöjä Copa Américaa ajatellen. Gignac oli edelleen sivussa loukkaantumisensa vuoksi, mutta eipä tuo näyttänyt pahemmin menoa haittaavan.

Huomisaamuna sitten toinen matsi, jossa Monterrey isännöi Sporting Kansasia.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #66 : 05.04.2019 klo 22:58:23

Monterrey jyräsi Kansasin maalein 5-0, joten finaalivastustajat ovat aikalailla varmasti selvillä jo välierien ensimmäisten osien jälkeen ja toiset osat ovat sitten läpsyttelyä. Naiivi ottelu Kansasilta, kun Monterrey antoi pallonhallinnan vieraille, mutta ei Kansas hallinnallaan saanut oikein mitään luotua ja Monterrey iski sitten nopeista hyökkäyksistä maaleja.

Tigres aiemmin ollut kahdesti finaalissa, 2016 ja 2017, hävisivät molemmilla kerroilla. Monterrey puolestaan on voittanut kaikki kolme aiempaa finaaliesiintymistään, perättäiset mestaruudet 2011-13.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #67 : 13.04.2019 klo 10:53:51

Finaalissa nähdään sitten Clásico Regio, sillä sekä Tigres että Monterrey selvittivät tiensä loppuotteluun. Tigres tosin hävisi oman pelinsä Santokselle 2-3, mutta tuo ei riittänyt isännille. Ja ryöstöhän toi kotivoitto oli, sillä vaarapaikkoihin Tigresin parin maalin voitto olisi kuvannut paremmin kenttätapahtumia. Tolpat ja Orozcon loistotorjunnat pitivät Santoksen kuitenkin mukana pelissä ja tällä kertaa tuloksesta tuli sitten tällainen. Enner Valencia ampui muuten Tigresin ensimmäisen maalin ja ecuadorilainen on seitsemällä osumallaan hyvin lähellä turnauksen maalikuninkuutta. Ja haiskahti kyllä serittäin vahvasti paitsiolta, mutta ilmeisesti VAR ei ole näissä kinkereissä käytössä. Toisessa välieräottelussa Monterrey murskasi Sporting Kansasin myös vieraissa vieden tällä kertaa voiton 5-2.

Omalla tavallaan loppuottelu muistuttaa aika lailla viime vuoden Libertadoresin finaalia, sillä Monterreyn klassikko on Chivasin ja Américan kohtaamisen jälkeen ehkä Meksikon futiksen suurin/merkittävin derby. Lisämaustetta tulee siitä, että Tigres vei reilu vuosi sitten liigamestaruuden juuri Monterreyn kotikentällä ja nuo haavat ovat Rayadosin leirissä yhä auki. Eli mielenkiintoinen finaali luvassa ja ottelut pelataan vapun molemmin puolin. Tigres avaa kotonaan 24.4. ja ratkaiseva matsi pelataan Monterreyn kentällä 2.5. Rayadosilla on ainakin tilaisuus kohentaa tilastojaan, sillä seura on hävinnyt uudella hulppealla stadiollaan jo kolme mestaruutta vuonna 2016 tapahtuneen muuttonsa jälkeen - kahdesti näin on käynyt liigassa ja kerran cupissa. Seuran ainoa mestaruus Estadio BBVA Bancomerilla on tullut cupissa joulukuussa 2017.
Louhikkokoskettaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #68 : 04.05.2019 klo 10:06:13

Monterrey otti neljännen Mestareiden Liigan voittonsa yhteismaalein 2-1. Vierasosasta tärkeä 1-0-voitto ja kotiosaakin Rayados johti pitkään, Gignacin hienon tasoituksen jälkeen viitisen minuuttia ennen loppua Tigres pääsi vielä mukaan taisteluun, mutta liian vähän, liian myöhään.

Monterreylle viime vuosien pettymysten liigassa jälkeen Mestareiden Liigan voitto, kun taas Tigresin finaalitappiot kansainvälisissä turnauksissa saivat jatkoa, viimeisen viiden kauden aikana Tigres on hävinnyt Copa Libertadoresin finaalin sekä kolme Mestareiden  Liigan finaalia. Sentään Campeones Cupissa tuli voitto viime vuonna, mutta tuota tuskin juuri kukaan laskee paljon miksikään.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #69 : 06.05.2019 klo 07:09:31

Monterreylle viime vuosien pettymysten liigassa jälkeen Mestareiden Liigan voitto, kun taas Tigresin finaalitappiot kansainvälisissä turnauksissa saivat jatkoa, viimeisen viiden kauden aikana Tigres on hävinnyt Copa Libertadoresin finaalin sekä kolme Mestareiden  Liigan finaalia. Sentään Campeones Cupissa tuli voitto viime vuonna, mutta tuota tuskin juuri kukaan laskee paljon miksikään.
Näinhän tuossa pääsi taas käymään eli ei tunnu oikein Tigresille sopivan nuo kv, finaalit. Rayadosin molemmat maalit tehnyt toppari Nicolás Sánchez on muuten melkoinen maalitykki, sillä "eurooppalaisella kaudella" 2018-19 argentiinalainen on tehnyt seuralleen peräti 17 maalia Tuoppi . Pilkut toki auttavat urakkaa, mutta näiden ohella pakki on melkoisen vaarallinen myös keskityspalloissa.
« Viimeksi muokattu: 06.05.2019 klo 07:20:05 kirjoittanut Chamagol »

 
Sivuja: 1 2 [3]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines